早前去過「元朗雞粥」整體感覺也不錯,知道現在進註入屯門,即刻起行去試試🤭🤭餐廳環境光線充足,空間感十足,採用木系風格,感覺令人舒適又放鬆。1)酥炸魷魚鬚🦑$61每次嚟到都是我們必定會選的小菜,外皮炸得香脆又不會有太多粉漿,煙煙韌韌,而且份量頗多(大大碟)必食推介👍👍2)海蜇手撕雞🐔$58這個也是我們必定會選的小菜之一,份量十足,海蜇爽口,手撕雞肉質嫩滑,配搭醬汁,口感非常豐富~推介👍👍3)香脆炸大腸$58炸大腸宜家真賣少見少,外皮炸得香脆又不會太油膩,香口又煙韌好味,配埋醬汁真的食到停不了口🤭4)紅燒脆皮乳鴿餐廳必吃之選,乳鴿皮脆肉質多汁,沾上淮鹽味道更加美味😋惹味十足5)Xo醬叉燒炒蛋飯$64叉燒肥瘦適中,炒蛋頗多,口感豐富;配上XO醬惹味可口,成碟飯好滿足❤️6)薑汁紅棗糕$24飯後甜品~好好食,我們食完一碟急不及待要再添多一碟了,薑汁很出配搭紅棗,味道不錯又不會太甜,糕點口感煙韌,一試愛上😋喜歡食紅棗糕的朋友一定要試👍👍7)七喜龍眼冰$258)七喜話梅柑桔冰$25兩款飲品也不錯,解渴作用,值得一試👍

1)酥炸魷魚鬚🦑$61

2)海蜇手撕雞🐔$58

3)香脆炸大腸$58

4)紅燒脆皮乳鴿

5)Xo醬叉燒炒蛋飯$64

6)薑汁紅棗糕$24

7)七喜龍眼冰$25
8)七喜話梅柑桔冰$25
兩款飲品也不錯,解渴作用,值得一試👍

元朗新記煲仔雞粥老字號搬咗去屯門新墟,人氣依然不減😳晏就大概2點等咗一陣就有位啦~新店大部份都係卡位,坐得舒服,裝潢感覺似現代冰室除咗馳名雞粥之外,仲多咗好多港式地道美食😯估唔到XO醬叉燒炒蛋飯都例入推介之一🤓賣相吸引,叉燒抱蛋份量十足蛋味香濃夠哂滑溜叉燒半肥瘦大大塊又唔會柴皮叉燒炒蛋配XO醬,令整個飯更惹味,可以encore😜生滾姜絲豬膶通粉同沙嗲鮮牛出前一丁都係茶記名物套餐可配牛油多士或+$3揀菠蘿包同炒蛋或腸仔豬膶爽口新鮮😋配姜絲湯開胃暖身沙嗲牛口感軟腍,沙嗲汁濃郁,每啖出前一丁都好掛湯啊~一定要留肚食香脆炸大腸!雖然好邪惡,但外皮超脆口,味道甜甜鹹鹹咁食落非常滋味,如果用嚟佐酒一流🔥椒鹽豬扒係我嘅至愛之一豬扒外層炸至脆身,肉質鬆化keep到肉汁加咗蒜頭辣椒,香口惹味😜菠蘿咕嚕肉入口香脆,梅頭肉做到鬆軟口感甜酸味道比例啱啱好,真係可以加多幾碗飯啊🍚
元朗新記煲仔雞粥老字號搬咗去屯門新墟,人氣依然不減😳
晏就大概2點等咗一陣就有位啦~

新店大部份都係卡位,坐得舒服,裝潢感覺似現代冰室
除咗馳名雞粥之外,仲多咗好多港式地道美食😯

估唔到XO醬叉燒炒蛋飯都例入推介之一🤓
賣相吸引,叉燒抱蛋份量十足

蛋味香濃夠哂滑溜
叉燒半肥瘦大大塊又唔會柴皮
叉燒炒蛋配XO醬,令整個飯更惹味,可以encore😜

生滾姜絲豬膶通粉同沙嗲鮮牛出前一丁都係茶記名物

套餐可配牛油多士或+$3揀菠蘿包同炒蛋或腸仔
豬膶爽口新鮮😋配姜絲湯開胃暖身
沙嗲牛口感軟腍,沙嗲汁濃郁,每啖出前一丁都好掛湯啊~

一定要留肚食香脆炸大腸!

雖然好邪惡,但外皮超脆口,味道甜甜鹹鹹咁
食落非常滋味,如果用嚟佐酒一流🔥

椒鹽豬扒係我嘅至愛之一

豬扒外層炸至脆身,肉質鬆化keep到肉汁
加咗蒜頭辣椒,香口惹味😜

菠蘿咕嚕肉入口香脆,梅頭肉做到鬆軟口感

甜酸味道比例啱啱好,真係可以加多幾碗飯啊🍚

2024-01-28 115 views
元朗新記原來係屯門開左分店而且好近我地🤩一於偷懶唔煮飯 去元朗新記開餐🍴我地一家三口總共叫左7樣野食🤣每樣都勁大碟 勁好食😋🔸酥炸魷魚鬚🔸炸到好脆口 炸粉粉漿亦唔會太厚🙌🏻🔹海蜇手撕雞🔹海蜇爽口彈牙 配上嫩滑手撕雞 超好食🤤🔸蒜泥汁脆皮豆腐🔸脆皮豆腐炸到外脆內嫩👍🏻然後點少少蒜泥汁 感覺好特別好香蒜蓉味 但亦唔會太鹹👏🏻🔹紅燒元朗脆皮乳鴿🔹推薦依個脆皮乳鴿呀!好正!乳鴿個皮勁脆 即使我地放凍左先食 個皮依然keep住好脆口👍🏻👍🏻🔸 XO醬豬扒炒公仔麵🔸依個炒得好惹味🙌🏻 好有鑊氣豬扒份量亦都好多🔹芝士魚柳焗飯🔹依個焗飯不得了 超級多芝士😍撈埋一齊食勁正🔸蒜蓉炒時菜🔸
元朗新記原來係屯門開左分店

脆皮豆腐炸到外脆內嫩👍🏻
然後點少少蒜泥汁 感覺好特別
好香蒜蓉味 但亦唔會太鹹👏🏻

🔹紅燒元朗脆皮乳鴿🔹
推薦依個脆皮乳鴿呀!好正!

🔸 XO醬豬扒炒公仔麵🔸
依個炒得好惹味🙌🏻 好有鑊氣
豬扒份量亦都好多

🔹芝士魚柳焗飯🔹
依個焗飯不得了 超級多芝士😍
撈埋一齊食勁正

🔸蒜蓉炒時菜🔸
2024-01-22
$200 (Dinner)
  • 酥炸魷魚鬚
2024-01-27 87 views
平價🫶🏻 × 親民🤤 × 小菜🥢今次嚟到屯門新墟,呢度有好多嘢食揀😍,今次鼠尾草🌱就去咗一間價錢好平嘅小菜🤑。比起大牌檔,呢度更加平,而且環境乾淨企理🥰,啱曬夜晚同屋企人、朋友食飯。嚟到呢度梗係要試海鮮粥🤤!80幾蚊就有曬成隻蟹、仲有蝦、帶子😳,海鮮份量好足料,兩個人share都好滿足💖。脆皮乳鴿外皮好脆卜卜😋,一咬落去好正。海蜇生腸份量超級多✨,好滿足,而且甜甜辣辣嘅調味醬好香口😚。仲可以揀一啲小菜加配成套餐,有埋白飯同飲品🕶️。菠蘿咕嚕肉份量以價錢嚟講勁多🤭!咕嚕肉外層脆口,加埋甜甜酸酸嘅醬好香🤤。椒絲腐乳炒通菜都係必嗌🥰!又大份又好食,通菜嘅口感同椒絲腐乳香真係好夾🫶🏻。💰 馳名海鮮粥($81)💰 紅燒元朗脆皮乳鴿($76)💰 海蜇生腸($58)💰 菠蘿咕嚕肉($61)💰 椒絲腐乳炒通菜($51)💰 加飯、熱菊花蜜 ($20)💰 熱柑桔蜜($18)🥢 新記 🗺️ 屯門鄉事會路117-157號康麗花園地下6號舖

平價🫶🏻 × 親民🤤 × 小菜🥢

💰 馳名海鮮粥($81)
💰 紅燒元朗脆皮乳鴿($76)
💰 海蜇生腸($58)
💰 菠蘿咕嚕肉($61)
💰 椒絲腐乳炒通菜($51)
💰 加飯、熱菊花蜜 ($20)
💰 熱柑桔蜜($18)
🥢 新記
🗺️ 屯門鄉事會路117-157號康麗花園地下6號舖
貴妃雞粥加豬潤🐔$65天寒地凍 一定食雞粥仲格補吓身 加多份豬潤粥底綿綿 而且煲粥係淡黃色證明真係生滾雞粥 仲要入面好多料最後食唔晒啲雞~艇仔粥 $37加入咗大量魷魚,魚片條同埋豬皮仲加咗花生!清清地得嚟 又有少少鮮味同咬口食完雞粥又可以食吓艇仔粥中和翻啲蜆介鯪魚球$58有6粒咁多🙊仲要每粒都好大料配埋蜆介醬 鹹香鹹香~味道好濃建議配飯同粥食就一流菠蘿咕嚕肉🍍$61基本上係廚師推薦同餸飯名物😂炸衣唔會太厚 而且有好多菠蘿🥰不過都有好多我唔食嘅3色椒同洋蔥🧅海哲生腸$58香脆炸兩腸粉$25凍檸茶 跟餐$6熱菊花蜜 跟餐$6
貴妃雞粥加豬潤🐔$65
天寒地凍 一定食雞粥
仲格補吓身 加多份豬潤
粥底綿綿 而且煲粥係淡黃色
證明真係生滾雞粥 仲要入面好多料
最後食唔晒啲雞~

艇仔粥 $37
加入咗大量魷魚,魚片條同埋豬皮
仲加咗花生!清清地得嚟 又有少少鮮味同咬口

香脆炸兩腸粉$25

凍檸茶 跟餐$6
熱菊花蜜 跟餐$6

2024-01-13 97 views
今日下午茶餐,魚粥同艇仔粥,魚粥食食下有異物,吐出見到係“殼”,問員工,話應該係海鮮粥收回入㕑房的煲丢左落去魚粥,意思即係你地食到“㕑餘”,隔離枱點了一個飯,我地才點飲品,見隔離枱個飯都食得,咁我地啲飲品“熱檸水同熱檸蜜”幾時上??又問員工,回覆嘅㕑房壞機,現在整,乜家下㕑房都用AI整餐飲咁高檔嘅咩?!等好耐,有得飲,杯檸蜜飲落有“桔”味,怪怪的,又要問員工,話一定係檸蜜,桔係有果實,咁係咪我飲緊嗰隻杯未有洗,有上一手飲品的殘渣見係新店才去,內部食具和運作就令人“聞風喪膽”,自問就唔會再去🤢🤢🤢

2024-01-13
  • 不應該去食
元朗新記煲仔雞粥進軍屯門了🎉馳名的生滾鮮蟹粥綿滑鮮甜,還不只有粥粉麵飯,另有小食、鑊氣小炒,食物種類挺多元化。店內座位寬敞、環境整齊清潔,以橙色和木系為主,帶有一點點現代感的懷舊風格❖ XO醬炒蘿蔔糕 $58外層脆卜卜、內裏軟熟,XO醬不會太辣,蝦乾仔鮮味❖ 海蜇生腸 $58爽口的海蜇生腸配上自家調配醬汁,酸甜中帶一點點辣味,十分惹味❖ 鮮蟹粥 $59粥底口感綿滑,加入薑絲令蟹膏和蟹肉更出味更鮮,用砂鍋仔上枱,保持一定熱度。❖ 椒鹽豬扒 $64份量多,豬扒軟腍肥瘦適中,椒鹽味剛剛好❖ 蝦醬炒通菜 $51通菜葉很嫩,莖部爽脆可口,蝦醬的鹹香十足❖ 薑汁紅棗糕 $24超愛吃紅棗糕的我,不得不點這飯後甜點來享用,蒸紅棗糕柔韌清甜,棗香沁人心脾,將晚餐畫上完美句號。❖ 自家製五花茶 $11❖ 凍豆漿 $11〈豆漿、五花茶跟正價食物-$2〉
元朗新記煲仔雞粥進軍屯門了🎉

❖ XO醬炒蘿蔔糕 $58
外層脆卜卜、內裏軟熟,XO醬不會太辣,蝦乾仔鮮味

❖ 海蜇生腸 $58

❖ 鮮蟹粥 $59

❖ 椒鹽豬扒 $64
份量多,豬扒軟腍肥瘦適中,椒鹽味剛剛好

❖ 蝦醬炒通菜 $51
通菜葉很嫩,莖部爽脆可口,蝦醬的鹹香十足

❖ 薑汁紅棗糕 $24

海蜇生腸
蝦醬炒通菜
薑汁紅棗糕
自家製五花茶、凍豆漿
本來我食過呢間其他分店都幾好,食物種類多,有粥有燒味有小菜,啤酒抵飲,藍妹都是32蚊,元朗哪一間我都經常去的,但呢間野實在太多烏蠅同蚊了,要攪攪佢啦,今日食到尾,發現有隻蚊跌咗落杯奶茶度,勁嘔心,好在有望吓先
2024-01-03 94 views
屯門新開咗間新記,試吓先。茶餐廳環境光鮮,上菜都算快。枸杞豬潤湯 $56凍冰冰,整返碗熱辣辣既湯暖暖胃先,豬潤湯清肝明目。裹面有好多豬潤,好足料,有少少薑絲調味,唔錯幾好飲。椒鹽炸魷魚鬚 $61係我好鍾意嘅懷舊小食之一。好大碟,足夠三至四個人食,魷魚大大條,香脆彈牙,入邊唔會炸到好乾身。紅燒脆皮乳鴿 $76炸到熱辣辣,做到皮脆肉嫩Juicy,點少少華鹽食,正。燒味拼盤 $93燒味拼盤有貴妃雞、叉燒、海蜇、燻蹄。一次過可以試晒4款,貴妃雞好肥,肉質嫩滑,燻蹄彈牙,叉燒肥偏瘦,最好食係海蜇,爽口彈牙,入口仲帶有點辣勁,但四款都略嫌有點凍冰冰。椒絲腐乳炒通菜 $51比想像中大碟,即叫即炒,通菜爽口,腐乳同薑味都好足夠。薑汁紅棗糕 $24雖然食到好飽都要整返個甜品,淡淡薑汁味,唔太甜,口感煙靭,都OK。
屯門新開咗間新記,試吓先。茶餐廳環境光鮮,上菜都算快。

枸杞豬潤湯 $56

椒鹽炸魷魚鬚 $61

紅燒脆皮乳鴿 $76
炸到熱辣辣,做到皮脆肉嫩Juicy,點少少華鹽食,正。

燒味拼盤 $93

椒絲腐乳炒通菜 $51
比想像中大碟,即叫即炒,通菜爽口,腐乳同薑味都好足夠。

薑汁紅棗糕 $24

以前住元朗既時候,晚餐、宵夜都成日幫襯。而家喺屯門都食到!每次必點生滾煲仔粥,今次食貴妃雞蠔仔粥,雞粥粥底好清甜,雞肉份量十足,加埋蠔仔鮮味更濃食粥配搭有好多小食、小菜可以揀,紅燒元朗脆皮乳鴿,外皮金黃酥脆,咬落好脆!裡面肉嫩多汁,好好味!海蜇手撕雞係我哋經常都會點,唔係好多餐廳有整呢道菜。佢個醬汁好正,撈埋海蜇加手撕雞,手撕雞惹味,海蜇好爽,口感豐富最後加碟炒菜,椒絲腐乳通菜,鑊氣十足,通菜鮮嫩,腐乳醬好香七喜龍眼冰,加咗好多粒龍眼肉,清涼解渴,好清爽泰式青檸,酸酸甜甜,滿滿既青檸香味,酸甜適中屯門店同元朗店一樣,長期都好多人食,要預留少少時間等下位。食物都大大份,好豐富,都好抵食!
以前住元朗既時候,晚餐、宵夜都成日幫襯。而家喺屯門都食到!

最後加碟炒菜,椒絲腐乳通菜,鑊氣十足,通菜鮮嫩,腐乳醬好香

七喜龍眼冰,加咗好多粒龍眼肉,清涼解渴,好清爽
泰式青檸,酸酸甜甜,滿滿既青檸香味,酸甜適中

2023-12-29 33 views
之前係元朗食過幾次都覺幾好食見屯門開左所以黎試下但質素都差好遠我叫了雞粥、酥炸魷魚鬚和炒麵雞粥有很多骨頭,基本上無乜肉因為太多骨頭食起來不太順暢粥佈滿雞油,所以其實味道上係幾好酥炸魷魚鬚是凍的而且非常硬!硬到難以嚼碎。成碟無食到雞什炒麵味道算正常,但問題在於它太乾了。雞什分量同元朗店亦差好遠。價錢唔太記得兩間有無分店但屯門附近仲有幾間粥鋪我就唔會再幫襯佢啦建議想試嘅朋友可以去元朗店食小總結❤️📌質數同元朗店差好遠
之前係元朗食過幾次都覺幾好食
見屯門開左所以黎試下
但質素都差好遠

我叫了雞粥、酥炸魷魚鬚和炒麵

雞粥
有很多骨頭,基本上無乜肉
因為太多骨頭食起來不太順暢
粥佈滿雞油,所以其實味道上係幾好

酥炸魷魚鬚
是凍的而且非常硬!硬到難以嚼碎。成碟無食到

雞什炒麵
味道算正常,但問題在於它太乾了。雞什分量同元朗店亦差好遠。

價錢唔太記得兩間有無分店
但屯門附近仲有幾間粥鋪
我就唔會再幫襯佢啦
建議想試嘅朋友可以去元朗店食

小總結❤️
📌質數同元朗店差好遠

#馳名海鮮粥 ⭐️⭐️⭐️⭐️#蝦米炸兩腸粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️#紅燒元朗脆皮乳鴿 ⭐️⭐️⭐️⭐️#酥炸魷魚鬚 ⭐️⭐️⭐️⭐️#秘製雞中翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️#炸雞脾薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️#七喜龍眼𣲙 ⭐️⭐️⭐️⭐️#鮮蝦雲吞撈麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️元朗馳名老店新記終於係屯門有分店喇!我哋唔洗再走入元朗食喇!⭕️海鮮粥好足料啖啖海鮮⭕️炸兩薄皮脆料⭕️雲吞大大隻蝦⭕️脆皮乳鴿果然係脆皮⭕️雞脾大大隻仲好juicy⭕️價錢平民好抵食⭕️好多選擇粥店嘅又有茶餐廳嘅又有
#馳名海鮮粥 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️雞脾大大隻仲好juicy
⭕️價錢平民好抵食
⭕️好多選擇粥店嘅又有茶餐廳嘅又有
2023-12-25 22 views
去屯門探朋友,去餐廳食嘢可以點到燒乳鴿,朋友就話去新記。由朋友帶路去到新記,走入餐廳有好多卡座位,茶餐廳裝潢簡潔,呢間餐廳多人點雞粥,仲有小菜、雲吞麵、焗飯、三文治等等。紅燒元朗脆皮乳鴿,外皮香香脆脆,乳鴿肉鲜嫩多汁。帶子貴妃雞炒烏冬,帶子彈牙,貴妃雞用來炒烏冬,味道一級棒。楊州炒飯,材料有蝦仁、火腿,加入蛋炒,粒粒黃金色,蛋香滿盈。秘製雞中翼,雞翼滑嫩多汁,用來配飯一流。豬潤腸粉,散發米香,軟熟滑溜。香脆豬扒包,微烘的豬仔飽香脆鬆軟,豬扒肉外酥內軟。元朗新記 (屯門)屯門鄉事會路117-157號康麗花園地下6號舖
去屯門探朋友,去餐廳食嘢可以點到燒乳鴿,朋友就話去新記。

紅燒元朗脆皮乳鴿,外皮香香脆脆,乳鴿肉鲜嫩多汁。

帶子貴妃雞炒烏冬,帶子彈牙,貴妃雞用來炒烏冬,味道一級棒。

秘製雞中翼,雞翼滑嫩多汁,用來配飯一流。

豬潤腸粉,散發米香,軟熟滑溜。

香脆豬扒包,微烘的豬仔飽香脆鬆軟,豬扒肉外酥內軟。

元朗新記 (屯門)
屯門鄉事會路117-157號康麗花園地下6號舖
2023-11-11 135 views
相信聽到呢個名一啲都唔陌生😆 第一次食嗰陣時喺元朗,因為係坐戶外,環境相對上來講比較大排檔啲🙈~ 今次嚟到屯門食新記,有卡位燈光光猛啲,坐都坐得舒服啲😳 除咗粥粉麵飯外仲有小食,啱哂大人小朋友😋1️⃣ 香脆炸兩腸粉 🥢一定係廣東特色小食之一😍 用薄薄嘅腸粉包着油炸鬼,一個價錢兩種享受😎 雖然炸兩超肥,係減肥剋星,但係真係好難抗拒得到😭 呢到炸兩每件都切成細細件,女仔係櫻桃小嘴都唔怕啦🤭2️⃣ 酥炸魷魚鬚 🦑唔少得懷舊街頭小食🫣 炸魷魚鬚嘅炸漿一啲都唔厚,唔會好死實,食落香脆惹味😝 夾完一條又一條,食到停唔到口😆3️⃣ 菠蘿咕嚕肉 🐷酸酸甜甜又甜甜酸酸嘅咕嚕肉應該冇人鍾意食😍 粘上糖醋滷汁嘅咕嚕肉酥脆內嫩,酥化得嚟有嚼劲,肉香四溢好吸引😋 另外仲有洋蔥、燈籠椒同菠蘿等嘅配菜,色彩鮮艷,同時係視覺同味覺嘅享受😎4️⃣ 生滾煲仔粥 🥣即叫即滾嘅粥尤其滋味,用咗三種米煮嫁😳 除咗Menu上有嘅粥款外,仲有得自選㗎💓 我就揀咗自選嘅雙拼粥,綿密細滑嘅口感好Jeng🫣 豬膶同皮蛋嘅份量都好足,豬膶唔會太薄,食落爽口亦唔會好實😝 另外仲有蔥花,真材實料冇味精🤭5️⃣ 豬大腸 🐖呢個真係極邪惡😈 食豬大腸最緊要無異味💩

1️⃣ 香脆炸兩腸粉 🥢

4️⃣ 生滾煲仔粥 🥣
豬膶皮蛋粥

5️⃣ 豬大腸 🐖
豬大腸

呢個真係極邪惡😈 食豬大腸最緊要無異味💩 處理妥當先可以食得安心又放心🫣 仲附有甜酸汁,蘸一蘸可以減低油膩感🫶🏻

6️⃣ XO醬叉燒炒蛋飯 🐥
XO醬叉燒炒蛋飯

XO醬撈落飯到食一流🫣 叉燒係半肥瘦啱啱好,唔會太肥又唔會太瘦先係最住嘅選擇🙌🏻 而炒蛋非常之嫩滑,份量勁多,每啖唔係加埋滑嘟嘟嘅蛋蛋就係超入味嘅叉燒😆

7️⃣ 紅燒元朗脆皮乳鴿 🦆
紅燒元朗脆皮乳鴿

即叫即炸嘅乳鴿最好食😋 外皮好香厚,肉質飽滿,仲有准鹽可以蘸嚟食🤤 用手拎住食夠哂地道~

8️⃣ 七喜龍眼冰🥤
七喜龍眼冰

綠色嘅顏色好吸引😍 七喜夠晒氣,仲有粒粒龍眼,甜甜哋有咬口✨
香脆炸兩腸粉
菠蘿咕嚕肉
豬膶皮蛋粥
豬大腸
XO醬叉燒炒蛋飯
紅燒元朗脆皮乳鴿
七喜龍眼冰
2023-11-07 689 views
之前食過「新記」的佐敦分店,過後不久,發現餐廳也在屯門開了新店。今晚就和家人過來吃晚飯,試試新餐廳。「新記」屯門店位於新墟康麗花園,門面光鮮,非常易找。餐廳的座位都多。先試一下餐廳的馳名菜式——雞粥!以煲仔盛載,粥底質感軟棉,而且有濃郁的雞香味。雞件份量都頗多,不過可能經粥底熬煮,肉質未算十分嫩滑。大大碟的炒飯,好夠穫氣。飯粒炒至粒粒分明,帶少許彈牙口感;而且加了雞蛋同炒,味道更香。配餸分別有蝦仁、斑塊、帶子和生菜絲等,甚為豐富。淨雲吞有8粒,內餡包裹著蝦和鮮肉。稍嫌外皮做得未夠薄,味道就不過不失。邪惡的兩道小食!炸大腸份量好多,外面皮層炸得夠脆,內層軟身,口感十足。配上蘸醬後就會多了一點酸甜味。另一碟炸魷魚鬚,同樣好大碟!魷魚鬚的炸漿沒有很厚,炸至金黃脆身。外脆內煙韌的口感,邪惡美味。

貴妃雞粥

先試一下餐廳的馳名菜式——雞粥!以煲仔盛載,粥底質感軟棉
海鮮炒飯

大大碟的炒飯,好夠穫氣。飯粒炒至粒粒分明,帶少許彈牙口感

淨雲吞有8粒,內餡包裹著蝦和鮮肉
。稍嫌外皮做得未夠薄,味道就不過不失。
香脆炸大腸

邪惡的兩道小食!炸大腸份量好多,外面皮層炸得夠脆
,內層軟身,口感十足。配上蘸醬後就會多了一點酸甜味。

2023-11-06
Type of Meal