2024-12-19 1648 views
去到淘大商場記得食過一間幾高質嘅西餐廳叫SuperNormal 門外見到仲有做緊個$98 脆皮鹹豬手嘅優惠🐽🍖原隻豬手好難做到呢個價錢👍🏻👍🏻就即刻入去試多次啦✨香蒜黑椒脆皮鹹豬手🍖🐽豬手依舊好大份🤟🏻亦有預先切開🍴豬手皮烤到好脆,好似食緊乳豬皮咁香口豬手肉跟脂肪分佈亦好平均👍🏻食落啖啖肉又唔鹹食完都唔會覺得口渴豬手嘅肉唔會烤到乾,食落好moist💦豬手亦烤得熟透🔥用刀都可以好容易就切得開🍴呢個價錢可以食到原隻豬手真心抵食,性價比甚高🥳✨香煎美國安格斯封門柳配燒汁🐮🥩封門柳上菜時已預先切好望落塊扒真係好靚仔🤟🏻而且真係做到三成熟塊扒好大塊,食落啖啖肉,牛味好濃郁🥩同埋有濃烈碳燒過嘅香味🔥🔥封門柳亦有預先有用香草同埋黑椒做調味🫙食嘅時候已經好入味,一滴鹽都唔使落質素足以拍得住其他貴價扒房嘅質素而伴碟配菜亦有驚喜☘️🥬🥔配菜有用蒜蓉預先醃過🧄食落唔鹹又香口係餐廳做飲食有誠意嘅舉動👍🏻👍🏻餐廳侍應態度親切有禮好attentive亦會主動為食客斟水而且餐廳提供嘅唔係普通清水係檸檬水🍋🥛齋飲杯水都感受到餐廳細心嘅舉動👍🏻會繼續幫襯🥳
去到淘大商場

✨香蒜黑椒脆皮鹹豬手🍖🐽

脆皮鹹豬手

豬手依舊好大份🤟🏻
亦有預先切開🍴
豬手皮烤到好脆,好似食緊乳豬皮咁香口
豬手肉跟脂肪分佈亦好平均👍🏻
食落啖啖肉又唔鹹
食完都唔會覺得口渴
豬手嘅肉唔會烤到乾,食落好moist💦

豬手亦烤得熟透🔥
用刀都可以好容易就切得開🍴
呢個價錢可以食到原隻豬手
真心抵食,性價比甚高🥳

✨香煎美國安格斯封門柳配燒汁🐮🥩

香煎美國安格斯封門柳配燒汁

封門柳上菜時已預先切好
望落塊扒真係好靚仔🤟🏻
而且真係做到三成熟

塊扒好大塊,食落啖啖肉,牛味好濃郁🥩
同埋有濃烈碳燒過嘅香味🔥🔥
封門柳亦有預先有用香草同埋黑椒做調味🫙
食嘅時候已經好入味,一滴鹽都唔使落
質素足以拍得住其他貴價扒房嘅質素

齋飲杯水都感受到餐廳細心嘅舉動👍🏻
會繼續幫襯🥳

2024-12-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
脆皮鹹豬手
香煎美國安格斯封門柳配燒汁
  • 柚子脆皮豬手
  • 香煎美國安格斯封門柳
2024-10-26 2809 views
最近好多朋友介紹呢間餐廳,見到佢環境唔錯,不過淘大花園有少少唔近地鐵站,今日咁啱喺九龍灣做嘢,終於可以嚟試吓啦。香煎黑椒脆皮豬手呢道菜真係一個驚喜,豬手外皮煎得金黃酥脆,內裡保持咗鮮嫩多汁。黑椒嘅辛香同豬手嘅油香完美結合,每一啖都係味覺嘅享受。呢道菜嘅份量十足,味道濃郁,絕對係餐桌上嘅焦點。日式西京燒比目魚扒呢道菜選用咗新鮮嘅比目魚,經過西京味噌嘅醃製同燒烤,魚肉鮮美嫩滑,味噌嘅香氣滲透到魚肉入面,每一口都充滿咗濃郁嘅和風味道。呢道菜唔單止係視覺同味覺嘅享受,仲有濃厚嘅文化氣息。玫瑰荔枝梳打梳打水帶有微微嘅氣泡感,再配上玫瑰同荔枝嘅香甜味道,成杯飲品充滿咗浪漫嘅氣息。呢款飲品唔單止清爽解渴,仲非常適合作為正餐嘅搭配,令用餐過程更加愉快。蒲燒鰻魚鰻魚經過燒烤,外層刷上特製嘅蒲燒醬汁,香甜可口,鰻魚肉質鮮嫩,入口即化。呢道菜簡單而不失精緻,每一口都能感受到廚師嘅用心。經典安格斯牛肉漢堡漢堡包入面夾住咗多汁嘅安格斯牛肉扒,加上新鮮嘅蔬菜同特製嘅醬料,每一口都充滿咗豐富嘅味道同口感。呢道漢堡份量十足,非常飽肚,係肉食愛好者嘅不二之選。呢間餐廳真係又平又好食,雖然淘大花園唔係咁方便,但我都一定會

香煎黑椒脆皮豬手

日式西京燒比目魚扒

玫瑰荔枝梳打

蒲燒鰻魚

經典安格斯牛肉漢堡

呢間餐廳真係又平又好食,雖然淘大花園唔係咁方便,但我都一定會再嚟食呀。而且佢嘅環境都好舒服,好適合情侶嚟拍拖或者朋友嚟gathering呀。
2024-10-20 2668 views
上兩次路經都已經俾佢個優惠價德國脆皮豬手吸引住,不過得我自己一個人真係食唔晒,剛好細妹放假,所以就約佢嚟陪我食啖啖肉嘅德國脆皮豬手。餐廳嘅佈置都幾得意,既有日式風格又帶點型格,空間感都好足,令人坐得好舒服。我地兩個人就order兩個set lunch同埋主角德國脆皮豬手。先嚟兩杯升級特飲,細妹嘅士多啤梨熱情果梳打,入口有好香甜嘅士多啤梨同熱情果味道,飲落清新嘅同時又非常解渴。我就係菠蘿雪梨四季春茶 ,佢個菠蘿味就唔算太出,但入口有好香嘅茶味,清潤得嚟又夠既fresh,重點係唔會好甜。一百蚊都唔洗嘅德國脆皮豬手真係好吸引,上枱時熱辣辣,大大舊嘅賣相都真係好吸睛。賣相得之餘佢個味道都仲得,豬手外皮炸到脆卜卜,而且個肉質嫩滑軟腍唔會乾,最好就係大啖啖肉咁食真係食得乾淨又方便。其實唔洗點醬汁都已經好好味,加埋個柚子醬一齊食,就加多一點點微酸度,兩種食法都同樣惹味。日式燒汁海鮮烏冬都唔錯,佢嘅海鮮配料都幾多,而烏冬炒得唔錯,唔會痴到一舊舊嘅同時又唔好油,食落仲好彈牙添。挪威煙三文魚忌廉蟹籽天使麵都唔錯,三文魚同蟹籽嘅鹹香再上天使麵彈牙幼滑,每啖麵都掛上忌廉汁一齊食感覺creamy得嚟又唔會好油膩

挪威煙三文魚忌廉蟹籽天使麵都唔錯,三文魚同蟹籽嘅鹹香再上天使麵彈牙幼滑,每啖麵都掛上忌廉汁一齊食感覺creamy得嚟又唔會好油膩,好啱我口味。
2024-10-18
Type of Meal
Lunch
  • 德國脆皮豬手
2024-09-24 3062 views
夜晚同朋友食飯去到淘大商場見到一間叫SuperNormal 嘅餐廳餐廳主打西餐門外見到做緊個$98 脆皮鹹豬手嘅優惠🐽🍖原隻豬手好難做到呢個價錢咁抵嘅優惠就即刻入去試下啦✨香蒜黑椒脆皮鹹豬手🍖🐽豬手好大份餐廳好有誠意咁預先切開🍴豬手皮烤到好脆而且豬手肉同脂肪分布好平均食落啖啖肉又唔鹹食完都唔會口渴豬手肉唔乾好moist豬手亦烤得熟透🔥用刀好容易就切得開🍴呢個價錢真心抵食✨頂級西冷牛扒🐮🥩要求三成熟切開真係三成熟而且塊扒好大塊食落唔多肥膏又唔係筋嘅位置食落啖啖肉,牛味好重🥩同埋有濃烈碳燒過嘅香味🔥🔥塊扒預先有用香草同埋黑椒做調味🫙質素足以拍得住其他貴價扒房嘅質素而伴碟配菜亦有驚喜☘️🥬🥔配菜有蒜蓉醃過🧄食落香口冇青草味係有誠意嘅舉動餐廳侍應好attentive會主動為食客斟水而且啲水唔係清水係檸檬水🍋🥛齋飲杯水都感受到餐廳細心嘅舉動👍🏻餐廳有高枱位置好似bar 枱嘅格局好適合兩三個人聚埋食野吹水gathering 嘅地方🤟🏻會繼續幫襯🥳
夜晚同朋友食飯

切開真係三成熟
而且塊扒好大塊
食落唔多肥膏
又唔係筋嘅位置
食落啖啖肉,牛味好重🥩
同埋有濃烈碳燒過嘅香味🔥🔥

好適合兩三個人聚埋食野吹水gathering 嘅地方🤟🏻
會繼續幫襯🥳

2024-09-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
5 day(s) ago 0 views
環境有點工業風 但一入座即坐滿客人 真係有夠誇張😨坐到差不多走時先有機會影到環境打到個卡我地叫左佢地既招牌菜 #德國脆皮豬手(記得一開始就要叫左豬手先呀 因為制作需時25分鐘架)佢地既鹹豬手居然3個味道 制作真係有夠認真🫣分別係:▪️柚子蜜啤酒浸脆皮德國鹹豬手▪️麥啤浸香蒜黑椒德脆皮德國鹹豬手▪️麥啤浸泰式酸辣脆皮德國鹹豬手我地就叫左期間限定既:▪️黃金炸蒜發財豬手 $178其實我本身好少食豬手因為我好怕D鹹豬手好硬 個皮又韌😆😅但呢到做到個皮脆得黎一D都唔硬 而豬手好入味之餘一D都唔柴👍🏻最重要既係 佢唔會過鹹👍🏻坊間既德國鹹豬手都係偏鹹但呢到不論係口感 味道都做得剛剛好👍🏻$178呢個價錢 咁既質素真係絕對對得住街坊街里🥺▪️香煎露筍鵝肝牛肝菌燉飯 $148首先佢個鵝肝都幾大件😳 而且煎到外脆內嫩 油香感十足🙌🏻佢個飯都唔細😂而牛肝菌香氣直接滲透入飯入面而且口感唔會過硬或過淋 做到恰到好處😌因為第2日要返工既關係 都係飲返D non alcoholic drinks 保持頭腦清醒先😂叫左2杯特飲 ▪️菠蘿雪梨四季春茶▪️紅石榴鮮橙梳打聽到個味以為都幾甜 但又唔係wo啱晒我地呢D中女 又可以解膩😂
環境有點工業風
但一入座即坐滿客人 真係有夠誇張😨
坐到差不多走時先有機會影到環境打到個卡

我地叫左佢地既招牌菜 #德國脆皮豬手
(記得一開始就要叫左豬手先呀 因為制作需時25分鐘架)

佢地既鹹豬手居然3個味道 制作真係有夠認真🫣

▪️菠蘿雪梨四季春茶
▪️紅石榴鮮橙梳打

聽到個味以為都幾甜 但又唔係wo
啱晒我地呢D中女 又可以解膩😂

Supernormal九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:炸蒜撈起德國脆皮鹹豬手 $178,黑醋汁鵝肝安格斯牛肉漢堡 $148,香草牛油蒜蓉包(5塊) $48,Quintine Blond $64炸蒜撈起德國脆皮鹹豬手:這是新年期間店方推出的黃金豬滿屋系列食品,每天只有限量20隻,附烹調2小時的獨特醬汁,選用新鮮的豬手,經過長時間的醃製和烹煮,讓肉質變得鮮嫩多汁。外皮則經過高溫炸製,形成金黃酥脆的口感,令人一口接一口!😄😄😄黑醋汁鵝肝安格斯牛肉漢堡:選用優質的安格斯牛肉,經過精心調味後,煎至完美的熟度,外焦內嫩。漢堡內夾入香滑的鵝肝,帶來濃郁的風味,與牛肉的鮮美相得益彰。黑醋汁則為這道菜增添了酸甜的層次感,平衡了肉類的油膩,讓整體更加清爽!👍👍👍香草牛油蒜蓉包:使用新鮮的蒜蓉和香草混合牛油,抹在切開的麵包上,然後烘烤至完美,香氣四溢,口感豐富!😍😍😍Quintine Blond:這是一款來自比利時的金色艾爾啤酒,以其清爽的口感和微妙的果香而聞名。這款啤酒的酒體輕盈,泡沫細膩,帶有淡淡
Supernormal
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

Quintine Blond:這是一款來自比利時的金色艾爾啤酒,以其清爽的口感和微妙的果香而聞名。這款啤酒的酒體輕盈,泡沫細膩,帶有淡淡的香草和柑橘風味,讓人感受到清新的口感!😋😋😋
鄰近九龍灣地鐵站行幾分鐘就到. 呢間我食過唔止一次, 性價比高, 店員有禮, 所以新一年再約朋友來食. 新年期間推出了”黃金豬滿屋” 㝢意大家食完撈得風生水起, 超有意頭, 每天限量20隻, 都只是$178.0唔係唔叫呀. 豬手用自家製柚子啤酒醃製, 配上大量炸蒜, 十分香口, 皮脆肉嫩, 店長非常細心, 佢會把豬手切好分件, 每件豬手都連住豬皮, 外皮焦香酥脆, 豬皮脆到卜卜聲, 仲有酸椰菜解膩, 配埋冰凍既啤酒 1664 / Sapporo - $78.0/杯, 簡直是天生一對. 另叫了白酒煮法國藍青口配蒜蓉包$118.0, 青口隻隻都脹卜卜, 肥美鮮嫩白酒忌廉汁味道又香又滑,再配上蒜蓉包蘸汁同吃,滋味無窮。
所以新一年再約朋友來食.

白酒忌廉汁味道又香又滑,再配上蒜蓉包蘸汁同吃,滋味無窮。

去開淘大花園探朋友,發掘到依間好受歡迎既西餐廳!餐廳主打既炸蒜撈起德國脆皮咸豬手真係必叫!又香又脆!仲有3隻口味選擇添!每日限量25隻啊!原價$228,宜家特價$178!Food list🍽️香煎美國安格斯封門柳配燒汁 $248叫左5成熟,肉汁好juicy,肉味香濃!麥香浸啤蒜黑椒脆皮德國咸豬手 $178豬手好有彈性,外皮好脆,好惹味!鮮拆日本松葉蟹肉天使沾麵配蟹醋 $158蟹肉真係落足料,成大碗蟹肉蟹膏,淋落天使麵,啖啖滋味!日本刺身帶子龍蝦汁燉飯 $148帶子大大粒,燉飯每粒飯都沾有濃濃龍蝦汁!經典芝士安格斯牛肉漢堡 $106安格斯牛肉又厚又正!燒羊架(2件) $78

去開淘大花園探朋友,發掘到依間好受歡迎既西餐廳!

每日限量25隻啊!原價$228,宜家特價$178!

Food list🍽️

香煎美國安格斯封門柳配燒汁 $248
叫左5成熟,肉汁好juicy,肉味香濃!

麥香浸啤蒜黑椒脆皮德國咸豬手 $178
豬手好有彈性,外皮好脆,好惹味!

鮮拆日本松葉蟹肉天使沾麵配蟹醋 $158
蟹肉真係落足料,成大碗蟹肉蟹膏,淋落天使麵,啖啖滋味!

日本刺身帶子龍蝦汁燉飯 $148
帶子大大粒,燉飯每粒飯都沾有濃濃龍蝦汁!

經典芝士安格斯牛肉漢堡 $106
安格斯牛肉又厚又正!

燒羊架(2件) $78
2025-02-18
Type of Meal
Dinner
6 day(s) ago 0 views
去九龍灣必食西餐之一佢哋主打出名豬手😋仲有其他意粉等等✨原味薯條 🍟$56薯條佢本身連埋皮炸,食落好脆配埋自家製番茄醬,好味✨黃金炸蒜發財豬手 🐷$178新一年好意頭😚新出嘅豬手口味十分之多炸蒜,豬手好脆~仲有個黑椒汁點,真係好好食果然係招牌😍必叫✨日本刺身帶子龍蝦汁燉飯 🦞$148日本刺身帶子好大粒😱啲飯索哂d龍蝦汁,好入味必食菜式之一🤤✨熱蜂蜜🍯雪梨🍐四季春茶 $44依d天氣最岩飲,可以滋潤喉嚨
去九龍灣必食西餐之一
佢哋主打出名豬手😋仲有其他意粉等等

✨原味薯條 🍟$56
薯條佢本身連埋皮炸,食落好脆
配埋自家製番茄醬,好味

✨黃金炸蒜發財豬手 🐷$178
新一年好意頭😚新出嘅豬手口味
十分之多炸蒜,豬手好脆~
仲有個黑椒汁點,真係好好食
果然係招牌😍必叫

✨日本刺身帶子龍蝦汁燉飯 🦞$148
日本刺身帶子好大粒😱
啲飯索哂d龍蝦汁,好入味
必食菜式之一🤤

✨熱蜂蜜🍯雪梨🍐四季春茶 $44
依d天氣最岩飲,可以滋潤喉嚨
2025-03-03 0 views
九龍灣酒吧餐廳專吃德國鹹豬手這間餐廳長期做緊優惠,全隻德國鹹豬手只需要$178而且德國鹹豬手有三種口味,有辣又甜,性價比非常高,非常抵吃!《柚子德國鹹豬手》$178鹹豬手的大小適中,外層非常脆口,內裏是淡淡的鹹豬手肉,不會太鹹,點上秘製的柚子醬,更加惹味!《日本刺身帶子龍蝦汁燉飯》$148這個意大利頓飯的口感非常彈牙,米飯的煙靭適中,配上濃濃的龍蝦汁,非常惹味!《三重奏芝士牛肉漢堡》$106芝士如熔岩般湧流出來,喜歡吃藍芝士的朋友有福了,這個漢堡包的藍芝士味非常香濃!
九龍灣酒吧餐廳專吃德國鹹豬手

這間餐廳長期做緊優惠,全隻德國鹹豬手只需要$178

《柚子德國鹹豬手》$178

《日本刺身帶子龍蝦汁燉飯》$148

《三重奏芝士牛肉漢堡》$106
2025-03-03 0 views
今日黎到牛頭角行街搵食,係淘大附近有間餐廳,裝修都幾優雅,平日都好多人,好在唔使等位好快就入左去坐。首先我地點左個小食日本芝士年糕。呢個芝士味好香濃。皮薄餡靚,鐘意食日本芝士既味道朋友仔一定會喜愛☺️。跟住叫左個呢道既特色名菜就係泰式脆皮豬手,呢道每日都係賣得20隻,真係要好好品嘗。皮脆肉汁鮮嫩。點咪泰式醬食真係非常之野味。個皮好香脆可口,非常有口感。而且幫你去咪骨,食起好方便。之後再叫個三重奏芝士牛肉漢堡,份量十分之多,大大一個漢堡,而且安格斯牛肉非常大塊,配合咪煙肉,蕃茄,沙律醬一齊食令味道更加提升,滿滿既滿足。最後再點多個煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉,煙三文魚係我最愛😍,非常好味。蟹籽魚忌廉意粉非常有口感,一粒粒蟹籽魚令口感更加提升。真係好好味。又好creamy。世界級享受。

✨經典煙肉卡邦尼意粉 $68芝士濃得嚟又香,汁液又濃稠,配上煙肉同蘑菇,整體味道好夠,好好味🤤✨安格斯牛肉漢堡配薯條 $68個漢堡牛味濃郁,配上香脆嘅薯條,簡直係完美搭配,食落去好滿足,夠晒飽✨德國脆皮咸豬手 $178用6小時嘅麥啤慢煮嘅咸豬手,外皮酥脆,裡面又嫩又多汁,仲有三重風味,今次揀咗柚子味,好清新

✨經典煙肉卡邦尼意粉 $68

✨安格斯牛肉漢堡配薯條 $68

✨德國脆皮咸豬手 $178
2025-02-23 0 views
在某家西餐廳的用餐體驗讓人印象深刻。餐廳內部裝潢典雅,燈光柔和,營造出舒適的用餐氛圍。服務生友善專業,菜單上的選擇豐富,從開胃菜到主餐和甜點應有盡有。我點了招牌牛排,肉質鮮嫩多汁,熟度恰到好處,搭配香濃的黑椒醬,味道極佳。旁邊的時蔬清脆可口,為整體增添了色彩和口感。開胃菜的凱薩沙拉也令人驚喜,生菜新鮮,醬汁醇厚,配上香脆的麵包丁,非常開胃。整體而言,這家西餐廳不僅提供了高品質的美食,還有優雅的用餐環境,讓人流連忘返,非常推薦給喜愛西餐的朋友。

• 洋蔥甜酸醬烤雞
  • 帶子龍蝦汁意大利飯
  • 蒜蓉包
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
係九龍灣食好西,想食便靚正多國菜?想要有氣氛既打卡西餐廳🍴?想食特色德國豬手🐷?一定要來supernormal, 包你有一個不normal的晚餐。本身已經夠抵食,呢度主打8:45後有85折,差不多晚晚都爆場啊,所以記得要訂位啊。點左幾款都係我最鍾意食既款式推薦比大家:1. 芥末牛肉沙拉🥗 $88 頭盤前菜夠豐富蛋白質,牛肉自動半生熟,厚切好正2. 柚子德國🇩🇪鹹豬手 $178 必食豬手啊,仲有口味有特色,柚子蜜🍯泡足6小時,還要做到外皮香脆,絕對靠功夫,好吃到不簡單喔😋另外仲有麥啤蒜香🧄黑椒味同麥啤泰式🇹🇭酸辣🌶️味,下次真系要試試😋3. 香煎露荀鵝肝牛肝菌燉飯 $148 呢個燉飯夠曬香,係risotto 口感,最愛鵝肝大大塊也是好香好好食。4. Rose latte $36 呢度出名手工啤同咖啡☕️,因為返工緣故今晚吾飲酒,但都可以嘆翻杯靚咖啡☕️食完成餐飯真感滿足🥰
點左幾款都係我最鍾意食既款式推薦比大家:
2025-01-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2025-02-07 129 views
呢間餐廳個裝修好chill, 一邊落地玻璃窗,有一排吧枱俾大家聚埋一齊,放工嚟呢度食嘢飲吓、飯啤酒、食吓德國豬手,真係好relax❤️挪威煙三文魚凱撒沙律挪威煙三文魚鮮嫩滑口,帶有淡淡煙燻味,搭配新鮮的生菜同香脆的麵包丁,令口感層次豐富。沙律醬用咗經典嘅凱撒醬,味道濃郁,仲有少少芝士香味,食落去令人忍唔住想再嚐多一口。❤️柚子德國咸豬手呢道菜色香味俱全,德國咸豬手外皮金黃酥脆,肉質嫩滑,入口即化。搭配清新的柚子醬,酸酸甜甜,好好平衡咗豬肉的油膩感,令人一試成主顧。每一口都充滿咗豬肉的香氣❤️黑醋鵝肝牛肉漢堡呢個漢堡就係奢華嘅代表,牛肉餅多汁而厚實,配上香滑嘅鵝肝,口感絕對無敵。黑醋醬添咗一股酸香味,令整個漢堡味道更加豐富,每一口都令人驚喜,真係食過返尋味。

❤️挪威煙三文魚凱撒沙律

❤️柚子德國咸豬手