2023-04-26 803 views
一直以為要去海港城個邊先有得嘆海景食飯,原來尖沙咀中心都得,呢間餐廳好寬敞,坐得舒服。我地叫左兩個appetiser兩個main。Scallops Ceviche一碟幾開胃既前菜,帶子切粒加上檸檬汁、茗荷、橄欖油撈埋一齊,好fresh而且味道酸酸地,可以配上chips食,口感一脆一軟幾特別。Fried Brie Cheese W/Parma Ham芝士岩岩炸起要趁熱食,的確好外脆內軟,芝士味濃郁,點芒果醬食酸酸甜甜,但我覺得就咁食已經夠味。Steamed Halibut 比目魚好嫩滑,蒸得岩岩好又冇腥味或雪藏味,on top有茴香頭絲,酸酸地又爽口。bottom有西蘭花苗同有機南瓜蓉汁,汁既味帶酸配比目魚食好開胃又唔heavy。Grilled Harger 封門柳本身肉質比較鬆軟,煎出黎唔易變韌,餐廳預設既熟度煎得剛好,食落仍然鬆嫩,點上紅酒汁食會更入味。配菜薯仔、西蘭花苗同雜菇都以牛油蒜蓉炒過,好香口。餐廳店員都有禮貌,主動斟水,上菜時都會略略介紹👍🏼呢到環境都幾有格調,幾適合過節或慶祝重要日子。

Steamed  halibut

Grilled  hanger

Type of Meal
Dinner
Steamed  halibut
Grilled  hanger
  • Steamed  Halibut
前日發掘咗一間係尖東嘅樓上西餐廳,佢嘅環境偏似90年代嘅靚靚西餐廳,店員安排咗我哋坐窗口位,成個維港夜景都可以睇哂,加上9點後有live band駐場唱歌,仲可以點歌,勁有feel☺️🌟 Dinner Set $688呢個set係包咗餐湯、麵包、5個starters、1個main dish同埋是日甜品,勁多樣野食,性價比勁高😆✨ 是日餐湯&麵包是日餐湯係南瓜忌廉湯,飲第一啖已經好有驚喜,好耐未飲過咁creamy同濃郁嘅南瓜湯🤤 而麵包幾鬆軟,點埋湯一齊食更加好味!✨ 前菜。香煎帶子配白甘荀汁帶子煎到幾香口,但內裏又唔會好韌,仲係好軟腍,煎得剛好!而且食落勁大陣牛油香😆 白甘荀汁又幾特別,第一次試呢個汁,加埋帶子一齊食又幾夾幾好食😋。香燒紅蝦比較少西餐有紅蝦食,而且仲係咁大隻紅蝦,即刻覺得好抵食🤩 餐廳將隻蝦燒到脆卜卜,蝦頭勁多膏,食到lam lam脷😋 蝦肉仲好新鮮,好彈牙,仲可以點啲鹽或者橙粉一齊食,好滋味!。芝士焗龍蝦(半隻)冇錯!又係蝦!不過今次係食芝士焗龍蝦🦞 雖然得半隻,但係上到嚟嗰陣都覺得啲芝士好澎湃🤤 龍蝦肉食落好彈牙,仲有肉汁,配埋啲焗香咗嘅芝士,超級完美嘅組合!。黑松露

🌟 Dinner Set $688

是日餐湯&麵包
✨ 是日餐湯&麵包

✨ 前菜

香煎帶子配白甘荀汁
。香煎帶子配白甘荀汁

香燒紅蝦
。香燒紅蝦

芝士焗龍蝦(半隻)
。芝士焗龍蝦(半隻)

黑松露薯條
。黑松露薯條

男友去到邊都會嗌黑松露薯條食,而呢度嘅薯條好大份,新鮮炸起熱辣辣,配上黑松露忌廉醬,又係另一個滋味小食☺️

✨ 主菜

黑安格斯西冷300g
。黑安格斯西冷300g

西冷嗌咗medium,佢煎得啱啱好,切開粉嫩有肉汁,入口夠軟腍,最緊要係冇咩筋!另外,幾鍾意佢個燒汁,同個西冷好夾😌 而配菜份量都唔少,有炒雜菌同西蘭花苗,仲有啲焗薯添,最後全部清晒😋

甜品
豆腐撻
甜品方面係出面較少見嘅豆腐撻,食落幾滑溜,同埋有淡淡嘅豆腐味,但又唔會過甜,算係不過不失
是日餐湯&麵包
香煎帶子配白甘荀汁
香燒紅蝦
芝士焗龍蝦(半隻)
黑松露薯條
黑安格斯西冷300g
豆腐撻
今個月超多飯局😳今日就同朋友黎左尖沙咀佢返工嘅附近食晚餐。唔講唔知原來尖沙咀中心樓上三樓有間咁靚咁大嘅餐廳✨佢佔地超廣,一大片玻璃窗可以睇到維港景色之外,仲有現場live band嘅舞台添!💖*****APPETIZER 🦞Lobster Bread W/ Lobster Soup $138餐廳職員介紹呢個龍蝦包比我地,係一個厚餐包夾住好多龍蝦肉,另外有個超濃郁嘅龍蝦湯汁可以沾黎食😋我地最後連個湯汁都飲晒🤣MAINS🍝Scaliops Linguine W Tomato Sauce $168我叫左一個帶子茄醬扁意粉🍅佢份量超大份,大家可以share食!帶子都好多,有十幾粒😋🥩Black Angus Striploin 300g $238Mixed Mushroom, New Potatoes, CauliflowerHoney Mustard Sauce朋友叫左個安格斯牛扒🐮,可以自選三個配菜同一個醬汁😍安格斯牛味濃之餘又唔韌,油封焗菜都超推薦!焗得好香口好好味😍

*****

APPETIZER

MAINS

Honey Mustard Sauce
2023-04-20
$300 (Dinner)
📍 星滙演 StarVerse📍 尖東 𝗘𝗮𝘀𝘁 𝗧𝗦𝗧 • 麼地道66號尖沙咀中心3樓〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Located in Tsim Sha Tsui East, < StarVerse > is a restaurant offering stunning panoramic view of the Victoria Harbour. Every night after 9 pm, there will be live music performance.Perfect for a romantic dinner or gathering with friends while enjoying the breathtaking night view of Hong Kong 🌃 as well as the music coming from the stage! 🎶-(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)=《StarVerse》是一家位於尖東的西式多國菜餐廳,擁有無敵維港景觀晚上來這裡用餐
📍 星滙演 StarVerse
📍 尖東 𝗘𝗮𝘀𝘁 𝗧𝗦𝗧 • 麼地道66號尖沙咀中心3樓
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
晚上來這裡用餐,除了美食,還可以欣賞到迷人的夜景,非常浪漫🌃
餐廳面積很大,中間還設有大型舞台,就連天花板也裝上又有巨型LED螢幕
每晚逢9點後就會搖身一變成為酒吧,提供現場音樂表演,滿滿的懷舊歌廊風味🪩💃✨
Cured salmon and pancetta platter ($138)
打頭陣的是這道凍肉拼盤~
雖然餐牌上說的是cured salmon和pancetta,但實際上包括了:
煙三文魚、莎樂美腸、巴馬火腿、西班牙辣肉腸,各自帶鹹香
辣肉腸輕微的辛辣更是開胃呢
Cold cut platter

Lobster bread with lobster soup ($138)
以龍蝦湯配搭龍蝦包,龍蝦香氣很豐富🦞
麵包外微脆內鬆軟,包裹著爽口的龍蝦肉
以香噴噴的龍蝦湯作完美搭配,湯頭濃郁濃稠,令人回味

Scallops linguine ($168)
本來以為是香煎帶子,原來用的是珍珠帶子
雖然尺寸較小,但也算口感飽滿,而且每一口都吃到
扁意粉以蕃茄醬汁拌炒,味道微酸,吃起來滿開胃
Scallops linguine
Scallops linguine

Steamed halibut ($168)
餐牌說配的是露荀、薯蓉、fennel salad,結果配菜是brocollini跟南瓜蓉🤣,但問題不大
比目魚肉質滿滑嫩,可是味道有點酸 (?)
Steamed halibut
$311 (Dinner)
2023-04-20 67 views
🇭🇰 尖沙咀-星滙演去尖沙咀成日食韓國嘢~~近排見人講呢頭有間偏僻但好靚 又啱人靜靜地傾偈食飯嘅餐廳 所以就去咗食🥰同埋好吸引我嘅係佢個海景同價錢又唔貴~⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:餐廳環境舒適,可以望海景食飯😆場內有個小舞台 夜晚食既話可能會有show睇~雖然環境咁高質 但價錢相宜 性價比高😍🔷午餐Menu🔸 蕃茄帶子長通粉(⭐9/10) $128🔸是日餐湯&軟麵包🔸 前菜:炸三文魚卷🔸是日甜品:朱古力泡芙🔸飲品佢所選用嘅帶子係細細粒嘅~~但數量都唔少👍🏻而佢既醬汁調到十分之好,唔會覺得好鹹,反而覺得佢有酸酸甜甜嘅味道 好開胃😽而長通粉亦都非常入味🥰另外,炸三文魚卷既菜式好特別,佢嘅炸粉亦都唔會太厚,三文魚仲好厚肉~~朱古力泡芙如果雪凍啲嘅話 會正啲~~🔷午餐Menu🔸黑安格斯封門柳配燒薯仔(⭐8/10) $128+$68🔸是日餐湯&軟麵包 🔸前菜:五花腩饅頭🔸是日甜品:豆腐撻🔸飲品今次既封門柳我地揀咗店舖推介既五成熟,本身會擔心過生好多血水,但佢又真係整得啱啱好👍🏻食落嫩口牛味又重~仲要切埋上碟😍佢仲配咗幾片燒薯仔做薯
🇭🇰 尖沙咀-星滙演

🔸是日餐湯&軟麵包
🔸前菜:五花腩饅頭
🔸是日甜品:豆腐撻
🔸飲品

今次既封門柳我地揀咗店舖推介既五成熟,本身會擔心過生好多血水,但佢又真係整得啱啱好👍🏻食落嫩口牛味又重~仲要切埋上碟😍佢仲配咗幾片燒薯仔做薯菜(冇薯條咁油膩)~~而前菜呢個揀咗五花腩饅頭,個樣有啲似刈包咁,食落唔錯喎,會令到你開咗胃 想食多啲野😆最後 甜品既撻皮好脆 味道唔會話過甜~

🎏地址:星滙演 (尖沙咀)
2023-04-20 34 views
第一次去位於尖東的星匯演,環境寬敞,裝修奢華時尚,加上live jazz樂隊的演奏,整體氣氛非常好!食物質素仲好有驚喜🌟Grilled Octopus $148新鮮章魚片烤得恰到好處,表面略有焦脆,內裡多汁嫩滑。配上Chimichurri Hummus醬汁,味道鮮美。🌟Black Angus Striploin $228是餐廳招牌的西冷牛扒,肉質鮮嫩多汁,炭火烤出來外脆里嫩,西冷牛的鮮美原味完全保留🌟Tiger Prawn Linguine$188配上濃郁Lobster Cream Sauce,生蝦彈牙口感Q彈爽脆,linguine麵條幼滑, lobster stock勾芡的奶油醬汁香滑濃郁,三者完美結合,口感層次豐富。星匯演餐廳氛圍、環境、食物都達到高水準,價格雖然較高,但絕對值得推介🙌🏻

🌟Grilled Octopus $148

🌟Black Angus Striploin $228

🌟Tiger Prawn Linguine$188

2023-04-19 24 views
尖東海旁有好多好chill嘅餐廳 今日嚟到呢間望住大大個海景 環境好大好舒服 🤩夜晚仲有show睇架🥳Black Angus Striploin ($238)牛扒我哋叫咗五成熟 望到粉嫩嘅顏色都知啱啦🥳🤩 咬落肉質好juicy 都幾林身 仲切得好靚添啊🤤 仲可以揀三款配菜 我哋分別揀咗西蘭花🥦 薯仔🥔同埋蘑菇 🍄都煮得非常香口😋配埋紅酒汁真係一流🤩Scallops Linguine ($168)帶子配蕃茄意粉真係唔會伏😍 蕃茄意粉整得好香🍝而且都幾大份架 帶子都煮得好啱火候 唔會有過熟😋😋Grilled Octopus ($148)八爪魚真係大大條😯🐙 咬落非常有口感 又幾彈牙🤭 下面仲有鷹嘴豆泥 配埋一齊食都幾夾👏🏼

Black Angus Striploin ($238)

Scallops Linguine ($168)

Grilled Octopus ($148)
‪- ̗̀ Star Verse ̖́-‬回到那些年,一間懷舊嘅海景西餐廳,特別之處就係佢有一個舞台,每晚8:30左右都有Band隊助興,舞台前有一個寬敞嘅位置,應該係俾賓客跳社交舞。而今晚我同朋友食飯嘅時候就有懷舊金曲,西餐廳提供幾款紅白酒,伴酒小食,主食都係西餐為主。( ˶˙ᵕ˙˶ Feel the vibe )因為餐廳面積好大,所以提供到一個寧靜又舒適嘅環境,俾大家摸着酒杯底談心,近窗口位置仲可以飽覽夜景。咁有feel嘅地方,我哋叫我一人一杯白酒:1. Barwang Chardonnay / glass $682. Chateau Chardonnay / glass $78兩杯飲品,果酸味都係偏重少少,好容易入口。有酒就梗係要有小食,叫咗Brie Cheese,鍾意軟質地嘅芝士口感,旁邊另外跟埋Parma Ham。再叫咗個白酒青口配辣肉腸 ,味道絕對有驚喜,鹹鹹地嘅辣肉腸粒,令到整個醬汁非常特別,一碟大概有8-10隻青口,肉粒都夠大同鮮:)最後叫咗個五成熟嘅Hanger beef,可以自選sides,同醬汁,上碟嘅時候已經一件件切好,ready for happy share。
‪- ̗̀ Star Verse ̖́-‬

( ˶˙ᵕ˙˶ Feel the vibe )

咁有feel嘅地方,我哋叫我一人一杯白酒:
兩杯飲品,果酸味都係偏重少少,好容易入口。

2023-04-15 72 views
餐廳位於尖東海傍維港夜景🌃一覽無遺假日仲有Live band 🎸好熱鬧環境寬敞又舒適 好適合嚟聚餐放鬆下-𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫-დ 𝐏𝐚𝐧-𝐬𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 $𝟏𝟑𝟖呢道菜烹調非常精湛,每一粒扇貝都被煎到金黃色,外層酥脆,內裡軟嫩,每一口都能感受到佢嘅鮮美,仲配有濃郁嘅醬汁,味道更加豐富。-𝐌𝐚𝐢𝐧-დ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐒𝐭𝐫𝐢𝐩𝐥𝐨𝐢𝐧 𝟑𝟎𝟎𝐠 $𝟐𝟑𝟖呢款安格斯牛肉質非常嫩滑,每一口都感受到佢嘅鮮美。呢道菜嘅烹調仲好出色,牛扒嘅外皮烤得香脆,但係內裏卻保持住肉汁,非常驚喜。特別鍾意佢嘅烤焦外皮,增添咗一啲燒烤嘅風味,牛扒嘅肉質非常厚實。დ 𝐅𝐢𝐬𝐡 & 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 $𝟏𝟔𝟖呢間餐廳嘅烹調得非常出色,魚柳炸得恰到好處,外脆內嫩,令人回味無窮。薯條亦炸得香脆,軟熟而且唔會太油膩,配合魚柳一齊食,味道更加出色,仲配以自製嘅醬汁,味道獨特,增添咗一份風味。
餐廳位於尖東海傍

2023-04-12
Type of Meal
Dinner
2023-04-15 38 views
今日lunch約左一位係尖沙咀返工既朋友聚下舊,既然都係附近商業區,所以決定到呢間望到海景既西餐廳試下,職員都好好安排左靠窗座位,望住海景食lunch個心情特別舒暢,我仲留意到餐廳中間位置有live band既台,相信好多時候都會有live band既表演,可以一路食野一路聽歌,好Chill!!💃🏻🕺🏻是日餐湯🫕軟麵包🥯是日餐湯係南瓜湯,南瓜蓉攪得好棉密,好鮮甜;再配以熱辣辣既軟麵包,牛油一搽就溶化喇🥰炸三文魚卷🐠 五花腩饅頭🥖呢兩款都係有驚喜既前菜,尤其係炸三文魚卷,本身以為肉質會好鞋,但用紫菜包住黎炸,又保持到三文魚滑嫩既質感,都幾考廚師功架;而五花腩饅頭呢個配搭對我黎講都幾新穎,加上特製醬汁,就好似食緊刈包咁😆黑安格斯封門柳🐮🥩配燒薯仔🥔主食其中一份揀左牛,封門柳既口感一向都比較出名,餐廳預設既熟度岩岩好,keep住入面粉嫩既肉質,牛味好香濃,出色得驚艷到我!! 雖然燒薯仔只係配菜,但餐廳一d都唔馬虎,有預先將薯仔調過味,食落味道唔會單調!燒汁羊胺🐑🍗配西式燒菜🥕實際賣相比較似羊膝,所以肉既份量超多,而且煮得好淋好入味,一切就離骨,羊肉亦唔會太臊,燒蔬菜有薯仔同紅蘿蔔,夠哂健康!

是日餐湯🫕軟麵包🥯

炸三文魚卷🐠 五花腩饅頭🥖

黑安格斯封門柳🐮🥩配燒薯仔🥔

燒汁羊胺🐑🍗配西式燒菜🥕

豆腐撻🍮 朱古力泡芙🥧
是日甜品有兩款,其中一款係出面比較少見既豆腐撻,豆腐部份既質地好幼滑,一入口就好似會sir入喉嚨咁,味道好特別;而朱古力泡芙既朱古力都算濃郁,我個人比較鍾意豆腐撻,豆味好香!
2023-04-12 31 views
平時都比較少嚟到尖東海旁附近既餐廳食飯😆呢一間餐廳既景色直望維港🏙夠哂有氣氛,今次同朋友一場嚟到尖東,點少得嚟試一試先😼🧊是日餐湯配軟麵包今次餐湯係南瓜湯🎃上面加左少少忌廉同胡椒🫙調味,湯既質地creamy,而且南瓜味道都濃郁,麵包既味道正常🥖預先整到暖暖地,搽埋牛油🧈啱啱好,點埋湯食麵唔錯🧊炸三文魚卷三文魚先用紫菜包住🐟加埋薄薄嘅粉漿一齊炸,外面脆卜卜,但入面既魚肉熟度啱啱好🥹肉質唔會鞋身,而且肉汁都好多,點少少沙律醬味道更加提升😋🧊五花腩饅頭饅頭入面有兩塊薄薄嘅五花腩片🐷加入咗少少花生同辣椒調味🌶帶少少辛辣感,饅頭質地都幾鬆軟,食落味道都唔錯😆🧊黑安格斯封門柳配燒薯仔 $128 +$68封門柳表面用左少少鹽同胡椒調味🫙肉既熟度大約五成熟🐮調味方面啱啱好,咬落去牛味都好突出,而且都幾多肉汁,薯仔加入左香料再焗🥔帶少少辣味,配埋牛肉都幾正🐮🧊燒汁羊胺配西式燒菜 $128 +$48羊胺既味道有少少驚艷左🐏肉質係煮既過程當中煮到軟身,羊嘅臊味唔會太濃😚紅蘿蔔🥕同薯仔🥔吸收晒燒汁嘅香味,質地軟糯,表面嘅油脂食落都唔會太油膩,味道一流😍醬汁酸酸甜甜夠晒開胃呢度逢星期一至六嘅九點都會有表演,而星

🧊是日餐湯配軟麵包

🧊炸三文魚卷

🧊五花腩饅頭

🧊黑安格斯封門柳配燒薯仔 $128 +$68

🧊燒汁羊胺配西式燒菜 $128 +$48

呢度逢星期一至六嘅九點都會有表演,而星期日七點就有㗎啦!👻唔係撞正呢啲時段嘅客人唔使怕,平時都會播住唔同嘅音樂㗎😙仲有唔同嘅房間俾客人預約嚟掉飛鏢🎯同埋唱卡拉OK🎤啱晒比唔同需要嘅客人!

人均消費💵: $140-200
性格比: 8/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10

📍星滙演 (尖沙咀)

🧊是日餐湯配軟麵包

🧊炸三文魚卷

🧊五花腩饅頭

🧊黑安格斯封門柳配燒薯仔 $128 +$68

🧊燒汁羊胺配西式燒菜 $128 +$48

呢度逢星期一至六嘅九點都會有表演,而星期日七點就有㗎啦!👻撞正呢啲時段嘅客人唔使怕,平時都會播住唔同嘅音樂㗎😙仲有唔同嘅房間俾客人預約嚟掉飛鏢🎯同埋唱卡拉OK🎤啱晒比唔同需要嘅客人!

人均消費💵: $140-200
性格比: 8/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10
2023-04-11 35 views
今日帶屋企人去左尖東哩間餐廳,又有海景睇下同埋有live band欣賞,因為都偏向有年代感同埋帶有懷舊風,所以屋企人都幾鐘意。一邊睇下歌,一邊望住海食野。Black Angus Stripioin|$238肉質鮮嫩,揀左medium rare烹調得剛剛好!配菜可以自選三款:磨菇、豆類、薯仔、甘荀、椰菜花,西蘭花。Lobster Bread|$138龍蝦份量好足,食到大大粒龍蝦肉,而麵包烘到軟軟,再配合埋龍蝦湯,雙重龍蝦滋味。Deep Fried Calamari|$88Fried Brie Cheese & Parma Ham|$88因為live band 9點先開始,而我地7點鐘就已經去到,所以食完主菜都再叫左啲小食,邊食邊欣賞。

Black Angus Stripioin|$238

Lobster Bread|$138

Deep Fried Calamari|$88
2023-04-06 45 views
原來尖沙咀中心3樓開左間超大間嘅海景西餐廳,呢到唔止大仲好有情調~呢到係走懷舊風,有超大嘅舞台,原來佢地每晚一到9點就會有live band,一唱就唱到零晨2點~係行懷舊金曲晚,鐘意聽歌的話就岩曬!另外店員服務係好有禮貼心,野食仲要係超過你預期地好食,係推介~⭐Scallops Linguine w/f tomato sause $168冇預計過2個人share 食都會食唔曬嫁~扁意粉份量又幾多,口感彈牙,mix左蕃茄醬、香草一齊烹調~仲有大蝦都幾彈牙,好食⭐ Black Angus Stripling 300g $2385成熟有鮮紅嘅牛扒芯,但完全唔覺得佢好生,而且肉味又香又濃,厚度適中~配上紅酒汁,昇華左個味道配菜方面仲可以揀3樣,雜菌、西蘭花苗、椰菜花都好好食⭐Truffle Fries $88呢個價錢以為只係細細份量,點知黑松露薯條係勁多。炸得好香口~食完好開心📍星滙演尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓
冇預計過2個人share 食都會食唔曬嫁~
配菜方面仲可以揀3樣,雜菌、西蘭花苗、椰菜花都好好食
⭐Truffle Fries $88

📍星滙演
2023-03-24 43 views
位於尖沙咀海傍的StarVerse是一間海景西餐廳🌊 餐廳設有180度落地玻璃,可以邊吃邊欣賞維港海景之餘,更設有舞台會有不定期的live表演,猶如置身於80年代歌廊🎶👏詳情可以留意餐廳IG介紹 @starverse.hk ❣️🥩 Hanger Steak $198牛扒脂肪分佈均勻,肉味濃郁之餘肉質也非常柔軟,配上不同的材料例如薯仔、青瓜更加能帶出不同層次的味道,不同滋味配合一起絕對是perfect match😘 比起市面上同價位的牛扒做得更出色,性價比非高💯🤩🦪 House mussels $128青口略嫌肉質較硬,不過勝在忌廉汁的調味好,又香又滑,每口都是鮮味🤩👏🦞 Lobster Bread $138麵包選用美式熱狗包,烘得較軟身🥖而龍蝦肉質都新鮮彈牙,再配上餐廳的龍蝦湯更加入味🙊
位於尖沙咀海傍的StarVerse是一間海景西餐

🥩 Hanger Steak $198

🦪 House mussels $128

🦞 Lobster Bread $138
位於尖東尖沙咀中心的「星滙演」,係一間飽覽維港夜景的懷舊西餐廳🍴店內裝潢設計以八九十年代為主題,播著懷舊金曲,別具風味✨店員服務貼心有禮,座位寬敞舒適,適合與朋友共聚或情侶二人用餐烤咖喱椰菜花配乳酪汁新鮮椰菜花表面撒滿咖喱粉一齊烤焗,香濃又入味,表面加上薄荷乳酪汁,更添滋味蕃茄醬帶子扁意粉扁意粉份量充足,兩個人share都夠食~口感軟硬適中,加入蕃茄醬、香草及帶子一齊烹調,滿載鮮味黑安格斯西冷牛扒牛扒可以自選三款配菜及一款醬汁,足300g重的西冷牛扒煎至大約七成熟,剛剛好,肉質軟嫩,牛味香濃細膩,配上紅酒汁,有助提昇味道。伴碟雜菌、新薯及西蘭花苗都好好食哦泡沫咖啡口感順滑,咖啡味道濃厚醇香,好高質

烤咖喱椰菜花配乳酪汁

蕃茄醬帶子扁意粉

黑安格斯西冷牛扒

泡沫咖啡

口感順滑,咖啡味道濃厚醇香,好高質
$300 (Dinner)