2024-06-21 16 views
一人燒肉定食🌸牛芯舌定食🌟🌟🌟🌟定食有珍珠飯、芝麻醬沙律及麵豉湯。牛芯舌重牛味快熟,配搭蒜味燒汁黎食不錯。珍珠飯拌入燒汁吃也是另一番風味。🌸牛板腱定食🌟🌟🌟🌟🌟定食有珍珠飯、芝麻醬沙律及麵豉湯。牛板建油脂分配都不錯,燒好放上飯面,將油脂滲入珍珠飯度,再連同飯一起食也不覺油膩。如果想再加食都可以架!餐廳也有追加的======詳情======新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
一人燒肉定食

觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
2024-06-17
  • 牛舌芯
2024-06-20 43 views
朋友話觀塘有一人之境燒烤店好平,以為店鋪係好細間,估不到原來成千尺大L形狀,座位距離都好闊,而家仲做緊promotion 188元任飲放題。😳😳還可以燒肉套餐加一元多一款雞腿肉。👍🏻我們揀咗$78各一個套餐食全豬宴😂五花豚肉和豬頸肉套餐全部100g份量,厚薄適中套餐包面豉湯白飯沙律,我還刻意把五花豚肉燒到脆口😍豬頸肉系厚切咬落去淡淡都係肉,一個人食就已經足夠了。調味料就好似BBQ一樣,自助式自己落調味cooking, bbq爐好快熱,食物好快可以品嚐。用餐廳提供醬汁有三款可以自助選擇,提升肉質味道,我個人就喜歡原味燒汁,另一款我較喜愛蒜蓉燒汁。食飽行出去同門口隻招財貓打下咭😂

還可以燒肉套餐加一元多一款雞腿肉。👍🏻
我們揀咗$78各一個套餐食全豬宴😂

豬頸肉
2024-06-17
五花腩肉
豬頸肉
[✨觀塘新齋橋·高質日式一人燒肉]#觀塘 #新齋橋🔸牛板鍵肉套餐 $98牛腱肉有嚼勁,肉味都好濃,肉汁滿滿用黎餸飯真係好正🤩💕🔸極上牛小排&五花豚肉&雞腿肉套餐 送牛舌芯50g $148一個套餐有齊牛豬雞👍💯牛肉薄切🥩雪花都幾靚,肉質嫩滑;雞肉本身無咩醃料,不過因為係雞髀肉黎,啖啖肉又幾正;五花肉油脂豐富,燒到勁香口!套餐送嘅一份牛舌芯厚薄適中,結實爽口,好正!🔸定食套餐包白飯、味噌湯同野菜沙律🥗————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結室內環境好闊落,由多人長枱到單人對牆孤獨枱都有,想醫下燒肉癮嘅你,無論你係一個人快閃覓食,定同一班朋友聚會慶祝,呢度都係一個唔錯嘅選擇🤣👍📍新齋橋🏠觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #觀塘食好西 #觀塘餐廳
[✨觀塘新齋橋·高質日式一人燒肉]

#觀塘 #新齋橋

🔸牛板鍵肉套餐 $98
牛腱肉有嚼勁,肉味都好濃,肉汁滿滿用黎餸飯真係好正🤩💕

🔸定食套餐包白飯、味噌湯同野菜沙律🥗

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍新齋橋
🏠觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #觀塘食好西 #觀塘餐廳 #觀塘 #一人燒肉 #燒肉 #新齋橋
呢間餐廳非常大,而且裝修好新,好有日本風。午餐時間最怕搵唔到位呢度就啱曬。日式裝潢,坐得特別舒服。套餐價錢優惠,有包味噌湯同胡麻醬沙律。主角肉類嘅肉質都相當唔錯,值得推介!揀左2個套餐,第一款係極上牛小排,五花豚肉同雞腿肉;第二款係有牛舌芯牛舌都幾大塊而且燒出嚟好香,份量唔少,食落少少煙韌,正!牛小排真係特別好食,油脂味濃又香,豐富肉味,燒出黎效果更惹味,薄薄嫩嫩,輕輕點少少醃料,已經好好食!至於日本雞腿肉食落有特有嘅香氣,雞味濃,加少少調味醬汁配雞肉,提升味道層次,更香更滋味!整體Cp值好高,值得再光顧🤤🤤🤤🤤!

牛舌都幾大塊而且燒出嚟好香,份量唔少,食落少少煙韌,正!

整體Cp值好高,值得再光顧🤤🤤🤤🤤!

2024-06-19 193 views
收到佢地同盟嘅公司coupons,另一半又鍾意食燒肉🐷,咪諗住去試下咯,落左地鐵🚇行好遠先到,接待處一個人都無😮‍💨,行到好入先有職員,得幾台客人,好多檯都吉曬,坐低之後問職員係咪可以用coupon ,職員話可以,一次只可以用一張,跟住俾塊牌我地嗌野,過左陣類似經理嘅人出左黎,話如果用coupon就只可以點正價嘅野,我同另一半計過用coupon嘅話仲貴過就咁嗌,咁分明係用coupon引人過去食,根本就唔會有人會用coupon食lo😡😡,啲冷氣又超級凍,啲豬肉同牛肉燒好之後乾爭爭,啲醬汁好似水咁,食物份量又好少,唔會有下次😤😤

2024-05-25
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Dining Offer
Voucher
2024-06-19 20 views
最近我去咗一間平民燒肉餐廳,呢度嘅環境非常寬敞,而且係一人燒肉嘅好選擇。餐廳提供經濟實惠嘅餐點,仲有自助水供應,真係平民價錢,享受燒肉嘅體驗。呢度燒肉定食包飯、沙律同湯,非常豐富。極上牛小排、五花豚肉、雞腿肉各50g $149。牛小排油花分佈均勻;五花豚肉肥瘦相間,有嚼勁;雞腿肉啖啖肉。呢個定食仲送牛舌,燒出嚟口感彈牙。另外一個定食叫咗牛板腱肉100g $98。牛板腱肉質較實,燒出嚟香口,配埋少量鹽同檸檬汁,味道突出。

呢度燒肉定食包飯、沙律同湯,非常豐富。

2024-06-18 6 views
呢日同大少、小妹響觀塘上完課外活動,佢哋話想食燒肉,見到呢間新店舖,就上去試吓。門口有隻好可愛嘅貓貓擺設,又有大鼓,入到去見到有啲紅色紙燈籠,好有日本風。而且呢度地方大,裝修簡潔,我仲見到有啲特色房,比多人聚餐使用,可以盡情享受燒肉時光。我我叫咗豬頸肉同雞腿肉set,兩個set都有麵豉湯、沙律同飯。五花豚肉:肉質鮮嫩多汁,燒一陣就有微微焦香的表皮,口感恰到好處。肉汁充滿了豐富的豬肉香氣,令人想一食再食,配埋佢提供嘅燒肉汁,更加惹味!燒雞腿肉:雞肉鮮嫩多汁,咬下去能感受到肉質柔軟彈牙的口感,不僅保留了雞肉原有的鮮甜香氣,用埋佢提供嘅蒜蓉汁,更添美味!

五花豚肉:

燒雞腿肉:
2024-06-13 12 views
朋友喺觀塘返工放工打算食燒肉Budget又唔想太多所以就試吓呢間平價燒肉好多套餐都係$100以下就算加多碟肉都唔係好貴一人一爐夠晒方便餐廳面積都幾大分兩邊 一邊係燒肉另一邊日式料理仲有類似VIP房 提供給大夥兒燒肉套餐70幾蚊就有仲包括沙律、白飯、味噌湯燒肉汁我比較鍾意原味燒肉汁可以吃到牛肉本身的鮮味這一款是極上牛小排厚薄適中睇相就見到比起平時放題店的更有質感而且肥瘦適中平時自己買呢個份量嘅肉都要80至100 所以覺得真係物有所值燒肉仲可以自己控制生熟程度朋友選了牛舌心套餐牛舌心比起牛舌口感更好肉質比較彈牙 但要注意不要燒太久如果不喜歡醬汁的話可以灑上日本海鹽都幾好食
朋友喺觀塘返工放工打算食燒肉

餐廳面積都幾大
分兩邊 一邊係燒肉另一邊日式料理
仲有類似VIP房 提供給大夥兒

燒肉套餐70幾蚊就有
仲包括沙律、白飯、味噌湯
燒肉汁我比較鍾意原味燒肉汁

都幾好食
  • 極上牛小排
  • 牛舌芯
2024-06-12 29 views
這間新齋橋燒肉環境舒服闊落,抽風系統做得不錯,沒有太大的油煙味。燒肉套餐正做緊優惠,最平$78 就可以了。點了一份極上牛小排,一份牛板腱肉的燒肉套餐,價惠價都只是$78,已包了白飯,味噌湯及野菜沙律,肉類各有100g,性價比高。極上牛小排肉質厚實,油花均勻,入口嫩滑。而牛板腱肉是肩甲部位,脂肪比較少,筋多肉質結實而有彈性,有咬口,適合喜歡有嚼勁的朋友。唔夠飽的朋友可以另外單點其他肉類及甜品。但對女士來說,這個套餐已經很足夠了。

2024-06-11
$100 (Dinner)
2024-06-11 19 views
喺觀塘住嘅朋友仔介紹咗一間一人燒肉店,趁放工有時間就同朋友去試一試👫🏼👭👬。餐廳環境非常之大,完全唔使迫,冇空間感嘅問題。另外裝修比較簡潔,但係用咗淺色嘅裝修,令人感覺舒服😎睇返先佢仲有一啲位係提供一人座位面對牆壁令到食野都冇咁尷尬,又有自己空間值得讚一讚🫢🫢另外而家仲有優惠,大部份餐都唔過$100超級抵食,可以過吓燒肉嘅口癮😎而枱面上亦都有提供唔同嘅調味料包括鹽、胡椒、燒汁醬等等,可以自行調味每個套餐都有餐湯、沙律以及飯🍚沙律幾新鮮非常開胃,湯亦都熱辣辣極上牛小排 $98🥩牛肉切得比較薄,勝在有啲雪花,所以燒出嚟有啲油脂,相對地容易入口牛板腱肉 $98🥩由於呢款部位牛肉係冇乜油份,所以牛肉比較煙靭少少,但係好有牛味,配埋飯啱啱好新齋橋 (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

每個套餐都有餐湯、沙律以及飯🍚
沙律幾新鮮非常開胃,湯亦都熱辣辣

極上牛小排 $98🥩

牛板腱肉 $98🥩

觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓

2024-06-11 16 views
最近在觀塘的新齋橋餐廳品嚐了一頓美味的日式燒肉定食,這次點了牛小排一人燒肉定食和牛舌芯一人燒肉定食。每道定食都附有麵豉湯、沙律和白飯。 牛小排一人燒肉定食:這道定食以精心挑選的牛小排為主角,肉質鮮嫩多汁。經過炭火燒烤後,牛小排的外層呈現出美麗的焦糖色澤,帶來濃郁的燒烤香氣。每一口咬下去,肉汁充沛且滋味豐富。搭配的麵豉湯為整個餐點增添了溫暖的口感,沙律提供了清爽的蔬菜配搭,而白飯則使整體餐點更加飽足。牛舌芯一人燒肉定食:這道定食以嫩滑的牛舌芯為亮點,肉質鮮美而不腥。經過燒烤後,牛舌芯保持了其柔軟的質地,每一口都帶來濃郁的牛肉風味。搭配的麵豉湯為整個餐點增添了豐富的風味,沙律則提供了清新的口感,而白飯使餐點更加完整。新齋橋餐廳以其正宗的日式燒肉料理和多樣的配菜給我留下了深刻的印象。無論是牛小排一人燒肉定食還是牛舌芯一人燒肉定食,每一道菜都展現了高品質的食材。餐廳的環境舒適,服務態度友善。

牛小排一人燒肉定食:

牛舌芯一人燒肉定食:

呢間餐廳充滿著 🎏日式風格,😺招財貓作為吉祥物,仲有太鼓增添日本氛圍,非常有趣。提供燒肉區 餐廳場地好寬敞,燒肉區有包廂房供用餐我同朋友揀左兩個唔同定食,朋友想要牛舌芯,而我揀左牛小排。定食份量適中,對女仔嚟講還好😊男仔可能要再加整體食物味道唔錯,即使一個人來都可以享受燒肉嘅樂趣~有豐富嘅選擇,無論係日式料理定燒肉。環境舒適,適合同朋友&家人一齊用餐😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

提供燒肉區 餐廳場地好寬敞,燒肉區有包廂房供用餐

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

2024-06-10 51 views
去到觀塘同朋友行左陣街,想食燒肉,行到附近見到有間「新齋橋」燒肉店,而且入面有好多選擇,賣相又好似幾吸引咁,價錢都公道合理,就決定食呢間,每人叫左一個餐👍☞牛板鍵肉套餐 $98定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律牛腱肉的口感獨特,既有牛肉的鮮美又有筋肉的嚼勁。搭配店鋪醬料例胡椒、鹽、燒汁仲好惹味!☞極上牛小排套餐 $98定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律牛小排有豐富的大理石花紋,煮至7分熟時,牛小排的細筋軟化,肉質嫩化,令整體口感更為豐富和滿足。

☞牛板鍵肉套餐 $98
定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律
牛腱肉的口感獨特,既有牛肉的鮮美又有筋肉的嚼勁。
搭配店鋪醬料例胡椒、鹽、燒汁仲好惹味!

☞極上牛小排套餐 $98
定食有包白飯、味噌湯和野菜沙律
牛板鍵肉
極上牛小排
2024-06-07
$196 (Dinner)
牛板鍵肉
極上牛小排
食肆眾多嘅觀塘比我搵到呢間日式燒肉餐廳木系裝潢.舒適度高而且抽風系統完善Menu上 有不同款式套餐選擇跟埋沙律.味噌湯.米飯價格都只係幾十蚊.性價比高店內有獨立房間啱哂一班同事好友嚟Gathering就算Lunch一個人食飯叫個Set享受下都好正桌上放上不同口味嘅醬汁可以按自己喜好將燒肉沾上醬汁會更香口惹味✨牛小排100g 份量啱哂一人份量牛小排肉質軟腍牛味濃郁✨牛舌芯圓圓薄片.口感爽彈食燒肉必點之一
食肆眾多嘅觀塘

食燒肉必點之一

2024-06-07
Lunch
2024-06-09 14 views
🫶🏻咁岩同同事都想食燒肉,Lunch Hour 揀左呢間餐廳,一人一份既燒肉定食包含湯、飯、沙律,午市套餐都有 8 款以上選擇,總有一款適合自己 😎🔹 極上牛小排定食薄而嫩滑既牛小排,每次食燒肉都必點,特點係片片雪花均勻,燒後肉質滑稔而不顯油膩 🤤🔸 牛板腱定食牛板腱肉質較厚實粗糙,但肉味更濃,同牛小排平分秋色,值得一試 👍🏻🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸新齋橋 (觀塘)📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓💸 $ 138 /人
🫶🏻

🔹 極上牛小排定食

🔸 牛板腱定食

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓1樓
💸 $ 138 /人

$130 (Lunch)