2019-05-27 64 views
說到打邊爐最近很喜歡食日式火鍋。來到位於荃灣的大鴻輝商場內的相馬日式火鍋。相馬日式火鍋屬於放題,可以任點肉類,有自助形式嘅食物可以自取包括蔬菜,丸類, 及甜品。仲有好多款飲料俾我哋選擇。呢度有好多款湯底選擇而我就揀咗最經典嘅甜豉油湯底。湯底味道剛好不會太甜而且很有日式味道,吃肉和蔬菜就最配合。揀選了美國特級牛肉,仲有豚肉及雞肉可以選擇。全部都係任食任點的。美國特級牛肉,賣相吸引,食落非常有驚喜,牛味濃郁,脂肪比例均勻,係靚牛肉,好吃。另外雞肉非常嫩滑有口感,一點都不肥。至於自助的蔬菜及丸類,亦非常之多選擇,蔬菜非常知新鮮好味。

另外雞肉非常嫩滑有口感,一點都不肥。

至於自助的蔬菜及丸類,亦非常之多選擇,蔬菜非常知新鮮好味。
2019-05-25 57 views
話到明係空少,就梗係經常飛黎飛去,難得佢嗌食飯傾計,當然要應約啦。兩個hea友淨係諗左目的地區就衝左上車,一路上網openrice😂兩個無所謂既人,當然係諗勁耐。見到有任食仲有折既相馬日式火鍋,當然係不假思索地book位啦,因為可以到時想食乜就嗌乜,唔駛諗🤪嗌左鴛鴦湯底,牛乳鍋配蕃茄鍋。牛乳鍋偏鹹,同係台灣食既差好遠😢蕃茄鍋,我地自己再係出面拎蕃茄放落湯底,所以ok😎肉就揀左美國進口牛肉,質素不錯👍🏻豬肉我地兩個都唔太好,所以無加錢要黑豚肉。出面自取既食物比起坊間其他火鍋店較少,不過有羽衣甘藍呢個係開心既😍好彩openrice book有75折,如果唔係就會覺得唔抵食。

2019-05-25 172 views
好耐無打個邊壚 星期二約左個朋友刷餐勁我自己就好鐘意食放題/任食 貪佢消費無壓力今次簡左間係荃灣大鴻輝既日式火鍋一坐低就叫左個鴛鴦湯底我食麻辣 朋友食日式甜鼓油跟手出去攞野飲 飲品種類都算多 除左可樂仲有幾種唔同既罐裝飲品跟手睇埋d丸類都算多 大大話話都十幾二十種另外不得不提 佢d菜種類真心多 而且勁新鮮牛肉質素唔錯 豬肉都幾好雞肉就最正 無油 但都幾juice另外仲有炸物食 炸物香口 脆漿薄身整體唔錯 而且環境幾好 鐘意打邊粒既可以一試
好耐無打個邊壚 星期二約左個朋友刷餐勁

雞肉

另外仲有炸物食 炸物香口 脆漿薄身

整體唔錯 而且環境幾好 鐘意打邊粒既可以一試
2019-05-21
$218 (Dinner)
鴛鴦湯底
飲品
豬肉牛肉
雞肉
2019-05-25 1486 views
荃灣區實在有很多美食,火鍋店也不少,今天來到大鴻輝的相馬火鍋店。。。一人一鍋,又衛生,又不用爭要什麼湯底!所以我很喜歡一人一鍋的火鍋店!這裏今天不算十分多人,在大鴻輝這座大樓內,這間食店尚算面積大, 地方也相當寬躺!今天叫了美國特選牛肉放題 $208至於湯底,我們選了豬骨湯底及蕃茄湯底。蕃茄湯底滿載番茄,很鮮甜!豬骨湯底也很夠味,味道很濃!至於配菜,丸,菜,菇類,麵等等都是自己出去自取!有兩個大雪櫃都裝滿了飲品,沒有啤酒, 但有雪糕甜品,相當不錯!很有趣的小紅蘿蔔,食完會變小白兔,味道很甜,也很爽!美國牛肉切得很薄,很快便熟透!黑豚肉也相當不錯!雞肉也很鮮嫩!至於蔬菜這裏的蔬菜也十分新鮮!我也吃了不少蔬菜呢!還有不少炸物, 我最喜歡吃的炸物是蓮藕!每次吃放題,雖然吃得不算多, 但都很容易飽!可能一邊傾計又一邊食,不經不覺都食了兩個小時!

今天叫了美國特選牛肉放題 $208

至於湯底,我們選了豬骨湯底及蕃茄湯底。

蕃茄湯底滿載番茄,很鮮甜!

豬骨湯底也很夠味,味道很濃!

至於配菜,丸,菜,菇類,麵等等都是自己出去自取!

很有趣的小紅蘿蔔,食完會變小白兔,味道很甜,也很爽!

美國牛肉切得很薄,很快便熟透!
黑豚肉也相當不錯!
雞肉也很鮮嫩!

至於蔬菜這裏的蔬菜也十分新鮮!
我也吃了不少蔬菜呢!

還有不少炸物, 我最喜歡吃的炸物是蓮藕!

2019-05-24
$208 (Dinner)
牛肉唔會太肥而且都重牛味 豬肉口感都好好 雞肉食落都新鮮 而且每次上枱嘅份量都幾多 唔會感覺好孤寒不過其他蔬菜感覺上就放得比較耐咗 丸類配料選擇唔多 甜品方面有milk top雪糕仼食仲有其他cheesecake 朱古力噴泉 雪米糍 生果等等 但見佢存放食物個方法就有d擔心 生果都冇特別蓋好 只係就咁放咗係到 而且用黎”筆”雪糕個杓都只係浸係一桶溶哂雪糕嘅水到 怕滋生細菌衛生方面有進步空間但整體食物性價比都幾高 而且店員都好服務都細心 環境唔大但格局舒適如果用訂座優惠 折後價錢真係算唔錯 值得一試
不過其他蔬菜感覺上就放得比較耐咗 丸類配料選擇唔多
甜品方面有milk top雪糕仼食
衛生方面有進步空間
如果用訂座優惠 折後價錢真係算唔錯 值得一試
  • Milk  top雪糕
2019-05-23 893 views
大鴻輝(荃灣)中心向來係餐廳的熱點,差不多層層都有間餐廳今次第一次黎左呢棟大樓的最高21樓SOMA SHABU SHABU由高空俯瞰荃新天地、街市、熊貓酒店的感覺都不錯呢度係有4種肉類的選擇-- 美國進口牛肉、美國特選牛肉、美國頂級牛小排、特上澳洲和牛我地就揀左價值中等的美國特選牛肉,仲包括豚肉及雞肉供應,120分鐘的放題都夠曬數了由門口一進去就是擺放冷櫃,有丸類、用水浸住既蔬菜類、汽水櫃、MikeTop雪糕櫃、朱古力噴泉湯底有清湯、甜鼓油、豚骨、中華辣湯、蕃茄、泡菜選擇我地清清就揀左個蕃茄湯,簡直滿滿的蕃茄粒同埋蕃茄片,酸酸甜甜極開胃明顯地,美國特選牛肉的肉脂分布係比較靚一層脂肪、一大塊肉身豚肉就色澤都不錯,同埋鮮紅色,幾新鮮我地好健康地揀左秋葵、南瓜、金針菇、羽衣甘藍、蟲草花基本上,每間火鍋放題餐廳提供的款式都大同小異特別欣賞佢地有比較健康的選擇,因為落街市買都特別貴~~~不得不讚的是他們提供了MikeTop雪糕櫃起街買都要$50一細盒,依家食多兩球補返本,有綠茶、薄荷、咖啡味
大鴻輝(荃灣)中心向來係餐廳的熱點,差不多層層都有間餐廳
由高空俯瞰荃新天地、街市、熊貓酒店的感覺都不錯

湯底有清湯、甜鼓油、豚骨、中華辣湯、蕃茄、泡菜選擇
明顯地,美國特選牛肉的肉脂分布係比較靚
一層脂肪、一大塊肉身
豚肉就色澤都不錯,同埋鮮紅色,幾新鮮
我地好健康地揀左秋葵、南瓜、金針菇、羽衣甘藍、蟲草花
基本上,每間火鍋放題餐廳提供的款式都大同小異

特別欣賞佢地有比較健康的選擇,因為落街市買都特別貴~~~

不得不讚的是他們提供了MikeTop雪糕櫃
2019-05-14
2019-05-23 136 views
我要認真地俾5粒星。荃灣呢間大廈多好嘢食係人都知。但當相馬未坐滿人,樓下啲食店大排長龍要等,真係無天理。我要做啲嘢。簡單解釋,啲牛靚!最cheap個類別都靚!同樣價錢,係旺角嗰啲係合成肉,呢度真係靚肉!(夜晚有海鮮,算啦急凍野,唔挑剔佢啦,主要係食牛肉家嘛)連豬都好味!貴少少個種牛直頭見到啲雪花!個醬油湯底真係湯底,係出面嗰啲牛咩鍋,試過要自己倒火鍋醬油落去都無味,唔知用咩黑色嘢溝出黎。我兩次去相馬,個湯底同啲牛都完美結合。蔬菜任食度度都有,見過任食羽衣甘藍未?!係任食!買一包細細都要$20啦!蔬菜選擇不能盡錄,出面放題啲白菜仔、菜心你食埋我嗰份。夜晚有炸物,一般炸物都係頹架啦,食到成口粉!錯!呢度個粉又薄,仲要有海苔調味!個醬係整出黎唔係沙律醬啊大佬!如果唔係因為食飽牛,我會成打成打咁叫。人少,個洗手間就乾淨。有幾何任食個洗手間乾淨係咪先。個心爭啲就自私,怕share左,多左人,無咁抵食。但做人,唔可以懲罰人地做得好,呢咁大段讚,係佢應得既。我去個兩次仲有訂座75折。
我要認真地俾5粒星。荃灣呢間大廈多好嘢食係人都知。

人少,個洗手間就乾淨。有幾何任食個洗手間乾淨係咪先。

我去個兩次仲有訂座75折。
  • 豚肉
  • 雞肉
  • 醬油湯底
2019-05-19 83 views
今日約咗朋友食生日飯,因為佢同我都係火鍋迷,所以今次揀咗呢一間試吓,一早打咗電話去訂枱,準時7:30上到去,入面環境非常舒適闊落,服務員亦非常有禮貌,有4個套餐俾你選擇,我同朋友決定揀個$228,任飲任食兩個鐘✌🏻,牛肉及豬肉肉味非常濃郁,而雞肉就好滑,以上呢三款如果食完可以叫服務員再攞比你,而其他配菜就可以自己係出邊攞,配菜有,芝士丸、牛丸、午餐肉、腸仔、萵筍、菇類等等,最特別係有花生苗,我都係第一次食,原來佢同火鍋好夾,吸收晒湯汁👍🏻,飲品方面亦都有好多選擇,120分鐘都好足夠👍🏻,火鍋之外亦都有炸物,即叫即炸,非常香脆
2019-05-17 46 views
今晚約左朋友喺去荃灣打邊爐,全幢大鴻輝都差唔多都係食野,我地就揀左呢間較為新開既舖食。豉油配料正常,都係主要用開嗰幾隻,另外仲有胡麻醬、芝麻醬同柚子醋。配料都有好多款,好少見既甘荀仔細細隻都幾甜。菜就特別在有羽衣甘藍,幾新鮮無苦味。丸都唔錯,有隻厚皮既魚腐都幾好食。仲有朱古力噴泉。飲品款式都有好多比大家揀。6款湯底唔洗加錢,鴛鴦鍋都可以。主角到了,啲牛肉油脂分部得好靚,肉質唔錯。豬肉煮完都唔嚡口。雞肉亦都好滑好嫩。之後都叫左4轉牛,都比返差唔多質素的。另外佢仲有即叫即炸既野食,粉唔厚,熱辣辣好香口。

配料都有好多款,好少見既甘荀仔細細隻都幾甜。

菜就特別在有羽衣甘藍,幾新鮮無苦味。

丸都唔錯,有隻厚皮既魚腐都幾好食。

仲有朱古力噴泉。

飲品款式都有好多比大家揀。

6款湯底唔洗加錢,鴛鴦鍋都可以。

之後都叫左4轉牛,都比返差唔多質素的。

另外佢仲有即叫即炸既野食,粉唔厚,熱辣辣好香口。
2019-05-15
2019-05-16 90 views
大鴻輝雖然多野食,但好多餐廳為左做多幾枱客啲枱櫈都擺到好逼,坐得好唔舒服記得上次黎相馬就對佢闊絡既環境好滿意,坐足兩個鐘都唔會好大味。一入門口就見到有新野,係朱古力噴泉~~~未食正餐已經想試甜品。今次試豚骨湯同每次shabushabu必食既壽喜燒估唔到豚骨味道又幾濃厚。特選牛肉脂肪比例較少,帶少少筋,口感更好更有咬口打邊爐當然要飲汽水,呢度有新出呢款減慢糖脂攝取既雪碧同可樂,食落都無咁有罪惡感咩菜都有得揀,羽衣甘藍、原條小蘿蔔、蟲草花、秋葵,總有一款岩心水~~推薦豆腐,滑嫩得黎唔易散,用壽喜燒湯淥鹹中帶甜更好味第一次打邊爐淥原條蘿蔔又幾得意,食落幾清新爽口,即刻覺得自己變左白兔仔。上次黎既時候無炸蝦,今次終於有得試呢度既炸粉加左紫菜炸,食落更加香口,蝦夠大隻飽滿,啖啖肉。火龍果好甜西瓜相對起黎無咁甜,但口感夠爽夠清熱。推薦甜品杯,一口氣食左六七杯右邊既抹茶紅豆抹茶甘澀味十足,紅豆綿密蜜甜。左邊既芋蓉無多餘調味,芋頭味香而不膩,中間夾有鬆軟既海綿蛋糕,層次鮮明。雪糕有五款口味,其中芝麻味最得我歡心,唔會太甜,芝麻味香濃,配埋花生粒食更香口,好滿足呀

一入門口就見到有新野,係朱古力噴泉~~~
未食正餐已經想試甜品

今次試豚骨湯同每次shabushabu必食既壽喜燒
估唔到豚骨味道又幾濃厚。
美國特選牛肉
特選牛肉脂肪比例較少,帶少少筋,口感更好更有咬口

推薦豆腐,滑嫩得黎唔易散,用壽喜燒湯淥鹹中帶甜更好味

第一次打邊爐淥原條蘿蔔
又幾得意,食落幾清新爽口,即刻覺得自己變左白兔仔。

上次黎既時候無炸蝦,今次終於有得試

呢度既炸粉加左紫菜炸,食落更加香口,蝦夠大隻飽滿,啖啖肉。

火龍果好甜
西瓜相對起黎無咁甜,但口感夠爽夠清熱。

推薦甜品杯,一口氣食左六七杯
右邊既抹茶紅豆抹茶甘澀味十足,紅豆綿密蜜甜。

2019-05-15
$250 (Dinner)
美國特選牛肉
  • 炸物
2019-05-13 47 views
位於荃灣既相馬日式放題距離地鐵站行十分鐘既大鴻輝中心,雖然位置有點偏,但好在地方非常闊落,成層都係餐廳。朋友同我簡左個卡位坐,仲可以望到荃灣夜景。——————-238 蚊既日底火鍋放題有特級靚牛肉同埋豬肉同雞肉一份。 ——————-湯底方面,我地簡左個日底豬骨湯(呢個好味), 同中華辣湯底,稍嫌過咸,味道一般。啤酒另外加58 蚊免費添飲, 係日本既生啤啊! ——————-除左啤酒另叫, 其他飲品係自助,飲品選擇都好多, 驚喜既係有coke plus, 食得放題咁肥膩既野,有coke plus 減少脂肪吸收, 仲唔係放題恩物? 又有韓國既烏龍茶, 牛奶梳打, 本人最鐘意飲lotte既桃味牛奶梳打,非常旱見,又好飲。又有熱既抹茶。 ——————食物選擇都頗多, 好多菇簡,金珍菇, 茶樹菇, 芋絲, 大芽菜,荀,粟米仔,唔同蔬菜,另一邊又有龍蝦芝士波,爆多芝士, 墨魚丸, 魚皮餃, 魚蛋,手打烏冬,幼面。——————最後食飽飽,有忌廉泡芙同埋雪糕, 同朱古力噴泉,同水果。 抹茶雪糕仲有一小包既夾心士多啤梨雲呢拿雪米糍都好好味。成個雪櫃比我清左,哈哈!

朋友同我簡左個卡位坐,仲可以望到荃灣夜景。

——————-
238 蚊既日底火鍋放題有特級靚牛肉同埋豬肉同雞肉一份。

——————

——————

2019-05-12 48 views
荃灣出名多野食,哩幢building勁多火鍋店!今日揀左呢間頂樓火鍋店,價錢唔貴,可以任食,仲有景睇😂湯底同肉都有唔同選擇,今次我同朋友揀左美國特選牛肉 ($228/person) + 甜醬油湯底。個view都真係ok架😂我地特登揀窗邊位。座位都幾多,坐得都舒服。出面都有好多蔬菜揀!啱我哩d想打邊爐又懶係想食得健康d嘅人😂 丸類就放咗喺另一個雪櫃度,唔算太多選擇但係都夠食㗎啦😎個煲真係超級超級大!超多湯!係我起火鍋店見過最大嘅煲打左咁耐都唔需要加水!所以個湯keep到好有味。d肉真係要讚下,特別係牛肉同雞肉,牛肉脂肪比例啱啱好,有口感得黎好鮮嫩,而且有肉味,feel到係新鮮嘅!不過都係雞肉最令我驚喜。平時打邊爐嘅雞肉我唔係好食,因為好硬又有雪藏味。但哩個真係唔錯!肉質滑身,鮮嫩,無雪藏味!豬肉就正正常常。打打下店員好好咁提我地原來仲有炸物可以嗌。都有唔少選擇。我地打到悶悶地都嗌左一碟試下。最後食埋雪糕就prefect啦!總括黎講,火鍋任食黎講算唔錯!特別係d肉,啱晒食肉獸!而且環境又好,坐得舒服,唔會好逼,有景睇,可以再黎

個煲真係超級超級大!超多湯!係我起火鍋店見過最大嘅煲
打左咁耐都唔需要加水!所以個湯keep到好有味。

2019-05-06
$250 (Dinner)
2019-05-11 60 views
今次嚟到荃灣食火鍋任飲任食,整體感覺良好🙆🏻‍♀️有四款價錢嘅牛肉,今次就叫中間價錢嘅美國特選牛肉。星期五六日公眾假期及前夕就$238/位,再需要加一。.除左可以任點美國特選牛肉,仲可以任叫豚肉同雞肉。肉類質素正常,任食嚟講絕對收貨。.湯底叫咗雙拼,番茄湯嗰邊好似羅宋湯🤣另外亦叫咗豚骨湯底。.呢到火鍋配料都有唔少選擇,最特別係有好多種菇,同埋有秋葵、小紅蘿蔔等。丸入面有薑蓉😂😂好特別。.另外都有啲甜品拎。
今次嚟到荃灣食火鍋任飲任食,整體感覺良好🙆🏻‍♀️

有四款價錢嘅牛肉,今次就叫中間價錢嘅美國特選牛肉。
星期五六日公眾假期及前夕就$238/位,再需要加一。
除左可以任點美國特選牛肉,仲可以任叫豚肉同雞肉。

肉類質素正常,任食嚟講絕對收貨。

湯底叫咗雙拼,番茄湯嗰邊好似羅宋湯🤣另外亦叫咗豚骨湯底。

丸入面有薑蓉😂😂好特別。

另外都有啲甜品拎。
2019-05-10 51 views
其實有好多人可能不知道日式火鍋跟普通火鍋是有分別的,我今天才跟我朋友說了一次,其實分別在食物方面跟裝飾,日式火鍋是有選擇套餐價錢的,普通火鍋就是全部人同一個價錢,食物方面,日式火鍋是比較重視牛肉的肉質,普通火鍋是比較重視材料款式,還有湯底,普通火鍋會比日式火鍋款式多一點,因為日式火鍋講究原味。荃灣大鴻輝有好多好多不同的火鍋店,今天我選擇了日式火鍋放題。只有兩個人,但店員都好好人安排我們坐窗邊,可以看風景,還有這麼大一張,可以拿好多東西食。它們比起其他的選擇特別多,套餐都有8款以上,湯底都有十幾款,當然有一點是特別的,要加錢,我們選擇了比較高價位$298,因為叫了高價牛,所以湯底選擇了不用想加的中華辣湯+琢骨湯,可以一湯可以兩湯,最合適食辣跟不食辣的朋友們。海鮮,琢肉,雞肉,牛肉都是不叫店員加的,它們一點都不普通,海鮮是用蠔,帶子,象拔蚌,最新鮮,最適合食火鍋的,牛肉是比較高價位的美國頂級牛小排,已經好接近和牛了,肥瘦均勻,入口即溶,牛味濃郁,在一次選擇我都會要這個。其他食材在外面,自己拿盤子去拿,其他都算多款式,有菜,丸,腸仔,麵等等,還有飲料跟水果,真的是食到飽。最後拿了兩球雪糕,因
其實有好多人可能不知道日式火鍋跟普通火鍋是有分別的,
我今天才跟我朋友說了一次,其實分別在食物方面跟裝飾,
日式火鍋是有選擇套餐價錢的,普通火鍋就是全部人同一個價錢,
荃灣大鴻輝有好多好多不同的火鍋店,今天我選擇了日式火鍋放題
只有兩個人,但店員都好好人安排我們坐窗邊,可以看風景,
還有這麼大一張,可以拿好多東西食。
當然有一點是特別的,要加錢,我們選擇了比較高價位$298,
因為叫了高價牛,所以湯底選擇了不用想加的中華辣湯+琢骨湯,
可以一湯可以兩湯,最合適食辣跟不食辣的朋友們。
海鮮,琢肉,雞肉,牛肉都是不叫店員加的,它們一點都不普通,
海鮮是用蠔,帶子,象拔蚌,最新鮮,最適合食火鍋的,
牛肉是比較高價位的美國頂級牛小排,已經好接近和牛了,
肥瘦均勻,入口即溶,牛味濃郁,在一次選擇我都會要這個。
其他食材在外面,自己拿盤子去拿,其他都算多款式,
有菜,丸,腸仔,麵等等,還有飲料跟水果,真的是食到飽。
最後拿了兩球雪糕,因為沒有寫是什麼口味,所以我拿的時候以為是雲呢拿跟巧克力口味,
食下去才知道原來是咖啡跟薄荷口味,嚇了一大跳,但是好食的。
2019-05-09
$328 (Dinner)
2019-05-10 53 views
今天朋友生日,她說一定要來荃灣這家相馬日式火鍋,位於荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心,基本上每一層都是餐廳,我問我朋友為什麼一定要選21樓相馬日式火鍋呢?原來她之前都是朋友帶她來食過,她覺得又便宜又高級,我們都是非常喜歡食牛的,所以對牛的質數好多要求,今天的選擇是她覺得質數好高的。不知道為什麼,每一層都是全層是食的,但21樓是一半給了銀行,一半才是相馬。在門口一直走進去,全部都是滿滿的食物,飲料,甜品,調味料等等,我覺得最可愛的是食物方面,它們把一條一條,一片一片排得好整齊,飲料方面它款式沒有太多,但基本的都有,熱的有綠茶,要店員幫忙沖。說了這麼久還沒到位置上,走到位置才發現原來地方都算大,坐位超級寬,我跟朋友兩個人都可以有四人枱。先選擇湯底,問了店員可以一湯,又可以兩湯,非常好,因為我朋友非常可以食辣,但沒有人可以陪她,所以最好就是這樣,一邊是她最愛的麻辣湯底,一邊是我豬骨湯底,朋友第一是先食我的湯,它不是普通的豬骨湯,是真的好濃的豬骨加麻油,好香,我當然八掛心態去食她的,一放下口,立刻感覺到超級麻辣,果然合她心意。我們叫了中價位的套餐,當中可以任食的牛是美國頂級牛小排,肥瘦均勻,
今天朋友生日,她說一定要來荃灣這家相馬日式火鍋
我問我朋友為什麼一定要選21樓相馬日式火鍋呢?
所以對牛的質數好多要求,今天的選擇是她覺得質數好高的。
說了這麼久還沒到位置上,走到位置才發現原來地方都算大,
坐位超級寬,我跟朋友兩個人都可以有四人枱。
先選擇湯底,問了店員可以一湯,又可以兩湯,非常好,
它不是普通的豬骨湯,是真的好濃的豬骨加麻油,好香,
我們叫了中價位的套餐,當中可以任食的牛是美國頂級牛小排,
肥瘦均勻,$288可以食到什麼好的牛,真的沒有第二家了。
還有海鮮,包括有(蠔,帶子,象拔蚌),都不是普通的蜆,螺什麼的,
還有豬肉跟雞肉,其他的就是在外面自己拿。
另外想介紹這個丸,名子是不太清潔,但是好好食,
外面是豬肉,裡面包了好多蔥跟一點點姜味,好特別,好捧。
最後食甜品時間,我朋友拿回來以為是雪呢拿口味的,
沒有想到一嗅喜出望外,原來是榴槤口味,我朋友開心得很。
2019-05-09
$317 (Dinner)