2022-07-20 117 views
Happy Friday準時收工,約埋同事去中環日本嘢!上網search倒喺蘭桂坊嘅雲壽司,有入門版Omasake食,價錢由$380~$780不等!梗係要去試下!小店地方唔太大,有我最鐘情嘅吧枱🍣一邊望住壽司師傅整一邊食特別好味!餐牌除左Omakse,仲有壽司拼盤同樣吸引,所以每樣點一個share 黎食! 🍣OMAKASE KUMO 雲 $ 580 (刺身四點,壽司8 件,手卷 及 麵豉湯)🐟刺身四點: 大拖羅、深海池魚、鮫鰈包魚貝同飛魚,四種都非常新鮮鮮甜,由前面嘅鮫鰈魚同飛魚食起、鮫鰈魚帶點煙韌,裡面放左件魚貝口感好特別,飛魚配左薑汁輕輕帶出魚嘅鮮味,大吞拿魚腩油脂甘香,深海池魚入口爽甜!🍣壽司八件:1)日本白蝦:入口咸咸地一試難忘!2)金目鯛:肉質出名清甜,輕輕炙燒已經帶出魚嘅甘香 ,3)目光:第一次食有D似貝類清甜好味,4)日本北海道海膽:香濃厚實,入口鮮甜甘香溶化!5)吞拿魚腦天:油脂豐富,口感細膩,6)同吞拿魚面肉:輕輕炙燒完甘香惹味!7)沙甸魚:魚肉油份較少,肉質清爽!8)磯燒鮑魚:鮑魚夠軟嫩易入口,相當好味!🐟最後的吞拿魚腩手卷:選用日本紫菜所以特別香脆,加埋軟綿細滑嘅

🐟最後的吞拿魚腩手卷:選用日本紫菜所以特別香脆,加埋軟綿細滑嘅葱拖羅簡直冇得彈!
🍣極上壽司拼盤/10件 $ 268

包括有:吞拿魚腩,深海池魚,牡丹蝦,帶子,北海道海膽,三文魚籽,火炙左口魚邊,鯖魚,魴鮄,蔥吞拿魚腩壽司,整體都係水準好高!

牡丹蝦肉質扎實肥美,鯖魚一向味道香濃,輕輕燒過嘅右口魚邊,魚油甘香!件件都咁好食,太完美!

壽司
地址📍 :中環德己立街17-19號地舖
  • OMAKASEKUMO
  • 極上壽司拼盤
2022-07-20 21 views
今日約左朋友去中環食壽司,我地揀左呢間雲壽司,佢有Omakase, 壽司拼盤同埋可以單點壽司,我地就叫左兩個盛合一齊食😋😋特上壽司拼盤 ($268)拼盤入面有10款時令壽司,包括吞拿魚腩,帶子,牡丹蝦,深海池魚,鯖魚,魴鮄魚,火炙左口魚邊,蔥吞拿魚腩軍艦,海膽軍艦同埋三文魚籽軍艦,每款都好新鮮好食,一個拼盤有齊咁多靚靚壽司好抵食☺️☺️當中我最鐘意佢既拖羅油香豐富,入口即溶,帶子鮮甜夠新鮮,幾款軍艦都好足料,海膽入面鋪滿左幾層,鮮甜好食😚😚 鮪魚壽司拼盤 ($280)因為我地太鐘意吞拿魚既關係,果一件拖羅+吞拿魚腩蓉軍艦梗係唔夠啦,就叫多左個鮪魚壽司拼盤,包括大拖羅,中拖羅,赤身,腦天,火炙吞拿魚面頰肉同埋一個吞拿魚蓉手卷。呢份既大拖羅係更重油香,一d 筋都冇,食落都幾新鮮,腦天同面頰肉都係好少有既部位,兩個都好重油脂,食完我地都好滿足🥰🥰呢到既omakase 睇落價錢幾抵,下次有機會要同朋友再試試佢😙😙 📍 雲壽司 (德和大廈) (中環)中環德己立街17-19號地舖

特上壽司拼盤 ($268)
拼盤入面有10款時令壽司,包括吞拿魚腩,帶子,牡丹蝦,

鮪魚壽司拼盤 ($280)

📍 雲壽司 (德和大廈) (中環)
2022-07-19 22 views
今日出中環做運動,途徑蘭貴坊附近食少少野先。今次叫咗一份 特尚壽司拼盤 $268🤭有吞拿魚腩、深海池魚、牡丹蝦、火炙左口魚、海膽軍艦、吞拿魚蓉軍艦、魚子軍艦等等。以係中環嚟講$268有十件壽司,包埋前菜同麵豉湯,性價比好高❤️另外叫咗 北海丼$208丼飯裏面有吞拿魚腩、油甘魚、赤背、牡丹蝦、三文魚子、三文魚等等。佢嘅飯量都好多,男仔食都會夠飽。另外一讚係佢個麵豉湯都幾好飲,有用蝦頭嚟煲😁 下次會再試下其他,午飯可以二百零蚊就走到嘅日本野都算平
今日出中環做運動,途徑蘭貴坊附近食少少野先。

今次叫咗一份 特尚壽司拼盤 $268🤭

另外叫咗 北海丼$208

• 北海丼
  • 特上壽司拼盤
2022-07-18 34 views
之前品嚐過太子雲壽司,性價比極高。今日去開中環,見到喺德己笠街都有分店,所以不由分說就入去試吓。果然冇令我失望,水準依然。特上壽司拼盤 (跟沙律菜和麵豉湯)拼盤有10款壽司,每件魚生都散發光澤,夠晒新鮮:吞拿魚腩油脂分都平均,入口即溶,而且食落沒有筋,用料上乘。深海池魚魚身爽口,夠厚切,魚油味濃郁。牡丹蝦大隻厚身,晶凝通透,而且肉質鮮甜爽口。帆立貝四個字嚟形容,肥美鮮甜。海膽外層嘅紫菜脆口,海膽份量也不少,味道和外型來看,似係北海道海膽。三文魚子魚子夠大粒、晶凝通透,口裹爆開後,鮮味喺口腔湧出來。火焰左口魚邊火焰將左口魚嘅油脂逼出來,魚油味超濃郁。鯖魚跟薑蓉一齊食,完全唔覺有腥味,鮮味濃郁。彷彿魚身肉質紮實,味道清甜。蔥吞拿魚腩壽司食落有軟綿綿和香滑嘅口感,魚容跟每一粒飯都融合一起,好味。另外叫咗10件壽司嘅套餐,還跟沙律菜和麵豉湯,價錢都係$178,CP值極高。

特上壽司拼盤 (跟沙律菜和麵豉湯)

拼盤有10款壽司,每件魚生都散發光澤,夠晒新鮮:

吞拿魚腩
油脂分都平均,入口即溶,而且食落沒有筋,用料上乘。

深海池魚
魚身爽口,夠厚切,魚油味濃郁。

牡丹蝦
大隻厚身,晶凝通透,而且肉質鮮甜爽口。

帆立貝
四個字嚟形容,肥美鮮甜。

海膽

三文魚子
魚子夠大粒、晶凝通透,口裹爆開後,鮮味喺口腔湧出來。

火焰左口魚邊
火焰將左口魚嘅油脂逼出來,魚油味超濃郁。

鯖魚
跟薑蓉一齊食,完全唔覺有腥味,鮮味濃郁。

彷彿
魚身肉質紮實,味道清甜。

蔥吞拿魚腩壽司
食落有軟綿綿和香滑嘅口感,魚容跟每一粒飯都融合一起,好味。

Type of Meal
Lunch
仲未開關可以飛日本,揀來揀去,搵到呢間有質數嘅日本餐廳止住條癮先。中環呢間餐廳嘅壽司,有吧枱又有卡位。「特上壽司拼盤」十件唔同款式嘅壽司,超新鮮...特別係喜愛海膽.甜蝦...大大隻好鮮甜,拖羅入口即溶嘅感覺。每件都係師傅喺面前即製,係Omakase嘅質數「北海丼」一碗丼飯可以滿足哂咁多款刺身,OMG...片片都咁鮮味吞拿魚腩.油甘魚.帆立貝.牡丹蝦.海贈.三文魚.三文魚籽午市時段仲有麵豉湯 同 沙律質數真係超出預期.加上師傅嘅陣容,性價比好高,同朋友食到舐舐脷。

中環呢間餐廳嘅壽司,有吧枱又有卡位。

「特上壽司拼盤」

十件唔同款式嘅壽司,超新鮮...
特別係喜愛海膽.甜蝦...大大隻好鮮甜,
拖羅入口即溶嘅感覺。

每件都係師傅喺面前即製,係Omakase嘅質數

「北海丼」

Lunch
  • 北海丼
  • 特上壽司拼盤
2022-07-17 20 views
今日收工同朋友去咗食中環呢間雲壽司。雖然店舖唔係好大,坐嘅位置前面見到師傅喺度擺盤,見到啲食物都好新鮮,師傅好細心地處理,店員都好有禮貌地介紹餐牌同主食。我同朋友點左一個特選二人餐,套餐包括刺身:牡丹蝦、深海池魚、磯煮鮑魚,刺身送到枱面時擺盤很漂亮,刺身很新鮮,蝦很鮮甜,池魚都沒有腥味,師傅都好細心已經切好鮑魚一件件,鮑魚好有厚度,食落口感豐富,非常正。食完刺身後就有壽司拼盤食,壽司拼盤內有北海道海膽壽司,拖羅壽司,辣味帶子軍艦,油甘魚壽司,赤蝦壽司,火炙左口魚邊壽司。在壽司拼盤中我最喜歡就係食海膽壽司,海膽超級鮮甜,壽司飯軟熟好容易入口,油甘魚壽司爽口鮮甜同新鮮,赤蝦壽司鮮甜彈牙,仲有火炙左口魚邊壽司,火炙後充滿魚油香味同淡淡焦香味,師傅燒得啱啱好。最後套餐仲包括左兩個飯,第一個係迷你蔥吞拿魚腩飯,吞拿魚蓉非常多好新鮮;第二個係迷你鰻魚飯,鰻魚燒得很焦香配上鰻魚汁,飯吸收左鰻魚汁食落很好味,這兩個飯份量都好十足。這個套餐仲免費配送蕃茄沙律同麵豉湯。總結雲壽司質素很高食材新鮮,壽司師傅同店員好有禮貌,用心介紹食物,值得推介大家來嘗試。

2022-07-17 30 views
同事介紹我嚟中環一間壽司小店,見到網上評語都幾好,一於嚟試一試,平日有午餐選擇,價錢尚算合理,我叫咗個壽司拼盤,先嚟咗前菜沙律,同麵豉湯。主菜係總共有10舊嘅壽司拼盤,見到賣相已經覺得非常新鮮,海膽鮮甜冇苦味,三文魚子有入口卜卜脆,冇腥味,好好味。牡丹蝦超級大隻,差唔多大過我隻手指,好新鮮,好肥美超級鮮甜,另外吞拿魚蓉配埋香蔥,增加口感特別好味。深海池魚,金木鯛壽司亦都非常鮮甜,一啖一口真係非常滿足。最開心係有一件大拖羅,我嘅最愛,見到粉紅色嘅肥美拖羅已經非常期待,所以我等到最後先食,果然冇令我失望真係好香好鮮甜,入口即溶嘅感覺真係非常滿足,可惜嘅只係大拖羅只有一件,對於我呢個拖羅迷來講實在唔多夠喉,因為實在太好食呀,下次我一定要試吓tuna拼盤壽司😋

深海池魚,金木鯛壽司亦都非常鮮甜,一啖一口真係非常滿足。

2022-07-16 2336 views
放工想食壽司,中環有咩好選擇,向蘭桂坊方向行,途經雲壽司,就俾佢放喺門口既OMAKASE Menu吸引咗,有三款由$380~$780 ,以喺中環嘅價錢,真係非常抵食,即刻入去試吓先,店舖位於地舖,地方唔係好大,主要以吧枱為主,另外有三張卡位,不過無論坐任何位置,都可以全程睇住師傅做壽司🍣我哋點咗一個OMAKASE 和一個壽司拼盤,刺身壽司質素非常之高,尤其係魚類,非常新鮮鮮味,另外最正就係三款軍艦壽司印象特別深刻,因為紫菜超級脆,海膽味好濃郁,好Creamy入口即溶 ,三文魚子大大粒好鮮味,吞拿魚蓉油脂豐富,加埋香蔥一齊食,非常喜歡🤭🏮OMAKASE KUMO 雲 $ 580🐠刺身四點▪️大拖羅▪️深海池魚▪️象拔蚌▪️飛魚🍣壽司八件日本牡丹蝦,鯖魚,吞拿魚腦天,日本北海道海膽,金目鯛,沙甸魚,鮫鰈魚,吞拿魚面肉🫔吞拿魚腩手卷🍲麵豉湯🏮▪️極上壽司拼盤 (10件)🍣$ 268吞拿魚腩,深海池魚,牡丹蝦,帶子,北海道海膽,三文魚籽,火炙左口魚邊,鯖魚,魴鮄,蔥吞拿魚腩壽司🏮總括嚟講,雲壽司性價比超高,無論係OMAKASE 或者壽司套餐都非常高質抵食,簡直係中環人嘅福音,一定會再回訪的壽司店

🏮OMAKASE KUMO 雲 $ 580

• 海膽壽司
  • 吞拿魚蓉手卷
  • 麵豉湯
2022-07-16 127 views
今日嚟中環蘭桂坊附近食晚飯,呢間「雲壽司」雖然舖頭細細,仍然保留傳統日式壽司店嘅特色,有卡位同sushi bar位,可以一路食一路睇住師傅製作壽司🍣我哋點咗呢個期間限定嘅二人餐,有我最愛嘅海膽,拖羅同鮑魚😍先嚟咗套餐附送嘅麵豉湯同蕃茄沙律🥗- 麵豉湯夠晒正宗,熱辣辣好暖胃- 蕃茄沙律蕃茄爽脆清甜,沙律菜非常新鮮,配上特製醬汁,酸酸甜甜,清新醒胃🍣壽司12貫- 包括北海道海膽壽司,拖羅壽司,辣味帶子軍艦,油甘魚壽司,赤蝦壽司,火炙左口魚壽司各2- 北海道海膽壽司金黄色賣相好靚,海膽份量都幾多,入口軟滑Creamy,味道濃郁,推薦👍🏻👍🏻👍🏻- 拖羅壽司採用左最肥美嘅大拖羅,入口魚油香爆發,半溶化嘅口感邪惡到滿分💯- 辣味帶子軍艦幾有創意,用辣味醬汁帶出帶子的鮮甜- 油甘魚壽司油甘魚色澤鮮嫩,入口甘甜鮮味,肉質嫩滑,紋理清晰,厚薄得宜,可見壽司師傅的刀工熟練🔪- 赤蝦壽司肉質爽口彈牙,鮮甜鮮味- 火炙左口魚壽司最有驚喜🤩,入口先食到火炙嘅焦香味,咬落去口感爽口,咀嚼後甘甜魚油滲出,濃郁甘香又肥美,入口即溶- 壽司飯都係值得一讚,粒粒分明,醋米比例恰當,唔會握得太實又唔會太鬆散,飯仲係暖暖嘅

我哋點咗呢個期間限定嘅二人餐,有我最愛嘅海膽,拖羅同鮑魚😍

先嚟咗套餐附送嘅麵豉湯同蕃茄沙律🥗
- 麵豉湯夠晒正宗,熱辣辣好暖胃
蕃茄沙律

🍣壽司12貫
壽司12貫

海膽壽司

拖羅壽司

- 辣味帶子軍艦幾有創意,用辣味醬汁帶出帶子的鮮甜
油甘魚壽司

- 赤蝦壽司肉質爽口彈牙,鮮甜鮮味
赤蝦壽司

火炙左口魚壽司

- 壽司飯都係值得一讚,粒粒分明,醋米比例恰當,唔會握得太實又唔會太鬆散,飯仲係暖暖嘅,可見師傅嘅功底紮實👍🏻

刺身拼盤
- 包括牡丹蝦,深海池魚,磯煮鮑魚
- 🦐牡丹蝦晶瑩剔透,口感爽口彈牙,味道鮮甜有回甘,配埋蝦頭嘅濃郁蝦膏,鮮味濃烈😍
- 深海池魚色澤明潤,口感緊實爽口,略帶油香,味道鮮甜
- 磯煮鮑魚好大隻,師傅已經好細心開咗4份,爽口有咬口,非常入味濃郁😋

迷你香蔥吞拿魚腩丼
- 選用吞拿魚魚腩位置令口感更細滑,中間亦特意保留粒粒吞拿魚令整體更有嚼勁
- 加咗香蔥提升吞拿魚嘅鮮味

迷你鰻魚飯
- 鰻魚烤到好焦香,肉質細嫩厚身
- 醬汁香濃,味道恰到好處,唔會太甜或者太鹹

💕食物:5/5
食物質素高,壽司刺身都十分新鮮鮮味,賣相吸引,師傅刀工紮實
💕環境:4/5
環境簡潔舒適,地方細細但好有日本特色
💕服務:4/5
服務主動貼心,服務員會主動添茶
💕衛生:4.5/5
顧客可以在sushi bar睇到廚師處理食材的過程,存放刺身的凍櫃亦乾淨企理,餐具同環境整潔衛生
💕性價比:4/5
價錢同食物質素及服務都成正比,回頭率高
2022-07-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
蕃茄沙律
  • 牡丹蝦
  • 香蔥吞拿魚腩丼
  • 鰻魚飯
2022-07-16 17 views
今日去咗中環度食日本嘢 呢間位於蘭桂坊附近嘅雲壽司 鋪頭細細不過都好多人幫襯 我哋叫咗個二人餐入面已經包咗沙律 刺身 壽司同埋迷你丼飯 麵豉湯 三款刺身分別係牡丹蝦 油甘魚同埋磯煮鮑魚 全部都非常新鮮最特別係 磯煮鮑魚煮得又淋又入味 又不失鮑魚嘅咬口同鮮甜壽司分別係赤蝦 大拖羅 海膽軍艦 辣味三文魚軍艦 炙燒左口魚裙邊 油甘魚最正就梗係大拖羅啦 肥瘦均勻入口即溶迷你炭燒鰻魚飯 炭燒鰻魚非常厚肉 配上鰻魚汁送飯一流迷你吞拿魚蓉丼 非常足料

最正就梗係大拖羅啦 肥瘦均勻入口即溶

迷你炭燒鰻魚飯 炭燒鰻魚非常厚肉 配上鰻魚汁送飯一流

迷你吞拿魚蓉丼 非常足料

2022-07-15 20 views
收工約咗朋友落中環蘭桂坊飲番杯,Dinner見喺附近有間壽司店Omakase幾抵食,鋪面地方唔算大,主要坐係Sushi Bar,可以見到師傅整好壽司、刺身即時為顧客品嚐期間限定推出二人Set 💰6️⃣8️⃣0️⃣🍅蕃茄沙律-沙律夠凍配埋柚子醋好開胃口,跟住上麵豉湯,味道中適刺身盤有牡丹蝦、深海池魚同磯煮鮑魚牡丹蝦蝦肉爽嫩,好新鮮磯煮鮑魚肉質彈牙,味道鮮甜😋🍣壽司盤(每款各有2件)有海膽、辣味帶子軍艦、火炙左口魚邊、赤蝦、油甘魚、拖羅海膽壽司滿滿的,味道甘甜拖羅最吸引我,肉質肥美😍火炙左口魚邊燒至微濃,食落油香令人回味迷你丼飯迷你蔥吞拿魚腩丼混合少許豉油同wasabi,鮮味提升迷你鰻魚飯鰻魚燒至微微燶邊,米飯採用日本米口感十足🎈雲壽司 (德和大廈)🎈中環德己立街17-19號地舖
收工約咗朋友落中環蘭桂坊飲番杯,Dinner見喺附近有間壽司店Omakase幾抵食,鋪面地方唔算大,主要坐係Sushi Bar,可以見到師傅整好壽司刺身即時為顧客品嚐

期間限定推出二人Set 💰6️⃣8️⃣0️⃣

刺身盤有牡丹蝦、深海池魚同磯煮鮑魚
牡丹蝦蝦肉爽嫩,好新鮮
磯煮鮑魚肉質彈牙,味道鮮甜😋

🍣壽司盤(每款各有2件)
有海膽、辣味帶子軍艦、火炙左口魚邊、赤蝦、油甘魚、拖羅
海膽壽司滿滿的,味道甘甜
拖羅最吸引我,肉質肥美😍
火炙左口魚邊燒至微濃,食落油香令人回味

迷你丼飯
迷你蔥吞拿魚腩丼混合少許豉油同wasabi,鮮味提升

迷你鰻魚飯鰻魚燒至微微燶邊,米飯採用日本米口感十足

🎈雲壽司 (德和大廈)🎈
2022-07-15 12 views
今日去咗位於蘭桂坊附近的一間壽司店dinner,因為最近岀咗個好掋食嘅二人餐。餐廳唔大,但都坐得幾舒服,如果人流多就好易要等位喇。佢哋個期間限定2人餐($680)好豐富,一定夠飽~蕃茄沙律 - 蕃茄新鮮爽口,加上醋汁令人開胃。味噌湯 - 幾足料,唔錯刺身三點:牡丹蝦爽口彈牙磯煮鮑魚有驚喜,鮑魚煮得腍而入味仲好有口感,非常好食深海池魚係厚切,清甜可口壽司:北海道海膽 - 海膽又新鮮又厚身,而且一啲都唔腥,啱晒鐘意食海膽嘅我🥰拖羅 - 呢個幾高質,仲有啲入口即溶感覺 火炙左口魚邊 - 燒過後更香更濃郁油甘魚赤蝦辣味帶子軍艦 - 一啲都唔辣,啲帶子好有口感迷利吞拿魚腩丼 - 吞拿魚腩好新鮮,加上蔥花更香更美味。迷利鰻魚飯 - 食得岀個鰻魚係即燒,熱辣辣,魚脂味濃郁,加上燒鰻魚汁真可口。

餐廳唔大,但都坐得幾舒服,如果人流多就好易要等位喇。

佢哋個期間限定2人餐($680)好豐富,一定夠飽~

蕃茄沙律 - 蕃茄新鮮爽口,加上醋汁令人開胃。

味噌湯 - 幾足料,唔錯

刺身三點:

牡丹蝦爽口彈牙
磯煮鮑魚有驚喜,鮑魚煮得腍而入味仲好有口感,非常好食

深海池魚係厚切,清甜可口

壽司

拖羅 - 呢個幾高質,仲有啲入口即溶感覺
火炙左口魚邊 - 燒過後更香更濃郁
油甘魚
赤蝦
辣味帶子軍艦 - 一啲都唔辣,啲帶子好有口感

迷利吞拿魚腩丼 - 吞拿魚腩好新鮮,加上蔥花更香更美味。
2022-07-15 18 views
我地兩個人揀左個特選2人餐🤗$680前菜黎左個蕃茄沙律🥗同麵鼓湯🥣!蕃茄沙律都幾出色,每塊蕃茄🍅厚薄相同,師傅刀工真係好西利,每塊蕃茄都好新鮮鮮甜,正!麵豉麵就正常發揮,不過不失~👍🏼壽司分別有北海道海膽壽司、拖羅壽司、辣味帶子軍腩、油甘魚壽司、赤蝦壽司🍣值得講下係拖羅,其實平時除左三文魚,蛋,火炙同蟹籽外,原本唔係刺身特別喜好者,但拖羅壽司係放入口既感覺,竟然會令到我好似去左日本咁🇯🇵。新鮮入口即溶,魚味後勁十足,份量岩岩好!👍🏼刺身有牡丹蝦同磯煮鮑魚,反而我對磯煮鮑魚表示出色👍🏼一隻切開四粒,一啖一粒岩岩好,鮑魚味都好出好鮮甜,如果可以每人一隻就好啦😆而牡丹蝦都好有氣勢好鮮甜,配埋檸檬🍋汁可以幾件事昇華~迷你鰻魚飯迷你飯黎講,鰻魚既比例都算比得多,每啖飯都有鰻魚送埋入口,好似食緊好多件鰻魚壽司咁,唔錯😋迷你蔥吞拿魚腩丼接住上迷你蔥吞拿魚腩丼,飯入面已經有wasabi,你可以落少少豉油,可以撈勻佢然後食,每啖飯都有吞拿魚,個感覺真係好幸福☺️。成個套餐個價錢真係抵到爛💯雲壽司 (德和大廈) (中環)中環德己立街17-19號地舖
我地兩個人揀左個特選2人餐🤗$680

迷你蔥吞拿魚腩丼

壽司 (德和大廈) (中環)
2022-07-14 13 views
食材新鮮有水準🤤 員工服務態度良好,值得一試😘當日我地選咗$680 期間限定特選二人餐套餐附送蕃茄沙律同麵豉湯🥗【牡丹蝦,深海池魚及磯煮鮑魚】刺身非常新鮮👍🏻 色澤好靚😍牡丹牙🦐超大隻,蝦身啖啖肉😋磯煮鮑魚最有驚喜,甘甜醬汁滲入肉質柔嫩的鮑魚中,加上新鮮鮑魚 的鮮甜口感,絕配!咬下去非常有彈性,鮮嫩多汁。【🍣北海道海膽壽司、拖羅壽司、辣味帶子軍艦、油甘魚壽司、赤蝦壽司】海膽非常鮮甜,拖羅入口即溶!全部都新鮮鮮甜肥美,整體質素非常滿意!【迷你蔥吞拿魚丼🐟】剁過嘅吞拿魚腩幼細香滑,軟綿綿嘅口感加上脂香,再面灑上蔥花,再配珍珠米食,簡直一流。【迷你鰻魚飯】烤得鬆鬆軟軟的鰻魚淋上香甜的醬汁米飯,別有一番風味。

食材新鮮有水準🤤 員工服務態度良好,值得一試😘

當日我地選咗$680
期間限定特選二人餐

套餐附送蕃茄沙律同麵豉湯🥗

【牡丹蝦,深海池魚及磯煮鮑魚】

刺身非常新鮮👍🏻 色澤好靚😍
牡丹牙🦐超大隻,蝦身啖啖肉😋

【迷你蔥吞拿魚丼🐟】

【迷你鰻魚飯】
烤得鬆鬆軟軟的鰻魚淋上香甜的醬汁米飯,別有一番風味。
2022-07-10
2022-07-14 13 views
最近天氣真的太熱了 晚上都32度真的沒有食慾跟朋友一致認為還是吃壽司好了在中環蘭桂芳吃飯 也不一定太貴像這家雲壽司 就是出名高質素的平民壽司店Omakase也是380起 真的超值但因為今晚壽司吧檯已滿座 我們就選吃其他壽司拼盤 198包括油甘魚 三文魚 甜蝦 真鯛 帆立貝 三文魚籽 池魚 吞拿魚腩 北寄貝 辣味三文魚 每一款都很新鮮 北海丼 208非常豐富 有七款魚生包括吞拿魚腩 油甘魚 牡丹蝦 帆立貝 三文魚 三文魚籽 海膽魚生完全鋪滿整碗醋飯 而且都很厚切海膽口感creamy甘甜吞拿魚腩油脂豐富 有入口即溶的感覺埋單450 在中環區吃到這個質素的壽司真的很滿足
最近天氣真的太熱了
晚上都32度真的沒有食慾