2019-02-26 36 views
果然會爆汗架!男朋友好鐘意食辣野,我地食完晚餐經過一間餐廳,叫爆汗串串,佢又話想買黎試下。男朋友叫左口水雞飯,賣相正常同出面無咩分別,點知入口就知道餐廳水準啦!口水雞底下有滿滿辣汁,雞肉香嫩香滑,雞皮入口完全唔覺油膩,辣度好突出!我最愛雞翼,入口非常滑溜滿足架!好彩有白飯,因為辣到出哂汗,配白飯食岩岩好!我地叫水餃試試。入口好多汁中間餡料好豐富,菜肉唔會乾身!我地仲叫左好多串串,有午餐肉、牛柏葉等等,用竹籤串起哂,加上餐廳調味,好特別呀!
果然會爆汗架!
飯團君簡評:今天去到旺角覓食,眼見食來食去都係普通餐廳,不如一試串燒!上網一睇,何謂爆汗串燒?   係咪真係食到出哂汗先?一於去馬眼見門面招牌,字體與圖畫有種深圳探魚風格,行現代藝術風,店內亦有好多唔同既顧客裝潢簡潔摩登,再配合川味小食,都作出對比襯托。雖然串串係串燒最出名,但我亦被旁邊在食米線的香味吸引,所以決定都係試地道米線小食!!!酸菜豬肚米線(加辣椒) (4分):辣椒食落似真辣椒,要知道坊間好多時辣椒只係重用再重用,裝飾品,但這次食落去,係真辣椒。豬肚咬口不錯,靚豬耳。整體米線湯底味道濃烈不錯! 米線也不會太淋太硬,適中,符合飯團君的口味。成都素小麵 (4分):味道oK,略嫌更為硬身,可再煮淋少少。榨菜可以,米線粗幼度與上述相同,素食清淡之選以味道和質素相比,價錢符合CP值,下次必試串燒,雖然這次無試。--------------( 5★最佳)用餐日期 :2019/02/24(日)地點位置:★★ (從旺角站步行15分鐘內)環境氣氛:★★★★店員態度:★★★★ 食物外貌:★★★★       味道質素:★★★★價錢合理:★★★  最推薦食物:酸菜豬肚米線 (。ì _ í。)  從
飯團君簡評:

今天去到旺角覓食,眼見食來食去都係普通餐廳,不如一試串燒!
上網一睇,何謂爆汗串燒?   係咪真係食到出哂汗先?
一於去馬

裝潢簡潔摩登,再配合川味小食,都作出對比襯托。

雖然串串係串燒最出名,但我亦被旁邊在食米線的香味吸引,
所以決定都係試地道米線小食!!!
酸菜豬肚麵(加辣椒)

酸菜豬肚米線(加辣椒) (4分):

成都素小麵
成都素小麵 (4分):

--------------
( 5★最佳)
用餐日期 :2019/02/24(日)
地點位置:★★ (從旺角站步行15分鐘內)
環境氣氛:★★★★
店員態度:★★★★
食物外貌:★★★★
味道質素:★★★★
價錢合理:★★★

最推薦食物:酸菜豬肚米線

(。ì _ í。)  從不借相/偷相,食過先敢講!
2019-02-19
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
酸菜豬肚麵(加辣椒)
成都素小麵
2019-02-26 18 views
星期日晚,到旺角試了一間麻辣特色的小館爆汗串串。故名思義,大概是會辣得冒汗。一入店內已有陣陣麻辣飄香。店內除了有麵飯正餐外,一串串的小吃才是主打特色。鴨舌,丸類,肉類,菇類等等,合共二十多款。店家更有套餐系列。我們選了128元共30串。(1款3串),共10款。當食物來到時,我們都稍感失望。因為食物的份量實在遜色。例如一串只有半顆丸!性價有提升的空間。至於味道,麻度足夠。但可能因本人習慣吃辣的關係,要求會稍高,認為香和辣可提高。但對一般少吃辣的人,辣度是足夠的。由於串串份量少,我們還多叫了一個招牌牛肉面。湯底可選大中小或不辣。面質不錯,湯底濃厚。但面中的牛肉卻是和串串的同一款,煮得有點老。對個人綜合而言:一試無妨,味道不錯,但份量要增加。
星期日晚,到旺角試了一間麻辣特色的小館爆汗串串。
故名思義,大概是會辣得冒汗。

當食物來到時,我們都稍感失望。因為食物的份量實在遜色。

例如一串只有半顆丸!性價有提升的空間。

但對一般少吃辣的人,辣度是足夠的。

由於串串份量少,我們還多叫了一個招牌牛肉面。

湯底可選大中小或不辣。面質不錯,湯底濃厚。

但面中的牛肉卻是和串串的同一款,煮得有點老。
對個人綜合而言:一試無妨,味道不錯,但份量要增加。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 成都串串香
2019-02-22 291 views
成個感覺好奇怪。。首先講下落單先,我地打算叫lunch set,佢叫我地自己寫落去餐牌,但“有得tick“ ge餐牌上面冇lunch set揀,我地問多次,就好似好唔耐煩甘。原來係寫係lunch set張牌上面。。(但係完全唔似for人點野ge,一個格都冇), 然後點樣寫法又要跟佢嘅方法,要我哋改。🤷‍♀️🤷‍♀️ 搞到我哋好無奈, 心諗又唔多人,你不如幫我落單算la。。下面呢啲餐牌先係似可以畀人自己寫:點餐程序一啲都唔清晰,服務員啲語氣又有啲難聽,所以落單都擾攘咗一輪。食物呢度嘅時候,比預期中好味。 兩個餐都有前菜, 少少辣嘅筍絲。👍兩個人叫咗川味口水雞同埋健康素小麵。 川味口水雞,愈食愈辣好入味,最啱送飯。😂 不過份量就比較少, 男仔嚟講可能只係岩岩夠。另外健康素小麵可以揀辣度。 我揀咗小辣, 好香但唔係好辣。 而佢啲配料嘅份量好多, 麵嘅份量仲多! 好少餐廳會有個素食嘅選擇, 所以有健康素麵都幾好。 😂 一大碗,我諗應該好多女仔都食唔曬。總括:食物係幾好食👍會令到我想再嚟過試下佢啲串串,但d服務就真係唔係幾好。。🤦‍♀️

下面呢啲餐牌先係似可以畀人自己寫:

2019-02-18
Type of Meal
Lunch
2019-02-21 32 views
行街見到傳單 所以決定試下 餐牌上選擇唔多 仲要款式都係差唔多我今次就叫左$128 任選10款(名3串) 嗰日就有like&share FB+IG 送龍蝦佢地都好貼心有圍裙提供 避免整到件衫污糟————-$128 任選10款各3串🍢-如果你唔特別要求 店員係會比中辣你既佢係屬於麻辣嗰種 但食唔到太辣既朋友就要揀BB辣 佢係真係偏辣既 味道係普普通通 材料都係一般🤭免費龍蝦🦞-由於免費既關係啦 嚟到都係比夠細隻而且係冇咩肉既 唔算新鮮 但送既就算啦🙁整體嚟講 唔洗特突去食 行過食都okay既 如果中意食辣既朋友可以試下 係香港都比較少食到真係辣既食物😂冇加一服務費
行街見到傳單 所以決定試下
餐牌上選擇唔多 仲要款式都係差唔多
我今次就叫左$128 任選10款(名3串)
嗰日就有like&share FB+IG 送龍蝦
佢地都好貼心有圍裙提供 避免整到件衫污糟
————-
$128 任選10款各3串🍢
-如果你唔特別要求 店員係會比中辣你既
材料都係一般🤭

免費龍蝦🦞

冇加一服務費
$128任選10款(名3串)
免費龍蝦🦞
2019-02-18
$60 (Dinner)
2019-02-17 40 views
眼見有四川辣串幾有趣便蒲入去食了,快餐廳格局,環保點餐紙,幾好。因未食過,所以揀咗一陣,但阿姐好心急地諗住逐樣幫我地落單,已經覺得好奇怪,終於揀完老公咁揀好一份食物,阿姐落單後已經收哂餐牌及點餐紙,請佢留多份都唔肯,叫我地自己去隔離位拎真係好奇怪!等咗十分鐘左右便上餐了,叫了一碗肥腸麵、菜及麻辣串。個麵好好食,肥腸夠味又不太咸,沒有搶了麻煩的味道。而個麵就好好食,麵質有點口感,煙煙韌韌咁,bb辣的湯都好好味道。串串方面⋯⋯叫了牛,雞,餐肉,雲耳,腎。每款三串,每串一舊。整體好入麻辣味,又夠滑。不過串串無得揀辣度,要注意是否可接受。
真係好奇怪!

2019-02-17
$85 (Dinner)
  • 爆汗肥腸麵
2019-02-13 26 views
今次同兩個鍾意食辣既朋友嚟到爆汗串串試下呢隻香港冇既串串(同鋪頭既人傾計,佢地話原來香港一直得火鍋串串,但冇呢種,所以佢地專登上成都學)。我就唔食內臟既,但朋友好鍾意食肥腸,見到即刻話要嗌肥腸因為覺得有麵到肚先會飽,所以我地三個人嗌左2碗麵加30串成都串串香。麵就嗌左爆汗肥腸麵(轉左紅薯粉)同蕃茄牛肉麵。我哋比較喜歡食麵個質感,但蕃茄牛肉麵個番茄偏酸。麵食真係好抵食,都唔洗40蚊。麵加串串香share食唔驚淨食串串香唔飽肚👻。總共嗌左30串共10款既串串。我地冇選擇到辣度既會係中辣,岩岩好岩我地三個既口味。雞軟骨,牛肉,肥腸,豆腐乾,蓮藕,黑木耳,雞腎,秀珍菇,厚百頁,五花肉。我個人黎講好鍾意秀珍菇同蓮藕,吸埋啲辣味,正呀!飲品上,唔飲酒嘅朋友叫咗酸梅湯,佢話酸梅湯唔係唔陣人造味,佢一口氣飲左2枝。我同朋友們一致裁定會再嚟!
)。
我就唔食內臟既,但朋友好鍾意食肥腸,見到即刻話要嗌肥腸

我個人黎講好鍾意秀珍菇同蓮藕,吸埋啲辣味,正呀!

我同朋友們一致裁定會再嚟!

2019-01-24
價錢唔貴, $178有30串! 但份量偏少一串得一舊肉/半粒丸, 肯定食唔飽, 一定要加碗飯/麵味道好夠辣, 夠香, 越食越有勁, 唔係求其浸辣椒油同埋死辣, 一定要讚一讚唔夠辣可以加乾粉, 怕辣就沾香油, 似足四川豆乾幾入味, 萵筍都煮得透身不過唔食得辣建議唔好叫蔬菜類啊 ~~     另外, 呢間既串串唔係邊爐版, 而係一串野就咁浸住辣汁就拎出黎, 好快就凍左另一樣抵讚既係裝修好繽紛 顏色好鬼搶眼鍾意食辣既人 都幾推介去試試
價錢唔貴, $178有30串! 但份量偏少
一串得一舊肉/半粒丸, 肯定食唔飽, 一定要加碗飯/麵
唔夠辣可以加乾粉, 怕辣就沾香油, 似足四川
豆乾幾入味, 萵筍都煮得透身
不過唔食得辣建議唔好叫蔬菜類啊 ~~
另一樣抵讚既係裝修好繽紛 顏色好鬼搶眼
鍾意食辣既人 都幾推介去試試
  • 豆乾
  • 萵筍
2019-02-04 44 views
天氣涼涼地,特別想吃一些辣的食物刺激一下味覺。今日和三位朋友去了旺角一間叫做爆汗串串的餐廳吃午餐。門口大大個招牌用黃色牌匾寫住爆汗串串,的確離遠都見到。一入到去打開餐牌,見到餐牌有一些湯麵選擇,也有一些串串香,亦有一些小食。最後我們叫了兩個飯類,就是$48的口水雞飯。和$48的川味麻婆豆腐飯。小食就叫了$32的棒棒雞。由於我們有四個人,只是兩個飯和一個小食應該不夠飽 ,所以我們就叫多一個串串香,我們叫了$128有10款,即是有30串那一種。另外$16的小土豆亦都幾好味。帶有辣味的薯仔香。先講我覺得比較好食的是川味麻婆豆腐飯,豆腐非常之軟滑,而且有麻辣香,和白飯一起吃,的確不錯。清淡之中帶點辛辣和麻辣味,所以我立即忍不住叫了一個豆漿,哈哈,凍豆漿$12一支。其次要講的是棒棒雞,其實棒棒雞和手撕雞差不多,一送到上枱面的時候,我見到雞肉撕成一條條,所以我覺得跟手撕雞差不多。再加上有麻醬,又有一些青瓜絲。所以我覺得棒棒雞和手撕雞只是名稱不同而已。整體棒棒雞都幾好食的,沒有骨頭,而且有麻醬味,上面還灑了一些芝麻,帶點香口感,凍食,都幾好。 另外口水雞都夠辣,而且上面亦有灑了一些芝麻,芝麻加到任何

另外口水雞都夠辣,而且上面亦有灑了一些芝麻,芝麻加到任何食品之中的確幾香口。

最後想講的是串串香,辣,的確幾辣,朋友們食食下都忍不住叫了王老吉來飲。每一支竹籤串着一件食物,旁邊有一個竹籤桶用來放食完的竹籤,可能之前未試過這樣食法,所以感覺都幾新奇。其中我覺得香腸都幾好食,本來以為香腸是平時打邊爐的香腸,但原來不是這樣,一食入口有點兒像臘腸,但沒有臘腸的肥膏,但有臘腸的香味,而且肉質比較厚實,有咬口,第一次食的確不錯。

最後埋單找數$312,平均每個人$78。啊,忘了說這間餐廳原來在一月二十至二月二十期間有做推廣,就是如果食爆汗串串鍋,再加上讚好Facebook和Instagram,然後在Facebook留言免費食龍蝦並且分享,就可以免費送龍蝦一客。不過就一定要做齊剛才所講的,才有龍蝦送。
2019-01-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$78 (Dinner)
  • 棒棒雞
  • 川味麻婆豆腐飯
  • 爆汗串串鍋
2019-02-04 62 views
本身諗住打邊爐,點知見到街邊俾佢張poster吸引咗,一入門諗住揀角位坐,點知俾人擮停咗話係四人位,叫我哋坐另一張都係4人位既枱。心諗:你得兩枱客都冇人,難道唔可以俾客人揀位嗎個阿嬸仲要全程黑面冇禮貌,試業都甘,做長dd態度咪不得了,嘢食已經唔係話好好食,仲要對住佢副專容唔會有下次囉!
2019-02-02 25 views
來「爆汗串串」吃麻辣菜,坐底,先來一杯電燈泡「凍豆漿」$12。順滑帶豆香,預備等陣間降降溫: 這裏有一系列叫「冒菜」,細細碟細細碟咁;今天中午三個人,我們就叫了幾款互相分享。 Level 1 :「農家小土豆」$16 細細粒黃肉新薯,先用麻辣湯底煮至入味,再撒上乾辣椒粉、香料,兩口一件。若喜歡飲返兩杯的話,我會建議吃這個前菜,可以打打底。「口水雞」$38。吃麻辣、口水菜最怕甚麼?當然是沒有麻亦沒有辣。一小碟雞肉,麻、辣並重,收貨之作: 不辣的「鹹燒白」$38,似梅菜扣肉。五花肉滷至入味,下面有大量梅菜,好想叫碗白飯 XD 「五香滷豬手」$40 本地豬手用成都來的滷水炆煮兩小時,滷水汁完全滲入豬手核心。皮爽彈,食到中間的肉是滿有滷水香。這個餸也是不辣的,甚有潮州菜的影子: 吃到這裏,是時候 Level 2 :「紅薯粉」$38 用豬骨等熬湯底,配以麻辣佐料調味。成都運來的紅薯粉,口感比一般木薯粉煙韌,湯底入口鮮香: 再來就是 Level 3 :「爆汗串串香」$75 / 15 串,$128 / 30 串,可選大、中、小辣: 麻辣燙用高湯、香葉、辣椒、花椒、丁香、八角、果皮、蔥、薑、蒜、紅油等

Level 1 :「農家小土豆」$16

「五香滷豬手」$40

吃到這裏,是時候 Level 2 :「紅薯粉」$38

麻辣燙用高湯、香葉、辣椒、花椒、丁香、八角、果皮、蔥、薑、蒜、紅油等 十多種香料,炒製後為鍋底,用來燙熟一串串食物。

我們選了中辣,最喜歡牛肉、豬皮、豆乾、萵苟、白蘿蔔、豆卜:

我覺得此辣汁比較溫和有深度,而且沒那麼油:

同時附上「油碟」$8 和「干碟」$8 點食物。油碟是麻油、蔥和芝麻,可以減辣:

「干碟」則是乾的香料辣椒粉,用來加辣:

提提大家,吃這個串串,習慣是會將食物拿出來吃,不會直接用牙去咬。不知不覺,我們 KO 了 30 串!!!

==============

Other Info. : 於 20/1/2019 - 20/2/2019 期間,簡單地完成: 讃好 “爆汗串串" Instagram 及 Facebook 專頁 於 Facebook 專頁留言「免費食龍蝦」,並分享該帖子, 就可以免費堂食一客「波士頓龍蝦」
2019-01-19
  • 口水雞
  • 鹹燒白
  • 五香滷豬手
  • 紅薯粉
  • 爆汗串串香
2019-01-30 33 views
叫左個麻婆豆腐飯,口水雞飯,分量只夠一個人食。串串香$128有10種,每款有三舊。再叫左個類似 手撕雞既,有芝麻醬系面都幾好食。啲串串都夠入味夠辣。整體上都不錯,但員工有點不耐煩😣🤧
2019-01-30
有次同朋友在旺角頭見到易拉架爆汗串串廣告,反正我及朋友都是愛食辣之人,所以就到爆汗串串食晚飯。 店雖然不太, 環境好舒服,牆有好鮮艷黃色有趣牆畫,非常奪目。* 店好細心, 每人給一件一次性圍裙,可防食野整污衣服。** 【鐘水餃】(辣) $28 這鐘水餃細細粒,內餡只有豬肉軟軟的,而餃外皮薄, 配上四川紅油,麻麻辣辣的好開胃。** 【千層肚】(辣) $36 牛柏葉咬下彈牙口感,並嗦晒了辣汁, 勁惹味,也配上爽口芽菜。** 【成都串串香】 30串(十款) $128 每款串串有色有味,香氣濃郁鲜香入味,有些滑嫩, 有些嚼勁十足,有些清脆爽口,特別愛食牛肉、 鴨舌、魷魚、黃喉.....,各款爆款菜品,非常惹味,讓我過足口瘾!** 【宜賓咸燒白麵】 (豬骨湯) $38 這宜賓咸燒白麵就是五花肉麵,五花肉好軟諗夠味, 滷味十足,而滷味汁送麵一流。** 【爆汗肥腸麵】 $38 肥腸麵的肥腸的口感不錯,不需要太用力咀嚼, 味道不會太過鹹又爽口,而白麵爽口, 加上麻辣湯底,十分開胃惹味。** 【成都老冰粉】 $15 成都老冰粉是甜品冰粉,口感似河粉滑滑的, 配上山渣餅及芝麻, 帶甜甜地,可解剛才食辣
有次同朋友在旺角頭見到易拉架爆汗串串廣告,
反正我及朋友都是愛食辣之人,所以就到爆汗串串食晚飯。
店好細心, 每人給一件一次性圍裙,可防食野整污衣服。
鐘水餃(辣) $28
這鐘水餃細細粒,內餡只有豬肉軟軟的,而餃外皮薄,
配上四川紅油,麻麻辣辣的好開胃。
千層肚(辣) $36
牛柏葉咬下彈牙口感,並嗦晒了辣汁,
勁惹味,也配上爽口芽菜。
成都串串香 30串(十款) $128
每款串串有色有味,香氣濃郁鲜香入味,有些滑嫩,
各款爆款菜品,非常惹味,讓我過足口瘾!
宜賓咸燒白麵 (豬骨湯) $38
這宜賓咸燒白麵就是五花肉麵,五花肉好軟諗夠味,
滷味十足,而滷味汁送麵一流。
爆汗肥腸麵 $38

肥腸麵的肥腸的口感不錯,不需要太用力咀嚼,
味道不會太過鹹又爽口,而白麵爽口,
加上麻辣湯底,十分開胃惹味。
成都老冰粉 $15
成都老冰粉是甜品冰粉,口感似河粉滑滑的,
配上山渣餅及芝麻, 帶甜甜地,可解剛才食辣味呢!
$141.5 (Dinner)
2019-01-29 61 views
天氣凍冰冰食點辣最正不過! 今天同個friend 去爆汗串串, 聽到個名都夠hot! 我地點左個冷鍋串串, 當中有雞有牛有腸仔有海帶有瓜, 好好食! 重點是個汁好味, d 食物很軟熟又滲哂汁。我特別推介腸仔, 好似臘腸, 好惹味! 食住辣要叫d 清熱涼伴平衡吓, 唔少得蒜泥青瓜, 青甜爽口, 蒜香味濃。必定要食蔥油雞, 有蔥有花生粒好惹味, 而且雞很滑, 有特色。另外點了個酸菜豬肚麵, 開胃得來味道濃, 加埋腐皮, 黑木耳, 牛根丸, 白蘿蔔同萵苣, 豐富又好食。點埋d 烏梅汁, 王老吉, 爽住咁走!

冷鍋串串
酸菜豬肚麵
蒜泥青瓜
烏梅汁
2019-01-28 14 views
這裡主打的都是成都菜系。點了宜賓鹽燒白,味道十分正宗,湯底好香,麵條麻辣鮮香兼而有之。店面雖小,但是牆上面既裝潢字句都幾搞笑,好有設計感和時尚感。連紙巾都印埋鋪頭名下次再來嘗試串串

下次再來嘗試串串
2019-01-28
$40 (Dinner)