2018-08-31 297 views
在深圳吃得多,麻辣又香又抵食,兩個幾每次都是吃二百多。今次香港開也是去試一試的心態,一行5人,點了個蕃茄鴛鴦煱,麻辣湯底不夠香,蕃茄又不夠濃,要$168。之後串串還好不過款式不夠多,顏色碟裝食物,份量少,很貴,看到一個公仔麵或一個烏冬要$38大元😑另外田雞得幾件也要$78,竹纖很粗,而且要$75/100g, 單據沒寫重量,但單吃竹纖也已經是深圳的幾倍價錢,啤酒是小支裝要$25蚊支,我們一共吃了1千6百幾,但沒海鮮,沒特別好吃,以這個價錢,覺得非常不值😒伏。永不回頭
在深圳吃得多,麻辣又香又抵食,兩個幾每次都是吃二百多。
  • 小郡肝
喺facebook見到有介紹……咁咪約埋幾個朋友去食😊 仲喺團購度有六五折嘅coupon,所以我哋就買咗去試一試😅 點知中伏🤨 中伏原因👉冇列名點樣計算最差收費🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ 我哋攞嘅竹纖食物好多都係兩支以上嘅🙄竹籤有啲離譜到係三支😤😤😤 太過離譜😡食完睇睇張單……未計湯底另外叫嘅小食嘢飲茶位同加一 淨係竹籤個度已經八百蚊😱太誇張🧐🧐 講返店舖環境 : 都叫乾淨整齊多位坐, 但食物種類不算太多, 如果未去過又想一試可以去,但我建議大家不用去try,太……太……太伏😏
2018-08-30
$1700 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
銅鑼灣黃金廣場在地鐵站旁,收到這間餐廳的傳單,有$250減$50的現金卷,正好要吃晚飯,就嚐嚐鮮去了。湯底選了豬骨粟米和麻辣,各款湯底由約128-168。原來串串香是自己出去拿一串串的食物,結帳時再把竹籤計重量,這間$75 100克。食物有菜有肉,肉類都是牛肉多一點,名字裡有小郡肝,可能很好吃,但可惜本人不太吃牛肉,所以沒能知道什麼味道,拿了豬腩肉,不錯,但雞串和鳳爪都不合味道,可能肉類不適合我,那我為什麼要貪吃呢?…… 另外有常見的蓮藕片,土豆片,萵苣,魚腐,豆腐,海帶,菜一小碗 $32 ,都是小白菜。給每人一條圍裙,挺有心思。
湯底選了豬骨粟米和麻辣,各款湯底由約128-168。

給每人一條圍裙,挺有心思。
2018-08-21
$288 (Dinner)
  • 麻吉
2018-08-25 1750 views
聽說這間餐廳好難book位,難得老朋友遠道以來,專登lunch都過嚟食一下,一是究竟佢哋嘅麻辣串串鍋!我哋12點就過嚟,一開始就冇乜人. 慢慢就人頭湧湧了,其實除咗我哋午餐時間過嚟食火鍋,他們都有一啲午市嘅麵食選擇午市火鍋價錢同晚市應該一樣,選擇也一樣多及齊,除咗點菜紙上有一啲特別嘅小食之外!火鍋配料都係到出邊自助選擇,一部份是每一碟計算價錢,一部份是一串串,安重量計錢!我哋叫咗個鴛鴦鍋,一邊係他們出名的麻辣,一邊係蕃茄濃湯! 麻辣湯底果然聞名不如見面,對於不食得辣的我來說真係10分辣,不過10分野味,而且好香! 蕃茄湯底濃郁,鮮茄味好重,配搭他們的食品亦都好夾!而出面的串串最好食就係經典小郡肝,同麻辣湯底最夾,超級好味其次就係麻辣牛肉,香滷大腸他們葉得也很入味!另外見到其他人都推介他們三款小食我都不例外也叫了各一款重慶炸酥肉:非常香口,之前都未食過,好好食紅糖冰粉:這個也是第一次食,透明啫喱狀,配上糖漿,食完火鍋食這個特別爽!紅糖糍粑: 煙煙銀銀,這個也很特別,雖然好飽最後都食晒!整體來說這個大家值得一試,跟之前食火鍋嘅感覺有點不同。非常有新鮮感!

蕃茄湯底濃郁,鮮茄味好重,配搭他們的食品亦都好夾!

而出面的串串最好食就係經典小郡肝,同麻辣湯底最夾,超級好味
其次就係麻辣牛肉,香滷大腸他們葉得也很入味!

另外見到其他人都推介他們三款小食我都不例外也叫了各一款

重慶炸酥肉:非常香口,之前都未食過,好好食

紅糖糍粑: 煙煙銀銀,這個也很特別,雖然好飽最後都食晒!

2018-08-25 215 views
最近香港打邊爐種類好多,又有好多內地出名的餐廳系香港開火鍋店,呢間鋼管廠五區小郡肝串串香終於在銅鑼灣開分店了,呢間特別在是用竹簽串成一串串。餐廳環境舒適,燈光明亮,怖置又幾有特式。一串串種類好多,牛肉種類又多,自己可以隨便拎,拎幾多計幾多錢,食完以竹簽計重量100g/$75。又有醬料區可以自己去拎醬汁。紅糖糍粑煙煙韌韌又有咬口,甜甜地又幾香口美國桶蠔大大隻好新鮮淥完又唔會縮水粟米豬骨鴛鴦鍋,豬骨湯底香濃,麻辣湯底又真是幾辣幾香。將一串串放落麻辣湯底里淥熟熟左拎上來已好夠味道。珊瑚蚌好新鮮淥一陣已好彈牙。
又有醬料區可以自己去拎醬汁。
紅糖糍粑
紅糖糍粑煙煙韌韌又有咬口,甜甜地又幾香口
美國桶蠔
美國桶蠔大大隻好新鮮淥完又唔會縮水
粟米豬骨鴛鴦鍋
粟米豬骨鴛鴦鍋,豬骨湯底香濃,麻辣湯底又真是幾辣幾香。
將一串串放落麻辣湯底里淥熟熟左拎上來已好夠味道。
珊瑚蚌好新鮮淥一陣已好彈牙。

2018-08-16
$360 (Dinner)
美國桶蠔
2018-08-24 191 views
今日中午落好大雨,為了不淋雨,繞過一間商場去搵左一間網上推介重慶火鍋因為怕辣,所以叫左鴛鴦鍋一邊清湯,豬腳湯底一邊紅卜卜,十分辣冰火相結合起來,開始滾滾好香好酥脆,甜度適中脆香可口,肉質新鮮,好味好多選擇:肉類,海鮮類,菇類,蔬菜類等等每串串枝都食完肉/腸,剩下竹簽就拿去前台磅重才計算價錢,每一碗/碟就有獨立價錢放落湯一陣就立刻撈起,皮仍帶脆,不太淋身花6分鐘就食得,一口啖啖肉,好厚身的蠔,鮮美多汁花生碎,紅糖粉,滑團團可以外帶飲品,超貼心環境舒服,細檯多數系卡位
粟米豬骨鴛鴦鍋

因為怕辣,所以叫左鴛鴦鍋
一邊清湯,豬腳湯底
一邊紅卜卜,十分辣
冰火相結合起來,開始滾滾

紅糖糍粑

好香好酥脆,甜度適中

重慶炸酥肉

脆香可口,肉質新鮮,好味

食物

好多選擇:肉類,海鮮類,菇類,蔬菜類等等
食物

放落湯一陣就立刻撈起,皮仍帶脆,不太淋身

美國蠔

花6分鐘就食得,一口啖啖肉,好厚身的蠔,鮮美多汁

紅糖冰粉28

花生碎,紅糖粉,滑團團
飲品

可以外帶飲品,超貼心

環境舒服,細檯多數系卡位
2018-08-21
Type of Meal
Lunch
美國蠔
紅糖冰粉28
飲品
2018-08-24 1029 views
在深圳爆紅的「鋼管廠五區小郡肝串串香」其實是源於四川跟閨蜜在深圳早就試過了這次在香港首間的串串香當然也要來涮一涮串串兒招牌四川串串結合重慶火鍋湯底超過50款串串和4款湯底湯底可選麻辣大紅鍋酸菜鴛鴦鍋栗米豬骨鴛鴦鍋番茄鴛鴦鍋價錢由$168-198不等閨蜜選了番茄鴛鴦鍋$168麻辣湯底色澤鮮紅、麻香味濃、辣度經過調適適合港人口味番茄湯底重味但不辣且帶甜串串有多達50款選擇,有招牌雞胗(小群肝)、牛肉串等等$75/100G (以串串重量來計算)招牌雞胗即是雞的砂囊吃起來口感像雞腎、有嚼勁而且很吸湯汁還有其他多款牛肉串串包括芫茜牛肉(香菜牛肉)、泡椒牛肉、麻辣牛肉等海鮮、蔬菜在旁邊的冰櫃裡價錢可參考上方收費表為了個人衛生及環保和為了避免自己燙到要先用筷子推出竹籤上的肉塊或蔬菜再進食竹籤則放於桌子內嵌的筒裡另外還有一般火鍋配料以份計費包括午餐肉、蔬盤等,餐牌小菜上有建議烹煮時間重慶酥炸肉$58炸到酥酥脆脆香香的很適合配啤酒最後來點特色甜品冰粉($28)紅糖糍粑$68一邊是黑芝麻糍粑淋上紅糖漿熱熱的吃軟軟的超美味買單時職員會將筒內竹籤放於磅上計算 我們就這樣嘰嘰喳喳吃了快2⃣️小時最後買單快要$700
在深圳爆紅的「鋼管廠五區小郡肝串串香」
其實是源於四川

酸菜鴛鴦鍋
栗米豬骨鴛鴦鍋
價錢由$168-198不等

閨蜜選了番茄鴛鴦鍋$168
麻辣湯底色澤鮮紅、麻香味濃、辣度經過調適
適合港人口味
番茄湯底重味但不辣且帶甜

串串有多達50款選擇,有招牌雞胗(小群肝)、牛肉串等等
$75/100G (以串串重量來計算)

招牌雞胗即是雞的砂囊
吃起來口感像雞腎、有嚼勁而且很吸湯汁
還有其他多款牛肉串串
包括芫茜牛肉(香菜牛肉)、泡椒牛肉、麻辣牛肉等

海鮮、蔬菜在旁邊的冰櫃裡
價錢可參考上方收費表

為了個人衛生及環保
和為了避免自己燙到
要先用筷子推出竹籤上的肉塊或蔬菜再進食
竹籤則放於桌子內嵌的筒裡

另外還有一般火鍋配料
以份計費
包括午餐肉、蔬盤等,餐牌小菜上有建議烹煮時間

重慶酥炸肉$58
炸到酥酥脆脆香香的
很適合配啤酒

最後來點特色甜品冰粉($28)

紅糖糍粑$68

吃了快2⃣️小時
最後買單快要$700
我們兩隻真的是豬
吃到快撐死了🤣

$340 (Lunch)
  • 經典串串
  • 紅糖糍粑
喺內地有過百間分店嘅〈鋼管廠五區小郡肝串串香〉終於來到香港開分店!!🎉🎉🎉最出名當然係串串香麻辣打邊爐,一入門口已經超香濃嘅麻辣味充斥,風味十足。店內無論碗筷訂餐紙都充滿特色,非常搞笑。除了串串香外仲有多款自選大碟食物,當然要先揀湯底BB級麻辣班的我當然選麻辣雙拼鍋(另一邊選了番茄湯底)。😅😅😅急不及待出去睇下有乜串串香,這個絕對是店內的一大特色喔大量打邊爐食物以竹籤串好,竹籤越多反影食物價錢越貴,因為最尾是用磅竹籤的方法去計收費的。貪心的我選了一大堆食物,有肉有蔬菜亦有丸類,放曬落去一次過滾起,好不壯觀。滾好的串串不是直接用竹籤放進口食用,記得用筷子把食物夾出來才吃喔!!(保持衛生,人人有責💪)吃麻辣火鍋最擔心就是彈到件衫汙糟曬,這層不用擔心,店家一早準備好即棄圍裙,非常貼心。除咗串串食物外,外面亦有多種不同火鍋食品以供選擇。當中最愛這個香豆腐,質感和味道都很像魚豆腐,口感Q彈,我和老公也覺得very good呢吃過這麼多麻辣野,最後食翻碗〈紅糖冰粉〉做甜品就確係爽!!少少甜又涼涼地,再加上粒粒嘅酸山楂粒,絕對係解辣神器最緊張又係最好玩嘅時刻終於來了,30枝竹籤經磅重後盛惠$109,

店內無論碗筷訂餐紙都充滿特色,非常搞笑。

除了串串香外仲有多款自選大碟食物,當然要先揀湯底

急不及待出去睇下有乜串串香,這個絕對是店內的一大特色喔

除咗串串食物外,外面亦有多種不同火鍋食品以供選擇。

香豆腐

紅糖冰粉

最緊張又係最好玩嘅時刻終於來了,30枝竹籤經磅重後盛惠$109,比我想像中來得要平

怪不得〈鋼管廠串串香〉在內地可以開咁多間分店,既特色又好吃,睇呢在香港都會越開越多分店
2018-08-22
Type of Meal
Dinner
香豆腐
2018-08-23 379 views
好久沒跟老爸撐枱腳,之前在ig一直看到這家從內地來的名店在介紹串串香已經覺得好吸引,趁著它試業,就跟同是愛辣的他來一起吃串串!餐廳內裝飾甚多,有古風的建築,也有可愛的熊貓。餐具很有玩味,句句slogan都不同點菜紙就只有這些,包括湯底,火鍋肉類和著名小食。為甚麼?因為這裡的重點是吃串串啊!我倆選了蕃茄鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊酸甜蕃茄,湯底都是愈煲愈濃的。串串全部都是出去自取的,有調味肉類,醃製食品,豆類製品等等,大多一支長簽一件,有些較特別的食物是兩支的。除此之外,海鮮,丸類和蔬菜等是一盤盤的,也是自取。串串的食法是將全部同時放到鍋內,熟後拿出來夾到碟上吃,不是直接從竹簽吃啊!因為竹簽是會洗淨重用的,不浪費。個人必吃推介是小群肝跟所有牛肉類群肝是這裡的重點,又入味又爽口!牛肉類全都惹味非常起初全部串串都放在麻辣鍋那邊,但愈吃愈辣的時候,蕃茄湯拯救了我。聽說這碟重慶炸酥肉是名菜,就點來試了。它是酥炸調味豬肉,外酥香內軟熟,就這樣吃頗香口。把它當響鈴,在湯涮三秒後吃更好吃好了,連蕃茄湯都救不到火時,這碗紅糖冰粉就是解辣救星冰粉本無味,但加了紅糖漿,葡萄乾等配料後解辣指數加乘,入口涼涼的好舒服,

餐廳內裝飾甚多,有古風的建築,也有可愛的熊貓。

餐具很有玩味,句句slogan都不同

個人必吃推介是小群肝跟所有牛肉類
群肝是這裡的重點,又入味又爽口!牛肉類全都惹味非常
串串香

重慶炸酥肉

好了,連蕃茄湯都救不到火時,這碗紅糖冰粉就是解辣救星
冰粉本無味,但加了紅糖漿,葡萄乾等配料後解辣指數加乘,入口涼涼的好舒服,吃了幾匙就不辣了,好神奇!
紅糖冰粉

接著吃豆乾,菇和菜都是用蕃茄湯好了。

最後點了也有名的紅糖糍粑作甜品~煙靭又甜甜的

紅糖糍粑

喝了洛神花茶及酸梅湯,竟是用台式飲品杯上,喝不完帶走也可以!酸酸甜甜,清新解油膩~

叫完後店員拿了竹簽去磅重,全餐六百多元,雖不便宜但好有特色
2018-08-13
$340 (Dinner)
串串香
2018-08-22 302 views
如果想晏晝飯食到辣野,呢一度絕對係一個好選擇,下午都可以打住邊爐,慢慢談天說地食鍾意食嘅嘢。佢個名真係夠晒特別,叫做鋼管廠!唔講唔知原來佢係內地傳過嚟,嗰度食串串係好出名。今日同朋友終於試到,佢啱啱開張,某啲串串做緊八折,好抵食!首先我哋叫咗個酸菜鴛鴦鍋,一邊係酸菜湯令一邊係麻辣鍋,我哋兩個異口同聲拍案叫絕,因為呢個組合都幾難得。隨即係出邊嘅雪櫃拎左好多唔同類型嘅串串,仲有啲係用唔同顏色嘅盤盛載着,上面亦都寫上價錢,方便大家辨認,我哋叫咗呢度嘅凍豆腐,仲有秋葵同烏冬米線,全部浸左湯之後都好惹味,雖然麻辣鍋嗰邊有少少油但係佢嘅馬勒香好攻鼻,又辣又想食,真過癮。太口渴嘅關係,我哋都叫咗兩杯嘢飲這分別係竹蔗水同自家製嘅洛神花茶,洛神花茶唔會整到太酸,而且清清涼涼感覺,涼透心。竹蔗水裏面真係用鮮榨嘅竹蓆,食得出竹的味道,真係原汁原味。呢度仲有其他特色小食,包括紅豆糍粑,好軟熟,出邊有少少油炸但係食落去係麵粉做,口感好特別。如果辣得滯都可以食埋佢個冰粉一食落去即時解啦因為佢加上桂花蜜,將口裏面嘅辣中和。

鮮榨嘅竹蓆,食得出竹的味道,真係原汁原味。

2018-08-22
$200 (Dinner)
2018-08-22 70 views
今日午餐嚟個辣嘢,醒醒神... 同事話呢一度午市有折... 中午套餐揀咗川式酸辣麵~佢嘅配菜十足配搭幼幼嘅麵條~小食就揀咗麻辣醬萵筍,爽爽脆脆,幾清新~醬爆田雞,走過油嘅田雞~紅糖糍粑煙煙韌韌,比平常嘅,多咗一啲啲芝麻味,應該係黑色嗰邊係芝麻味,我冇去求證,但係都幾特別~冰火魷魚,有麻辣香醃過嘅水魷魚,凍食一樣好味~自家製洛神花茶,少甜少酸,味道剛剛好,解辣一流~欣賞佢揀餐具嘅風趣幽默,好懷舊得嚟,又不失時代感~
今日午餐嚟個辣嘢,醒醒神... 同事話呢一度午市有折...
中午套餐揀咗川式酸辣麵~

佢嘅配菜十足配搭幼幼嘅麵條~
小食就揀咗麻辣醬萵筍,爽爽脆脆,幾清新~
醬爆田雞,走過油嘅田雞~
冰火魷魚,有麻辣香醃過嘅水魷魚,凍食一樣好味~
自家製洛神花茶,少甜少酸,味道剛剛好,解辣一流~
欣賞佢揀餐具嘅風趣幽默,好懷舊得嚟,又不失時代感~
2018-08-21 161 views
夜晚約左來自四川的客戶在銅鑼灣食飯,見識來自成都的「鋼管廠五區小郡肝串串香」,聽客戶講呢個串串香在國內有百幾間分店,十分出名。我地book左位,都仲等左半個鐘先有枱,佢生意勁火爆。而且大多數是內地游客,可能大家都衝著呢間店系香港第一間分店而前來朝拜吧。連杯子也好有趣味。我未入門口已經被麻辣氣昧薰到鼻涕眼淚一齊流,但對於愛食辣,尤其系麻辣的人來講,這應該糸無比的興奮...店內設計同環境都有四川風格,而我發現,呢間響香港的分店,又多左香港的特色,侍應件衫咁寫,好搞笑「你一串,我一串,邊個夠我串」。自己挑選架上的串串,食物系平時打邊爐果d食材,用竹籤串起,呢種串串邊爐我系第一次食,覺得好新奇。75蚊100g,系食晒後淨磅竹籤的重量,大概系23支。我地點在粟米豬骨鴛鴦湯底。將串串放入煲內,用杯子倒轉套住,就准備等食。一邊食串串,一邊落蝦滑,冇幾耐就可以食了。我地點左特色菜,重慶炸酥肉,惹味香口,肥膏不多,好味。最好味的系呢個紅糖糍粑,其實口感系年糕,裹著紅糖一齊炸,脆皮包著軟嫩的年糕,食多幾塊都不會膩。

連杯子也好有趣味。

75蚊100g,系食晒後淨磅竹籤的重量,大概系23支。
我地點在粟米豬骨鴛鴦湯底。

將串串放入煲內,用杯子倒轉套住,就准備等食。

一邊食串串,一邊落蝦滑,冇幾耐就可以食了。

我地點左特色菜,重慶炸酥肉,惹味香口,肥膏不多,好味。

2018-08-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
  • 紅糖糍粑
LUNCH黎到串串香, 比較少人而且仲有8折, 感覺好抵呵!坐下店員已準備綠茶, 茶香唔錯!極大部份的食物都是自取的, 櫃上標明了不同價錢, 可以先看完再慢慢攞醬料都係自助的:另外仲有一張單點的MENU:先來了粟米豬骨鴛鴦鍋 - 一邊是超濃郁的麻辣大紅鍋, 一邊是有數舊豬骨的粟米鍋麻辣大紅鍋色香味俱全, 超濃的, 找刺激的朋友一定要試!粟米豬骨鍋的豬骨好入味!先來點小吃 - 重慶炸酥肉肉絲切幼, 再加了花椒一起炸酥吃到花椒整個口都麻了, 不過好過引呀!肉絲也好嫩的, 吃得不停口!再到外面找串串, 串串會用1-3支竹籤串好, 我最愛小郡肝, 好爽口的!  檯邊就有竹籤筒, 食完就放入去, 十分方便又乾淨!金錢牛展 - 起雙飛的金錢牛展, 十分香呵! 最後一定要食紅糖滋粑 及 紅糖冰粉!紅糖滋粑用了雙色的糯米做, 一黑一白, 之後再炸香, 灑上了糖醬及芝麻, 好香好軟的!紅糖冰粉晶瑩剔透, 夠著糖水, 少量紅糖及少少話梅粉才有味, 不過十分解辣, 一定要ORDER!埋單時, 店員會取去竹籤筒去量重$75/100g 竹籤, 呢到只係$49咋!

坐下店員已準備綠茶, 茶香唔錯!

醬料都係自助的:

另外仲有一張單點的MENU:

麻辣大紅鍋色香味俱全, 超濃的, 找刺激的朋友一定要試!
粟米豬骨鍋的豬骨好入味!

先來點小吃 - 重慶炸酥肉
肉絲切幼, 再加了花椒一起炸酥
吃到花椒整個口都麻了, 不過好過引呀!
肉絲也好嫩的, 吃得不停口!
重慶炸酥肉

檯邊就有竹籤筒, 食完就放入去, 十分方便又乾淨!

金錢牛展 - 起雙飛的金錢牛展, 十分香呵!

最後一定要食紅糖滋粑 及 紅糖冰粉!
紅糖滋粑 及 紅糖冰粉

埋單時, 店員會取去竹籤筒去量重
$75/100g 竹籤, 呢到只係$49咋!
2018-08-17
$250 (Lunch)
紅糖滋粑 及 紅糖冰粉
  • 紅糖冰粉
  • 紅糖滋粑
2018-08-19 117 views
辣到噴火其實呢幾個字我好少會打出嚟,因為其實我個人本身都鍾意食辣,餐餐都無辣不歡,我自己都覺得自己可以食到中辣左右啦。但係呢度辣嘅程度可以話係100級,因為未食到落口,就咁望個鍋底已經系非常自紅,微滾嘅時候,不自覺會c咳左幾聲,莫講話在將啲食物就落去,再食落去嗰種辣。。但係呢一種感覺就係好正,哈雖然個鍋底非常之辣,但係佢用上嘅紅油同埋佢嘅配料係非常之香,渣唔多,食落去非常之惹味。除咗個鍋底之外呢度啲配料都係比較特色嘅,因為佢除咗一碟碟啲配料之外,佢會有串串香,一支支竹籤穿上唔同嘅食物,放落鍋到煮都唔怕唔見。各人扲住竹串吃,別有一番風味。呢度嘅收費係特別嘅,因為佢係以每一支竹籤食完之後嘅重量計算,我亦都問過100g的話大概係20支左右,而100g只收75蚊,一支不過3蚊多d,幾抵食下。特別推薦係豬皮同呢個牛肉包葱,點解會揀豬皮,因為豬皮可以索到晒所有鍋底嘅汁,料特別係辣汁,食落去非常之過癮。除咗串串香之外,呢度亦都會有啲熱食和甜點,好似呢部炸醋肉,即叫即整熱辣辣,火鍋,之前食一個都非常之香口。仲有呢一個紅糖冰粉係解辣嘅首選。

仲有呢一個紅糖冰粉係解辣嘅首選。
2018-08-18 69 views
依家越來越多特色嘢吸引大家,無論係玩,還是食野,要求越來越高水平,平平無其反而吸引唔到,呢間係同事試過覺得玩法幾特別,又知我新野都想試,所以叫左我,其實佢地係一間川味風味打邊爐,而野食用一串串串起起來,落時連埋竹簽一齊落,熟左野食就只夾食材,而竹簽放在旁邊的桶內,走時磅竹簽重量,而竹簽重量計錢,不過都有好多是以一碟碟計錢,但感覺都幾好玩