2024-12-31
推介推介好推介!灣仔必到的Chill Relax Cafe,店內店外都適合黎relax 食下飲下野👍🏻星期六的下午,係月街呢個角落,好熱鬧,我都要黎湊熱鬧。我哋order 咗2個sandwich同3杯飲品🍸推介sandwich ✨自家製沙嗲牛肉Focacia📝中西合璧,將茶餐廳概念融合到西式的煮法。食材調味配得好match,廚師將自家製的沙嗲牛肉配合炒蛋、紅椒絲、醃紅洋蔥、牛油菜、炸乾蔥、再夾埋花生醬,食落非常好味,仲再個麵包煎到外脆內軟,真係好味😋✨蔥油雞Focacia📝廚師將雞扒砌成粒狀,配搭蔥油,牛油菜,醃酸青瓜,炸蒜,蛋黄酱,再配上外脆內軟的麵包,令人食到既熟悉又新穎的味道,確實係讚👍🏻✨ 氮氣泡沫港式奶茶📝 氮氣泡沫使奶茶的質地變得格外絲滑,伴隨著細膩的氣泡在口中綻放,帶來清新的口感體驗。個茶底亦配得好好,由「師父好茶」調配,真係令人回味無窮😍✨ 氮氣冷萃咖啡📝 氮氣的注入使咖啡口感更加輕盈,喝下後帶來一種清新的感覺。咖啡的醇厚感與細膩的氮氣泡沫完美結合,讓每一口都如同在品味一杯精緻的濃郁飲品。飲後留有淡淡的咖啡香氣,伴隨著微微的甜味,讓人不禁想要再來一口,回味無窮。✨ 美式
推介sandwich
✨自家製沙嗲牛肉Focacia
✨蔥油雞Focacia
✨ 氮氣泡沫港式奶茶
✨ 氮氣冷萃咖啡
✨ 美式咖啡
📝 咖啡豆調配得恰宜,味道呈現出完美的平衡感,既有濃郁的香氣,又不失柔和的口感,苦與甜的交融恰到好處,讓人每一口都感受到和諧的享受。