Hiring
Salary negotiable
20 days ago
2024-05-30 83 views
尖沙咀新泰泰國菜已經開左一段時間,平時午巿和晚巿都有不少客人,今日中午有時間就約埋朋友去試下✌️ 超值午巿套餐:南瓜咖哩帶子焗飯$75南瓜味濃厚,口感鬆軟香甜配以帶子炒飯和淡淡的咖哩香味,焗至香氣滿溢飯中有南瓜味,絕對係色香味俱全,啖啖滿足😋😋😋 飛天通菜+$28青脆嫰綠,鑊氣足,套餐加$28就有一碟,抵👍 青檸梳打+$8 泰式生蝦$118泰式生蝦刺身,味道和口感都一流,味道鮮美,肉質爽口彈牙,醮上泰式生蝦醬,酸酸辣辣,醒胃😍 香芒軟殼蟹米紙卷$98軟殼蟹炸得金香酥脆,加埋香甜嘅芒果包在紙米卷,消除左炸嘢嘅熱氣感,再醮上泰式醬,酸酸甜甜,口感非常豐富👍 糯米飯布甸$60布甸香香甜甜,糯米煙煙韌韌,飯後食甜品真滿足😋😋😋 午巿套餐的確超值,還要在尖沙咀區,難怪有那麼多客人,一點左右已經坐滿了,好彩我早到咋😅

1952 views

超值午巿套餐:

南瓜咖哩帶子焗飯$75
南瓜味濃厚,口感鬆軟香甜

配以帶子炒飯和淡淡的咖哩香味,焗至香氣滿溢

飯中有南瓜味,絕對係色香味俱全,啖啖滿足😋😋😋

飛天通菜+$28
青脆嫰綠,鑊氣足,套餐加$28就有一碟,抵👍

青檸梳打+$8

泰式生蝦$118

香芒軟殼蟹米紙卷$98

糯米飯布甸$60
布甸香香甜甜,糯米煙煙韌韌,飯後食甜品真滿足😋😋😋

2024-05-28
$130 (Lunch)
  • 泰式生蝦
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 日本南瓜焗海鮮飯
  • 飛天通菜
2024-05-29 58 views
行經尖沙咀發現有一間餐廳的裝修真的好像去了泰國,除了有傳統的快捷之外,亦都有一格篤篤的士。(5⭐️最高)燒金豬頸肉(5⭐️)外脆內軟,而且夠多肉汁、 爽口之餘🤩加上秘製辣汁,更加滋味👍🏻。原個菠蘿排骨(5⭐️)菠蘿有甜有酸,所以十分開胃。當中有蕃茄仔、紅椒、黃椒、脆瓜、洋蔥、腰果粒🩷。味道甜甜酸酸, 就連小朋友都食得津津樂道。😘香草肉碎飯(5⭐️)利用肉碎、加入辣椒🌶️、豆角粒、風乾的九層塔😘。食落去有脆脆的感覺,加上辣度適中,最啱一啲喜歡辣嘅朋友😉喇沙蝦米線(5⭐️)當中有豆卜、魚片、芽菜,米線🍜爽口彈牙。喇沙當中的椰香味比較香濃😋,辣味就相對比較少😍。所以好啱我啲唔食得辣嘅朋友。

燒金豬頸肉(5⭐️)
燒金豬頸肉

原個菠蘿排骨(5⭐️)
原個菠蘿排骨

香草肉碎飯(5⭐️)
香草肉碎飯

喇沙蝦米線(5⭐️)
喇沙蝦米線

燒金豬頸肉
原個菠蘿排骨
香草肉碎飯
喇沙蝦米線
2024-05-28 59 views
一向都鍾意食泰國菜嘅我,又點可以唔試下呢間位於K11對面嘅「新泰東南亞餐廳」!😬😛 1. 泰式柚子蝦沙律🥗,蝦同魷魚都好大隻!少少辣、好開胃!柚子肉好多!😍😍😋2. 日本南瓜焗海鮮飯,有青口、蝦、鮮魷!香濃嘅芝士加上南瓜🎃,味道真係好夾!😋😬😊😍😍3. 泰式明爐魚烏頭,大大條嘅烏頭、肉質好嫩滑、味道鮮甜、好正!😍😋👍尖沙咀加拿芬道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A號舖及地庫

2024-05-28 195 views
今晚約朋友到新泰東南亞餐廳,位於尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A號舖及地庫。 餐廳門口就見到有架泰國篤篤車, 店內設計亦很有泰國風格。 主打泰料理,菜式多。 晚餐 ~ 泰式生蝦$118、 肉碎生菜包$88、泰式蝦炒金邊粉$118。 🔸泰式生蝦 ~ 食泰菜又點少得生蝦?肉質厚實爽嫩,蝦味鮮甜,配上泰式醬汁和蒜片,味道一絕 。 🔸肉碎生菜包 ~ 將惹味的肉碎放進生菜裏, 兩者包裹著一起吃,清爽可口。 🔸泰式蝦炒金邊粉 ~ 用蛋網包著金邊粉,賣相精美,金邊粉炒得夠乾身,口感彈牙,甜中帶酸,配上鮮蝦和花生碎,擠點青檸汁,味道層次更豐富。 整體價錢適中,地點方便,菜式味道好。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸泰式生蝦

🔸肉碎生菜包
~ 將惹味的肉碎放進生菜裏, 兩者包裹著一起吃,清爽可口。
肉碎生菜包

🔸泰式蝦炒金邊粉

泰式蝦炒金邊粉

整體價錢適中,地點方便,菜式味道好。

2024-05-27
Type of Meal
Dinner
肉碎生菜包
2024-05-28 70 views
和家人來到尖沙咀加拿分道的「新泰東南亞餐廳」食晚飯,驟見門前放著一部篤篤車,還種了各種植物,甚是吸睛。沿樓梯落一層就是餐廳,原來別有洞天,店鋪面積頗大,燈光柔和,座位舒適,大部分服務員都操不純正的廣東話,似真正的泰國人。平日晚飯時間,餐廳坐有9成的客人,很受歡迎呢!餐牌上的食物都很多元化,沙律、咖哩、肉類、飯類都有……當然有經典的泰國菜啦!《泰式濕炒海鮮河》$108濕炒河配料很多,有鮮蝦、魷魚、芥菜、椰菜花、秀珍菇、栗米芯……感覺餸比河粉還要多,醬汁味道恰到好處,河粉滑溜。《南瓜焗咖哩海鮮》$188超震撼的一道菜,原個南瓜盛滿咖哩醬汁,裡面放有青口、魷魚和大蝦,非常豐富,南瓜和海鮮 浸滿咖哩的香味,超入味和好吃。《蒜蓉炒貴妃苗》$98 貴妃苗都好大碟,幼嫩清甜,炒得很夠鑊氣。食物普遍都很夠分量,質素高,環境舒適,一定會再來。

平日晚飯時間,餐廳坐有9成的客人,很受歡迎呢!

《泰式濕炒海鮮河》$108

《南瓜焗咖哩海鮮》$188

《蒜蓉炒貴妃苗》$98
貴妃苗都好大碟,幼嫩清甜,炒得很夠鑊氣。

食物普遍都很夠分量,質素高,環境舒適,一定會再來。

2024-05-23
$200 (Dinner)
  • 南瓜焗咖哩海鮮
2024-05-24 35 views
行開尖沙咀,被餐廳門口泰風情佈置吸引。餐廳裝修十分精緻,環境闊落.留意到單上除了有中文菜單,亦有泰文,一問之下原來廚師是泰國人立即對菜式提高了期望!芒果軟殼蟹紫米卷:脆脆嘅軟殼蟹再配甜甜嘅芒果,口感豐富。賣相亦十分之吸精!日式南瓜焗海鮮飯有不少海鮮,包括2件青口、2隻爽口的蝦 、數件鮮魷。飯有椰香味,有南瓜溶,又有邪惡芝士,配理精緻的南瓜外皮,頓時增添節日氣氛!一個大南瓜挖空了中央, 蒸熟, 再放入米飯和各款海鮮, 舖上芝士焗溶, 真的好吸引。最後加埋甜品小拼盤,有椰汁西米糕同千層榚等等,每人幾件剛剛好!
2024-05-20 52 views
位於尖沙咀K11對面的旺鋪,有時路過都會來嚐嚐他家的泰國菜,環境不錯,服務到位。泰式炒金边粉:幾乎每桌都點了這個,外面一層蛋液編織而成的網包住了粉,還有炸蒜和青檸,裡面是炒好的金邊粉,有豆芽、豆腐乾絲和蝦仁,非常豐富!泰式豬頸肉:肉質緊實,有肥肉部分但一點也不膩。沾醬非常有味道,酸辣爽口,讚!冬蔭功湯:泰國菜必點菜式,裡面有平菇、蝦肉、小番茄和口蘑,喝起來清爽開胃,適合夏天晚餐。泰式柚子蝦沙律:份量十足,蝦肉也很飽滿,裡面甚至有魷魚,還有大塊柚子肉以及腰果,口感非常豐富,又不膩。實在是太棒了!

2024-05-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
  • 烤豬頸肉
2024-05-20 46 views
之前曾經和家人在灣仔吃過這間泰國菜,今晚是假期,不知道吃什麼,路過這裏便入來一事。泰國街邊豬肉串四串$88,這個處豬肉串燒非常邪惡,豬肉中間會有一層甘香無比的肥膏,喜歡肥瘦均勻的一定要這是這個串燒。鴨肉生菜包$118,平時吃到都是用豬肉製的生菜包,不過這裏的鴨肉生菜包味道一樣出眾,青檸味道突出,加上生菜,更加開胃。蒜蓉炒貴妃苗$98 ,貴妃苗比較少地方可以吃到,青草味道香濃,加上帶點甜味的蒜蓉汁,非常健康。泰式乾炒河,可選擇雞牛豬$98,河粉是闊身的,爽口彈牙,如果醬油味道濃一點更好。

2024-05-20 47 views
同朋友一行四人嚟到呢度食晚餐,最唔鍾意嘅就係香港餐廳成日都話90分鐘時限,我都明有好多人喺出邊排隊,一定會遵守嘅。我哋叫咗六個餸,一個甜品同一個冬陰功湯,其實食物嘅味道整體都OK,正常發揮。不過一定有唔同嘅waiter你叫你落last order,掉張單叫你買單,一夠鐘叫你即刻要走,所以感覺並不好受,香港嘅服務態度真係有待改善。成餐飯都食到好急,如果係想同friend慶祝生日或者開開心心傾偈嘅,真係唔建議嚟呢間啦。
2024-05-18 46 views
每次來到尖沙咀想食泰國餐又想坐得舒服,都會嚟這間食,空間感多,食物質素同價錢都十分合理香芒軟殼蟹米紙卷清新選擇,芒果幾甜,軟殼蟹都幾大隻,仲有配菜其實都幾飽肚肉碎生菜包點了豬肉,每次來泰國餐廳必叫,辣度輕微幾惹味,份量不少配上新鮮生菜包一齊食最好味泰式青咖哩雞辣度小辣多少少,幾香幾濃椰味當然仲有青咖哩獨特味道,入面配料不少幾入味,雞肉嫩滑泰式蝦炒金邊粉薄薄的蛋花幾靚,入面的金邊粉不少酸酸甜甜,蝦都幾大隻今日放假前夕門口都企滿人,我哋早少少取票後行一陣再返來就可以落去食,叫了食物後都好快來到

突然心血來潮,想食燒雞釀飯,連澳門威記都執埋🙈,真係唔知邊度仲有得食🤤,好彩尖沙咀仲有間新泰東南亞餐廳有做,搵埋媽咪一齊過嚟食,慶祝下母親節🥰衣度環境都唔錯,兩母女食下飯傾下計,唔經唔覺,坐左成兩小時,居然無被人趕走🤣必點《越式燒春雞釀香茅黃飯》,雖然唔係澳門葡式整法,但各有特色,原隻春雞釀入香茅黃飯,春雞外脆內嫩,內裡每一口飯都融入鮮甜既雞汁,居然還能把米飯做到粒粒分明👍🏻👍🏻👍🏻,配搭既沙律酸辣清爽開胃🤤每次去食泰國菜都必點,豬肉碎生菜包,香料豐富,清爽惹味😋最後當然要食埋充滿泰式風情既芒果糯米飯啦!😋

每次去食泰國菜都必點,豬肉碎生菜包,香料豐富,清爽惹味😋

最後當然要食埋充滿泰式風情既芒果糯米飯啦!😋

2024-05-13
$200 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
  • 《越式燒春雞釀香茅黃飯》
  • 肉碎生菜包
  • 芒果糯米飯
2024-05-18 81 views
佛誕假期留港消費,走到K11附近的泰國餐廳午膳有兩個大象雕塑在門面兩旁,充滿泰國風味設有多個打卡區域,裝飾擺設特地從泰國搜羅更找來本地畫師繪畫了不少色彩繽紛的壁畫沙律泰式生蝦夾著蒜頭及紅椒,肉質新鮮爽口小食蒜蓉越南牛油雞翼外層酥脆,滿滿蒜蓉和牛油香泰式海南雞飯以便當盒呈上,雞肉滑嫩鮮美焗奶油大蝦伊麵麵香十足,口感紮實有勁,賣相吸引午市套餐奉送咖啡或茶,凍飲美式咖啡加$3加$8可改選特飲,龍眼冰爽口清甜,飲完透心涼
佛誕假期留港消費,走到K11附近的泰國餐廳午膳
有兩個大象雕塑在門面兩旁,充滿泰國風味
設有多個打卡區域,裝飾擺設特地從泰國搜羅
更找來本地畫師繪畫了不少色彩繽紛的壁畫
沙律泰式生蝦夾著蒜頭及紅椒,肉質新鮮爽口
泰式生蝦
小食蒜蓉越南牛油雞翼外層酥脆,滿滿蒜蓉和牛油香
蒜蓉越南牛油雞翼
泰式海南雞飯以便當盒呈上,雞肉滑嫩鮮美
泰式海南雞飯
焗奶油大蝦伊麵麵香十足,口感紮實有勁,賣相吸引
焗奶油大蝦伊麵
焗奶油大蝦伊麵
咖啡
龍眼冰
2024-05-17 14 views
嚟到尖沙咀 想食平靚正的泰國嘢 我一定會推介呢一間 新泰。呢度好近地鐵站 一齣n2出口就係 非常之方便。呢度lunch 都係七十零蚊左右 非常之高質素 性價比高。有好多 選擇, 我自己主要都係 叫炒金邊 粉。 炒金邊粉味道濃鬱 用水濕炒 唔會太熱氣 配上泰式的醬料 非常之惹味 而且蝦肉十分紮實 口感豐 富。海南雞飯, 海南雞 滑捋 雞肉紮實 雞肉味嫩 配上秘製醬 非常之惹味。最後就係泰式 湯 河海鮮河粉, 有好多料 有大大隻新鮮 蝦。 又有青口, 非常之抵食。最後配上一杯走甜凍檸茶 完美的一餐
嚟到尖沙咀 想食平靚正的泰國嘢 我一定會推介呢一間 新泰。

呢度好近地鐵站 一齣n2出口就係 非常之方便。

呢度lunch 都係七十零蚊左右 非常之高質素 性價比高。

最後配上一杯走甜凍檸茶 完美的一餐
2024-05-17 33 views
尖沙咀站附近有1間好出名嘅泰國餐廳「新泰東南亞餐廳」,今次終於有機會去試下🤩.辣椒膏炒大蜆🐚蜆肉大隻新鮮👍🏻肉質彈牙鮮甜🤤簡單用彩椒🫑洋蔥炒🧅已經好滋味😬.泰式蝦炒金邊粉🥢蛋網包住金邊粉😍有幾隻大蝦🍤蔥、芽菜、雞蛋乾🍳加上花生🥜青檸檬汁🍋‍🟩味道唔錯,夠乾身😋.青木瓜沙律🥗青木瓜爽脆😆加上少量青豆🫛紅蘿蔔🥕西芹、車厘茄🍅青檸、花生、辣椒🌶️櫻花蝦🦐酸甜微辣😗好開胃😛.熱檸檬茶🍋
熱檸檬茶🍋
  • 泰式蝦炒金邊粉
今日去開尖沙咀買嘢,之後想搵泰國菜食做晚餐。咁我上網就見到呢一間新泰東南亞餐廳,行到去發覺門口好多人等位,跟住就即刻衝去拎飛先啦。大概10分鐘好快就安排我哋入座,座位都好舒服,職員都好快手。睇左下個餐牌,見到都有唔少泰國、越南、星馬地道菜式,我哋就叫左四樣野。首先上枱嘅係香芒軟殼蟹米紙卷,上枱有六件,芒果爽爽甜甜,軟殼蟹配個甜酸醬食就更正。之後就有個細份嘅冬陰功,入面都有唔少菇同一隻大蝦,個湯唔會太辣,但又好夠味,幾好飲。另外仲叫左份半打串燒,豬牛雞有各兩串,上枱嘅時候仲好熱辣辣,配埋個沙嗲醬真係好有泰國風味。最後仲有一份必叫嘅pad thai,上枱個炒蛋整到個網狀咁,真係好靚。而金邊粉炒得又好香好爽口,仲有三隻蝦,好食👍

2024-05-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)