2024-01-28 352 views
將軍澳新開環境優美西餐廳。餐牌選擇種類多最後叫了以下食物。 1.小食拼盤($128) 份量非常多,有四隻雞翼,有四個炸蝦,有四個春卷,大量薯條,非常香脆,一大班人再岩食呢個。 2.牛肝菌西班牙香腸薄餅($118) 薄餅以薄批為主,面上有大量的牛肝菌和西班牙香腸。 用上蕃茄底做餡料, 非常開胃 ,惹味 香橙綠茶(+$18) 非常Fresh 是日餐湯+蒜香酸種包(+$38) 蕃茄忌廉湯配上香口脆卜卜的蒜香酸種包。 3.安格斯板腱牛肉石鍋烏冬(東京黑蒜豬骨湯)($108) 非常濃郁的黑蒜豬骨湯底,配上煙煙韌韌的烏冬,仲要用上石鍋,熱辣辣,岩哂呢幾日冬冷冷的天氣。 TABLE水果茶(+$20) 非常多種水果,有火龍果,菠蘿乾,藍莓,橙,西柚乾等多種水果,非常fresh。 廚師精選沙律(+$28) 新鮮爽口的沙律菜 4.心太軟($78) 熱新辣的心太軟,非常香濃的朱古力蛋糕,配上流心的朱古力醬,正 5.榛子杏仁朱古力蛋糕($68) 朋友揀左這一款蛋糕,愛杏仁的不能錯過,蛋糕以朱古力為底,面頭有滿滿的榛子和杏仁,非常香口。
將軍澳新開環境優美西餐廳。

餐牌選擇種類多

最後叫了以下食物。
1.小食拼盤($128)

份量非常多

2.牛肝菌西班牙香腸薄餅($118)
非常開胃 ,惹味

香橙綠茶(+$18)
非常Fresh

是日餐湯+蒜香酸種包(+$38)
 蕃茄忌廉湯配上香口脆卜卜的蒜香酸種包。

3.安格斯板腱牛肉石鍋烏冬(東京黑蒜豬骨湯)($108)

非常濃郁的黑蒜豬骨湯底,

TABLE水果茶(+$20)

廚師精選沙律(+$28)

新鮮爽口的沙律菜

4.心太軟($78)

5.榛子杏仁朱古力蛋糕($68)

2024-01-22
$250 (Dinner)
2024-01-26 70 views
好多人都選擇有人排隊嘅餐廳,我今日去咗呢間Table,我早餐都未食,所以好肚餓,一坐低我叫咗呢個午餐“香煎加拿大琢肉眼拼車打芝士腸意粉”。一食,嘩,塊豬扒被“那”到唔知點形容,咸過龍虎豹都唔緊要,有咩理由咸過條車打芝士腸?同佢2個侍應講,佢哋做咗一個唔係第一次聽到嘅反應,連反映比廚房都費事,唔通啲老闆會每日食一塊?吸收得鈉多會影響健康喎。公道一啲, 佢個沙津同意粉係正常的,但塊豬扒真係食咗一舊條脷都咸到痹咗!做食要有良心啊!
做食要有良心啊!
午餐-香煎加拿大琢肉眼拼車打芝士腸
2024-01-26
$90 (Lunch)
2023-12-25 274 views
職員態度差劣,一幅唔想招呼的嘴臉。聖誕節要等位屬正常,但是未入座已經唔想招呼你入嚟咁。可能因為阻住收工,未幫襯就已經令到人唔想去。佢哋非常成功,成個商場咁多食市,睇吓做得幾耐。
2023-12-25
2023-12-09 406 views
諗住食好少少早餐,去了呢間餐廳, 真係試一次就好了,加十蚊有非常薄的麵包,真係十分失望, 塊豬扒好明顯有落梳打粉,味道和口感不是很好, 個炒蛋十分油😮‍💨, 吃了一半不可以再吃落去😑
2023-12-09
Breakfast
2023-12-07 353 views
而家Cafe越開越多,亦都越賣越貴,每次去完Cafe扮Chill 都有少少肉赤,仲要唔係間間都好食!叫咗兩杯嘢飲,正常發揮,不過不失,跟餐可以有半價,都算合理!呢間餐廳出品中上,除咗啲意粉可以做到al dente,賣相做得幾好,起碼睇得出唔係hea 做。個咖哩蛋包飯,同我之前食過幾間所謂嘅咖喱蛋包飯專門店,佢呢度做得同嗰啲所謂專門店,我食唔到有乜嘢分別,個賣相大家都差唔多,但係價錢就起碼相差一截。我覺得呢間餐廳最值得欣賞嘅地方係價錢中肯,我認為係可接受範圍囉,比起好多我之前去過嘅所謂Cafe老實好多。

辣肉腸pizza
炭燒美國頂級封門牛柳咖喱蛋包飯
海膽忌廉汁帶子意大利飯

2023-11-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
辣肉腸pizza
炭燒美國頂級封門牛柳咖喱蛋包飯
海膽忌廉汁帶子意大利飯
  • 辣肉腸Pizza
  • 封門牛柳咖喱蛋白飯
2023-12-05 256 views
朋友介紹呢間食lunch set見到人地枱面個餐真係勁大碟我比個吉列豬扒吸引左朋友就叫精選餐,係牛扒件牛扒厚身但非常淋非常好食仲有大量薯條我果個吉列豬扒啲炸粉唔厚豬扒就有啲啲乾配埋個蛋包飯呢個價錢冇投訴我覺得四個人三個餐就剛好我地另外加多左芝士蛋糕、開心果蛋糕兩件都好食
朋友介紹呢間食lunch set
見到人地枱面個餐真係勁大碟
我比個吉列豬扒吸引左
朋友就叫精選餐,係牛扒
件牛扒厚身但非常淋
非常好食
仲有大量薯條
我果個吉列豬扒啲炸粉唔厚
豬扒就有啲啲乾
配埋個蛋包飯
呢個價錢冇投訴
我覺得四個人三個餐就剛好
我地另外加多左芝士蛋糕、開心果蛋糕
兩件都好食
2023-12-04
$130 (Lunch)
2023-12-05 181 views
跟友人早上11時多了所以先試了牛扒滑疍早餐、牛出色朋友選了魚柳配火腿通心粉、湯濃滑另-位試了雞通粉也香滑好味另-位試了午餐牛尾飯和午餐西冷有驚喜即磨咖啡可以的!試了小熊檸茶出色友人試了西柚烏龍茶和全日早餐份量大早餐約$68-88午餐約$88-100坐得舒適有設計感清新好坐顏色柔和中等價位值得推介
跟友人早上11時多了
所以先試了牛扒滑疍早餐、牛出色
朋友選了魚柳配火腿通心粉、湯濃滑
另-位試了雞通粉也香滑好味
坐得舒適有設計感
清新好坐顏色柔和
中等價位值得推介
2023-12-03
$68 (Breakfast)
  • 烤牛扒西冷
  • 全日早餐
  • 牛扒早餐
  • 烤鷄通粉
  • 小熊檸茶
2023-11-19 316 views
將軍澳中心這家位置原本也是相似風格的西日cafe”cherry” 。裝修同樣是溫暖時尚的木色設計,環境舒適。下午茶價錢比較實惠,而且有追加小食優惠,叫了一個意粉套餐試試。黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉意粉份量對女生來說剛剛好,不會太多太少。忌廉汁很creamy,意粉有咬口,野菌和煙肉的份量很足。整體不錯。紐約芝士蛋糕跟餐追加了一個精選蛋糕。份量比較大,忌廉芝士是硬中偏軟的口感,酸酸甜甜,不會太膩。餅底比較特別,是海棉蛋糕作底;整體不會太乾/太濕,賣相簡單優雅。Latte 喝到的第一口很有驚喜,非常香濃!可以再試試其他

黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉

紐約芝士蛋糕

Latte
喝到的第一口很有驚喜,非常香濃!

可以再試試其他

紐約芝士蛋糕
2023-11-18
Tea
  • 紐約芝士蛋糕
2023-11-11 348 views
第一次食依間,星期五晚餐時段,等位時間算快,坐低直接俾QR Code 客人落單,沒有set ,可加錢叫小食同飲品。一行二人被安排坐在中間的二人枱位置,餐點方面選擇了拿破崙大蝦番茄意粉及大啡菇黑松露意大利飯,另外加錢叫了一杯凍泡沫咖啡及香橙蘆薈綠茶,並加配是日餐湯及蒜香酸種包。$28 是日餐湯及蒜香酸種包椰菜花忌廉湯:味道略帶酸,口感算細膩蒜香酸種包:蒜香味道不太濃烈,口感普通$108 拿破崙大蝦番茄意大利粉味道不過不失,醬汁酸度適中,搭配紅黃椒絲,令口感及視覺上更為豐富,惟大蝦有沙及不夠爽口。$108 大啡菇野菌黑松露意大利飯味道不錯,調味正常,口感creamy,幾乎每一口都能品嘗到菇菌。$18 加配的香橙蘆薈綠茶(已點少甜)外表igable,味道卻令人失望。一個甜字已不足以形容依杯飲品,一口的糖漿味,橙同綠茶的味道不太突出,加上底部的蘆薈粒,甜上加甜,所以我飲左幾啖就放棄。而是日最驚嚇的飲品是花了$17 加配的泡沫咖啡  當侍應哥哥放低杯泡沫咖啡,並報上它的名字時,我真係呆左,因為我真係未見過一杯連一滴泡都冇既泡沫咖啡,相反,我係個杯底見到成寸厚既糖漿,佢俾我既感覺就似美式+幾滴奶+

$28 是日餐湯及蒜香酸種包
椰菜花忌廉湯:味道略帶酸,口感算細膩
蒜香酸種包:蒜香味道不太濃烈,口感普通

$108 拿破崙大蝦番茄意大利粉

$108 大啡菇野菌黑松露意大利飯
$18 加配的香橙蘆薈綠茶(已點少甜)
而是日最驚嚇的飲品是花了$17 加配的泡沫咖啡

侍應哥哥放低杯泡沫咖啡,並報上它的名字時,我真係呆左,因為我真係未見過一杯連一滴泡都冇既泡沫咖啡,相反,我係個杯底見到成寸厚既糖漿,佢俾我既感覺就似美式+幾滴奶+大量糖漿,顯然係十分之有問題。

『題外話』
可能因為成間餐廳屬開放式,冷氣供應不足,令到成餐飯都食得好熱,而服務態度方便真係好冷淡,連埋單都要叫兩次先有人黎,咁既價位真係推薦去食Beans 好過。
2023-11-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$169 (Dinner)
2023-11-03 265 views
今日叫咗個卡邦尼同埋香蒜欖油意粉,兩個意粉完全冇寫係辣,我同小朋友一齊去食,卡邦尼太多黑椒,小朋友辣到放唔到入口,而香蒜意粉完全冇寫話係辣,但係有辣椒粉去煮🥲而走嘅時候同店員反映,佢話廚師話酒店正統卡邦尼就係有黑椒(但多到我都覺得辣),而佢堅稱香蒜欖油意粉Menu上有寫到辣椒兩字, sorry我完全搵唔到。恕我呢個客人太低級,去唔到酒店程度。唔知新開定點,但覺得職員嘅態度同回答客人問題都要有返啲嘅質素😒但係食物賣相同餐廳環境係10分好嘅
但係食物賣相同餐廳環境係10分好嘅
2023-10-26 345 views
朋友推薦餐廳,相約幾位朋友一齊試一試,餐廳簡約小清新設計,座位上坐得舒服, 感覺好CHILL餐牌有太多食物選擇,樣樣都好正,當我地仲諗緊簡邊幾款食物好,高高男經理經過,主動向我地提供意見,不嫌其煩答我地問題,當然唔少得問埋經理邊幾款靚靚打卡飲品推介啦,點知見到高高男經理去咗沖嗰幾杯嘢飲比我哋喎😂😂另外餐廳既服務都好親切,有位細細粒既經理都好樂意解答客人問題👍🏻👍🏻西班牙黑毛豬石鍋烏冬($98)石鍋熱辣辣上枱,烏冬彈牙,份量多又抵食,另外有三款湯底可選擇四式芝士薄餅($108)四式pizza,真係食得出有唔同芝士味道鐘意食脆脆既薄餅必試低溫慢煮頂級封門牛柳($188)配燒汁/牛肝菌汁伴燒新薯、烤時蔬賣相太吸引,一黎到個個都爭住食,雖然肉質有少少韌,不過好好味😋可惜唔記得影相🍓胚芽奶蓋士多啤梨沙冰($42)胚芽奶蓋香檳提子沙冰 ($42)熊啤啤冰檸檬茶($46)熊啤啤個樣咁可愛,點捨得飲,茶味濃Table水果茶($38)一飲覺得好清新,勁愛呢杯飲品飲品打卡一流,每杯飲品整得好靚,最重要好好飲隔離枱有人生日,先發現呢間餐廳會附送即影即有生日卡,下次帶朋友黎呢到慶祝生日都係一個唔錯既選擇

朋友推薦餐廳,相約幾位朋友一齊試一試,
餐廳簡約小清新設計,座位上坐得舒服, 感覺好CHILL

西班牙黑毛豬石鍋烏冬($98)

四式芝士薄餅($108)
四式pizza,真係食得出有唔同芝士味道
鐘意食脆脆既薄餅必試

低溫慢煮頂級封門牛柳($188)
配燒汁/牛肝菌汁伴燒新薯、烤時蔬

🍓胚芽奶蓋士多啤梨沙冰($42)
胚芽奶蓋香檳提子沙冰 ($42)

熊啤啤冰檸檬茶($46)
熊啤啤個樣咁可愛,點捨得飲,茶味濃

Table水果茶($38)
一飲覺得好清新,勁愛呢杯飲品

飲品打卡一流,每杯飲品整得好靚,最重要好好飲

Dinner
2023-10-17 317 views
焦糖忌廉爆谷咖啡
百里香燒春雞配迷你肉醬意大利麵
綠茶特飲
南瓜忌廉薑湯配酸種牛油蒜蓉法包
黑松露忌廉雜菌意大利麵
2023-10-14 248 views
「Table」是將軍澳中心的一家新開餐廳。這裡的環境非常舒適,佈置簡約而溫馨。他們提供多種早餐選擇,而且味道相當美味。他們的招牌菜之一是「豬骨湯火腿通心粉配炒蛋和土司」。這道菜的湯底使用豬骨熬煮而成,加上鮮嫩的火腿和彈牙的通心粉。再搭配上煎炒的蛋(可以選擇煮成荷包蛋),以及香脆的土司,再喝上一杯熱熱的奶茶,絕對是一個美味的早餐組合。另外一個推薦的菜式是「香茜牛肉銀針粉配炒蛋和薯餅/酸麵包」。這道菜以銀針粉為主,配上新鮮的香菜和嫩滑的牛肉。搭配上炒蛋、薯餅或酸麵包,再喝上一杯熱熱的奶茶,絕對能讓你的早晨充滿活力。「Table」餐廳提供多樣化的早餐選擇,無論你喜歡傳統的麵食還是西式早餐,這裡都能滿足你的口味。如果你想品嚐美味又舒適的早餐,不妨到「Table」餐廳一試。

2023-10-14
$50 (Breakfast)
2023-10-08 668 views
#倒塔咁早終極早起啡遊篇朝早七點半 at 將軍澳中心成個商場黑媽媽燈都未開呢度己經有好幾檯街坊開緊餐😳靚靚卡位幾舒服不過全部滿座唔太方便影影木系小清新風格🪵梳化位同卡位外中間亦有個島型設計裝潢同餐單同一間實力連鎖Cafe 喺葵芳新都會嘅分店格局有啲相似呢🌿早餐中西式都有、其他時段就以西餐為主午餐有意粉、蛋包飯🍛下午茶有Pancake、焗薯等🥔🔖 咸牛肉意大利包配燕麥杯🥪配搭係Kong Style 一啲但居然有驚喜!意大利包好軟熟🍞炒蛋火喉掌握唔錯🥚平時對燕麥印象麻麻因為賣相唔討好🫤不過呢款早餐完全係妹仔大過主人婆👍🏻燕麥杯比意大利包更吸引呢!入面除咗有唔少果仁同果乾之外仲有新鮮生果(蘋果)🍎重點係佢入面加咗盧卡蜜糖🍯甜甜地非常易入口😋叫其他早餐都可以$10加配真係好佛心👍🏻🔖 Latte (半價Upgrade)對住杯「四筒」#眼淚在心裡流 🥲❣️毛孩雖然唔入得Cafe 範圍不過如果坐車仔可以放嚮卡位旁邊(出面)陪食❣️入座情況:周日未到8點就坐滿9成8點半離座時已經近十組人排隊😧都幾旺場呢~大家要有心理準備

#倒塔咁早終極早起啡遊篇
朝早七點半 at 將軍澳中心
成個商場黑媽媽燈都未開
呢度己經有好幾檯街坊開緊餐😳

靚靚卡位幾舒服不過全部滿座唔太方便影影

木系小清新風格🪵
梳化位同卡位外中間亦有個島型設計

早餐中西式都有、其他時段就以西餐為主
午餐有意粉、蛋包飯🍛
下午茶有Pancake、焗薯等🥔

🔖 咸牛肉意大利包配燕麥杯🥪
配搭係Kong Style 一啲但居然有驚喜!
意大利包好軟熟🍞
炒蛋火喉掌握唔錯🥚

平時對燕麥印象麻麻因為賣相唔討好🫤
不過呢款早餐完全係妹仔大過主人婆👍🏻
燕麥杯比意大利包更吸引呢!
入面除咗有唔少果仁同果乾之外
仲有新鮮生果(蘋果)🍎
重點係佢入面加咗盧卡蜜糖🍯
甜甜地非常易入口😋
叫其他早餐都可以$10加配真係好佛心👍🏻

🔖 Latte (半價Upgrade)
對住杯「四筒」#眼淚在心裡流 🥲

❣️毛孩雖然唔入得Cafe 範圍
不過如果坐車仔可以放嚮卡位旁邊(出面)陪食

❣️入座情況:周日未到8點就坐滿9成
8點半離座時已經近十組人排隊😧
都幾旺場呢~大家要有心理準備

Breakfast
新開的餐廳 自然系 好舒服環境不錯 服務員也很好早餐點吞拿魚沙律軟包配盧卡蜜糖乾果燕麥杯食物賣相幾好 但那個軟包全是粉 又乾又硬 上層只有外皮🙄裡面無麵包食落去全是燶味 感覺……😞
新開的餐廳 自然系 好舒服
環境不錯 服務員也很好