2019-06-09
朋友帶我嚟到呢間食成都麻辣串串放題的店子,印象中香港這類的放題極少。 我們6點鐘到達,剛好還有位。店子不是很大 ,但環境很乾淨企理。放題食物的選擇都不少,這裏的蓮藕片 ,腩肉,鴨舌,成都香腸 及魷魚都好好味。如果你唔食得辣嘅,可以叫bb辣。 我個人特別鐘意午餐肉,啲午餐肉沾了辣汁非常惹味, 一路食一路飲啤酒,真係停不了。至於小食方面,個棒棒雞好好食。我朋友特別點了一個蔥油雞,佢話唔係次次都食到,個蔥油雞非常有水準,好好味,有大店的質素,如果唔係食放題, 我真係會加一個白飯來吃。這裏的麵食亦很不錯, 火鍋粉夠曬四川風味,我哋仲叫咗牛肉麵同肥腸麵,啲麵條好幼滑。但係每款麵幾個人叫一碗嚟食就好了,如果唔係就食唔到其他食物。食到最後,梗係叫番個冰粉啦。我就一連食咗兩碗, 食完之後辣氣全消,好涼快,好爽 !埋單計數,每人大約二百多元。以食物質素來計,呢一餐晚餐非常超值,好滿足!