2009-02-17 41 views
二月十六日(星期一)回家了,老公仔又如常的送我回家,辛苦了好吧,吃個炒麵!上次在snack express見到都多人買炒麵!而且很多!差不多多得漏出來了!今次share一盒炒麵,只是8元,分量多!而且又加了很多韮王!老公仔愛吃呢!炒麵雖則比較油身,但是吃起來有嚼勁!彈牙!有驚喜!
二月十六日(星期一)

回家了,老公仔又如常的送我回家,辛苦了

好吧,吃個炒麵!

炒麵雖則比較油身,但是吃起來有嚼勁!彈牙!有驚喜!
$8 (Tea)
2009-02-05 19 views
5-2-2009今天搭火車返到大埔既時候,覺得有些少肚餓。於是走左黎Snack Experss買炸魷魚鬚食。剛好賣完了一批炸魷魚鬚,於是要等店員即炸先有得買,幸好只係等了5分鐘就有新一批出爐了。一盒大概有七至八條,而且魷魚鬚係用盒裝著,不用拎到成手油,店員亦都好細心咁為個盒整穿一小角,令魷魚鬚不會焗到淋哂,抵讚!等巴士返屋企時食了一條,脆卜卜很香口,加了淮鹽的魷魚鬚味道不會過咸而且令魷魚鬚更加惹味,同埋脆漿亦不會過厚,唯一係稍為多油了少少。即使係返到屋企都仲係暖曖地,依然都係咁好味,所以話咁快就比人食哂了。買既時候仲見到炒麵同埋煎釀三寶既賣相好像很美味,下次也要試下先。不過最緊要地點就腳,好方便就可以買黎食。
5-2-2009

美味魷魚鬚
$12 (Other)
美味魷魚鬚
  • 魷魚鬚
2009-01-17 18 views
一月十五日(星期四)今日同老公番屋企的途中,又行行下有陣陣的香味,由snack express傳來的!今次作出新嘗試,吃燒賣魚蛋,燒賣不太突出,魚蛋是果皮魚蛋,都算不錯6元5粒魚蛋,燒賣是6元,有太約7-8粒!不過由於地點好,人流多,不時見到人排隊買野食!
一月十五日(星期四)

6元5粒魚蛋,燒賣是6元,有太約7-8粒!

不過由於地點好,人流多,不時見到人排隊買野食!
燒賣魚蛋
2008-12-18 9 views
小食店客流量大,食物是新鮮炸起,而且每款皆大件煎釀三寶,咖哩魚蛋味道都OK魷魚酥! 加盐巴时,一定要准确唔好太咸 而且不算太贵,先$12而且服务态度都颇令人满意 下次再来
小食店客流量大,食物是新鮮炸起,而且每款皆大件

煎釀三寶,咖哩魚蛋味道都OK

魷魚酥! 加盐巴时,一定要准确

唔好太咸 而且不算太贵,先$12

而且服务态度都颇令人满意

下次再来
$40 (Tea)
  • 魷魚酥!
2008-12-15 10 views
由大尾篤踩完單車歸來,大家都餓腸轆轆;雖然我更願意留肚去食甜品,不過也陪龍買了小食頂肚: 煎釀三寶($6/4件)-小食店流量極大,因此食物是新鮮炸起,而且每款皆飽滿大件,看似抵食。不過我不太喜歡這類油膩小食,只試了兩啖,發覺鯪魚肉中加入較多粉漿,其中一件貌似鯪魚球的,聽講是完全是粉漿一糰,真正的抵食度應要打折扣。咖哩魚蛋($6/8粒)-太心急食了沒影相;味道OK,但不算彈牙  又有朋友試了黑豆漿,聽講一般。我與龍還有興趣食格仔餅,不過見到其出品有種詭異的瑩光黃,算了。其實最不錯的,是小店感覺較光潔衛生;另後來看食評才知,最叫好的是炸魷魚鬚,下次再試吧。

2008-12-02 12 views
十二月一日(星期一)與老公仔回到大埔店,見到euro gogo就快開將,很擔心...我會抵不住誘惑...>.<香嘖嘖的魷魚酥!加上鹽好味道不過發覺加得多會更好吃呢!!!12元都算不錯!份量也不少很多人會買回家當餸
十二月一日(星期一)

香嘖嘖的魷魚酥!加上鹽好味道

不過發覺加得多會更好吃呢!!!

12元都算不錯!份量也不少

很多人會買回家當餸
2008-10-28 9 views
十月廿八日(星期二)今日老公送我回家!...大家都有點肚餓!!!^^就吃魷魚酥呢!!!!依然的香!而且炸得不太油膩呢!!!!十二元都算不錯,雖則份量不多!但是當飯前小吃都是好選擇呢!
十月廿八日(星期二)

依然的香!而且炸得不太油膩呢!!!!

十二元都算不錯,雖則份量不多!但是當飯前小吃都是好選擇呢!
2008-09-25 9 views
九月十九日(星期五)同老公回家的途中經驗此新店子,便嘗試了雞蛋仔以及魷魚鬚雞蛋仔是新鮮做的,夠香,不過不夠味道,是比較淡,也許是雞蛋漿開得太希了!但是魷魚鬚就非常的美味呢!...令我們吃得十分滋味呢!.......雖然一盒只得7-8條,但是已經夠飽了........比較就腳的店舖,我們會再來的呢!
九月十九日(星期五)

同老公回家的途中經驗此新店子,便嘗試了雞蛋仔以及魷魚鬚

比較就腳的店舖,我們會再來的呢!
比較淡的雞蛋仔
好吃的魷魚鬚
$10 (Tea)
好吃的魷魚鬚