2021-09-15 288 views
呢晚係中環搵嘢食,搵到呢間樓高2層嘅壽司店,可以坐席前或者其他吧台,可以單點或者有omakase嘅套餐。呢度嘅服務幾好,侍應都好有禮貌好主動😻就算今次叫咗單點,埋單每人都係3百幾,但食物款式同質素都好好,媲美omakase,晚餐嚟講性價比算好高👏🏻👏🏻👏🏻壽司中拖羅、油甘魚、真鯛、珍寶虎蝦、甜蝦蟹味噌、北海道帆立貝、炙燒魚背、炙燒三文魚腩、炙燒北海道帆立貝`、炙燒佐賀和牛、黑松露炙燒三文魚壽司全部質素都好好,壽司飯質感調味適中,唔駛點豉油都ok,所有魚生質素都相當新鮮鮮甜又厚肉,當中拖羅幾正幾甘香油份高,和牛輕輕燒過之後好香好好食,其他都食得過😋😋😋特盛蟹肉蟹膏軍艦、特盛芥辣八爪魚軍艦蟹肉蟹膏軍艦啲餡料多到滿瀉😗😗完全蓋過壽司飯。蟹膏雖然味道唔算好濃郁,但同蟹肉一齊食嘅鮮味都足夠🦀🦀海膽三文魚籽卷就咁睇以為得海膽同埋三文魚籽,原來飯下面仲內有乾坤😮😮有滿滿嘅拖羅蓉😛海膽鮮甜唔腥,夾埋拖羅食好有鮮味。不過呢度嘅三文魚籽唔知點解好硬,好似有層硬嘅皮咁好難咬,紫菜都好快淋咗😅😅蟹肉海鮮蒸蛋蛋嫩滑,加埋蟹肉幾鮮甜。岩蠔岩蠔係special餐牌先有嘅限定款式,同朋友一人叫咗一隻,$48隻其實好抵

壽司

特盛蟹肉蟹膏軍艦、特盛芥辣八爪魚軍艦

海膽三文魚籽卷

蟹肉海鮮蒸蛋
蛋嫩滑,加埋蟹肉幾鮮甜。

岩蠔
岩蠔係special餐牌先有嘅限定款式,同朋友一人叫咗一隻,$48隻其實好抵食,每隻都係好大隻好厚肉,有鮮甜蠔味,就算我呢啲怕腥嘅人都覺得👌🏻👌🏻

人均消費:$350
推介指數(10分為滿分):8.5分
2021-09-12
$350 (Dinner)
2021-09-11 261 views
這間立食非常出名, 一直聽同事夥伴討論然後終於今日經過有得食, 而且人流不多就入去見識.壽司套餐有幾個級別, 也可以單點或者套餐轉加, 這裡的壽司賣點就是料大片質感厚實豐富.等了不久, 終於等到. 然後大口大口的品嘗.  壽司料確實不孤寒大大份的切給你, 油脂濃郁新鮮.而且人不多站立食用完全不受妨礙, 非常舒服的享用了美味的午餐.
2021-09-02
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
  • 壽司
2021-09-08 274 views
「鮨樂」中午時間嘅中環真係好多人呀! 今日嚟咗中環鏞記附近嘅鮨樂同朋友食飯🍚🍙遠處就見到舖頭好搶眼嘅招牌👁👁之前一直都冇入去食因為以為佢全部都係立食😆原來入邊雖然冇卡位但係全部都有壽司吧位既。中午時間坐滿晒客人好旺呀🤤➡️特選刺身丼有三文魚,油甘魚,帶子同埋甜蝦🦐全部刺身都大大件 雖然講唔上10分鮮美但係性價比十足👍飯嘅份量就少啲不過都夠食 跟埋湯同埋沙律 性價比10分唔錯了➡️特盛壽司定食呢個係朋友叫嘅,就咁樣睇佢賣相都10分唔錯,有咁多壽司再加埋海膽都只係二百零蚊性價比亦都相當之不錯如果想食壽司但係又唔想食嚟食去果幾間連鎖店,筆值又有限嘅話呢個都係10分唔錯嘅選擇「鮨」喺古時候係肥魚嘅意思 傳到去日本呢一個漢字就變成我哋成日講嘅sushi啦🍣

➡️特選刺身

➡️特盛壽司定食

2021-08-21 582 views
男朋友帶左我去呢間中環雙層壽司店佢哋既食材每日由日本豐州市場直送🇯🇵 lunch set 仲包沙律同麵豉湯🍲 呢個價位喺中環黎講性價比都唔錯👌🏻超中意便當木盒既設計🍱好精緻✨ 特選三色丼 $238海膽好creamy鮮甜無腥味🤪而葱粒碎拖羅食落口感綿密,三文魚籽份量夠多又飽滿海之幸丼 $248呢款丼飯有嘅刺身種類更加豐富🥰咁多款之中本鮪大拖羅一定係最推介👍🏻牡丹蝦、三文魚籽、白身魚、本鮪拖羅魚茸都好新鮮😊 如果飯既比例多少少就好😜男仔可能唔夠食🙈三文魚壽司盛合 $62呢個set有三文魚壽司、三文魚腩壽司同三文魚小卷,啱晒三文魚控呀🍣三文魚腩好厚切肉質肥美🤤鹽燒牛舌 $38油脂豐腴🥰做appetizer 幾好呀☺️
男朋友帶左我去呢間中環雙層壽司

三文魚壽司盛合 $62

鹽燒牛舌 $38
油脂豐腴🥰做appetizer 幾好呀☺️

2021-07-21
$250 (Lunch)
2021-08-19 362 views
朋友推介呢一間,嗰日我哋喺中環行完街見落雨就走過來幫襯下。成間餐廳裝修都好新淨,食都食得愉快啲!松壽司盛盒 (8件)$168壽司係按照當日師傅嘅心情同貨源而定。我哋嗰日有油甘魚、甜蝦、拖羅、尤魚、玉子加其他唔知咩魚。每款都好新鮮同肥厚。食落好滿足!甜蝦真係好爽甜。原來呢個盛盒都有玉子!我獨立叫多咗一個tim 😅油甘魚油脂分布冇油甘魚腩咁好食。自家製厚玉子 ($9)真係好厚!佢哋玉子係比較結實,玉子裏面唔會太濕潤,甜甜地。我個人就鍾意係濕潤琳琳地嘅玉子,所以呢一個就一般般啦。玉子暫時係我心目中最好食嘅係壽司郎嘅玉子🥰😆油甘魚腩 ($25)(餐牌有👍)超級推介!油脂分布啱啱好!食落係同普通嘅油甘魚唔同,更加多油份更加爽同埋結實。珍寶虎蝦 ($16)落單嗰陣時以為係生嘅,上咗菜先知原來係熟蝦…味度好普通,可以唔使嗌。岩蠔 ($38)呢個啱好好好食!勁肥美,唔係有太大嘅海水味,好容易人口又creamy! 蔥粒碎拖羅小卷 ($48)好抵食有八小件。食呢個唔會太大expectation 因為淨係諗住填飽個肚,但係佢個拖羅蓉都唔差。仲有就係是日推介,不過食完冇太大印象🙈羽太魚壽司 ($38)琉球軍曹
朋友推介呢一間,嗰日我哋喺中環行完街見落雨就走過來幫襯下。

成間餐廳裝修都好新淨,食都食得愉快啲!

壽司盛盒 (8件)$168
壽司係按照當日師傅嘅心情同貨源而定。
我哋嗰日有油甘魚、甜蝦、拖羅、尤魚、玉子加其他唔知咩魚。

自家製厚玉子 ($9)

油甘魚腩 ($25)(餐牌有👍)

珍寶虎蝦 ($16)

岩蠔 ($38)

蔥粒碎拖羅小卷 ($48)

仲有就係是日推介,不過食完冇太大印象🙈
羽太魚壽司 ($38)
琉球軍曹魚壽司 ($28)當日推介

食完依家結論係:可以再去食多一次❣️
2021-08-15
Type of Meal
Dinner
  • 油甘魚腩
2021-08-12 584 views
絕對高質, CP值超高有得坐既立食壽司星期日夜晚成8點幾9點, 都唔知食咩好就比人帶左去食壽司...本身仲諗住甘趕, 不如買返屋企慢慢食好過啦點知就黎左間甘高質既鰭樂呢個價錢但係係中環食到滿足感大增再加埋侍應專業同親切友善<< 加分位我地就上左二樓坐低在睇下食咩由於都係唔想諗既關係叫左一個幸, 一個福的omakase食完真係好幸福同滿足仲有, 入面既環境同餐具都好似去左日本甘其實兩個SET 係相似, 幸hkd480福hkd 638  係多個前菜鮑魚同多的壽司甘即使成間餐廳都係客, 都起碼5/6張台以上, 師傅們都應付有餘成個omakase 的流程都時間係smooth 既侍應都好快手刺身< 正常, 係新鮮而且有光澤岩蠔< 加埋個酸汁, 同蘿蔔蓉係超fresh! 值得一叫! 係香港我唔係好食到蠔, 因為我有一的腥味都唔得但呢個, 好味, 鮮甜! 鮑魚刺身< 唔會太乾身, 正常, 鍾意佢個碟成餐最愛的重點黎喇海膽蒸蛋喔其實食完, 我都已經有的飽, 但食得好開心, 好開胃再黎係有手卷同玉子滿滿的吞拿魚茸再加同平時係街口感唔一樣的玉子食到壽司, 戰鬥力已經
絕對高質, CP值超高有得坐既立食壽司

星期日夜晚成8點幾9點, 都唔知食咩好
就比人帶左去食壽司...
本身仲諗住甘趕, 不如買返屋企慢慢食好過啦
點知就黎左間甘高質既鰭樂
呢個價錢但係係中環食到
滿足感大增

再加埋侍應專業同親切友善<< 加分位
我地就上左二樓坐低在睇下食咩
由於都係唔想諗既關係
叫左一個幸, 一個福的omakase
食完真係好幸福同滿足

仲有, 入面既環境同餐具都好似去左日本甘

其實兩個SET 係相似,
幸hkd480
福hkd 638  係多個前菜鮑魚同多的壽司
成個omakase 的流程都時間係smooth 既
侍應都好快手

刺身< 正常, 係新鮮而且有光澤

岩蠔< 加埋個酸汁, 同蘿蔔蓉係超fresh! 值得一叫!
係香港我唔係好食到蠔, 因為我有一的腥味都唔得
但呢個, 好味, 鮮甜!

鮑魚刺身< 唔會太乾身, 正常, 鍾意佢個碟

成餐最愛的重點黎喇
海膽蒸蛋喔

其實食完, 我都已經有的飽,
但食得好開心, 好開胃

再黎係有手卷同玉子
滿滿的吞拿魚茸
再加同平時係街口感唔一樣的玉子

食到壽司, 戰鬥力已經下降 < 但都係好味, 飯冇散

最後來一個甜品雪糕
我揀左南瓜, 其實好好食, 不過有的硬, 短時間就食得有的急
下次我會再早少少去, 甘甜品就食得冇甘趕, 可以慢慢enjoy 一下

整體體驗好高分
會再想去食喔

2021-07-11
$600 (Dinner)
  • 海膽蒸蛋
  • 岩蠔
2021-08-08 448 views
一路都以為係立食😂知道佢係有坐位之後就即刻去lunch set 價錢都算可接受啦另外仲有是日推介嘅選擇岩蠔 $38 size對辦 鮮味都夠除咗面頭啲佐料 其他都唔錯跟餐嘅沙律 正常發揮啦海之幸丼 $248(本鮪大拖羅 牡丹蝦 三文魚籽 白身魚 本鮪拖羅魚茸)個樣好似傳統嗰啲鐵飯兜😂但依個係高級版嘅lunch box大拖羅油脂充足 但未夠香above average少少嘅質素🤏🏻其他刺身都係普普通通 無乜特別驚喜至於個飯…..偏濕同偏爛 一般般丼飯就一般般 如果有機會 下次應該會試佢嘅壽司set
一路都以為係立食😂知道佢係有坐位之後就即刻去
lunch set 價錢都算可接受啦
另外仲有是日推介嘅選擇

岩蠔 $38
size對辦 鮮味都夠
除咗面頭啲佐料 其他都唔錯
跟餐嘅沙律 正常發揮啦

海之幸丼 $248
(本鮪大拖羅 牡丹蝦 三文魚籽 白身魚 本鮪拖羅魚茸)
個樣好似傳統嗰啲鐵飯兜😂但依個係高級版嘅lunch box

大拖羅油脂充足 但未夠香
至於個飯…..偏濕同偏爛 一般般
丼飯就一般般 如果有機會 下次應該會試佢嘅壽司set

2021-06-02
Type of Meal
Lunch
2021-08-08 308 views
一年前左右行開呢個位置當時中午食已經覺得佢地食材好新鮮所以今次晚上黎到 決定再試下今次同上次一樣都係揀左單點壽司因為知道佢地用料係咩質素所以重點揀幾款黎食上排左起: 北海道帆立貝壽司(HKD36@)、真鯛壽司(HKD20@)、油甘魚壽司(HKD18@)中排: 三文魚壽司(HKD9@)、三文魚腩壽司(HKD15@)、中拖羅壽司(HKD36@)下排: 閞池魚壽司(HKD28@)、活赤貝壽司(HKD35@)其實點嘅都係大路野但係就正正因為大路野,所以你先食得出佢同出面鋪頭唔同北海道帆立貝原全無腥味,都唔會因為溶雪不佳令到壽司飯太濕真係食到帆立貝本身嘅甜味真鯛上面係柚子胡椒鹽用好少已經足夠,可以提鮮同減腥但真鯛本身唔算好腥,所以反而令口腔內充滿清新感覺令到食到真鯛魚嘅另一個風味中拖羅壽司都係值得推介雖然相片入面見唔到明顯油脂分怖但佢地入口時間先會食到油脂味道輕輕一咬就已經化開我自己最想推介大家食嘅就係:活赤貝壽司呢款係我之前食過今次再食嘅必點之選活赤貝新鮮程度爆燈係爽、甜;貝類海產好多時候都有一陣海產味道但呢一款絕對係另一個層次唔似得熟北寄貝咁,有時要用力咬開佢係爽脆感覺,同埋鮮甜程度可以到樓
一年前左右

今次同上次一樣都係揀左單點壽司
因為知道佢地用料係咩質素
所以重點揀幾款黎食

其實點嘅都係大路野
但係就正正因為大路野,所以你先食得出佢同出面鋪頭唔同
北海道帆立貝原全無腥味,都唔會因為溶雪不佳令到壽司飯太濕
真係食到帆立貝本身嘅甜味

真鯛上面係柚子胡椒鹽
用好少已經足夠,可以提鮮同減腥
但真鯛本身唔算好腥,所以反而令口腔內充滿清新感覺
令到食到真鯛魚嘅另一個風味

中拖羅壽司都係值得推介
雖然相片入面見唔到明顯油脂分怖
但佢地入口時間先會食到油脂味道
輕輕一咬就已經化開

我自己最想推介大家食嘅就係:活赤貝壽司
呢款係我之前食過今次再食嘅必點之選
活赤貝新鮮程度爆燈
係爽、甜;貝類海產好多時候都有一陣海產味道
但呢一款絕對係另一個層次
唔似得熟北寄貝咁,有時要用力咬開
佢係爽脆感覺,同埋鮮甜程度可以到樓上帆立貝有得揮!

同時都點左兩隻日本岩蠔 (HKD38@)
由於想試下蠔本身個味道,所以無落到旁邊嘅檸檬
日本蠔係大隻,唔係平日大家食嘅CREAMY蠔
甜味未有太突出
可能因為蔥花同蘿蔔蓉味道太出
影響左味蕾

牡丹蝦同埋炙燒魚背壽司都係出色之作
牡丹蝦(HKD46@)一陣係彈牙同爽口,食到鮮甜味道
而且沒有雪味,以佢46蚊價錢絕對係貨真價實

炙燒魚背(HKD28@)看似無乜特別
但當你放佢入口時候
你會知道,魚油好多,慢慢咁充滿你個口腔
未黎得切咬,已經溶化係你口入面
個陣魚油香,一直留係口入面
你再睇下木碟,就會知道其實仲有好多油份
只係留左係碟上面

今次再幫襯的確沒有失望
如果下次再過黎
我會只攻一至兩款
好好品嚐佢地食材真正嘅鮮、甜味!
2021-08-05
$320 (Dinner)
  • 炙燒魚背壽司
  • 活赤貝壽司
2021-08-07 210 views
之前都介紹過 性價比幾高嘅日本餐廳——————————————————🔻梅 壽司盛合 12件 $298 (7.5/10)今次一個人黎食更加唔可以虧待自己😝呢個lunch set有啲似平價版omakase拖羅 海膽 鯛魚 樣樣都有不過當日海膽就未算好鮮甜其他都肥美新鮮 幾抵食——————————————————by C**#sissyfoodie
之前都介紹過 性價比幾高嘅日本餐廳
——————————————————
🔻梅 壽司盛合 12件 $298 (7.5/10)
今次一個人黎食

——————————————————
by C
#sissyfoodie
2021-07-19 1037 views
呢間係朋友推薦性價比高壽司舖,因減醣好耐冇食壽司🍣 十分期待。book咗星期日下午两點,過咗lunch時段鋪頭都唔少人,可見餐廳受歡迎。叫咗lunch set 10貫壽司,包前菜同雪糕。店員話幾抵食,壽司款式係由廚師因應當日食材決定,算係平價版omakase前菜係海膽蒸蛋,好好食😋,海膽有三大舊,仲有蟹肉,蛋滑,味鮮。壽司中規中矩,食材新鮮,最起碼好食過壽司朗。甜品係抹茶紅豆雪糕,抹茶味好濃會回甘唔太甜。另外叫咗個鰻魚飯,好好食,鰻魚十分肥美啖啖油香入口即溶。燒物都好出色,牛舌最好食encore咗两次,牛舌厚薄適中燒到啱啱好,淡淡鹽味配上牛脂香味,好正燒油金魚骹都好食,魚脆,又多肉。

另外叫咗個鰻魚飯,好好食,鰻魚十分肥美啖啖油香入口即溶。
燒油金魚骹都好食,魚脆,又多肉。
海膽蒸蛋
10貫壽司set
擊傷金目鯛丼
鰻魚飯
燒牛舌
燒油金魚骹
2021-07-18
$300 (Lunch)
海膽蒸蛋
10貫壽司set
擊傷金目鯛丼
鰻魚飯
燒牛舌
燒油金魚骹
2021-07-16 405 views
I like this Japanese restaurant. I go very often to both their central and Tsuen wan branch. The sashimi is usually quite fresh. Today we went for a farewell dinner for a colleague. I must be fair and say their the bar table isn't ideal for a group dinner which you would expect people to chat easily. But they don't seem to have other seating rather than bar table. In the past, they only had those standing bar table on one side so perhaps they have made an improvement but still it's not ideal seating for longer time social gathering. If you want just a quick dinner, that's completely fine. We had a few dishes, soft-crab salad is generous and quite nice but they recommended a grilled kinki fish. We were told that its not a fish with many bones (which turned out it has many small bones). The group was not pleased with this recommendation as the server explicitly told me that parents would order that for small kids (which we kind of doubted it now that we have tried it)
2021-07-16 383 views
今日去開中環,到食晏時間,俾鮨樂大大隻招牌吸引左入去入到去,店員都好親切。今日有慶坐吧檯位,壽司全部即叫即做,食材原來仲每日由日本豐州市場直送,保證新鮮可以近距離觀賞師傅用心準備食材同手握壽司。(壽司飯係赤醋)打開價錢牌,令人驚訝係價錢並唔高午餐 lunch 食仲有Setlunch叫。套餐仲送麵豉湯同埋沙律兩個人食叫左:1️⃣梅壽司盛合(12件):12件壽司唔使選擇困難症,樣樣都食到大拖羅,油脂重入口即溶2️⃣刺身丼:魚生足料,豐富3️⃣燒油甘魚鮫:即叫即整,正滿分5粒星🌟—————————————-環境:🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟CP值:🌟🌟🌟🌟
今日去開中環,到食晏時間,俾鮨樂大大隻招牌吸引左入去
入到去,店員都好親切。今日有慶坐吧檯位,壽司全部即叫即做,
食材原來仲每日由日本豐州市場直送,保證新鮮
可以近距離觀賞師傅用心準備食材同手握壽司。(壽司飯係赤醋)
打開價錢牌,令人驚訝係價錢並唔高
午餐 lunch 食仲有Setlunch叫。
套餐仲送麵豉湯同埋沙律

環境:🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟
CP值:🌟🌟🌟🌟
中午喺中環搵地方食飯係一個難題要好食性價比高嘅日本餐更加係少之又少最近同同事食過兩次呢一間喺蘭桂坊斜路嘅鮨樂 感覺值得推介👍🏾性價比高又近地鐵站星期一至五嘅話建議12點三前去到攞位 如果唔係要都要排半個鐘到餐廳座位吧枱為主 可以睇住啲師傅整壽司 食材睇落都好新鮮第一次試咗個刺身丼 夠新鮮 份量來講我覺得一般夠飽 (利申:女仔, 大食)第二次食咗個豪華壽司set 海膽好新鮮 滿瀉晒出嚟😍😍 拖羅茸都好好食 唔會過分肥膩坐窗邊嘅話可以望到街景兩個人嘅話傾偈都好有私隱度 百零二百蚊係中環食到個新鮮日本lunch,收貨~!
中午喺中環搵地方食飯係一個難題
要好食性價比高嘅日本餐更加係少之又少
最近同同事食過兩次呢一間喺蘭桂坊斜路嘅鮨樂
感覺值得推介👍🏾性價比高又近地鐵站

餐廳座位吧枱為主 可以睇住啲師傅整壽司 食材睇落都好新鮮

坐窗邊嘅話可以望到街景兩個人嘅話傾偈都好有私隱度

百零二百蚊係中環食到個新鮮日本lunch,收貨~!
2021-06-29 994 views
 呢間鮨樂之前見杜汶澤推薦過就諗住嚟試吓,佢午市都幾抵食,午市套餐有好多款選擇,有好多都有跟唔同嘅壽司組合🍣不過如果唔食魚生、刺身嘅話就可能唔係好啱啦,因為佢午市套餐全部都有跟壽司或者刺身,冇淨係熟食嘅選擇。但係整體來講午餐性價比算好高,壽司嘅種類同埋數量都算多👍1️⃣迷你角切鰻魚丼壽司定食($98)午市套餐有跟麵豉湯一碗同埋沙律🥗。麵豉湯比我想像中好,味道幾香幾鮮味,而且入面有好多紫菜海帶,飲落好清甜鮮味。沙律好新鮮有啲千島醬喺面,同埋粟米粒🌽、生菜🥬、青瓜食落好清爽。  鰻魚飯係細細碗嘅,入面有啲玉子燒,設成一粒粒咁,鰻魚嘅份量都唔少,加埋啲鰻魚汁撈埋飯一齊食,好好味。  另外跟嘅壽司份量都好多,有熟蝦壽司、玉子燒、三文魚壽司等等。壽司全部都好新鮮,而且好厚切。我哋被安排坐係吧枱嘅位置,所以可以望住師傅整壽司,係一個唔錯嘅體驗。另外好鍾意呢度嘅壽司飯嘅份量比起出面一啲壽司舖少,而且飯食得出有啲醋味,同埋啲魚生一齊食感覺更夾。  2⃣️雜錦刺身丼定食($138)一樣有跟麵豉湯同沙律,入面嘅刺身好似係每日都唔同嘅,因應每日有咩刺身,就會用啲咩。今日有四款唔同嘅刺身每樣都有兩件,每樣都好厚切好厚

1️⃣迷你角切鰻魚丼壽司定食($98)
迷你角切鰻魚丼壽司定食

2⃣️雜錦刺身丼定食($138)
雜錦刺身丼定食
一樣有跟麵豉湯同沙律,入面嘅刺身好似係每日都唔同嘅,因應每日有咩刺身,就會用啲咩。今日有四款唔同嘅刺身每樣都有兩件,每樣都好厚切好厚肉而且好新鮮,另外仲有一塊玉子燒,玉子燒好厚,有少少甜味,正!另外個底既飯唔係普通白飯,而係醋飯,同啲魚生一齊食可以中和翻啲油脂感🤤

3⃣️冷稻庭烏冬壽司定食 ($128)
冷稻庭烏冬壽司定食
呢個都係午市套餐嚟嘅,有壽司,一樣有好多唔同種類,每件都好厚切,食落好鮮甜好新鮮😍另外仲有一份凍嘅烏冬,烏冬好彈牙,而且份量都唔少,加埋壽司一齊食絕對夠飽,而且凍嘅烏冬點埋佢嘅鰹魚湯汁食,真係好清爽好好味。

4⃣️特盛蔥粒碎吞拿魚腩軍艦 ($48)
特盛蔥粒碎吞拿魚腩軍艦
呢個我覺得有啲貴,但係真係好食嘅,吞拿魚腩好多,多到出晒個軍艦都有,食落去唔算油脂感好豐富,但係吞拿魚嘅味道好出。

5⃣️吉列蝦反卷 ($48)
吉列蝦反卷
呢個好唔錯,吉列蝦炸得好脆而且好厚肉食落去係啖啖蝦肉嘅味道,而且佢用嘅飯都係醋飯,食得出一啲醋味,同出面食嘅反捲冇咁一樣,味道冇咁單調有驚喜。
迷你角切鰻魚丼壽司定食
雜錦刺身丼定食
冷稻庭烏冬壽司定食
特盛蔥粒碎吞拿魚腩軍艦
吉列蝦反卷
服務值得一讚!我們提出啲茶唔夠濃,會幫我們全新沖過一壺,之後都記得我哋要求,只會用特濃茶來添茶。亦都記得換骨碟,又唔會催我哋買單,和朋友食得很開心☺️☺️☺️☺️
2021-06-25
$500 (Dinner)