2022-04-25 371 views
人氣過江龍餐廳Sukiya開咗咁耐,次次經過都大排長龍,食唔食到真係好睇緣份😆————————————————🥇熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)👅爆醬芝士,配上甜味燒肉,份量同口感都十足😋🥈溫泉蛋牛丼(M$34)👅溫泉蛋撈牛肉飯,口感滑溜,價錢都幾公道👍🏻👅宇治抹茶牛奶($25)💬 想食就要早d排隊喇————————————————📍 SUKIYA すき家地址:旺角亞皆老街31號地舖
————————————————
🥇熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)
👅爆醬芝士,配上甜味燒肉,份量同口感都十足😋

🥈溫泉蛋牛丼(M$34)
👅溫泉蛋撈牛肉飯,口感滑溜,價錢都幾公道👍🏻

👅宇治抹茶牛奶($25)

💬 想食就要早d排隊喇
📍 SUKIYA すき家
地址:旺角亞皆老街31號地舖
2022-04-01 744 views
之前每次經過位於旺角朗豪坊附近的SUKIYA すき家,在店外排隊人潮絡繹不絕, 好想食都沒有這個勇氣去排隊, 今次機會來了🤩。 現在還沒有晚市, 我只可以買外賣然後在車上吃😅,三色芝士牛丼 $39、 香蔥溫泉蛋燒肉丼$49、青森富士蘋果宇治抹茶$28。 ▫️三色芝士牛丼🍛 ~ 芝士配搭牛肉, 濃厚的芝士香, 完全溶入牛丼裏, 芝士控一定要試下。 ▫️香蔥溫泉蛋燒肉丼🍛 ~ 燒肉醬汁甜甜的, 配上份量十足的炙燒牛肉和惹味的香蔥, 加上溫泉蛋拌飯, 食落非常開胃。▫️青森富士蘋果宇治抹茶🥤 ~ 淡淡的蘋果香, 配上抹茶,清香好味。 我比較喜歡香蔥溫泉蛋燒肉丼, 越食越好味😋。

三色芝士牛丼

青森富士蘋果宇治抹茶

我比較喜歡香蔥溫泉蛋燒肉丼, 越食越好味😋。
2022-03-30
$58 (Dinner)
三色芝士牛丼
青森富士蘋果宇治抹茶
2022-03-25 360 views
日本 🇯🇵牛丼😍位於旺角站C2出口,步行約2分鐘,地點很方便。 店內裝修日本🇯🇵風格文化,風格跟日本🇯🇵差不多,就像處身在日本🇯🇵的感覺,疫情期間不能去旅行🧳,回味一下也不錯。😆價錢方面都大眾化,性價比都算高,主菜牛肉口感不錯,都算新鮮,一點雪藏味都沒有,另外湯和沙律🥗也不錯,很有日本地道風味。☺️如果這段時間不能到日本🇯🇵 想感受置身日本感覺,值得推介的好去處!適合一個人或一大班朋友,地道的價錢,不錯的食物享受😎

適合一個人或一大班朋友,地道的價錢,不錯的食物享受😎

2022-03-12 798 views
📜”SUKIYA すき家 (旺角)📌 地址:旺角亞皆老街31號地舖🍽分店地區: 旺角 油麻地 紅磡🌟🌟評價🌟🌟日光腐皮豆乳鍋 $68牛肉壽喜燒鍋 $60真係好抵食既一人鍋😍自從吾再食吉野家之後就冇食過一人火鍋😆 往下都有一個烏冬仲有一大碗飯真係超級多🙈🙈真係會食吾曬 可以叫一個鍋再加配料都好✊🏻終於有日有時間去排隊食到😛 長時間都大長龍🙈 價錢又抵食 份量又多🥳味道又好食 等食物既時間都好快😇😇日本食材😍 希望有一日可以做到區區都有分店😍🌟KS評分 🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩#美食推介 #foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk旺角 #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #旺角美食 #foodieksk火鍋 #foodieksk
📜”SUKIYA すき家 (旺角)
📌 地址:旺角亞皆老街31號地舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk旺角 #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #旺角美食 #foodieksk火鍋 #foodieksk日本菜 #一人火鍋 #foodieksk快餐
2022-02-23 541 views
無得去日本旅行,唯有食個牛飯解下思郷情。叫左個芝士牛肉飯餐同泡菜牛肉飯餐。個餐可以根據個人飯量選擇大中小,價錢都唔同,個設計唔錯,經濟得來又唔會浪費食物。芝士牛肉飯既面都鋪滿左一層牛肉,份量上係無渣流攤既,肉口感唔錯,都有牛味既,配埋d芝士撈飯食都唔錯,有陣奶香。另外個飯d泡菜都算新鮮,無酸叔味,不過份量就少d,得幾塊。跟餐試左炸雞,雞肉都炸得鮮嫩既,有肉汁,幾好食。價錢方面就超值,人均60左右就有餐,有飯有肉有菜有野飲,抵食。
另外個飯d泡菜都算新鮮,無酸叔味,不過份量就少d,得幾塊。
跟餐試左炸雞,雞肉都炸得鮮嫩既,有肉汁,幾好食。
2022-02-21 347 views
依間人氣平民飯堂嘅排隊情況有幾誇張就係人都知,可能因為價錢實在太平嘅關係個個都想試吓,試完一次嘅又想返嚟食多次,每次去食即使係夜一夜都依然要等半個鐘或以上,今次試咗佢嘅招牌牛肉飯,呢度嘅牛肉飯或者其他飯類都有size可以選擇,正常飯量嘅應該就係L size,比起某大型連鎖店嘅牛肉份量略少,但係諗起佢嘅價錢都冇咩可以投訴~~洋蔥同牛肉汁都足夠撈飯,加埋雞蛋同埋嘢飲都係$50左右,難怪每次經過都見到佢大排長龍,的而且確係抵食又高質嘅選擇!
这家店我经常路过一直想吃,这次和朋友来,正好朋友想吃点不是太贵的日料,就进店吃了一波,我这次尝试了一下炸鸡咖喱饭,朋友点了一份芝士烧牛肉饭,我们两个人的套餐里,都有一份沙拉和一份忌廉汤,这两样味道一如既往的好,这次尝试觉得,他家牛肉饭的味道好一些。
2022-01-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-01-28 404 views
疫情下的晚餐系列,今次食日本人氣牛肉飯。之前都嚟食過,如果堂食要排好耐隊,買外賣就非常之快,唔使5分鐘。香蔥溫泉蛋牛燒肉丼👍🏻,簡簡單單溫泉蛋,加埋啲蔥,牛肉醬汁,仲有佢嘅燒牛肉,已經非常好食,飯採用日本越光米,而牛肉就係美國牛,都算有肉味。熱熔三色芝士燒肉丼👍🏻,老實講,食唔出有邊三款芝士,淨係知撈埋一齊好好食,又邪惡,又滿足。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 外賣唔使等,唔錯嘅選擇

👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : 外賣唔使等,唔錯嘅選擇
2022-01-23 299 views
想試呢間好耐,但每次經過都見到人龍,今日人龍短少少,就試吓啦。前面6,7個人,等左大約10分鐘就有得食。溫泉蛋燒肉丼$44, 加多$10多碗菜(特然間港式左🤣)。 碗飯都幾多燒牛肉汁,飯粒軟糯,但個汁令d飯個味偏鹹左少少,扣少少分;燒牛肉都ok,薄薄地嘅好腍;加埋隻溫泉蛋撈混食,少少中和左d鹹味,好食好多,但隻蛋嘅蛋味略嫌唔夠香。碟菜就真係好港式,但十分有誠意,並唔係一碗淥菜咁簡單,而係蒜蓉炒油麥菜,真係有驚喜。
溫泉蛋燒肉丼(M)
溫泉蛋燒肉丼(M)
2022-01-18 395 views
Weekend foodie儲post嘅第一餐☝🏻!好神奇上星期日中午12點幾冇人排隊,等咗5分鐘順利入座。作為佛系foodie唔會專登去大排長龍嘅人氣店/新店🐉,所以Sukiya開咗咁耐先係第一次食。如果出邊有人排隊,坐喺窗邊都應該食得幾尷尬,同埋咁多即棄餐具有啲唔環保😵。————————————————👅熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)👍🏻 甜味燒肉汁配三色芝士鹹鹹甜甜,溶咗嘅拉絲芝士好好味🧀,Tabasco轉換下口味,好食過之前介紹嘅元祖燒肉丼👅 溫泉蛋牛丼(M$34)👉🏻蛋汁同牛肉撈飯,口感滑溜, 可以免費加牛汁,同燒肉丼唔同口味🥚,先入為主嘅我都係覺得燒肉好食啲👅宇治抹茶牛奶($25)👍🏻標榜選用100%宇治抹茶及北海道牛奶,抹茶味唔係好濃,但係飲得出係日本抹茶🍵,啱唔鍾意苦嘅朋友仔———————————————— 🚩總結:唔怪得知咁多人排隊啦———————————————— 🌟注意:堂食喺座位落order,用餐後先到櫃檯埋單————————————————📍 SUKIYA すき家地址:旺角亞皆老街31號地舖.🗺地區:#bem 旺角📥分類:#bem日本菜💰人均消費:#bem_5

————————————————
👅熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)

👅 溫泉蛋牛丼(M$34)

👅宇治抹茶牛奶($25)
🚩總結:唔怪得知咁多人排隊啦
————————————————
🌟注意:堂食喺座位落order,用餐後先到櫃檯埋單
📍 SUKIYA すき家
地址:旺角亞皆老街31號地舖
🗺地區:#bem 旺角
📥分類:#bem日本菜
💰人均消費:#bem_51至100蚊
2022-01-17 213 views
今日同朋友食lunch,我哋大約1:00左右到等咗三個字左右就有得食啦,都幾快,而且出餐都好快溫泉蛋牛丼好正🥰因為食快餐所以冇乜要求,最好嘅係佢個套餐有菜揀🤣套餐都係加$10咋,唔叫套餐就$34~抵到爛‼️
今日同朋友食lunch,我哋大約1:00左右到
等咗三個字左右就有得食啦,都幾快,而且出餐都好快
溫泉蛋牛丼套餐
溫泉蛋牛丼套餐
2022-01-07 2872 views
是日下著連綿細雨,在旺角處理好事情後要搵飯食,腦袋閃過一絲念頭,就是去すき家會否不用排隊呢?因開業都一段時間,加上落雨,直覺覺得沒什麼人會排隊吧!去到店門前,還是有排隊的人龍,但不及初開業那時的人龍長,今次就決定排隊啊!!等了約15~20分鐘就能入座,這個等候時間都算合理的!第一次光顧すき家,見到餐牌,有少少花多眼亂~~~單是牛丼就已有9款,還不計其他的燒肉丼或鍋類食品啊!!另外加錢配套餐也有不少變化~~最終我選了熱溶三式芝士牛丼,老公就揀W溫泉蛋牛丼,我們分別加配沙律套餐和青菜套餐,選特製冰紅茶丫~~~沙律菜,配整瓶胡麻醬,可視乎個人口味,喜歡落多落少都可以!熱溶三式芝士牛丼,有三種芝士,最面層的芝士已溶化了,與另外的芝士碎一起拌勻,所有芝士就被飯的熱力所溶化,並形成拉絲效果。牛肉嫩,味道不會鹹,反而還帶點微微甜味。雖然有三種芝士,但吃完整碗都不會太膩滯,反而感覺是滋味中帶著柔和感。其實這款牛丼還附有一小包TABASCO醬,但由於老公不能吃辣,我就沒加到辣醬咯~~青菜套餐是蒜蓉炒通菜,好香蒜蓉味!!W溫泉蛋牛丼,就是double溫泉蛋的意思。牛肉份量多,鋪滿整碗飯面,溫泉蛋汁配牛丼絕

沙律菜
沙律菜,配整瓶胡麻醬,可視乎個人口味,喜歡落多落少都可以!
熱溶三式芝士牛丼配沙律套餐

熱溶三式芝士牛丼

W溫泉蛋牛丼配青菜套餐

W溫泉蛋牛丼

青菜套餐是蒜蓉炒通菜,好香蒜蓉味!!W溫泉蛋牛丼,就是double溫泉蛋的意思。牛肉份量多,鋪滿整碗飯面,溫泉蛋汁配牛丼絕對是上佳配搭。加了碗牛肉汁,增添牛味,而且牛肉汁味道不會太鹹。

特製冰紅茶,有點令人驚喜,紅茶香而不澀,容易入口,而且不會有一陣死甜味,好喝啊!

吃過這一頓晚飯,就明白為何下著毛毛細雨時,すき家還是會有它的擁躉排隊等候!
2021-10-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
熱溶三式芝士牛丼配沙律套餐
熱溶三式芝士牛丼
W溫泉蛋牛丼配青菜套餐
W溫泉蛋牛丼
2022-01-05 214 views
🍽溫泉蛋燒肉丼牛肉汁滲晒落啲飯到,再加上蛋黃液要KO成碗飯絕對冇難道🥳M size好夠食好大碗,抵食!🍽追加炸雞套餐炸雞中規中矩,略嫌唔夠香口唔係太夠熱同埋唔脆😳但勝在冇炸到太乾肉都大舊,多肉食夠厚肉!食下食下覺得有少少膩呢個時候枱面上嘅薑同餐飲就好有用我應該夾咗幾十條薑 😬完全地解左膩套餐可以揀麵豉湯或者飲品叫咗冰紅茶,解渴又解膩!
🍽溫泉蛋燒肉丼
牛肉汁滲晒落啲飯到,再加上蛋黃液
要KO成碗飯絕對冇難道🥳
M size好夠食好大碗,抵食!

🍽追加炸雞套餐
炸雞中規中矩,略嫌唔夠香口
唔係太夠熱同埋唔脆😳但勝在冇炸到太乾
肉都大舊,多肉食夠厚肉!

食下食下覺得有少少膩
呢個時候枱面上嘅薑同餐飲就好有用
我應該夾咗幾十條薑 😬完全地解左膩
套餐可以揀麵豉湯或者飲品
叫咗冰紅茶,解渴又解膩!
2022-01-04 302 views
由於太掛住日本丼飯,男神就帶我食這間Sukiya 🥰 今日排左30分鐘咋😅有新野試 「韓式牛肉拌飯」份量十足,配菜豐富,套餐內有炸雞3件😏「牛肉壽喜燒」甜甜的壽喜燒醬,牛肉配上白飯, 暖粒粒嘅感覺,冬天必食🥰「蔥花牛肉溫泉蛋丼」外貌太完美了🤩 滿滿的蔥花,喜歡食蔥既我,岩哂👍🏻 配上溫泉蛋,簡直是無得頂🥳「抹茶布丁奶」正呀! 唔太甜,而且有布丁在內,令口感提升😃備註:🔺食左佢好難再去吉xx😅🔺燒牛好食過牛肉🥰🔺跟餐抵食👍🏻🔺日本米煮理😍

「抹茶布丁奶」正呀! 唔太甜,而且有布丁在內,令口感提升😃

備註:
🔺食左佢好難再去吉xx😅
🔺燒牛好食過牛肉🥰
🔺跟餐抵食👍🏻
🔺日本米煮理😍

2021-12-22 337 views
SUKIYA すき家 香港人絕對唔陌生,依間日式牛丼店無論咩時段都係需要排隊😂適逢今日冬至可能比較多人返屋企做節所以唔需要排隊就食到喇😋天氣凍凍哋最啱打邊爐,所以我哋叫咗一人一鍋,我哋分別叫咗「壽喜燒」及「北海道咖哩」二款都好好味,個汁撈飯都一流😋。另外飲品方面,我叫咗杯黑糖啫喱牛奶紅茶,每啖都飲到啲啫喱,又唔會過份甜,都幾好飲。味道:💛💛💛💛環境:💛💛💛價錢:💛💛💛💛5x💛為最高回頭度:7/10整體依餐好滿足,澱粉質填飽空間,而個價錢絕對超值。📍旺角亞皆老街31號地舖

適逢今日冬至可能比較多人返屋企做節所以唔需要排隊就食到喇😋

味道:💛💛💛💛
環境:💛💛💛
價錢:💛💛💛💛
5x💛為最高

回頭度:7/10
整體依餐好滿足,澱粉質填飽空間,而個價錢絕對超值。

📍旺角亞皆老街31號地舖
北海道咖哩鍋
壽喜燒牛肉鍋
2021-12-21
$80 (Dinner)
北海道咖哩鍋
壽喜燒牛肉鍋