呢間主打𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧風格創意料理嘅扒房環境超級舒適,大部分都係對住落地大玻璃,可以見到有好多狗狗跑黎跑去,實在係賞心悅目❤️今次一早𝐛𝐨𝐨𝐤定位,𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐭𝐢𝐦𝐞黎到估唔到有𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭叫🥹👍🏻 - ✤ +$𝟑𝟖升級套餐 |雜菜沙律/精選餐湯/薯條/飲品 (四選二) 蘑菇忌廉濃湯濃郁𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,食得到真材實料係打到稀巴爛嘅菇菌;薯條酥脆份量多🍟✤ 美國極黑和牛、牛油果醬芝士漢堡 $𝟏𝟐𝟖 採用𝐒𝐑𝐅級別嘅和牛做漢堡扒真係好有心🐂呢個漢堡扒肉汁豐富、牛味濃郁;夾雜住不少配料:脆皮燶邊流心太陽蛋、半融芝士、番茄、生菜等!咬落去好滿足! ✤ 紐西蘭肉眼牛扒配野箘汁、季節性蔬菜 $𝟏𝟖𝟖 作為扒房呢度嘅牛扒當然都好有水準🥩焦香嘅牛扒一切開依舊可以見到粉嫩依然;外層焦香十分、格仔炭爐烙印清晰可見;食落完全唔會韌! ✤ 酥炸單骨雞翼 $𝟔𝟖 另外特意叫多份單骨雞翼估唔到有驚喜🥹𝟖隻雞翼炸到超級酥脆,一咬落去食得到超級濃烈酒味,味道好出色👍🏻配合埋個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞更添風味!

✤ 美國極黑和牛、牛油果醬芝士漢堡 $𝟏𝟐𝟖

✤ 紐西蘭肉眼牛扒配野箘汁、季節性蔬菜 $𝟏𝟖𝟖

✤ 酥炸單骨雞翼 $𝟔𝟖
2022-08-28 2495 views
平時lunch 時間經過都滿座,今次早一日book 定,終於可以一試!今次叫咗lunch menu 再加$38升級套餐,套餐可以四選二:餐湯/飲品/薯條/沙律雞絲菠菜野菌忌廉扁意粉 $128味道剛好,唔會太鹹或者太淡。意粉入面有一塊塊既菠菜,仲有唔少雞絲同菇,好足料。意粉嘅口感都好啱我,Al dente!而且份量好足,食唔晒…薯條+飲品 $38係粗薯條,外脆內軟。飲品可以揀menu上$38以下既。總括黎講係西餐既正常價錢,環境同味道不錯,會再幫襯。

雞絲菠菜野菌忌廉扁意粉 $128

薯條+飲品 $38
係粗薯條,外脆內軟。飲品可以揀menu上$38以下既。

總括黎講係西餐既正常價錢,環境同味道不錯,會再幫襯。

雞絲菠菜雜菇忌廉扁意粉
薯條
雞絲菠菜雜菇忌廉扁意粉
薯條
2022-07-14 2547 views
適逢生日同男友去Fine dining一下,完全唔知北角匯海滂係有間咁舒服既西餐廳。每個Staff都好nice,有種家庭式既親切感,重點係原來可以帶狗狗入去,即刻加分!芝士龍蝦伴墨魚汁意大利飯($288)龍蝦尾啖啖肉,肉質爽口彈牙,一路都唔知墨魚汁係有咩味,食落口有一股濃郁既海鮮味,意大利飯熟度恰到好處,唔會太淋太硬,色澤好黑有光澤咁。美國頂級荷斯坦365日穀飼牛-肉眼 ($398)不過不失啦,係好味既,比想像中大塊,肉味重而且唔會太韌,反而更中意佢既炸薯塊,外脆內軟,但真係要趁熱食~+$98升級法式龍蝦湯配阿根延紅蝦刺身Staff話呢個湯係佢地既招牌! 足足淆足3日!!係3日呀! 所以味道特別香濃,質地濃稠。配埋蝦刺身同炸蝦頭多士,阿根延紅蝦結實清甜,蝦味好濃。而炸蝦頭入面仲有蝦膏架,成set湯就係充斥住好重既蝦味!成餐飯最impressed真係龍蝦湯,係真心好濃!鍾意龍蝦味既朋友有機會一定要去試下

芝士龍蝦伴墨魚汁意大利飯($288)

美國頂級荷斯坦365日穀飼牛-肉眼 ($398)

+$98升級法式龍蝦湯配阿根延紅蝦刺身

2022-07-11 1436 views
Lunch去咗北角匯揀咗呢間落地玻璃餐廳/—All Day Breakfast—(黑松露炒滑蛋、煙三文魚、豬肉腸、酸種麵包、沙律、白菌、車厘茄、煙肉)/好多女仔都應該幾鍾意食通常諗唔到食咩都會揀食呢樣貪佢乜都有啲重點係炒蛋上面嘅黑松露醬夠晒香🤤🤤
Lunch去咗北角匯
貪佢乜都有啲
重點係炒蛋上面嘅黑松露醬
夠晒香🤤🤤
2022-06-11 1838 views
北角𣾀開業之後其中經常去的一間西餐廳今日約咗幾個朋友去食午餐我哋兩點後至去唔使等位set lunch好多選擇可以加錢配沙律 湯或餐飲價錢唔算平 不過食物全部有水準仲可以加配小食我哋點咗雞翼香脆可口 醃製剛剛好再加咗酸種麵包配微辣海鮮個醬汁好香濃 辣得温柔配搭酸種麵包 回味無窮主菜上場豬胺份量非常足夠肉質鬆軟入味 合格牛柳肉質新鮮 略嫌醬汁太濃味個人認為食材新鮮的話醬汁不宜太厚太濃雜菌牛面肉意大利飯牛面肉好有口感醬汁滿滿掛在飯粒好好味帶子鮮蝦長通粉帶子大蝦都非常新鮮爽口彈牙長通粉也處理得剛剛好呢餐晏食咗兩個半鐘同waitress都有傾有講非常有誠意的小店個人非常喜歡
北角𣾀開業之後

2022-05-17
Type of Meal
Lunch
2022-03-23 1959 views
無晚市堂食,唯有調節早午晚餐的時間及份量,務求可以有一餐周年慶的fine dining。到達餐廳時已經4:30pm,考量了一餐牌,點了二人套餐,性價比應該比其他單點為高。頭盤沙律及湯未有太大驚喜,隨餐小食反而食得出層次,海鮮碰盤的焦汁十分惹味,可能係有花生碎的關係。牛骨髓,鵝肝醬麵包都算是特別菜式 至於兩款牛扒,美國及日本出品,都食得出各自的特色。本人喜歡美國牛,對比日本牛較為實在,日本牛實在太肥美了。薯條都好食。雖然話可以補充,但跟本冇時間!整體經驗唔錯,如果有兩個鐘及枱面面積大啲,會食得悠閑一點。侍應也款待得殷勤,推介的紅酒也是言中有物。推介!
整體經驗唔錯,如果有兩個鐘及枱面面積大啲,會食得悠閑一點。
侍應也款待得殷勤,推介的紅酒也是言中有物。推介!
2022-03-22
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Coupon
2022-02-16 1316 views
北角匯一間唔錯既西餐廳~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 🦞芝士焗龍蝦伴黑松露意粉 $268賣相好吸引既意粉😌龍蝦啖啖肉好彈牙, 同埋好多芝士勁邪惡好正🤤🤤意粉黑松露味都好重~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 慢煮烤美國極黑黑豚肉豬架 $268肉質好嫩滑好juicy既黑豚肉😋-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 香煎鵪鶉脾 $68第一次食鵪鶉脾, 煎得好香口👍🏻d sauce都好夾好好食~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 酥炸單骨雞翼 $58 好脆好香炸到金黃色~好啱懶人食😌佢另外仲可以任食2個鐘薯條🍟即叫即炸超正我地食左兩碟✌🏻~
北角匯一間唔錯既西餐廳~
🦞芝士焗龍蝦伴黑松露意粉 $268
慢煮烤美國極黑黑豚肉豬架 $268
肉質好嫩滑好juicy既黑豚肉😋
香煎鵪鶉脾 $68
酥炸單骨雞翼 $58
好脆好香炸到金黃色~好啱懶人食😌

佢另外仲可以任食2個鐘薯條🍟即叫即炸超正我地食左兩碟✌🏻~
2021-10-23 3017 views
這是我第一次寫食評,因太愤怒,非常差服價,特別是女待应,一些服務質素都無,全程hea做,唔该,多谢欠奉,用餐時提問,機机式回应,人工智能人一樣,结賬時唔小心將我張咭掉在地上,唔覺得有問題,唔好意思都無講,结完賬就將咭及单放在我對面枱角上,不是交回给我,多谢都無句,轉身就走,服務過程中只顧同同事倾談,全程靠著櫃檯,好似在家一樣,笑容欠奉,全餐廳只有他們談話聲量。全餐廳都聽到他们的谈話內容,可能人太少,只有他们在谈天说地。。。。食物質數一般,但价錢卻中上人均价400左右,真係唔知佢買點在那。幸好走時另一位同事都有講多谢。
幸好走時另一位同事都有講多谢。
2021-10-23
Steak ART (北角滙)北角滙附近其實有好幾間西餐廳 但在價格及景觀前提下 就推薦這間比較親民的LUNCH SET環境 7/10所有餐檯都在落地玻璃窗旁 所以做到檯檯都有景觀 但相對檯與檯之間會比較密 幸好現在有隔版附送隔音功能另外落地玻璃藍天白雲的取捨就是靠近窗邊會比較熱 一熱就會有蟲蟲 (雖然魚仔食兩次得一次有飛蟲)食物 8/10All Day Breakfast - $118種類豐富又足料 魚仔會定為高CP黑松露蛋 黑松露幼身味濃 蛋夠滑亦唔油膩煙三文魚足料 講真食完蛋同煙三文魚都有飽感 雖然煙三文魚味道一般煙肉1長片切開3塊 上下煎到微脆 唔乾仲淨少少肉汁兩片烤左既牛油小法包 好脆口 牛油係焗前已搽上沙律 5-6粒菇 車厘茄  3條煎左小豬肉腸烤英國無激素豬扒配車打芝士。巴馬火腿 - $148豬扒厚身 入面粉色 服務員解釋佢地係用慢煮烹調可惜老爸堅持要再焗到冇粉色因為再焗過 好難評論 只可以話再焗完之後肉質都唔硬 芝士配巴馬火腿亦很夾但如果唔係芝士加巴馬火腿 男生可能只會去到7-8成飽煙三文魚,鮮三文魚及蟹籽意大利飯 - $108層次豐富 口感不肥膩因為佢加左切粒玉米筍
Steak ART (北角滙)

環境 7/10

但如果唔係芝士加巴馬火腿 男生可能只會去到7-8成飽

煙三文魚,鮮三文魚及蟹籽意大利飯 - $108
煙三文魚,鮮三文魚及蟹籽意大利飯

層次豐富 口感不肥膩
因為佢加左切粒玉米筍 所以食落會有好淡既清甜而減少左一般risotto油膩感 但其實質地都算係稠
味道就並非重口 但足料三文魚補飛
客人係會食到唔同材料既味道 而唔係話成碟都得咸味/魚味/奶味 味道分佈幾平均
重口又唔想試新野既朋友就唔建議 叫返重口菜啦

酥炸單骨雞翼 - lunch set + $58

一般般 因為係單骨 基本一件沒有太多肉
炸係炸幾幾酥既 但好….多….油
味道亦因為被太多香料主導左 不過送啤酒可能唔錯掛

其他
北角匯附近有個狗公園 所以邊食都會見到出面有好多狗狗散步
魚仔去襯都係walk in 但其實佢地仲會接birthday party 包半場
所以如果過左2半先去最好都係打個電話問下有冇位先
如果lunch加上好天氣 坐太密就會好熱嫁喇!
2021-09-11
$130 (Lunch)
烤英國無激素豬扒配車打芝士。巴馬火腿
煙三文魚,鮮三文魚及蟹籽意大利飯
  • All Day Breakfast
  • 鮮三文魚及蟹籽意大利飯
2021-09-08 2286 views
開學日, 加上有喜事要慶祝.  特意挑選一間較新的餐廳試試.晚餐沒有 set menu.  一人叫左一個主菜, 另外 salad 同一個頭盤 share 食.  先送每位一份餐前小食 -  辣汁配蝦墨西哥脆片.   辣汁, 牛油果和檸檬汁配合好好味.  當堂開胃晒 凱撒沙律 同 香煎白鴿脾.  沙律 ok 正常, 白鴿脾有點驚喜.  好味在個醬汁, 少少醋, 少少辣.  肉質好好咬 根據餐牌, 惠顧主菜一份, 即可享兩小時任食薯條.  薯條好脆好熱, 明顥係即時炸嘅.  侍應生會先問你要唔要加才請廚房煮 主菜反而比較平凡.  可能因為餐廳冷氣好涷, 照完相已經涷晒.  其實都只是影左一兩分鐘.  入口時 只可以說是好輕微的暖.  食到一半, 已經係全涷

Other Info. : 餐廳歡迎動物. 會安排在較尾的位置. 可惜當晚有狗仔唔聽話, 好大聲在吠. 嘈到有點頭痛, 加上冷氣真係好涷. 趕快食完就離開.
2021-09-01
  • 香煎白鴿脾
2021-09-05 1421 views
The menu being rather limited we managed to try most of the things:Amuse-bouche: Piece of shrimp, guacamole and salsa on tortilla. Nice esp. since it’s free;pSardine: Sardine flavour was too subtleFries: Even though free-flow they were decent Lobster bisque: Soup was alright but the shrimp sashimi on toast wasn’t too freshWings and drumsticks: Seasoned quite wellRisotto: Good esp. with the use of crab roe and therefore only complaint was the rather small portionLobster pasta: Not sure if the mus

Lobster pasta: Not sure if the mushroom white sauce was a good match, but it was on the dry side. The lobster was just ok

Lamb: Nicely cooked although if it was grilled a bit more it would’ve been even better

Rib eye: Unfortunately this did not impress. Aside from the mild charcoal taste the beef was average

Overall can do better to justify the prices
2021-07-31 2285 views
北角𣾀又有狗狗美術館,我陳紫萱🐶當然要叫媽媽帶我去啦,順便同幾個EE一齊出街食lunch,今次揾咗間俾我入得又有冷氣嘅餐廳餐廳呈窄長形狀,唔算闊落,但面向公園,望住綠油油嘅植物,感覺都幾舒服酥炸單骨雞翼美國🇺🇸極黑和牛芝士漢堡烤英國🇬🇧無激素豬扒跟炸蘋果伴薯仔沙律日本🇯🇵黑豚肉野菜意大利🇮🇹飯跟溏心蛋燒牛側腹配忌廉蘑菇酥皮盒媽媽話整體嚟講都唔錯,佢最鍾意食個牛側腹員工服務態度好好,對寵物好友善,雖然無寵物食品提供,但我哋都食得好開心食飽飽梗係要去美術館打個咭啦展覽區分佈喺商場唔同角落,互動展覽區要預約先可以入場裡面有多個位置可以玩,最啱我呢啲港毛孩去打咭

美國🇺🇸極黑和牛芝士漢堡
烤英國🇬🇧無激素豬扒跟炸蘋果伴薯仔沙律
日本🇯🇵黑豚肉野菜意大利🇮🇹飯跟溏心蛋

燒牛側腹配忌廉蘑菇酥皮盒

媽媽話整體嚟講都唔錯,佢最鍾意食個牛側腹

員工服務態度好好,對寵物好友善
,雖然無寵物食品提供,但我哋都食得好開心

食飽飽梗係要去美術館打個咭啦

展覽區分佈喺商場唔同角落,互動展覽區要預約先可以入場

裡面有多個位置可以玩
,最啱我呢啲港毛孩去打咭

2021-07-31
$180 (Lunch)
2021-05-08 4813 views
北角匯近碼頭同巴士總站,新開左間西餐!頭盤—用紅菜頭醃製的煙三文魚,底部配上薯蓉同椰菜花蓉,個樣似壽司,食落去魚同薯蓉好夾另外仲食左酥炸單骨雞翼,同炸沙甸魚炸雞翼同沙甸魚都炸得0岩0岩好!食到唔停口😍炸薯條愛好者有福了!!!只要你order 一份主菜就可以兩小時內無限refill 炸薯條!新開餐廳嘅炸薯條永遠都係最正嘅,新鮮熱辣香脆😋四個主菜,質素都好好。包括慢煮。烤西班牙伊比利亞豬架,剛剛好熟,豬肉鬆軟,配上蘋果蓉,酸酸甜甜唔肥膩!香煎帶子配黑松露蘑菇意大利飯帶子大大粒,唔會over cooked ,蘑菇量多,意大利飯粒粒分明唔會硬骨骨,推薦!XO醬龍蝦尾配飲管粉因為有小朋友,所以要求走XO醬,怕會辣。反而咁樣可以食到更加濃嘅龍蝦味,意大利粉粗粗,未食以為煮耐左,原來軟硬適中,幾好味。炭燒美國頂級封門柳我特登Google一下究竟封門柳係牛嘅邊個部位,原來全隻牛得一條封門柳,出名油脂少肉味香濃!雖然油脂少,但唔會咬唔開,配上特別汁醬,我平時少食牛都覺得唔錯🤩出色嘅甜品,係呢間餐廳的另一驚喜本以為只有主菜好味,甜品味道應該無咩驚喜,但係佢地個紅酒啤梨,真係食完都仲掛住陣味,廚師話用左三種
北角匯近碼頭同巴士總站,新開左間西餐!

另外仲食左酥炸單骨雞翼,同炸沙甸魚

炸雞翼同沙甸魚都炸得0岩0岩好!食到唔停口😍

四個主菜,質素都好好。

包括

香煎帶子配黑松露蘑菇意大利飯

XO醬龍蝦尾配飲管粉

炭燒美國頂級封門柳

出色嘅甜品,係呢間餐廳的另一驚喜

本以為只有主菜好味,甜品味道應該無咩驚喜,但係佢地個紅酒啤梨,真係食完都仲掛住陣味,廚師話用左三種中國香草同紅酒浸啤梨,我食晒成碟都食唔出係咩香草🧐等我下次再去食過,食得出再話大家知😎

正所謂肚滿腸肥,食飽飽可以出去出面散散步,吹吹海風,非常滿意的一餐,下次再食過!