2024-01-12
二人拍拖好去處,食飽飯個肚仲有少少位,又唔想周圍去,最好就係可以座一座,食返啲糖水小食咁,來到尖沙咀既繁榮市區,人流多,行下就見到一間糖水店,呢間舖唔算好大,一眼睇晒,見入面仲有位,咁就入去食了😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻🫶🏻酒香蛋🫶🏻睇到好多都好有營養好滋補,價錢都接受到,坐係度既感覺都幾舒服,叫一份酒香蛋,好好食,應該係用酒浸過,好香酒味,蛋味都好鮮,凍凍地咁,好易入口🫶🏻鳳凰馬蹄露🫶🏻我就食呢碗,諗起好細個既時侯有食過,之後就無食,而家食返好有回憶,好地道,裡面好多馬蹄,仲好有質感,正🫶🏻新會遠年陳皮紅豆沙🫶🏻朋友就食紅豆沙,講起新會遠年陳皮紅豆沙🍲,梗係要讚佢幾句啦!首先,紅豆沙嘅味道香滑細膩,入口即溶,啖啖紅豆咁飽滿,完全唔會有啲平時食到嘅粗糙感覺😋。再加上陳皮嘅香氣,混合晒喺紅豆沙裏面,滿口都係暖意,真係幾過癮😌。跟住就係啱啱好嘅甜度,唔會太甜膩,又唔會太淡,啱哂唔鍾意食嘢太甜嘅人👌🏻。 陳皮仲帶點微微嘅苦澀,啱啱好咁中和咗紅豆沙嘅甜味👍🏻,食落去一啲都唔會覺得膩。 新會呢個地方出產嘅陳皮真係一等一嘅好嘢🥇,用黎整紅豆沙,個味道獨特得嚟又健康🌿。食落有益氣血、養顏美容嘅功效,又可
🫶🏻酒香蛋🫶🏻
睇到好多都好有營養好滋補,價錢都接受到,坐係度既感覺都幾舒服,叫一份酒香蛋,好好食,應該係用酒浸過,好香酒味,蛋味都好鮮,凍凍地咁,好易入口 🫶🏻鳳凰馬蹄露🫶🏻
我就食呢碗,諗起好細個既時侯有食過,之後就無食,而家食返好有回憶,好地道,裡面好多馬蹄,仲好有質感,正 🫶🏻新會遠年陳皮紅豆沙🫶🏻
朋友就食紅豆沙,講起新會遠年陳皮紅豆沙🍲,梗係要讚佢幾句啦!首先,紅豆沙嘅味道香滑細膩,入口即溶,啖啖紅豆咁飽滿,完全唔會有啲平時食到嘅粗糙感覺😋。再加上陳皮嘅香氣,混合晒喺紅豆沙裏面,滿口都係暖意,真係幾過癮😌。跟住就係啱啱好嘅甜度,唔會太甜膩,又唔會太淡,啱哂唔鍾意食嘢太甜嘅人👌🏻。 陳皮仲帶點微微嘅苦澀,啱啱好咁中和咗紅豆沙嘅甜味👍🏻,食落去一啲都唔會覺得膩。 新會呢個地方出產嘅陳皮真係一等一嘅好嘢🥇,用黎整紅豆沙,個味道獨特得嚟又健康🌿。食落有益氣血、養顏美容嘅功效,又可以暖身暖胃,真係涼天飲一碗最啱啦☕️。無論係大人細路,都啱曬食,新會遠年陳皮紅豆沙絕對係可以討好晒成家人嘅甜品👨👩👧👦。