2024-11-17 437 views
原來旺角近砵蘭街有間很chill🎤的西餐廳,餐廳店員跟環境都給人一種輕鬆的心情,而且又不會限時,沒有壓力,現場還有live band,和食客打成一片,氣氛很好👍🏼跟朋友聚會確是不錯的選擇🍻🍤蒜片蝦 $128新鮮的開邊蝦,肉質爽口有彈性。上面鋪滿香脆的炸蒜片發黑椒,每咬一口都多重口感。另外配上鬆脆的香草包,用來點上蝦蒜油一併吃,很惹味。🦪生蠔套餐 $158點了即點即開的布副塔尼N3生蠔,海水味濃,十分新鮮,有微微鮮甜的味道。🥘海鮮西班牙飯 $268份量不小,熱辣辣上枱已聞到香氣。材料豐富十足!有帶子、青口、魷魚筒及蝦,而飯底亦很香濃,每粒都充滿味道,配菜還有臘腸、豆角及蘿蔔,每啖都有豐富口感。🍖西班牙烤乳豬 $398很有氣勢,一大隻乳豬送上枱😍乳豬肉質非常嫩滑,沒有多餘的脂肪和油分,完全吸收了醬汁的嫩肉夾雜着香脆的豬皮,外脆內軟!🍫西班牙油炸鬼 $58西班牙菜當然要吃churro🥳都是即叫即做,一上枱陣陣肉桂味飄出來,點上冰凍的雪糕吃著脆口熱辣辣的churro,冰火交融的口感🧊值得推薦👍🏼🍹不能說的秘密 $68由多種雜莓混合而成🍓整杯充滿莓肉,味道酸酸甜甜很開胃☀️

🍤蒜片蝦 $128

🦪生蠔套餐 $158

🥘海鮮西班牙飯 $268

🍖西班牙烤乳豬 $398

🍫西班牙油炸鬼 $58

🍹不能說的秘密 $68

由多種雜莓混合而成🍓整杯充滿莓肉,味道酸酸甜甜很開胃☀️
  • 蒜片蝦
【九龍唯一西班牙啤🍻 CP值高西班牙菜🔥 適合大伙人歡聚暢飲🍾】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 🌟 〈推介〉西班牙紅蝦|$398生蝦帶住海洋嘅鮮味,直捲口腔🌊 紅蝦肉厚身而爽彈;蝦膏最正最鮮,記得要吸埋蝦頭精華🤤🤤 價錢上貴咗少少,不過新鮮嘅西班牙紅蝦真係唔易搵到🥺🌟 〈推介〉炸雞軟骨|$48都係叫咗2份~ 同樣地非常香脆可口💥 入口唔油膩,表面亦見到偏乾爽✨ 一口size嚟講,個人認為比炸魷魚鬚更適合佐🍺 所以同樣地出色但推介呢款😎🦑 炸魷魚鬚|$786個人食,所以叫咗2份🤪 炸粉好薄,但好脆‼️ 紫菜味亦好香好出眾,魷魚爽口彈牙✨ 係會回頭嘅質素🙌🏻🌟 〈推介〉西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon|$38老闆極力推介🤣 亦話應該係全九龍唯一一間有賣,呢款西班牙直送嘅啤酒🍻 口味屬於易入口類型,女生必愛💛 飲落帶小麥嘅芬香同檸檬嘅清新✨ 果然無介紹錯🙂‍↕️ 推介❣️🍷 Sangria|(Glass) $128 / (Jug) $228講到紅酒類,Sangria一定係我最愛❤️ 口味偏甜、易入口,所以都比較易醉🤪 難得係有凍嘅當然要試試🧊 味道上比熱飲酒味濃少少🤏🏻 而水果

推薦程度:●●●●◐

🦑 炸魷魚鬚|$78

西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon

🌟 〈推介〉西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon|$38

Sangria
講到紅酒類,Sangria一定係我最愛❤️ 口味偏甜、易入口,所以都比較易醉🤪 難得係有凍嘅當然要試試🧊 味道上比熱飲酒味濃少少🤏🏻 而水果亦冇咁香甜~ 好似少甜版咁🙂‍↕️✨
炸雞軟骨
西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon
Sangria
6 day(s) ago 0 views
--突如其來既meTime~即慶約老公去Happyhour😆今次我地去左西班牙餐廳~裝潢超吸晴!超多霓虹燈之如~聖誕節將到餐廳內外都有聖誕裝飾,超有節日既氣氛❤️-🥩美國安格斯封門柳(8安士)塊牛好厚~口感好腍,完全唔會好韌生熟剛剛好😋肉汁完全鎖哂係牛肉度,每咬一啖口腔都充滿肉汁🍄松露醬蘑菇意大利粉超濃郁既松露味,灑上芝士粉味道更香更特出👍🍕羅勒蕃茄水牛芝士薄餅薄餅好鬆軟,即叫即焗~芝士好juicy😋好食🥖西班牙油炸鬼黎到西班牙餐廳~必點churro啦!外脆內軟,仲要即叫即做😋配上冰凍既雲尼拿雪糕~冰火口感,真心推介👍🍋西班牙檸檬啤酒酒精濃度唔高,好fresh,微酸既檸檬味好易入口,彷彿飲緊cocktail一樣!🍸花海Sunlight special drink!外貌都真係好靚,打卡一流
🥩美國安格斯封門柳(8安士)

🍄松露醬蘑菇意大利粉
超濃郁既松露味,灑上芝士粉味道更香更特出👍

🍕羅勒蕃茄水牛芝士薄餅
薄餅好鬆軟,即叫即焗~芝士好juicy😋好食

🥖西班牙油炸鬼

🍋西班牙檸檬啤酒

🍸花海

最近去咗位於油麻地嘅「Sunlight House」食西班牙菜,老闆好Nice,會拎住杯酒同客人飲下酒、傾下偈,令我估唔到嘅係依度居然會有Live Band,好適合大家嚟Chill下,而樓上亦設有全層包廂,如果好多人一齊嚟食飯,可以Book依度,咁咪可以唱埋Karaoke,滿足你多個願望!*此餐廳收取加一服務費。西班牙烤乳豬(單點$398),豬皮口感香脆,食落不油膩,豬肉肉質嫩滑,食落啖啖肉,味道鹹香,焦糖燒菠蘿,焦糖令燒菠蘿食落更加香甜、帶點焦香味道。炸西班牙辣椒仔(單點$48),表面鋪有乾蔥,味道清甜、不辣,食落好Juicy。西班牙檸檬啤酒(單點$58),味道微酸、帶點果香,飲落容易入口。

*此餐廳收取加一服務費。

• 西班牙烤乳豬
  • 炸西班牙辣椒仔
2024-12-23 0 views
Sunlight地址:旺角砵蘭街106號旺角美食眾多,係砵蘭街已經有一間相當唔錯既西餐廳主打西班牙菜😍地方方便容易搵到,近地鐵站。入到餐廳幾好氣氛,適合拍拖約會過黎👍👍餐廳主打西班牙檸檬啤酒,味道出奇地好飲😍有淡淡既檸檬清香,啤酒一啲都唔苦,好易入口😋叫咗個二人餐,幾抵食晚市二人套餐西班牙風乾火腿配水晶包番茄莎莎味道唔錯,有西班牙特色廚師沙律,是日餐湯份量適中,熱辣辣既湯煎焗鱈魚柳煎得金黃色,色香味都有最後加咗個海鮮西班牙飯 ,份量好夠😊西班牙檸檬啤酒
Sunlight
地址:旺角砵蘭街106號

叫咗個二人餐,幾抵食
晚市二人套餐
西班牙風乾火腿配水晶包番茄莎莎
味道唔錯,有西班牙特色

廚師沙律,是日餐湯
份量適中,熱辣辣既湯

煎焗鱈魚柳
煎得金黃色,色香味都有
最後加咗個海鮮西班牙飯 ,份量好夠😊

西班牙檸檬啤酒
放工後約埋同事去旺角餐廳 Happy Hours,感覺so chill 😎 點了一杯西班牙檸檬啤酒,呢款啤酒帶檸檬香氣又夠特式,一試便愛上❤️!同事點了二人餐,有廚師沙律及餐湯,一邊傾計同飲嘢食嘢 ! 西班牙風乾火腿配水晶包,西班牙黑毛豬肉色鮮艷,肉味濃郁,口感同質感都咁高質!水晶包外形晶瑩剔透,皮薄餡多。蕃茄莎莎,食落有清爽嘅蕃茄,且色澤艷麗,so refreshing 😋 !煎焗鱈魚柳,外皮金黃色澤,肉質緊緻,顏色雪白,帶微甜嘅味道,低脂肪,好啱我呢啲減肥人士。海鮮西班牙飯,聞到香噴噴既飯香,配料豐富又多彩。巴斯克焦香芝士蛋糕,濃郁芝士味道,蛋糕軟綿,為晚餐劃上完美句號。
放工後約埋同事去旺角餐廳 Happy Hours,
感覺so chill 😎

點了一杯西班牙檸檬啤酒,
呢款啤酒帶檸檬香氣又夠特式,
一試便愛上❤️!

同事點了二人餐,有廚師沙律及餐湯,
一邊傾計同飲嘢食嘢 !

西班牙風乾火腿配水晶包,
西班牙黑毛豬肉色鮮艷,
肉味濃郁,口感同質感都咁高質!
水晶包外形晶瑩剔透,皮薄餡多。

蕃茄莎莎,食落有清爽嘅蕃茄,
且色澤艷麗,so refreshing 😋 !

煎焗鱈魚柳,外皮金黃色澤,肉質緊緻,
顏色雪白,帶微甜嘅味道,低脂肪,
好啱我呢啲減肥人士。

海鮮西班牙飯,聞到香噴噴既飯香,
配料豐富又多彩。

巴斯克焦香芝士蛋糕,濃郁芝士味道,
蛋糕軟綿,為晚餐劃上完美句號。

• 海鮮西班牙飯
  • 煎焗鱈魚柳
2024-12-17 0 views
原來喺旺角附近,都有主打西班牙菜嘅餐廳~餐廳佈置已經開始好有聖誕感覺,坐得幾舒服!同埋老闆應該係一個好鍾意音樂嘅人,眼見舖頭有琴有Band鼓有咪,仲要播住好聽嘅歌!聽講佢哋近排轉咗新餐牌!多咗好多唔同嘅嘢食,我哋揀咗個二人餐只係$368-西班牙風乾火腿配水晶包蕃茄莎莎🥫火腿的鹹香與新鮮的蕃茄莎莎相得益彰,口感層次豐富,好食!!-廚師沙律🥗是日餐湯沙律色彩繽紛,是日餐湯係羅宋湯~都幾足料-煎焗鱈魚柳🐟鱈魚柳外酥內嫩,搭配的醬汁清淡卻不失風味,恰到好處-雞肉西班牙飯🍛米飯吸收了雞肉的鮮香~搭配嘅cream幾好食!不過我覺得依個係Max咗港式嘅元素,有啲似港版西班牙飯-西班牙油炸鬼🍫好耐冇食過Churros~呢度嘅油炸鬼比較脆身,加埋朱古力醬同埋雲呢拿雪糕都唔錯-西班牙檸檬啤酒🍻未見過呢一隻啤酒~清新的檸檬味道與啤酒的苦澀完美結合,完全唔會覺得苦,好啱我飲🤭-青花瓷🍹我發覺佢啲特飲係用咗周杰倫歌詞啲名去整成🤣佢啲飲品都幾出色!一杯係類似薄荷朱古力嘅特飲!好多時出邊嗰啲會好伏會有啲似牙膏味,但係呢一杯完全冇仲幾好飲!

-西班牙風乾火腿配水晶包蕃茄莎莎🥫
火腿的鹹香與新鮮的蕃茄莎莎相得益彰,口感層次豐富,好食!!

-廚師沙律🥗是日餐湯
沙律色彩繽紛,是日餐湯係羅宋湯~都幾足料

-煎焗鱈魚柳🐟
鱈魚柳外酥內嫩,搭配的醬汁清淡卻不失風味,恰到好處

-雞肉西班牙飯🍛

-西班牙油炸鬼🍫

-西班牙檸檬啤酒🍻

-青花瓷🍹
昨日下班,跟舊同事去了旺角,因為新家入伙,所以去購買了一堆家居用品,之後我們經過一間西班牙餐廳-Sunlight House,門口怖滿了聖誕裝飾很有氣氛,而且它們還有酒賣,又是餐廳又是酒吧型式,太棒了!我們進去後,點了一個二人餐,份量十足,兩個女生吃太飽了,而且大大碟的,首先有餐湯及沙律,之後有西班牙風乾火腿配水晶包蕃茄莎莎,這道菜絕對是我最愛!火腿的鹹香和莎莎的酸甜味道非常MATCH! 之後主菜點了蒜蓉牛油燒春雞,燒春雞外脆內嫩,蒜香四溢,而香煎西班牙豬鞍扒,則肉質鮮嫩,烹調得恰到好處! 而我們還點了小食炸魷魚鬚,炸魷魚鬚的外觀非常吸引,一層薄薄的炸粉,炸得恰到好處,呈現出金黃色,散發著香脆的味道,咬下去的時候外皮的酥脆感立刻傳來! 最後還有西班牙油炸風做甜品,外脆內軟,甜而不膩,太棒了! 搭配一杯西班牙檸檬啤酒,簡直讓人陶醉,非常寫意!

1K
2024-12-17 0 views
👧🏻😋👅🍽✨旺角抵食西餐-🌞 晚市二人套餐只需$368抵食到不得了, 包前菜, 沙律, 餐湯, 主菜, 西班牙飯同甜品; 亦有add-on item可食得再豐富D; 星期五/六有live band, 襯埋店內霓虹燈都幾有氣氛-▫️Damn Lemon西班牙檸檬啤酒做緊promotion只需$38/杯, follow 社交平台仲有得免費送一杯, lager同檸檬以6:4比例製作, 酸酸甜甜好易入口▪️二人套餐 $368最出色係西班牙油炸鬼, 酥脆香甜, 肉桂糖粉同朱古力好重手但都食到牛油香, 配上雲呢拿雪糕更豐富前菜基本有風乾火腿配水晶包蕃茄莎莎, 另加$38有多份芥未青蘋果紅蝦, 肉質軟滑鮮甜廚師沙律正常發揮, 是日餐湯係栗子湯都幾特別主菜唔想食飯加$50轉左做main總共有兩個, 煎焗鱈魚柳同蒜蓉牛油燒春雞都好大份, 有烤薯菜墊底好飽肚
👧🏻😋👅🍽✨
旺角抵食西餐
▫️Damn Lemon西班牙檸檬啤酒

▪️二人套餐 $368

廚師沙律正常發揮, 是日餐湯係栗子湯都幾特別

#慶祝 #聖誕 話說去完書展,瘋狂購物完🛍️當然要食餐好,所以就去到旺角呢間西班牙餐廳encore,呢度真係好靚又啱一家大細 #週末好去處!🍽️ 生蠔套餐上次嚟食咗個二人套餐,好抵食,今次見到佢哋有個生蠔套餐仲抵食😍生蠔套餐低至$138就有六隻新鮮即開生蠔🦪加杯紅或者白酒🍷🥂咁我哋慶祝買到好嘢,當然要食餐好,我哋叫咗半打布列塔尼蠔N3加杯白酒都只係$198,生蠔新鮮配埋白酒真係絕配!🍽️ Chill out set因為我哋食咗個飽飽嘅下午茶先過嚟食晚餐,所以都有啲飽,除咗生蠔套餐,我最想食嘅就係脆卜卜嘅chips同配埋杯signature檸檬啤酒🍻呢個Chill out set有脆炸雞翼,酥炸魷魚,脆卜卜薯條🍟全部都係Lisboy最愛嘅小食😛而我最愛就係酥炸魷魚啦,好有鮮味😋唔係好多地方可以食到㗎咋!仲有最愛清甜檸檬啤酒🍺🍽️ 溫泉蛋卡邦尼意粉驚Lisboy肚餓,叫多個佢鍾意食嘅主食,我哋拎走個半熟溫泉蛋先撈埋啲芝士粉、大啡菇、煙肉同埋卡邦尼意粉🍝真係夠晒Creamy滋味!Lisboy食完我哋先加返個溫泉蛋Max埋一齊另一種口感😋🍽️ 西班牙油炸鬼最後當然要叫返份甜品滿足成個晚餐😋叫咗一份西班牙

🍽️ 生蠔套餐

🍽️ Chill out set

🍽️ 溫泉蛋卡邦尼意粉

🍽️ 西班牙油炸鬼
最後當然要叫返份甜品滿足成個晚餐😋叫咗一份西班牙油炸鬼,外脆鬆軟,都係好懷念嘅味道,大量朱古力醬正呀🤤

🌟🌟🌟大優惠🌟🌟🌟
‭ Like + Follow social media
‭❣️免費送檸檬啤酒一杯‬🍺
星期五晚放工想食啲特別啲嘅菜式 所以揀咗旺角西班牙餐廳Sunlighthouse 位置方便 又食到高質西班牙菜🇪🇸🐔雞肉西班牙飯-熱辣辣鐵鍋上菜 keep到溫度 好多雞肉 炒飯炒至金黃色 微微焦香 好惹味 加埋酸忌廉醬超級加分👍🏻🐖脆皮德國咸豬手- 豬手外層脆卜卜 肥瘦適中有口感 味道不會太咸 芥末醬好好味 搭配埋一流👍🏻🦆慢煮鴨脾-鴨脾外脆內嫩配搭黑醋汁酸酸甜甜勁開胃🤤🥃Sueno- 果酒味道出 酒香微醺 容易入口

🦆慢煮鴨脾-鴨脾外脆內嫩配搭黑醋汁酸酸甜甜勁開胃🤤

🥃Sueno- 果酒味道出 酒香微醺 容易入口
2024-12-13
  • 脆皮德國咸豬手
  • 慢煮鴨脾
2024-12-15 81 views
係附近行完街經過呢間小店,有好大棵櫻花樹,見佢入面既裝飾好有氣氛,就同bb一齊入去食~入到去員工問我需唔需要bb椅,本身以為係宜家傢俬嗰隻,但竟然係可坐可訓既bb椅😵真係好貼心,好適合同小朋友黎/搞小朋友小型聚會🫰🏻叫左個lunch set煎焗鱈魚柳配薯條+西班牙油炸鬼+熱柚子蜜,另外叫左香煎牛脷同一杯軌跡牛脷雖然好厚身,但咬落唔硬好林鱈魚柳有兩大塊,炸粉唔厚,啲肉都好滑,小朋友都食得好開心油炸鬼係甜品黎~炸完出黎外脆內軟,上面灑滿肉桂粉,糖粉,朱古力醬,配埋雪糕食冰火交集軌跡係咖啡黎既,一落枱好香咖啡味,3層顏色整得好靚,好打卡able

牛脷雖然好厚身,但咬落唔硬好林
鱈魚柳有兩大塊,炸粉唔厚,啲肉都好滑,小朋友都食得好開心
好耐冇無同朋友見面,梗係要搵間好食又好坐嘅餐廳慢慢傾啦💃🏻呢間西班牙餐廳裝潢非常有心思,有好多好吸睛嘅霓虹燈,適逢12月仲有好多聖誕佈置,勁有氣氛🎅🏻西班牙檸檬啤酒🍺夜晚傾計點少得飲番杯,呢杯啤酒酒精濃度唔高,但就有非常清新嘅檸檬香味,仲有少少生果嘅甜味,非常易入口亦好適合女士,而且現時仲做緊特價,$38/杯真係非常抵玩!🥰當晚我哋點左個二人餐,有好多款式岩哂人少但又想試唔同食物🙌🏻🤗前菜有沙律、餐湯同埋西班牙風乾火腿配水晶包番茄莎莎🥗餐廳當日係雜菜湯,有好多蔬菜用料充足,不過得半碗對於我呢啲鍾意飲湯嘅人嚟講略嫌唔太夠喉🫣沙律醬汁幾特別,有啲似千島醬再加啲辣醬咁,酸酸哋辣辣哋好開胃🤤水晶包外脆內軟,配合微酸嘅番茄莎莎同埋咸咸哋嘅西班牙風乾火腿,層次豐富🥫兩項主菜我哋揀左西班牙豬鞍扒同埋signature嘅西班牙海鮮飯🥘豬扒上菜果刻有少少震撼,無諗過跟餐嘅豬扒都咁大塊🥩切開豬扒見到仲有肉汁流出嚟,肉質都非常嫩,唔會好似平時啲豬扒又乾又鞋🤣嚟到西班牙餐廳點可以唔叫西班牙海鮮飯😌以二人份量嚟講剛剛好,唔會太大份,配料方面有蝦、魷魚圈同青口,但如果海鮮份量再多啲就比較好,同埋點解要出現三色豆嘅
好耐冇無同朋友見面,梗係要搵間好食又好坐嘅餐廳慢慢傾啦💃🏻

西班牙檸檬啤酒🍺

前菜有沙律、餐湯同埋西班牙風乾火腿配水晶包番茄莎莎🥗

豬扒上菜果刻有少少震撼,無諗過跟餐嘅豬扒都咁大塊🥩

嚟到西班牙餐廳點可以唔叫西班牙海鮮飯😌
以二人份量嚟講剛剛好,唔會太大份,配料方面有蝦、魷魚圈同青口,但如果海鮮份量再多啲就比較好,同埋點解要出現三色豆嘅紅蘿蔔🥲

甜品係西班牙油炸鬼,食到最尾先叫起,所以上菜嘅時候係又熱又脆,配埋雲呢拿雪糕食絕對係perfect match🥓

除左二人餐之外,我哋仲另外點左蜜糖芥末雞翼🍗
全晚最出色我覺得就係呢碟,雞翼煎到脆卜卜,雞肉嫩滑仲要超級熱出哂煙,配埋蜜糖芥末醬滋味無窮,如果唔係太飽直程想叫多碟encore!🍖

當晚仲有live band不間斷唱歌,氣氛好chill,而且可能平日晚未坐滿,就算食完我哋坐好耐繼續飲住酒傾計都無催人走,呢點非常加分👍🏻

📌Sunlight House (旺角)
旺角砵蘭街106號哋舖
佈置霓虹燈、櫻花樹及聖誕裝飾天花吊頂垂吊植物藤蔓綠令人疲憊歸零,綠活慢療中…chill而逢星期五有🎤🎸🎹Music life Band更值得推介💖九龍唯一西班牙🇪🇸檸檬手工啤Dinner set for two $368✨Serrano Ham With Cristal Bread✨Chef Salad✨Daily Soup✨Slow Cooked Duck Legs✨Seafood Paella+$30✨ Churros🥓Serrano Ham With Cristal Bread脆口小食鹹香,要趁熱食🥗Chef Salad天天唔同~鮭魚青蘋果沙律,清新酸甜🥄Daily Soup -🥦Broccoli soup🦆Slow Cooked Duck Legs慢煮鴨髀皮脆有驚喜,一啲膩感都無呈現鮮嫩完美 配油醋沙律菜(西班牙甜醋又有中和膩感好夾)🍤 Seafood Paella海鮮西班牙飯 飯底混合西班牙肉腸、豆角、紅蘿蔔,面層魷魚、青口、蝦吱上檸檬汁更fresh,飯粒吸收高湯精華在焗,微焦濕潤✨Churros西班牙油炸鬼即叫即做,雪糕伴碟油條曬上肉桂糖,甜甜的冰火交集,不會過於甜膩✨Ne

佈置霓虹燈、櫻花樹及聖誕裝飾

天花吊頂垂吊植物藤蔓綠
令人疲憊歸零,綠活慢療中…chill
而逢星期五有🎤🎸🎹Music life Band

更值得推介💖九龍唯一西班牙🇪🇸檸檬手工啤
Dinner set for two $368
Chef Salad
✨Daily Soup
✨Slow Cooked Duck Legs
✨Seafood Paella+$30
✨ Churros

脆口小食鹹香,要趁熱食

🥗Chef Salad
天天唔同~鮭魚青蘋果沙律,清新酸甜

🥄Daily Soup -🥦Broccoli soup

🦆Slow Cooked Duck Legs
慢煮鴨髀皮脆有驚喜,一啲膩感都無
呈現鮮嫩完美 配油醋沙律菜
(西班牙甜醋又有中和膩感好夾)

🍤 Seafood Paella

✨Churros

✨New✨Damm Lemon $38
"手工釀檸啤"3.8%清新易入口,淡然清香,一試難忘

🎈Love confession$48
告白氣球~荔枝乳酸特飲荔枝味重,大大粒荔枝
2024-12-06
Type of Meal
Dinner
  • 廚師沙律
  • 西班牙檸檬啤酒
Happy Friday又到旺角吃晚餐。見到這間西班牙餐廳很漂亮。餐廳地方不大,但佈置很舒適清新。一進門就被一棵粉紅色的櫻花樹所吸引,天花板上佈滿綠色植物,還有一些霓虹燈牌。很relax,很舒服的。晚市二人套餐前菜:西班牙風乾火腿配水晶包番茄沙沙剛出爐的水晶包外脆內軟,塗上自家製的番茄沙沙,配上鹹香的西班牙火腿,口感層次分明,十分開胃。廚師沙律出乎意料的是,廚師沙律不僅僅是幾片生菜,還加入了慢煮雞肉和自家製的辣醬汁。雞肉鮮嫩多汁,醬汁的微辣感很好味道,讓沙律不再單調,令人驚喜。主菜:香煎西班牙豬鞍排份量十足!豬鞍排煎得外焦內嫩,搭配蒜油的香味,蘸上醬汁汁,讓人一口接一口。拌菜的薯條和翠玉瓜也很入味。豬梅肉西班牙飯豬梅肉入味十足,店員介紹先捏壓少許檸檬汁,讓整道菜的口感更加清新,平衡了豬肉的油膩感,讓人胃口大開。甜品:西班牙油炸鬼肉桂粉香氣撲鼻,剛炸好的油炸鬼外酥內軟,搭配冰淇淋,口感完美。甜而不膩,讓人回味無窮。蜜糖芥末雞翼雞翼外脆內嫩,蜜糖和芥末的搭配增添了獨特的風味。西柚梳打清爽的口感,適合搭配豐富的西班牙菜。西班牙檸檬啤酒很特別有檸檬味的啤酒,微酸的味道很易入口,中和了啤酒的酸苦

晚市二人套餐
前菜:西班牙風乾火腿配水晶包番茄沙沙

廚師沙律

主菜:香煎西班牙豬鞍排

豬梅肉西班牙飯

甜品:西班牙油炸鬼

蜜糖芥末雞翼
雞翼外脆內嫩,蜜糖和芥末的搭配增添了獨特的風味。

西柚梳打
清爽的口感,適合搭配豐富的西班牙菜。

西班牙檸檬啤酒
很特別有檸檬味的啤酒,微酸的味道很易入口,中和了啤酒的酸苦澀味,令人耳目一新。

這間小小的西班牙餐廳,不僅環境舒適,食物的性價比也非常高。
  • 廚師沙律