2022-10-21 1750 views
Happy Friday 🎉要鬆一鬆,原來街市附近有間燒肉店,環境不錯。今次試下極尚和牛放題($168+1),可以try try~🍴和牛海鮮八品:有薄切牛舌、一口和牛粒、牛胸腹等,海鮮有藍青口、廣島蠔同虎蝦。牛overall正正常常,海鮮就偏細隻,但都新鮮。🍴炸物:炸廣島蠔、炸蝦都鬆脆,炸芝士就差啲芝士味。🍴紫菜飯:好啱配燒肉。味道 : 🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

牛overall正正常常,海鮮就偏細隻,但都新鮮。

🍴炸物:炸廣島蠔、炸蝦都鬆脆,炸芝士就差啲芝士味。

🍴紫菜飯:好啱配燒肉。

味道 : 🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-10-16 1182 views
🥩🥩食肉獸注意今次我去咗 荃灣既 *尚八日式烤肉店*喺荃灣西西鐵站行過去只需要5分鐘 佢係喺荃灣廣場附近另外仲有一間分店喺旺角,我兩間都食過質素都good.今次叫咗個午餐燒肉放題可以揀叫豬肉,牛肉或者海鮮做主菜🐷🐮🦐佢一開始就會俾咗個主菜頭盤你先,之後就可以喺app度叫其他任食嘅嘢食.任食嘢食種類超級多😍😍基本上淨係食佢都已經好飽 除咗有肉仲有以下嘅特色小食,我推薦食以下嘅嘢:一口芝士(平時出邊食四細嚿已經要$40 )吉列蝦刺身沙律(唔使淨係食肉咁滯)日本海蜇芒果米卷(平時喺出面餐廳食都要成$80.1個)泡菜紫菜撈飯(雖然係飽肚啲,但係同牛角嗰個有得比).枱上邊會有三種至四種醬汁俾你揀,有蒜蓉汁,檸檬汁,燒肉汁,就可以自行地放喺盤入面點我比較推薦檸檬汁,可以冇咁油膩,識落又冇咁有罪惡感😂.最後就係出邊嘅自助嘢飲🧃基本嘅紙包飲品都有,佢仲會有唔同嘅汽水,同埋韓國嘢飲🇰🇷全部都係任飲㗎!餐廳雖然有時間限制,但係座位非常舒適,空間好大,其實時間完全足夠,食完嘢佢哋都唔會趕住要你走👍🏼平日最平嘅豬肉餐只係108 +1,只係$120就食到捧住個肚走❤️真係超級性價比高!#hkfoodie #foo
🥩🥩食肉獸注意
今次我去咗 荃灣既 *尚八日式烤肉店*
喺荃灣西西鐵站行過去只需要5分鐘 佢係喺荃灣廣場附近
另外仲有一間分店喺旺角,我兩間都食過質素都good
今次叫咗個午餐燒肉放題
可以揀叫豬肉,牛肉或者海鮮做主菜🐷🐮🦐
任食嘢食種類超級多😍😍
一口芝士(平時出邊食四細嚿已經要$40 )
吉列蝦
刺身沙律(唔使淨係食肉咁滯)
日本海蜇
芒果米卷(平時喺出面餐廳食都要成$80.1個)
泡菜
紫菜撈飯(雖然係飽肚啲,但係同牛角嗰個有得比)
我比較推薦檸檬汁,可以冇咁油膩,識落又冇咁有罪惡感😂
最後就係出邊嘅自助嘢飲🧃
基本嘅紙包飲品都有,佢仲會有唔同嘅汽水,同埋韓國嘢飲🇰🇷
全部都係任飲㗎!

#hkfoodie
#燒肉放題
#尚八日式燒肉
#尚八日式燒肉店
#性價比餐廳
$180 (Lunch)
2022-08-05 3347 views
話說我唔係好好燒肉嘅人,加上光顧前睇到啲食評都幾參差,所以本身對呢間店唔太抱期望🤭點知食過先發現係潛力股!!🤩🤣今次我哋揀咗早鳥時段嘅燒肉放題($238+1)入坐時就會俾一碟燒肉拼盤同一碟刺身☺️除咗基本肉類同海鮮外,仲有好多小食可供選擇,例如冷盤嘅沙律、胡麻豆腐、壽司、米紙卷同飯/烏冬/拉麵,絕對唔會食唔飽🤣講吓肉類先講我嘅飛佛雞肉啦😍有雞腿肉同雞翼揀,雞腿肉超!級!淋!超!juicy!❤️❤️燒咗好耐以為會好乾,點知都仲係好嫩!😳🤤超級讚佢啲雞肉!💮餐廳好體貼咁將雞翼剪成單骨,食個陣都唔會好麻煩😛牛肉有牛肋骨肉、牛胸腹、一口牛同牛舌等選擇,大部分口感都好好😋只係一口牛質素較幾差,時韌時淋😂😅豚肉就有薄切/厚切豚肉、角切豚肉同豚肋條等~個人覺得豚肋條最好食~雖然細細條但有肉食之餘又唔會好韌👍反之薄切/厚切豚肉就好易overcooked 少韌😌🤌羊肉有羊架,我哋唔食所以就評唔到~肉類調味主要有鹽燒、果味、燒汁同wasabi揀,本身調味已經足夠,個人覺得唔洗再額外用佢提供嘅汁了🤪(例如檸檬汁同燒汁)至於海鮮種類都算多,有廣島蠔、帆立貝、虎蝦、蜆、魷魚筒等,質素都唔錯👍前菜、小食都非常多選擇,炸
今次我哋揀咗早鳥時段嘅燒肉放題($238+1)
入坐時就會俾一碟燒肉拼盤同一碟刺身☺️

講吓肉類
羊肉有羊架,我哋唔食所以就評唔到~

前菜、小食都非常多選擇,炸物、沙律、壽司、飯麵任君選擇,佢個芒果米紙卷好好食,好refreshing,encore咗好多次😆
湯烏冬/拉麵仲有一隻溫泉蛋😳咁高質得唔得架😌❤️
每位客人都有一支韓國雪條/甜筒,不過好唔好食就見人見智啦🙈

總結:
店內環境整潔舒適,抽風系統好好👍食完個身都無油煙味,呢點好重要同好加分!😆
上菜速度快、職員欣殷有禮👍
食物質素高,同我食之前嘅expectation好大出入所以好有驚喜!🥰絕對會再食過
今次我哋揀嘅早鳥時段燒肉放題(17:00-19:00)$238+1,之後嘅黃金時段(19:00-22:00)就要$338+1,價錢都差幾遠不過想食邊個時段就自行選擇喇💸💸🤪

🔖尚八日式燒肉店
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
2022-08-03 2289 views
我都唔係第一次食呢一間放題🍤🍣🥩對上一次我諗起碼都一年前了🤔一直都覺得性價比比較高 但經過今次之後 真係以後都唔會再食🥲今日同兩個朋友嚟咗食 我哋嗌咗個燒肉放題🥩$338/位 另外嗌左3杯啤酒 夠2位 就會送一盤刺身 份量同品質都同以前差好遠 如果想再食刺身🍣就要散叫 以前就有得加錢任食既 不過都系自己訂位無問清楚小食方面不過不失 不過真係第一次食生菜底既蟹籽沙律🥗🤣🤣感覺完全唔同左 燒肉方面 肉類 我覺得太厚 可以薄反小小 燒野 我諗最好食都系雞髀菇 炸野最好食都系雞軟骨 呢個質素 呢個價錢 會有更多選擇

呢個質素 呢個價錢 會有更多選擇
2022-08-01
$400 (Dinner)
2022-07-11 2184 views
朋友介紹最近點和牛餐/特選和牛餐兩位以上會送日本直送栗蟹1隻,朋友試完話好味,咁就諗住去試下啦。電話訂位訂咗晚上7點$458/位和牛放題,去到有驚喜,環境舒服,燒嘅時候無油煙味,服務貼心,而且原來提供嘅和牛都係A5級別入口即溶真係性價比高!!好味!
2022-07-09
Type of Meal
Dinner
  • 除咗和牛推介厚切牛舌芯
2022-05-19 3939 views
食左好耐既燒肉😂不過都想紀錄下!·👦🏻成日聽朋友講尚八好抵食. 終於一試😆燒肉放題除左無限肉類(豬、牛、雞、海鮮),仲有壽司、湯烏冬、前菜小食、豆腐、沙律、雪糕等等!不過最抵當然係和牛任食!但食左幾塊開始好滯,油脂太重既和牛外腿食左一塊就無再叫😂叫得最多係和牛冧,相對上無咁重脂肪、分佈平均!我地鍾意包生菜食,減低油膩感~最後必須要彈既係雪糕!!😶‍🌫️好似係韓國貨但我未食過咁難食既甜筒🫣完全無朱古力味,只係食到甜味!放棄左🥹·📍尚八日式燒肉店荃灣川龍街118號百悅坊12樓
食左好耐既燒肉😂不過都想紀錄下!

📍尚八日式燒肉店
荃灣川龍街118號百悅坊12樓
2022-05-06 2320 views
同埋朋友一齊嚟食高級和牛燒肉料理放題 朋友都係收工過嚟所以我哋係食晚市套餐 呢度嘅環境都唔錯喎我哋係排隊都排咗一個👍🏼鐘先至有得入座 呢度係傾偈傾到計唔會太嘈 所以10分適合同朋友一齊嚟食 呢度係食燒肉放題價錢中等 😋因為有日本A5和牛可以食到 所以覺得唔錯 牛方面有牛西冷牛三國牛肩肉 都好多牛嘅部份可以食到 牛肉係入口即溶 而牛西冷都好大塊 所以覺得呢一餐係食得夠飽同埋係抵食嘅 下次如果有朋友生日都可以再嚟食過😉
2022-05-06 1472 views
同屋企人一齊嚟到食和牛燒肉放題 呢度環境都算唔錯我都坐得幾舒服 叫咗個和牛套餐 同屋企人當然一定要食好嘢啦 和牛套餐入面有A5 和牛 隨機唔同牛嘅部位 所以多事都好多唔同後嘅部位好唔好食 我本人覺得牛三角係最好食 不過可惜唔夠多 A五和牛嚟講真係冇得頂入口即溶 而且份量都係大塊嘅 淡淡都係肉好開心 除咗牛之外另外仲有海鮮可以叫 呢度啲海鮮都夠新鮮 食完都好飽時間係充足嘅因為一入到嚟已經有一盤肉比你開始燒 非常之貼心 下次有咩日子慶祝嘅話都可以嚟依度
2022-05-03 1732 views
以前食開和牛放題既餐廳敵不過疫情執笠,諗住試下呢間尚八標傍自己係和牛既放題,晚市7點入座$458/位加一,另有個餐叫特式和牛要$668/位,有款$388/位,我地揀左$458。首先話有特別刺身拼盤,真係幾特別,特別普通同特別細塊兼特別薄身,諗唔到有咩壽司店比佢更差。跟住唔洗點佢會跟一盤聲稱自己係A5和牛拼盤比你,唔講咁多大家睇圖片自己分析,一般甜品都應該有比較眾所周知都識既雪糕牌子,佢有韓國雪條同甜筒(真係失望x3000)款式真係見人見致,總括黎講都唔會再有下一次,同埋和牛放題係冇得挑選你揀邊款黎點,係每次都係"拼盤"咁點,可想而知,佢係幾有誠意有野讚,佢冇生菜但有波菜,d 小食既唔差,雖然炸野得幾款但佢真係即炸夠熱,係咁多。
刺身拼盤
2022-05-03
$500 (Dinner)
  • 和牛壽司
2022-04-29 1188 views
今日去左食燒肉放題. 咁耐冇開晚市堂食, 一定要食返餐勁既. 揀左個晚市A5和牛套餐, 真係勁正. 個套餐有和牛柳 一口和牛 和牛外髓 和牛冧 和牛西冷 和牛胸 牛三角等待. 超多唔同部位可以比你選擇, 和牛西冷真係超大塊, 好岩食肉既我, 啖啖都係肉呀 A5油花真係勁靚. 食落口油香味濃. 加上除左牛都仲有好多款可以選擇, 值得我再去過. 牛三角個位係我最鐘意食. 油香同埋燒幾野就已經熟好快食得. 食完2個鐘放題都好飽好滿足!呢到D海鮮都係好正,新鮮就是最好,值得再去。
2022-04-28 625 views
朋友知道我很喜歡食Omakase, 約埋我去試新店,在海港城的鮨泰央,店內大約15個坐位,另有房間。裝修簡潔,兩位資深廚師,主廚是日本人。前菜有芝士雞蛋,八爪魚很肥美,壽司用的魚生,特別是吞拿魚很新鮮,揀選了幾個不同部位做成壽司,廚司還那尚未切開的吞拿魚拿出來讓我們拍照。主廚用上食家做的柚子醬油,輕輕沾一些在壽司上,令魚生鮮味提升及不會覺得油膩。那個麪豉湯熱度恰好,自制的芥辣雪糕做甜品也頗特別。新鮮就是最好,值得再去。
2021-12-16 2236 views
兩個人8百幾蚊 A5和牛 牛肉食落滿口油 竟然普通燒肉價錢牛肉比A5和牛較好食另外和牛落單是一set 6款不同部位咁落不能只落其中一款之後反而其他配菜 例如某些炸物 菇類 貝殼 及蔬菜類都比牛好食飯麵類食左一個叫尚八泡飯 感覺普普通通 食唔哂成碗然後飲品選擇較少及普通 甜品奶凍無咩味 抹茶奶凍只係放左抹茶粉既奶凍其他甜品只係韓國雪條及雀巢甜筒而且每人只能點一份唔知係咪當日少人 服務員都經常收走碗碟而且及時給一個骨碟 不過餐具只有木筷子 食泡飯既時候無比匙羹 本來位置位於街市入面已經感覺不好 見到入面環境都幾好 但最重要既食物質素體驗太差呢個價錢比我食牛X最平paln 既質素差不多加多一百蚊係牛X已經食到好好既牛
兩個人8百幾蚊 A5和牛
但最重要既食物質素體驗太差
呢個價錢比我食牛X最平paln 既質素差不多
加多一百蚊係牛X已經食到好好既牛

2021-11-14 3161 views
之前食過幾次唔錯,見11月有早鳥優惠每三位減$200, 埋單連加一360/位抵食再去,最近改咗A4變A5,不過冇得選部位,要每次一set6款order😅以前只食牛三角,夠油夠肥。食後感1. A5比之前的A4係靚啲油花2. 記得唔好過熟,第一轉燒全熟啲牛有啲靭,之後每面燒10多秒半熟完全唔同口感,入口軟滑好多3. 牛三角最正,牛前肩牛冧牛舌厚切唔錯,一口牛有根,其他小食質素算燒肉放題中幾好,海鲜和刺身一般4. 食兩個鐘唔太趕, 環境裝修比一般燒肉店暗但感覺高雅些, 抬 鬆動會迫 ,整體乾淨舒服。5. 飲品甜品選擇較少總括$360埋單食到真正日本和牛放題性價比冇得輸,當然唔好同係神戶食過千得150g和牛比,尚八和牛肉味係少啲淡啲,但質素唔差,超市A4都百幾100g啦, 記得記得最多燒5成熟(牛三角除外),太熟口感完全兩回事。如果質素保持,可encour的。
1. A5比之前的A4係靚啲油花
5. 飲品甜品選擇較少

2021-10-18 3751 views
星期六同幾個朋友過嚟食燒烤放題,我哋決定食每位$458的A5和牛餐。埋單計埋加一,每位都成$500 ,諗住都有返咁上下質素。老實講,真係一般!首先,一盤6款的和牛set , 除咗和牛三角,和牛外腿係肉質淋之外,其他都同普通燒牛肉冇太大分別。其次就係佢個落單系統!真係好大問題!想淨係叫和牛外腿,係唔得嘅😅一定要一盤六款咁叫😅而且話到明食兩個鐘,早30分鐘就會話last order,咁佢個餐單有雪糕🍦,但係仲有成30分鐘,叫左的話,個雪糕咪溶晒??出邊啲放題,都會有有個雪糕櫃任人攞,但呢間係無嘅🥲食完油膩野,想食個雪糕咁都搞唔掂另外,我哋啲飲品罐飲到成枱都係,又有好多吉碟。啲店員都冇好主動執枱,我哋食咗兩個鐘,只係執咗兩次😅仲要分開,執罐嗰個又唔會幫你執碟😅😅但係講返句好說話,D店員都係nice Ge ,有禮貌嘅。不過,我哋一行四人都覺得,性價比好低!唔值呢個價sorry
埋單計埋加一,每位都成$500 ,諗住都有返咁上下質素。
老實講,真係一般!

但係講返句好說話,D店員都係nice Ge ,有禮貌嘅。
不過,我哋一行四人都覺得,性價比好低!唔值呢個價sorry
2021-10-16 2877 views
這間燒肉放題我很久之前在旺角吃過,荃灣是後來開分店。午市是值得吃,價錢接近$300第一碟送來的一定是比較好的肉。有一碟送的小刺身,是很薄的三文魚及帶子刺身,正常的東西,沒有甚麼特別。反而冷盤小食我很喜歡,沙律和冷豆腐我點了最少三次,那個蟹籽沙律也是做得不錯。肉類來說,以這個價錢,我們是接受的,中規中矩。我最愛吃是厚切牛舌,男女替我點了很多次。最後的甜品,我真的無語😅香港出品的雪糕,不過只有一個甜字,很淡的焦糖味,這個雪糕很人工味。肉質是不錯的,不是起筋的那種。小食選擇多,也做得不錯,食物質素在這個價錢來說是值得。價錢方面,午市放題是中價位,不過晚市略貴,食物方面也沒分別的,我會選擇吃午市。餐廳環境舒適,因為疫情關係,都會給你坐6人至8人座位。整體來說不錯啊!下次吃燒肉的話這間是不二之選!不過如果吃晚市,一定要訂座,walk-in 要看你幸運指數,否則不知等多久。

第一碟送來的一定是比較好的肉。

2021-01-02
$300 (Lunch)