2019-11-11 84 views
在銅鑼灣鬧市要找一間上乘的日式餐廳似乎好不容易,輾轉給我找到這一間裝修賣相已經很吸引的居酒屋!我們又是早過營業時間到達!我們被安排到一個小廂房坐下,自成一角,光是優質的座位已經令我們胃口大開!居酒屋主菜當然是beerビール🍻!還買一送一!不可不叫!要喝酒當然需要佐酒小吃,我們點了鹽燒赤雞頸肉串,汁燒大帆立貝,椒鹽燒原塊雞皮,汁燒自家軟骨免治雞肉棒,燒軟骨免治付月見雞肉棒,椒鹽燒雞軟骨,椒鹽燒墨魚咀,海苔黑豚肉鵪鶉蛋等等,當中雞皮和雞肉棒更吃了一客再來一客呢!所有串燒都十分好吃,唯獨泰式豬頸肉較為遜色,還是不及泰國餐廳整得那般香脆入味。最後當然要叫來昆布湯稻庭烏冬作結,這個清湯湯底絕對可以令稻庭烏冬吃起來更爽更滑!

我們又是早過營業時間到達!

居酒屋主菜當然是beerビール🍻!還買一送一!不可不叫!

2019-11-10 69 views
當晚同好耐冇見嘅中學同學食飯☺️ 朋友喺銅鑼灣放工,於是揀咗一間喺銅鑼灣有分店嘅串燒店~ 選擇多,質素又唔錯👍🏼💛 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28,呢個食落去甜甜地幾好食😋不過鰻魚味唔係好重🧡 焦糖青蘋果鵝肝多士 $78,follow得我耐嘅朋友都應該知道我好鍾意食鵝肝🙈 呢個配青蘋果嘅食法都好好食哦😍💛 手切雞腎 $38🧡 芝士燒大帆立貝 $42💛 鹽燒牛舌腩 $48,朋友說要encore呢!🧡 椒鹽燒原塊雞皮 $22,邪惡之物😈 但越食越上癮💛 鹽燒白鱔 $48🧡 台灣雞泡魚乾 $38一份,一份有好多條, 可以慢慢食💛 牛油蒜蓉焗金菇 $28,BBQ必食🤣 黎到呢度見到有得嗌, 點可以唔試吓呢~🧡 昆布湯稻庭烏冬 $28,就算食串燒都要嗌嘅飽肚系列👍🏼💛 鰻魚炒飯 $58,份量比我想像中大🧡 柚子蜜梳打 $22

💛 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28,
呢個食落去甜甜地幾好食😋不過鰻魚味唔係好重

🧡 焦糖青蘋果鵝肝多士 $78,

💛 手切雞腎 $38

🧡 芝士燒大帆立貝 $42

💛 鹽燒牛舌腩 $48,朋友說要encore呢!

🧡 椒鹽燒原塊雞皮 $22,邪惡之物😈 但越食越上癮

💛 鹽燒白鱔 $48

🧡 台灣雞泡魚乾 $38一份,一份有好多條, 可以慢慢食

🧡 昆布湯稻庭烏冬 $28,就算食串燒都要嗌嘅飽肚系列👍🏼

💛 鰻魚炒飯 $58,份量比我想像中大

🧡 柚子蜜梳打 $22
2019-11-07 65 views
入夜一試燒烤食堂,餐廳以木裝修為主,實行簡約風格。牆上掛上日式畫作,並以酒樽裝飾,天花吊起紙燈籠,簡約而不失格調。鹽燒赤雞頸肉肉質鮮嫩,無雪藏味,鹽味冇過濃。惹味手切雞腎雞腎彈牙,唔會過厚,十分惹味。牛油蜜糖日本番薯條日本番薯條比較硬身,帶有濃濃薯味,配上最邪惡嘅牛油同蜜糖,食到停唔到手。黑豚肉韭菜花卷& 鹽燒牛舌腩用爽口韭菜包住幼嫩嘅黑豚肉,灑上孜然作吊味,鐘意辣嘅要試。牛舌腩較厚,爽口但唔唔會煙韌,只用小小鹽就可以入口而又充滿牛之味。蕉糖青蘋果鵝肝多士& 日本一口甜薯鵝肝香煎到焦黃,令內部保留香滑嘅口感,務求令到入口即溶。 配上香脆多士同清脆爽口嘅焦糖青蘋果,入口係三重享受。日本甜薯唔使另外配料已經食到本身嘅甜味同薯味, 絕無添加劑。

鹽燒赤雞頸肉
肉質鮮嫩,無雪藏味,鹽味冇過濃。

惹味手切雞腎
雞腎彈牙,唔會過厚,十分惹味。

牛油蜜糖日本番薯條

黑豚肉韭菜花卷& 鹽燒牛舌腩
用爽口韭菜包住幼嫩嘅黑豚肉,灑上孜然作吊味,鐘意辣嘅要試。

蕉糖青蘋果鵝肝多士& 日本一口甜薯

2019-11-06 41 views
今晚約了同朋友一起嘻嘻哈哈,相識了五年仲keep到不容易。揀左呢間食野吹水有氣氛,都有少量家庭客係度食野。銅鑼灣店做梗生啤買一送一,勁抵,但我倆第日再返早就算喇。枱上有七味粉同椒鹽,可以自行加味,我覺得唔加都好夠味。 飲品餐廳提供包裝飲品,總比強行自己沖但又沖得唔好飲既好得多。墨魚咀勁彈牙,燒到熟哂,好想請教下位廚師點樣做到。蒜頭以為係好軟果種,原來食落都爽。 我係蒜頭迷,平時要拆衣再串起牀花功夫,呢間做到平靚正,唔錯。粟米(上)燒到好香,可能加左牛油,又微熱,真係好吸引燒鯖魚(中)大塊,少量骨,仲有檸檬角同個燒汁,很滿意。韮菜豬肉(下)兩個食材很match, 又健康。牛油大蝦呢個啖啖肉,係貴左少少,但係餐廳將蝦既鮮味釋放哂出黎,好正牛栢業好爽呀,原來細細既一塊都很不錯,下次可以試下咁煮黎食餐廳即點即燒,所以人多或加單要等耐d. 建議每人先點五串,唔夠再每人點三串。
今晚約了同朋友一起嘻嘻哈哈,相識了五年仲keep到不容易。

揀左呢間食野吹水有氣氛,都有少量家庭客係度食野。

銅鑼灣店做梗生啤買一送一,勁抵,但我倆第日再返早就算喇。

枱上有七味粉同椒鹽,可以自行加味,我覺得唔加都好夠味。

飲品
餐廳提供包裝飲品,總比強行自己沖但又沖得唔好飲既好得多。

墨魚咀
勁彈牙,燒到熟哂,好想請教下位廚師點樣做到。

蒜頭

粟米(上)
燒到好香,可能加左牛油,又微熱,真係好吸引

燒鯖魚(中)
大塊,少量骨,仲有檸檬角同個燒汁,很滿意。

韮菜豬肉(下)
兩個食材很match, 又健康。

牛油大蝦
呢個啖啖肉,係貴左少少,但係餐廳將蝦既鮮味釋放哂出黎,好正

牛栢業
好爽呀,原來細細既一塊都很不錯,下次可以試下咁煮黎食

2019-11-06 52 views
串燒睇落易整,其實好多時間同心機去燒。呢間之前食過,位於銅鑼灣分店裝修靚,食物一樣正。牛舌心(下)vs 牛舌榜(上)牛舌迷表示兩款都想食,我地要致認為牛舌榜正d,因為爽d又點左辣妹惹味雞皮墨魚滑手工串燒,呢個夠特色又好食,必點菠蘿呢個份量不大,係甜既同新鮮既冬風螺凍食,侍應好似漏左俾我。比想像中好食,因為食開熱既一開始覺得怪怪地,凍既更入味同更煙韌。 鍾意食螺既必點蒜蓉包 呢個好飽肚又好食,似係用美心糙米芝士包做底咁燒。烏冬驚喜之作,溫度味道和配料都很match,味道份量令人很滿意。

串燒睇落易整,其實好多時間同心機去燒。

呢間之前食過,位於銅鑼灣分店裝修靚,食物一樣正。

牛舌心(下)vs 牛舌榜(上)

雞皮墨魚滑
手工串燒,呢個夠特色又好食,必點

菠蘿
呢個份量不大,係甜既同新鮮既

冬風螺

蒜蓉包
呢個好飽肚又好食,似係用美心糙米芝士包做底咁燒。

烏冬
  • 雞皮墨魚滑
2019-11-04 58 views
又食串燒啦🙈朋友表示要食曬咁多間燒烤堂啊~每間分店既佈置都不一 銅鑼灣呢間就較為有日本風🇯🇵.最愛牛舌既我拿拿聲點返2串先🤤熱辣辣食超juicy 爽口 好香 牛味十足而且牛舌夠厚身 食完好有滿足感。.🍆蒜蓉茄子啖啖肉 可以好乾淨咁將肉同皮撕開~加埋辣粉更惹味 多左一份夜市既風味🤭茄子燒過後仍然唔乾 亦不會好油 大蒜味同茄子融合左~.蜜糖雞翼係朋友既必點之選塗上蜜糖既外層帶點焦脆而雞肉係好嫩滑 呢個要燒得好絕對不簡單~.汁燒赤雞心好大粒 腌得入味 仲要無左雞內臟既腥味。.雞皮墨魚滑絕對係我地既新歡食過一次就返唔到轉頭 因為真係太特別了。脆卜卜既雞皮包住墨魚滑 好香好好味墨魚滑keep住爽口彈牙 無油膩感.配2杯青檸梳打 ʜᴀᴘᴘʏ ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏ ɴɪɢʜᴛ 達成❤️
又食串燒啦🙈朋友表示要食曬咁多間燒烤堂啊~
每間分店既佈置都不一 銅鑼灣呢間就較為有日本風🇯🇵
最愛牛舌既我拿拿聲點返2串先🤤
熱辣辣食超juicy 爽口 好香 牛味十足
而且牛舌夠厚身 食完好有滿足感。
🍆蒜蓉茄子啖啖肉 可以好乾淨咁將肉同皮撕開~
加埋辣粉更惹味 多左一份夜市既風味🤭
茄子燒過後仍然唔乾 亦不會好油 大蒜味同茄子融合左~
蜜糖雞翼係朋友既必點之選
塗上蜜糖既外層帶點焦脆
而雞肉係好嫩滑 呢個要燒得好絕對不簡單~
汁燒赤雞心好大粒 腌得入味 仲要無左雞內臟既腥味。
雞皮墨魚滑絕對係我地既新歡
食過一次就返唔到轉頭 因為真係太特別了。
脆卜卜既雞皮包住墨魚滑 好香好好味
墨魚滑keep住爽口彈牙 無油膩感
2019-11-01
Type of Meal
Dinner
2019-11-04 663 views
今晚約左E dinner, 佢之前在旺角燒烤堂食過話又好食又抵食,原來銅鑼灣都有分店,好開心呀!餐廳裝修非常日系,燈光昏暗非常有氣氛,仿如置身在日本居酒屋。燒烤堂Menu選擇豐富,有秋季限定,日本無激素走地雞系列; 得意作; 燒烤堂起家風味; 太認真; 海鮮燒;居酒屋串物; 野菜燒; 穀物和麻辣系列等。桂花蜜糖凍蕃茄(份)$18~冰凍的蕃茄充滿蜜糖和桂花的香甜,好開胃。鹽燒牛舌腩$48~牛舌腩好厚,好腍好嫩滑,牛味濃郁,好正!麻辣黑豚肉韭菜卷$22~黑豚肉薄薄地,燒得外面有些焦香,卷住清甜的韮菜,加上麻辣的醬汁,非常惹味!蜜糖燒淮山$18~口感有少許似馬蹄,爽甜清新,第一次食圓形的淮山。鹽燒花竹蝦(隻)$36~好大隻,肉質爽脆彈牙, 鹽燒令花竹蝦更鮮甜美味!鹽燒白鱔$48~ 鱔皮燒得好香脆,肉質爽實,好有彈性,勁美味!芝士燒廣島蠔(隻)$46~鮮甜juicy的廣島蠔被半溶的芝士包裹住,口感特別,好正!沖繩黑糖燒菠蘿$18~面層有一層燒得香脆的焦糖,菠蘿好甜好juicy, 好好味呀!泰式鹽焗馬友魚$148~馬友肉質肥美,油潤多汁,非常嫩滑,還有香茅的香味,非常美味。

鹽燒牛舌腩$48~牛舌腩好厚,好腍好嫩滑,牛味濃郁,好正!

2019-10-21
  • 芝士燒廣島蠔
  • 沖繩黑糖燒菠蘿
  • 泰式鹽焗馬友魚
2019-11-03 26 views
呢間燒烤堂係香港有好多間分店今次同朋友就試下銅鑼灣分店 地點就腳環境都吾錯坐得舒服❤燒烤堂串燒種類好多,真係選擇困難,樣樣想食除左食物質素高,價錢合理性價比高✔✔鹽燒豚肉露筍卷推介🐖露筍好爽脆夾埋外面豚肉一齊食真係好match,一d都吾肥‼蜜糖燒菠蘿🍍菠蘿係我的最愛 每次食串燒都必叫!菠蘿好鮮甜好有水分 一d都吾酸!重點係完全無渣架,好味到想再encore呀鹽燒鯖魚🐟必叫‼呢個係朋友最愛條魚燒到岩岩好,吾會太乾身加埋個醬 鹹鹹地帶小小酸好開胃本身吾鐘意食魚既我 都忍吾住係甘食椒鹽燒雞軟骨🐥呢個就相對普通d 不過不失啦!雞軟骨脆脆的,吾會好油鹽燒牛舌爽🐂一向對牛舌有情義結 每次都要叫牛舌燒烤堂既牛舌真係無得輸💯好爽口一d都吾韌仲要好有牛味!一串有7舊 真係好滿足啊!
呢間燒烤堂係香港有好多間分店
今次同朋友就試下銅鑼灣分店 地點就腳環境都吾錯坐得舒服❤

燒烤堂串燒種類好多,真係選擇困難,樣樣想食
除左食物質素高,價錢合理性價比高✔✔

鹽燒豚肉露筍卷推介🐖
露筍好爽脆夾埋外面豚肉一齊食真係好match,一d都吾肥‼

蜜糖燒菠蘿🍍
菠蘿係我的最愛 每次食串燒都必叫!
菠蘿好鮮甜好有水分 一d都吾酸!
重點係完全無渣架,好味到想再encore呀

鹽燒鯖魚🐟必叫‼呢個係朋友最愛
條魚燒到岩岩好,吾會太乾身
加埋個醬 鹹鹹地帶小小酸好開胃
本身吾鐘意食魚既我 都忍吾住係甘食

椒鹽燒雞軟骨🐥
呢個就相對普通d 不過不失啦!
雞軟骨脆脆的,吾會好油

鹽燒牛舌爽🐂
一向對牛舌有情義結 每次都要叫牛舌
燒烤堂既牛舌真係無得輸💯
好爽口一d都吾韌仲要好有牛味!
一串有7舊 真係好滿足啊!

2019-11-01 26 views
Happy to find a skewer place that we will come back again! Service wasn’t fast as there were limited staff, but they were trying to be as attentive as possible. Food was great, esp the grilled oysters and tomato salad. Portion isn’t big for the price we pay, hopefully they could improve on this. Overall we had a great night outing.
偶然發現永光中心整座大廈都是居酒屋、串燒店,隨機挑選了一間令我和朋友們十分驚喜。當天我們點了很多不同的串燒,特別點評一下燒雞皮,香脆而且炸得很薄,好像吃薯片一樣;海鮮類如燒帆立貝和燒蠔也不錯,也有我喜歡的燒白鱔;特別介紹和感到驚喜的是燒鵝肝,$48蚊一份,但非常厚非常大件,一定要點來吃。甜點點了燒年糕和心太軟,普通正常。當天生啤也做周年慶買一送一,我們點了5杯啤酒,待應也非常好,給我們打了點小折,食物質素好,而且價錢也不貴,總括體驗非常開心,下—次會再來。
2019-10-31
$400 (Last Night Supper)
2019-10-31 382 views
永光中心不嬲都多嘢食,今晚就同朋友搵到嚟呢間串燒店餐牌好多選擇,仲有好多麻辣款揀,但我同朋友都唔食辣無緣一試焦糖鰻魚芝士玉子燒$28-外層焦糖香脆,玉子夾鰻魚冇得輸,仲有啲芝士添雞皮墨魚滑$38-呢個組合第一次見,真係必食,外面嘅雞皮脆薄,墨魚滑夠爽彈,配搭得好好芝士免治雞肉棒$30-咬落去啖啖肉牛油蜜糖日本蕃薯條$48-有蜜糖同蕃薯嘅香甜又有牛油嘅咸味好特別蒜茸燒廣島蠔$42-大大隻一啖擺落個口好爽,蒜茸味夠曬香汁燒魷魚鬚$22-食落有啲難處理,但味道唔錯芝士燒大帆立貝$42-有芝士嘅咸香同帆立貝嘅鮮甜汁燒豚肉金菇卷$22-燒汁豚肉甜甜地金菇爽脆海苔黑豚肉鵪鶉蛋$26-呢個都好好食,好耐冇食鵪鶉蛋了牛油蒜茸焗雜菇$34-超香蒜茸味,同牛油焗唔會油膩日本芝士年糕$38-好煙韌,入面有淡淡芝士味,沾埋好邪惡嘅煉奶好正呀
永光中心不嬲都多嘢食,今晚就同朋友搵到嚟呢間串燒店

餐牌好多選擇,仲有好多麻辣款揀,但我同朋友都唔食辣無緣一試

芝士免治雞肉棒$30-咬落去啖啖肉

蒜茸燒廣島蠔$42-大大隻一啖擺落個口好爽,蒜茸味夠曬香

汁燒魷魚鬚$22-食落有啲難處理,但味道唔錯
芝士燒大帆立貝$42-有芝士嘅咸香同帆立貝嘅鮮甜

汁燒豚肉金菇卷$22-燒汁豚肉甜甜地金菇爽脆

海苔黑豚肉鵪鶉蛋$26-呢個都好好食,好耐冇食鵪鶉蛋了

牛油蒜茸焗雜菇$34-超香蒜茸味,同牛油焗唔會油膩

2019-10-30
$204 (Dinner)
2019-10-30 41 views
最近去咗喺銅鑼灣嘅燒烤堂食串燒🍢,佢哋嘅選擇非常之多,密密麻麻咁寫滿兩版A4紙📃📄,我哋就叫左以下呢堆嘢食😋.焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🦆🍞蜜糖燒菠蘿🍯🍍焦糖鰻魚芝士玉子燒🧀🥚牛油燒饅頭(鹹蛋黃奶)🍞辣酒涼拌東風螺🐌西班牙黑毛豬🐗泰式生蝦🦐蒜蓉粉絲燒活蟶子皇燒軟骨免治雞肉棒🐓牛仔骨生菜包🐂🥬檸蜜牛油包🍋🍯🍞川味辣田雞串🌶燒泰國臘腸🇹🇭 🌭鹽燒萵筍青檸菠蘿梳打🍋🍍🍺青檸話梅梳打🍋🍺.有幾個想特別推介👍🏻👍🏻,包括檸蜜牛油包🍋🍯🍞,焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🦆🍞,燒泰國臘腸🇹🇭🌭,焦糖鰻魚芝士玉子燒🧀🥚,呢幾樣特別好食😋😋,我哋都有encore再嗌呀🤗🤗
焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🦆🍞
鹽燒萵筍
青檸菠蘿梳打🍋🍍🍺
青檸話梅梳打🍋🍺
2019-10-27 33 views
話說上次食完旺角果頭既燒烤堂之後,朋友一直都念念不忘,所以今次黎左係CWB係燒烤堂,就腳啲嘛~呢到既menu同旺角果間係一樣的,我地同上次一樣都係亂點~但燒茄子基本上係鐵膽(:P)我地order左2份~另外燒荔枝都唔錯,唔會燒到好乾又有荔枝香。仲有一堆豬牛羊雞肉菜菇串燒~每款都叫啲黎試已經好夠飽,而且上菜速度都OK快,唔會等好耐。作為一個菠蘿fans,又點少得燒菠蘿~都有幾款揀,我自己最中意就係黑糖味,有啲似冰糖葫蘆。

另外燒荔枝都唔錯,唔會燒到好乾又有荔枝香。

2019-10-27 304 views
秋天既來臨,又到食串燒既季節,我同朋友不約而同都想試下日式串燒,於是選擇左非常近我地公司既燒烤堂。我地係7點左右黎到,人客唔算好多,侍應好快就帶左我地埋位,坐低冇幾耐,店員就幫我同朋友介紹幾款串燒,招呼十分良好。不得不提嘅係,而家適逢店舖周年紀念,啤酒係買一送一㗎 !椒鹽燒雞軟骨 $16/串好快第一道菜就上啦,係椒鹽燒雞軟骨,雞軟骨燒得岩岩好,椒鹽既鹹味唔會太搶,用黎開胃真係恰到好處。雞肉更加唔洗講,非常之咁入味,包圍軟骨既雞肉入口即溶,好食到不行。芝士燒廣島蠔(2隻) $46/份之後就係芝士燒廣島蠔,肥肥仔既廣島蠔上面放上一塊引人犯罪既芝士,真係好吸睛呀!芝士既味道同蠔肉十分夾,配合新鮮既海水味,真係完美配搭。蒜茸燒廣島蠔(2隻) $46我哋見芝士廣島蠔整得咁出色,於是忍唔住試埋蒜蓉燒廣島蠔!呢款廣島蠔係連殼上碟,原汁原味架!青綠蔥花恰當咁遍佈蠔肉,好似同緊大家講,佢地係幾咁新鮮好味。而大大粒蠔肉被爆香蒜茸緊緊包圍,令人一試忘懷!香煎鹹蛋黃醬墨魚餅 $68/份另一款菜係香煎鹹蛋黃醬墨魚餅,清新既墨魚比香脆既炸皮包裹住,戰士般既墨魚餅著上鹹蛋黃醬金黃既戰甲十分之咁有氣勢,食落入口香脆

不得不提嘅係,而家適逢店舖周年紀念,啤酒係買一送一㗎 !

椒鹽燒雞軟骨 $16/串

芝士燒廣島蠔(2隻) $46/份

蒜茸燒廣島蠔(2隻) $46

香煎鹹蛋黃醬墨魚餅 $68/份

另一款菜係香煎鹹蛋黃醬墨魚餅,清新既墨魚比香脆既炸皮包裹住,戰士般既墨魚餅著上鹹蛋黃醬金黃既戰甲十分之咁有氣勢,食落入口香脆,咬落又彈牙,非常過癮,可以話係有今生冇來世。

Prime 牛小排 (美國頂級)$48/串

Prime 牛小排?我哋聞說美國向來會按牛肉嘅油花分布,同埋牛隻屠宰時嘅年齡,將肉質分為八個等級。Prime指嘅係「頂級」,屬於牛肉品質最高級別!我哋見呢款牛小排可以獲評咁高等級,當然都忍唔住叫返幾串試下。烤至全熟嘅無骨牛小排,除咗口感細緻豐富之外,仲多左層挑動味蕾嘅香醇風味,簡直叫人齒夾留香。

腐皮餃子(四件)$38/份

最後一道菜係腐皮餃子。話說我呢個朋友超鍾意食腐皮,但腐皮餃子就真係第一次聽。我哋原本以為呢種餃同平時食開個啲水餃好似,但估唔到原來佢係煎餃嚟㗎喎!煎到香噴噴嘅腐皮,包住餣得夠哂入味嘅肉碎,冬菇同馬蹄粒,非常有嚼頭!朋友食完之後,都忍唔住大讚甘香彈牙呀!

食咗咁多道菜之後,我同朋友都捧住個大肚腩離開。
我哋兩個都約定,下次秋意上心頭嘅時候,一定要再黎呢度,風雅咁食住串燒,細細把酒談心。
2019-10-21
$200 (Dinner)
2019-10-27 138 views
是晚四個女生約了去食串燒;基本上燒烤堂主打串燒,大部份都是串燒類的。*焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)甜甜咸咸的鰻魚芝士玉子燒;表面有一層脆脆的焦糖。*汁燒大帆立貝 ($38)帆立貝不是新鮮的那種,不過不失吧!*惹味鹹蛋黃豬大腸 ($22)這是比較特別的一款串燒,但不是人人都吃,所以只點了一串;豬大腸中間夾了鹹蛋黃醬,味道咸咸甜甜的,很惹味。*黑豚肉韭菜花卷 ($22)韭菜花其實是主角,黑豚肉只是配角;韭菜花燒得很香,黑豚肉點綴了韭菜花,哈哈。*鹽燒牛舌芯 ($28)牛舌很爽口。*燒軟骨免治雞肉棒(付月見) ($30)強烈推薦一定要點附上玉子的一款雞肉棒;加上玉子口感更加滑;唯我那碗的豉油偏咸。*鹽燒開邊雞中翼 ($18)開了邊的雞中翼很方便食;雞皮燒得很脆,不會太油。*紐西蘭羊肉串 ($28)羊肉串肉質好淋,而且很羊的味很香。*椒鹽燒雞軟骨 ($16)椒鹽燒雞軟骨味道較濃;雞軟骨很香很爽口。*芥末松板豬 ($18)芥末不算太攻鼻;松板豬肉質爽口。*鰻魚炒飯 ($58)鰻魚炒飯就不過不失;但鰻魚的份量比預期少很多,只有數粒細細的。*牛油蒜茸焗雜菇 ($34)比起想像中大份的焗雜菇;超香牛
是晚四個女生約了去食串燒;
基本上燒烤堂主打串燒,大部份都是串燒類的。

*焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)
甜甜咸咸的鰻魚芝士玉子燒;
表面有一層脆脆的焦糖。
焦糖鰻魚芝士玉子燒

*汁燒大帆立貝 ($38)
帆立貝不是新鮮的那種,不過不失吧!
汁燒大帆立貝
*惹味鹹蛋黃豬大腸 ($22)
這是比較特別的一款串燒,但不是人人都吃,所以只點了一串;
豬大腸中間夾了鹹蛋黃醬,味道咸咸甜甜的,很惹味。
惹味鹹蛋黃豬大腸

*黑豚肉韭菜花卷 ($22)
韭菜花其實是主角,黑豚肉只是配角;
韭菜花燒得很香,黑豚肉點綴了韭菜花,哈哈。
黑豚肉韭菜花卷

*鹽燒牛舌芯 ($28)
牛舌很爽口。
鹽燒牛舌芯

*燒軟骨免治雞肉棒(付月見) ($30)
強烈推薦一定要點附上玉子的一款雞肉棒;
加上玉子口感更加滑;
唯我那碗的豉油偏咸。
燒軟骨免治雞肉棒(付月見)

*鹽燒開邊雞中翼 ($18)
開了邊的雞中翼很方便食;
雞皮燒得很脆,不會太油。
鹽燒開邊雞中翼

*紐西蘭羊肉串 ($28)
羊肉串肉質好淋,而且很羊的味很香。
紐西蘭羊肉串

*椒鹽燒雞軟骨 ($16)
椒鹽燒雞軟骨味道較濃;
雞軟骨很香很爽口。
椒鹽燒雞軟骨

*芥末松板豬 ($18)
芥末不算太攻鼻;
松板豬肉質爽口。

芥末松板豬

*鰻魚炒飯 ($58)
鰻魚炒飯就不過不失;
但鰻魚的份量比預期少很多,只有數粒細細的。
鰻魚炒飯

*牛油蒜茸焗雜菇 ($34)
比起想像中大份的焗雜菇;
超香牛油蒜茸味!
牛油蒜茸焗雜菇
2019-10-24
$200 (Dinner)
焦糖鰻魚芝士玉子燒
汁燒大帆立貝
惹味鹹蛋黃豬大腸
黑豚肉韭菜花卷
鹽燒牛舌芯
燒軟骨免治雞肉棒(付月見)
鹽燒開邊雞中翼
紐西蘭羊肉串