2022-12-26 408 views
今晚一個人又有時間就排下壽司郎,自從無左黑夜壽司、板長又少左分店,平價壽司既選擇少之又少,其他小店質素又參差不齊。一個人想係預算$120內搞掂晚餐,60分鐘既時間,慎重選擇,因為想食到抵食又好味既壽司。最後揀左5碟,分別係炙燒羅勒三文魚、蝦三食、油甘魚、長鰭吞拿魚、日本帆立貝。炙燒羅勒三文魚個味道好好,基本上次次都會叫,但唔中意羅勒既朋友仔可以會有啲抗拒。油甘魚,帆立貝都有陣腥味😅😅😅蝦三食唔洗講$17滿足你三個願望,無投訴啦。長鰭吞拿魚不過不失。Total 連加一,承惠$82,超額完成😂😂😂

油甘魚
火炙羅勒三文魚
蝦三味
日本帆立貝
長鰭吞拿魚
2022-12-22 390 views
朝早十點幾十一點唔係好多餐廳開咗壽司郎係其中一間天氣咁凍唔想食太多生冷野於是今次叫個熱烏冬食已經食過壽司郎超過10次都係第一次食烏冬烏冬口感同平時急凍烏冬一樣煙煙韌韌牛肉正正常常 湯底牛味好夠 係略嫌有少少油腐皮正 食完個人暖粒粒好舒服聽聞之前巴斯克蛋糕好受歡迎今次都叫咗件試下果然好好味 同埋同其他壽司郎甜品比呢款係冇咁甜雖然話凍但我都忍唔住叫咗幾件壽司食$100就食咗個好滿足嘅brunch正過食all day breakfast
朝早十點幾十一點唔係好多餐廳開咗

$100就食咗個好滿足嘅brunch
正過食all day breakfast
牛肉烏冬
2022-12-03 532 views
三文魚刺身盛 $39好味指數:8/10飛魚子軍艦 $12好味指數:8/10貝三味(赤貝,北寄貝,海螺)$17好味指數:7/10大切日本產油甘魚腩 $17好味指數:9/10大切油甘魚配鮟鱇魚肝 $17好味指數:7/10腐皮壽司 $12好味指數:8/10三文魚壽司 $17好味指數:8/10醬烤鰈魚鮨 $12好味指數:8.5/10蟹柳沙律軍艦 $12好味指數:7.5/10炸蝦牛油果卷 $12好味指數:8/10八爪魚 $17好味指數:7/10茶碗蒸 $19好味指數:9.5/10又嚟到壽司郎,今個月份係🐟油金魚嘅季節,試咗佢哋1️⃣2️⃣月限定嘅產品,大切日本產油甘魚腩最好食,佢油分🫠比例啱啱好,而且非常厚切,😬咬落去好有口感,非常鮮味。而另外一款大切🐠油金魚配鮟鱇魚肝,用嘅油金魚就略嫌乾咗少少🤏🏽,冇啱啱嗰款咁油,可能因為啱啱嗰款係魚腩,所以非常肥美。另外都試咗佢新出嘅🦀蟹柳沙律軍艦,味道正常發揮,好適合小朋友。仲有三文魚🔪刺身都係新推出,一碟有五片,每片都好肥美,性價比好高。貝🐚三味代替咗蝦🦐三味,雖然我都好鍾意食貝類壽司,因為覺得佢好有咬口,好爽口,但係始終覺得蝦三味仲正,希望壽司郎出返呢一個款式
三文魚刺身盛 $39

炸蝦牛油果卷 $12

八爪魚 $17

茶碗蒸 $19
好味指數:9.5/10

又嚟到壽司郎,今個月份係🐟油金魚嘅季節,試咗佢哋1️⃣2️⃣月限定嘅產品,大切日本產油甘魚腩最好食,佢油分🫠比例啱啱好,而且非常厚切,😬咬落去好有口感,非常鮮味。而另外一款大切🐠油金魚配鮟鱇魚肝,用嘅油金魚就略嫌乾咗少少🤏🏽,冇啱啱嗰款咁油,可能因為啱啱嗰款係魚腩,所以非常肥美。另外都試咗佢新出嘅🦀蟹柳沙律軍艦,味道正常發揮,好適合小朋友。仲有三文魚🔪刺身都係新推出,一碟有五片,每片都好肥美,性價比好高。貝🐚三味代替咗蝦🦐三味,雖然我都好鍾意食貝類壽司,因為覺得佢好有咬口,好爽口,但係始終覺得蝦三味仲正,希望壽司郎出返呢一個款式啦🥹。
2022-11-23 448 views
試過幾間分店,荃灣店係最差最差最差果間。2個月前已經伏左一次,今次朋友話想試,拎完飛就行下街。 大約8點半有位入座,限時一小時。食材無樣新鮮無光澤無味,唔知食緊咩咁。隻生蝦上面仲有層冰未解凍,咁都可以上台。全晚炸天婦羅最好食,由其個冬菇。食左3,40分鐘,點餐機禁極都落唔到order, 原來已cut 單, 你唔好出年先講。比佢伏左兩次,一定唔會再有下次!4個人食左$702 , 唔貴但寧願比多少少食上面峰壽司 / 下面元氣。
試過幾間分店,荃灣店係最差最差最差果間。

, 你唔好出年先講。

2022-11-22
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-11-17 366 views
星期六下午經過荃灣廣場壽司郞心諗拎咗張飛先,之後行陣街,睇吓有冇緣份食到,點知行行吓睇壽司郞個App就嚟到我哋,嗱嗱臨返返去壽司郞先,入去之後先見到門口多咗好多人等,我最鍾意叫$12嗰啲,因為真係平靚正,吞拿魚沙律軍艦必食,另外仲點佐兩款湯,麻麻地,都點佐啲貴啲嘅,鰻魚壽司好好味😋,不過多數都拎輸送帶上面嗰啲,都好新鮮好靚,如果唔使點等位,真係不錯之選
星期六下午經過荃灣廣場壽司
心諗拎咗張飛先,之後行陣街,睇吓有冇緣份食到
,點知行行吓睇壽司郞個App就嚟到我哋
,另外仲點佐兩款湯,麻麻地
,如果唔使點等位,真係不錯之選
Type of Meal
Tea
2022-10-29 494 views
walk in 等了45分鐘有位。茶粉自己加,芥末醬預制包,薑片自助但好淋,不夠爽口。$12 已有很多選擇,點了炙燒紅鯛魚,醬漬吞拿魚和炙燒三文魚腩三款壽司。整體比上年食,魚片薄了,飯團也細了。都係原味不炙燒不醬漬好味。
每月都要去壽司郎試新品是常識吧😎今次都係有齊當季食材壽司、炸物同甜品,款式大路,最鐘意就係個芝士蛋糕,榮升左我最愛嘅壽司郎甜品👍🏻😍—— 炙燒三文魚腹 $12三文魚腹超肥美,炙燒減低左油膩感,但都食到充滿油脂🤩—— 特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏 $39松葉蟹肉好厚肉,鮮甜多汁;蟹膏味道特濃,好似食左成隻蟹落肚咁🦀呢款官方話就嚟賣晒啦,想食快啲去試‼️—— 日本產蕃薯天綿羅 $17同平時嘅蕃薯真係有分別!!!甜度明顯高好多🤤厚切一舊口感好綿密—— 生七味醬漬長鯺吞拿魚 $12外層微微炙燒,七味醬為吞拿魚增添辛辣滋味🔥—— 究極巴斯克烤芝士蛋糕 $27依款蛋糕好把炮!!同Mallorca聯乘,係1931年創立連西班牙王室都認證嘅糕點店 ⚜️上層係炙燒半溶芝士蛋糕,焦糖形成超薄脆片,入口即融;下層係巴斯克烤芝士蛋糕,奶香十足,雙重芝味加兩種口感真係好amazing😍🌟推薦指數:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 壽司郎 (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3層301-302號舖
每月都要去壽司郎試新品是常識吧😎今次都係有齊當季食材壽司、炸物同甜品,款式大路,最鐘意就係個芝士蛋糕,榮升左我最愛嘅壽司甜品👍🏻😍
—— 炙燒三文魚腹 $12
三文魚腹超肥美,炙燒減低左油膩感,但都食到充滿油脂🤩
炙燒三文魚腹

—— 特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏 $39
特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏

—— 日本產蕃薯天綿羅 $17
日本產蕃薯天婦羅

—— 生七味醬漬長鯺吞拿魚 $12
外層微微炙燒,七味醬為吞拿魚增添辛辣滋味🔥
生七味醬漬長鯺吞拿魚

—— 究極巴斯克烤芝士蛋糕 $27

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 壽司郎 (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3層301-302號舖
炙燒三文魚腹
特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏
日本產蕃薯天婦羅
生七味醬漬長鯺吞拿魚
2022-10-11 470 views
我們一就坐的時候就在平板電腦點餐,各種不同壽司以及三碟中吞拿魚腩以及茶碗蒸,但未知是否廚房人手不足或是太忙的關係,仲吞拿魚腩沒有出現卻出現了我們沒有要求的食物,包括黑色碟的大拖羅以及另一款不知名壽司。隨即我們要求店員跟進他只是收回那些額外的壽司並沒有提供正確的壽司給我們。同事有職員向我們提及茶碗蒸需時約30分鐘,即大概晚上十點才可以提供給我們,問我們可不可以。我們同意等到10點去享用茶碗蒸。期間至少有兩至三個店員向我們主動跟進,但直到晚上9:55 10:00左右,當值的男主任卻跟我們說未能夠提供茶碗蒸,因此作出道歉,但其實我們早就吃完所有食物,等候的時間就是等待那碗茶碗蒸。若他們一早說沒有或未能提供,可以避免浪費客人等待的時間。在荃灣分店的工作人員内部溝通能力絕對有問題,從壽司郎第一間分店開業至今光顧不同分店總數接近100次,但荃灣分店絕對是我永遠都不會再去的,因為服務實在太令人失望,食物質素也是絕對不合格。

若他們一早說沒有或未能提供,可以避免浪費客人等待的時間。

2022-10-08
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
2022-10-02 491 views
我係壽司郎嘅粉絲😂😂😂😂今次嚟荃灣廣場壽司郎支持下以前等位 最少真係要一個鐘走唔甩而家好好多啦 半個鐘頭有得食我最欣賞壽司郎嘅地方係 食材新鮮 價錢唔貴 而且經常update期間限定-香蔥赤蝦平時食都唔係咁樣今日堆蔥唔知發生咗咩事 我完全咬唔到😅幸好蝦肉質結實 只係啲蔥出咗事😅-醬烤日本帆立貝輕輕炙過 帆立貝又肥又厚-特選大吞拿魚腩油脂甘香 魚味濃 色澤粉嫩魚肉無筋入口即溶-蝦三味真係好抵食-黃金脆薯暖暖哋 食落仲林左少啲😅到底係咪俾人偷食咗 得咁少嘅喂😂😂-炸墨魚炸得唔夠香口同埋點解好似縮咗水咁😅-卡達拉娜係我的最愛 每次去到必點但我掛住食 唔記得咗影相感覺係凍嘅Crème brûlée面層焦糖 口感幼滑 必食推介荃灣分店尚有進步嘅空間 下次去其他分店再食過🤣
我係壽司郎嘅粉絲😂😂😂😂

面層焦糖 口感幼滑 必食推介

荃灣分店尚有進步嘅空間 下次去其他分店再食過🤣
2022-09-30
2022-09-26 297 views
生薑片係咁可以打開嚟睇下 都係生薑片冇乜特別我自己好中意呢綠茶粉配雪糕食嘅 我覺得好特別蝦三味 有三款唔同嘅蝦咁兩只生蝦熟蝦 陣間都會試下好唔好食 咁我覺得都幾吸引三文魚牛油果卷 見到上面都好多沙律醬入面係有牛油果所以都幾解膩 就唔會話食到好漏咁樣另外牛油果配三文魚呢有幾好嘅配搭因為啲人都話牛油果蘸豉油 之後味道有啲似三文魚炙燒生薑醬叉燒 見到兩塊非常之肥美嘅叉燒比起上次我哋食嘅時候係算大塊嘅 而上面係有生蔥點綴兩塊叉燒呢都大到遮住咗個飯嘅 而另外生薑醬都非常之入味所以我哋今次呢就會決定去n call呢一碟喇 南瓜天婦羅將南瓜啦攞上粉然後呢炸咗佢 非常之吸引食南瓜天婦羅因為係抵個元氣嗰個野菜天婦羅野菜天婦羅起源喺元氣四舊都要廿幾蚊 但係南瓜天婦羅大概有四至五舊 非常之抵食雞軟骨今次數量有啲少 我都覺得有啲失望不過咁我男朋友都中意食嘅雞軟骨 三本三文魚軍艦我都見到非常之吸引 咁所以我哋就嗌咗嚟食啦咁 咁三文魚嘅刺身一般 通常都係攞嚟整呃壽司 比較少去整軍艦嘅 咁我哋一於試下炙燒芝士三文魚平時同三文魚嘅壽司唔同 上面有一層芝士而且上面係燒過嘅咁我哋覺得非常之特別 因為一般去燒過會有陣燒焦嘅
生薑片係咁可以打開嚟睇下 都係生薑片冇乜特別

非常之好食 配上嘅芝士creamy嘅口感

朱古力草莓巴菲
有好多士多啤梨嘅乾果 另外仲有一個朱古力嘅Brownie
雪糕呢佢係畀得非常之慷慨 雖然就唔係非常之大杯
另外士多啤梨醬呢畀得非常之多 大家見到呢度流嘅出嚟呢咁就知道

總括而言呢我哋就食完壽司
然而有唯一美中不足 就係咁喺度叫冧巴
好似rap咁 變咗有啲嘈嘈地
2022-09-11
2022-09-03 486 views
壽司郎相信都有唔少人食過,我就唔多詳細介紹啦😊以連鎖迴轉壽司店來講,我個人覺得係唔錯😋每一次想食壽司郎都要預返兩三個鐘頭等候時間,一係就打開壽司郎app都見到每間分店有百幾張飛就要放棄下次食。今次我醒啦啱啱睇完戲8:30pm到荃灣間壽司郎,見到只係仲有10幾20張飛,旁邊walk in隊只有4人在等候,於是就諗住等吓,結果用咗15分鐘時間就成功入座✌🏻其實今次最想食壽司郎係因為見到三周年慶典八月限定甜品推介!同卡樂B Crossover的甜品❤️👉🏻蜂蜜牛油卡達拉娜👈🏻好食😋真係好似食緊蜂蜜牛油薯片!推介推介!如果你本身鍾意食蜂蜜牛油薯片更加要試下依款😙下一次唔知要等到幾時先可以食到壽司郎希望壽司郎開多啲分店等大家等候時間唔使咁耐啦!
壽司郎相信都有唔少人食過,
我就唔多詳細介紹啦😊
以連鎖迴轉壽司店來講,我個人覺得係唔錯😋

每一次想食壽司郎都要預返兩三個鐘頭等候時間,

今次我醒啦啱啱睇完戲8:30pm到荃灣間壽司郎,
於是就諗住等吓,結果用咗15分鐘時間就成功入座✌🏻

其實今次最想食壽司郎係因為見到三周年慶典八月限定甜品推介!
同卡樂B Crossover的甜品❤️
👉🏻蜂蜜牛油卡達拉娜👈🏻
好食😋真係好似食緊蜂蜜牛油薯片!
推介推介!如果你本身鍾意食蜂蜜牛油薯片更加要試下依款😙

下一次唔知要等到幾時先可以食到壽司
希望壽司郎開多啲分店等大家等候時間唔使咁耐啦!
2022-08-09 681 views
相信大家對呢間餐廳都唔會太陌生😌 你都一定會食過🤭 短短幾年已經分店林立 對上一次食已經係兩年前嘅事 🤭今次攞籌等咗一個鐘九個字 🙃好彩商場入面有野行 所以都未等到唔耐煩🙈 但60分鐘速食係滿足係值得既👍 麻辣赤蝦壽司 係本人至愛 食咗三碟😋大大隻赤蝦上面有炸洋蔥絲 配埋少少辣嘅沙律醬🤤 超級夾!勁好食! 而且赤蝦又彈牙又新鮮 12蚊一件 性價比極高🔥另外想特別介紹嘅係螢光魷魚軍艦壽司 出去食omakase都係畀螢光魷魚你 但估唔到壽司郎都有螢光魷魚 雖然同omakase既高檔食材相比仲有一段距離 但係壽司郎既螢光魷魚質素完全高於壽司嘅價值! 係驚喜同出色🤩另外 水蜜桃芭菲亦係必食之選😁 日本空運嘅水蜜桃清甜可口 再配牛奶雪糕 又香濃又滑 😋而且只係32蚊超值 👍雖然要等枱等好耐但係食完都會覺得好滿足同食物質素係值得既! 其實間唔中食一次都幾好呀🧡
對上一次食已經係兩年前嘅事 🤭今次攞籌等咗一個鐘九個字 🙃
麻辣赤蝦壽司 係本人至愛 食咗三碟😋
另外想特別介紹嘅係螢光魷魚軍艦壽司
2022-08-07 435 views
一個月起碼食一次嘅壽司郎絕對係性價比高三文魚絕對係冇得輸最鍾意都係火炙芝士三文魚蟹膏蟹肉花之戀最推薦都係 蝦三味 赤蝦真係超級好食茶碗蒸都非常推介仲有一定唔少得食埋個甜品先走白桃芭菲係我至愛❤️
一個月起碼食一次嘅壽司

仲有一定唔少得食埋個甜品先走
白桃芭菲係我至愛❤️
2022-07-28
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-07-26 583 views
壽司郎都食過好多次但呢間開左咁耐第一次早兩日收工已經想食🥹6:30去到竟然停左拎飛(可能係星期六日關係)死死地氣返屋企 過兩日再黎今次揀左平日下午黎食 朋友幫手拎定位等左一陣就入得 位置係荃灣廣場近西鐵站 係商場入面 排隊都唔洗熱 食過咁多間 荃灣算幾好坐👍🏻不過味道好似屯門好食啲? 飯始終有少少散同熱🍣帶子幾新鮮 食完都仲想再食吞拿魚呢間就一般 唔太有味不過今日個海膽唔錯 甜既 紫菜唔會好梅 最後朋友唔飽再食多個烏冬🍲
壽司郎都食過好多次
但呢間開左咁耐第一次
早兩日收工已經想食🥹
6:30去到竟然停左拎飛
(可能係星期六日關係)
死死地氣返屋企 過兩日再黎

今次揀左平日下午黎食 朋友幫手拎定位
等左一陣就入得 位置係荃灣廣場
近西鐵站 係商場入面 排隊都唔洗熱

食過咁多間 荃灣算幾好坐👍🏻
不過味道好似屯門好食啲?
飯始終有少少散同熱🍣
帶子幾新鮮 食完都仲想再食
吞拿魚呢間就一般 唔太有味
不過今日個海膽唔錯 甜既 紫菜唔會好梅
最後朋友唔飽再食多個烏冬🍲

2022-07-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
壽司朗熱潮依2年都keep住個勢,一定要等一位,雖然已經開多咗好多分店,但繁忙時間到依然要等位。食物方面,推介中拖羅同貝類,每次都ok,反而大拖羅好多時有根。而今日最驚喜嘅係期間限定嘅白桃芭菲,雪糕軟滑有奶香,不錯不錯👍🏻