2022-08-17 1076 views
晚飯限時90分鐘,定座時沒有提醒顧客,席間因有朋友遲到,服務員已面面露不悅差不多每30分鐘催迫通知客人落單、截單、埋單!!!一肚子氣,草草食完就埋單轉戰另一間店舖繼續晚膳!!!
2022-08-02 1379 views
平時都幾鍾意食日本菜而且都食得唔少,今日就黎試下呢間鋪既壽司如何。環境衛生好麻麻,一眼望去好似好乾淨但坐落去就會feel到有D地方好油膩,但暫時未睇到有蟲。嗌左幾樣食物,個三文魚茶漬飯OK既,三文魚唔係好大塊不過都預左,飯配茶有種獨特味道同口感,幾新鮮。刺身盛合有好多野,蝦、帶子同三文魚等各種魚類。特別係帶子十分鮮甜妹妹美味,蝦正正常常冇乜味,各種魚類雖然類似,但口感能、嫩滑,而且有些魚類的肉比較多油脂,口感較佳。總括講個盛合係唔錯既。而生蠔份量同size好大,幾乎大過成個手掌,食落去好大好滿足。有種海味同鮮味。總體唔錯,只係好搞好環境衛生。
總體唔錯,只係好搞好環境衛生。
生蠔
刺身盛合
三文魚茶漬飯
2022-06-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
生蠔
刺身盛合
2022-07-27 976 views
呢間壽司我見有分店,價位係中價位。個menu好豐富。壽司拼盤,冇乜大特別,正正常常咁,冇乜驚喜。三文魚腩刺身,真係好肥美好正。都係腩位最好食😋生蠔有驚喜,Size有一隻手掌咁大。口感偏向清新,上面加左魚籽,不過我就鍾意乜都冇咁先可以食到蠔嘅鮮味。冷烏冬純粹係我想食😂正正常常,冇乜特別。軟殼蟹用黎送烏冬😅炸得唔老,正常野。呢餐人均消費$300,唔平,比較有驚喜都係生蠔,其他都係啲正常野,我自己好大機會都唔會「回購」。
呢間壽司我見有分店,價位係中價位。個menu好豐富。

壽司拼盤,冇乜大特別,正正常常咁,冇乜驚喜。

三文魚腩刺身,真係好肥美好正。都係腩位最好食😋

生蠔有驚喜,Size有一隻手掌咁大。

冷烏冬純粹係我想食😂正正常常,冇乜特別。

軟殼蟹用黎送烏冬😅炸得唔老,正常野。

2021-06-08
$300 (Dinner)
  • 生蠔
2022-07-22 862 views
🐿喺尖沙咀放工之後,臨時想過去德美食日本嘢。當時七點左右,因為冇得Openrice攞位,唯有親身走過去~同行兩個人食咗接近$800但係由於質素已經大不如前所以覺得唔抵食⋯⋯《炸雞軟骨》價錢:$43好食指數:4/5感受:叫做都算出色,上到枱仲係外皮脆,但係唔會油淋淋《燒牛舌》價錢:$43好食指數:4/5感受:個人幾鍾意食,燒得啱啱好,牛味出😋《韓式泡菜豬肉鍋》價錢:$73好食指數:2/5感受:突然好想食泡菜豬肉,但係泡菜味唔夠,同埋豬肉味突出,怪怪的《伊佐木刺身》價錢:$2XX 實際數目唔記得咗好食指數:4/5感受:第一啖食落去有驚喜,不過冇上次嘅秋刀魚咁出色🤣所以比4分《鮟鱇魚肝》價錢:$92好食指數:4/5感受:第一次食,都擔心口感會唔鍾意~不過食落去除咗有少少腥,但係加埋酸青瓜之後,就變得好好食~係會想再試嘅😌《地雞大蔥串》價錢:$35好食指數:2/5感受:唔好食😅好一般《三文魚親子卷》價錢:$67好食指數:?/5感受:因為我好飽冇食到,男朋友食晒😂俾唔到comment💛總結:質素大不如前,可能會一段時間唔會再去🤷🏻‍♀️

同行兩個人食咗接近$800
但係由於質素已經大不如前
所以覺得唔抵食⋯⋯

炸雞軟骨》
價錢:$43
好食指數:4/5
感受:叫做都算出色,上到枱仲係外皮脆,但係唔會油淋淋

《燒牛舌》
價錢:$43
好食指數:4/5
感受:個人幾鍾意食,燒得啱啱好,牛味出😋

《韓式泡菜豬肉鍋》

卷物

《三文魚親子卷》
價錢:$67
好食指數:?/5
感受:因為我好飽冇食到,男朋友食晒😂俾唔到comment

💛總結:質素大不如前,可能會一段時間唔會再去🤷🏻‍♀️

2022-07-20
$390 (Dinner)
2022-07-17 813 views
Lunch Set -壽司十貫 $142套餐包左壽司十件🍣、沙律🥗、味噌湯、茶碗蒸同甜品🍨壽司十貫有海膽軍艦、三文魚子軍艦、吞拿魚蓉軍艦、熟蝦🍤、帆立貝、三文魚🍣、墨魚、吞拿魚、油甘魚、章紅魚同兩舊玉子印象較為深刻既壽司︰三文魚子軍艦 – 爆汁、唔腥、夠新鮮✅海膽軍艦 – 足料、無臭味😍三文魚 – 厚肉、肉質嫩👌🏻其他款式不過不失🫢魚生質地較為瘦削雖然入口軟滑、無腥味但亦稱唔上好好食、好驚艷😢沙律 - 正常發揮、沙律菜新鮮🥙味噌湯 – 幾好👌🏻味道唔會過鹹,仲有爽口海帶茶碗蒸 – 唔錯🥳蛋十分嫩滑,味道鮮甜💯甜品 – 維記雪米糍😹整體而言,德美出左名好多年📝好多人都話好食一直想試但無機會試但今次一試質素未如預期🤔即使賣相十分吸引🤩仍有少少失望Lunch set包左好多野一定夠飽🤰🏻魚生無想像中豐腴、好食係我心中性價比下降💸唔知熟食會唔會出色啲暫時唔會想再試🫣

Lunch Set -壽司十貫 $142
套餐包左壽司十件🍣、沙律🥗、味噌湯、茶碗蒸同甜品🍨

印象較為深刻既壽司
三文魚子軍艦 – 爆汁、唔腥、夠新鮮✅
海膽軍艦 – 足料、無臭味😍
三文魚 – 厚肉、肉質嫩👌🏻

其他款式不過不失🫢
魚生質地較為瘦削
雖然入口軟滑、無腥味
但亦稱唔上好好食、好驚艷😢

沙律 - 正常發揮、沙律菜新鮮🥙
味噌湯 – 幾好👌🏻味道唔會過鹹,仲有爽口海帶
茶碗蒸 – 唔錯🥳蛋十分嫩滑,味道鮮甜💯
甜品 – 維記雪米糍😹

即使賣相十分吸引🤩
仍有少少失望
Lunch set包左好多野
一定夠飽🤰🏻
魚生無想像中豐腴、好食
係我心中性價比下降💸
唔知熟食會唔會出色啲
暫時唔會想再試🫣
2022-06-30 1089 views
平時去尖沙咀食日本嘢一定係諗起德美,因為佢啲嘢食都keep到水準👍🏻👍🏻牡丹蝦壽司($65),食落去都算新鮮,另外個蝦頭可以揀炸咗佢或者係做湯個蝦頭我揀咗炸,成個食咗鰻魚壽司($39)如果佢啲肉再好啲同埋多汁啲就好啦,魷魚壽司($30)佢係切做一條條咁樣,食落去一般般洋風三文魚壽司($34)好有驚喜,食落去好Juicy,花之戀壽司($43)好大舊,包住壽司嘅三文魚都好厚切,加埋上面滿滿嘅蟹子,食落去好滿足

個蝦頭我揀咗炸,成個食咗

2022-06-28 806 views
《德美壽司》好多餐廳星期六日就冇lunch set,或者貴好多,但呢間嘢有!🥰每個lunch set都包茶碗蒸、麵豉湯、沙律、一粒雪米糍。好抵食,絕對可以滿足到你😛魚生飯連個飯都好有誠意,係有d冬菇碎嘅醋飯✨-<櫻花角切魚生飯>💰$72全個lunch set最扺食同最受歡迎嘅應該係呢個!!成日都售罄🥹想食到真係可遇不可求~油甘魚20%+三文魚65%+魷魚10%+蟹子5%,再加隻流心溫泉蛋🐣啲魚生全部都經過調味,所以唔落豉油都好已經夠晒味~回頭率:🍚🍚🍚🍚🍚/5幸福感:🍚🍚🍚🍚/5飽肚感:🍚🍚🍚🍚/5性價比:🍚🍚🍚🍚🍚/5不專業評分:9/10👉🏻簡而精咁形容:魚生同飯比例係1.5:1…….好誇張地扺食😂👍🏻ps係選擇困難症之選😎-<魚子蒽吞拿魚腩茸飯>💰$86一上枱隻鵪鶉蛋好吸睛!生嘅鵪鶉蛋真係第一次食~吞拿魚蓉係好綿嘅口感,類似生嘅墨魚滑咁嘅狀態。呢個價錢來講,分量真係比得好足👍🏻d魚子增加咗d口感,令成件事冇咁似食緊糊仔🤣回頭率:🍚🍚🍚🍚🍚/5幸福感:🍚🍚🍚🍚/5飽肚感:🍚🍚🍚🍚/5性價比:🍚🍚🍚🍚🍚/5不專業評分:9/10👉🏻簡而精咁形容:d魚子真係
《德美壽司
魚生飯連個飯都好有誠意,係有d冬菇碎嘅醋飯✨

<櫻花角切魚生飯>💰$72
啲魚生全部都經過調味,所以唔落豉油都好已經夠晒味~
回頭率:🍚🍚🍚🍚🍚/5
幸福感:🍚🍚🍚🍚/5
飽肚感:🍚🍚🍚🍚/5
性價比:🍚🍚🍚🍚🍚/5
不專業評分:9/10

<魚子蒽吞拿魚腩茸飯>💰$86
一上枱隻鵪鶉蛋好吸睛!生嘅鵪鶉蛋真係第一次食~
d魚子增加咗d口感,令成件事冇咁似食緊糊仔🤣
回頭率:🍚🍚🍚🍚🍚/5

💗沙田沙田圍路9-11號田園閣地下E舗💗
💗大埔翠和里1號永發樓地下1A舖💗
2022-06-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 櫻花角切魚生飯
  • 魚子蒽吞拿魚腩茸飯
2022-06-09 1274 views
事源琴日同朋友傾緊計嘅時候佢話德美壽司嘅質素都幾高🧸叫我得閒去試吓🐷所以今次就嚟到尖沙咀分店同大家實測吓好唔好食啦~🍱 鰻魚朴葉飯 $100 鰻魚愛好者嘅小妹表示十分推介!估計鰻魚應該係烤過後再放上飯蒸~鰻魚好香,口感超級滑嫩,完全唔腥面頭鋪上朴葉加添咗成碗飯嘅香氣燒汁味夠出但無蓋過本身鰻魚嘅魚油香味!珍珠米亦都好軟熟,而且仲滲透咗啲燒汁味最後再加埋蛋絲簡直無得輸😍🥑 牛油果軟殼蟹卷 $83估唔到呢個配搭咁好食!牛油果夠軟熟同新鮮,好creamy軟殼蟹都算幾大隻而且炸得夠脆,無油益味完全唔需要加豉油,極度推介大家嚟試~🍚 明太子茶漬飯 $73 終於試到日本傳統嘅菜式~明太子份量都算多,好邪惡呀整體入口清甜,暖胃又健康!🐤 燒雞軟骨 $20/串外皮脆卜卜,有咬口味道幾正而且價錢合理,推~🍢 什錦天婦羅 $80呢度有蝦、南瓜、茄子、冬菇同秋葵上菜嘅時候仲熱辣辣㗎~欣賞佢個粉漿夠薄而且炸得好脆身!🍜 天婦羅烏冬 $72存粹怕唔夠飽先叫咗碗烏冬麵底帶有少少煙韌配甜甜地嘅湯底都幾好食🐮 安格斯牛肉串 $47/串唔乾唔韌唔嚡而且每舊都幾厚身~不過份量偏少,性價比唔算好高🍺 朝日啤酒 $40小妹唔飲
事源琴日同朋友傾緊計嘅時候
佢話德美壽司嘅質素都幾高🧸
叫我得閒去試吓🐷
所以今次就嚟到尖沙咀分店
同大家實測吓好唔好食啦~

🍱 鰻魚朴葉飯 $100
鰻魚愛好者嘅小妹表示十分推介!
估計鰻魚應該係烤過後再放上飯蒸~
鰻魚好香,口感超級滑嫩,完全唔腥
面頭鋪上朴葉加添咗成碗飯嘅香氣
燒汁味夠出但無蓋過本身鰻魚嘅魚油香味!
珍珠米亦都好軟熟,而且仲滲透咗啲燒汁味
最後再加埋蛋絲簡直無得輸😍
鰻魚朴葉飯

🥑 牛油果軟殼蟹卷 $83
估唔到呢個配搭咁好食!
牛油果夠軟熟同新鮮,好creamy
軟殼蟹都算幾大隻而且炸得夠脆,無油益味
完全唔需要加豉油,極度推介大家嚟試~
牛油果軟殼蟹卷

🍚 明太子茶漬飯 $73
終於試到日本傳統嘅菜式~
明太子份量都算多,好邪惡呀
整體入口清甜,暖胃又健康!
明太子茶漬飯

🐤 燒雞軟骨 $20/串
外皮脆卜卜,有咬口
味道幾正而且價錢合理,推~
燒雞軟骨

🍢 什錦天婦羅 $80
呢度有蝦、南瓜、茄子、冬菇同秋葵
上菜嘅時候仲熱辣辣㗎~
欣賞佢個粉漿夠薄而且炸得好脆身!
什錦天婦羅

🍜 天婦羅烏冬 $72
存粹怕唔夠飽先叫咗碗烏冬
麵底帶有少少煙韌
配甜甜地嘅湯底都幾好食

🐮 安格斯牛肉串 $47/串
唔乾唔韌唔嚡而且每舊都幾厚身~
不過份量偏少,性價比唔算好高

🍺 朝日啤酒 $40
小妹唔飲開酒所以評價唔到~
朋友就話少貴但難得聚吓所以是但啦

燒雞軟骨
什錦天婦羅
天婦羅烏冬  +  安格斯牛肉串  +  朝日啤酒
2022-06-08 603 views
食過幾次,今次食除左蟹子沙律唔夠沙律醬之外,其他質素都不錯,當中鵝肝壽司要稱讚一下,鵝肝燒得好香,入口即溶,配埋壽司飯減少左油膩嘅感覺兩個人叫得太多了,食到最後兩個都捧住個肚走😝蟹籽沙律太少醬,變咗好似乾撈青瓜絲咁衣碟感覺可以加番啲沙律醬喺中間一齊包,因為食落都係會偏乾火炙左口魚壽司係我必點同埋會推介俾大家之選,都係會入口即溶,燒到魚油好香三文魚腩、吞拿魚同海膽壽司都好新鮮燒牛舌燒得啱啱好唔會好韌燒雞肝、生蠔同魚亦都燒得啱啱好,好香口環境:餐廳面積小,與隔籬枱距離很近服務:服務正常沒有可圈可點之處總結:各項食物都保持質素,只是蟹籽沙律請餐廳注意加多點沙律醬會更完美

兩個人叫得太多了,食到最後兩個都捧住個肚走😝

蟹籽沙律太少醬,變咗好似乾撈青瓜絲咁

衣碟感覺可以加番啲沙律醬喺中間一齊包,因為食落都係會偏乾

三文魚腩、吞拿魚同海膽壽司都好新鮮

燒牛舌燒得啱啱好唔會好韌

燒雞肝、生蠔同魚亦都燒得啱啱好,好香口

環境:餐廳面積小,與隔籬枱距離很近

服務:服務正常沒有可圈可點之處

$400 (Dinner)
  • 壽司
  • 燒物
𝙄 𝙬𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙩 𝙖𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝟭𝟮:𝟯𝟬,𝙗𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙖𝙡𝙧𝙚𝙖𝙙𝙮 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙡𝙤𝙣𝙜……..(👩🏽 𝙩𝙖𝙠𝙚𝙖𝙬𝙖𝙮!)𝙏𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙖 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙫𝙖𝙧𝙞𝙚𝙩𝙮 𝙤𝙧 𝙨𝙚𝙩𝙨 𝙩𝙤 𝙘𝙝𝙤𝙤𝙨𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢,𝙧𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙨𝙚𝙩𝙨,𝙩𝙤 𝙨𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙗𝙤𝙬𝙡𝙨,𝙬𝙖𝙧𝙢 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙨𝙚𝙩𝙨&𝙪𝙙𝙤𝙣 𝙨𝙚𝙩𝙨 𝙚𝙩𝙘.•𝘼𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 $𝟭𝟱𝟬𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚𝙙 𝟭𝟬𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞.𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙞𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙖𝙡.𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙪𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙭𝙖𝙢𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙪𝙣𝙖,𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙚𝙡𝙡𝙤𝙬𝙩𝙖𝙞𝙡.𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮.𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙧𝙤 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝,𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣.𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥

•𝘼𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 $𝟭𝟱𝟬
𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚𝙙 𝟭𝟬𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞.𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙞𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙖𝙡.𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙪𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙭𝙖𝙢𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙪𝙣𝙖,𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙚𝙡𝙡𝙤𝙬𝙩𝙖𝙞𝙡.𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮.𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙧𝙤 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝,𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣.𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙬𝙖𝙨 𝙚𝙣𝙤𝙧𝙢𝙤𝙪𝙨. 𝙏𝙝𝙚 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙞𝙜𝙝 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮. 𝙎𝙤𝙢𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙢𝙖𝙮 𝙨𝙚𝙡𝙡 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙣𝙤𝙩 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙚𝙣𝙤𝙪𝙜𝙝,𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙘𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙗𝙚 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚.

𝘼𝙗𝙤𝙪𝙩 𝙢𝙚𝙣𝙪
-𝘾𝙤𝙤𝙠 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥
-𝙈𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙧𝙤
-𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙚
-𝙀𝙜𝙜

*𝙒𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙮𝙤𝙪 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩?(👩🏽:𝙔𝙚𝙨!)
TakeAway
  • 極上壽司定食
𝙄 𝙬𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙩 𝙖𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝟭𝟮:𝟯𝟬,𝙗𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙖𝙡𝙧𝙚𝙖𝙙𝙮 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙡𝙤𝙣𝙜……..(👩🏽 𝙩𝙖𝙠𝙚𝙖𝙬𝙖𝙮!)𝙏𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙖 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙫𝙖𝙧𝙞𝙚𝙩𝙮 𝙤𝙧 𝙨𝙚𝙩𝙨 𝙩𝙤 𝙘𝙝𝙤𝙤𝙨𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢,𝙧𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙨𝙚𝙩𝙨,𝙩𝙤 𝙨𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙗𝙤𝙬𝙡𝙨,𝙬𝙖𝙧𝙢 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙨𝙚𝙩𝙨&𝙪𝙙𝙤𝙣 𝙨𝙚𝙩𝙨 𝙚𝙩𝙘.•𝘼𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 $𝟭𝟱𝟬𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚𝙙 𝟭𝟬𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞,𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙞𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙖𝙡.𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙪𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙭𝙖𝙢𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙪𝙣𝙖,𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙚𝙡𝙡𝙤𝙬𝙩𝙖𝙞𝙡.𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮.𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙧𝙤 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝,𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣.𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥

•𝘼𝙨𝙨𝙤𝙧𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 $𝟭𝟱𝟬
𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚𝙙 𝟭𝟬𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞,𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙞𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙖𝙡.𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙪𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙤𝙧 𝙚𝙭𝙖𝙢𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙪𝙣𝙖,𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙚𝙡𝙡𝙤𝙬𝙩𝙖𝙞𝙡.𝙏𝙝𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮.𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙧𝙤 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝,𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣.𝙏𝙝𝙚 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙬𝙖𝙨 𝙚𝙣𝙤𝙧𝙢𝙤𝙪𝙨. 𝙏𝙝𝙚 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙞𝙜𝙝 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮. 𝙎𝙤𝙢𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙢𝙖𝙮 𝙨𝙚𝙡𝙡 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙣𝙤𝙩 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙚𝙣𝙤𝙪𝙜𝙝,𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙘𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙗𝙚 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚.

𝘼𝙗𝙤𝙪𝙩 𝙢𝙚𝙣𝙪
-𝙀𝙜𝙜

TakeAway
  • 極上壽司定食
2022-06-04 549 views
端午節一大班人去食中午飯。一去到見到成地垃圾,個心都打個凸🤮,幾個侍應個個掂行掂過,完全無人理。由於我坐中間位又揹背囊,枱和枱之間的位又好窄,唔可以掛個背囊係椅,唯有係椅底拎個黑膠箱出嚟放袋。但我望咗幾個,全部都好污濁🤮。箱底報滿食物碎,有幾舊毛球,箱頂邊位全部生晒漬,都唔知幾耐無做清潔🤮。初頭乾紙巾都抹唔到,我噴咗好多消毒水用咗2張紙巾係度抹🤮。抹抹下有客入,侍應話我頂住人,跟住幫我抹,又倒轉倒返晒啲垃圾碎出嚟。最終我係極度不願意的情況下使用咗個箱。到上菜時,每人一碗麵鼓湯、一杯蒸蛋。正當我想拎麵鼓湯時,忽然望到有幾隻半透明蚤咁的嘢係個蓋度圍圈賽跑🤮。我即時講咗句有蚤,有侍應眼望望但無人理。跟住我係度邊拍片邊講,同行人叫我換過碗,其間幾個侍應身邊行來行去,但一直到我拍完片叫人先有人處理。👎🏻👎之後食任何嘢我都好小心咁望咗先食落肚,成餐飯已影響晒心情。加上午餐定食大部份都係刺身飯,壽司定食選擇不多,裡面的壽司款式亦唔吸引。咁的價錢,環境衛生極差,大把地方好過呢度。

2022-06-03
$160 (Lunch)
男朋友今日話要帶我嚟食好西,之前成日爆場book唔到,專登想坐壽司吧枱,適逢閑日,可以book到,好開心。7點半入座,bar 枱都滿座。好鍾意睇住啲師傅響你面前整嘢食,欣賞手法同刀法🤭,今日完全由男朋友同廚師發辦,我淨係負責食一路食一路飲sake,最開心嘅係同壽司師傅嘅互動,學到嘢又飲得開心去到後期都唔知自己係咪飲醉咗,亦有啲相唔記得影低,淨係記得成餐飯都好好味同好開心價錢其實都好合理,一定要再嚟先得
男朋友今日話要帶我嚟食好西,
價錢其實都好合理,一定要再嚟先得
2022-05-31
$1000 (Dinner)
Celebration
Anniversary
首先明白呢間唔係高檔次日式餐廳,D野食上到亂晒都算,但簡單食個lunch,都好難接受D枱係痴笠笠、仲要有蟻爬來爬去,又有曱甴🪳! 明白Lunch 高峰時間會多人等,但已經坐低左食緊野嘅客人係咪都需要得到尊重呢? 食左唔夠40 分鐘,個甜品仲食緊,就有個高嘅肥女侍應,拎埋部卡機叫我地埋單🙄 話出面有人等緊呀! 同時就聽到後面有曱甴跳咗上條裙🤯🤯 見到撥左落地都幾大隻。想受氣、想被人趕、同螞蟻曱甴一齊食飯,就記得去下喇。我就一定blacklist。
首先明白呢間唔係高檔次日式餐廳,
D野食上到亂晒都算,

食左唔夠40 分鐘,個甜品仲食緊,

2022-05-27 412 views
第一次黎呢度食lunch. 叫左個壽司配牛肉烏冬lunch set落完order秒上前菜沙律同蒸蛋兩樣野都好一般好啦上個烏冬先,都正常然後到個壽司啦,見到個個樣都唔想影相因為我唔要三文魚所以轉左另一種魚既刺身比我。我記得壽司有兩種魚+帶子+蝦+蔥吞拿魚蓉+三文魚子+甜蛋食第一啖已經知道賴嘢…完全食唔到魚味剩係食到一pat爛既飯!全部都係濕同淋既一pat爛飯!真係火到黎……..第一次食咁難食既壽司飯!仲衰過爭鮮!仲要食到一半已經上甜品同出單我地?同埋收碟既時候撞到我個頭,比左$100食垃圾。無言其實昵個價錢唔會預比d咩有質素既野我,但依家連正常都達唔到仲要好差!又趕又急又難食!
落完order秒上前菜沙律同蒸蛋
兩樣野都好一般
好啦上個烏冬先,都正常
然後到個壽司啦,見到個個樣都唔想影相
因為我唔要三文魚所以轉左另一種魚既刺身比我。
我記得壽司有兩種魚+帶子+蝦+蔥吞拿魚蓉+三文魚子+甜蛋
全部都係濕同淋既一pat爛飯!
真係火到黎……..第一次食咁難食既壽司飯!
仲衰過爭鮮!
仲要食到一半已經上甜品同出單我地?
同埋收碟既時候撞到我個頭,
比左$100食垃圾。無言