早幾日去咗位於尖沙咀嘅《敘. 小麵》,香港首間蘇式小麵專門店,以創新方式呈現傳統蘇州麵食,讓每碗小麵帶來盛宴般的體驗🥢清炒蟹粉拌麵(清炒蟹粉、女兒紅醉雞、蔥油開洋拌麵、原盅清燉老雞湯、三色前菜、薑茶湯圓 及 女兒紅花雕)清炒蟹粉 - 每份含三隻蟹份量,相當足料,加入蔥油拌麵,撈勻嚟食就會吃到濃濃嘅蟹香味女兒紅醉雞 - 雞肉夠嫩滑,入口啖啖女兒紅酒香味原盅清燉老雞湯 - 清甜鮮味,足料且無任何味精三色前菜 - 有溏心蛋、青菜和去皮車厘茄,相當開胃套餐還包含薑茶湯圓和女兒紅花雕,份量非常豐富🥢二蝦鱔絲湯麵(蝦子蝦爆太湖鱔絲、口水汁轉彎、清燉老雞白湯、三色前菜、薑茶湯圓 及 碧螺春/ 西湖龍井)蝦子蝦爆太湖鱔絲 - 鱔絲鮮嫩帶微辣,蝦仁爽口彈牙,撈入湯麵食會有另一種風味口水汁轉彎 - 口水雞汁香辣惹味,雞肉亦夠嫩滑清燉老雞白湯 - 湯頭清澈見底,清甜鮮味套餐還包含三色前菜、薑茶湯圓和碧螺春/西湖龍井,份量非常豐富🥢桂花灌湯小龍包皮薄餡靚,包著濃郁湯汁,入口淡淡桂花香,小食之選🥢小籠棗泥糕 拼 桂花酒釀丸子是日甜品,份量雖不多但作為餐後甜品就最適合,餐廳每隔一星期就會轉款式,確保有新鮮感

🥢清炒蟹粉拌麵

女兒紅醉雞 - 雞肉夠嫩滑,入口啖啖女兒紅酒香味

原盅清燉老雞湯 - 清甜鮮味,足料且無任何味精

三色前菜 - 有溏心蛋、青菜和去皮車厘茄,相當開胃

套餐還包含薑茶湯圓和女兒紅花雕,份量非常豐富

🥢二蝦鱔絲湯麵

口水汁轉彎 - 口水雞汁香辣惹味,雞肉亦夠嫩滑

清燉老雞白湯 - 湯頭清澈見底,清甜鮮味

🥢桂花灌湯小龍包
皮薄餡靚,包著濃郁湯汁,入口淡淡桂花香,小食之選

🥢小籠棗泥糕 拼 桂花酒釀丸子

2K
今次第一次試傳統蘇式麵 一冷一熱嘅澆頭 配上一碗面 簡單精緻🐲 試咗兩款套餐 每個餐都有跟埋三色前菜同薑茶湯丸 特別欣賞前菜入面嘅醃蕃茄🍅 而薑茶嘅味道香辣微甜 呢啲天氣飲完特別暖胃☀️-🦀清炒蟹粉拌麵 $288▫️熱 - 清炒蟹粉 + 冷 - 女兒紅醉雞▫️蔥油開洋拌麵▫️原盅清燉老雞湯 + 女兒紅花雕酒 (75ml)餐牌寫清炒蟹粉每份足足有三隻蟹嘅份量😲 真係啖啖蟹膏蟹肉 好有鮮味🤤 蔥油開洋拌麵就咁食都好香蔥味 撈埋蟹粉味道更加豐富👍🏻 另外女兒紅醉雞都好推薦 酒味好香 雞肉嫩滑🥹-🐟二蝦鱔絲湯麵 $168▫️熱 - 蝦子蝦爆太湖鱔絲 + 冷 - 口水汁轉彎▫️清燉老雞白湯麵▫️碧螺春呢款都係員工推薦嘅套餐 鱔絲爆到好香 唔會有腥味🧡 口水汁轉彎就啱曬鍾意吮骨嘅朋友 口水汁好惹味😉 餐廳介紹先飲一啖湯 然後再將熱澆頭倒上湯麵撈勻嚟食😗 麵嘅老雞湯底本身清甜 就咁食都好好味😳 我哋就食咗好幾啖先至加熱澆頭 好似食咗兩款唔同麵咁🤭-🥟桂花灌湯小籠包🥣桂花拉糕 拼 陳皮赤豆小丸子另外額外仲試咗小籠包同埋甜品 多汁嘅小籠包上面仲有啲桂花點綴 比就咁小籠包多咗啲香氣🌼 拉糕咬落煙韌 紅豆沙好香陳皮味 係

🦀清炒蟹粉拌麵 $288
▫️熱 - 清炒蟹粉 + 冷 - 女兒紅醉雞
清炒蟹粉

▫️蔥油開洋拌麵

▫️原盅清燉老雞湯 + 女兒紅花雕酒 (75ml)

🐟二蝦鱔絲湯麵 $168
▫️熱 - 蝦子蝦爆太湖鱔絲 + 冷 - 口水汁轉彎

▫️清燉老雞白湯麵
▫️碧螺春
蝦子蝦爆太湖鱔絲

🥟桂花灌湯小籠包
🥣桂花拉糕 拼 陳皮赤豆小丸子
拉糕咬落煙韌 紅豆沙好香陳皮味 係而家比較難食到嘅傳統味道😋
📍敘.小麵
廣東道3-27號海港城港威商場3樓3203-4及3204A號舖
清炒蟹粉
蝦子蝦爆太湖鱔絲
全港首間蘇式麵店!從蘇州直運當地食材來港,以「一冷、一熱、一碗小麵」為主打概念,根據個人喜好配搭不同麵食及超過30多款經典蘇州冷熱澆頭,創造出不同風味~亦可以揀選預設好嘅套餐。✨桂花灌湯小籠包二話不說,必點!皮薄饀靚,一口咬落香濃湯汁咇哂出黎。蘸上香醋更美味!✨清炒蟹粉拌麵套餐三色前菜/清炒蟹粉/女兒紅花雕醉雞/蔥油開洋拌麵/原盅清燉老雞湯先飲一啖清燉老雞湯,足料無任何味精。三色前菜有溏心蛋、青菜、去皮車厘茄;花雕醉雞酒味好香濃,雞肉夠哂嫩滑!重點係個清炒蟹粉,足足用上三隻蟹嘅份量!淋上蔥油拌麵,拌勻一齊食,係濃郁嘅蟹香☺️套餐仲包含薑茶湯丸同一杯女兒紅花雕酒~個薑茶超級好飲!✨鮮蟹粉蝦仁拌麵套餐三色前菜/鮮蟹粉炒蝦仁/蔥花清撈麵/雨花海蜇頭好喜歡爽脆嘅海蜇頭🥰鮮蟹粉炒蝦仁都有著滿滿嘅蟹肉同蝦仁,非常足料,鮮味十足!套餐包含薑茶湯丸同碧螺春或西湖龍井~最後仲食埋陳皮紅豆沙配丸子同桂花糕,滿足到捧住個肚!
全港首間蘇式麵店!

✨桂花灌湯小籠包

✨清炒蟹粉拌麵套餐
先飲一啖清燉老雞湯,足料無任何味精。
三色前菜有溏心蛋、青菜、去皮車厘茄;
花雕醉雞酒味好香濃,雞肉夠哂嫩滑!
套餐仲包含薑茶湯丸同一杯女兒紅花雕酒~個薑茶超級好飲!

✨鮮蟹粉蝦仁拌麵套餐
三色前菜/鮮蟹粉炒蝦仁/蔥花清撈麵/雨花海蜇頭
好喜歡爽脆嘅海蜇頭🥰
鮮蟹粉炒蝦仁都有著滿滿嘅蟹肉同蝦仁,非常足料,鮮味十足!
套餐包含薑茶湯丸同碧螺春或西湖龍井~

最後仲食埋陳皮紅豆沙配丸子同桂花糕,滿足到捧住個肚!

2025-01-06
5 day(s) ago 0 views
行行下海港城發現新開了這間小店,價錢在這區算是差不多,不過新開所以試試。兩個人點了一份預設套餐,一份自選套餐及一籠桂花小籠包。預設套餐其實比較化算,點了糟溜魚片湯麵套餐,有兩個前菜,兩個堯頭,一碗麵,加10蚊有豆漿,仲可以免15蚊茶錢。餸及麵分開上枱,好好。麵質彈口細滑,湯底味道適中,好味。魚就普通,但味道好,汁料好好,有紹興酒香味,媽媽好喜歡,連汁都全食。前菜及另一份堯頭都是普通。份量都合理。另一份自選套餐,點了兩個堯頭蝦鱔糊及肴肉,再加一份特價飯,因為點兩個堯頭可以優惠價點部分的飯或麵食。鹹肉菜飯用個暖煱上,一邊食一邊保暖,很好呢,材料足,味道亦好好,份量夠兩個人食用。最後是個桂花小籠包,皮厚薄適中,肉質滑及多汁,不太油膩,不過食不到桂花味,但整體好味。整體環境好,地方整潔,食物味道不太濃,好味,惟飯只有一款。服務好。值得推介。會再食。
兩個人點了一份預設套餐,一份自選套餐及一籠桂花小籠包。

1K
❀ 敘.小麵 #尖沙咀 ❀❗首間蘇式麵店 近期最出色嘅蟹粉拌麵❗——————————————————尖沙咀開咗首間蘇式麵店,為食客帶來正宗蘇州麵食體驗💕以創新方式「一冷、一熱、一碗小麵」呈現傳統蘇州麵食。「冷」、「熱」指加在湯麵嘅「澆頭」,提供30多款經典澆頭選擇,如蝦爆太湖鱔絲、玫瑰烤鮮肉方及口水汁轉彎,可以按照個人口味選擇澆頭配搭麵食😆.餐廳每天現熬「紅、白、濃」三款湯頭,即是經典「醬油豬骨紅湯」、「清燉老雞白湯」及為港人調製嘅濃厚「麻醬紅油濃湯」🍜另外亦有我認為係最好食嘅蟹粉拌麵💖.另外亦提供蘇式手工點心😍包括味道清香嘅「桂花灌湯小籠包」、經典「香煎牛肉餅」及「蛋黃糯米燒賣」。.唔少得蘇軾甜點,煙煙韌韌嘅桂花拉高真係世界級美味😋另外亦有傳統酒釀丸子,薑茶湯圓等等😍.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 清炒蟹粉拌麵 $288♥ 清炒蟹粉、女兒紅醉雞、蔥油開洋拌麵、原盅清燉老雞湯、三色前菜、薑茶湯圓 及 女兒紅花雕超出色嘅蟹粉,每份含三隻蟹份量🦀🦀🦀鮮甜濃郁,再配上香口嘅蔥油拌麵,份外惹味!另外仲有足料清燉老雞湯🐔套餐居然仲有女兒紅同埋薑茶湯圓食,啱晒驅寒。.☞ 鮮蟹粉蝦仁拌麵 $158♥ 鮮蟹粉炒蝦仁
❀ 敘.小麵 #尖沙咀 ❀
❗首間蘇式麵店 近期最出色嘅蟹粉拌麵❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 清炒蟹粉拌麵 $288
另外仲有足料清燉老雞湯🐔
套餐居然仲有女兒紅同埋薑茶湯圓食,啱晒驅寒。
☞ 鮮蟹粉蝦仁拌麵 $158
♥ 鮮蟹粉炒蝦仁、蔥花清撈麵、雨花海蜇頭、三色前菜、薑茶湯圓 及 碧螺春/西湖龍丼
喜歡蝦嘅可以選擇呢一款🦐同樣有蟹粉。
不過呢款配上蔥花清撈麵,味道就會淡啲。

☞ 玫瑰烤鮮肉方湯麵套餐 $138
♥ 四喜烤麩、雪裡蕻目魚、玫瑰烤鮮肉方、醬油豬骨紅湯、溏心蛋及豆漿/汽水
另外仲有醬油豬骨紅湯,肥瘦均勻嘅玫瑰烤鮮肉方的確唔錯👍🏻
記住要將肉汁加埋落湯底再食,品嚐另一種味道😆

☞ 二蝦鱔絲湯麵套餐 $168
♥ 蝦子蝦爆太湖鱔絲、口水汁轉彎、清燉老雞白湯、三色前菜、薑茶湯圓 及 碧螺春/西湖龍井
口水汁轉彎醬汁調配一流,非常香口惹味。
清燉老雞白湯顧名思義係咁多款當中最淡味,適合配搭較為濃郁嘅澆頭。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4.1/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
呢度嘅蟹粉拌麵真係超級好食,用上三隻蟹製作真材實料,鮮甜無比🦀另外有30多款經典澆頭配搭蘇式麵類,非常豐富呢🥰
今日去咗食晏晝 ,兩點幾唔使點排隊。入到去先至發覺原來間嘢係好細間枱唔多細細嘅地方有五六個侍應真係算係好多了。服務好好會介紹亦都有笑容 啲嘢食,價錢平唔會太大碟,但係你可以叫到好多嘢最推介就係小籠包佢個皮薄到可以望到入面啲湯 味道唔錯 得幾好 小籠包有兩隻味兩隻味都食過兩隻都好食本人鍾意桂花味多啲 性價比高服務乾淨程度價錢都幾好 下次可以再嚟試其他嘢 主打食小籠包豬潤呢個醬汁偏甜咗豬膶唔夠厚身同埋嫩滑一般般萵筍清爽,有麻油味又香又爽口唔錯麻醬雞絲正常發揮蔥油撈麵,正正常常冇乜特別略嫌蔥油味唔夠香唔記得咗乜名,有啲筍肉絲同青椒少少偏鹹味道很一般 唔夠濃郁 大陸食嗰啲正啲

豬潤呢個醬汁偏甜咗豬膶唔夠厚身同埋嫩滑一般般

萵筍清爽,有麻油味又香又爽口唔錯

麻醬雞絲正常發揮

蔥油撈麵,正正常常冇乜特別略嫌蔥油味唔夠香

唔記得咗乜名,有啲筍肉絲同青椒少少偏鹹

味道很一般 唔夠濃郁 大陸食嗰啲正啲
  • 小籠包
  • 桂花小籠包
2025-02-08 3 views
🐑蔥烤豬扒-本身味道ok嘅,⚠️但要注意啤水啤唔清殘留梳打粉味嘅問題⚠️-2🐑🐑蒜泥白肉-幾好-7🐑🐑獅子頭-越食越好味-8🐑🐑口水雞-都頗係有水準-8.5🐑🐑麻醬紅油濃湯麵(擔擔麵)-幾好-7🐑🐑小籠包-論皮、論餡、論爆汁程度,我暫時搵唔到香港有邊間做得好過佢-9.5🐑🐑鍋貼-個餡係同小籠包一樣嘅,理論上應該係同小籠包一樣爆汁,可惜嘅係偏偏煎得唔夠香,原因係,⚠️三隻鍋貼嘅皮,未上碟前,喺隻鑊度已經爆開咗,咁啲汁去晒邊呢?當然係喺鍋貼上碟之前已經畀師傅倒走晒啦!⚠️呢個同豬扒冇啤夠水殘留梳打粉味嘅情況一樣,係師傅手門嘅問題-2🐑
🐑蒜泥白肉-幾好-7🐑
🐑獅子頭-越食越好味-8🐑
🐑口水雞-都頗係有水準-8.5🐑
🐑麻醬紅油濃湯麵(擔擔麵)-幾好-7🐑
香港終於有傳統蘇式麵專門店啦!敘.小麵將蘇式麵食引入香港🇭🇰一冷、一熱、一麵就是傳統蘇式麵的吃法推薦大家來試試!!‣ 二蝦鱔絲湯麵 ($168)蝦子蝦爆太湖鱔絲|口水汁轉彎|清燉老雞白湯|三色前菜|薑茶湯圓|碧螺春/西湖龍井鱔絲處理得不錯 容易入口旁邊的蝦也是很新鮮 很滑雞湯也味道濃郁 好飲!‣ 清炒蟹粉拌麵 ($288)清炒蟹粉(每份含三隻蟹份量)|女兒紅醉雞|蔥油開洋拌麵|原盅清燉老雞湯|三色前菜|薑茶湯圓|女兒紅花雕(75ml)一碗滿滿的蟹粉倒入麵中每一口都吃到濃郁的蟹味🦀醉雞雞肉很嫩滑 用花雕酒烹調特別入味能喝酒的推薦試試女兒紅味道清雅 幾好飲‣ 桂花灌湯小籠包 ($38)桂花作為蘇州的市花 特意將市花入饌小籠包頂部有桂花 建議先食這一部分 吃起來非常清香然後再喝湯和小籠包 滿滿的層次感‣ 桃膠南瓜露 + 驢打滾($42)南瓜煮得超~融配上桃膠就跟養顏! 💰Total: $589.6 ($294.8pax 已包括10%服務費)📍敘.小麵|@someen.hk尖沙咀海港城港威商場3樓3203-4及3204A號舖
香港終於有傳統蘇式麵專門店啦!
敘.小麵將蘇式麵食引入香港🇭🇰
一冷、一熱、一麵就是傳統蘇式麵的吃法
推薦大家來試試!!

‣ 二蝦鱔絲湯麵 ($168)
鱔絲處理得不錯 容易入口
旁邊的蝦也是很新鮮 很滑
雞湯也味道濃郁 好飲!

‣ 清炒蟹粉拌麵 ($288)
一碗滿滿的蟹粉倒入麵中
每一口都吃到濃郁的蟹味🦀

醉雞雞肉很嫩滑
用花雕酒烹調特別入味

能喝酒的推薦試試女兒紅
味道清雅 幾好飲

‣ 桂花灌湯小籠包 ($38)
桂花作為蘇州的市花 特意將市花入饌
小籠包頂部有桂花 建議先食這一部分
吃起來非常清香
然後再喝湯和小籠包 滿滿的層次感

‣ 桃膠南瓜露 + 驢打滾($42)
南瓜煮得超~融
配上桃膠就跟養顏!

📍敘.小麵|@someen.hk
尖沙咀海港城港威商場3樓3203-4及3204A號舖
2025-01-16 1235 views
香港首間蘇式麵店「敘.小麵」 進駐尖沙咀海港城😍。品牌以創新方式「一冷❄️、一熱🔥、一碗小麵🍜」呈現傳統蘇州麵食,提供30多款經典蘇州冷熱澆頭,每款以小碟奉上,讓你根據個人口味選擇不同的澆頭組合,配搭出超過3,000多個專屬小麵滋味,每碗都獨具特色😍。經典蘇式燜肉湯麵 $98前菜 - 清甜冰涼醃車厘茄,香濃滑溜溏心蛋及爽甜清煮菜心😋。經典蘇式燜肉 - 建議先將肉片浸入滾熱的湯內,加熱及軟化🔥。五花肉🐖肉香味濃,質感軟腍,油脂邊位油香味突出,入口即化🤤,肥而不膩,必食💯。清燉老雞白湯麵 - 湯頭用上等老雞燉製6️⃣小時以上,清澈見底又無油。蘇式白色細面,幼長帶爽勁,加上蔥花,連同味道鮮香醇厚嘅湯頭一齊食,簡單純粹又好食😋。熱豆漿 - 微甜豆味香濃,暖暖地零舍好飲😋。清炒蟹粉拌麵 $288清炒蟹粉:份量十足,橘黃色嘅蟹黃🦀,每份含3️⃣隻蟹份量,味道濃郁,加上蟹肉,更加鮮香無比😋。女兒紅醉雞雞肉🐓鮮甜嫩滑,酒味已經完全滲入雞肉,每食一口充滿鮮味及酒香味🤤。蔥油開洋拌麵以香蔥和蝦米為主料,搭配特製嘅醬油和香油,勁惹味😋。原忠清燉老雞湯燉湯材料豐富,有瘦肉、雞件、雞腳及杞子等,清甜鮮味,熱辣辣🔥十分

經典蘇式燜肉湯麵 $98

熱豆漿 - 微甜豆味香濃,暖暖地零舍好飲😋。

清炒蟹粉拌麵 $288

女兒紅醉雞

蔥油開洋拌麵
以香蔥和蝦米為主料,搭配特製嘅醬油和香油,勁惹味😋。

原忠清燉老雞湯
燉湯材料豐富,有瘦肉、雞件、雞腳及杞子等,清甜鮮味,熱辣辣🔥十分香😋。

薑茶湯圓
湯圓質感軟糯,麻蓉餡料香濃,甜度剛好,薑茶薑味十足🫚,飲完感覺身體暖笠笠😍。

女兒紅花雕酒(75ml)
花雕🍶香氣十足,味道甜辛,醇厚甘鮮😋。

桂花灌湯小籠包 $38
超多汁,食落有陣陣桂花嘅香味😋。

蘇式甜點•甜湯 $42
桂花拉糕拼陳皮赤豆小丸子
拉糕軟糯柔韌,微甜帶陣陣桂花香氣🥰。赤豆甜湯濃稠度剛好,微甜陳皮香氣突出,加入軟糯嘅小丸子,口感更加豐富😍。
2025-01-06
2025-01-14 1224 views
二蝦鱔絲湯麵蝦籽蝦爆太湖鱔絲,口水汁轉灣,清燉老雞白湯麵,佐麵三色前菜,薑茶湯丸。蝦肉鮮甜大粒,鱔絲鮮嫩,撈入湯麵中,擦出新的風味。前菜的辣雞翼最有特色,用上雞翼的部位,斬件後,令到雞肉更香辣惹味。清炒蟹粉拌麵 清炒蟹粉,女兒紅醉雞,蔥油拌麵,原盅清燉老雞湯,佐麵三色前菜,薑茶湯丸,每份蟹粉有三隻蟹份量,蟹肉蟹膏好足料,濃濃的蟹汁和麵條撈勻,十分誘人。前菜最有特色係醉雞用上女兒紅呢款靚酒,酒味醇厚帶甜,呢個餐仲包埋女兒紅花雕酒 (75ml)!老雞湯也是重點之一,燉湯,唔係味精湯,可以睇得出對食物質素的要求。是日甜品有紅豆沙和桂花拉糕。紅豆沙磨到沙一樣細膩,陳皮味突出。桂花拉糕口感柔軟富彈性,散發淡雅的花香。薑茶湯丸嘅薑味好夠辣,食完個蟹粉咁涼嘅食物,飲番碗薑茶即刻balance 番。第一次食桂花小籠包,花香撲鼻~

二蝦鱔絲湯麵

蝦肉鮮甜大粒,鱔絲鮮嫩,撈入湯麵中,擦出新的風味。

清炒蟹粉拌麵

是日甜品有紅豆沙和桂花拉糕。

第一次食桂花小籠包,花香撲鼻~
2024-12-30 2425 views
桂花灌湯小籠包 - 滿口鮮味在這家蘇州麵店,除了正宗的蘇州麵之外,我還嘗試了他家的「桂花灌湯小籠包」。這是一道看起來非常精緻的小吃,仿佛是一件藝術品。當我一口咬下時,立刻感受到了一股清新的桂花香氣,伴隨著鮮嫩的豬肉和湯汁的爆發,讓我的味蕾感到了一種前所未有的享受。這道小籠包的皮非常薄,口感非常嫩滑,讓人感覺像是在品嚐一種雲朵一般的美食。太湖鱔絲 - 一道讓人回味無窮的經典小菜(太好食,竟然不記得影相)另一道讓我留下深刻印象的小菜,就是「太湖鱔絲」。這是一道非常經典的蘇州小菜,看似簡單,但味道卻非常複雜。鱔絲被切成非常細的絲狀,口感非常嫩滑,搭配著蝦仁。這道小菜的美味之處在於,它的味道非常耐咀嚼,讓人感覺像是在品嚐一種非常高級的美食。每一口都讓人感受到了一種回味無窮的享受,讓人不得不一再回訪這家店!
桂花灌湯小籠包 - 滿口鮮味

桂花灌湯小籠包
2024-12-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$98 (Dinner)
桂花灌湯小籠包
位於海港城的這家正宗蘇州麵店,真的是發現了一個隱藏的美食寶藏!據說這是全港首家蘇州麵店,令人期待的同時也感到有些驚喜。多樣化的菜單:種類繁多,從經典的蘇州麵到各種小菜,真的是讓人目不暇給。每一道菜都被精心安排,細細碟的呈現方式更是讓人覺得很用心。親民的價錢:讓人感覺很划算。最重要的是,味道真的超正!每一口蘇州麵都充滿了濃郁的風味,讓人感覺像是在品嚐正宗的蘇州美食。總的來說,這家蘇州麵店是海港城最抵食的餐廳之一。多樣化的菜單,親民的價錢和超正的味道,讓人感覺很值得一試。如果你是蘇州麵的愛好者,或者只是想嘗試一些新的美食,絕對不要錯過這家店!

蘇式湯麵
2024-12-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$98 (Lunch)
蘇式湯麵
2024-12-30 1504 views
29/12/2024,我3人去新開嘅敍,小麵店試食,我哋食咗鱔糊,萵筍,,醉雞,東坡肉,小籠包,湯麵,牛肉包,甜品,都非常好食,湯麵嘅湯好鮮味,麵亦好爽滑,埋單價錢平。
2024-12-29
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 東波肉,牛肉包,萵筍