之前朋友話係其他分店到食過呢間相馬火鍋,今次嚟到西環呢間同我試一試😎餐廳環境非常闊落,坐得舒服,先有胃口食得多㗎嘛😉好~~講吓嘢食先^ ^火鍋湯底火鍋湯底有好多種,六款係免費嘅有清湯,蕃茄,甜豉油,中華辣湯,豚骨同泡菜。我哋今次就嗌咗豚骨🤩仲有其他湯底,加$18就可以升級啦^ ^牛,豚,雞髀肉講下美國特級牛肩胛先啦,肉質鮮紅,重牛味,就算我唔小心煮耐咗都好好食。至於個優質豚肉網絡已經知道係好靚😜脂肪部位比較少,啱晒我怕肥嘅人哈哈😄雞髀肉就唔使講啦,一個字 嫩😝食肉食到大滿足👅^ ^任食海鮮海鮮種類繁多有日本帶子,廣島蠔,青口,蟹棒,蜆,海蝦等等。最鍾意食佢啲蝦,連怕剝蝦殼嘅朋友都食咗好多,大家食到舔舔脷👅仲有任食雪糕同嘢飲,嘢食種類繁多,環境又坐得舒服,真心推薦俾大家啊(´▽`)

好~~講吓嘢食先
^ ^火鍋湯底
^ ^牛,豚,雞髀肉
^ ^任食海鮮
2023-06-26 111 views
今日男朋友帶左我黎呢間相馬食放題,黎之前真係唔expect會呢間食既嘢唔單單止係火鍋👻豚肉🐽(大推!)豬肉非常嫩!而且肉味好香🥹不過又唔腥牛肉🐮(大推!)牛肉牛味超級香濃!冇雪味!雪花超靚!推薦可以試下跟餐既牛肩胛😬炸物🍤(極推!)重點之一既炸物!呢間有好多小食可以即整!除左炸物仲有串燒同雞翼!但我自己就最鍾意佢既炸物!炸粉唔厚,外脆內軟❕番茄湯底🍅今次揀既番茄湯非常清新!有好多番茄肉可以食!打個邊爐仲有好多熟食可以任叫,食到好飽好滿足🥹
豚肉🐽(大推!)
豬肉非常嫩!而且肉味好香🥹不過又唔腥
牛肉🐮(大推!)

炸物🍤(極推!)
番茄湯底🍅
今次揀既番茄湯非常清新!有好多番茄肉可以食!
打個邊爐仲有好多熟食可以任叫,食到好飽好滿足🥹
好耐冇同朋友仔打邊爐😊今日同朋友一時興起就決定打下邊爐仔大開食戒滿足下自己既大食胃~朋友話想試下相馬😋嚟到餐廳環境都算坐得舒服😌光線幾光猛之餘個地下係唔會跣,整體好乾淨🤣🤣🌸雞煲第一個上既就係個雞煲啦~雞煲辣度自己揀,我哋要咗小辣🌶️都已經夠,好入味🔥啲雞肉都好滑夠晒入味同埋最緊要係有得無限加雞。加嘅雞唔會話俾啲諧霎霎嘅肉,肉質都好嫩滑😍🌸花膠雞湯食完雞煲就係時候飲下個花膠雞湯😍好鮮甜唔重味精味,勁有媽媽煲湯嘅味道🤣🤣🌸海鮮蒸鍋好野唔好俾佢停!再上就係個海鮮蒸鍋😆海鮮有蟶子,帆立貝,花甲,沙白,藍青口,虎蝦,鮑魚,同魚😛好豐富啊!豐富之餘,仲要好新鮮💯我個嘴刁嘅朋友平時對海鮮好有要求,佢對呢個蒸鍋嘅評價都好好👍🌸 任食火鍋食到呢度已經飽飽地,但火鍋🍲都係要食!美國進口牛肉,豚肉,雞髀肉都係任食,仲有好多串燒炸物,唔同款式都有!超級推佢嘅單骨雞翼,有勁多唔同口味,炸得外脆入面嫩滑😍💯仲有無限雪糕野飲~正啊📝整體評分美味指數:🌸🌸🌸🌸🌸賣相指數:🌸🌸🌸🌸🌸抵食指數:🌸🌸🌸🌸🌸環境指數:🌸🌸🌸🌸🌸5🌸為滿分📍 相馬日式火鍋地址: 西環西營盤德輔道西321號瑧璈1樓2B號舖
🌸雞煲

5🌸為滿分

📍 相馬日式火鍋
地址: 西環西營盤德輔道西321號瑧璈1樓2B號舖
2023-06-16 234 views
原來西環呢間相馬都幾大間,幾好坐,店員服務又好,食兩個鐘真係咩都夠呀!😽湯底我地簡佐一個係黑蒜豚骨鍋(+18),一個係清湯,黑蒜豚骨鍋好重豬骨味,亦都有淡淡黑蒜味,成個湯底本身已經係奶白色,滿滿骨膠原,加埋黑蒜,更加健康,打邊爐真係一流呀;另外既清湯都唔差呀,清清地但都有啲味,岩晒啲中意清淡既朋友呀!😻肉類肉類有豬牛雞任食,雞都係靚既雞髀肉,好新鮮,顏色鮮嫩,每舊都大大舊,淥完都仲好嫩口,唔會鞋口,吸收晒湯既香味,好食呀!😸丸類呢度既丸都係自助任拎,款式都多,仲要好食,唔係一般既難食,好彈牙,麻糬丸又煙煙韌韌,腸仔果啲都好食,中意食幾多就拎幾多,真係可以慢慢黎呀!呢度仲有其他炸物雪糕飲品都係任食任飲,超抵呀!
😽湯底
😻肉類
😸丸類
呢度仲有其他炸物雪糕飲品都係任食任飲,超抵呀!
2023-06-15 176 views
第一次嚟相馬就食到一個咁豐富嘅火鍋放題,完全冇限時,仲有多部曲,首先會係有個茶碗蒸,跟住係任食雞煲,之後係花膠雞湯,再之後有蒸海鮮,再有任食邊爐,仲有其他任食嘅炸物同埋雪糕飲品。一定要提佢地既雞煲可以自選辣度,一上枱就聞到好惹味好香,撈勻晒啲雞同埋啲辣醬啲辣味滲晒出嚟,食得出好足料,啲雞又夠晒收滑,淨係食呢個都好吸引🤩佢哋嘅蒸海鮮同樣出色,有扇貝蟶子鮑魚依啲唔同嘅海鮮,啲扇貝用蒜蓉去蒸,蒸出嚟好香好好食,又夠晒大粒,全部海鮮都好新鮮,食得出佢哋嘅鮮味🥳去到任食火鍋都係好多選擇,尤其是佢哋嘅雞髀肉好香,肉質同樣好好,另外火鍋嘅海鮮都係超新鮮,用打邊爐嘅方法亦都食得出佢哋本身嘅鮮,勁豐富🤓最後炸物亦都係有唔同嘅選擇,淨係炸單骨雞翼已經好好食,皮脆肉嫩,食得又夠方便,另外仲有其他炸雞軟骨燒雞肉蟹柳呢啲,全部都係即叫即炸,真係好正🤪
2023-06-08 273 views
一班朋友相聚總會想打邊爐,呢間相馬日式火鍋用一個價錢就能食齊雞煲、花膠雞湯同打邊爐,迎合不同食客的口味。重口味、嚐辣人士必試!雞煲上枱啦~職員會幫手將雞件炒勻至入味,微焦的雞肉看上去更有食欲。雞煲唔係主打麻辣,反而係主打層次。雞肉非常嫩滑,索晒秘製醬汁,加上放咗唔同香料,令雞肉嘅味道更有層次。日式茶碗蒸雖然味道清淡、蛋汁混合高湯和食材的精華,吃起來份外鮮甜,這種風味讓人戒不掉,忍不住吃個精光。海鮮蒸鍋相對健康嘅食法,好多配料、粉絲同蒜泥,加上好快熟! 海鮮肉質仍然非常軟腍,鮮味香濃。餐廳亦有獨家推出滋補花膠雞湯,花膠等熬製,骨膠原豐富。更重點嘅係,我哋每人飲咗3大碗湯之後,都完全無口喝嘅感覺,相信湯底真材實料,無落味精。即食串燒基本燒嘢都做得好好!炸雞翼大人細路都鍾意食,又邪惡又滋味! 雞腿肉真係好滋味架!皮薄油脂少,肉質嫩滑,肉味香濃。我哋無限encore咗海鮮有日本帶子、海蝦、青口等等。隻隻都大大隻,海蝦蝦頭仲有唔少蝦膏,但重點係超新鮮,鮮甜彈牙,真係好抵食!

2023-06-08 198 views
無論第幾次去食,佢啲食物都係好高質素!😍皆因呢度夠晒新鮮,任飲任食,估唔到價錢都係街坊價岩悶曬大眾化。雞煲的味道惹味十足,高質之餘仲為味蕾帶嚟全新感官剌激! 先食海鮮蒸鍋再打邊爐,一次過滿足兩個願望。火鍋嘅湯底選擇都好豐富,海鮮同肉類都係任食!雞腿肉份量好多,而且厚薄適中,口感豐富,肉味又香濃,唔錯。海鮮選擇有蜆、螺、蠔、海蝦、大頭蝦、青口、蟹柳同帆立貝。他們的海蝦和蜆也非常新鮮美味,讓人感到非常滿足。鍾意食牛嘅我哋,就揀咗美國特選牛肩胛咬開有香滑油花,多汁又鮮味,軟腍好入味!我鐘意食菜所以好啱我口味,滿滿的一盤蔬菜,生菜、番茄、金菇啲菜好新鮮及甜美!環境相當優雅,而地方闊落,坐得舒服。食材夠新鮮而選擇非常多,呢個晚餐真係夠晒豐富!因為佢嘅CP值真係超高,所以想食嘅就記住提早book枱喇!
雞煲的味道惹味十足,高質之餘仲為味蕾帶嚟全新感官剌激!
雞腿肉份量好多,而且厚薄適中,口感豐富,肉味又香濃,唔錯。

2023-06-07 123 views
前幾日又要farewell一位同事,就揀咗嚟附近馬相日式火鍋。套餐有好多唔同種類的食物,📸🍴🔆可以讓我地一家人都選擇自己喜歡的食物,我選擇左黑蒜豚骨。黑蒜味道比較濃厚,油香滿溢。而其中華辣湯比較特別,辣味將各樣食物既香味同埋鮮味都逼左出來。晚市120分中放題入面我最中意既就系美國特選牛肩胛,一口一薄片,肉質鮮紅,紋理清晰,口齒留香。任食海鮮,包括日本帶子,廣島蠔📸🍴🔆,青口,蟹棒,蜆,海蝦等等,新鮮美味,沒咩雪味,咬落好滑,擺落湯底一陣就可以食,同個湯底好夾,食左好多。優質豚肉有好多舊,都系涮一陣就熟,豬肉味好濃厚。 呢度既工作人員態度有禮,我地都覺得佢地服務得算周到!❣️❣️

2023-06-05 120 views
是日就搵咗一間質素都唔錯嘅邊爐火鍋店。湯底有唔少選擇,仲有任食自助火鍋吧,肉類無限供應,任食海鮮,即叫即做雞翼炸物,無限飲品及雪糕,菜料夠晒豐富!我哋今日揀咗蕃茄湯湯底,配上肉類就啱晒,中和返油脂感覺。非常養生,但味道又相當濃郁,好適合淥各種嘅食材。任食海鮮試完邊款最啱自己再無限encore啦!海蝦、帶子、廣島蠔呢D 就算之後再encore,質素都唔會差咗。蜆夠鮮甜又無沙;蠔洗得乾淨,脹卜卜好飽滿!優質豚肉肉味好香濃,輕輕一淥,轉色就食得!最好味嘅個人推介當然首推炸雞翼,甘多款味道可以試曬Wor! 加上呢度既炸物🍤,全部都好煙韌香口。食之前絕對要影相打卡!蕃茄湯湯底用咗好多蕃茄,所以酸酸微微,夠晒醒胃!舉杯歡聚,樂也融融,叫齊親友圍爐烚下烚下啦,絕對能夠滿足一眾大胃王!

2023-05-30 205 views
見openrice咁多笑臉,於是約埋一班朋友一齊去食,餐廳收費分兩種模式,一是5部曲冇限時放題,不可自選湯底,又不可經openrice訂位,二是120分鐘限時放題,可自選湯底,原來大不同,冇限時放題的食物,除左茶碗蒸及雞煲係比較好食,坐得幾闊落之外,其他火鍋食品都近乎垃圾,海鮮冇鮮味兼且霉,蜆好多都冇開口,可想而知有幾新鮮!熟食更加不知所謂,什麼單骨雞翼,完全冇味,啲炸物究竟有冇用心烹調過? 全部冇調味就拎去炸,連燒菠蘿都唔覺有燒過,燒蝦非常難食,連隔離枱都話肉質好霉! 成碟冇食過,最終我地8個人有兩個食完呢餐肚痾🫣至於服務員大部份態度殷勤,唯有一個女店員講野又細聲又快,令到我地唔知個雞煲要煲8分鐘,每兩分鐘要攪拌,所以食用時發覺唔熟整體黎講,呢個價錢,性價比極低,如果真係要去試,或者揀限時放題會比較好
火鍋放題
$360 (Dinner)
2023-04-02 1250 views
即興跟老友飯局,見有折扣即管一試5點準時到。只知得一枱客,心諗會唔會中伏。眼見環境衛生乾淨,座位都闊落,即管一試。坐低188餐無discount 及無海鮮,258餐先有,試左258餐(日本豚肉)。除左豚,雞,仲有部分熟食,味道可接受。只有牛串燒跟燒粟米🌽特別出色。特別一讚,兩位女服務員 好熱心,全程都好take care 客人,收碟加湯 都是極手快, 又好禮貌,近期難得一遇。2位共509蚊,食物可接受,服務環境中上。可再試
即興跟老友飯局,見有折扣即管一試
5點準時到。只知得一枱客,心諗會唔會中伏。
眼見環境衛生乾淨,座位都闊落,即管一試。

特別一讚,兩位女服務員 好熱心

2位共509蚊,食物可接受,服務環境中上。

可再試
$260 (Dinner)
推薦 😍😍😍😍😍品質 😝😝😝😝😝環境💯💯💯💯💯衛生 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻禮貌 💗💗💗💗💗各款單骨雞翼😎單骨雞翼100分滿分💯因為佢有幾多種唔同嘅味,食極都唔會厭😋日式炸物❤️呢度好特別有日式炸物任食,仲要好食!炸蝦春卷,燒蝦,炸丸,燒菠蘿呢啲都有,菠蘿勁甜囉😝全部都新鮮炸起,好好食!美國特選牛肩胛🐮我同一班朋友一齊去食,所以叫佢份量都比較多,佢哋唔會有質素參差嘅問題,每一次上菜都系同等質素👍🏻優質豚肉💗優質豚肉🐷 好新鮮,中高質或以上,對得住呢個價錢有餘。豚骨湯😝有別於一般餐廳嘅豬骨湯,見到佢嘅湯底呈現奶白色充滿骨膠原🤤煲滾咗之後都忍唔住飲返一啖🤤💗任食火鍋碗配料😻👅呢度其他丸同菜嗰啲都係任食,有好多唔同款,好新鮮,啲菜有金菇粟米嗰啲,全部都好鮮甜,好好食😋丸都係一啲比較特別款式嘅丸,有海膽丸,年糕丸呢啲,可以食到好飽😆
推薦 😍😍😍😍😍
各款單骨雞翼😎
日式炸物❤️
美國特選牛肩胛🐮

優質豚肉💗
優質豚肉🐷 好新鮮,中高質或以上,對得住呢個價錢有餘。
豚骨湯😝

任食火鍋碗配料😻👅
2023-03-24 741 views
海鮮大大隻虎頭蝦大頭蝦🦐🦐透明蝦咁款😂😂蝦肉彈牙多肉!😍👍🏻青口同蠔都大大粒好鮮甜🦐🦑🍤🦪🦀💛下次一定要再來食!包你食過返尋味😋😋牛肉 & 豚肉既質素亦好好!肉質嫩滑!食海鮮之餘都唔好唔記得要叫返多d肉!咁先食返夠本架!😆哈哈哈哈哈我地食咗中華辣湯,熱辣辣湯底一流,麻度同辣度都適中,接受範圍內,香麻味一上檯就聞到!各款單骨雞翼,咩味都有❤️‍🔥😝😝 仲有炸雞翼放題都好正😂😂款式好多,各式各樣都有!有惹味麻辣雞翼,蜜糖,土匪,黑椒雞翼等等,除咗雞皮惹味,雞肉都好入味!有層次感🤣👍🏻🤤香脆多汁!日式炸物卜卜脆,好香好正好惹味!勁吸引😻😻😻Cream soda and lemon C+ 好爽好好飲啊!正!perfect match😝😝❤️‍🔥😎好味程度: 💯💯💯💯💯😎回訪指數 : 💯💯💯💯💯😎推介指數: 💯💯💯💯💯
各款單骨雞翼,咩味都有❤️‍🔥😝😝 仲有炸雞放題都好正😂😂款式好多,各式各樣都有!有惹味麻辣雞翼,蜜糖,土匪,黑椒雞翼等等,除咗雞皮惹味,雞肉都好入味!有層次感🤣👍🏻🤤香脆多汁!

日式炸物卜卜脆,好香好正好惹味!勁吸引😻😻😻

😎好味程度: 💯💯💯💯💯
😎回訪指數 : 💯💯💯💯💯
😎推介指數: 💯💯💯💯💯
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥👅美國特選牛肩胛👅肉類方面其實都幾有選擇,我自己覺得佢嘅牛肩胛都唔錯,切成薄片,令到肉片更加容易煮熟之餘,仲更為入味。👅優質豚肉👅豚肉比我嘅感覺都唔似係一般貨色,色澤都比較紅,食落去多重豬肉味,係幾唔錯幾高質嘅👅番茄湯底👅蕃茄湯比較清淡,用蕃茄真材實料去煮出嚟,仲有啲香草,好清新👅海鮮👅海鮮大大隻虎頭蝦大頭蝦🦐🦐透明蝦咁款😂😂蝦肉彈牙多肉!😍👍🏻青口同蠔都大大粒好鮮甜🦐🦑🍤🦪🦀💛下次一定要再來食!包你食過返尋味😋😋❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
👅美國特選牛肩胛👅

👅優質豚肉👅
👅番茄湯底👅
蕃茄湯比較清淡,用蕃茄真材實料去煮出嚟,仲有啲香草,好清新
👅海鮮👅

2023-03-17 631 views
西環依間分店食咗幾次,野食質素每次都keep到水準。最唔滿意係last order之後,出面唔係有客等檯,一夠鐘就趕人走。走之前我唔小心聽到有位高級少少既職員同隔離卡位啲客講可以坐耐啲,話唔知幾多點先關門,咁我聽到咁梗係想繼續坐耐啲同朋友吹水啦。但最後職員見到我哋未走都係要趕我哋走。我哋已經唔係食平餐,又唔係繼續坐低飲你啲汽水同甜品,唔明點解隔離左右同我同時間或者早過我哋入既,仲可以繼續坐低吹水。再唔改善一下,響西環搵鬼幫襯你!