Restaurant: Surasang 수라상
Terms & Details:
本人已經是第N次回頭客來光顧,真心推薦喜歡吃韓國菜的人士來試試surasang。先說食物:依然保持到高質素,没有可以特别挑剔的地方合乎期望。其次是服務員水准也依然在线态度友好的。我今次回來吃晚餐,點了一份雪龍牛肉湯,铁板和牛葱燒卷。好味道十分之滿意,食物份量和價錢也是合理的。其間我要求添水服務員都有求必應、無黑面無甩漏,很感謝🙏🏻 我會尽量再來幫襯支持。當然我都會一直監察住質素有冇走樣!
2024-10-08 316 views
收工諗住食韓國野見到依間都幾多人推介就過黎食個晚飯落完單會上伴菜泡菜等依度既泡菜係甜辣口味岩哂我!🤎海膽生牛肉海膽一睇顏色就知夠鮮下面牛肉打碎左醃埋有塊脆紫菜配搭一齊食多種口感層次添!🤎清燉牛肋骨牛肋骨好入味個汁本身甜甜地脂肪比例岩岩好入口有少少溶化感覺依個估唔到咁出色🤎白泡菜牛肉包個名好特別就點黎試試大白菜包住碎牛肉同埋韓式粉絲依個配搭又幾新穎醬汁都係甜甜地牛肉碎牛味都幾濃🤎蜆肉泡菜煎餅份量都幾大依款味道估唔到係酸酸地有個醬汁點埋無咁膩添🤎海膽牛肉魚籽釜飯三文煞籽大大粒好吸引仲有個生雞蛋同埋辣醬可以撈埋一齊個煲夠熱仲有飯焦!!個韓式辣醬令個飯更加好食牛肉粒都算淋又有牛味加埋海膽同魚籽既鮮味都幾夾🤎荔枝梳打🤎菠蘿梳打
收工諗住食韓國野
見到依間都幾多人推介
就過黎食個晚飯

落完單會上伴菜泡菜等
依度既泡菜係甜辣口味岩哂我!

🤎海膽生牛肉
海膽一睇顏色就知夠鮮
下面牛肉打碎左醃埋

有塊脆紫菜配搭一齊食
多種口感層次添!

🤎清燉牛肋骨

有個醬汁點埋無咁膩添

🤎海膽牛肉魚籽釜飯
三文煞籽大大粒好吸引

仲有個生雞蛋同埋辣醬可以撈埋一齊
個煲夠熱仲有飯焦!!
個韓式辣醬令個飯更加好食
牛肉粒都算淋又有牛味
加埋海膽同魚籽既鮮味都幾夾

🤎荔枝梳打
🤎菠蘿梳打
2024-10-07
Type of Meal
Dinner
海膽生牛肉 💰385小c妹同朋友仔都食到讚不絕口🥰生牛肉中和左炸紫菜既油膩感💯仲有啲小配菜係隔離 可以自己DIY✨每一啖都有唔同口感💕好挽又好食😚清燉牛肋骨 💰410牛肉好軟綿 一啲都唔柴唔算好有驚喜 但都係一個合格既牛肋骨🤫辣泡菜海鮮牛肉包 💰135辣泡菜包住啲牛肉同1/4粒大扇貝🐚辣泡菜好脆口 加埋啲辣汁岩哂啲重口味既豬仔🤭海鮮煎餅 💰215煎餅煎到脆卜卜 口感一流💕咸淡適中 唔錯呀係幾高質既海鮮煎餅🥰牛肉魚籽釜飯 💰295加配海膽 💰68推薦推薦❗️牛肉超濃牛味✨小c妹個人覺得好有驚喜❗️私心覺得好食過牛肋骨😚必試呀呢個💯SEE YOU 💰108

海膽生牛肉 💰385

私心覺得好食過牛肋骨😚
必試呀呢個💯

SEE YOU 💰108

2024-10-05 262 views
Surasang 位於尖沙咀柯士甸道西圓方水區鄰近九龍站主打嶄新韓式居酒屋體驗海膽生牛肉生牛肉粉嫩柔滑同時海膽飽滿甘甜混合七款佐料配搭海苔薄脆層次分明白泡菜牛肉包牛肉內餡豐厚油潤配搭白泡菜酸爽醒胃可以平衡膩滯感韓式辣泡菜牛肋骨牛肋骨肉質軟腍同時油脂豐腴配搭韓式泡菜酸辣惹味海鮮煎餅 海鮮煎餅齊集魷魚以及蜆肉同埋青口配搭大量銀魚乾口感豐富牛肉魚籽釜飯牛肉柔嫩同時魚籽飽滿加配海膽鮮甜混合蛋黃流心以及南瓜綿軟絕對大滿足Snowing Night基調選用韓國瑞雪清酒配搭柑橘果醬以及青檸同時杯沿蘸綴鹽粒整體清爽輕盈See You基調選用韓國味上韓國橘子燒酒配搭番石榴果蓉以及檸檬汁同埋蘋果梳打冰涼舒爽

牛肉內餡豐厚油潤配搭白泡菜酸爽醒胃可以平衡膩滯感

韓式辣泡菜牛肋骨

牛肋骨肉質軟腍同時油脂豐腴配搭韓式泡菜酸辣惹味

海鮮煎餅

海鮮煎餅齊集魷魚以及蜆肉同埋青口配搭大量銀魚乾口感豐富

牛肉魚籽釜飯

2024-09-24
$942.5 (Dinner)
  • 海膽生牛肉
  • 韓式辣泡菜牛肋骨
  • Snowing Night
同朋友去咗圓方食韓國嘢,今次呢間韓國餐廳嘅用餐體驗非常開心。首先餐廳嘅裝修風格好有韓國特色,寧靜嘅環境,暖和嘅燈光同埋傳統嘅裝修令我哋覺得好舒服。我哋坐低咗之後侍應就好快上咗一啲韓式前菜:泡菜、芽菜、蓮藕同埋我最鍾意食嘅魷魚醬。一邊食前菜,一邊叫咗我同朋友都鍾意食嘅菜式。✔️海膽生牛肉$385海膽生牛肉嚟到已經令到我哋眼前一亮,因為顏色配搭對比好強烈,生牛肉呈現鮮紅色海膽就係金黃色,以前唔食生牛肉嘅我都令到我食慾大開,而且有洋蔥、香蔥、芝麻等擺盤,仲有炸紫菜一齊包嚟食,牛肉同海膽嘅軟滑配上炸紫菜嘅香脆,令到成個菜式入口都好有層次。✔️辣泡菜海鮮包$135用一片泡菜包住蝦、蠔、五花肉,一啖入口泡菜嘅香味撲鼻而來,加上海鮮嘅鮮味,係一道風味獨特嘅小食。✔️海鮮煎餅$215每次去韓國餐廳都必點嘅一道菜,煎餅炸得金黃鬆脆,加上有青口、魷魚同埋蝦等等嘅海鮮喺上面非常有口感,而且煎餅厚度適中,配上醬油一齊食,非常美味。✔️牛肉魚籽釜飯$295(加配海膽$68)非常矜貴嘅一道菜,而且仲要好好食,牛肉、魚子、海膽加上飯焦,令到我哋都食到唔停口。✔️韓式辣泡菜牛肋骨$390牛肋骨加泡菜燉煮,牛肉肉味濃郁,燉得恰到

✔️海膽生牛肉$385

✔️辣泡菜海鮮包$135

✔️海鮮煎餅$215

✔️牛肉魚籽釜飯$295(加配海膽$68)

✔️韓式辣泡菜牛肋骨$390
牛肋骨加泡菜燉煮,牛肉肉味濃郁,燉得恰到好處加上泡菜汁酸酸辣辣,唔點辣醬食都夠晒味。

我哋仲叫咗兩杯Mojito
✔️Snowing night$118✔️The light begins$108
兩杯都有韓國特色,酒精濃度唔高好易入口。
2024-09-22 382 views
食過呢間韓式料理,包你一定會愛上高級韓式居酒屋 @surasang_hk 位於Elements 商埸, 融入咗好多特色嘅的菜品,不僅賣相精緻,味道都相當出色用餐環境舒適宜人仲有好多好靚打卡位㖭😬一邊享受美食一邊輕鬆enjoy白泡菜🐮牛肉包:將新鮮牛肉與清爽白泡菜互相結合,豐富嘅肉汁包裹在牛肉與泡菜之間口感層次分明,真係好Juicy好好味👍🏻海膽生牛肉: beef tartare 與鮮甜海膽相配,再用脆脆嘅紫菜夾埋變手卷,真係好有創意! 賣相靚到不得了,真係唔捨得😬海鮮煎餅:本應係一道普通嘅傳統菜式,但係反而令我有新鮮感! 這道煎餅外脆內嫩,配搭我杯Cocktail真係一流嘅下酒菜🍹🥘牛肉魚籽釜飯加配海膽:牛肉粒非常嫩同多汁,魚籽仲貪心加埋海膽一齊食,口感豐富,簡直係大滿足炸搗布五花肉:炸到外層酥脆嘅五花肉,一d都唔會油膩,而目仲保存到中間嘅肉質! 👍🏻
食過呢間韓式料理,包你一定會愛上
用餐環境舒適宜人
仲有好多好靚打卡位㖭😬
一邊享受美食一邊輕鬆enjoy

海膽生牛肉: beef tartare 與鮮甜海膽相配,

Type of Meal
Dinner
2024-09-20 339 views
呢間餐廳裝潢好有韓國風格整體嚟講係值得推薦嘅地方,無論係食物質素、環境定係服務,都讓我有一個非常愉快嘅用餐體驗 如果你鍾意韓國菜,記得要去試下!=====================Food list📌白泡菜牛肉包 呢個包包入面有白泡菜同嫩滑牛肉,食落口感好正,開胃!清燉牛肋骨 牛肋骨煮得超入味,肉質軟嫩,湯底濃郁,真係好好味生蠔煎餅 煎餅外脆內軟,入面有新鮮生蠔,海味十足,對海鮮迷嚟講簡直係天堂。海膽生牛肉新鮮海膽配生牛肉,口感超滑,味道好正,真係唔可以錯過牛肉魚籽釜飯 呢碗釜飯有鮮香牛肉同魚籽,米飯吸咗肉汁,食落好滿足 更加濃郁LAVENDER SEOUL 呢款飲品清新又香,搭配食物特別合適。Lime Soda 飲落解膩,無論咩菜都啱。
呢間餐廳裝潢好有韓國風格

=====================
Food list📌

Lime Soda 飲落解膩,無論咩菜都啱。
2024-09-19 279 views
好耐冇約個朋友食飯兩條友揀間環境唔錯嘅餐廳食吓之前見過好多人推介呢間韓國餐廳今次經過就試吓先一坐低店員就擺上呢幾種韓國泡菜一共六款,泡菜偏辣,啱我口味仲有唔係度度有嘅蓮藕片同埋魷魚味道都唔錯同朋友一齊食咗呢個牛肋骨要$400左右,大概有$10 ,味道非常唔錯兩個女仔啱啱好之後叫咗呢個安東燉雞味道比較難韓國年糕,煙煙韌韌非常好食雞髀唔算太多可惜醬汁比較潔身 容易黐底整體味道唔錯本身仲食咗個海鮮煎餅太肚餓,唔記得影相期待下次一大班人可以再嚟食其他嘢
好耐冇約個朋友食飯
兩條友揀間環境唔錯嘅餐廳食吓
之前見過好多人推介呢間韓國餐廳
今次經過就試吓先

一坐低店員就擺上呢幾種韓國泡菜
一共六款,泡菜偏辣,啱我口味

仲有唔係度度有嘅蓮藕片同埋魷魚
味道都唔錯

同朋友一齊食咗呢個牛肋骨
要$400左右,大概有$10 ,味道非常唔錯
兩個女仔啱啱好

之後叫咗呢個安東燉雞
味道比較難
韓國年糕,煙煙韌韌非常好食
雞髀唔算太多
可惜醬汁比較潔身 容易黐底
整體味道唔錯

本身仲食咗個海鮮煎餅
太肚餓,唔記得影相

期待下次一大班人可以再嚟食其他嘢

2024-09-04
$500 (Dinner)
  • 清燉牛肋骨
  • 海鮮煎餅
日式居酒屋就經常都,韓國嘅居酒屋你哋又食過未呢?位於圓方嘅𝚂𝚞𝚛𝚊𝚜𝚊𝚗𝚐수라상 係少有嘅高質韓國居酒屋,餐廳座位都不少,仲有包廂,同埋獨立房間方便聚會🥰其實早幾個月食過佢主打嘅韓牛大蔥卷配泡菜炒飯,真係念念不忘,今次再次到訪試咗新菜式~白切肉五花肉,同樣會令你一試難忘♥️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ餐廳有韓式前菜五款,都係任叫任點的,可以慢慢食醒胃嘅菜式☺𓐎海膽生牛肉$385將厚厚嘅海膽和生牛肉撈勻,再以餐廳特製醬汁調味,可以更加突顯佢嘅鮮味,而且口感順滑,再配上炸紫菜真係層次豐富;此外,仲可以按自己嘅喜好加上蒜蓉,泡菜,松子洋蔥同埋雪梨調味添!𓐎白切肉(五花肉) $385熱烘烘嘅白切五花肉,配以幾種特製調味醬汁,可以用生菜🥬包裹一起入口,五花肉真係非常嫩滑,好好味呀!𓐎 海鮮煎餅 $215上次都有叫嘅超足料嘅海鮮煎餅,真係頂呱呱👍🏻煎餅外脆內暖,放滿了香口小魚乾之外,仲有好多海鮮:青口,蜆肉,魷魚,干貝等,仲可以蘸特製醬汁,真係好鮮甜。𓐎白泡菜牛肉包 $135白泡菜看似好清淡,原來內有乾坤,職員代為切開之後發現入邊有個牛肉球,醬汁非常Juice而且仲有

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
餐廳有韓式前菜五款,都係任叫任點的,可以慢慢食醒胃嘅菜式☺

𓐎海膽生牛肉$385

𓐎白切肉(五花肉) $385

𓐎 海鮮煎餅 $215

𓐎白泡菜牛肉包 $135
白泡菜看似好清淡,原來內有乾坤,職員代為切開之後發現入邊有個牛肉球,醬汁非常Juice而且仲有韓式Q 彈粉絲添,真係好有驚喜一道菜。

𓐎 牛肉魚籽釜飯 $295
加配海膽$68
滿滿魚籽和雪花牛,撈埋海膽同生蛋黃,真係每一啖都好鮮味,入口香濃😋鍾意食海膽嘅朋友真係唔可以錯過⭐️⭐️⭐️

Cocktail🍹
𓐎 Snow night $118
𓐎 The night Begins $108
兩杯Cocktail之前都有飲過覺得唔錯,入口順滑,啱晒女仔飲㖭啊🥰

Surasang 수라상
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
2024-09-18 274 views
呢間位於elements 入面嘅韓菜,環境相當華麗,格局都好高尚🥩海膽生牛肉 $385-入口柔滑即溶的海膽帶有濃郁的甜味 金黃色的沒有任何腥味 生牛肉肉質鮮嫩油脂豐富 帶有味醂的鹹甜香 放在炸紫菜上 鮮甜且酥脆🥬白泡菜牛肉包 $135-第一個感覺與小籠包有異曲同工之妙 切開有大量牛肉肉汁流出 肉嫩帶泡菜爽口感🐂清燉牛肋骨 $410-以清燉形式慢煮牛肋骨 再切成一片片 牛骨味道重 濃濃的牛肉香 微微黏性帶嫩的口感🌊海鮮煎餅 $215-餅底煎得十分香脆 海鮮有魷魚 魚乾仔 蜆肉 相當足料 入口帶蔥油味 脆炸口感帶鹹香滋味🍙牛肉魚子斧飯 $295 ✨加配海膽+$68-牛肉肉質嫩滑帶油香的 三文魚籽有鹹香 加配濃郁甜味的海膽 味道實在太完美 蛋黃漿結合斧飯 味道十分有層次 出色的斧飯🍸Snowing Night $118-微微果香帶酸感 非常易入口 酒味唔太重 但飲完會紅卜卜🍹The Night Begins $108總括嚟講,味道非常之好,環境又優美,服務好好,完美!

🥩海膽生牛肉 $385

🥬白泡菜牛肉包 $135

🐂清燉牛肋骨 $410

🌊海鮮煎餅 $215

🍙牛肉魚子斧飯 $295 ✨加配海膽+$68

🍸Snowing Night $118
-微微果香帶酸感 非常易入口 酒味唔太重 但飲完會紅卜卜
🍹The Night Begins $108

總括嚟講,味道非常之好,環境又優美,服務好好,完美!
高級韓式居酒屋🏮 菜式賣相精緻之餘也相當美味🎈用餐環境舒適,一邊品嚐美食一邊暢聊,很寫意💖✂︎❥$𝟰𝟭𝟬 清燉牛肋骨:牛肋骨燉煮得軟嫩可口,滿咀的肉香味吃得好過癮🥩😻 不妨夾著蔥絲一併吃下,很美味🤤👍🏻✂︎❥$𝟮𝟭𝟱 海鮮煎餅:煎餅上放滿了小小隻的魚仔,周邊煎得焦香帶脆,口感十足🫓👍🏻 中間的海鮮也不少呢,有蝦、魷魚、青口,絕對真材實料💕🫶🏻✂︎❥$𝟯𝟴𝟱 海膽生牛肉:賣相極為華麗的菜式✨ 生牛肉和海膽的配搭鮮甜得很🫶🏻 鋪在紫菜天婦羅上,再自行加些喜歡的配料(例如:雪梨、蒜末、洋蔥、蔥花、葵瓜子…),口感極為豐富👅👍🏻✂︎❥$𝟭𝟴𝟱 烤風川鰻魚釜飯:除了鰻魚外,釜飯中還佈有蛋絲、南瓜等食材,和辣醬拌勻熱乎乎吃著很滋味🐟🥣✂︎❥$𝟭𝟯𝟱 辣海鮮生菜包:整條的辣白菜包著蝦肉、魷魚、五花肉等食材🦐🥬 一整卷爽脆清新✨✂︎❥$𝟭𝟭𝟴 ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ ꜱᴇᴏᴜʟ 127❥$𝟭𝟭𝟴 ꜱɴᴏᴡɪɴɢ ɴɪɢʜᴛ除了美食,也ᴏʀᴅᴇʀ了餐廳的ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍹清爽的口感🍸🍋

❥$𝟰𝟭𝟬 清燉牛肋骨:

❥$𝟮𝟭𝟱 海鮮煎餅:

❥$𝟯𝟴𝟱 海膽生牛肉:

❥$𝟭𝟴𝟱 烤風川鰻魚釜飯:

❥$𝟭𝟯𝟱 辣海鮮生菜包:

❥$𝟭𝟭𝟴 ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ ꜱᴇᴏᴜʟ 127
❥$𝟭𝟭𝟴 ꜱɴᴏᴡɪɴɢ ɴɪɢʜᴛ

2024-09-15 291 views
SURASANG @surasang_hk 位於九龍站圓方用餐環境溫馨舒適🇰🇷設多個包廂 適合聚會主要提供刺身 韓式精緻小食 韓式燒肉佳餚等BIRTHDAY OFFER:生日可享全單八折優惠⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🥩海膽生牛肉用特製醬汁調味的新鮮生牛肉 灑上葱花點綴與呈橙黃色的海膽搭配🧡口感滑順 令人陶醉按喜好加入蒜蓉 雪梨 泡菜 洋蔥 青瓜 松子炸紫菜又香又脆 連同生牛肉一起吃 層次豐富·🥬白泡菜牛肉包好有驚喜的一道菜 看似平平無奇的白泡菜打開卻發現包裹着牛肉球🧆還內藏Q彈粉絲清甜的白泡菜和鮮嫩的牛肉球更吸滿了醬汁·🍖清燉牛肋骨先喝一口湯頭 清澈卻蘊含濃郁的牛肉鮮香肋骨上的肉軟嫩到幾乎可以用筷子輕易撕開廚師貼心切成薄片🥓可配搭芫荽 葱絲一起吃·🦑海鮮煎餅吃過最足料的海鮮煎餅!金黃色的 外脆內軟表層放滿小魚乾 加上魷魚 蜆肉 青口 干貝等蘸特製醬汁 鮮香四溢🍕粉感不重 口感極佳·🍱牛肉魚籽釜飯(加配海膽)牛肉的鮮香和魚籽的鹹香交融 再追加海膽與生雞蛋拌勻 好creamy🍚米飯則粒粒分明可按喜好加入牛肉醬吃 惹味帶點香辣 很下飯·🍹荔枝梳打|🍍菠蘿梳打梳打清新可口 漸層效
SURASANG @surasang_hk 位於九龍站圓方
🦑海鮮煎餅
吃過最足料的海鮮煎餅!金黃色的 外脆內軟
表層放滿小魚乾 加上魷魚 蜆肉 青口 干貝等
蘸特製醬汁 鮮香四溢🍕粉感不重 口感極佳
🍱牛肉魚籽釜飯(加配海膽)
牛肉的鮮香和魚籽的鹹香交融 再追加海膽
與生雞蛋拌勻 好creamy🍚米飯則粒粒分明
可按喜好加入牛肉醬吃 惹味帶點香辣 很下飯
🍹荔枝梳打|🍍菠蘿梳打
梳打清新可口 漸層效果吸引 放上大顆果肉
荔枝夠甜蜜 而菠蘿酸爽的搭配 十分消暑解膩
2024-09-15 296 views
來到食韓國菜,當然要食韓式小食啦!佢地嘅kimchi 味道剛好、辣味魷魚質地好好,特別欣賞佢嘅芝麻蓮藕,很香芝麻味!🥰海膽生牛肉紫菜包陣容鼎盛得嚟擺盤好精緻,海膽鮮甜,炸紫菜唔算好鹹,加埋生牛肉同埋唔同自己揀落嘅配料一齊食,多重口感,正!🦐 海鮮pancakes 🦑 很足料嘅pancake, 圍住個邊煎得好脆,夠香口。🐮 清燉牛肋骨牛味好重,肉質很淋,配埋芫荽大蔥一齊食更好味!🦪 泡菜海鮮卷第一次食呢個菜式,非常特別的口感,泡菜有啲脆口,入面包住燒五花肉加埋燒生蠔,又香又軟,下次一定會再叫!🥩 炙燒雪花肥牛蕈菇釜飯份量十足,牛肉粒有油香同埋好稔,飯質好好,粒粒都好飽滿,撈埋蔥同埋雞蛋,食落好滿足😌另外,仲order 咗2杯cocktail🍋Snowing Night $118酸酸地,很香檸檬味,解到油膩感,配有芝士嘅菜式很夾!🍎 See You $108酒味唔重,甜甜地很香水果味,當甜點很不錯!

🥰海膽生牛肉紫菜包

🦐 海鮮pancakes 🦑
很足料嘅pancake, 圍住個邊煎得好脆,夠香口。

🐮 清燉牛肋骨
牛味好重,肉質很淋,配埋芫荽大蔥一齊食更好味!

🦪 泡菜海鮮卷

🥩 炙燒雪花肥牛蕈菇釜飯

另外,仲order 咗2杯cocktail
🍋Snowing Night $118
酸酸地,很香檸檬味,解到油膩感,配有芝士嘅菜式很夾!

🍎 See You $108
酒味唔重,甜甜地很香水果味,當甜點很不錯!
韓式小食
海鮮pancakes
泡菜海鮮卷
炙燒雪花肥牛蕈菇釜飯
See You
位於圓方的Surasang主打高級韓式料理,環境高級舒服,很適合情侶約會或是好友相聚~這次二訪Surasang,點了不一樣的菜式,依舊的是服務質素高和有水準的味道ദ്ദി ·͜·⧐ 海膽生牛肉 HK$385 ⧏上次吃過季節限定的櫻花生牛肉經已念念不忘,今次再次encore,不同的是這次選擇了有海膽的.ᐟ將配料加進生牛肉中混合,再盛上紫菜上吃~海膽鮮甜味濃,與生牛肉混合起來味道非常搭♡⧐ 清燉牛肋骨 HK$410 ⧏這晚想吃得清一點所以選擇了清燉牛助骨,份量很多,牛肋骨已經煮得很入味和軟腍~很喜歡它的甜甜的醬汁,光這樣吃已經很好吃♡再配合蔥和芫茜一起吃味道更豐富和更有層次.ᐟ⧐ 白泡菜牛肉包 HK$135 ⧏這是不辣的,同樣屬於比較淡口味的菜式,如果想吃濃一點的建議選擇辣泡菜海鮮包~飽滿的白泡菜中間裹著滿滿的牛肉,牛肉混合了韓式粉絲,口感豐富很易入口♡⧐ 烤風川饅魚釜飯 HK$185 ⧏來到Surasang必點釜飯,因為真的很出色.ᐟ這次點了饅魚釜飯,饅魚烤得很香~將韓式辣醬混合在釜飯中,甜甜辣辣的味道實在令人上癮♡⧐ 生蠔煎餅 HK$228 ⧏比起海鮮煎餅我更愛生蠔煎餅,吃著有像煎蠔餅,但是
前菜

位於圓方的Surasang主打高級韓式料理,
環境高級舒服,很適合情侶約會或是好友相聚~
這次二訪Surasang,點了不一樣的菜式,
依舊的是服務質素高和有水準的味道ദ്ദി ·͜·

⧐ 海膽生牛肉 HK$385 ⧏

上次吃過季節限定的櫻花生牛肉經已念念不忘,
今次再次encore,不同的是這次選擇了有海膽的.ᐟ
將配料加進生牛肉中混合,再盛上紫菜上吃~
海膽鮮甜味濃,與生牛肉混合起來味道非常搭♡

⧐ 清燉牛肋骨 HK$410 ⧏

這晚想吃得清一點所以選擇了清燉牛助骨,
份量很多,牛肋骨已經煮得很入味和軟腍~
很喜歡它的甜甜的醬汁,光這樣吃已經很好吃♡
再配合蔥和芫茜一起吃味道更豐富和更有層次.ᐟ

⧐ 白泡菜牛肉包 HK$135 ⧏

這是不辣的,同樣屬於比較淡口味的菜式,
如果想吃濃一點的建議選擇辣泡菜海鮮包~
飽滿的白泡菜中間裹著滿滿的牛肉,
牛肉混合了韓式粉絲,口感豐富很易入口♡
烤風川饅魚釜飯

⧐ 烤風川饅魚釜飯 HK$185 ⧏

來到Surasang必點釜飯,因為真的很出色.ᐟ
這次點了饅魚釜飯,饅魚烤得很香~
將韓式辣醬混合在釜飯中,甜甜辣辣的味道實在令人上癮♡

⧐ 生蠔煎餅 HK$228 ⧏

比起海鮮煎餅我更愛生蠔煎餅,
吃著有像煎蠔餅,但是卻一點也不油膩~
一口大小的生蠔口感Creamy,味道香濃♡
煎餅的邊位非常香脆,外脆內軟的口感很喜歡.ᐟ
SNOWING NIGHT

⧐ SNOWING NIGHT HK$118 ⧏
⧐ SEE YOU HK$108 ⧏

點了兩杯Cocktail,SNOWING NIGHT用上韓國瑞雪清酒,
帶有清新的果香,味道香甜易入口~
SEE YOU則用了韓國燒酒調製而成,帶有清新檸檬香氣~
兩款都是比較Fresh的Cocktail,清爽得來與食物很夾ദ്ദി ·͜·
2024-09-09
$800 (Dinner)
前菜
烤風川饅魚釜飯
SNOWING NIGHT
  • Snowing Night
  • See You
  • 烤風川鰻魚釜飯
2024-09-07 270 views
今日去咗ICC食晚餐,呢間餐廳係其中一間人氣比較鼎盛的餐廳,因為佢嘅主題係唔同特色嘅韓國嘢,我地叫左以下菜式海膽生牛肉辣海鮮生菜包清燉牛肋骨生蠔煎餅牛肉魚籽釜飯最令我覺得難忘嘅就係佢哋嘅生牛肉海鮮tata, 入面啲牛肉真係好足料,配炸紫菜食有多重口感。另外佢哋嘅清燉牛肋骨比泰國菜整得更出色,牛肉好嫩,味道香,不過價錢有啲貴相對地。最後食埋佢地出色既釜飯,牛肉魚籽呢個配搭非常新穎,仲可以自由選擇添加海膽。
辣海鮮生菜包
牛肉魚籽釜飯