2024-02-20
最近突然好想食甜品,記得朋友介紹尖沙咀有間好好食嘅港式甜品店,所以特別去試下。今次去呢間餐廳叫做星十五🤪 餐廳裝修同擺設都好靚好簡約感覺,仲超級乾淨添😍清爽呂宋芒涼粉:口感爽脆,呂宋芒果果然係有獨特香甜味道。涼粉綿滑爽口,配上新鮮芒果同果汁,口感更加豐富。芒果酸甜同涼粉清爽相互融合,帶來一股清涼既感覺。每一啖都能品味到芒果鮮美和涼粉既口感,必嗌之選✅酒香蛋:酒味芳香撲鼻,蛋白質感順滑🫶🏻蛋黃可口,配上酒既味道、蛋質感彈牙、順滑、多重口感,令人每一啖都回味無窮,絕對值得一試!✅金沙擂沙湯丸:大大粒既湯丸,口感軟綿,餡料豐富,仲要係流心架😍流心既餡料温暖無比,入口即化既感覺甜到入心。加上外皮脆脆,令到成個湯圓嘅口感非常豐富🤩椰皇燉鮮奶:口感濃郁滑順,香氣撲鼻,奶香同椰香相互交融,帶來美味既味覺享受,令人非常享受。椰皇肉非常多,香甜又美味🥴甜品好味又抵食,係同朋友飯後再聚會傾偈既好地方✔️一定會一試再試!