Hiring
$15,000-$18,000
Monthly (Negotiable)
$15,000-$18,000
Monthly (Negotiable)
2020-03-21 692 views
依間嘅外帶壽司我成日食,不過堂食迴轉壽司就好少,今次就決定排下隊食,排咗大概半個鐘,終於都入坐,壽司嘅選擇都OK,但係壽司嘅質素又有啲失望,米飯有啲硬,刺身有啲薄,好似唔係好抵食咁,希望可以改善下啦!
2019-09-29 1138 views
食得爭鮮都係貪佢夠平,又飽肚。People eat Sushi Express because it is cheap, yet it fills tummy.如果食爭鮮仲要求有元氣千両咁既質素就太不合道理啦。You can’t expect it has Genki quality, it’s illogical.話雖如此,今次真係有d失望。Still, I am disappointed this time.樣子麻麻地,味道更加麻麻地。It looks so-so. And it tastes really so-so.但就真心平,又夠飽肚咁囉。But it’s really cheap and full.
食得爭鮮都係貪佢夠平,又飽肚。

如果食爭鮮仲要求有元氣千両咁既質素就太不合道理啦。

話雖如此,今次真係有d失望。

樣子麻麻地,味道更加麻麻地。

但就真心平,又夠飽肚咁囉。
TakeAway
2019-09-23 850 views
下班後帶著疲累的身軀來到爭鮮,平常沒事都喜歡到爭鮮 喝杯茶,座一座, 聽著爭鮮的主題曲,挺休閒的,哈哈。看到廣告,爭鮮最近新推出了迷你丼飯, 而且還是期間限定的。一定要支持支持!!!迷你丼飯真的是非常迷你,三文魚腩丼是由兩塊肥美的魚腩和兩件壽司飯組成的。個人認為很超值,因為魚腩非常肥美而且厚身,進口油脂甘甜香滑,非常美味呢。除了三文魚腩丼外,還食了其他食物, 包括有靖魚, 鰻魚壽司, 八爪魚壽司等,也很超值呢。

迷你丼飯真的是非常迷你,

$60 (Tea)
  • 三文魚壽司
  • 海膽壽司
  • 三文魚腩壽司
  • 鰻魚壽司
  • 甜蝦壽司
2019-07-12 715 views
天氣有啲熱,想食飯但又唔想食咁熱,最好就係食壽司,今晚決定食平價連鎖迴轉壽司店 爭鮮。比較早嘅夜晚時段大概6:30左右,自己一個人唔使排隊直接入就得啦。限時90分鐘嘅無限任食(當然你食幾多俾幾多啦),煎茶任飲、豉油Wasabi任裝。其實全部質素都普遍普通,有時會有說三文魚飯,但係今次就唔見有,冇話特別好食,比較驚喜嘅自己就覺得係甜品,好鍾意食藍莓芝士蛋糕,但係唔係成日有。貪佢近近地想食個平價嘅晚餐,覺得呢度都唔錯不過不失啦
貪佢近近地想食個平價嘅晚餐,覺得呢度都唔錯不過不失啦
2019-07-12
Type of Meal
Dinner
2019-07-10 657 views
好耐冇食爭鮮了!門口依然大排長龍,好彩有限時 (雖然40分鐘感覺有d短) ,但好處係出面排隊都唔洗等得太耐~三文魚腩壽司 🍣生蝦壽司可能已經轉得有d耐,變左室溫🤣🤣鰻魚壽司E個好食,不輪係鰻魚同個醬汁都好味🤪炸蝦壽司都係因為可以已經放得有d耐,炸蝦凍曬又林曬,仲要冇咩味😭😭花之戀每次黎都必食👻雖然佢個沙律醬個味有d唔同三文魚刺身 如果可以大塊d就好了總括而言,今次明顯轉流冇咁快,大部份時間都係同一啲壽司係迴轉帶上面不過都係要睇彩數,有時又會有好多新鮮同唔同品種嘅壽司🤪平日有九碟送一碟嘅優惠。Any肥,得閒會再黎食下

三文魚腩壽司 🍣
生蝦壽司
可能已經轉得有d耐,變左室溫🤣🤣
鰻魚壽司
E個好食,不輪係鰻魚同個醬汁都好味🤪
炸蝦壽司
都係因為可以已經放得有d耐,炸蝦凍曬又林曬,仲要冇咩味😭😭
花之戀
每次黎都必食👻雖然佢個沙律醬個味有d唔同
三文魚刺身
如果可以大塊d就好了

20 Minutes (Dine In)
$72 (Dinner)
  • 三文魚腩壽司
  • 鰻魚壽司
2019-03-08 664 views
約左班同學食飯,有人提出想食壽司,又見爭鮮唔係太多人排隊,就決定排隊入去食。 雖然我哋一行五人,但可能因為時間尚早,所以等咗大概20分鐘就可以入座。 壽司嘅種類其實都幾多,而且keep住有新野出,有時仲會有刺身揀。 除咗壽司同刺身,迴轉帶上仲會有甜品同埋飲品揀。 鰻魚壽司同八爪魚壽司係我哋嘅最愛。 雖然入座時間限四十分鐘,而且食物質素一般,但價錢只係八蚊一碟,真係不能要求更多。我地五個人食左五十幾碟, 平均每人都唔使一百蚊,真係好抵食。
約左班同學食飯,有人提出想食壽司,又見爭鮮唔係太多人排隊,就決定排隊入去食。 雖然我哋一行五人,但可能因為時間尚早,所以等咗大概20分鐘就可以入座。 壽司嘅種類其實都幾多,而且keep住有新野出,有時仲會有刺身揀。 除咗壽司刺身,迴轉帶上仲會有甜品同埋飲品揀。 鰻魚壽司同八爪魚壽司係我哋嘅最愛。 雖然入座時間限四十分鐘,而且食物質素一般,但價錢只係八蚊一碟,真係不能要求更多。我地五個人食左五十幾碟, 平均每人都唔使一百蚊,真係好抵食。
2019-03-05
2018-11-17 786 views
約左班同學食飯,有人提出想食壽司,又見爭鮮唔係太多人排隊,就決定排隊入去食。 雖然我哋一行五人,但可能因為時間尚早,所以等咗大概20分鐘就可以入座。壽司嘅種類其實都幾多,而且keep住有新野出,有時仲會有刺身揀。除咗壽司同刺身,迴轉帶上仲會有甜品同埋飲品揀。鰻魚壽司同八爪魚壽司係我哋嘅最愛。雖然入座時間限四十分鐘,而且食物質素一般,但價錢只係八蚊一碟,真係不能要求更多。我地五個人食左五十幾碟, 平均每人都唔使一百蚊,真係好抵食。

除咗壽司刺身,迴轉帶上仲會有甜品同埋飲品揀。

鰻魚壽司同八爪魚壽司係我哋嘅最愛。

2018-11-15
20 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
餐廳位於九龍灣德福商場後,某地鋪位置。晚飯時段約七時已有一條人龍在等候,大概等左20-25分鐘先有得入座。餐廳環境有以前銅鑼灣分店咁大,亦比起旺角分店大,而且場內幾光猛,,衛生情況幾好,無烏蠅飛黎飛去。食物方面,選擇就唔係好多:吞拿魚、三文魚、玻璃蝦呢D基本野係迴轉盤上出現得較多,其次係鰻魚、粉紅三文魚籽、蒜味螺肉等。吞拿魚幾新鮮,個人認為係全場最佳料理;蝦睇落嘅賣相就一般,而實際上亦唔夠新鮮;鰻魚味道OK,唔會好咸。不過多春魚籽就唔見有,而呢度落左order要都可能無,或者太忙無理到。每碟單價HKD8,另有加一,都好抵。

每碟單價HKD8,另有加一,都好抵。
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2018-10-08 482 views
甜蝦壽司:係爭鮮,虎蝦、玻璃蝦都唔值得食,因為伏既機會都幾大。但甜蝦壽司就係一個唔錯既選擇,每次食味道都算幾好,爽口,而且唔會有冰鮮味。腐皮壽司:食落有醬油香,但腐皮味就無乜,但8蚊兩件黎講,質素算幾好。個人認為外賣店既腐皮壽司比堂食既出色。環境:黎得爭鮮食野,都唔會話想食到好有質素既壽司,始終一分錢一分貨。所以環境都幾重要,一個好既環境都會幫普通食物加分。自從銅鑼灣既爭鮮執左之後,九龍灣依間既環境算咁多間分店中較好,無蚊滋飛黎飛去,枱面亦清潔得好乾淨。
甜蝦壽司

腐皮壽司

環境:
甜蝦壽司
2018-10-04
$80 (Dinner)
  • 甜蝦壽司
2018-08-28 410 views
三文魚灸燒壽司 - 一般,沒有想像中好食,雖然樣子不錯,真的像燒過一般,但現實上卻欠缺灸燒的香口味。三文魚刺身 - 厚肉的,沒有腥味吞拿魚刺身 - 好腥,不知道是不是我簡得有問題的一碟,我朋友說不腥,但碟中有一點紅色的血水。。。(嗯)八爪魚刺身 - 好食,唔腥,一碟有三隻鯖魚 - 必食!中華沙律 - 好腥,儘量避免!!!鰻魚壽司(大)- 咬下去全是厚肉,味道不錯,雖然是16蚊,計算兩個碟子,但還是值得一試的!比起鰻魚壽司更好吃呢!

三文魚刺身 - 厚肉的,沒有腥味

八爪魚刺身 - 好食,唔腥,一碟有三隻
鯖魚 - 必食!
中華沙律 - 好腥,儘量避免!!!

2018-07-01 737 views
今日天氣勁熱,完全唔想起屋企煮野食,終是就同細妹走咗出嚟食爭鮮,順便行下街。我地1:00p.m.左右嚟到,眼見鋪頭都幾旺場下,初時都擔心要排好耐隊,不過我地好好彩,咁啱有兩個吉位,所以我地唔駛排隊就入到去坐。炙燒三文魚壽司($8)睇落同外賣嘅冇咩分別,食落冇咩三文魚味,反而外賣嘅魚油香味仲重d。三文魚刺身($8)感覺同外賣比細件咗,佢叫切得幾厚下,但係同樣係冇三文魚味嘅。三文魚壽司($8)佢黑碟嘅通常係指d料係靚過其他,但係依件三文魚壽司除咗上面片三文魚大塊d之外,同普通嘅冇咩分別,一樣冇三文魚味。鰻魚壽司($8)幾好食,同外賣嘅比佢上面嘅醬會少d。生蝦壽司($8)見依個係外賣少見d嘅,於是就試下佢。睇落似泰式生蝦咁,食落感覺同wasabi+豉油唔係好夾,不過新鮮嘅。藍莓芝士蛋糕($8)女仔食野點少得甜品,佢似藍莓乳酪芝士蛋糕,餅底比較實,食落酸酸甜甜咁,唔錯。

炙燒三文魚壽司($8)
燒三文魚壽司

三文魚刺身($8)
三文魚刺身

三文魚壽司($8)
三文魚壽司

鰻魚壽司($8)
鰻魚壽司

幾好食,同外賣嘅比佢上面嘅醬會少d。

生蝦壽司($8)
生蝦壽司

藍莓芝士蛋糕($8)
藍莓芝士蛋糕

2018-07-01
Type of Meal
Lunch
2018-02-23 666 views
住在附近,性價比不錯,所以都常吃這家,對上一次吃到完全溶掉後的泡芙後有了心理陰影,有一段時間沒去了,今天六點左右再來這家,感覺換了工作人員,很多生面孔,埋單時一位戴口罩的小姐不知道對我說了什麼,我沒聽清楚,然後回了句:Sorry?然後她沒回答我,很不耐煩的抽調了埋單紙,寫完數量後用食指和中指夾著遞給我,態度很是輕浮,我有點吃驚的望著她,但沒出聲!埋單走人了...有點失望了,以後應該也會少來這家..
2018-02-08 686 views
話說上星期六晚, 食過非常難食Omakase後。腦海浮現「爭鮮」二字, 於是放工帶老婆一齊爭鮮!店內一貫日式迴旋壽司店裝潢座位不算迫。以$8蚊一碟壽司嚟講, 其實真係唔應該太挑剔, 始終將價就貨。味道上不敢抱太大期望, 但質素總比超市的好。今次著重主攻「無得輸」系列, 包括沙律醬蟹棒、味付螺肉、芥辣八爪魚......黑色碟屬較高級的刺身壽司和特色壽司, 但伏味都比較濃。印象比較深刻是泰式酸辣醬蝦刺身壽司, 醬汁與壽司極為不合襯。但以$8蚊既價錢嚟講, 唔好咁高要求啦。

店內一貫日式迴旋壽司店裝潢座位不算迫。

碟碟$8蚊+加一服務費

2018-02-07 803 views
老公話掛住蟹棒🦀掛左幾日,今日終於忍唔住捉左我黎陪佢食。😐坐左喺店中間位置左右。都算闊落,唔會覺得好逼狹。全自助形式,酸薑亦唔例外。三文魚壽司🍣:黑碟聽聞比較安全。三文魚🐟都算新鮮,雖然唔算肥美,但呢個價錢屬可接受類別。蟹棒🦀壽司:老公最愛,可惜沙律醬略嫌唔夠多,再多少少就完美了。🤔螺肉🐚壽司:我最愛!螺肉爽口彈牙,配上香濃嘅醬汁,好味!👍🏼鰻魚🐟壽司:唔夠醬汁,加上我食到魚鱗…😢甜酸醬蝦🦐壽司:伏中之最!蝦🦐無味,肉質好實,明顯極度唔新鮮!😨總結:其實以$8一碟壽司嘅價錢,有佢咁嘅質素都算中規中矩,加上環境算坐得舒服,算係平民壽司唔錯嘅選擇。👍🏼
老公話掛住蟹棒🦀掛左幾日,今日終於忍唔住捉左我黎陪佢食。😐

坐左喺店中間位置左右。

都算闊落,唔會覺得好逼狹。

全自助形式,酸薑亦唔例外。
自助酸薑

黑碟三文魚壽司

蟹棒壽司

螺肉壽司

鰻魚🐟壽司:唔夠醬汁,加上我食到魚鱗…😢

甜酸醬蝦壽司

2018-02-07
$102 (Dinner)
自助酸薑
蟹棒壽司
螺肉壽司
2017-09-04 1322 views
第一次光顧爭鮮迴轉壽司,印象還不錯.剛剛坐好後弄杯熱茶喝就開始40分鐘的狼吞虎嚥40分鐘的時間是否足夠 最最最重要係視乎在迴轉軌道內的壽司的多樣性 • 性價比• 個人口味• 五臓六腑的消化力 小弟在40分鐘內吃了14碟,埋單$123 屬平民之選。就算係自己一個用餐都不用尷尬或心裏不舒服,因為每個人用餐時限一樣,焦點又只會聚焦在來來住住的壽司軌道應該係鮑片,口感似,食得出唔係素鮑片或螺片應該係除非唔係旁邊伴沙津醬但我用醬油芥辣配來食值得一試這個是紫薯xx卷 唔記得個名 屬今期店家推介食唔出有咩紫薯味 可能係紫薯本身就無咩味值得一試的原因係紫薯與壽司米的糯糯質感很配要提醒大家一下 一見到海膽軍艦 三文魚子軍艦或其他性價比高的壽司 如果你真係好想食或者用食番D貴野的心態 一見到佢地你就不能遲疑 因為可能之後你會再見不了他們小弟在吃過一碟之後 在40分鐘的時限內再看不了他們的身影小弟第一次食爭鮮冇咩經驗 想問一下大家 可否叫店員來幫忙order一些指定款式的壽司新鮮 值得推介又是一款只出現過一次就消失了的款式有2個原因 1: 店家弄很少性價比高的款式2: 我前前前前…面的客人拿了希靈魚是經常出
第一次光顧爭鮮迴轉壽司,印象還不錯.
剛剛坐好後弄杯熱茶喝就開始40分鐘的狼吞虎嚥
小弟在40分鐘內吃了14碟,埋單$123 屬平民之選。
鮑片
應該係鮑片,口感似,食得出唔係素鮑片或螺片
應該係除非唔係

終於出現了 這是炙燒蝦
老實說沒有什麼特別 醬汁味道不濃 屬填飽個肚之選
玉子壽司
兒時未敢食魚生時的最愛
一碟2件玉子壽司 唔想食飯的朋友也可以直接拿玉子燒吃 不過玉子燒看來都幾大件 我怕我一個人吃不消 沒有拿
帶子壽司
吃多2碟黑碟
帶子壽司新鮮冇怪味
油咁魚壽司 個人不太喜歡這魚的魚味
小弟的戰績 14碟
如果店家出多一D性價比高的壽司 其實我還能多點幾碟
2017-09-03
20 Minutes (Dine In)
$123 (Tea)
鮑片
紫薯xx卷