2018-01-24
今次已經係我黎金不煥既第六次金不煥一直係我心目中係:貴但環境正既泰國餐廳所以每次有啲特別日子 我都會提議食金不煥(我個人都好鍾意食泰國菜下)今次媽媽生日 當然要帶佢黎下啲舒服既地方食晚飯 以前金不煥好難book(早2年) 不過而家竟然即日book到。。金不煥既風光不再我地叫左好多野小食1. 泰式豬頸肉每次必叫 佢個份量超大 可以當主食 肉質肥瘦適中 一啲都唔會乾 配上佢個酸辣汁 無得彈2. 泰式生蝦又係每次必叫 爽口既大生蝦 加一片蒜 一粒辣椒 係滿足既味道 每次食一隻都覺得好唔夠3.泰式魷魚 媽媽最愛 又係大大隻 燒得好香口4. 炸蝦餅 新鮮炸好熱辣辣蝦餅 每一啖充滿蝦味 非常好食5.蛋+蠔(忘記了全名)鐵板上既 每粒蠔都脹卜卜 好鮮甜6.泰式炒金邊粉好食不過稍為細碟7. 芒果糯米飯 (小)細既份量都唔細 仲好好食熱熱既糯米飯配上凍芒果 配上我地自配既朱古力牌haha! 變左生日蛋糕最後每人$200到 其實媽媽生日呢個價錢都算唔貴 而且啲食物質素好高 環境舒服 值!我肯定會黎第七次哈哈如果有membership高好
金不煥一直係我心目中係:貴但環境正既泰國餐廳
所以每次有啲特別日子
我都會提議食金不煥
(我個人都好鍾意食泰國菜下)
我地叫左好多野小食
3.泰式魷魚 媽媽最愛 又係大大隻 燒得好香口