Hiring
Salary negotiable
20 days ago
2024-12-19 71 views
今日好早就去了壽司郎到食壽司所以唔使排隊就可以直接入去食😁一入去就睇下佢今期的一些期間限定的壽司同拉麵小食就叫左一個和牛鵝肝壽司黎試下一食就發覺竟然會咁好食 想像唔到 同壽司係咁夾😱之後就叫左炙燒芝士玉子 芝士味好濃蛋味好香好甜 😋聽講 牛排壽司同虎蝦天婦羅壽司都好好食 就一於叫埋 點知又真係好好食 虎蝦天婦羅炸得好脆 唔算好油 唔會只食到炸粉獎足料 蝦肉彈牙爽口 口感一流😍 牛排壽司都唔會太乾身又d肉汁👍🏻之後就叫左必食的拖羅 中拖羅 同大拖羅 中腹就正常發揮係好食的 大腹就入口即溶比中腹好食得更多😍食到咁上下就想食返D熱野比我睇到有監修真鯛魚拉麵就決定就試去 都係今期的一些期間限定款 😁開頭就先試左拉麵的湯底 飲落清甜中帶有淡淡的柚子味 唔錯😋拉麵 麵質都係爽口彈牙 好食👍🏻真鯛魚就魚肉都鮮甜 口感都唔錯👍🏻 食完休息左一陳 就叫左個甜品蜜瓜味雪葩今次就唔似咳藥水味 完全就蜜瓜味好似食左一件蜜瓜入口一樣咁清甜整體味道方面都係好好味的😋😋這個價錢食到這個水準係超值的服務態度係唔錯架 都好有禮貌架👍🏻
今日好早就去了壽司郎到食壽司

這個價錢食到這個水準係超值的

服務態度係唔錯架 都好有禮貌架👍🏻
2024-12-17
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 大拖羅
2024-12-04 99 views
壽司郎一有新嘅期間限定第一時間即刻去咗,見到而家有開心果Tiramisu,唔需要考慮即刻去咗,呢個真係好好食要食。至於其他魚生都保持返一貫嘅水準,真係一間比甜品耽誤嘅壽司店。
#MC帶你去藍田.香港食迴轉壽司,必定會諗起「壽司郎Sushiro」。每月都會有限定新品推出,即使每個月去,都總會有新品可以一試,保證有新鮮感。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 4月期間限定【三貫祭】+【嚴選食材祭】.✅「三貫祭」除了恆常主菜單嘅「貝三味」和「蝦三味」外,壽司郎更推出多個新組合,例如超抵食「魚蝦蟹軍艦三味」及吞拿魚愛好者必試「天然藍鰭吞拿魚三味」。.✅「嚴選食材祭」搜羅多款優質嘅鮮味食材,今期就有赤花間八壽司、紅楚蟹蟹腳壽司、活鮑魚刺身、蜆肉茶碗蒸、土匪炸雞、小魚乾叉燒拉麵、平政壽司、士多啤梨慕絲朱古力蛋糕、蜜柑牛奶冰菓➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 活鮑魚刺身|$58 *每日每店限量30份.活鮑魚空運到港✈️ 上枱前已經剝殼,食落超方便!口感滑溜爽脆,超貼近象拔蚌刺身,CP值極高!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 赤花間八|$22.由於漁獲量少,屬於罕有魚種。呈粉紅通透嘅「赤花間八」肉質厚實,油分充足,口感肥美爽口。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 天然藍鰭吞拿魚三味|$39.超人氣嘅三款吞拿魚,超級抵食嘅三貫祭之選!包括有大吞拿魚腩、吞拿魚、蔥花吞拿魚蓉軍艦。吞拿魚

#MC帶你去藍田
✨ 4月期間限定【三貫祭】+【嚴選食材祭】
✅「三貫祭」
✅「嚴選食材祭」
活鮑魚刺身

🥢 活鮑魚刺身|$58 *每日每店限量30份
活鮑魚空運到港✈️ 上枱前已經剝殼,食落超方便!
口感滑溜爽脆,超貼近象拔蚌刺身,CP值極高!
赤花間八

🥢 赤花間八|$22
由於漁獲量少,屬於罕有魚種。
呈粉紅通透嘅「赤花間八」肉質厚實,
油分充足,口感肥美爽口。
天然藍鰭吞拿魚三味

🥢 天然藍鰭吞拿魚三味|$39
超人氣嘅三款吞拿魚,超級抵食嘅三貫祭之選!
包括有大吞拿魚腩、吞拿魚、蔥花吞拿魚蓉軍艦。
吞拿魚愛好者不可錯過!
壽司郎下午茶

🥢 壽司郎下午茶|$40
2點後嚟食就仲抵食啲,有下午茶餐【壽司盛合/天婦羅拼盤 + 一款麵食】
今次就試咗「赤身壽司盛合 配烏冬」
赤身壽司盛合有吞拿魚、三文魚、玉子及赤蝦壽司
相當豐富嘅套餐。
特選大吞拿魚腩

🥢 特選大吞拿魚腩|$27
人氣壽司之一嘅大吞拿魚腩,十分厚切,滿滿油脂甘香。
活鮑魚刺身
赤花間八
天然藍鰭吞拿魚三味
壽司郎下午茶
特選大吞拿魚腩
壽司郎的豬肉壽司和三文魚壽司提供了獨特且迥異的風味體驗。首先,談到豬肉壽司,這在傳統壽司中較為罕見。它的特點在於豬肉的烹調方式——通常為燒烤或醬燒,使肉質既嫩又有韻味,並帶有微妙的煙熏香氣。配上醋飯的酸甜,這種組合創造了一種意想不到的美味,既新穎又令人滿意。另一方面,三文魚壽司則是經典之選,以其鮮嫩的口感和細膩的味道受到眾多壽司愛好者的喜愛。壽司郎的三文魚壽司保持了這種魚類的自然風味,肉質鮮美,脂肪分布均勻,搭配精緻的醋飯,每一口都是鮮美的享受。兩種壽司在風味和口感上的對比,體現了壽司郎在料理上的多樣性和創新性。豬肉壽司的創意搭配與三文魚壽司的經典味道,共同構成了一場豐富的味蕾之旅,適合那些既想嘗試新口味又不願放棄傳統美食的食客。
2023-05-01
壽司郎終於出螃蟹祭喇!!!🤩⁡2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣新一年的螃蟹祭終於有啲新意😝🦀生松葉蟹腳⁡望落瘦削啲🤔⁡但入口嫩滑,有鮮味,還好呢~⁡🦀特大水煮松葉蟹腳配松葉蟹拌蟹膏⁡🤩蟹腳珍寶size甘大,味道鹹鮮。⁡蟹肉蟹膏濃郁甘香有鮮甜味~⁡一次過滿足兩個願望!👍🏻⁡🦀鱈場帝王蟹肉海苔包⁡肉質飽滿,蟹味濃啲😍,加上檸檬汁,更提鮮!⁡🦀水煮松葉蟹配蟹肉松前漬海苔包⁡蟹肉比較大,松前漬鹹甜鹹甜,都惹味。⁡🦀水煮松葉蟹腳⁡蟹膏比較少,如果鍾意蟹膏多啲嘅,可以叫返蟹肉蟹膏軍艦。⁡🦀蟹肉忌廉可樂餅⁡外皮香脆,內餡濃滑😋。⁡🦀蟹肉味噌拉麵⁡蟹肉味噌鮮味唔太濃,湯底味道偏清爽,可以飲埋湯底~唔錯😍!!⁡🦀蟹肉茶碗蒸⁡嫩滑蒸蛋配上蟹肉鮮味,味道更豐富~⁡🍓士多啤梨吉士忌廉卡達拉娜⁡食落有淡淡士多啤梨味,加上濃郁吉士醬,味道香甜,面層焦糖皮酥脆,都唔錯嘅~⁡⁡今次🦀螃蟹祭感覺整體比上年好,款式唔同左,希望2月繼續有新意🤩~⁡⁡期待月中的甜品拼盤❤❤~⁡
壽司郎終於出螃蟹祭喇!!!🤩⁡

2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣新一年的螃蟹祭終於有啲新意😝

🦀生松葉蟹腳⁡
望落瘦削啲🤔⁡
但入口嫩滑,有鮮味,還好呢~⁡

🦀特大水煮松葉蟹腳配松葉蟹拌蟹膏⁡
🤩蟹腳珍寶size甘大,味道鹹鮮。⁡
蟹肉蟹膏濃郁甘香有鮮甜味~⁡
一次過滿足兩個願望!👍🏻⁡

🦀鱈場帝王蟹肉海苔包⁡
肉質飽滿,蟹味濃啲😍,加上檸檬汁,更提鮮!⁡

🦀水煮松葉蟹配蟹肉松前漬海苔包⁡
蟹肉比較大,松前漬鹹甜鹹甜,都惹味。⁡

🦀水煮松葉蟹腳⁡
蟹膏比較少,如果鍾意蟹膏多啲嘅,可以叫返蟹肉蟹膏軍艦。⁡

🦀蟹肉忌廉可樂餅⁡
外皮香脆,內餡濃滑😋。⁡

🦀蟹肉味噌拉麵⁡

🦀蟹肉茶碗蒸⁡
嫩滑蒸蛋配上蟹肉鮮味,味道更豐富~⁡

🍓士多啤梨吉士忌廉卡達拉娜⁡

期待月中的甜品拼盤❤❤~⁡
2024-01-11 469 views
今日點咗個巴菲雪糕送到嚟嘅雪糕几乎融到到七成,上邊嗰塊芋泥跌晒落個碟嗰度,跟住我哋叫嗰個服務員過嚟幫我哋換一個新既,佢應承咗話OK跟住佢拎入廚房,後尾拎出嚟俾我哋發現都係同一件耶來嘅,根本冇換新的,只不過裝返嗰啲跌咗落個碟上面嗰舊嘢返黎,我地嚴重懷疑你間店嘅對食物嘅食品安全保障今日點咗個巴菲雪糕送到嚟嘅雪糕几乎融到到七成,上邊嗰塊芋泥跌晒落個碟嗰度,跟住我哋叫嗰個服務員過嚟幫我哋換一個新既,佢應承咗話OK跟住佢拎入廚房,後尾拎出嚟俾我哋發現都係同一件耶來嘅,根本冇換新的,只不過裝返嗰啲跌咗落個碟上面嗰舊嘢返黎,我地嚴重懷疑你間店嘅對食物嘅食品安全保障
Type of Meal
Tea
2023-12-28 354 views
My combo for 壽司郎一人前平時排曬長龍就唔會食架喇不過如果早放工 3-4點幾無乜人排隊其實佢都係個唔錯嘅選擇香葱赤蝦 ($12) 🦐每次去壽司郎必點嘅item 甜蝦本身肉質都唔錯再配埋個香葱 真係無敵茶碗蒸 ($19) 🥚之前係網上面見有人評佢個茶碗蒸唔夠熱但係我呢個又幾熱 係辣手嗰隻熱所以都幾滿意 夠熱 蛋嫩口 又足料卡特拉娜 ($22) 🍮之前有試過其他味嘅卡特拉娜 始終係原味完勝 蛋味 奶味嘅配搭 其他口味真係比唔上
My combo for 壽司郎一人前

蛋味 奶味嘅配搭 其他口味真係比唔上
Type of Meal
Tea
2023-12-13 337 views
👨🏻‍🍳壽司郎 (藍田)📍藍田啟田道50號啟田商場2樓208號舖 「都系壽司郎世一🤤」 大排長龍都要間中一食的壽司郎‼️款式多,新鮮,好食又安心😋有D無影到🙈👍🏻必食 期間限定👍🏻🍽️黑鮪吞拿魚鮫腩‼️稀少部位‼️食到日本漁市場海鮮的味道😻脂油甘香,鮮得黎又厚身👍🏻 👍🏻🍽️極上吞拿魚腩好肥美好滋味😋 👍🏻🍽️大切油甘魚腩大愛油甘魚‼️肉質肥嫩、甘甜且多膠質🤤 🍽️鱈魚白子軍艦早前食過鮨山月的鱈魚白子,當時第一次食,印象太深刻,很鮮很嫩🙈見到壽司朗有,即刻再試,可惜,即使無對比之下,都好腥🥺 🍽️三文魚魚蓉拌海鮮軍艦香口👍🏻 👍🏻🍽️大切三文魚厚切,很鮮😋比刺身大片😝 🍽️壽喜燒牛排醬香蔥香,肉質偏榎,但系每次黎都點🤣 🍽️青森產熟帆立貝好大粒,啖啖彈牙🤤 🍽️鮮蝦三貫都好鮮甜😋 👍🏻🍽️三文魚親子茶碗蒸超滑嫩蒸蛋😻熟蝦、帶子連裙邊🫶🏻 👍🏻🍽️黃金脆薯好多漢堡店都無佢好食🥹‼️超香口外脆內軟薯,好挺身!! 👍🏻🍽️炸雞軟骨脆得香口,而非炸粉多個種油膩,有肉有軟骨,配上檸汁👍🏻😋 👍🏻🍽️焙茶瑞士卷卷內的cream有濃郁焙茶😻甜而不膩,仲配上奶油同蕨餅!! #壽司郎 #sushiro #sushirohk
👨🏻‍🍳壽司郎 (藍田)
📍藍田啟田道50號啟田商場2樓208號舖

「都系壽司郎世一🤤」

大排長龍都要間中一食的壽司郎‼️
款式多,新鮮,好食又安心😋
有D無影到🙈
👍🏻必食

期間限定
👍🏻🍽️黑鮪吞拿魚鮫腩
‼️稀少部位‼️
食到日本漁市場海鮮的味道😻
脂油甘香,鮮得黎又厚身👍🏻
極上吞拿魚腩

👍🏻🍽️極上吞拿魚腩
好肥美好滋味😋

👍🏻🍽️大切油甘魚腩
大愛油甘魚‼️
肉質肥嫩、甘甜且多膠質🤤
鱈魚白子軍艦

🍽️鱈魚白子軍艦
見到壽司朗有,即刻再試,
可惜,即使無對比之下,都好腥🥺
三文魚魚蓉拌海鮮軍艦

🍽️三文魚魚蓉拌海鮮軍艦
香口👍🏻

👍🏻🍽️大切三文魚
厚切,很鮮😋比刺身大片😝
壽喜燒牛排

🍽️壽喜燒牛排
醬香蔥香,肉質偏榎,但系每次黎都點🤣
青森產熟帆立貝

🍽️青森產熟帆立貝
好大粒,啖啖彈牙🤤

🍽️鮮蝦三貫
都好鮮甜😋

👍🏻🍽️三文魚親子茶碗蒸
超滑嫩蒸蛋😻熟蝦、帶子連裙邊🫶🏻
黃金脆薯

👍🏻🍽️黃金脆薯
好多漢堡店都無佢好食🥹‼️
超香口外脆內軟薯,好挺身!!
炸雞軟骨

👍🏻🍽️炸雞軟骨
脆得香口,而非炸粉多個種油膩,
有肉有軟骨,配上檸汁👍🏻😋
焙茶瑞士卷

👍🏻🍽️焙茶瑞士卷
卷內的cream有濃郁焙茶😻
甜而不膩,仲配上奶油同蕨餅!!

#壽司郎 #sushiro #sushirohk

極上吞拿魚腩
三文魚魚蓉拌海鮮軍艦
壽喜燒牛排
青森產熟帆立貝
黃金脆薯
炸雞軟骨
焙茶瑞士卷
#MC帶你去藍田.香港食迴轉壽司,必定會諗起「壽司郎Sushiro」。每月都會有限定新品推出,即使每個月去,都總會有新品可以一試,保證有新鮮感。✨ 12月期間限定新menu壽司郎今個12月推出「拖羅祭」系列全新餐點,唔單止吞拿魚先有嘅肥美拖羅壽司,包括黑鮪吞拿魚鮫腩、大切油甘魚腩、牛肉舞茸時雨煮海苔包等。✅ 黑鮪吞拿魚鮫腩 $27 (推薦)位於吞拿魚靠近魚鮫部分,比起一般大吞拿魚腩,魚油嘅口感會再濃厚啲🫧,口感豐富又鮮味🤤。✅ 大切油甘魚腩 $17 (推薦)肉質相對比較厚實👍🏻,但口感幼滑細膩,食落一樣豐富魚脂味🥰。.✅ 劍魚大拖羅 $17入口勁鮮甜❤️,脂香十足。佢❌ 碳烤寒鰆魚 $17賣相有啲失望,食落無腥味,但味道十分普通。✅ 極上脂鰹魚 $12 (推薦)魚油豐富而不膩‼️味道清爽,配埋醬油一齊食,味道十分好,仲要係$12 兩件🤑,性價比高💯。.
#MC帶你去藍田

✨ 12月期間限定新menu
黑鮪吞拿魚鮫腩

✅ 黑鮪吞拿魚鮫腩 $27 (推薦)
大切油甘魚腩

✅ 大切油甘魚腩 $17 (推薦)
劍魚大拖羅

✅ 劍魚大拖羅 $17
入口勁鮮甜❤️,脂香十足。
碳烤寒鰆魚

❌ 碳烤寒鰆魚 $17
賣相有啲失望,食落無腥味,但味道十分普通。
極上脂鰹魚

✅ 極上脂鰹魚 $12 (推薦)
2023-12-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
劍魚大拖羅
極上脂鰹魚
2023-11-20 259 views
今晚約了朋友去藍田啟田商場食晚飯,見到有壽司郎,於是心思思想食壽司,不過就超多人輪候等位,不足以為奇,因為每一間壽司郎的分店,到了放工時間或假期都係好似螞蟻嬲蜜糖咁大把人排隊等食,我哋終於等咗一個多小時先至可以入座。茶碗蒸這個熱辣辣超好味的茶碗蒸,混入了鮮冬菇、帶子、蝦、魚片、雞肉和青豆,蛋的質感嫩滑,吸收了配料的精華,提升了蛋的香味,食落去簡直可以直接滑進喉嚨裏,十分滋味。壽喜燒牛排壽司牛排醃得十分入味,感覺新鮮和有牛肉味。蒲燒鰻魚壽司鰻魚食落感覺肥美,再配上少許鰻魚汁,提升了鰻魚的香味。炙燒三文魚田樂味噌壽司和三文魚壽司大大片的三文魚感覺新鮮和肥美,再配上少許醬汁和日本芥辣,提升了三文魚的鮮甜味。炸雞軟骨和炸章魚塊咬落外脆內軟,不覺油膩,又不會覺得乾,恰到好處。

茶碗蒸

壽喜燒牛排壽司
牛排醃得十分入味,感覺新鮮和有牛肉味。

蒲燒鰻魚壽司
鰻魚食落感覺肥美,再配上少許鰻魚汁,提升了鰻魚的香味。

炙燒三文魚田樂味噌壽司和三文魚壽司

炸雞軟骨和炸章魚塊
咬落外脆內軟,不覺油膩,又不會覺得乾,恰到好處。
  • 茶碗蒸
2023-11-16 201 views
好多人都話壽司郎唔錯🤔我都唔係好相信,一直都冇刻意去排隊食。但今日見唔係好洗排隊,所以就去咗食lunch 👄我哋兩個叫咗啲刺身,壽司🍣,炸物,熟食🍲埋單$200。首先,剌身一碟有5款,見賣相好一般,冇任何期望,但點知食入口又完全可以喎,唔會有雪味,食入口會有翻個隻魚應該有嘅味道👅比想像中好💭其他壽司🍣都好好👍壽司飯握得好靚,唔會容易散開☺️我推介海鰻壽司🍣另外個炸蕃薯🍠都好甜,🤩🤩但我最最最鐘意係佢個茶碗蒸😍蒸得好滑~~而且入面材料一啲都唔馬虎🐯有元貝&蝦&魚&菇,先$19咋😂😂呢個價錢,有咁嘅質素&份量,而且兩個人坐嘅卡位好闊落,真係性價比好高!聽人講,啲甜品都好正,等我下次再嚟試吓先😊
好多人都話壽司郎唔錯🤔
我都唔係好相信,
一直都冇刻意去排隊食。
但今日見唔係好洗排隊,
所以就去咗食lunch 👄
我哋兩個叫咗啲刺身壽司🍣,炸物,熟食🍲
埋單$200。
首先,剌身一碟有5款,
見賣相好一般,
冇任何期望,但點知食入口又完全可以喎,
唔會有雪味,
食入口會有翻個隻魚應該有嘅味道👅
比想像中好💭
其他壽司🍣都好好👍
壽司飯握得好靚,
唔會容易散開☺️
我推介海鰻壽司🍣
另外個炸蕃薯🍠都好甜,
🤩🤩但我最最最鐘意係佢個茶碗蒸😍
蒸得好滑~~
而且入面材料一啲都唔馬虎🐯
有元貝&蝦&魚&菇,
先$19咋😂😂
呢個價錢,有咁嘅質素&份量,
而且兩個人坐嘅卡位好闊落,
真係性價比好高!
聽人講,啲甜品都好正,
等我下次再嚟試吓先😊
2023-10-30 293 views
連鎖壽司店首選❤️,日本公司服務比本土同類型的較好。食物方面,放心落單。在別的,我會擔心品質或食材是否合格,這裡我沒大顧慮。選擇頗多 👍大吞拿魚腩配三文魚子:很喜歡 ❤️燒鱈魚子芝士軍艦:鱈魚子好咸,不懂欣賞。日本餐大概都這樣,比著別的我一定不選擇,但在這裡試試也無妨 😏生八爪魚:薄薄一片,紫蘇味濃。。似乎紫蘇才是主角吧,不建議 🤷極上海膽海苔包:海膽不錯 👍,海苔,真的忘了 🤷卡達拉娜:初嚐,厚厚焦糖,雲尼拿雪糕 ❤️。不明白雲尼拿籽都只在底部 🤷😆
連鎖壽司店首選❤️,日本公司服務比本土同類型的較好。
大吞拿魚腩配三文魚子:很喜歡 ❤️
極上海膽海苔包:海膽不錯 👍,海苔,真的忘了 🤷

卡達拉娜

2023-10-24
$174 (Tea)
卡達拉娜
2023-10-18 210 views
每個月都會至少光顧一次壽司郎,因為壽司郎的食物選擇多,加上而家多了不少分店,比一開始更容易可以食到,加上十月主題是三文魚,更加要食。壽司方面,保持到一貫水準。炙燒羅勒三文魚及香蔥炙燒三文魚腩油香滿滿。蝦三味同特盛蔥花吞拿魚軍艦十分抵食,每次必點。有筋的大切三文魚及油香不足的洋蔥醬油漬炙烤三文魚比較遜色。在熟食方面,壽司郎的水準比例飄忽,水準不穩定。鯛魚湯蜆肉拉麵雖然蜆肉飽滿,拉麵彈牙,但湯底調味失手,過鹹。三文魚親子茶碗蒸賣相吸引,除了表面有三文魚子,中間有幾塊三文魚塊,加上固有的茶碗蒸材料,十分豐富,可惜調味太重手,食完要即刻飲水沖淡個口。甜品方面一如以往出色,今次終於試到巴斯克烤芝士蛋糕。芝士蛋糕無想中流心,但加上澎湃的忌廉,味道也不錯。希望壽司郎的熟食水準可以再穩定一點,那麼用餐體驗會更好。
壽司方面,保持到一貫水準。

炙燒羅勒三文魚及香蔥炙燒三文魚腩油香滿滿。
炙燒羅勒三文魚

蝦三味同特盛蔥花吞拿魚軍艦十分抵食,每次必點。
蝦三味

有筋的大切三文魚及油香不足的洋蔥醬油漬炙烤三文魚比較遜色。

洋蔥醬油漬炙烤三文魚

鯛魚湯蜆肉拉麵

三文魚親子茶碗蒸

巴斯克烤芝士蛋糕

希望壽司郎的熟食水準可以再穩定一點,那麼用餐體驗會更好。
2023-10-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
炙燒羅勒三文魚
蝦三味
巴斯克烤芝士蛋糕
Intro: 好多人都認為壽司郎係一間被壽司耽誤嘅甜品店;而最近都推出左唔少新款式嘅甜品,價錢都係$17-$22左右;價錢都好合理;今次就試左幾款甜品,睇下質素如何~___________________🍽 焙茶瑞士卷💰 22 ⭐️ 7.5/10✍🏻 蛋糕唔算好鬆軟,但嘗試到有明顯焙茶嘅味道;✍🏻 有一粒好煙韌嘅麻糬,味道似黃豆味多過焙茶味;✍🏻 蛋糕中間嘅焙茶cream唔夠,甜品整體正常發揮。___________________🏠 壽司郎📍 壽司郎各大分店⭐️ 7.5/10___________________
Intro:
🍽 焙茶瑞士卷
💰 22 ⭐️ 7.5/10
✍🏻 蛋糕唔算好鬆軟,但嘗試到有明顯焙茶嘅味道;
✍🏻 有一粒好煙韌嘅麻糬,味道似黃豆味多過焙茶味;
✍🏻 蛋糕中間嘅焙茶cream唔夠,甜品整體正常發揮。
🏠 壽司
📍 壽司郎各大分店
⭐️ 7.5/10
2023-08-23 269 views
服務態度種類很多上菜速度快,食材新鮮,性價比天花板用餐時間為60分鐘卡達拉娜口感像絲滑的雪糕,外層裹着一層淡淡的焦糖龍蝦可樂餅是限定的,超級重龍蝦湯味下次會嘗試叫多些熟食
服務態度
種類很多
上菜速度快,食材新鮮,性價比天花板
用餐時間為60分鐘

卡達拉娜口感像絲滑的雪糕,外層裹着一層淡淡的焦糖

龍蝦可樂餅是限定的,超級重龍蝦湯味
下次會嘗試叫多些熟食
$150 (Lunch)
  • 卡達拉娜
  • 大拖羅