2022-08-23 1658 views
Sushiro甘多人讚,終於到我有機會去試吓😊🥹12點左右去到拎飛,撞正食晏時間,等左40分鐘左右有位都算幾快,一入去坐低,睇吓嗰屏幕有冇好嘢點😋😋抵食😋👍值得食過返尋味之選❤️❣️螢光魷魚$12😋👍❣️特選中吞拿魚腩$17😋👍❣️特盛蔥花吞拿魚軍艦$12😋👍❣️心太軟$22 ❣️吞拿魚沙律軍艦$12❣️帆立貝壽司$22❣️三文魚子壽司$12❣️芥末章魚軍艦$12❣️蟹膏軍艦$12❣️ 厚切長鰭大吞拿魚腩$12❤️朋友話間間壽司郞都唔同,佢話葵芳嗰間好食😋吾知邊間你哋覺得特別好食😋🥹不過啲薑片醃得麻麻哋(免費)食咗幾片放棄,開吾到胃,最鐘意食壽司前後食生薑,原本可以食多好多碟😂今次初黎報到下次有機會同飯團🍙再黎😋🥹厚切長鰭大吞拿魚腩$12~超值價,賣相白雪雪太肥美,都係鍾意比多$5食中吞拿魚腩😂🥹卡樂B卡達拉娜$22~唔覺得好好味同夾,甜品控都放棄,有得揀嘅話心太軟好味啲😂🥹雪花和牛雙味$39~冇乜特別,呢個價錢下次會食多幾件中吞拿魚腩嗰啲😋❤️呢度帶埋小朋友黎都有嘢啱佢地食,吞拿魚沙律軍艦、牛肉湯烏冬、玉子燒、粟米沙律、心太軟...👍對比其他幾間壽司店食物大家各有各特色招牌菜,鐘意食壽司一定會啱食,不過呢度限

抵食😋👍值得食過返尋味之選❤️
❣️三文魚子壽司$12
❣️芥末章魚軍艦$12
❣️蟹膏軍艦$12
❣️ 厚切長鰭大吞拿魚腩$12

對比其他幾間壽司店食物大家各有各特色招牌菜,鐘意食壽司一定會啱食,不過呢度限時60分鐘,記得要食得快一夠鐘就要數碟走人,如果要等兩個鐘,一定會揀其他嘢食😊

📮壽司
📍元朗青山公路249-251號元朗廣場3樓341-348號舖

Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2022-08-16 423 views
開業至今,不下去了數次,本人十分喜愛吃日本料理,壽司郎勝在價格合理,味道不錯,性價比高,閒時過口引。​​元朗店的壽司郎10:30營業,假日和家人早20分鐘前往,到達門口時我並不是頭位,已有十多人在排隊。約10:25店員開始安排入座,流程十分順暢,我也順利獲得卡位。​​雖說是迴轉壽司店,但在迴轉帶上的壽司可算是屈指可數。因為大家都會被枱面上的iPad吸引。基本上,一Pad在手已經可以點盡各款美食。​​打開iPad,第一步是看看今個月的期間限定,每月不同,而我總會被幾個款式吸引點下去。餐點款式眾多,一次都未能體驗每款的滋味,我大約在芸芸食物中挑選我個人喜愛的食物。​​​​茶碗蒸是我每次必點項目。​蛋質嫩滑,入口即溶,配料豐富,包括有帆立貝、冬菇、蝦、肉、枝豆等。​​特盛蔥花舌拿魚軍艦​性價比高抵食味美推介。​​​忌廉芝士極上鰻魚​鰻魚愛好者必試推介,仲有一款厚切都十分推介。​​​​特選大吞拿魚腩​淡淡的吞拿魚味,咬入口沒有渣,不錯。​​​​原味千層蛋糕​必點!隱藏食法是將綠茶粉灑在蛋糕上,完美的綠茶千層蛋糕就此完成,大滿足。​​​​​📍元朗青山公路249-251號元朗廣場3樓341-348

​​

茶碗蒸是我每次必點項目。​

特盛蔥花舌拿魚軍艦​
性價比高抵食味美推介。​

忌廉芝士極上鰻魚​
鰻魚愛好者必試推介,仲有一款厚切都十分推介。​

特選大吞拿魚腩​
淡淡的吞拿魚味,咬入口沒有渣,不錯。​

原味千層蛋糕​

2022-08-06 559 views
講起壽司郎,除咗平價高質壽司之外,好多人都會即刻諗起排長龍依三個字🥲 不過分店越開越多,排長龍嘅狀況好似有所改善。今日閒日放假就早啲嚟食個lunch碰吓運氣,結果真係完全唔使等位,直接就入得啦!壽司可以選擇去運輸帶上面拎,又可以用枱面嘅iPad點🍣 除左招牌既拖羅,蝦壽司每一隻都超大又新鮮,我哋不停咁食 有好多都唔記得咗影相🤣海膽性價比超高,入口有甜味😌叫左呢個每日限定供應嘅油甘魚鮫,可惜肉唔算多,亦都冇乜特別,唔太推介第一次試食呢個好評如潮既卡達拉娜,質感好厚實,有燉蛋嘅香味,面頭嘅焦糖厚薄適中脆卜卜🥰 走咗之後即刻上網search食譜,好想喺屋企複製呢一個甜品喔~

海膽性價比超高,入口有甜味😌

還記得每個月壽司郎推出期間限定餐點時,總有些人會說直吃油柑魚和蔥吞吧!不過今個月的九州限定和鰻魚限定又好像不錯啊!先講九州限定。🐟鹿兒島間八是最大推的餐點啊!(小妹記得上年我都有大讚過牠!)雖然賣相有點像油柑魚,但小妹覺得間八的魚味更濃郁,魚質較油柑魚爽彈,Encore無誤!🐠紅瞳赤鯥都不錯啊!還記得上年秋天品嘗火炙赤鯥時給牠的評價是「not my cup of tea」,不過1年後再會,經火炙後更把魚油油香迫出來,乾柴感不再。不過27元1件來說,好像有點貴。🐟碳烤半熟鰹魚不過不失啦!魚質相對結實同時帶有淡淡碳火香。12元2件來說就是無可挑剔了。🍤炸有閒產海海苔芝海老就好像出事了。惟一值得讚揚的是那是現炸的產品(壽司郎的炸物一向都不會令人失望)。可惜牠有海苔之名,但無海苔之實,17元8隻連殼炸的海老真的不是小妹喜愛的食物。可以重選的話,立馬點薯條無誤!🐡炸油甘魚鮫都不是my cup of tea。「平日每日限定20份」的確令小妹有點期待和期望。炸過的油甘魚的魚質比油甘魚魚生更結實,同時好像把魚味都炸走了,魚肉變得乾柴。45元1碟來說,小妹會轉為點2碟油甘魚壽司。再講鰻魚限定餐點。🍣鰻魚

先講九州限定。

再講鰻魚限定餐點。

🍣鰻魚山藥泥海苔包可算是評價兩極的餐點,小妹認為關鍵就在山藥泥身上吧。小妹覺得鰻魚本人是不錯的,香濃軟滑,但山藥泥的味道就好像它的名字般,有一股藥味(廢話!);而朋友就覺得山藥泥的味道剛好中和了鰻魚的甜味,一口氣將整個海苔包放進嘴裡就是大滿足。

🐟🐠🐟鰻魚三味呢,魚質軟滑,乎合預期。不過小妹吃不到白燒和蒲燒的分別,而山椒那款帶微辣味,成功令味蕾醒來。

就這樣,沒吃的就是自覺伏味濃所以沒勇氣去點啦!
2022-06-29 673 views
最近壽司郎在香港開了很多分店,終於原來有分店了🥳🥳🥳同屋企人去食,如果鍾意食壽司刺身,一定要來試下,每件壽司都勁有誠意,刺身勁厚最鍾意食「醬炸鰈魚鰭邊」「香蔥赤蝦」「極上海膽海苔包」「特選大吞拿魚腩」
2022-06-18
以前我想食壽司郎,就要去屯門嗰間,而且次次都好多人,朝早已經派晒飛,就算攞到飛,都要等好耐!今日朝早10:30 ,我如常去到門口,竟然唔使排隊!首先要嗌我最鍾意嘅醬油燒鰈魚鰭邊~醬油甜甜鹹鹹,味道好好。魚背壽司~配埋紫蘇葉,味道好香,而且魚背好有口感。跟住仲嗌左天婦羅盛盒(有冬菇、蝦、南瓜)當中南瓜係最好食甜甜又外脆內軟。我仔就非常喜歡中拖羅,好有魚香,雖然有少少筋,但不影響口感。另外一個都係小朋友至愛,就係蟹柳天婦羅壽司,外脆內軟,加少少鹽,好有風味。食完壽司之後,我哋就嗌咗甜品,有最受歡迎嘅卡達拉娜,焦糖喺面,非常脆口!下邊就係帶有雲呢拿味嘅雪糕口感,一直係我嘅至愛。另外仲有朱古力香莓芭菲,呢個我就一般,朱古力比較膩,比較可取嘅只係入邊嘅牛奶雪糕,所以下次我會嗌返牛奶雪糕就算啦。
今日朝早10:30 ,我如常去到門口,竟然唔使排隊!
卡達拉娜
魚背壽司
朱古力香莓芭菲
$150 (Breakfast)
卡達拉娜
魚背壽司
2022-06-12 644 views
第一次食壽司郎,因為係屋企附近一於早d去,諗住唔洗等咁耐,早d食Lunch😂星期日朝頭早10:15左右去到,唔算多人排緊隊有十幾人喺我哋前邊企左大概10分鐘佢預早少少放啲人入去10:25就坐低咗啦由於第一次食嘅關係個服務員好詳細咁介紹👍🏻回轉帶嘅壽司都可以喺部Pad嗰度撳到!所以感覺會再新鮮啲!每次最多點四碟兩個人食14碟 完結,經運輸帶送黎嘅時候,有四碟嘢唔係我哋叫嘅,可能廚房撳機撳錯咗枱號,但係四次覺得有啲多😅茶碗蒸$19,必食!好足料,好大隻帆立貝,好滑好鮮味!松葉蟹軍艦$17,松葉蟹都幾多,香蟹味,蟹膏唔算好鹹,入口好香,只係紫菜就唔係脆,好似放得太耐。但係幾好味既!日本原粒帆立貝$22,帆立貝都幾大舊,鮮!蟹柳沙律醬$12,個名改返做蟹棒會好啲,蟹棒好食!$12兩舊抵食!鰈魚鰭邊$12,紫蘇葉既味唔係人人都鍾意,我個人認為抽起佢唔係連埋壽司一齊食好啲!因為紫蘇葉嘅味太濃,有啲蓋過咗本身嘅魚味,鰈魚鰭邊平時好少食,純粹試吓點知覺得都唔錯,唔係鞋口又唔會有好腥嘅味道。都幾好味。螢光魷魚沖漬$17,幾好味幾滑但係偏鹹!蝦三味$17,一次過食晒三款唔同嘅蝦,都唔錯唔洗分開點。鯛魚湯蜆
星期日朝頭早10:15左右去到,唔算多人排緊隊
有十幾人喺我哋前邊
企左大概10分鐘佢預早少少放啲人入去
10:25就坐低咗啦
由於第一次食嘅關係個服務員好詳細咁介紹👍🏻

回轉帶嘅壽司都可以喺部Pad嗰度撳到!所以感覺會再新鮮啲!

每次最多點四碟

茶碗蒸$19,必食!好足料,好大隻帆立貝,好滑好鮮味!

日本原粒帆立貝$22,帆立貝都幾大舊,鮮!

螢光魷魚沖漬$17,幾好味幾滑但係偏鹹!

蝦三味$17,一次過食晒三款唔同嘅蝦,都唔錯唔洗分開點。

鯛魚湯蜆肉拉麵$32,蜆都幾多粒,啲蔥頭好香好爽口,拉麵硬身,正!係唔太濃既鹼水味嘅拉麵,去到最尾飲埋個湯,好飲嘅飲飲下覺得有啲似食緊雲吞麵嗰個湯底。🫢👍🏻

其他點左冇講嘅都係冇乜特別嘅壽司

如果唔駛等咁耐其實係唔太差嘅!

2022-06-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$126.5 (Lunch)
2022-06-09 495 views
期待已久講咗好耐嘅壽司郎終於食到,今次好彩有阿妹幫手拎定飛所以我先至會去食,如果唔係要我排幾個鐘我真係唔會食!其實你話有咩特別呢?我覺得特別在於佢有好多不同款式既我壽司,拖羅可以做到$12 真係冇乜邊間有,但你話係咪好靚嗰部份呢當然唔係啦😂個海膽堅正👍🏻三文魚腩再加魚子果個都係超級正😌😌價錢方便佢有部份係做得好平嘅,其餘嘅價錢都好合理,甜品有雪糕又有蛋糕,係多選擇既,杯雪糕好似$3x , 除咗雪糕仲有水果有朱古力蛋糕,抵食
2022-05-30 601 views
好彩我唔係第一次食壽司郎,完全可以比較到有咩分別,第一次食係喺黃大仙嗰間分店,感覺到非常之滿意每一碟都好好味,每一樣都好新鮮,當時仲諗一定會再去食壽司郎,隔咗大半年元朗終於開分店走去吓食,滿心歡喜走去食,完全冇諗到點解可以相差咁遠,根本唔係嗰回事,送餐嘅時候全部食材都跌晒落個碟度,賣相已經唔得,手握嘅壽司全部都散,感覺到好唔新鮮完全唔值得晒咁多時間去等,(大約等咗三個鐘)完全冇一疊令我覺得難忘同好食所以元朗分店我一定唔會再去
所以元朗分店我一定唔會再去
2022-05-29
Waiting Time
180 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner