♨️蕃茄湯底💯💯💯💯💯唔想食得咁濃味,同時又唔想太過清💮蕃茄湯底作為火鍋主打💮就無擇錯啦,裡面既蕃茄味十足💮放料入去都食到有蕃茄既味道,一邊打邊爐💮仲可以一邊嗅住蕃茄既香味♨️美國特選牛肩胛💯💯💯💯💯呢款美國牛肩胛好出色💮肉質係好嫩好滑,食得到係靚料,勁鍾意食牛既我地,可以不停地追加💮放落火鍋中好快就熟💮而且完全可以保留到牛既濃郁味道💮再加上被湯汁包圍住,如果鍾意食濃味少少,再加啲鼓油更加好食 ♨️串燒💯💯💯💯💯呢度既串燒都有好多種💮每一條串燒都燒得好香,好有燒烤味,而且燒出來既時間控制得剛剛好,沒有燶💮食落口既肉質仍然保留到,咬落去又有嚼勁💮味道上真係一流今晚既晚餐真豐富💮成個任食餐可以話勁多野食,我地幾個人黎到💮職員個個都好有禮貌,而且個個都好熟手,環境上都好乾淨企理,坐位都好舒服💮坐到唔願走💮價錢方面就好抵食💮食物方面更是款式多,一定係飽住走,以上係個人覺得特別好食💮所以先推薦下,整間火鍋店感覺良好,係一間幾好質素既食店💯
♨️蕃茄湯底💯💯💯💯💯
♨️美國特選牛肩胛💯💯💯💯💯
♨️串燒💯💯💯💯💯

2023-07-20 196 views
今日嚟到西營盤食唔限時放題!放題包括有,雞煲放題,海鮮蒸鍋放題和火鍋放題,全部都可以喺一次裏面食晒,仲要唔限時食幾耐都得,真係超級正!1️⃣第一煲,先上咗個🐔雞煲,雞煲係任食嘅,食完一煲唔夠可以叫侍應加雞件,辣度都有得自己揀。2️⃣食夠雞煲啦,再嚟第二煲,🦪海鮮蒸鍋,海鮮蒸鍋係用蒜蓉蒸嘅,蒜香味十足,海鮮吸晒啲蒜蓉味,入邊有鮑魚,扇貝,青口,蟶子,廣島蠔等等。聖子和扇貝是我最喜愛食的。3️⃣食完海鮮蒸鍋,第三煲,來一個🥣花膠雞湯,花膠雞湯,超級滋補養顏,而且好香花膠味!4️⃣最後,第四煲,🍲任食火鍋!呢煲要咗個蕃茄湯底,之前食咗太多,蕃茄湯底可以幫助消化:酸酸甜甜,好開胃,而且蕃茄湯配任何材料都好好食!🐷🐔🐮䐁肉牛肉雞肉都煮得非常甜,蕃茄牛肉真係超級好味,嗌完一碟在一碟。食煲當然唔少得嘢飲啦!雖然好唔健康,但可樂當然要配火鍋。
今日嚟到西營盤食唔限時放題放題包括有,雞煲放題,海鮮蒸鍋放題火鍋放題,全部都可以喺一次裏面食晒,仲要唔限時食幾耐都得,真係超級正!
1️⃣第一煲,先上咗個🐔雞煲雞煲係任食嘅,食完一煲唔夠可以叫侍應加雞件,辣度都有得自己揀。

食煲當然唔少得嘢飲啦!雖然好唔健康,但可樂當然要配火鍋
2023-07-20 154 views
同朋友係西營盤食飯,個個都贊成打邊爐,就揀左《相馬》,可以任食食到飽,而且有好多款食材揀,想食咩就拎咩野!餐廳係瑧一樓,好易搵。我哋要左個豚骨湯和中華辣湯做湯底,豚骨湯青得來又好香嘅豬骨🦴味。中華辣湯辣得來夠惹味,唔會剩係得死辣🌶️!首先要左D菜打底先,仲可以補充纖維,幫助腸臑動!🥬生菜新鮮爽脆,金菇好有口感,南瓜非常香甜,蘿蔔多汁又清甜,西蘭花夠曬營養,🥩肉一定唔可以缺席,豚肉,牛肉,雞肉🍗肉肉無窮,不斷來!🍖串燒,串燒豬肉,串燒雞肉,串燒牛肉,韭菜肥牛,燒雞皮,串燒丸,真係有好多唔同串燒,串串都好好味🤤🐓🪽各種口味雞翼,未見過有咁多款口味嘅雞翼!要一次過試晒佢,因為係單骨雞翼,所以好容易食!我推介海苔味,辣味和蒜蓉味!
🥩肉一定唔可以缺席,豚肉,牛肉,雞肉🍗肉肉無窮,不斷來!

2023-07-18 158 views
👉🏻前幾天同幾位好友一齊來到西環⋯相馬日式火鍋,呢間店既環境非常舒適,環境上簡潔大方,天花上既燈都滿有特式。👉🏻來到晚上我地食120分鍾放題,擇了此店既招牌(甜鼓油湯底),味道香濃,另外亦有多種調味料任君選擇,可按照自己的口味挑選。👉🏻此店既飲品都有好多,我地挑選了兩瓶果汁,溫度夠冰凍,跟住就講講食物,呢度既(優質豚肉)肥瘦適中,肉質好甜美,入口即化,唔會鞋口。(雞腿肉同雞翼)都非常嫩滑,肉汁豐富,另外,(粟米同菠蘿)都令到火鍋更加好食,提升左成個層次。👉🏻最後講返服務態度好好,讓人感受到賓至如歸的感覺,平時來呢間打邊燈也不錯。

召集大食嘅朋友🔊🔊如果你自問食量大的話,就一定要嚟相馬挑戰🔔無限時火鍋放題多部曲🔔套餐,包你飽到不行不行😆🚩雞煲|紅噹噹辣度超強,雞煲嘅辣油同雞件完美融合,識食一定要食最辣,食到流哂汗嘅感覺好爽💦🚩海鮮蒸鍋|肥美鮮甜好滋味,聖子肉好飽滿,好想食多幾隻🥹🚩任食火鍋|打邊爐食海鮮食返夠本,另外仲有美國特選牛肩胛同雞腿肉,自助區更有多款丸、腸、餃、菜、麵等火鍋料,想食咩就夾咩,任食火鍋真係大食仔嘅天堂😍大食嘅我今晚一次過食晒雞煲、海鮮蒸鍋同任食火鍋,真係飽到上心口,兩個字:滿足!🤩
🚩海鮮蒸鍋|肥美鮮甜好滋味,聖子肉好飽滿,好想食多幾隻🥹

2023-07-14 145 views
去完西環打卡, 夜晚見唔使排隊又有啲肚餓就直接揀咗打邊爐, 唔使諗食啲乜超方便😂見到餐牌就直接揀咗 120分鐘火鍋放題。除左肉之外,仲有海鮮 🦐🦑🐟其他配料 🧆炸物等等好多款選擇,而飲品方面都有超多款選擇 。今次叫左豚骨湯底👅味道有濃厚豬骨味,濃郁湯底。🦐海蝦大大隻好新鮮爽甜,真係大推⚠️🌟D肉全部都好高質🤤肉味濃,好滑軟嫩,雪花紋理睇見都正。另外驚喜係豬肉 ! 完全冇豬so 味👍🏻佢切得好薄,輕輕焯幾秒就食得,同湯底勁夾!食落唔會膩🤣
今次叫左豚骨湯底👅味道有濃厚豬骨味,濃郁湯底。
🦐海蝦大大隻好新鮮爽甜,真係大推⚠️
🌟D肉全部都好高質🤤肉味濃,好滑軟嫩,雪花紋理睇見都正。
2023-07-14 116 views
🤭最近返一份新工,公司啲同事好好,我地收工後居然可以約埋一齊食飯,我跟大隊,大家都想打邊爐,我無所謂,🤭估唔到帶我來到一間任食既火鍋,呢度好多選擇,價錢都唔貴🤫👅甜鼓油 唔知係咪女仔特別鍾意食甜,😍佢地都特別對甜鼓油湯底有興趣,甜甜地又幾好食,鼓油都唔洗再加,已經夠入味 😍👅美國特選牛肩胛原來成班同事都有一個喜好😍就係勁鍾意食牛,幸好呢個放題有美國牛,料仲要係比較高質素,大家都話好好食👅雞腿肉食咁多牛肉,都要幫襯吓雞腿😍雞腿既份量好足,仲好有雞既味道,加堆湯式既湯包,味道上又加分 👅日式炸物都幾多野食,日式炸物炸得好香😍質感又夠香口,外層脆卜卜,勁好食👅菠羅、粟米 呢度既菠羅好好食😍好清甜又多汁,咬落去啲汁好易飛出嚟,粟米都係好清甜,粒粒都好有口感亦好香粟米味道
👅甜鼓油
👅美國特選牛肩胛
👅雞腿肉
👅日式炸物
👅菠羅、粟米
2023-07-14 92 views
🎆甜鼓油湯底🎆老媽子一聲令下,帶晒成家人係度打邊爐,兄弟姐妹仲要帶埋自己既男女朋友嚟一齊食,平時老媽子一講,啲人都係一定要出現,阿媽係大晒,佢話呢個湯底好好食,所以點了甜鼓油🫶🏻🎆豚骨湯底🎆呢個豚骨湯原來都好正,豚骨既味道好濃郁🫶🏻🎆海鮮類🎆發現呢度真係好抵食,海鮮都有好多種,仲要勁大盤,份量好足料,海鮮之中青口、廣島蠔,大蝦都特別好食,肉質好鮮甜🫶🏻🎆雞腿肉🎆雞腿肉既色澤好靚,好新鮮唔係雪藏既,滾煮之後雞肉係好鬆軟,雞既味好突出,好新鮮🫶🏻🎆串燒類🎆另外點都要食下串燒,燒得好香而且係即叫即燒,燒到份份都係金黃色,仲有好香既燒烤風味🫶🏻整體上,食物夠多,質素屬於高上,夠新鮮,放心可以下次再食👍🏼
🎆甜鼓油湯底🎆

🎆豚骨湯底🎆
呢個豚骨湯原來都好正,豚骨既味道好濃郁🫶🏻

🎆海鮮類🎆

🎆雞腿肉🎆

🎆串燒類🎆

同friend長期揀唔到食咩嘅時候🤔我地選擇咗打邊爐任食。放題呢類型就最啱我地邊食邊吹💦今次嚟咗呢一間火鍋店 💁🏻‍♀️相馬日式火鍋 (西環)之前都同朋友已經去過其他分店,今次過咗海都要揀翻佢黎食。餐廳裝修雅致,坐位寬敞。今次我揀咗另一款湯底,佢有6款免費鍋底 選一款,我揀咗蕃茄湯底🍅,超多蕃茄粒係鍋入面,勁香甜,一啲都唔酸,岩晒鏡鐘意食蕃茄既我。我朋友有對豚肉既執著,所以我哋加咗$30食日本鹿兒島黑豚肉,🥢黑豚肉口感柔軟有彈性,豚肉味好出,滋味甘甜鮮美。我哋仲叫咗5 款炸物小食(任添),抵讚炸物香口,難得唔油膩。正,超脆卜卜😋

今次嚟咗呢一間火鍋店 💁🏻‍♀️相馬日式火鍋 (西環)

2023-07-10 105 views
前2日同朋友去完西環影相,夜晚就搵咗呢間相馬放題火鍋店打邊爐🍲因為見佢一至日都一樣有同一個價錢任食🥰抵!環境簡單得黎夠光同企理😎超鍾意食雞翼嘅我,第一時間叫咗一份即叫即炸嘅雞翼😍勁脆勁香口😆黎咗7隻我差唔多自己一個食哂大半碟🤤最正係即叫即炸之後我仲order 咗菠蘿同粟米小食,整得幼好食,菠蘿🍍一咬就好鮮甜又有汁,唔會好乾爭爭🤭 打邊爐當然唔少得湯底,今次揀咗豚骨湯底,勁香,再配上任叫既牛,真係好入味😍I like it so much ❣️

環境簡單得黎夠光同企理😎
I like it so much ❣️
上星期同朋友去咗西環打卡,影完相都就快天黑,順便睇吓西環有咩好嘢食🤤‪!最後喺OpenRice發現相馬日式火鍋店,佢就係我哋最後嘅美味晚餐!‬今次想分享嘅呢個套餐就係💞相馬火鍋放題多部曲!我覺得都幾豐富嘅一個套餐💖因為好多唔同嘅食法!我哋會食咗個茶碗蒸先,跟住就開始食個惹味雞煲 ,雞煲有得自己揀辣度,非常之弱雞嘅我哋就叫咗小辣🤣但都幾滋味!然後就都非常之吸引嘅花膠雞湯,湯底真係好濃郁,仲有大大塊花膠添!跟住就到好香蒜蓉味嘅蒸海鮮,仲會加咗我好鍾意食嘅粉絲,掂哂!仲有得任食自助火鍋,我最推介係食牛肩胛、優質豚肉同埋雞腿肉!呢啲咁高質嘅肉類都係任食!跟住仲會有其他任食海鮮🦞成個套餐真係好豐富!呢度都有好多唔同嘅串燒、炸物,我覺得佢哋嘅串燒都幾Juicy同燒得好均勻!食到飽飽哋仲可以拎返條雪條同埋飲品爽一爽💯呢個真係一個非常之圓滿嘅套餐啊💞

今次想分享嘅呢個套餐就係💞相馬火鍋放題多部曲!
我覺得都幾豐富嘅一個套餐💖因為好多唔同嘅食法!
我哋會食咗個茶碗蒸先,跟住就開始食個惹味雞煲雞煲有得自己揀辣度,非常之弱雞嘅我哋就叫咗小辣🤣但都幾滋味!
食到飽飽哋仲可以拎返條雪條同埋飲品爽一爽💯
呢個真係一個非常之圓滿嘅套餐啊💞
2023-07-08 261 views
成日都見到佢廣告,無限時,任飲任食,於是我就決定星期四到此一遊,我地二人七點入座,客人唔算多,開始嘅時候,職員都好好 ,會講解,如何享用雞煲,蒸海鮮。。之後惡夢開始,想要服務真係好困難,每次要加湯既時候,揮揮手,起碼要5至6次,先至會有反應,話說只要like佢地page,就可以升級任食牛肩胛,第1碟的確係靚肉,到第二碟牛,d肉肥到不得了,已經唔想再叫。意想不到,海鮮反而有驚喜,蠔,蝦,貝殼類,帶子,質素都唔錯。到開始叫串燒,真係嘩一聲,到底係燒物,定炸物,多油到嚇死人,好虐待自己🤮,就連最簡單嘅燒菠蘿,乾柴。食到21:00就話last order, 21:30比張單我埋,我問職員,乜唔係無限時架咩,職員回覆,要視乎每日情況,埋左單後,可以繼續坐,我即刻無言🤐。另外洗手間對每一間餐廳很重要,特別係做放題,我估唔到西環分店外表好靚,廁所竟然恐怖到一個點,臭,廁所鎖壞(要好有技巧地開關)。如果想慢慢嘆放題,一定唔會係佢。

意想不到,海鮮反而有驚喜,蠔,蝦,貝殼類,帶子,質素都唔錯

食到21:00就話last order

,廁所鎖壞(要好有技巧地開關)。

如果想慢慢嘆放題,一定唔會係佢。
雞煲

Type of Meal
Dinner
帶子,蠔
2023-07-05 124 views
✨晚餐小記錄✨前幾日就去咗呢一間相馬日式火鍋店食嘢!價錢合理,環境都廣闊舒適,重點係食物選擇非常多💯店員推介我哋可以試吓呢個❤️‍🔥相馬火鍋放題多部曲❤️‍🔥,聽完佢介紹我哋都覺得非常之吸引🥰首先,我哋要大讚佢哋個任食惹味雞煲🐔,啲雞好多肉,加上辣味無窮,食到我哋好滋味!然後,最鍾意飲湯嘅我就一定要飲埋個滋補花膠雞湯,女仔要養顏一流😘之後,蒸海鮮就梗係要加埋我最鍾意嘅蒜蓉粉絲,粉絲仲可以吸收埋海鮮嘅鮮甜味!而家先開始大吃特吃,當然就係任食自助火鍋!佢哋嘅肉類係無限供應,我自己就好鍾意食佢哋雞腿肉,同頭先雞煲一樣咁正!仲有頭先嘅蒸粉絲嘅海鮮當然未夠我食啦!所以仲有勁多任食海鮮俾你選擇!最後,佢哋仲好多熟食,無論係串燒定炸物都有得俾你慢慢食!

而家先開始大吃特吃,當然就係任食自助火鍋
最後,佢哋仲好多熟食,無論係串燒定炸物都有得俾你慢慢食!
2023-07-05 95 views
系西環碼頭附近打卡影相📸,經過呢間餐廳發現價錢都好實惠,真系迫不及待order 左黎食!今次呢個晚市120分中放題有六款免費鍋底自選, 我選既湯底系泡菜湯底,有好多泡菜,所以味道上有少少辣,幾刺激。然後就系一個番茄湯,飲落去個湯都幾鮮甜。💞任食自助火鍋吧,肉類無限供應,美國特選牛肩胛,優質豚肉及雞腿肉,應有盡有,用料新鮮,值得一贊!牛肉肥美又厚身,食出滿口牛肉香。😊雞腿肉口感軟嫩柔滑、肉汁豐富! 海鮮都唔錯架,雖然系任食但系質素都有保障,廣島蠔好多肉好creamy 多汁,全部野同個湯底都非常夾!成個套餐好多野食,還有蘑菇、腸仔、肉丸同埋即叫即做雞翼炸物等等。真系食到好飽。如果大家經過附近,我地都非常推薦大家黎試下!😊
同屋企人今次嚟到相馬試一試佢哋任食火鍋放題😽嗯~果然冇令我失望😻講翻呢到既火鍋先!原來係放題多部曲嚟㗎🙀意思係佢會按順序咁上啲野食~~首先食嘅係日式茶碗蒸,好少打邊爐會有茶碗蒸食😼唔錯唔錯👍跟住就係有得揀辣度嘅雞煲啦😽雞嘅肉質好嫩滑,我哋嗌咗中辣超正超香好入味😻😻食咗雞煲之後就係食佢嘅蒸海鮮啦,海鮮類別有蟶子,帆立貝,花甲,沙白,藍青口,蝦,魚等等😺全部都極新鮮好清甜,用蒜蓉清蒸真係冇得頂✌️估唔到仲有花膠雞湯飲添😽雞湯好濃唔似用雞精煲出嚟。最後就係重頭戲火鍋啦😼火鍋任食肉有進口牛,豚肉,同雞髀肉,全部肉嘅質素都唔錯👍仲有啲自助蔬菜我最鍾意食啲瓜瓜菜菜,呢度啲蔬菜好新鮮我仲食咗好多😽小食方面,仲有炸物,雞翼,串燒等等。另外雪糕同嘢飲同其他火鍋放題一樣都係任食款式都好多😻😸大力推薦~~~