2012-03-02
第一年同阿亨過情人節。我地一早Plan左睇場戲先食晚飯。我地先去MegaBox睇七點半,再去戲院隔離o既Studio City嘆情人節晚餐。阿亨一早訂左位,所以我地好快就被安排入座。未入餐廳,係門口已經見到又簡單又靚o既佈置,玻璃窗貼左好多大大小小o既紅色心心;餐廳入面播住英文歌,感覺都幾好。當晚o既情人節晚餐都幾豐富,有頭盤、湯、兩個主菜、甜品同餐飲,埋單大約600鬆d。頭盤係煙三文魚caesar沙律同Parma Ham哈蜜瓜。沙律菜好新鮮,caesar醬開胃;個Parma Ham 好好食,夾埋哈蜜瓜一齊食,正!湯係蟹肉南瓜湯,仲有蒜蓉包。湯夠熱,味又夠濃!主菜分別係安格斯牛扒、虎蝦蕃茄天使麵。阿亨讚牛扒有肉味,叫七成,燒得岩岩好。 d蝦都幾大隻,唔"梅",意粉煮得唔錯,個蕃茄汁好惹味。甜品就最令我開心,因為有齊雪糕、Tiramisu同Brownie,岩哂我胃口。雪糕上面插左兩塊用朱古力整o既心,阿亨讓哂比我食!基本上,我好滿意呢個晚餐。 o野食好味,餐廳o既Waiter服務都好好。下次再黎,試埋其他o野先。
我地先去MegaBox睇七點半,再去戲院隔離o既Studio City嘆情人節晚餐。阿亨一早訂左位,所以我地好快就被安排入座。 未入餐廳,係門口已經見到又簡單又靚o既佈置,玻璃窗貼左好多大大小小o既紅色心心;餐廳入面播住英文歌,感覺都幾好。
湯係蟹肉南瓜湯,仲有蒜蓉包。湯夠熱,味又夠濃!
主菜分別係安格斯牛扒、虎蝦蕃茄天使麵。阿亨讚牛扒有肉味,叫七成,燒得岩岩好。 d蝦都幾大隻,唔"梅",意粉煮得唔錯,個蕃茄汁好惹味。 甜品就最令我開心,因為有齊雪糕、Tiramisu同Brownie,岩哂我胃口。雪糕上面插左兩塊用朱古力整o既心,阿亨讓哂比我食! 基本上,我好滿意呢個晚餐。 o野食好味,餐廳o既 Waiter服務都好好。
下次再黎,試埋其他o野先。