2020-02-11 108 views
一坐低我哋就揀左幾樣小食同串串🤤🤤🤤原來佢哋既棒棒雞即係麻醬手撕雞 佢哋啲小食做得唔錯鴨血好好食呀 辣得好過癮 有條癮想一路食串串會係一大碗咁嚟到 我哋嗌咗小辣 但我無諗過小辣個湯底係咁紅架😱😱😱😱食落但見隔離枱叫咗BB辣level 個湯就明顯清好多 之不過面頭都有少量辣油漂浮 亦見到有得揀唔辣嘅骨湯串燒-啲雞肉串好滑 👍🏻👍🏻五花肉好厚身一嚿 索哂啲辣汁好惹味 有一層脂肪層去做一個辣同唔辣既緩沖區🤩🤩甜品-成都老冰粉城東小香腸係BB腸來的😂😂😂酸辣厥根粉味道唔錯 😼😼好香麻油味 辣味既味道係後湧上來的 而依個厥根粉既麵質好彈牙 口感有啲似米線再彈牙啲金菇腐皮卷我哋一round就食咗咁多串😂😂 雞肉串同五花腩就不停咁嗌😋😋☺️☺️
一坐低我哋就揀左幾樣小食同串串🤤🤤🤤

甜品-成都老冰粉

城東小香腸係BB腸來的😂😂😂

金菇腐皮卷

2020-02-06 89 views
成都火鍋大家就食得多😋唔知大家有冇試過成都串串呢? 呢一間係開到🕑凌晨兩點嘅串串放題, 鍾意食🔥辣嘅朋友就啱曬啦✨因為佢嘅辣度真係幾辣㗎✨所以舖頭名就叫做爆汗串串🥵當然呢好似我呢啲唔食得太辣嘅人就可以 😛😜選擇返bb辣, 時間十分之充足可以食足兩小時🤩而款式都非常多,有成40款串串 仲有小食 麵食同飲品,有牛肉、五花肉、特色千層肚、肥鵝腸、魷魚、黃喉、鴨舌、 成都小香腸等等 。 🥰我最鍾意食麻辣土豆因為佢嘅麻辣味索曬喺入面十分入味😍
2020-02-01 72 views
本來只是想查營業時間,結果看到可以外賣自取就點選了結賬時還用mastercard首次煘$30, 非常超值今次選了12款24串,小辣味道夠,價錢又不貴店員更介紹新小食,非常熱情
本來只是想查營業時間,結果看到可以外賣自取就點選了
結賬時還用mastercard首次煘$30, 非常超值

今次選了12款24串,小辣
味道夠,價錢又不貴

店員更介紹新小食,非常熱情
2020-01-31
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Credit Card Offers
2020-01-22 91 views
呢間店提供左串串放題,有小食、串串同麵類仼叫。如果要飲品仼飲就要加多30蚊。19:15前離座只係125加一,都幾抵。19:15之後就168加一。個人泥講鐘意食小食多啲,因為啲辣比較香。幾鐘意食佢既棒棒雞同鴨血!反而浸住串串既湯底冇咁香,不過串串款式算多。菜類串串,例如娃娃菜同西蘭花,吸收晒啲辣油辣湯真係好辣。記得太辣個陣可以食啲冰粉解解辣,都幾work。而且甜甜地都幾好味~總括泥講,我覺得不過不失,可以一試嘅。

總括泥講,我覺得不過不失,可以一試嘅。
  • 棒棒雞
2020-01-21 80 views
第2次食呢間串串啦入面既姐姐好熱情, 所以都幾中意黎食串串第一件事係揀湯底有辣有唔辣, 但因為想感受咩係爆汗, 當然係叫辣建議叫最少辣, 然後唔夠先叫姐姐加辣即叫即煮既關係只需要等一陣間串串就出黎啦出哂煙咁好吸引啊💨特別推介成都小香腸細細條食落好似蠟腸咁而其食物同個辣湯都幾夾溫馨提示 我叫小辣 都已經夠哂啦除左串串, 仲有小食, 麵同甜品大力推薦雞腳同埋雞翼尖雞翼尖好入味, 好想建議佢分拆出黎做外賣小食啊最後記得食埋個冰粉爆完汗要冷靜返💦
第2次食呢間串串啦
入面既姐姐好熱情,
所以都幾中意黎

食串串第一件事係揀湯底
有辣有唔辣, 但因為想感受咩係爆汗, 當然係叫辣
建議叫最少辣, 然後唔夠先叫姐姐加辣

即叫即煮既關係
只需要等一陣間串串就出黎啦
出哂煙咁好吸引啊💨
特別推介成都小香腸
細細條食落好似蠟腸咁
而其食物同個辣湯都幾夾
溫馨提示 我叫小辣 都已經夠哂啦

除左串串, 仲有小食, 麵同甜品
大力推薦雞腳同埋雞翼尖
雞翼尖好入味, 好想建議佢分拆出黎做外賣小食啊

最後記得食埋個冰粉
爆完汗要冷靜返💦
2020-01-21 69 views
識我既人都知我鐘意食辣,尋日就去左就約埋好姊妹去食「爆汗串串」食放題佢個湯底好香濃,由多款成都香料熬製而食,可以任選辣度,食唔到辣既可以要豬骨湯,除左有40幾款串串任食,仲有湯麵、四川風味小食等......🌟麻辣千層肚:麻辣栢頁+芽菜😋夠辣又惹味仲有香辣蓮藕片/麻辣腐皮🌶真係麻、香、辣十足! 記得要食成都老冰粉呀,解辣一流。價錢$128-$168任食兩個鐘,加$30啤酒🍻汽水任飲,咁就唔怕辣到食唔到啦😜

🌟麻辣千層肚:麻辣栢頁+芽菜😋夠辣又惹味
仲有香辣蓮藕片/麻辣腐皮🌶真係麻、香、辣十足!
記得要食成都老冰粉呀,解辣一流。

2020-01-20
$190 (Dinner)
  • 爆汗串串
  • 麻辣千層肚
2020-01-19 55 views
#爆汗串串香港既麻辣串串唔似得係大陸食到計竹籤重量收費,而係以放題任食模式,完全係一個價錢食到飽。成都麻辣串串放題 💰$128/位甘正宗既麻辣串串,我地都擔心佢會好辣,所以嗌左BB辣,🌶但唔會因為BB辣而無左個正宗風味,🌶個辣汁仍然保持麻麻辣辣甘。串串款式都好多,👆🏻每款每串一粒,而且每次都嗌幾多都黎齊幾多。😼而且所有食材真係好新鮮,好似蔬菜類甘都唔會話一早切開晒好乾甘,肉類又完全無雪味。😛最推介係花枝丸,佢真係好真花枝味;另外好似豬皮甘都好好食,因為佢好吸味,吸收晒d辣汁好滋味。爆汗小食除左串串仲有小食,不過小食無得揀辣度,所以唔食得辣既朋友慎選。😋雖然係辣,但都好惹味,令人欲罷不能。酸梅湯由於實在太辣,😅所以嗌左杯酸梅湯,酸梅湯係店家自制,😚酸酸甜甜好解辣。成都老冰粉黎度既冰粉推翻左我對冰粉既印象,😁餐廳用左山楂汁用冰粉底,而冰粉同盛載既配一早雪到冰凍,🙆🏻‍♀️非常清甜。
#爆汗串串

成都麻辣串串放題 💰$128/位

酸梅湯

成都老冰粉

同女朋友係附近睇完玩具槍!又有d想食辣野!見早早地食過早場平少少就沖左入去!!1715入到去食120分鐘!128算幾ok!連紙巾盒都係佢地自己公司!有d誠意!枱下有個籃比你放下杉(細心位)!比多30蚊有得任飲!食辣野當然要啦!!野飲就係普通樽裝野!你飲到3支都回本架啦!野食好多比你簡!小貼士 一次過點埋小食!小食好快就出黎!可以食住得!叫左鴨血同雞翼尖!鴨血同d麻辣好夾又唔係死實果隻!!正!雞尖就唔辣慨!入晒味!!又夠淋!無骨鳳爪!夠麻辣同香!!開晒個胃!主角成盤野咁黎!麻香漂漂!口水直流!成都小香腸!同廣東臘腸反唔多味!幾值意值得一試!豬皮 大小岩岩好!無毛無油膩味!吸晒d麻辣汁勁正!!大腸!清洗得夠乾淨!無異味!夠淋!腐皮包金菇!e個有d心思!同埋之後點架野食就係煮好一串串加落你個盤到!之後果d食物如果浸耐左就可能會冇咁熱啦!冰粉又係一定要食!!解解辣都要啦!!最最最有驚喜係個牛肉面!點左豬骨湯!香濃湯底!麵就煮得軟硬合適!大家如果個肚仲有少少位!一定要試下!!

1715入到去食120分鐘!128算幾ok!

連紙巾盒都係佢地自己公司!有d誠意!

叫左鴨血同雞翼尖!鴨血同d麻辣好夾又唔係死實果隻!!正!
主角成盤野咁黎!麻香漂漂!口水直流!

成都小香腸!同廣東臘腸反唔多味!幾值意值得一試!

豬皮 大小岩岩好!無毛無油膩味!
吸晒d麻辣汁勁正!!

大腸!清洗得夠乾淨!無異味!夠淋!

腐皮包金菇!e個有d心思!
同埋之後點架野食就係煮好一串串加落你個盤到!

之後果d食物如果浸耐左就可能會冇咁熱啦!
冰粉又係一定要食!!解解辣都要啦!!
最最最有驚喜係個牛肉面!點左豬骨湯!

• 爆汗牛肉麵
2020-01-17 1071 views
最近天氣有D濕氣重,總想食D重味嘢,搵咗朋友收工一齊去食麻辣串串。串串以前去深圳玩食過兩次,係香港真係好少有食串串既鋪頭。整體來講,我覺得性價比算係好好,好抵食。而且咁多款食材可以選擇,逐件點,咩都可以試下。辣度對於我來講係啱啱好,我揀咗小辣,食落係會有D出汗果種。而且湯係好惹味既,不過我覺得有根據香港人口味調整過,香料味無咁重,係容易入口既。店鋪不大,但乾淨企理,就算食剩好多竹枝,店員姐姐都好快幫手清走。土豆片、鴨舌、牛肚、厚白頁(牛百葉)仲有好多 XD特別推薦:鴨舌->好味,其他鋪頭好少有得食,之後兩輪都有添食牛肚、牛百葉:內臟愛好者必點,無得輸,整得都好乾淨,可以放心食用。海帶、秀珍菇:食辣一定要點海帶既~至於秀珍菇,吸曬D湯,勁入味除左有串串揀,仲有十款小食,真係好豐富,性價比好高香辣蓮藕片-爽口又惹味蒜泥青瓜-清新味覺又開胃,如果多D蒜泥更正雞翼尖-幾滑幾容易吮鴨血豆腐-食辣野唔食鴨血真係覺得唔完整肥腸closeup--好味!!我地落左3次單,因為係任點,所以唔需要一次點太多,可以多次加單,避免眼闊肚窄成都老冰粉-- 甜甜既冰粉,剛好中和辣味,怕辣既朋友啱曬豆漿係最解
土豆片、鴨舌、牛肚、厚白頁(牛百葉)仲有好多 XD
除左有串串揀,仲有十款小食,真係好豐富,性價比好高
開胃蓮藕片
香辣蓮藕片-爽口又惹味
手拍青瓜
蒜泥青瓜-清新味覺又開胃,如果多D蒜泥更正
雞翼尖
雞翼尖-幾滑幾容易吮
鴨血豆腐
鴨血豆腐-食辣野唔食鴨血真係覺得唔完整
肥腸closeup--好味!!
冰粉
成都老冰粉-- 甜甜既冰粉,剛好中和辣味,怕辣既朋友啱曬
豆漿係最解辣
2020-01-08
$168 (Dinner)
開胃蓮藕片
手拍青瓜
雞翼尖
鴨血豆腐
冰粉
2020-01-17 50 views
唔食得辣既我有時都會想念家鄉既風味🥵好彩佢地既串串有唔同辣度比我揀,佢既湯底用左好多來自成都既香料炮製🌶係香港都食到成都既麻辣串🍢如果唔想食辣可以揀返豬骨清湯。佢既串串有好多選擇,放題$128-$168加一可以食兩個鐘。另外仲有其他小食可以追加😋加$20就可以任食5款小食。當然唔少得我最愛食既成都老冰粉。食完辣串串再食老冰粉解辣,真係好滋味🥰其實你仲可以加$30任飲啤酒汽水🍺真係唔洗驚辣到食唔到。
唔食得辣既我有時都會想念家鄉既風味🥵
好彩佢地既串串有唔同辣度比我揀,

佢既湯底用左好多來自成都既香料炮製🌶
係香港都食到成都既麻辣串🍢
如果唔想食辣可以揀返豬骨清湯。
佢既串串有好多選擇,
放題$128-$168加一可以食兩個鐘。
另外仲有其他小食可以追加😋
加$20就可以任食5款小食。

當然唔少得我最愛食既成都老冰粉。
食完辣串串再食老冰粉解辣,
真係好滋味🥰

其實你仲可以加$30任飲啤酒汽水🍺
真係唔洗驚辣到食唔到。
2020-01-16
2020-01-14 56 views
今日同朋友行過見到爆汗串串,平時唔太食得辣,今日想試下,打算試最小既辣應該無乜嘢,點知食完就後悔,即使好細既都係食到出汗,會有麻既感覺。但同一個湯食幾次,食到後果開始有啲麻木左,所以叫左啲小食,出其不意,小食仲正過個串串😂個滷水雞翼尖食唔停,叫左幾次黎食,雖然唔辣,但係好入味!而且可以解下辣。之後順便叫埋青瓜,不過不失,但開胃一流,夠酸夠爽口。最後,叫埋個個都話好好食既甜品,辣到出哂汗,轉頭食番個凍既甜品,解辣又解熱,係一個好好配搭,不過係有啲太甜姐。幾適合一班人打打鬧鬧/吹下水既食嘢地方。

幾適合一班人打打鬧鬧/吹下水既食嘢地方。
  • 成都老冰粉
2020-01-12 997 views
🎐難得夾到時間,又冬至將近,熊妹點會放過同五小妹食個冬至飯呢?📌熊妹一直都好想試下旺角呢間新開的麻辣串燒店《爆汗串串》,食任食串串🍢,下午5點15分至7點15分同9點半打後都係$128加一1️⃣位,而黃金晚餐時段7點半至9點半就$168加一,加$30。📌串串放題都係啲大路食物,菜呀🥬,菇呀🍄,丸呀🍡,牛肉🐮雞柳🐥五花肉🐷等等。📌點好食物,就即煮即整,所以都要等啲時間。⏳📌只要選好想食咩串串🍢,就會按人頭俾咁多串,唔洗爭。👩‍👩‍👧‍👧📌有妹子唔食得辣,可選走辣。仲有低b辣,中辣同大辣。🌶一碗走辣。❌一碗低b辣,都已經食到出哂汗。💦📌仲有十款任食爆汗小食,有青瓜、蓮藕、千層肚、棒棒雞、腐皮、厥根粉、鳳爪、鴨血、水餃同雞翼尖,款款咁吸引,真係食小食都食飽。十款入面,妹子們都一致投票✅認為棒棒雞撈上芝麻醬同配上青瓜絲係最好味😋。另外千層肚個麻辣汁就最辣。💥📌店鋪唔算大,但都坐到5-6枱客人,晚餐時段都幾爆🈵,限時兩小時都食唔完,三五知己吹下水食下串燒真係人生一大樂事。

📌點好食物,就即煮即整,所以都要等啲時間。⏳
📌有妹子唔食得辣,可選走辣。仲有低b辣,中辣同大辣。🌶
一碗走辣。❌
爆汗串串
一碗低b辣,都已經食到出哂汗。💦

2019-12-21
$220 (Dinner)
2020-01-09 56 views
有排好興返大陸食麻辣燙!椰子雞!酸辣粉!依家係香港都食到咁有風味既成都美食!呢度係放題型式,任食唔嬲,$128-168一位任叫任食!食到你飽為止!而且種類繁多,一定有款啱你口味😋辣既程度可以因應返各人口味調節返,所以唔係好食得辣嘅朋友都可以照顧到☺️另外,餐廳仲可以無限提供成都冰粉,生津解辣一流!上邊仲有少少山楂餅,酸酸甜甜好正!麻辣千層肚十級辣,但牛栢葉好爽口彈牙,配埋芽菜一齊食,口感更豐富棒棒雞其實係手撕雞,青瓜絲配上麻醬,好啱啲唔食辣既朋友

麻辣千層肚
十級辣,但牛栢葉好爽口彈牙,配埋芽菜一齊食,口感更豐富

棒棒雞
其實係手撕雞,青瓜絲配上麻醬,好啱啲唔食辣既朋友
  • 麻辣千層肚
2020-01-07 54 views
<<真爆汗 🔥勁惹味 放題😋😋😋>>前2星期早收工 係旺角廣華街時爆汗串串既姐姐係門口宣傳5:15-7:15 時段任食只係$128 見幾抵就同同事入去試下😋我地5:15去到 比較早小人d 到大約6:30開始多d人我地叫左小辣 食得辣既同事 一到食就一到話正至於我就食得到 但一到爽又一到麻辣到申晒利😂☄️如果怕辣 可以選微辣/豬骨湯底咖_串串每申一啖仔因為係任食 唔夠再叫就得啦🤘🏻款式好多 一般麻辣燙既野都有我最中意 🥰雞軟骨 蓮藕 娃娃菜 鴨舌 另下豆卜吸晒d汁好辣但又好正!😆_ 另外有小食我推薦⬇️🌟滷水雞翼尖超級惹味 唔係好辣 叫左好多碟✌🏻🌟棒棒雞 即係麻醬青瓜雞絲清新一下必吃另外鴨血都好正 不過就辣D 同事叫完又叫🌝_最後 推薦一定要叫既成都老冰粉!!👍🏻👍🏻👍🏻甜甜地 重點係超!級!解!辣!😱叫定碗 食食下串食一粒 食食下串又食一粒可以辣得爽又無咁辛苦又係無限叫的 唔駛慳住叫🤣_想飲野可以加$30任飲另外有麵食個D不過我地胃位置有限就唔叫啦 😂128價錢真係好抵!
<<真爆汗 🔥勁惹味 放題😋😋😋>>

又係無限叫的 唔駛慳住叫🤣

想飲野可以加$30任飲
另外有麵食個D
不過我地胃位置有限就唔叫啦 😂

128價錢真係好抵!

2020-01-06 45 views
一直都好愛食辣口味的我,以前只有在大陸先周街穩到這類型的麻辣湯串串食。現在終於在香港穩到相類似的餐廳拉,呢間正宗四川成都既小店,辣味十足重點還要是放題形式去食 "麻辣串串"!!一個價錢任叫甘多款麻辣串同小食飲品,真係抵到爛^^去完之後覺得很小店的感覺,員工都好熱情好人^^重會問清楚客人平時食開幾辣給建議,因爲原來真的可以很辣!愛辣嗜好者一定不會失望啊!幸好是放題,像我可以慢慢由小辣開始嘗試,覺得不夠或者太辣都可以再轉。#麻辣鴨血一口size,麻辣汁很入味道~~最重要是不會有腥味,甘醇回香。#鐘水餃三角形的很可愛餡心多肉皮又薄#棒棒雞是涼拌麻醬同辣椒油等而炮製,辣度可以自己選擇呀!麻香辣香四溢,冬夏天吃都適合食~#蒜泥青瓜爽口清涼得黎又幾開胃,可以佐啤酒或者當作前菜都不錯。#香辣無骨鳳爪無骨已經非常好,又入味~~就算情侶之間對住食都不怕要lun骨而尷尬><haha!開始重頭戲啦~睇個menu 都眼花繚亂有成超過40幾款串串香,真係多到都5知選擇什麽啊^^放題好處就是樣樣都叫一樣來試下味,一串分量差不多一口size,吾怕浪費。睇見甘多串真係好興奮,全部沾曬湯底,一定是很入味
一直都好愛食辣口味的我,
以前只有在大陸先周街穩到這類型的麻辣湯串串食。
現在終於在香港穩到相類似的餐廳拉,
呢間正宗四川成都既小店,辣味十足

重點還要是放題形式去食 "麻辣串串"!!
一個價錢任叫甘多款麻辣串同小食飲品,真係抵到爛^^

去完之後覺得很小店的感覺,員工都好熱情好人^^
重會問清楚客人平時食開幾辣給建議,
因爲原來真的可以很辣!愛辣嗜好者一定不會失望啊!
幸好是放題,像我可以慢慢由小辣開始嘗試,
覺得不夠或者太辣都可以再轉。

#麻辣鴨血
一口size,麻辣汁很入味道~~
最重要是不會有腥味,甘醇回香。

#鐘水餃
三角形的很可愛
餡心多肉皮又薄

#棒棒雞
是涼拌麻醬同辣椒油等而炮製,
辣度可以自己選擇呀!
麻香辣香四溢,冬夏天吃都適合食~

#蒜泥青瓜
爽口清涼得黎又幾開胃,可以佐啤酒或者當作前菜都不錯。

#香辣無骨鳳爪
無骨已經非常好,又入味~~
就算情侶之間對住食都不怕要lun骨而尷尬><haha!

開始重頭戲啦~睇個menu 都眼花繚亂
有成超過40幾款串串香,真係多到都5知選擇什麽啊^^
放題好處就是樣樣都叫一樣來試下味,
一串分量差不多一口size,吾怕浪費。

睇見甘多串真係好興奮,全部沾曬湯底,一定是很入味。
個人覺得 雞肉、牛、五花腩、都肉質嫩滑,吸收哂辣汁,肉味濃郁;
而蔬菜類都有不少:可以嘗試 萵筍、蓮藕 、雲耳、小白菜等,爽口!

呢度重有個特別之處,可以加飲品放題~
就算真的食太辣都不怕無法解辣。
豆漿不但解辣首選,而且很順口很滑,超喜歡喝~
怕太熱氣都唔緊要,可以有涼茶類同鬼佬涼茶(啤酒)任飲^^

#成都老冰粉
嫩滑冰爽,如果食太辣的話呢款甜品是可以解辣的。