2019-02-02 226 views
我地一行6個人一個bb到餐廳食下午茶,起初跟帶位的職員表示需要bb凳,但佢帶位之後就離開,沒有幫我拎bb凳。於是我再同另一位職員表示需要bb凳, 佢就拎左張好污穢的bb凳比我。我第一次去連鎖餐廳,張bb凳係咁污穢。到點餐時,我舉左好耐職員都無反應,佢地圍左角落,到落餐女職員態度又一般般。我地點左4份卡邦尼意粉,2份燒牛肉茄子石鍋飯。本身意粉套餐是有配上酥皮湯,而石鍋飯就無,所以我們另外加上一客湯,額外付$12。卡邦尼意粉賣相吸引,但個醬汁有點太過濃味,比較咸。石鍋飯有飯煎,牛肉熟度剛剛好,好味道。餐飲可以點咖啡或茶,叫其他menu上的飲料跟正價減$12。

卡邦尼意粉賣相吸引,但個醬汁有點太過濃味,比較咸。

石鍋飯有飯煎,牛肉熟度剛剛好,好味道。

餐飲可以點咖啡或茶,叫其他menu上的飲料跟正價減$12。
2019-02-01
Tea
2019-01-02 241 views
第一次試將軍澳這家分店,之前在沙田吃,對他們的印象挺不錯,所以來嚐一嚐。年近歲晚,又多節日,在吃的這方面會豪爽一點,於是我們試了他們的二人套餐。蘑菇忌廉湯不同於一般的餐廳,他們沒有放太多麵粉,味道淡淡的,感覺健康炸單邊雞翼共有10條單邊雞翼,炸得夠金黃,肉質鮮嫩,好吃!燒羊架配沙律羊架約7成熟,還有少許血絲出現,肉有少許羶,但不太影響。味道一般。雙重芝士海鮮意粉第一次吃芝士意粉是帶甜的…真的不合我們的口味…大蝦很好吃。這個套餐近$500,覺得是偏貴了。

蘑菇忌廉湯
不同於一般的餐廳,他們沒有放太多麵粉,味道淡淡的,感覺健康

炸單邊雞翼
共有10條單邊雞翼,炸得夠金黃,肉質鮮嫩,好吃!

燒羊架配沙律

雙重芝士海鮮意粉
第一次吃芝士意粉是帶甜的…真的不合我們的口味…大蝦很好吃。

這個套餐近$500,覺得是偏貴了。
2018-12-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-11-09 273 views
係附近睇完戲唔知食咩好呢間餐廳裝修都OK睇落乾乾淨淨就入去試試LUNCH SET有幾個唔同既MAIN揀呢個胡麻醬雞肉意粉就係最平既一個餐包埋一杯飲品同餐湯餐湯不過不失飲品我就叫左佢既菠蘿水果茶 好似會比較特別唔似坊間既水果茶佢冇另外再加好多糖水所以係飲到佢本身茶既味不過就唔係好覺D菠蘿味入面仲會有其他水果eg士多啤梨清清地 唔會好甜 個人認為唔錯而個意粉既醬汁都好足夠每條意粉都會沾到醬汁雞肉有幾塊 大小適中整體黎講成餐都係普普通通咁冇驚喜亦冇伏
係附近睇完戲唔知食咩好呢間餐廳裝修都OK

雞肉有幾塊 大小適中
整體黎講成餐都係普普通通咁
冇驚喜亦冇伏
2018-10-27
$80 (Lunch)
2018-10-29 218 views
店內環境不錯,十分開揚,座位及枱面亦十分闊落。在lunch時間,沒有太多人,等了十分鐘便可安排入座。午餐有幾款套餐,包括酥皮湯、主食(飯/意粉為主),咖啡/茶,另收加一服務費。由於沒有我的心水,我單點了海鮮意粉,份量一般,醬汁十分濃厚,多吃兩口有點膩的感覺,要趁熱食會好一點。而海鮮尚算新鮮,沒有雪藏的味道。如果經過附近,沒有心水的餐廳選擇,這店可以一試,但不要抱太大期望,是不過不失的一頓午餐,沒有哇一聲的驚喜。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-09-19 413 views
難得放假,去左將軍澳行街,平時都係食晚餐多,今次終於都有機會試下個下午茶。其實樣樣野都好想試,不過最後叫左個烘煙三文魚蛋碎厚切三文治配薯條。一個人食其實都幾飽。下午茶時段間餐廳無咩人,所以都好靜好舒服,侍應既服務都好好,不過欠缺左d笑容。無論係薯條定係個三文治都係好厚切。薯條係新鮮炸起黎,熱辣辣得黎帶有小小鹹味🤤🤤而三文治係烘左底,碎蛋同煙三文魚碎都好夾,不過如果煙三文魚可以再多返小小就會硬加開心🤭

2018-09-19
$70 (Tea)
2018-09-18 191 views
鐵板香煎魚燉飯:鐵板夠熱,燉飯的味道較淡,魚柳有點雪味,但份量足夠。蕃茄仔作伴碟,份量亦不少🤗炭燒牛奶咖啡:將咖啡轉為外賣杯,竟然無減質量,淡淡的牛奶味及咖啡的苦澀味,簡直是完美的配搭。
鐵板鯰魚燉飯
炭燒牛奶咖啡
2018-09-15
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$175 (Lunch)
炭燒牛奶咖啡
2018-08-05 271 views
今日有事去開寶琳,發現新都城原來都幾多野食下午茶時間朋友想食意粉,就黎試下sphaghetti 360既tea set烤雞意粉配酥皮湯 $58上到枱只係微暖,意粉口感正常,但雞塊已經放涼外皮唔夠鬆脆,肉質唔夠嫩滑,比較乾同鞋口有點失望豚肉生薑燒石頭鍋飯 $58石頭鍋熱辣辣,豚肉既咸香同洋蔥既鮮甜好match朋友好中意石頭鍋整出黎脆卜卜既飯焦份量頗大,食到好滿足朱古力窩夫配哈根大師雪糕 $66食tea食埋飯後甜品係必須既窩夫厚度令鬆軟口感同微脆外皮做得岩岩好,外脆內軟暖既窩夫同雪糕簡直係絕配!配上蜜糖同朱古力醬加堆冇得輸既哈根大師雲呢拿雪糕為呢一餐畫上完美句號
今日有事去開寶琳,發現新都城原來都幾多野食

烤雞意粉配酥皮湯 $58
上到枱只係微暖,意粉口感正常,但雞塊已經放涼
外皮唔夠鬆脆,肉質唔夠嫩滑,比較乾同鞋口
有點失望

豚肉生薑燒石頭鍋飯 $58
石頭鍋熱辣辣,豚肉既咸香同洋蔥既鮮甜好match
朋友好中意石頭鍋整出黎脆卜卜既飯焦
份量頗大,食到好滿足

朱古力窩夫配哈根大師雪糕 $66
食tea食埋飯後甜品係必須既

窩夫厚度令鬆軟口感同微脆外皮做得岩岩好,外脆內軟
暖既窩夫同雪糕簡直係絕配!
配上蜜糖同朱古力醬
加堆冇得輸既哈根大師雲呢拿雪糕
為呢一餐畫上完美句號
2018-02-03
2018-07-20 249 views
平時好鐘意食spaghetti 360既意粉 因為好掛汁同埋超級creamy 今次終於有機試下呢到呢pizza好出名既2mm 360° pizza🍕比我相像中驚喜2mm既pizza好輕盈薄脆👍餡料好多仲有好特別既雞蛋 另外加埋脆卜卜既蟹子令成件pizza口感超豐富!!😍💵:$88
平時好鐘意食spaghetti 360既意粉
餡料好多仲有好特別既雞蛋
另外加埋脆卜卜既蟹子令成件pizza口感超豐富!!😍
💵:$88
2018-07-03 229 views
今日仔仔放早,下午雨又冇落雨囉;所以就同仔仔去將軍澳行下,順便食個Lunch啦。本來想去茶木的,但都幾多人排隊,茶木又唔平喎。仔想食鹽酥雞麵,茶木要70蚊,行上樓上間小王先係58蚊,飲品重有包或加3-10更多選擇。仔仔又諗明天我地一家睇戲都可能會出街食多,不如明天先一家食茶木啦,今日食第二D。左行右行,最後又走左去意粉360。其實仔仔本來想話去番小王果度食鹽酥雞的,但行過意粉360,佢又比人地個酥皮湯同炸雞吸住左。比佢考盧左一陣,最後都係決定食意粉360。最緊要係意粉360唔駛等位嘛,我地都怕等位呢。叫左2個Lunch跟2杯飲品,不過呢,仔仔叫既酥皮湯配炸雞意粉只係配咖啡或茶等普通飲品;而我點既三文魚蛋沙律三文治係配梳打特飲的。但我唔鍾意飲有汽既野,所以係飲品上,我就同仔仔交換左黎飲啦。酥皮湯,仔仔話好飲喎。其實都係普通蘑菇湯,只不過多左片酥皮之嘛。炸雞意粉,仔話十分後悔,因為唔多好味,意粉好硬,炸雞完全冇味道,意粉個醬就一般。早知係咁食番小王算喎。一份三文治,最遲先上,三文魚蛋沙律勁鹹,薯條就好好味。唔,話好味,我又唔覺;話唔好味,又唔係。不過就真係坐得幾舒服,而且都抵食既。Lunc

熱情果梳打, 凍檸茶

酥皮湯
炸雞意粉
三文魚蛋沙律三文治配薯條
一份三文治,最遲先上,三文魚蛋沙律勁鹹,薯條就好好味。

唔,話好味,我又唔覺;話唔好味,又唔係。不過就真係坐得幾舒服,而且都抵食既。Lunch Set先係58蚊一個加埋一每位大約64蚊左右。份量算係咁啦,質素就有待改善啦。
2018-07-03
$64 (Lunch)
熱情果梳打, 凍檸茶
酥皮湯
三文魚蛋沙律三文治配薯條
2018-06-25 161 views
落街一個人搵野食,見餐牌都幾多選擇就入左去坐了。我嗌左鮮茄湯意粉,配鐵板單骨雞翼,賣相好唔錯!意粉夠晒咬口,唔會林滋滋,茄湯好香,好少油,食完意粉可以飲埋湯添。雞翼我估唔到有咁多隻😂😆tea set $54 黎講真係幾扺食。
落街一個人搵野食,見餐牌都幾多選擇就入左去坐了。

2018-06-21
$54 (Tea)
2018-05-02 311 views
今晚和家人去吃晚餐,大家點了很多東西一起吃。首先來的是酥皮忌廉磨菇湯,酥皮好吃,不過忌廉湯有點溜。然後來的是煙肉,火腿,蛋,蟹籽薄餅,薄餅餅底脆和薄,火腿咸咸的,不錯,但如果可以加點菠蘿酸酸的應該更好吃。之後來的是芝士焗北海道海鮮熱石鍋墨魚汁飯(龍蝦汁)。這個飯淋在上面的是龍蝦汁,但裡面的飯則是墨魚汁的,有點特別。不過龍蝦汁食落有少少溜,墨魚汁則沒什麼味道,但整體來說還可以的。跟餐配的日式焗野菌蟹柳梳乎蛋,味道比較淡,蛋不夠滑,沒什麼特別。這碟梳乎蛋送上來的時候是很熱的,但侍應並沒有跟我們講聲,就直接從我身後把梳乎蛋放在我旁邊,那時我的手放了在桌上,他就直接把那碟梳乎蛋放在我的手附近,如果我不小心碰到的話可是非常危險,我認為為了食客安全,侍應如果要送上熱食的時候有必要先提醒食客,而不是直接放下來。然後跟餐配的甜品是日式窩配雲呢拿雪糕,味道ok,但不知為何,叫甜品上後等了很久才來,建議大家可以早點叫他上甜品。埋單我們有會員優惠所以才156元。總的來說,食物質素普通,價錢偏貴(如沒會員優惠),服務態度則有待改善。

今晚和家人去吃晚餐,大家點了很多東西一起吃。

酥皮磨菇忌廉湯

首先來的是酥皮忌廉磨菇湯,酥皮好吃,不過忌廉湯有點溜。

煙肉,火腿,蛋,蟹籽薄餅

芝士焗北海道海鮮熱石鍋墨魚汁飯

之後來的是芝士焗北海道海鮮熱石鍋墨魚汁飯(龍蝦汁)。

日式焗野菌蟹柳梳乎蛋

2018-05-02
煙肉,火腿,蛋,蟹籽薄餅
芝士焗北海道海鮮熱石鍋墨魚汁飯
2018-05-01 190 views
假日難得放下假,我同屋企人就去左將軍澳廣場度行下街,食個飯,放鬆一下。 行到攰既時候,就去左意粉360度叫醫肚,我叫左一個烤雞羅勒鍋飯 (HKD 88),餐飲就要左菠蘿鮮果茶,至於甜品就要左個waffle。個鍋飯好香好熱辣辣,令我食慾大增。賣相唔錯,有雞件,洋蔥,芝麻同埋香菇。 味道唔錯,幾有特色。至於個鮮果茶,夠哂菠蘿味,而且有火龍果,非常清甜。係一個唔錯既開胃解渴既飲料。至於個waffle,係我至愛,熱哄哄既waffle,浸浴在草莓醬,真係好好味呀。要俾好多like至得。

個鍋飯好香好熱辣辣,令我食慾大增

烤雞羅勒鍋飯

菠蘿鮮果茶

。要俾好多like至得

waffle

2018-04-21
$100 (Lunch)
烤雞羅勒鍋飯
waffle
2018-04-05 196 views
Easter紅日最後一日,雖然仔仔重有一個星期假;不過婆婆明天就要返工囉。Easter一開始重諗住上星期會出多D街,依個星期在家溫習;點知上星期反而只係去左2日街姐。今個星期就多Plan好多啦,今日去買飛星期三睇戲,順便食個tea;星期三食tea睇戲,星期四老公放假買野,預期星期六又睇多場戲。今日會食Tea都係因為上星期婆婆都唔得閒,黎緊我地預左會食Tea既日子婆婆都係唔得閒,所以今日本來只係去買戲飛,都約婆婆出黎行下啦。不過講真,話食Tea都唔知食邊間好架,係將軍澳度都行黎行去;最後婆婆見意粉360出左新menu有加39蚊多碟窩夫,好似幾抵咁。咁又入左去食啦。本來,我想食三文治架,點知話今日冇菜返冇三文治喎;真係有冇搞錯丫。最後,我同婆婆叫左個pizza加窩夫,仔仔叫左個意粉。今次又幾好味喎,好食過上次同朋友晚飯好多,又好食過上之同老公中伏Tea勁多。依間野D水準真係成日變既,次次去都唔同。不過今日呢,人都算多架啦,侍應重要全部企埋一邊傾計,要揮好耐手先有人見到囉。餐前沙律,幾好味,因為係用芝麻醬架平時我在家都係用芝麻醬。餐前湯,冇乜特別,普普通通啦,係用咖啡杯裝幾靚囉。菠蘿鮮果茶,

本來,我想食三文治架,點知話今日冇菜返

沙律
餐前沙律,幾好味,因為係用芝麻醬架
平時我在家都係用芝麻醬。
餐前湯,冇乜特別,普普通通啦,係用咖啡杯裝幾靚囉。
菠蘿鮮果茶
菠蘿鮮果茶,OK啦,唔駛加錢有咖啡奶茶,檸茶以外既選擇。其實都係檸茶底黎加糖醬,好飲過平時檸茶既,因為檸茶時成日都唔夠糖醬要問佢再加,今次係個底已經勁多糖醬,好夠味。
假餐增值古力蕉窩夫雪糕
甜品上先,其實都係我同婆婆既Tea姐,同婆婆一人一半,
雖然我在家都成日整窩夫,不過都係出街食既好味。
假午卡邦拿意粉
仔仔點既意粉,係冇問題既,因為卡邦拿其實都好難整得難食既。
假午夏威夷Pizza
依間野既Pizza都係要簿底先好味。

雖然話今次係見加39蚊有窩夫好似幾抵食,但其實話晒佢都係Lunch Set黎,一D都唔平,佢一個意粉都98,Pizza又88。不過我地當Tea,三個人叫2個餐就OK唔係好貴既。佢個下午茶要成3點先開始,真係我地食完都未夠鐘到佢個下午茶;但我地都成2點20左右先到呢。
2018-04-02
$80 (Lunch)
沙律
假餐增值古力蕉窩夫雪糕
假午卡邦拿意粉
假午夏威夷Pizza
2018-03-21 194 views
芝麻醬雞肉 1.7mm 意大利粉可選配比利時窩夫 (1件裝) 或杯子沙律或蘑菇忌廉湯/有機藜麥蕃茄湯配菠蘿鮮果茶/即磨炭燒咖啡/汽水HK $78巴馬臣芝士卡邦拿 1.7mm 意大利粉可選配比利時窩夫 (1件裝) 或杯子沙律或蘑菇忌廉湯/有機藜麥蕃茄湯配菠蘿鮮果茶/即磨炭燒咖啡/汽水HK $98溫泉蛋照燒汁牛肉熱鍋飯可選配比利時窩夫 (1件裝) 或杯子沙律或蘑菇忌廉湯/有機藜麥蕃茄湯配菠蘿鮮果茶/即磨炭燒咖啡/汽水HK $88層層窩夫塔配鮮果及雪糕加配價 HK $75(原價 HK $96)蘑菇忌廉湯味道幾濃,不過份量較少。芝麻醬雞肉 1.7mm 意大利粉有四件雞肉左右,芝麻醬同雞肉 & 意粉嘅味道都幾夾,不過偏咸。巴馬臣芝士卡邦拿 1.7mm 意大利粉芝士味五重,卡邦拿汁幾多,整體五會好膩。溫泉蛋照燒汁牛肉熱鍋飯份量適中,牛肉五會好鞋身,個照燒汁幾好味。叫餐牌上嘅 Set Lunch 加 $ 75 可以有層層窩夫塔配鮮果及雪糕。窩夫即叫即製,有四件,面頭有朱古力醬。雖然即叫即做,不過窩夫好淋身,一啲都五脆身。雪糕係雲尼拿味。水果有香蕉、芒果、波蘿同士多啤梨。
芝麻醬雞肉 1.7mm 意大利粉

HK $78

巴馬臣芝士卡邦拿 1.7mm 意大利粉

HK $98

溫泉蛋照燒汁牛肉熱鍋飯

HK $88

加配價 HK $75
(原價 HK $96)

蘑菇忌廉湯味道幾濃,不過份量較少。

蘑菇忌廉湯
芝麻醬雞肉 1.7mm 意大利粉
巴馬臣芝士卡邦拿 1.7mm 意大利粉
溫泉蛋照燒汁牛肉熱鍋飯
2018-03-18
Lunch
2018-03-13 151 views
同屋企人黎左360食晚飯,見到佢個二人餐都幾低就叫左佢個燒豬仔骨餐,坦白講,餐飯真係好一般,而且好幾樣燒物都係濃到誇張,個燒豬仔骨成塊燒到過晒龍變晒黑色!!!真係接受吾到,如果吾係有老人家同BB嚮度,我真係會嘈佢地,之後在黎一個燒雞串,又係濃到過份!唉,印象中360都ok ga,仲咩失手到甘,最後我地就切走晒d燒到黑色嘅部分,不過好彩嘅係佢地個酥皮湯都幾好飲,夠熱,而d雞翼都幾得,有味多汁,夠晒野味!但整體上真係需要改進!
2018-03-12
Dinner