2019-01-09 16 views
串得起。。行開旺角發現e間"爆汗串串", 見新野就試下🙈🙈入到去座位好舒服,裝潢好特別以鮮黃色作主題!!餐廳叫得爆汗串串,當然係食辣野同1串串甘出啦😂😂成都串串香叫左5款的串串 (各款有3串), 分別有蓮藕, 魚皮餃, 厚百頁, 千層肚, 雞胗.每一串都好入味,串串香辣蒜泥青瓜味道酸酸甜甜,爽口蕃茄牛肉麵湯底有得揀麻辣或者豬🐷骨湯底, 甘我就揀左麻辣湯底, 湯底都好濃味! 清湯水餃食到辣辣地,叫番碗清湯水餃完全係消除辣味!!解汁甜品- 成都老冰粉甜品包含提子乾, 米, 山楂餅. 口感似啫喱, 完全可解辣解辣最適合
串得起。。

行開旺角發現e間"爆汗串串", 見新野就試下🙈🙈
入到去座位好舒服,裝潢好特別以鮮黃色作主題!!

餐廳叫得爆汗串串,當然係食辣野同1串串甘出啦😂😂

成都串串香

每一串都好入味,串串香辣

蒜泥青瓜
味道酸酸甜甜,爽口

清湯水餃
食到辣辣地,叫番碗清湯水餃完全係消除辣味!!

解汁甜品- 成都老冰粉

甜品包含提子乾, 米, 山楂餅. 口感似啫喱, 完全可解辣

解辣最適合
自己非一個很肆辣的人,偏偏身邊朋友都是好辣之人,今次帶我去了旺角一間「爆汗串串」吃四川菜,單是聽過名字都有點毛管直竪。桌面上有準備一次性圍裙,最適合好似我這些很容易隨時彈到醬汁的的人,夠窩心。朋友點了一個冷鍋,一支支竹仔串著各式食物,都幾特別。有娃娃菜、蘿蔔、鴨舌等等,沾滿辣汁的串串好入味,不過辣得舌頭扎扎跳。爆汗肥腸麵,肥腸有些辣,很入味軟稔,而麵條則軟滑Q彈,配上粒粒蔥花,特別香。蒜泥青瓜,吃到醋酸味,青瓜爽脆,恰好中和那股辣。凍豆漿,有點辣的關係,我都忍不住要點樽冰涼的豆漿止一止辣,豆味幾濃又不會太甜。整體來說,餐廳不算很大,但座位都算坐得舒服,一路同朋友都傾到計。食物以辣為主,一串串盛載辣汁中是幾有特色的。

蒜泥青瓜,吃到醋酸味,青瓜爽脆,恰好中和那股辣。

2019-01-09 25 views
買咗口水雞、鍾水餃、成都、成都串串香自選組合。 每串小食得兩粒、 每串魷魚得一條兩吋長鱿魚髯 口水雞個size一個雞包仔都冇, 成都老冰粉 加咗芝麻味道怪怪!不過辣味夠理想香,完!
Delivery
今天到了旺角,經過見到呢間店食辣就去試試。有提供紙巾和圍裙,還有吉筒放竹簽。汗爆牛肉麵$38,麻辣湯 BB辣,走蔥、芫茜、芹菜。BB辣也覺得辣了,不過好惹味。麵質剛好,不會過硬又過淋,而牛肉有點韌,$38價錢合理。成都串串香 $128 有30 串 可選10款,我們選了很多店長推介。黑木耳、肥腸、雞胗、成都小香腸、牛根丸、鴨舌、魔芋、魷魚、萵筍,千層肚。雖然30串聽落好多,但其實每串一至兩舊,不會太飽。名付其實的爆汗串串,我吃到流汗,辣得來又有點麻,好刺激,不是吃得太辣的我又偏偏愛吃。推介魷魚、萵筍、雞胗。魷魚好入味,雞胗有𡁻口、萵筍和辣很配,這三款也很爽脆。爆汗小吃上湯娃娃菜 $18,點了這個不辣的娃娃菜清清味蕾。
今天到了旺角,經過見到呢間店食辣就去試試。

有提供紙巾和圍裙,還有吉筒放竹簽。

汗爆牛肉麵

成都串串香

爆汗小吃上湯娃娃菜 $18,點了這個不辣的娃娃菜清清味蕾。
2019-01-08
$100 (Dinner)
上湯娃娃菜
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。爆汗串串.小店串串貢辣辣。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 聽朋說最近MK開了一家辣食小店 為了陪朋友,少辣友如我 都可以去一試:因為辣度可以自選 先來一支烏梅汁 夠酸爽,可以開胃解辣 口水雞 少辣之選,雞味香濃,味道突出 爆汗豬手麵 豬手多入味,我非常喜歡這種白麵,麵質夠彈牙又索汁 配以濃味汁汁,非常好吃 冷鍋串串 可以78蚊選5款,共15支 其實還有如蓮藕、蘿蔔等的素菜選擇 「食肉瘦」點了牛粒、雞胗、香肉等等 真心夠辣,要爆汗的人,來一客串串就行了! 新奇串串夠爽辣 小評: 味道:★★★☆☆ 環境:★★★☆☆ 服務:★★★☆☆ 衛生:★★★☆☆ 抵食:★★★☆☆

雜感女生 好味日記
˚*。爆汗串串.小店串串貢辣辣。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

聽朋說最近MK開了一家辣食小店
為了陪朋友,少辣友如我
都可以去一試:因為辣度可以自選

先來一支烏梅汁

夠酸爽,可以開胃解辣

口水雞

少辣之選,雞味香濃,味道突出

爆汗豬手麵
豬手多入味,我非常喜歡這種白麵,麵質夠彈牙又索汁
配以濃味汁汁,非常好吃

冷鍋串串
可以78蚊選5款,共15支
其實還有如蓮藕、蘿蔔等的素菜選擇

「食肉瘦」點了牛粒、雞胗、香肉等等
真心夠辣,要爆汗的人,來一客串串就行了!

新奇串串夠爽辣

小評:
味道:★★★☆☆
環境:★★★☆☆
服務:★★★☆☆
衛生:★★★☆☆
抵食:★★★☆☆
2019-01-07 683 views
近來看到不少人介紹串串  便來一試  店內位置不多  建議早點來  不然可能要等位  前菜點了 煎泥青瓜 $16爽口  味道調得剛剛好  甜甜酸酸  非常開胃上湯娃娃菜 $18清清地的菜  清除吃辣的油膩感棒棒雞 $36即是芝麻醬雞 雞絲每一條也差不多大小  芝麻醬沾滿每一條雞絲  加上芝麻在面  很香口  底下配有青瓜絲清湯水餃 $28一碗有十粒  非常抵吃  特選了清湯解辣  多吃辣的可以選擇辣味蕃茄牛肉麵 $38麵條煮至軟硬適中  用新鮮蕃茄去做湯底  配上煮至軟腍牛肉  再加上香蔥的味道  正  成都豬手麵 $38豬手份量非常多  煮至軟腍  骨膠原多  鹵水味重  很野味  湯的味道濃度剛好成都串串香 $128有30條  可以選擇10款不同的串串  辣度也可以選擇  點了正常辣  一啖入口已經有成都的辣慢慢在口中散發出來  辣味後勁更強  愛吃辣一定要一試  每條串串都很入味  一邊吃一邊出汗  但非常好吃  而且價錢不貴豆漿 $12點了豆漿解辣  樽是自家的  很特別
前菜點了 煎泥青瓜 $16

成都串川香
豆漿 $12
點了豆漿解辣  樽是自家的  很特別
2018-12-28
$80 (Dinner)
煎泥青瓜
成都豬手麵
成都串川香
2019-01-06 21 views
喺香港好少會食到串串,依間新開喺旺角嘅川菜小店就引入串串香,仲有唔同嘅特色小食。串串一嗌嗌咗三十串,十款每款三串,我哋揀咗魷魚、黃喉、肥腸、牛肉、海帶、魔芋、雞腎、豆干、秀珍菇同豆卜。湯底夠麻辣,紅油一層係上面睇落去勁開胃。魷魚係水魷,覺得唔夠辣;黃喉好味,入味有咬勁;肥腸牛肉都夠稔身,惹味。雞腎爽口,豆卜同秀珍菇就索哂啲湯,正!香油碟添加香氣,又解辣。清湯水餃皮薄餡香,粒粒結實。棒棒雞麻醬香,同青瓜一齊食,兩個都係解辣小幫手。最後我哋嗌咗烏梅汁,唔係好酸,有後勁嘅梅味,放喺燈泡杯度特別靚🤤

香油碟添加香氣,又解辣。

清湯水餃皮薄餡香,粒粒結實。

棒棒雞麻醬香,同青瓜一齊食,兩個都係解辣小幫手。

2019-01-06 548 views
星期五晚同好耐無見的朋友到旺角覓食,剛好天氣開始轉涼,見到這家新開的爆汗串串,一於吃到出一身汗,暖一暖個胃!門面裝潢帶中國風,非常有特色。成都串串香 既然來得這裡吃辣,這個成都串串香 當然是必叫的,$128有30串,非常抵食,追加都只是10元3串。最平$3.33就有一串! 素菜及葷肉一共三十多款可以選擇,我們很快便點了十款麻辣串: 牛肉、雞軟骨、魚皮餃、娃娃菜等等。所有既串燒都索盡麻辣汁,各種食材都好入味,香得來辛,吃到大汗淋漓,越食越滋味,好痛快的感覺。娃娃菜更是辣得過癮,吃不到辣的人會很辛苦。棒棒雞有點像手撕雞,嫩滑既手撕雞配合濃郁既芝麻醬,非常惹味!青瓜食落爽口,增加口感。湯麵類種類都很多,有麻辣湯底,或是豬骨湯底可以選擇。又可以根據自己需要加料,選擇都很多。爆汗牛肉麵我選了豬骨湯底,牛肉軟腍身新鮮,味道香濃帶微微辣香,不會太辣,既香口又惹味!麵條幼身滑溜,食落亦爽口。成都鹵豬手麵豬手皮厚,肉不多,骨反而多。但鹵水味夠,還好。清湯水餃大大碗份量亦很足,28元來說亦非常抵吃。餃子皮薄身,肉餡滑嫩夠Juicy!上湯娃娃菜娃娃菜很清甜爽口,亦可以解辣,很不錯。豆漿外型十分有趣,是用燈泡

成都鹵豬手麵
豬手皮厚,肉不多,骨反而多。但鹵水味夠,還好。
成都鹵豬手麵

上湯娃娃菜
娃娃菜很清甜爽口,亦可以解辣,很不錯。

豆漿
外型十分有趣,是用燈泡製成了一個小樽子裝住。而它的味道亦十分不錯,不會太甜,也有豆味,又是另一個解辣之選!
2018-12-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
2019-01-05 38 views
以為爆汗串串得辣野 原來都有唔辣既選擇。 今日就同朋友食左爆汗串串。 覺得cp值高同店員有禮。 爆汗串串每款有3串, 有d名唔係好明。 我們推薦大家食煙肉金菇(金菇吸哂汁好辣) 。 雞軟骨(1串有2.3粒) 。 魚皮餃。 萵荀。 秀珍菇。 黃喉。 都好入味。餃子一碗有成10粒。 似台灣燕餃 。 清湯 仲有好多芽菜。青瓜蒜泥青瓜又係勁正。 每塊細細既冰涼易入口大腸幼麵大腸唔會好肥膩。 咸咸地吸哂辣汁。 烏梅汁真材實料。 濃濃既烏梅味。 值得點。食滿88蚊加1蚊有龍蝦。 可惜我地太飽冇叫到

爆汗串串

餃子

一碗有成10粒。 似台灣燕餃 。 清湯 仲有好多芽菜。

青瓜

蒜泥青瓜又係勁正。 每塊細細既冰涼易入口

大腸幼麵

大腸唔會好肥膩。 咸咸地吸哂辣汁。

烏梅汁
真材實料。 濃濃既烏梅味。 值得點。

食滿88蚊加1蚊有龍蝦。 可惜我地太飽冇叫到
環境: 播放流行曲 好舒服 餐廳行型枱路線 以黃色做主題 好醒神食物價錢平價, 38 蚊有碗麵仲配有牛肉。 20幾蚊有小食。 我地叫左碗小辣肥腸麵。 麵份量好多。 辣既程度可以接受。 肥腸醃過好入味好正。串串套餐128蚊有10款 30串。 比起出面食串串香或串燒抵好多。 我覺得呢個真係幾辣同麻。 有股後勁。 我鍾意食秀珍菇, 黃喉。 同牛百頁。 食開辣既朋友值得一試。 蒜蓉青瓜 好清涼好脆 又抵食棒棒雞加左青瓜絲和芝麻醬 溫度夠低 好清涼入口。飲品係烏梅汁同豆漿 唔會太甜又夠凍 好正

食物
價錢平價, 38 蚊有碗麵仲配有牛肉。 20幾蚊有小食。

蒜蓉青瓜 好清涼好脆 又抵食

棒棒雞加左青瓜絲和芝麻醬 溫度夠低 好清涼入口。

飲品係烏梅汁同豆漿 唔會太甜又夠凍 好正
2019-01-05 8 views
經過旺角被爆汗串串的廣告吸引到,通常呢類麻辣串串都不平,睇真d呢間的餐牌,發現佢經濟實惠仲有午市套餐,解饞食到串串之余仲有午餐食,真的很不錯。午市套餐我揀左麻辣口水雞餐,好扺食!大大碗口水雞同米飯分開裝,仲配有配蘿卜解辣,好貼心。口水雞麻里帶香,香里有辣,皮薄薄肉厚厚,痴住芝麻,送飯系一流。串串我地揀左豆乾,腐皮,魚皮餃,最重要系佢既麻辣湯汁!哇!好正宗!麻辣到我地開始飆汗,就黎噴火!豆乾好入味!口感好好!酸梅湯極解渴,冰冰涼涼即刻鎮辣。等一餐辣串串的冰粉,系解辣的最好伴侶!一定要食!真系好好味,冰冰涼夠爽滑,夾d山渣餅,好特別!

豆乾好入味!口感好好!

酸梅湯極解渴,冰冰涼涼即刻鎮辣。

2019-01-03
Type of Meal
Lunch
  • 成都串串香
  • 成都老冰粉
  • 口水雞
2019-01-05 40 views
必食成都串串香🍡🍢🥢叫左萵筍、秀珍菇、魔芋、蓮藕、海帶、白蘿蔔、土豆、雞柳、雞胗、雞軟骨.$128十款三十串固定辣度——中辣🌶🌶🤤🤤🤤雞系列好正,啖啖肉!最正都係蔬菜系列,因為好入味,個人最鍾意秀珍菇,吸曬個香辣湯底嘅精華😋😋食三十串根本係唔會夠喉!.個辣味有層次感,幾過癮,我覺得唔太食得辣嘅人都可以食得到仲會愛上呢種辣😻建議如果好食得辣嘅就記住嗌加辣,不過老闆娘話食原本配嘅中辣係最好😽唔係講笑架,我地真係食到好滋味,食過返尋味!❤❤ .
必食成都串串香🍡🍢🥢
$128十款三十串
固定辣度——中辣🌶🌶🤤🤤🤤
雞系列好正,啖啖肉!
最正都係蔬菜系列,因為好入味,
個人最鍾意秀珍菇,吸曬個香辣湯底嘅精華😋😋
食三十串根本係唔會夠喉!
個辣味有層次感,幾過癮,
我覺得唔太食得辣嘅人都可以食得到
仲會愛上呢種辣😻
建議如果好食得辣嘅就記住嗌加辣,
不過老闆娘話食原本配嘅中辣係最好😽
唔係講笑架,我地真係食到好滋味,食過返尋味!❤❤ .
2018-12-15
$100 (Lunch)
2019-01-03 26 views
去過重慶嘅朋友,一定會懷念坐係街邊食辣辣串嘅爆汗感覺。旺角都開咗一間爆汗串串香,顧名思義,來自成都、重慶的原始辣串,講明會食到你個人爆汗滿足為止!今日凍到得10度,一試之後,翻到屋企仲非常享受嗰種爆汗的快感。首先,呢度做法非常正宗,值得一讚。第二,價錢非常貼地優惠,一人幾十蚊,已經可以食到全傳統口味加飽肚滿足!今晚食左酸菜豬肚麵外面少有,我選左豬骨湯味,清清哋,爽口!才38元!爆汗牛肉麵,38元,當然配麻辣湯。第一次食,試試水溫先,叫咗BB辣度。呢個BB辣度,其實就係我哋平時食開嘅麻辣程度。依然辣到爆汗。冷鍋串串五款88元,每款三串,呢個汁,麻而不算太辣。。。但係嗰種麻,係你食完幾分鐘,仲係有感覺,再不自覺一串又一串咁追落去。。。黃喉成日斷貨,鴨舌亦係我嘅至愛!凍豆漿$12精緻既包裝,微甜,好健康!全場無加一,抵食又夠飽,行過不妨入去瀑下汗哦!
去過重慶嘅朋友,一定會懷念坐係街邊食辣辣串嘅爆汗感覺。

首先,呢度做法非常正宗,值得一讚。

冷鍋串串五款88元,每款三串,呢個汁,麻而不算太辣。。。

黃喉成日斷貨,鴨舌亦係我嘅至愛!

凍豆漿$12
精緻既包裝,微甜,好健康!

全場無加一,抵食又夠飽,行過不妨入去瀑下汗哦!
$88 (Dinner)
2019-01-02 15 views
辣串火爆,激汗揮灑,呢幾個字,在我食完之後,體會好深刻。辣到我堅一頭汗,系四川的麻辣,很正宗,做為一個擁有晤知幾分之一的四川血統的我來講,小辣已經好受用,不過麻辣的味道卻是四川特別的,絕不是死辣,死辣真的冇意義,佢呢d系辣得來香,香得來辛,而大汗淋漓,好痛快的感覺。哈。中午價錢實惠,有飯有麵,有辣有不辣,辣又可以揀大中小辣,甚至有至岩香港人的BB辣。野飲好多選擇,為辣得快要死掉的舌頭降降火,我揀左酸梅汁,爽,即刻解辣,又可以再戰。位置算坐得舒服,仲有藍可以裝野,店家十分貼心,用埋一次性圍裙,就最好了,不會擔心辣油整污濁衫。酸菜豬肚麵,辣得好爽!香,麻,辣,衝擊我的嗅覺,酸菜豬肚好送麵,好味不在話下。配有酸蘿卜,喉嚨即刻降火。好正宗!

2018-12-26
Type of Meal
Lunch
  • 烏梅汁
  • 酸菜豬肚麵
2018-12-30 13 views
旺角都有得食正宗成都串串🍢🍡呀😍‼️冬天食辣就最正 食完暖粒粒上星期同男朋友去食串串是關佢好想試下😏 但條友仔又怕會好辣。.我地點左30串 可自選10款🐷🐮🥬即係每款會有3串 辣度係ғɪx左的揀左 牛肉 肥腸 千層肚 五花肉 南瓜娃娃菜 腐皮 厚百頁 雞軟骨 成都小香腸全部都好好食 辣度岩岩好好香 好入味 飲返烏梅汁就可以解一解辣~.另外點左💦爆汗肥腸麵呢個可以自揀辣度 又可揀麻辣/豬骨湯底。只係ʜᴋᴅ ③⑧ 真係好平重點係超多肥腸 好爽口 大大碗我地加ʜᴋᴅ ② 轉薯粉🌶麻辣肥腸薯粉ɢᴇᴛ!!!.食咁多辣嘢 點返個上湯娃娃菜就岩岩好。我超中意食娃娃菜架所以打邊爐乜乜乜一見到都會食🤣👍🏻食串串食到興起時食返條菜感覺健康啲 無咁油 又可以解下辣 不錯‼️
旺角都有得食正宗成都串串🍢🍡呀😍‼️
冬天食辣就最正 食完暖粒粒
上星期同男朋友去食串串
是關佢好想試下😏 但條友仔又怕會好辣。
我地點左30串 可自選10款🐷🐮🥬
即係每款會有3串 辣度係ғɪx左的
揀左 牛肉 肥腸 千層肚 五花肉 南瓜
娃娃菜 腐皮 厚百頁 雞軟骨 成都小香腸
全部都好好食 辣度岩岩好
好香 好入味 飲返烏梅汁就可以解一解辣~
另外點左💦爆汗肥腸麵
呢個可以自揀辣度 又可揀麻辣/豬骨湯底。
只係ʜᴋᴅ ③⑧ 真係好平
重點係超多肥腸 好爽口 大大碗
我地加ʜᴋᴅ ② 轉薯粉
🌶麻辣肥腸薯粉ɢᴇᴛ!!!
食咁多辣嘢 點返個上湯娃娃菜就岩岩好。
我超中意食娃娃菜架
所以打邊爐乜乜乜一見到都會食🤣👍🏻
食串串食到興起時食返條菜
感覺健康啲 無咁油 又可以解下辣 不錯‼️
2018-12-23
$100 (Lunch)