發現左銅鑼灣開左間西餐,餐廳名又幾浪漫就去左試,入面佈置環境都唔錯,尤其有室外平台佈景都幾有浪漫氣氛。另一個賣點就係逢星期四、五、六都有駐場歌手即唱獻唱,別有一番風味。試左幾款晚市套餐都唔錯:#香煎蒙古羊架 配焗茨仔及野菌燒汁 Mongolian Lamb Rack with Potato Gratin & Mushroom Sauce $179叫左7成熟既羊架,冇血色而且易咬口,羊又夠味都相當唔錯。#燒焗春雞及栗子卷 配焗茨仔及野菌燒汁 Spring Chicken & Chestnut Roulade with Potato Gratin & Mushroom Sauce $179有驚喜就春雞包住栗子卷,多重口感帶出唔同味道,加上薯仔菇菌都相當入味。晚餐仲有跟配是日餐湯, #南瓜忌廉湯 ,忌廉配搭非常濃郁,香滑可口。

試左幾款晚市套餐都唔錯:

叫左7成熟既羊架,冇血色而且易咬口,羊又夠味都相當唔錯。

2023-01-22 196 views
大年初一同家姐姐夫去拜完年出咗去銅鑼灣搵間餐廳坐吓飲杯嘢🍻,聽過朋友講銅鑼灣廣場附近有間餐廳又有露台可以吸口新鮮空氣🚬,再打俾個fd問吓,原來係京都廣場4/f,上到去都同侍應講3位剩係飲嘢,(因為之前食咗太多糕😅重好飽真係未食得落)咁個侍應都幾細心,問要唔要坐出面,當然好啦!不過估唔到環境幾好,雖然只係飲返杯坐吓,真係幾好feel,我見餐牌有斧頭扒,下次一定要嚟試吓啲嘢食先得。

2023-01-22
2023-01-22 117 views
餐廳氣氛非常之好, 有別緻的小露台, 可餐前小酌。小坐片刻後就回到室內用餐。用餐時有舒緩輕音樂, 情調非常之好, 便我和另一半非常之放鬆去享受晚餐。早兩天已經電話預約了帝王蟹, 接電話的服務生何小姐, 服務非常親切, 好有大餐之水準, 讚!整個用餐過程, 服務生水平媲美酒店, 每隔5至10分鐘就換一次碟, 時常保持枱面清潔, 令到客人更加能夠享受食蟹的滋味, 謝謝服務生的用心服務。全晚最出色就是黑松露忌廉湯, 非常之濃郁及綿滑, 是全晚我最喜愛的一道菜, 作為暖胃的頭盤, 非常之稱職及美味, 使到整晚餘下的菜式生色不少。飲完熱湯之後, 就到特別預訂的帝王蟹, 凍海鮮水準不過不失, 但本人還是最喜歡中式的清蒸帝王蟹, 但這間餐廳也有亮點:是略帶檸檬味的茄汁醬料, 使到蟹肉鮮味提升不少。朋友又加了晚市西冷扒套餐配沙律菜及意粉, 值得一讚是意粉做得非常之出色,有咬口、又有奶油香味。最後是我致愛的甜品 ~ 法式榛子巴菲配雜果窩夫忌廉酒汁, 值得一提忌廉酒汁是我最喜愛的Bailey's所煮成, 又香又熱的Bailey's酒汁加朱古力雪糕磚配窩夫, 提升了窩夫的美味, 讚!

2023-01-22
$485 (Dinner)
  • 黑松露忌廉湯、法式榛子巴菲配雜果窩夫忌廉酒汁
2023-01-05 217 views
之前屋企人去過呢間食lunch,,話覺得幾好食,叫我同男朋友去試下😂我地就揀左星期五晚去試,因為逢星期四五六晚都會有live band, 食下野飲下酒聽下歌都幾舒服😆我地每人一個主食再每人一杯藍妹啤。香煎加拿大豬扒火腿及香草牛油汁 ($179)豬扒完全唔會覺得鞋,都幾Juicy。外皮都煎到好香,好香既豬味,都幾正。😆配埋個小小鹹既火腿,真係夾。個牛油汁都好香口,唔錯👍🏻香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉蕃茄肉汁 ($178)三文魚柳好大塊,又夠滑,正呀。火喉都控制得好好,又唔會煮過龍,唔係d肉就會太硬太鞋。😁有香香既黑松露,真係好加分👍🏻個飯爽口,唔錯!藍妹啤酒

香煎加拿大豬扒火腿及香草牛油汁 ($179)

香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉蕃茄肉汁 ($178)

藍妹啤酒

2023-01-01 179 views
新嘅一年同家人吃第一餐梗係食好啲啦!😄😄吃西餐😚😚是日餐湯南瓜湯,但我們見加$ 可轉龍蝦濃湯或黑松露忌廉湯 ,好吸引!😛😛也轉了這兩款湯,也很足料 !龍蝦湯🈶️龍蝦肉 ,黑松露湯又有重嘅黑松露味!牛扒餐 個扒淋及夠肉味 配黑椒汁及薯仔!正!咖喱豬柳又夠淋!而魚柳天使麵也ok!又有迷你甜品送 窩夫🧇熱辣辣 好味呀!餐茶。家人飲熱齋啡。而我➕$ 飲摩卡咖啡,畫埋花俾我😍😍😍重好好味!今個午餐 大滿足!好飽吃!
新嘅一年同家人吃第一餐梗係食好啲啦!😄😄
吃西餐😚😚

牛扒餐 個扒淋及夠肉味 配黑椒汁及薯仔!正!
咖喱豬柳又夠淋!
而魚柳天使麵也ok!

又有迷你甜品送 窩夫🧇熱辣辣 好味呀!

餐茶。家人飲熱齋啡。

而我➕$ 飲摩卡咖啡,畫埋花俾我😍😍😍
重好好味!

今個午餐 大滿足!好飽吃

2023-01-01
Type of Meal
Lunch
2022-12-28 142 views
朋友得知有新餐廳開張,嘗鮮是他的興趣,好友邀請,當然樂意奉陪。這家Stella Cafe 「滿天星」在銅鑼灣京都廣場,正向地鐵出口,極之就腳。簡潔西餐風格,酒吧頗大,有音響器材及演唱位置,相信遲些會有live music助酒助興 😁😁我們各自點了晚餐一份,餐湯是黑松露忌廉湯。松露香、忌廉滑,既香且滑,水淮不錯。主菜是燒春雞脾配忌廉焗薯仔及野菌燒汁燒春雞髀肉質嫩滑,以燒烤的烹調方式處理,有效將肉汁鎖住,味道口感俱佳。雞髀配搭野菌燒汁,野菌汁甚為惹味;配以忌廉焗薯,作為配菜,味道不遜燒雞。忌廉幼滑,加上焗薯的粒粒口感,配搭得宜。另一度主菜為香煎三文魚配意大利米飯及蕃茄忌廉汁三文魚煎香後,肉質乾身,口感變得實在。微酸的蕃茄忌廉汁,開胃醒神。意大利米飯帶點特有的粗糙感,在醬汁的滋潤下,味道口感還好。餐牌有甚多甜品選擇,然而最近有需要修身,唯有待機再試。

我們各自點了晚餐一份,餐湯是黑松露忌廉湯。

松露香、忌廉滑,既香且滑,水淮不錯。

主菜是燒春雞脾配忌廉焗薯仔及野菌燒汁

另一度主菜為香煎三文魚配意大利米飯及蕃茄忌廉汁

三文魚煎香後,肉質乾身,口感變得實在。

餐牌有甚多甜品選擇,然而最近有需要修身,唯有待機再試。
有日同朋友去銅鑼灣食晚餐,係Openrice揾到呢個有情調嘅餐廳叫「滿天星」。🤩我哋兩個人點咗兩個主菜⋯⋯是日餐湯係南瓜🎃湯,個人好鍾意,又綿又滑,味道清甜。😋1️⃣🍝意大利扁意粉配🦐大蝦,🍄大啡菇伴香辣龍蝦忌廉汁$118大蝦大大隻,扁意粉煮到有嚼勁,配上清新翡翠豆苗、啖啖肉嘅大啡菇,加上濃郁龍蝦汁,So Yummy!😋2️⃣🐔燒春雞配忌廉🥔焗薯仔及野菌燒汁$168春雞燒到嫩滑,配上幼滑軟綿薯蓉,整體來講唔錯。😋逢星期五、六、日會有Live Band表演!🎤🎹🎸💕

我哋兩個人點咗兩個主菜⋯⋯

是日餐湯係南瓜🎃湯,個人好鍾意,又綿又滑,味道清甜。😋

2️⃣🐔燒春雞配忌廉🥔焗薯仔及野菌燒汁$168

春雞燒到嫩滑,配上幼滑軟綿薯蓉,整體來講唔錯。😋

逢星期五、六、日會有Live Band表演!🎤🎹🎸💕
2022-12-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$143 (Dinner)
  • 意大利扁意粉配大蝦大啡菇伴香辣龍蝦忌廉汁
  • 燒春雞配忌廉焗薯仔及野菌燒汁
2022-12-24 86 views
平安夜前夕,去了銅鑼灣食個抵食晚餐。這裏有散叫外,還有晚市套餐,價錢貼地。還有室外,都幾大,幾好feel。薯仔忌廉湯忌廉湯十分濃稠,入口充滿薯仔香,裏面有薯蓉質感,十分creamy。意大利扁意粉配大蝦、大啡菇伴香辣龍蝦忌廉汁扁意粉爽口,每條都焦滿了醬汁,龍蝦汁有香濃的蝦殼焦香味,十分creamy,而且大蝦爽彈。燒春雞配忌廉焗薯仔及野菌燒汁春雞是用了雞髀部份,焗至外皮微脆,雞肉依然保持嫩滑多汁,而且皮薄且脂肪少,不會食到滿口油膩。值得一讚是服務一流,家庭式經營十分熱情。

還有室外,都幾大,幾好feel。

薯仔忌廉湯

意大利扁意粉配大蝦、大啡菇伴香辣龍蝦忌廉汁

燒春雞配忌廉焗薯仔及野菌燒汁

值得一讚是服務一流,家庭式經營十分熱情。
2022-12-21 85 views
終於book到呢間 銅鑼灣物超所值西餐🌟友善既職員 寬敞既餐廳環境 超舒適既體驗👨‍👦🐷是日廚師精選餐湯:南瓜忌廉湯 $35熱辣辣既餐前湯飲完成個人都暖笠笠 湯濃郁程度拿捏適中 仲有絲絲南瓜蓉 配埋忌廉撈勻飲十分滿足🐷燒春雞配忌廉焗薯仔及野菌燒汁 $169一上台就聞到好香燒烤味 不得不提個薯仔真係好惹味 保留左啲薯粒係入面好有口感 燒雞香凍咗少少 入口有啲乾 不過點返啲惹菌燒汁就平衡返🐷意大利扁意粉配雞及意青瓜伴番茄忌廉汁 $88番茄忌廉汁酸酸甜甜十分開胃 配埋彈牙既扁意粉 十分有驚喜😍 一碟都唔夠食呀而且雞肉搭配青瓜唔會太油膩並且增加左唔同嘅口感環境 🐖🐖🐖🐖 4/5食物質素 🐖🐖🐖🐖 4/5店員態度 🐖🐖🐖🐖 4/5✨人均消費 ~$150🏠滿天星📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓

🐷是日廚師精選餐湯:南瓜忌廉湯 $35

✨人均消費 ~$150

🏠滿天星
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
2022-12-16 76 views
新開無耐既餐廳,經過見到個餐牌好似唔差就同個fd上左去香煎加拿大豬鞍扒配焦糖蘋果,什沙律及黑松露汁呢個豬鞍扒肉質非常鬆軟, 而且因為火侯控制得好, 鎖住左成舊扒既肉汁, 一切落係勁多汁流出黎.而且佢面頭有一塊焦糖蘋果, 燒得好香脆, 加埋呢個豬鞍食, 可以去除左多餘既油膩感. 食多幾舊都唔會覺得好漏. 同埋黑松露汁都好香, 成個配搭非常得宜燒春燒配忌廉汁焗茨仔及野菌燒汁一上到菜就聞到好香既燒雞味, 肉汁非常JUICY, 而且非常嫩滑, 就算雞胸位都唔會太鞋, 而佢既忌廉汁同燒汁都好香濃, 配上自己整既薯蓉, 再配上小小野菜, 非常惹味生啤兩杯食西餐, 又點少得飲杯酒呢! 呢間餐廳有好多唔同種類既酒.歡迎大家探索下題外話, 佢地有live band 既位置, 問番老闆先知原來星期5,6,日先有, 今次黎可惜沒歌聽, 下次再黎先!!!

新開無耐既餐廳,經過見到個餐牌好似唔差就同個fd上左去

香煎加拿大豬鞍扒配焦糖蘋果,什沙律及黑松露汁

燒春燒配忌廉汁焗茨仔及野菌燒汁
生啤兩杯

2022-12-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
2022-12-16 82 views
Stella cafe滿天星環境幾大坐得又舒服!當晚還有 music live, menu價錢實惠多選擇!燒春雞配忌廉焗薯蓉野菌,春雞肥美肉厚,質感幾嫩滑!雞脾位肉香夠多肉,薯蓉綿綿夠滑亦都好香!燒汁好香幾惹味,滲到薯蓉好入味,野菌夠多幾,再配埋青瓜,蕃茄好清新。香煎三文魚柳配黑松露飯 配忌廉茄汁,三文魚柳燒到焦脆!燒到剛好唔會乾哂,再配上黑松露飯更正,忌廉茄汁調味剛好,味道開胃好想一食要食!另開order 2杯生啤,聽下 music live幾開心。

2022-12-16 61 views
見過「放題牛/豬扒」廣告。剛巧在銅鑼灣又想食西餐,就去試吓。一出lift就聽到音樂,直頭係lounge feel 。冇試放題,改吃了兩人套餐。鵝肝/生蠔前菜,龍蝦湯,Angus西冷/石斑扒,心太軟,飲品。食之餘又有歌聽,廚師岀品/食物質素還可以,好好的經驗😚但Live Music 只限四五六日。Highly recommended!

Highly recommended!
2022-12-13 64 views
「 銅鑼灣 • 滿天星 」今日去咗銅鑼灣新開嘅滿天星餐廳 環境幾舒服 唔會好迫 而且有室內同室外嘅位置選擇🍲 餐湯今日餐湯為蕃茄忌廉湯 有好濃嘅蕃茄味甜甜酸酸飲完之後好開胃🍽️香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉蕃茄濃汁三文魚煎得好香脆 而且完全無骨淡淡肉 榨埋啲檸檬汁嚟調味更清新 另外再配上忌廉蕃茄濃汁更加滋味 🍔美國牛肉及芝士漢堡配煎蛋及薯條一送到上枱嘅時候嘩一聲 見到好大份嘅漢堡包 好鍾意佢嘅麵包 用牛油烘得外脆內軟 漢堡有好多餡料有牛肉、沙律菜、蕃茄、煎蛋同埋芝士 牛 而薯條都炸得好香脆
「 銅鑼灣 • 滿天星 」

🍲 餐湯
今日餐湯為蕃茄忌廉湯 有好濃嘅蕃茄味甜甜酸酸飲完之後好開胃

🍽️香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉蕃茄濃汁

🍔美國牛肉及芝士漢堡配煎蛋及薯條
2022-12-12 51 views
銅鑼灣京都廣場好多食肆,見到新開餐廳食西餐,價錢都ok,就同朋友試試。餐廳環境好正,見到室內有live band設施,應該遲D聖誕/假日都會有歌聽。然後室外好有聖誕氣氛同情調,有景之餘又有燈飾,非常chill! 香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉茄濃汁,煎得唔錯,外皮脆感有油香,魚柳肉質嫩滑;黑松露飯唔係意大利飯,但食落滲有黑松露香味。燒春雞配忌廉焗薯仔及野菌燒汁,燒春雞好嫩滑,薯蓉creamy!薯仔湯,個湯幾creamy,有香濃薯仔味。

薯仔湯,個湯幾creamy,有香濃薯仔味。
2022-12-11 63 views
銅鑼灣京都廣場4樓 - 滿天星⭐,不但食物賣相味道非常好,而且價錢唔貴,我哋一家三口👨‍👩‍👧點咗美國牛肉及芝士漢堡配煎蛋薯條🍔、香煎三文魚柳配黑松露飯、香煎加拿大豬鞍扒🥩配焦糖蘋果、流心朱古力蛋糕配雪糕,小朋友最鍾意食牛肉芝士漢堡同朱古力流心蛋糕,老公話個豬鞍扒好淋好入味❤,個三文魚柳用嘅飯好香,另外佢仲有 live band🎤,今現場氣氛好好,設有vip房和戶外用餐區,可以約三五知己聚會、開praty都好適合,最後我哋仲叫多兩杯啤酒啤啤佢🍻。