2024-08-05
呢間位於圓方嘅高級韓式居酒屋環境清雅🇰🇷而且入面採用咗落地大玻璃,可以望到出面嘅風景🌃水刺床刺身盛盒 $528呢個刺身盛盒有生牛肉、醬油漬帶子、甜蝦、海膽、三文魚子同埋蔥花🐮另外亦都有一碟紫菜包住一齊食,幾樣材料一啖食落去非常滿足😙海鮮煎餅 $215呢度嘅海鮮煎餅都幾足料,比較特別嘅係佢加入咗啲魚乾同埋蝦乾仔🦐增加咗鮮味,個餅嘅邊邊都煎得好脆😎而個醬汁帶少少甜味,冇其他餐廳嘅咁鹹😌韓牛大蔥卷 $880呢個係席前料理嘅一道菜,店員拎上嚟嘅時候已經見到啲牛肉嘅油花好靚🤩打完卡之後店員就會幫手煎到啲牛肉大概五成熟,再捲返啲大蔥入去,入口油香豐富,質感軟嫩🤤牛味都幾重🐮另外亦都有麻油鹽可以點,但係個人覺得唔使點汁已經好好食,另外仲有兩碗生蛋黃拌飯🍳牛肉魚籽釜飯 $295另外一道賣相好吸引嘅菜式😝魚子嘅份量鋪滿咗一半,上枱後就要盡快將上面嘅生蛋黃撈勻,如果唔係隻蛋就會開始熟熟地🤣而啲牛肉粒同樣都充滿牛味,估唔到同啲三文魚子都幾夾🐟有啲驚喜嘅係原來底部都有少少飯焦😆Lavender Seoul 127 $118呢款Cocktail由桑椹酒、薰衣草糖漿同埋檸檬汁調製而成🍋入口香甜,亦都飲得出薰衣草嘅
水刺床刺身盛盒 $528
海鮮煎餅 $215
韓牛大蔥卷 $880
牛肉魚籽釜飯 $295
Lavender Seoul 127 $118
呢款Cocktail由桑椹酒、薰衣草糖漿同埋檸檬汁調製而成🍋入口香甜,亦都飲得出薰衣草嘅味道🍸
The Night Begins $108
呢款就有燒酒、青檸汁、蘋果醋同埋菠蘿汁🍍味道比較酸,果醋味比較突出🍎味道幾特別