2021-06-16 348 views
平時都唔係好覺眼,今日去覆診未夠鐘行過見到咁黃,所以就走入去試下。炸魚配腸仔伴薯蓉魚柳有肉汁,配他他醬一絕,但太細塊🤣🤣薯蓉夠棉滑,但唔夠牛油,同差少少味腸仔唔知係咩腸但脆皮,加埋芥辣同茄汁,個人覺得幾好😂沙律菜就冇咩特別總括黎講味道不過不失,男人黎講份量少左d,但員工態度好好,而且立場黎講夠貼哂文宣夠哂黃,一定會再幫襯👍👍

炸魚配腸仔伴薯蓉

魚柳有肉汁,配他他醬一絕,但太細塊🤣🤣
薯蓉夠棉滑,但唔夠牛油,同差少少味

腸仔唔知係咩腸但脆皮,加埋芥辣同茄汁,個人覺得幾好😂

沙律菜就冇咩特別

2021-03-30
$60 (Lunch)
2021-06-15 340 views
午餐時間價錢實惠,叫咗手打牛肉漢堡,辣肉腸螺絲粉同松露薯條,講真食物味道ok👍🏼螺絲粉份量多重超足料👍🏼唯獨凍咖啡有待改善🙈真的無咖啡味!但店員十分友善細心,服務滿分💯會再幫襯!希望到時咖啡已有改善💪🏼💪🏼
2021-06-09 200 views
.放假帶爸爸媽媽周圍去食下野今次去試下呢間小松鼠🐿️嘻嘻 個名都幾得意喎!.餐廳唔算大 大概坐7-8枱客度環境有少少黑黑地 枱與枱之間都會有啲近.今次同屋企人叫左個松鼠🐿️2人餐 Set B我地都好鍾意濃味 佢呢度全部都好濃味 所以我地都好鍾意咯🤪.二人餐跟餐湯同蒜蓉包🙃仲有海鮮Pizza同忌廉野菌煙三文魚🍣燴飯我地另加左個墨汁帶子意粉🍝好好味Pizza 就正正常常啦 燴飯都幾好食😋可以再去一次呢😘.🥢#小松鼠 (怡豐花園) (元朗) 📍元朗馬田路38號怡豐花園A座地舖
放假帶爸爸媽媽周圍去食下野
今次去試下呢間小松鼠🐿️嘻嘻 個名都幾得意喎!
餐廳唔算大 大概坐7-8枱客度
仲有海鮮Pizza同忌廉野菌煙三文魚🍣燴飯
我地另加左個墨汁帶子意粉🍝好好味
Pizza 就正正常常啦 燴飯都幾好食😋
可以再去一次呢😘

🥢#小松鼠 (怡豐花園) (元朗)
📍元朗馬田路38號怡豐花園A座地舖
Type of Meal
Dinner
2021-04-03 735 views
$98的意粉價錢唔係重點但至少唔好圖文不符張圖又蝦又盛然後實物得嗰三隻蜆,兩粒帶子,一個魷魚圈個汁得蕃茄味以後唔會再食唔知廚房係咪轉咗手,之前食都唔係咁好唔開心咁就俾人呃咗錢
$98的意粉
價錢唔係重點
但至少唔好圖文不符
張圖又蝦又盛
然後實物得嗰三隻蜆,兩粒帶子,一個魷魚圈
個汁得蕃茄味
以後唔會再食
唔知廚房係咪轉咗手,之前食都唔係咁
好唔開心咁就俾人呃咗錢
拿破崙意粉
餐牌
2021-04-02
$100 (Lunch)
今日同朋友去晚餐揀咗呢度,佢其實都幾多選擇嘅,有一般Cafe有嘅意粉類啦、扒類啦仲有丼飯,嘢飲就普通茶餐廳嗰啲檸茶檸水咖啡奶茶☕️其實已經唔算多人,而且我見隔離枱都有人走緊,但係就都等咗好耐起碼20分鐘以上先有餐,咁因為店面加埋廚房得三個人,咁都理解嘅小店少人手,但係唔該喺樓面各位同事都要留意周圍因為已經係咁舉手見佢企喺度又唔係忙但都唔望過嚟 令我諗起去飲茶嗰啲樓面叫極都唔應差唔多 呢度嘅服務可以改善吓留意多啲周圍有冇人想叫嘢或者問嘢囉食物意粉方面不過不失普通一般大路嘅忌廉汁三文魚意粉,價錢都係大路嘅價$80up一個餐包杯飲品,但係杯奶茶就真係太恐怖啦超級超級苦澀 呢個真係要改善下點解可以沖奶茶沖得咁難飲 無言

無言
平日行完山搭車出番元朗就搵下有咩野食,本身諗住去附近另一間西餐廳但因為限坐令而冇位,機緣巧合下就搵到呢間小松鼠試試。入到去叫咗2個set lunch,首先黎嘅係拿破崙海鮮意粉 ($98)。 意粉入面有帶子,硯,同魷魚,配料都多,而味道都好好,值得推介!之後黎到嘅係板燒雞胸及黑豚豬肉腸配薯條 ($51)。一上菜估唔到咁大碟,但只係收$51蚊。而味道就中規中矩,但性價比都高嘅。 而店主都提供咗支裝Del Monte茄醬,可以用黎配薯條。雞胸雖然相對細塊,但唔會粗嚡,可以一試。埋單時唔洗加一,真係幾抵,作為元朗區小店,性價比高,可以下次再黎xd!

拿破崙海鮮意粉

板燒雞胸及黑豚豬肉腸配薯條

凍檸茶
$80 (Lunch)
拿破崙海鮮意粉
板燒雞胸及黑豚豬肉腸配薯條
本身我地兩個人諗住去一間西餐廳食晚飯,點知去到啲位俾人book晒,要等到八點九先有位。後尾喺附近搵嘢食,見到呢間小松鼠🐿️嘅二人套餐幾啱食同價錢唔太貴就入咗去。職員好有禮貌,似係高級餐廳既職員咁👍🏻👍🏻。我哋嗌左set a 黑松露薯條,西西里炸魚墨汁扁意粉同手打安格斯牛肉漢堡,同埋兩杯凍朱古力,成個set $178包埋餐湯同蒜蓉包,凍飲就加$4首先嚟咗兩碗蘑菇湯同兩塊蒜蓉包配醬🍞。蘑菇湯用一個淺碟裝住,分量唔算多,蒜蓉包烘得幾脆,個醬酸酸地幾開胃,不過就唔係好似平時嘅芝士味。係個staff收起啲嘢嘅時候先知係cheese。之後嚟咗黑松露薯條🍟,薯條既份量同平時嗰啲小食差唔多,一黎到都聞到幾香黑松露味🍄。之後再嚟咗魚柳墨汁扁意粉,個擺盤幾靚,魚柳上面有蕃茄醬,之後再有啲芝士碎。魚柳嘅份量一般,但係外脆內軟,外面炸得酥脆,入面唔會乾爭爭,幾好食😋。扁意粉嘅墨魚汁都幾多同有幾舊墨魚同蘑菇,其實無expect會有墨魚喺入面🤫,同埋黎到熱既,唔錯👍🏻食食下就黎左手打安格斯漢堡🍔,都幾大個,本身以為得個包,點知仲有埋沙律菜同薯條🍟,好大份,男仔食都唔會唔夠飽。啲薯條仲要熱辣辣🔥,岩岩炸起,好新鮮!沙

職員好有禮貌,似係高級餐廳既職員咁👍🏻👍🏻。

食食下就黎左手打安格斯漢堡🍔,都幾大個,本身以為得個包,點知仲有埋沙律菜同薯條🍟,好大份,男仔食都唔會唔夠飽。啲薯條仲要熱辣辣🔥,岩岩炸起,好新鮮!沙律菜就普通沙律菜咁正正常常🥗,但都幾多!

個漢堡包烘得幾脆,入要有牛肉,煙肉,蕃茄,芝士同菜,好大個,味道都唔錯!

總括黎講,成個set都幾好味,又熱辣辣,而且好大份,性價比好高

而且,埋單既時候發現唔洗加一,感覺更加抵!
另外,餐廳職員十分有禮貌同專業,建議小松鼠可以收返加一!

所以,我會再去小松鼠幫襯。

相比起之前食既茜廊,茜廊嘅野食係伏中之伏,黑松露薯條嘅醬好似溝左醋咁,有怪味,而我自己整既意粉雖然無餐廳既水準,但都比茜廊好食好多,而且價錢又貴,仲要加一
,真係好差!

西西里炸魚墨汁扁意粉
蘑菇湯  蒜蓉包加芝士醬  黑松露薯條
手打安格斯牛肉漢堡
2020-11-06
$93 (Dinner)
西西里炸魚墨汁扁意粉
蘑菇湯  蒜蓉包加芝士醬  黑松露薯條
手打安格斯牛肉漢堡
  • 黑松露薯條
  • 手打安格斯漢堡
放假一個人去咗小松鼠食午餐, 雖然去到時候唔洗等位就入得,但係被安排坐喺一個可以望到廚房入面極污糟🤢😵,衛生極度差☠️的位置。已經影響食慾😖一直唔敢望前面🙈先叫咗雙重芝士吼雞扒配薯條$98🍟芝士味濃,配雞扒食唔會好油膩薯條除咗可以選擇蕃茄汁都可以試下配搭芝士👍🏻口感唔錯雞扒本身都好食🤤最可惜嘅係分量太少😫自己一個人6啖食晒😤反而薯條太多🍟🍟🍟$100嘅餐全部都係薯條可以有改善空間。@meaty_monsters#勇敢作反食肉獸#元朗 #西餐
放假一個人去咗小松鼠食午餐,
雖然去到時候唔洗等位就入得,
但係被安排坐喺一個可以望到廚房入面極污糟🤢😵,
衛生極度差☠️的位置。
已經影響食慾😖一直唔敢望前面🙈
先叫咗雙重芝士吼雞扒配薯條$98🍟
芝士味濃,配雞扒食唔會好油膩
薯條除咗可以選擇蕃茄汁
都可以試下配搭芝士👍🏻口感唔錯
雞扒本身都好食🤤
最可惜嘅係分量太少😫
自己一個人6啖食晒😤
反而薯條太多🍟🍟🍟

$100嘅餐全部都係薯條
可以有改善空間。

@meaty_monsters
#勇敢作反食肉獸
#元朗 #西餐
2020-10-04
2020-09-28 836 views
假日想去試一下小店,結果選到這個不好吃的店,真心想吐!先說沒有味道的鮮奶咖啡,拉花也沒有,基本上只有水沒有咖啡。上來已經是爛爛的,喝下去淡到咖啡不像咖啡,想哭。還點了炸魚薯條,魚塊比香腸還小!拜托這個是主菜吧?!還有芝士雞扒,簡直是不能看,像嘔吐物一樣叫人怎樣吃呀!芝士又沒有味道,看到已經反胃。而且冷氣又沒有,風扇只有吹員工,弄到店面熱死了。真的!想支持一下黃店,結果自己超難受!絕對負評!以後都不要來這,這樣的東西簡直是吃不下,我們吃了一半就走了,還要差不多200元,有夠難受!
假日想去試一下小店,結果選到這個不好吃的店,真心想吐!
還點了炸魚薯條,魚塊比香腸還小!拜托這個是主菜吧?!
鮮奶咖啡  Latte
炸魚薯條
2020-09-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$85 (Tea)
2020-09-03 1055 views
限聚令放寬到9點,幫襯咗你地幾年,好耐無嚟,諗住尋日嚟幫襯吓啦,打嚟問吓幾點 last order, 有個男(初初自稱替工,後來又自稱老細) 接電話 (當時約5點半,非繁忙時間)我問堂食幾點 last order, 第1句就問翻我 "你想點呀!" 我話而家係咪開到9點,睇吓你地幾點 last order佢竟然答我 "咁你咪早3個字嚟囉" 我又問佢無話9點前要清場架咩佢再問 "咁你想點呀!你早3個字嚟咪煮俾你食囉" 你講到咁,仲有咩好講,我即爆 "你咁同客講嘢架 ! 咩叫做你想點呀!(下刪數十字 xyz)"我由自己嚟食,食到帶人嚟食,再介紹人嚟食,呢5粒星係我呢幾年對你地嘅印象同幫襯嘅經驗,不過尋日開始呢,你係唔會再有機會做倒我生意架啦,你嗰句唔做我生意慳翻啦!

2020-09-01
2020-08-02 884 views
住左喺元朗20幾年,一直都知有小松鼠呢間野,但我今日先第一次食因為疫症關係我要六點前先可以堂食,叫咗個魚柳香腸薯蓉沙律,朋友就叫咗芝士漢堡牛意粉魚柳好脆,薯蓉有淡淡嘅忌廉味,好食!芝士牛漢堡意粉就啱啲再重口味啲嘅人食!茄味濃, 牛肉亦好林好好食!整體來講,我會再幫襯!份量非常之大,人均消費都係80元左右疫症底下好多人都少咗出街,住喺附近嘅我會再嗌外賣幫襯,希望大家都多啲幫襯元朗嘅黃店,支持一下好食嘅餐廳
今次試下呢間元朗平民西餐廳先!最平晚市$178💰就食到2人套餐喇👫同埋食物質素一流💕完全對得住價錢🥰⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🐿️松鼠2人套餐($178)價錢包餐湯蒜蓉包、1個前菜、2個主菜🙈🥗凱撒沙律🍔玉子手打蝦漢堡🍝忌廉野菌煙三文魚意粉.一睇就到...食完飽到傻🐷🐷全部都大大份架🙈沙律正常發揮,最中意係有麵包碎碎🍞即刻加分😝至於蝦漢堡係食得出蝦係彈牙有口感☺️另一個主菜就係煙三文魚意粉,夠哂creamy!!不過煙三文魚份量可以多小小😆咁就Perfect喇🥰.總括黎講好推薦大家黎食啊😍食得好滿足好開心呀❣️💕.🔸評分: 8.5/10💰人均消費: $100
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🐿️松鼠2人套餐($178)
價錢包餐湯蒜蓉包、1個前菜、2個主菜🙈
🥗凱撒沙律
🍔玉子手打蝦漢堡
🍝忌廉野菌煙三文魚意粉
總括黎講好推薦大家黎食啊😍食得好滿足好開心呀❣️💕
🔸評分: 8.5/10
💰人均消費: $100
2020-05-16 564 views
前幾日入元朗做完野就順便約左個住附近既朋友見面食個飯,佢就帶左我黎小松鼠食。嗰陣夜晚7點幾食飯時間,而我地到之前又咁啱入左一輪客,所以都等左一段時間,好彩天氣未算太熱,都唔會等得太難受。.入到去同朋友嗌左個二人餐,首先黎左個忌廉餐湯同蒜蓉包,餐湯味道唔錯,但個人覺得少少稀,如果可以杰番少少就可能會好啲。然後我地前菜叫左個黑松露薯條,我好欣賞佢係用黑松露粒而唔係醬,而且薯條上枱仲熱辣辣脆卜卜,好好食。另外我同朋友嗌左個煙三文魚Rissoto同埋加$60叫左個Medium既Rib eye配黑松露薯蓉同salad。Rissoto煮得粒粒分明,而且食落煙韌有咬口,又係好好食既。而rib eye就相對有少少失望,size係正常一塊扒既大細,但個厚度就真係好薄,而且食落唔係好juicy,個人覺得唔值得加錢嗌。反而想介紹佢個黑松露薯蓉,本身以為只係配菜所以冇對佢有太大期望,點知食到停唔到口,好有黑松露味,好值得一讚。連埋飲品total 334,西餐黎講真係好抵,仲要飽到上心口啊!下次去應該會想試埋佢既burger。
蒜蓉包
蘑菇忌廉餐湯

煙三文魚rissoto

Rib  eye

凍榛子朱古力
2020-05-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
煙三文魚rissoto
2020-05-11 481 views
元朗有勁多好西食,特別係怡豐花園附近有勁多高質餐廳。今日要試一試呢間轉角小松鼠!呢碟勁勁勁好食!芝士味好濃郁,risstto口感亦都好好,唔會太硬,要配埋芝士,啖啖滿足!蟹拆完肉混入個飯入面,基本上每啖都食到蟹肉,整碟飯仲mix左啲粟米落去,口感都幾豐富。呢個漢堡好大個,食完勁滿足。炸蝦又脆又爽,加埋隻蛋,非常Juicy!薯條都係新鮮炸起,熱辣辣,勁好食。餐牌上仲有勁多嘢想試,整體價錢以午餐黎講屬中上價錢,但我覺得絕對抵食啊!

蟹肉露筍Risstto

深海蝦肉漢堡

蟹肉露筍Risstto
深海蝦肉漢堡
2020-05-03 324 views
小松鼠係我中學時期嘅回憶,個陣已經好中意食佢嘅burger,個陣對我黎講,佢地嘅burger可以話係數一數二,估唔到咁多年仍然可以保持水準,而且係黃店💛晚餐2人set都好抵食($178)每個人唔洗一百蚊可以食到餐湯+蒜蓉包2+前菜/小食+個高汁main course+野飲🤤繼食完Lockeroom Dining之後對好濃郁嘅湯有啲蓉加埋去嘅湯好有好感,小松鼠個湯有好濃郁嘅蘑菇味,好creamy小食黑松露薯條勁脆勁香口,黑松露擺入口有種慢慢爆開嘅香味。手打安格斯牛肉漢堡,包嘅外皮少少脆,咬入去啲汁多到流出黎,好juicy🤤

小食黑松露薯條勁脆勁香口,黑松露擺入口有種慢慢爆開嘅香味。