2022-06-02 769 views
抗疫期間少有出街食飯,心癢癢到旺角找到呢間唔錯嘅日式餐廳,日式裝修環境,就算在food court旁都唔會覺得嘈吵,起初都係食餐牌內嘅食物,質素唔錯之後開始越食越好,之後甚至唔跟餐牌訂貨食飛機貨。刺身新鮮,在餐牌內沒有的都可以食到,現在週末或週日都不期然變成常客。侍應招呼10分貼心,像食意大利菜上完一款先一款,感覺10分舒適。
2022-05-20
$900 (Dinner)
  • 原條刺身
  • 三蟹卷
2022-05-17 748 views
其實今次係第二次黎,上一次去食午餐佢全部都係一set set , 試過佢嘅壽司同埋烏冬,質素都真係唔錯,價錢可接受,環境又寬躺,服務質素都幾好~所以今次嚟試埋佢嘅晚餐…最搞笑係佢呢隻船…廚房直出,到咗你隔離會有日文通知,自己拎放上枱但係我攞刺身盤嗰次,我未攞起佢就自動Return,差啲打爛…呢個係四人吃嘅刺身盤,刺身質素係偏高嘅,新鮮有油香,兩隻蠔creamy甜美 之後仲嗌咗個吞拿魚拼盤,呢個除咗大拖羅之外,其他果幾件就真係好一般仲有散叫咗幾款壽司,都好厚實,新鮮脆口都有嗌熱食,燒魚絞,外脆內滑,出色跟住落嚟呢個係之前食過,好深印象要再食嘅雞軟骨串燒,仲加咗個鱔雞軟骨沾生雞蛋,令到個味道去咗另外一個層次,好滑,雞肉嘅香味同埋雞軟骨嘅脆口感,真係令到你食完想再食,而嗰個脆鱔,好厚實,略嫌未夠汁調味再嚟一個天婦羅,呢個就一般啦最後嗌咗兩碗一人前烏冬,牛肉同豚肉,不過冇影相~遺憾係佢竟然冇炒飯😜總括而言,你餐飯到兩千蚊落樓,性價比唔夠高,就算再嚟都只會午餐,都係為咗個雞軟骨串😂
其實今次係第二次黎,上一次去食午餐

仲有散叫咗幾款壽司,都好厚實,新鮮脆口

都有嗌熱食,燒魚絞,外脆內滑,出色

再嚟一個天婦羅,呢個就一般啦

最後嗌咗兩碗一人前烏冬,牛肉同豚肉,不過冇影相~
遺憾係佢竟然冇炒飯😜

2022-05-10 580 views
價錢與食物質素不成正比!服務員不停向我們推銷刺身,原來刺身4人份要15xx ! 同餐廳嘅環境級數不成正比!喺朗豪坊嘅food court裏面!這價格一點也不合情理!!

2021-12-31 932 views
2021年12月24日今晚平安夜, 同男朋友黎食一間佢講左成年都未食ge 鮨之。松葉蟹腳壽司 $36-呢個出色有驚喜。蟹腳好鮮甜啖啖肉好好食火炙三文魚壽司 $24@-有驚喜2號。入口即化, 好香油脂火炙左口魚裙邊壽司 $32@-必食壽司之一大吞拿魚腩壽司 $72-有油香, 唔算多筋, 都ok吞拿魚背壽司 $38-普通鯛魚壽司 $24-幾好鰻魚壽司 $24-普通北海道甜蝦刺身 $38都鮮甜, 但食完個蟹腳實在太出色, 變左呢個唔特別三文魚籽軍艦 $32不過不失蔥呑拿魚腩薄脆 $20@有驚喜3號-入口好豐富, 滿滿吞拿魚蓉。薄脆夠脆好香口, 好味道清酒蒸蜆 $88有驚喜4號-好鮮甜啊好多蜆, 粒fit 都大大粒。入面仲有少少金菇同白色一條條侽隻菇。d 湯好好飲服務態度方面我覺得都幾好。有個員工好nice 又好funny。仲不時幫我地換碟最後祝大家聖誕快樂
2021年12月24日

今晚平安夜, 同男朋友黎食一間佢講左成年都未食ge 鮨之。

火炙三文魚壽司 $24@-有驚喜2號。入口即化, 好香油脂

火炙左口魚裙邊壽司 $32@-必食壽司之一
大吞拿魚腩壽司 $72-有油香, 唔算多筋, 都ok
吞拿魚背壽司 $38-普通
鯛魚壽司 $24-幾好
鰻魚壽司 $24-普通

北海道甜蝦刺身 $38
都鮮甜, 但食完個蟹腳實在太出色, 變左呢個唔特別

三文魚籽軍艦 $32
不過不失

蔥呑拿魚腩薄脆 $20@

清酒蒸蜆 $88
有驚喜4號-好鮮甜啊

最後祝大家聖誕快樂
2021-12-24
$278 (Dinner)
Celebration
Christmas
  • 蔥吞拿魚腩薄脆
  • 松葉蟹腳
  • 火炙三文魚
  • 清酒蒸蜆
2021-12-26 673 views
去旺角朗豪坊,想食日本野,黎依度試吓先,今日突別既係我唔可以食熱氣野,我叫d清清地嘅野食一開始叫完野食俾沙律,慢慢食沙律同配菜,就要耐心等候一下主菜了…..額外叫左個三文魚子壽司這位小朋友一啖就食左舊壽司入口,佢話好好味我個丼終於到,雞肉親子丼,有汁,蛋雞肉一啖飯都幾好味😋雞肉好爽口吉列豬扒烏冬,烏冬都係日本嗰種稻庭烏冬 吉列豬扒外脆內軟,這食法係落檸檬汁,不過如果係落芝麻粉會更加香口,如果唔加檸檬汁就咁食炸豬扒都好味,下次要試吓其他野食先!
額外叫左個三文魚子壽司
這位小朋友一啖就食左舊壽司入口,佢話好好味
2021-12-23 521 views
喺朗豪坊food court竟然有一間貌似好高質嘅日本餐廳,當然要入去試一試。價錢係中上,但環境勝在雅致,裝修得很有日本感覺,相對food court呢度雖然人流比較少,難得的清靜。兩個人的晚餐都叫唔到好多嘢食,叫了刺身拼盤給兩個丼飯,整體感覺很好,小食叫了牛舌和銀雪魚,牛舌唔會太韌,適中林度,銀雪魚味道頗重,但不會過鹹。最後當然要叫個甜品作結尾,呢個紅豆麻薯,外脆內軟,好煙韌,份量不會太多,用來做結尾一流。

2021-06-08
2021-12-14 462 views
餐廳嘅日式裝修好有藝術氣息,孔雀魚自動送餐夠晒特別。海膽杯嘅海膽入口creamy,融入每粒壽司飯中,甘香甜美。三文魚帶子飯都好好味,刺身新鮮嫩滑,而且好大碗,非常滿足。
餐廳嘅日式裝修好有藝術氣息,孔雀魚自動送餐夠晒特別。

海膽杯嘅海膽入口creamy,融入每粒壽司飯中,甘香甜美。
三文魚帶子飯都好好味,刺身新鮮嫩滑,而且好大碗,非常滿足。
2021-09-12
Type of Meal
Dinner
你入去講90分鐘,坐低咗再講90分鐘,三個字前再講90分鐘,趕頭趕命, 傾吓計,一定唔岩地方,食嘢都唔知味道,就係好鬼趕啦好鬼趕呀, 唔怪得知門口冇乜人等啦,唔會再去啦係咁先!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

2021-12-01 409 views
雖然美食廣場都好多餐廳嘅選擇但係都等咗一陣先至有位 入到去見到個餐牌覺得好熟口面發現原來呢間都係連鎖式日本料理等同沙田有間叫做YAKI ANA一樣 佢哋嘅共通點係價錢都係中高嘅定位 同埋刺身非常出色 比較新鮮 所以我都好久傑究竟揀壽司定係叫魚生飯好 最後我都係揀咗個三文魚親子丼飯 佢嘅三文魚唔算厚切 脂肪均勻分布 但總算三文魚子同埋三文魚刺身都佈滿喺白飯上面 食得都滿足嘅 而佢哋採用嘅都係醋飯 提升食客嘅食慾再加埋 前菜嘅沙律同埋麵豉湯 都係令人飽和感十足嘅

再加埋 前菜嘅沙律同埋麵豉湯 都係令人飽和感十足嘅
这家店是跟朋友一块儿去的,算是一起,吃一顿夜宵,这是日料的烧肉满满高端的感觉,尝试了一些个人看着觉得不错的,可以说是,每样都不踩雷,全部都超级好吃,可能这种的饭店就是重在精致好吃,价格就高一些,最后两个人吃了四百多,人均二百多。
2021-10-28
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
2021-10-31 588 views
同老婆行朗壕坊經過呢間日本菜, 見門口 menu 有不錯的開鮮杯就入左來, 座位寬闊出面foodcourt 人來人旺但都算安靜. 點完見食送餐用自動遇型盤都幾特別, 餐來到心一沉, 熊本豬肉燒比menu 相薄好多. 北海丼賣相就ok, 但咬落就後悔.. 三文魚有筋, 帶子紙咁薄, 魚子死鹹, 只有海膽同蟹肉入得口. 同場加影兩小食, 雞泡魚乾好諗好味, 雞獄軟骨就有點鹹, 浸完蛋黃就好d. 總括兩個飯都唔合格, 小食ok
2021-10-31
$300 (Dinner)
2021-09-26 778 views
因為太肚餓又好久沒吃日本料理,剛好經過又見到餐牌不錯,就拎籌排了大約半小時。可惜入座時剛好午餐時段完結,吃不到比較優惠的午市套餐……於是散叫了不同的日本料理,有天婦羅、蜆湯、烏冬、蒸蛋,還有不能不吃的吞拿魚魚蓉飯!!!這個料理真的比較少見,去日本餐廳一看到這個,必定選這個來吃!把魚蓉、芥末、白飯、紫菜碎,全部撈埋一起吃!今次全部都好好吃,連少吃日本菜的朋友都大讚好味道!雖然價錢不便宜,但滿足了未能去日本的寂寞心靈!
2021-09-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
2021-09-21 712 views
平日下午兩時多, 等了兩張枱便可入座. 如果想省時, 可預訂坐位或可遙距攞位. 座位闊落, 午市用餐時間只得80分鐘.我們叫了三個午市套餐, 銀鱈魚定食, 雜錦魚生飯&霜燒海鮮丼, 每個套餐分別有前菜, 芝麻醬汁沙律&麵豉湯. 食物是由一條機械龍運送到餐桌枱, 自行提取😅銀鱈魚定食與平時日本餐廳銀鱈魚品質相約, 若然魚皮再略煎可能會好一些雜錦魚生飯雜錦魚生飯有多款魚生, 連甜蛋計總共有12款, 滿足心多多的我😬 魚生新鮮尤其牡丹蝦, 海膽三文魚子也不錯😋👍 魚生飯是有味飯, 內裏有少許芝麻紫菜碎都幾好味霜燒海鮮丼火炙三文魚, 左口魚&帆立貝, 雖然只得三款, 但是食物質素也不錯

銀鱈魚定食
與平時日本餐廳銀鱈魚品質相約, 若然魚皮再略煎可能會好一些

雜錦魚生飯

霜燒海鮮丼

2021-09-21
$180 (Lunch)
旺角朗豪坊近food court位置都有唔少餐廳,有次🐻同家姐行街行到餓,決定搵一間試試,當然揀左🐻最愛既日本野啦 🤣 餐廳環境比較昏暗,食物價錢會貴價一點,後來先發現佢地係同鮨千壽同一集團旗下既餐廳 😛 ⁡🐻食後感‼️⁡✨「火炙壽司」$22-$68其實🐻唔係講笑,佢地既火炙壽司真係食過最好味頭三位,上枱亦微暖,魚又夠近鮮,「火炙大吞拿魚腩」「火炙左口魚裙邊」「火炙三文魚腩」都非常推介 😍 ⁡✨「串燒」$30-$148話說🐻都叫左好幾款串燒,但每款黎既時間都不同,證明師傅將每款串燒既最佳時間都調較到最好,推介「佐賀A4和牛」「牛脷鹽燒」「日本黑豚五花腩」「雞皮」,每款咬口都一流呢😍⁡✨「西京燒銀鱈魚」$128尼碟係後追加,因為望到人地order左又幾吸引 🤪 最後發現無跟錯隊,銀鱈魚好滑富油香,非常鮮甜,點少少日式沙律醬,無得輸🥺⁡✨「北海道紫芋蛋捲配抹茶雪糕」$52本身🐻唔係最想食尼款,但剛好試到尼個紫芋蛋捲,真係超驚喜 😱 細細件放入口充滿紫芋味,而且口感十足,伴埋香濃抹茶味雪糕,真係一餐最美好既ending 🤣

🐻食後感‼️

✨「火炙壽司」$22-$68

✨「串燒」$30-$148

✨「西京燒銀鱈魚」$128

✨「北海道紫芋蛋捲配抹茶雪糕」$52
2021-09-08 430 views
今年1月份,買了 Lubuds Group餐飲現金券,集團内所有餐廳均可使用,有效期為1年,我和家人都喜歡吃日本料理,5月試了旺角朗豪坊的鮨之,午餐選擇多,性價比高,挺喜歡的!我們試了3款午市定食,最喜歡串燒配壽司御膳,1份有齊串燒、壽司、湯烏冬、沙律、日式蒸蛋,適合貪心的人,如我!#串燒:有3串,2葷1素,燒雞翼皮脆肉香,好味!免治雞肉串加了雞軟骨,豐富了層次感;青辣椒串燒是微辣的,好味!#壽司:有5貫,甜蝦、火炙左口魚群邊、三文魚、帆立貝、油甘魚,生品全部都新鮮,鮮味十足!壽司飯軟糯,醋的份量剛剛好,加強了提鮮的效果!另外2款定食是吉列豬扒御膳和黑豚肉生薑燒御膳,味道都挺好的!

2021-05-22
$200 (Lunch)