2024-04-27 36 views
呢日黎到將軍澳呢間Table! 平時見到好多人排隊, 今日朋友早到左排, 所以好快就入得! 呢度環境都幾開揚, 同埋weekday既夜晚都會有唔同既promo, 星期4有薯條free flow! 勁正! 我地呢日係星期3 就係任飲梳打, 但我地都想飲其他野就冇叫, 但呢個option勁抵! 我地叫左一個封門柳5成熟, 一個燒雞, 封門柳黎到既生熟程度真係岩岩好! 好靚! 同埋好香牛味, 又唔會難咬, 好高質好好食! 另外個汁用黎點下薯仔都唔錯, 同埋伴碟既雜菜係西蘭花苗, 都好少見! 好味道! 另外就係佢個招牌啤酒燒雞, 食落去個雞皮勁脆, 同埋真係食到好香既啤酒味! 超正! 我地另外都加左唔少小食, 包括係薯條, 都幾大盤, Cheesecake, 雜莓布丁, 是日餐湯(蕃茄湯) 配蒜蓉包! 野飲我地就叫左一個檸檬海鹽湯力手搖咖啡, 一個玄米茶士多吘啤梨燕麥奶! 所有小食都好高質, 薯條係粗薯,外脆內嫩, 湯好好飲, 係有機蕃茄湯, 估唔到將中都有咁高質既西餐食! 以後又多一個飯堂!

2024-04-26 2711 views
今日不用開會,一放工便約朋友吃tea一tea,其實現在都喜歡早吃晚餐,所以應該是early dinner才對。開放式的設計,環境光猛,以木系為主調,配水泥牆身,舒適簡約。地方闊落,設有一行沙發座配二至四人枱,中間有多張二至四人枱,一旁有優雅的拱型卡座,座位不少。下午茶餐有九款選擇,配一杯指定飲品,定價由$58-$68,相當經濟實惠。另可加錢追加不同食品和以半價轉飲品。最後,我倆點了兩份餐,再追加多款小食和甜品,大滿足!******************************有機蕃茄忌廉湯+蒜香酸種包 Daily Soup with Garlic Sourdough Bread(+$18)散發着陣陣酸香,刺激味蕾,馬上打開胃仔。湯身呈鮮橙色質感濃厚,味道濃郁,酸香清新,很合我口味。還配上一片煙韌的蒜香酸種包,蘸一蘸湯同吃,好吃!***************************廚師精選沙律 Chef’s Selected Salad(+$18)色彩豐富,未吃已令人胃口大開。新鮮爽脆的雜沙律菜加了爆汁的車厘茄,配上酸咪咪的醋汁,配搭簡單而美味,清新怡人。**************
廚師精選沙律
墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅
墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅 Spicy Beef Cheese Guacamole Burrito with Nachos ($68)除了有一大件卷餅外,還配有清新的沙律菜和香脆可口的墨西哥玉米片,份量十足。微脆的墨西哥餅皮捲着腍嫩的牛肉,啖啖肉,還配了清爽的沙律菜、半溶的芝士和香滑的牛油果醬,用料豐富,味道鹹香帶辣,非常美味,推介!
百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉
百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉 Crispy Spring Chicken with Baked Spaghetti Bolognese (Light)($78)是一份重量級的下午茶餐。熱辣辣上枱,春雞燒得皮脆肉嫩,還存有肉汁,燒得剛好,讚! 啖啖香草香,烹調入味,好味! 輕盈牛肉醬意粉散發着陣陣酸香,挺吸引!意粉面舖滿肉醬,把滿滿的意粉完完全全覆蓋着,令有嚼勁的意粉掛上香濃的肉醬,正!
TABLE水果茶
TABLE水果茶 Table Mixed Fruit Tea (+$20/跟餐半價)賣相一流,打咭之選! 味道少甜,有茶的甘香,邊啜邊吃到清甜的蘆薈粒,當然還要吃所有的水果,有香橙乾、紅火龍果乾、蘋果、士多啤梨、藍莓,足足有五款水果,落足料,難怪果香十足。
熱美式蜂蜜咖啡
熱美式蜂蜜咖啡 Honey Americano (+$18/跟餐半價)既有咖啡香,亦有蜂蜜的甜美,甜度剛好。
Table 雪糕咖啡
Table 雪糕咖啡 Table Affogato (+$38/原價$52)是豐富版本。除了有一球朱古力雪糕和一杯熱咖啡外,還有一件朱古力蛋糕、棉花糖和薄荷醬,配搭富心思。把熱騰騰的香濃咖啡注入其中,雪糕慢慢溶化在熱咖啡中,兩者逐漸融合,冷熱交替,苦中帶甜,一向是最佳的組合,而朱古力蛋糕吸收了咖啡,啖啖咖啡香,滋味!
開心果朱古力蛋糕
開心果朱古力蛋糕 Pistachio Chocolate Cake (+$38/原價$58)面頭舖滿開心果碎,好吸引! 共有四個層次,開心果碎、開心果慕絲、朱古力蛋糕及蛋糕底,而開心果慕絲中混入脆口的朱古力碎,口感豐富多變。蛋糕雪至非常冰凍,慕絲口感好似雪糕,特別! 如開心果味再香濃一點就更理想。
----------------------------
環境靚,食物都靚,還要又美味又經濟,簡直是超值好味下午茶之選。
2024-04-23
$166 (Tea)
廚師精選沙律
TABLE水果茶
熱美式蜂蜜咖啡
2024-04-25 48 views
將軍澳朋友相約咖啡店 —— Table,門口不斷有人龍排隊,未食都開始有期待餐廳開放式設計,位於商場中心空間感十足,寂宅裝修環境有文青感覺,座位寬敞舒適,木系傢俱加上植物,整個感興優閒舒適晚市每晚係有不同優惠,而我去當晚送特飲餐廳用QR code落單都好方便Burrata cheese沙律Burrata cheese 加上Balsamic Vinegar 黑醋同新鮮沙律菜胡麻醬秋葵秋葵加上香濃胡麻醬,秋葵入口嫩脆,咬落清新是日餐湯配酸種麵包(主菜+$28)當晚餐湯係蕃茄湯,入口酸甜清新,加埋旁邊濃郁蒜香味酸種多士,好有驚喜封門牛柳封門牛柳肉質肉質軟屬Juciy,肉質粉嫩,肉味非常濃郁,上碟已經切件,旁邊有烤原個蒜頭、秋葵及烤薯仔,不論味道份量都好高質北海道刺身帶子海膽汁意大利飯海膽打成汁再煮意大利飯,入口鮮味海膽香,加上大粒煎香帶子,好鮮甜而且分量十足星期三夜送飲品,白桃 或 提子梳打,入口唔會甜而且清爽.Menu

晚市每晚係有不同優惠,而我去當晚送特飲

餐廳用QR code落單都好方便

Burrata cheese沙律

胡麻醬秋葵
秋葵加上香濃胡麻醬,秋葵入口嫩脆,咬落清新

是日餐湯配酸種麵包(主菜+$28)

封門牛柳

北海道刺身帶子海膽汁意大利飯

星期三夜送飲品,白桃 或 提子梳打,入口唔會甜而且清爽
Menu

10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2024-04-23 101 views
將軍澳其實都幾好行,將軍澳商場一個接一個,餐廳食肆都不少,但吸引到我的正時排長人龍的Cafe「Table」。「Table」位於將軍澳中心G樓中間位置,地方空曠,坐位闊落,而且下午茶時段更有下午茶餐,都咪話唔抵。凍椰奶骯髒咖啡香濃咖啡中有著濃郁的椰子香,口感略帶酸甜,冰涼滑順。凍焦糖忌廉爆谷咖啡咖啡面層先有粒粒香甜的爆谷,再跟香醇的焦糖咖啡融合,濃郁滑順,還多了一份爽脆的口感。是日餐湯+蒜香酸種包蕃茄湯清新酸甜,多了一份蒜香酸種包,外酥內柔軟,輕點蕃茄湯更添滋味。楓糖堅果燕麥杯燕麥杯加入了楓糖,香甜之餘多了一份堅果的香味,啖啖甜美,口感豐富多層次。百里香脆皮燒春雞燒春雞外皮酥脆,雞肉肉質鮮嫩多汁,散發著濃郁的香料氣息,旁邊還有迷你肉醬意粉就更加滋味。黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉意粉有著濃郁的黑松露香味,煙肉的鹹香味與野菌的鮮味融合,濃稠滑順,口感豐富。

凍椰奶骯髒咖啡
香濃咖啡中有著濃郁的椰子香,口感略帶酸甜,冰涼滑順。

凍焦糖忌廉爆谷咖啡

是日餐湯+蒜香酸種包

楓糖堅果燕麥杯

百里香脆皮燒春雞

黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉
2024-04-18 54 views
經過見到呢間cafe別樹一格,係商場入面都比到一種開揚小清新嘅感覺,不禁將步伐移到門口睇下個menu先‼️除咗環境正之外,價錢仲好實惠,CP值極高❤️有Mon to Thur Special,當日係星期二,可以半價食到一整Pizza🍕,只係$56咋✨✨星期一Special都好吸引🍝「軟殼蟹蕃茄忌廉意粉」軟殼蟹係新鮮炸的,放左一陣先食仲好香脆意粉做到有彈性有咬口,唔會淋哂,意粉亦完全被蕃茄忌廉汁包裹住🐷「西班牙黑毛豬鞍架」呢塊豬鞍相當有份量,肉質偏軟腍,唔會太鞋配菜都好有質量,有西蘭花苗🥦另外加左2款小食 沙律菜 & 秋葵都好新鮮‼️🐻熊啤啤冰檸檬茶簡簡單單嘅檸檬茶,茶底非常好飲,飲第一啖已經好有驚喜,茶味濃而不澀,並帶有獨特嘅香味❤️🍐紅棗桂圓冰糖燉雪梨材料好足,有雪耳、雪梨甜度岩岩好,好滋潤‼️
經過見到呢間cafe別樹一格,
係商場入面都比到一種開揚小清新嘅感覺,

不禁將步伐移到門口睇下個menu先‼️
除咗環境正之外,價錢仲好實惠,CP值極高❤️

有Mon to Thur Special,
當日係星期二,可以半價食到一整Pizza🍕,只係$56咋

✨✨星期一Special都好吸引

🍝「軟殼蟹蕃茄忌廉意粉」
軟殼蟹係新鮮炸的,放左一陣先食仲好香脆

意粉做到有彈性有咬口,唔會淋哂,
意粉亦完全被蕃茄忌廉汁包裹住

🐷「西班牙黑毛豬鞍架」
呢塊豬鞍相當有份量,
肉質偏軟腍,唔會太鞋

配菜都好有質量,有西蘭花苗🥦

另外加左2款小食
沙律菜 & 秋葵都好新鮮‼️

🐻熊啤啤冰檸檬茶
簡簡單單嘅檸檬茶,茶底非常好飲,
飲第一啖已經好有驚喜,茶味濃而不澀,
並帶有獨特嘅香味❤️

🍐紅棗桂圓冰糖燉雪梨
材料好足,有雪耳、雪梨

甜度岩岩好,好滋潤‼️
2024-04-16
Dinner
2024-04-18 79 views
喺屋企附近都係想搵間coffee shop鬆下。將軍澳中心有間人龍店”Table”。喺Table之前呢個位開過Cherry Tokyo Cafe同一樣嘅COT,兩間都係日式cafe,連而家嘅Table都係。兩杯咖啡都沖得麻麻地,外型、分量同味道都係。最失望係個蛋包飯,外型同Menu相差太遠,所謂嘅頂級封門柳,韌到咬唔開…反而呢度最值錢係個環境,open area,燈光充足,影相容易,亦都算坐得舒服。Overall係麻麻,不過的確唔貴嘅😌。
喺屋企附近都係想搵間coffee shop鬆下。

Overall係麻麻,不過的確唔貴嘅😌。
2024-02-20
$200 (Dinner)
2024-04-17 56 views
餐廳位置商場中央位置,座位數目都算多,但星期日下午茶時間去都要排長龍等入座,食物大大份,高質又精緻,難怪咁多人食🤍是日餐湯+蒜香酸種包 +$18溫室南瓜忌廉湯味道濃郁,飲落有口感,酸種包塗上蒜蓉醬,份外香口🤍百里香脆皮燒春雞 $78見到好多枱都有叫嚟食,春雞份量都幾多,燒得好靚,外皮香脆可口,肉質嫩滑,就算係胸位都唔會鞋,亦都好入味!另外仲有一碗焗肉醬意粉同沙律菜伴碟,下午茶嚟講真係好有誠意同豐富!🤍墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅 $78卷餅上枱已切成兩件,饀料飽滿,牛肉加上芝士牛油果醬都幾惹味,味道唔算辣,加上沙律菜增添爽脆口感,伴碟仲有粟米片有各款特色水果茶,賣相超靚好適合打咭~而且仲可以免費加配蘆薈或椰果,值得一試!🤍楓糖堅果燕麥杯 +$18另外仲加左個燕麥杯,入面好多堅果好足料

🤍是日餐湯+蒜香酸種包 +$18

🤍百里香脆皮燒春雞 $78

🤍墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅 $78

🤍楓糖堅果燕麥杯 +$18
另外仲加左個燕麥杯,入面好多堅果好足料
餐廳裝修讓人感覺很舒適,半開放式的設計讓是也變得更寬闊,性價比超高,而且食物份量也很大。下午茶餐好抵食,好味又份量大,食到好飽。叫咗兩個餐再加配小食,可以加配三樣,實在啱哂我乜都想食嘅人。炸魚薯條:超大塊的魚柳吃起來好過癮,滑嫩多汁,薯條都炸至金黃酥脆的;加配輕盈北海道咖喱飯:份量啱啱好,咖喱帶有日式風味的辣味咖喱,味道很濃郁,推介;加$38可以有埋義大利芝士蛋糕:口感細滑,像在吃冰淇淋,入口香甜,帶有濃厚的芝士味好滿足;凍即磨咖啡:咖啡香氣濃郁口感醇厚;拿破崙雞肉義大利粉:雞肉鮮嫩多汁,義大利粉裹滿了醬汁和香料,口感很彈牙;是日餐湯有機蕃茄忌廉湯+蒜香酸種包:麵包好味新鮮即烤,獨特的蒜香味讓人食欲大開,加上濃郁酸甜的番茄湯超搭配;
廚師精選沙律:沙律的食材新鮮又健康,淋上沙律汁超好食;
凍荔枝綠茶(精選果茶):健康,帶有濃濃荔枝味,非常適合作為餐後飲品;加$38有埋芝士餅乾碎蛋糕:蛋糕十分精緻,口感軟軟的很香甜但是不會覺得膩,脆脆的餅乾碎和蛋糕搭配在一起口感好豐富。

下午茶餐好抵食,好味又份量大,食到好飽。

凍即磨咖啡:咖啡香氣濃郁口感醇厚;

• 有機蕃茄忌廉湯
  • 蒜香酸種包
  • 沙律
2024-04-11 119 views
之前已經去過table好多次,有啲嘢食係OK,但有啲嘢食真係好難食。今日去食下午茶,冇晒平時食開的燒春雞配牛肉意粉,所以就揀咗另一款。加咗$18 呢個餐湯配蒜蓉包,質素正常。後面嗰杯係凍荔枝綠茶,好難飲,冇揀少甜但係都冇味。主菜:拉絲芝士鹹牛肉炒蛋意大利軟包配薯條$58薯條夠熱,都唔錯。但係嗰個鹹牛肉炒蛋包,真係非常難食。個包又硬又乾,好似光酥餅咁。諗住放棄個包,淨係食鹹牛肉炒蛋。個鹹牛肉少蛋又凍又散,完全食唔落口。點解可以整到咁難食嘅嘢。最後完全食唔到個包!真係唔會再有下次!

加咗$18 呢個餐湯配蒜蓉包,質素正常。
後面嗰杯係凍荔枝綠茶,好難飲,冇揀少甜但係都冇味。
蕃茄湯配蒜蓉包

主菜:拉絲芝士鹹牛肉炒蛋意大利軟包配薯條$58
薯條夠熱,都唔錯。
但係嗰個鹹牛肉炒蛋包,真係非常難食。
個包又硬又乾,好似光酥餅咁。
拉絲芝士鹹牛肉炒蛋意大利軟包

拉絲芝士鹹牛肉炒蛋意大利軟包
最後完全食唔到個包!

真係唔會再有下次!
2024-04-11 1969 views
放工後去食好西。想靜一點方便傾計,揀左將軍澳站,平日晚相對會少d人。🔸小食拼盤我諗要改一改名, 叫做大食拼盤。兩枱時真係有啲嚇一跳,好似畀相片中的還要大份。雞翼size本身都大隻,仲要有幾隻。另外有吉列蝦、薯條、芝士腸同炸腐皮。炸腐皮係腐皮夾住一舊類似貢丸的物體,幾好食的。幾款食物味道不錯,即叫即炸夠新鮮。🔸餐湯配酸種麵包是日餐湯係蕃茄忌廉湯,口感偏酸,我幾鍾意。可惜檯面只有胡椒粉而不是黑椒粒,否則味道嘅能昇華。旁邊的是酸種麵包,好驚喜!一般都是餐包,難得食到酸種麵包而且質量很不錯,有烘過的,熱烘烘的好好食。🔸沖繩柚子油醋烤雞肉南瓜沙律好大的一份沙律。烤雞扒的量比我預期中多很多。我喜歡他的柚子油醋,食落好清新配在雞扒上面,令到烤雞也不感到油膩。沙律菜和南瓜是預期中的新鮮香甜。🔸冬陰功波士頓龍蝦意大利粉價錢不貴的龍蝦意大利粉。龍蝦質素不俗,肉質不會黴黴爛爛。最驚喜的是冬陰功意粉,它的味道媲美好吃的泰國餐廳!冬陰功帶點辣,但係都冇阻我一口一口咁吃下去,真係好惹味。🔸炭燒頂級封門牛柳這個是性價比高的封門牛柳,因爲份量又係好多,一碟起碼有六、七大塊?味道方便,有肉味,稍有嚼頭。牛肉本身没什麽調

🔸小食拼盤

幾款食物味道不錯,即叫即炸夠新鮮。

🔸餐湯配酸種麵包

🔸沖繩柚子油醋烤雞肉南瓜沙律

🔸冬陰功波士頓龍蝦意大利粉

🔸炭燒頂級封門牛柳

這個是性價比高的封門牛柳,因爲份量又係好多,一碟起碼有六、七大塊?味道方便,有肉味,稍有嚼頭。牛肉本身没什麽調味,配合旁邊的醬汁就剛剛好。食得一讚的是,旁邊的配菜絕不馬虎。有哮蒜頭西蘭花和焗薯粒。西蘭花真係好讚,未食過呢一種長腳的西蘭花,而且好嫰!通常外面食的蔬菜都係好硬,不知道係未夠熟還是其他原因,但呢度就唔會出現呢個情況。

🔸百香果藍蝶花梳打

有儀式感的梳打。藍蝶花糖漿係自己倒落去的,睇住佢又透明變成紫藍色,好鬼靚。

🔸忌廉特濃朱古力

我的comfort drink! 好邪惡但係好好飲,他的忌廉絕不手軟,令到成杯嘢飲落口好滑。

🔸手作楊枝甘露

這個新甜品是店員推介給每一台客人的,所以我也試下。

又真係好好食喎!我本身已經好飽,但係都覺得佢好好食。可能因為甜品不太甜,食落去好清新,就算底部的奶凍都唔算甜,所以完全唔會覺得滯。果然冇介紹錯。

🔸榛子朱古力杏仁蛋糕

同楊枝甘露比,這個甜品會比較甜。稍炎朱古力蛋糕的朱古力味未算好強,不過鋪在外面的果仁碎係滿滿的真材實料, 真係贏曬,鍾意食果仁嘅一定會鍾意。

平時呢類價位嘅餐廳,食物通常都是精緻嘅份量。然而, 這裏每一道菜式都份量十足,沒有揸流灘。食完感覺好似吃了一頓自助餐,真係要抱住個肚離開,好滿足。

Dinner
Family love💕 make meal time table memorable.🍽..假日跟姨媽👩🏻‍🦱 撐枱腳的節奏,好耐冇試過見足4.5hrs 傾左咁耐計,時日太快 好似去返細個咁,人大左相處時間少左,趁住週末💫 揀左間將軍澳Cafe 來吃個tea☕️ 慢活一下,跟姨姨談談心,所以佢成日都話:生女好!😆木系設計,露天位置更開揚舒服,難怪下午茶時段都咁多人啊啊啊!排左一陣隊就可以入座,食物種類算多元化,價錢亦大眾化,每份小小可試多幾款,岩晒我呀。🔸百里香脆皮燒春雞 $180燒雞皮不太脆但肉質嫩滑,跟肉醬意粉 小小一碗卻份量十足配上大大條美式炸薯條🍟 份量十足,🔹Table特式樽仔奶茶🔸黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉 $124光滑細膩既意粉有松露香,加配楓糖堅果燕麥杯, 健康好味仲有不同nuts 🔹紅棗黑糖薑母茶🔸焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕 $93(呍呢拿雪糕),🔹焦糖忌廉爆谷咖啡加配蛋糕:🔸榛子朱古力杏仁蛋糕🔸開心果朱古力蛋糕🔸Table 雪糕咖啡布朗尼最後食左4款甜品😍,超滿足又愉快的下午喔!..×××××ש將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖..

🔸百里香脆皮燒春雞 $180
燒雞皮不太脆但肉質嫩滑,

跟肉醬意粉 小小一碗卻份量十足

配上大大條美式炸薯條🍟 份量十足,🔹Table特式樽仔奶茶

🔸黑松露煙肉野菌忌廉意大利粉 $124

光滑細膩既意粉有松露香,

🔸焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕 $93
(呍呢拿雪糕),🔹焦糖忌廉爆谷咖啡

加配蛋糕:
🔸榛子朱古力杏仁蛋糕
🔸開心果朱古力蛋糕

🔸Table 雪糕咖啡布朗尼
最後食左4款甜品😍,超滿足又愉快的下午喔!
×××[Table]×××
©將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖

2024-04-08 69 views
是日放假去到將軍澳中心,離遠已經見到長長嘅人龍排隊一間裝修好靚嘅木系cafe.一於試下先❤️是日餐湯+香蒜牛油手工酸種包$18麵包夠熱之餘有蒜蓉味,而且口感煙靭楓樹糖漿堅果燕麥杯$18呢個燕麥杯就係健康之選,入邊仲有提子乾,味道唔錯!莎當妮白酒煎焗龍脷魚,伴新薯+ 烤蔗筍仔+ 意大利陳年黑醋蕃茄莎莎$88龍脷柳煎得好Juicy,配埋烤蘆筍等配菜,再加埋黑醋蕃茄醬汁非常惹味。炭燒安格斯西冷牛扒$108一咬落已經勁香炭燒味!配埋醬汁,牛扒煎到七成熟,仲有熱辣辣新鮮炸起嘅薯條。飲品方面,叫咗Table 水果茶,啱晒怕甜嘅朋友,佢呢杯完全唔甜,好清新,仲可以加蘆薈或者椰果添!焦糖忌廉爆谷咖啡,咖啡味香濃爆谷夠脆!甜品叫咗焦糖香蕉窩夫伴雪糕添,窩夫即叫即整🙌🏻個人覺得CP值相當唔錯🙌🏻🙌🏻

是日餐湯+香蒜牛油手工酸種包$18
麵包夠熱之餘有蒜蓉味,而且口感煙靭

楓樹糖漿堅果燕麥杯$18
呢個燕麥杯就係健康之選,入邊仲有提子乾,味道唔錯!

炭燒安格斯西冷牛扒$108

甜品叫咗焦糖香蕉窩夫伴雪糕添,窩夫即叫即整🙌🏻

個人覺得CP值相當唔錯🙌🏻🙌🏻
2024-04-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Lunch
2024-03-29 449 views
好久沒來將軍澳,這次來才發現將軍澳中心開了這間環境幾適合打卡的cafe😳大概差不多2點來到,cafe外有一條長長的人龍,幸好大概排了15分鐘便能入座,原來2:30才有下午茶餐,2點來到只好點午餐 🫔 燒雞牛油果醬馬蘇里拉芝士墨西哥卷($78)墨西哥卷內的燒雞微辣,味道不錯,配了沙律及薯條🍟另外加了是日餐湯及香蒜牛油手工酸種包(+$18)南瓜湯香甜軟滑,而麵包則是薄切且用爐烤香 🥢 壽喜燒牛肉北海道咖喱蛋蓋珍珠飯($88)還是第一次見壽喜燒牛肉配咖喱,咖喱是日式帶辣的那種,沾不到咖喱的牛肉能吃到壽喜燒那種甜味,而滑蛋是挺滑的,也是加了餐湯及麵包;另加了楓樹糖漿堅果燕麥杯(+$18)果仁與楓糖漿幾香甜可口 🍰 榛子朱古力杏仁蛋糕配朱古力雪糕($68)榛子朱古力蛋糕比看上去要軟,加了榛子及杏仁粒口感不錯,原本是點了雲尼拿雪糕的,可惜已售完,所以改為朱古力味,朱古力雪糕是帶點微苦的,而馬卡龍則是薄荷朱古力味 🍵 燕麥奶抹茶(熱 / +$16)抹茶味甘香👍🏻且喝得出燕麥奶的香甜😆可惜沒有美美的拉花 🍹 玫瑰阿薩姆奶蓋茶(凍 / +$20)阿薩姆紅茶很香👍🏻且有玫瑰味,唯奶蓋太杰身,個人認為可以

🫔 燒雞牛油果醬馬蘇里拉芝士墨西哥卷($78)

🥢 壽喜燒牛肉北海道咖喱蛋蓋珍珠飯($88)

🍰 榛子朱古力杏仁蛋糕配朱古力雪糕($68)

🍵 燕麥奶抹茶(熱 / +$16)

抹茶味甘香👍🏻且喝得出燕麥奶的香甜😆可惜沒有美美的拉花

🍹 玫瑰阿薩姆奶蓋茶(凍 / +$20)

阿薩姆紅茶很香👍🏻且有玫瑰味,唯奶蓋太杰身,個人認為可以不用加奶蓋

*限時70分鐘
2024-03-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$162 (Lunch)
  • 燕麥奶抹茶
將軍澳開咗間新嘅Cafe😍,裝修有啲文青feel,打卡一流。晚市係散嗌,不過有得加錢upgrade嗌埋前菜、小食、特飲或甜品等等,用QR code落單都好方便~Burrata cheese沙律($88)OMG! 竟然有成舊burrata cheese!係成舊!撈埋黑醋汁超好食,性價比好高👍🏿👍🏿餐湯配酸種麵包(主菜+$28)個麵包有驚喜,熱辣辣又crunchy,仲有濃郁嘅蒜香味。酒香脆燒雞($188)因為隻雞係即叫即燒,所以要預等25-30分鐘。估唔到紹興酒味咁重😂,食起上嚟仲啲似醉雞,不過係燒過嘅醉雞,幾特別。炭燒頂級封門牛柳($208)牛柳非常厚身👍🏿 燒得啱啱好裡面呈嫩粉紅色,嫩而入味,一啲都唔韌。黑松露蛋黃醬炸薯條($58)見每枱都有嗌薯條,真係幾好食!炸到金黃色嘅薯配上濃郁嘅黑松露醬好味道超夾。。仲嗌咗Table水果茶(+$20)同荔枝綠茶(+$18)~每杯都可以加蘆葦、椰果🤗開心果朱古力蛋糕($68)開心果味幾濃郁,上面仲舖上開心果碎。蛋糕仲配上球雲呢拿雪糕,及兩粒咖啡味馬卡龍,性價比好高wow

Burrata cheese沙律($88)
OMG! 竟然有成舊burrata cheese!係成舊!
撈埋黑醋汁超好食,性價比好高👍🏿👍🏿

餐湯配酸種麵包(主菜+$28)
個麵包有驚喜,熱辣辣又crunchy,仲有濃郁嘅蒜香味。

酒香脆燒雞($188)
因為隻雞係即叫即燒,所以要預等25-30分鐘。

炭燒頂級封門牛柳($208)
牛柳非常厚身👍🏿 燒得啱啱好
裡面呈嫩粉紅色,嫩而入味,一啲都唔韌。

黑松露蛋黃醬炸薯條($58)
見每枱都有嗌薯條,真係幾好食!
炸到金黃色嘅薯配上濃郁嘅黑松露醬好味道超夾。。

仲嗌咗Table水果茶(+$20)同荔枝綠茶(+$18)~
每杯都可以加蘆葦、椰果🤗

開心果朱古力蛋糕($68)
開心果味幾濃郁,上面仲舖上開心果碎。

2024-03-23 107 views
一坐低話壞左咖啡機,冇熱但有凍,用餐時間70分鐘點餐QR code落單,點左兩個西冷,約10分鐘先來飲品,約20分鐘左右個西冷先上檯,一陣燶味,勉強食左一半(如圖),但真係燶到食唔落,反轉睇明明唔係太燶,但陣味真係好勁,望到出面長期有十幾人排隊,可能附近冇呢類型及同價位餐廳卦,但我應該冇下次二人坐位其中一邊係石屎櫈+一個能移動既cushion,同隔離檯係零距離,坐都坐得唔舒服😅整體係,食過一次就算系列😑
一坐低話壞左咖啡機,冇熱但有凍,用餐時間70分鐘

整體係,食過一次就算系列😑
西冷扒
2024-03-23
10 Minutes (Dine In)
$122 (Lunch)