Table (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖呢間cafe 佈置有田園風,好適合打卡,雖然不設預約訂座,但排隊不用好長時間,店員服務好高效率,等待⌛️途中已提供menu及QR code 下單,一坐下遞上飲品🥤和甜品,好周到!而且餐廳沒有加一,香港好少打卡cafe 不設加一🤠🤘🏻1. 香煎加拿大豚肉眼 拼車打芝士腸伴蜜糖芥末籽汁 配飯/意粉 🍝 HKD 882. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 1083. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)4. 每月精選果茶(冰🧊)5. 椰子香芋柴米露6. 小食:餃子7. 小食: 薯條🍟Total :270 小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡
Table (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖

2. 炭燒安格斯西冷牛扒🐂HKD 108
3. 飲品🥤黑糖薑母茶(熱)
4. 每月精選果茶(冰🧊)
5. 椰子香芋柴米露
6. 小食:餃子
7. 小食: 薯條🍟
Total :270

小編平日好喜歡先食碳水再食肉,今次試豚肉眼,大口大口肉不肥膩,今次食哂肉先食飯🤣 飯係用珍珠米!食埋小食薯條真係好飽! 至於安格斯西冷牛扒🥩 ,外邊充滿焦香味,口感好柔軟、綿密, 餃子個口感好特別,外層腐竹酥皮,入面有肉碎,呢種口感好新奇,絆住沙律菜感覺又會清新啲! 最後有椰子🥥香芋紫米露,唔好睇佢細細杯佢入邊仲有好多紫米同埋芋頭,所以口感好豐富,佢嘅甜度係剛剛好! 食完薯條再食返糖水可以解膩! 如果下次有多啲時間真係好想喺卡位嗰邊坐低好好打卡🤘🏻😏 想二訪!將軍澳是個好地方!🤣🤣 係cafe 唔洗加一又可以影到靚相真係性價比好高!

#將軍澳美食#將軍澳中心#將軍澳打卡#將軍澳餐廳#將軍澳cafe#將軍澳#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#tablehk#西餐咖啡店
2024-05-28 101 views
食評:近年,將軍澳愈見發展,不同類型的餐飲食肆應運而生,競爭激烈。最近,一間名為「Table」的新派西餐廳在將軍澳中心開張,吸引了不少居民及外區食客前往一嚐。首先提起環境,「Table」裝潢簡約時尚,以木製傢俬及白色為主調,清新明亮,別具時尚氣息,與區內大部分連鎖式快餐店格格不入,營造出歐陸咖啡廳的感覺,十分舒適怡人。再說菜式,店內提供一系列創新別緻的西式小食。首先試過的「英倫紳士炸魚薯條」,炸得金黃酥脆的魚柳入口即化,鮮嫩多汁,配上香港式的又薯又脆的薯條,頗有英倫風味。另一款「京醬煙燻鴨肉榲桴青瓜薄餅」,鴨肉軟嫩多汁,配合清新的青瓜及酸甜可口的京醬,口感豐富層次突出。在飲品方面,「凍湯力濃縮咖啡」勁度適中,不會過於濃烈;「凍Table玫瑰奶蓋咖啡」香氣優雅,奶蓋綿密細緻,入口甘香怡人,清新淡雅,實在令人垂涎三尺。最後嚐過的甜品,「焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕」,窩夫外酥內軟,香濃可口,配上滑順濃郁的雪糕,實在是人間美味。總括而言,「Table」的餐飲選擇別具創意,口味豐富,環境氣氛舒適優雅,服務周到親切,無論食客期望輕食下午茶,抑或略作小酌,都能為他們帶來難忘的用餐體驗,絕對物超所值,十
食評:

總括而言,「Table」的餐飲選擇別具創意,口味豐富,環境氣氛舒適優雅,服務周到親切,無論食客期望輕食下午茶,抑或略作小酌,都能為他們帶來難忘的用餐體驗,絕對物超所值,十分值得一試。
2024-05-25 105 views
星期六晚餐時間,一行四人嚟用膳,平時見夜晚好多人排隊,於是今日6點到達,順利直接入座。七點左右見到有人龍開始在外排隊,建議早點入座。🍲牛扒配薯條(七成熟):牛扒熟度恰到好處,亦煎得嫩口,連伴碟的烤蒜頭亦10分出色。 🍝黑松露大啡菇意大利飯:醬汁唔會過鹹,整體配搭不錯,十分推薦。🥗麻醬伴秋葵:跟住菜加錢配秋葵,一碟大約有五條,整體不過不失,可以一叫。🍕辣肉腸芝士pizza:面層鋪滿大量芝士,辣肉腸味道亦唔算十分之辣,值得一叫。🍹Table 冰茶:可以選擇椰果或蘆薈做底,有多種生果在內,唔算太甜,不錯。埋單大約$5xx左右,性價比高,下次會再次光顧。

埋單大約$5xx左右,性價比高,下次會再次光顧。

2024-05-25 60 views
將軍澳區開咗好多餐廳Cafe今次試Table, 裝修靚設計簡約風, 又有卡位坐得舒服前菜: 廚師精選餐湯, 餐湯係蕃茄湯, 湯濃稠滑溜, 手工酸包外脆內軟蒜蓉牛油夠香 點餐湯食一流胡麻醬秋葵 濃郁嘅胡麻醬與秋葵的清爽好夾。這道菜令人好開胃主菜: 炭燒頂級封門牛柳五成熟, 牛肉有炭燒風味而且肉汁豐富, 有嚼勁但唔會韌。配埋黑椒汁好惹味黑松露忌廉牛肝菌蝴蝶粉。黑松露香與牛肝菌的鮮味融合, 忌廉汁夠濃蝴蝶粉彈牙口感豐富三色醬雞翼 雞翼香脆, 保留肉汁配埋黑松露醬,蛋白醬,沙律醬, 啖啖肉黑松露蛋黃醬美式炸薯條薯條新鮮即炸脆卜卜唔油膩。黑松露蛋黃醬好香好濃黑松露味飲品:水果茶加蘆薈 茶底香配士多啤梨, 藍莓, 蘋果肉, 真材實料茶香好解膩玄米茶士多啤梨燕麥奶 玄米茶同士多啤梨好夾, 加上雲呢拿味,好豐富 燕麥奶更加係健康之選
將軍澳區開咗好多餐廳Cafe
今次試Table, 裝修靚設計簡約風, 又有卡位坐得舒服

胡麻醬秋葵 濃郁嘅胡麻醬與秋葵的清爽好夾。這道菜令人好開胃

黑松露蛋黃醬美式炸薯條
薯條新鮮即炸脆卜卜唔油膩。黑松露蛋黃醬好香好濃黑松露味

飲品:

水果茶
炭燒頂級封門牛柳
三色醬雞翼
Tiramisu
黑松露忌廉牛肝菌蝴蝶粉
2024-05-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
水果茶
炭燒頂級封門牛柳
三色醬雞翼
黑松露忌廉牛肝菌蝴蝶粉
2024-05-23 76 views
呢間西餐廳成日見到好多人排隊,搞到我一直都好想試吓,見到Menu有好多選擇,啱晒唔同人嘅口味。招牌酒香脆燒雞🍗見到係招牌菜式,就即刻揀咗呢款,外皮燒到非常脆身,一切開就有好多雞汁湧出嚟,雞肉無論係雞髀定雞胸都超級滑溜,一路食仲有陣陣嘅酒香滲出嚟,果然係招牌菜。炭燒頂級封門牛柳🥩另一款主菜揀咗份量意想不到咁多嘅封門柳,不得不稱讚餐廳真係好闊綽,而且質素超高,嗌咗五成熟,肉質啱啱好,非常濃郁嘅牛香味,呢款都好值得成為餐廳嘅招牌菜!白桃藍蝶花梳打🍹一向都好鍾意白桃口味嘅飲品,而呢度驚喜位係唔會好似其他白桃飲品咁甜,另外就可以自己添加蝶豆花味道嘅份量,見住杯飲品漸漸變色,真係啱晒打卡。玫瑰阿薩姆奶蓋茶🧋呢杯飲品絕對有驚喜,因為奶蓋係用咗燕麥奶整成,喺出邊甚少見到呢個口味嘅奶蓋,所以好香植物奶嘅味道,玫瑰嘅花香亦都好濃郁,同阿薩姆奶茶都好夾。榛子朱古力蛋糕🍰除咗升級前菜,亦都可以加錢升級甜品,是日精選蛋糕有幾款可以選擇,而呢款蛋糕鋪滿一粒粒嘅榛子,配合埋鬆軟嘅蛋糕,口感好豐富。心太軟🌰心太軟一上枱熱辣辣,一切開,中間嘅朱古力將就好澎湃咁流晒出嚟,另外仲可以選擇朱古力或者雲呢拿雪糕,呢份甜品賣相一

招牌酒香脆燒雞🍗

炭燒頂級封門牛柳🥩

白桃藍蝶花梳打🍹

玫瑰阿薩姆奶蓋茶🧋

榛子朱古力蛋糕🍰

心太軟🌰
心太軟一上枱熱辣辣,一切開,中間嘅朱古力將就好澎湃咁流晒出嚟,另外仲可以選擇朱古力或者雲呢拿雪糕,呢份甜品賣相一流,而且味道都非常好食。
2024-05-21 79 views
Table @ 將軍澳中心一間半open area的西餐+cafe可接受包場慶祝生日活動都幾適合一家大細family day星期日夜晚,要稍為排隊等陣位呢。住附近的可以考慮呢個外賣套餐。餐廳採用自助落單,大致上有前菜、沙律,主菜、pasta、pizza、蛋包飯等等,仲有好多飲品選擇。三色醬雞翼($68)雞翼入味又脆口烤雞凱撒沙律($88)稍嫌沙律菜太碎,不過份量十足。炭燒頂級封門牛柳($229)份量亦好足,封門柳好有肉味。香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架($208)黑毛豬煎得剛剛好,有肉汁又唔好太靭,呢個大推!Table 水果茶(跟餐半價$20)玫瑰藍蝶花梳打(跟餐半價$21)飲品全部都好ig-able呢!
Table @ 將軍澳中心

一間半open area的西餐+cafe

可接受包場慶祝生日活動

都幾適合一家大細family day

星期日夜晚,要稍為排隊等陣位呢。

住附近的可以考慮呢個外賣套餐。

三色醬雞翼($68)

雞翼入味又脆口

烤雞凱撒沙律($88)

稍嫌沙律菜太碎,不過份量十足。

炭燒頂級封門牛柳($229)

份量亦好足,封門柳好有肉味。

香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架($208)

黑毛豬煎得剛剛好,有肉汁又唔好太靭,呢個大推!

Table 水果茶(跟餐半價$20)

玫瑰藍蝶花梳打(跟餐半價$21)

飲品全部都好ig-able呢!

• 香煎西班牙杜洛黑毛豬
2024-05-19 4375 views
呢間店裝修就灰色工業風,再配搭舒服嘅木系風,仲有少少綠色植物🪵🌵作裝飾,設置又好舒服嘅卡位,所以今日同朋友過來食午餐,ᴍᴇɴᴜ選擇都多元化,飲品方面都有好多選擇,當然有我喜歡的☕️!ʟᴜɴᴄʜ (11:30 - 14:30 )🥩ᴄʜᴀʀᴄᴏᴀʟ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀɴɢᴜꜱ ꜱɪʀʟᴏɪɴ ꜱᴛᴇᴀᴋ炭燒安格斯西冷牛扒 $108西冷邊位使用炭燒烤過,中間仲有少少血色,大約7成熟左右,肉質好腍入口唔需要咬,配製咗一個特製燒汁,燒汁偏重口味,整個牛扒充滿燒烤風味,呢個價錢份量超級多,真係好抵食,如果牛肉味濃郁少少就更好味,但呢個價錢冇投訴!🤤ᴊᴀᴘᴀɴᴇꜱᴇ ꜱᴛʏʟᴇ ʙʀᴀɪꜱᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛʜɪɢʜ ᴡɪᴛʜ ᴊᴀᴘᴀɴ ᴋʏᴏᴛᴏ ᴄᴀʀʀᴏᴛ & ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ꜱᴀᴜᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ꜱᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ $78🍗日式京蔥甘筍什菌磨菇汁燴雞下脾配飯/意粉呢個餐我幾推介:雞髀🍗好大隻幾好食,肉質幾嫩滑,入口啖啖肉仲都幾Juicy,不會焗得太乾身,口感感受到油脂爆發,日式白汁類似平時食的雞皇白汁,比較杰身少少,上面加咗香草碎碎,而入面仲有甘筍碎粒和蘑菇,調味方面適中,雞髀配合意粉

ʟᴜɴᴄʜ (11:30 - 14:30 )

炭燒安格斯西冷牛扒 $108

🍗日式京蔥甘筍什菌磨菇汁燴雞下脾
配飯/意粉

呢個餐我幾推介:雞髀🍗好大隻幾好食,肉質幾嫩滑,入口啖啖肉仲都幾Juicy,不會焗得太乾身,口感感受到油脂爆發,日式白汁類似平時食的雞皇白汁,比較杰身少少,上面加咗香草碎碎,而入面仲有甘筍碎粒和蘑菇,調味方面適中,雞髀配合意粉整體幾ᴍᴀᴛᴄʜ!

兩款套餐都配咗日式芝麻醬沙律,感覺好ꜰʀᴇꜱʜ!

🧋ᴅʀɪɴᴋꜱ (餐飲轉指定飲品半價)☕️ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ 美式 $34 (少冰)

飲得出屬於日式炭燒味道,但濃度比較淡,所以好容易入口,即使不喜歡苦澀咖啡的人都可以接受。

🍵🥛凍玄米抹茶燕麥奶咖啡
(少冰,少甜)

玄米抹茶味度超級香濃,反而飲不到燕麥奶味,仲食到入面粒粒玄米抹茶粉,喜歡抹茶風味朋友必點!

🍬甜品
☕️🍨ᴛᴀʙʟᴇ ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ 雪糕咖啡 $52

ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ充滿粒粒棉花糖,香甜朱古力雪糕底下有朱古力brownies,倒進濃郁嘅咖啡𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨,可以中和甜味,甜品上仲有薄荷葉,混合一齊就似一個薄荷朱古力甜品,食完甜品感到好幸福!

✨呢間店生意超好喎,性價比高,平時食飯時段都要等大約30分鐘,直接店外面排隊就可以啦。
優惠方面: 網上落單,外賣自取可享全單88折(12%),如果住附近嘅朋友都可以食吓!

🧡Table (將軍澳)
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖

@tablecafehk

#Table #Tablehk #將軍澳美食 #西餐咖啡店
  • 日式京蔥甘筍什菌磨菇汁燴雞下脾 配飯/意粉
  • ᴛᴀʙʟᴇ ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ 雪糕咖啡
2024-05-19 3193 views
放工同朋友食飯,見到將軍澳中心有間開放式既cafe,裝修幾精緻,就去試下。座位闊落,待應都友善,整體觀感都唔錯。晚市都係坐滿曬,幾受觀迎。我地叫左兩個主食+兩個小食仲有飲品同甜品,食到滿載而歸😋封門牛柳非常高質,食完即刻又想再食第二舊。牛柳煎得啱啱好,肉質嫩滑,七成熟都非常容易入口。牛柳帶有炭氣,簡單配烤過既蒜頭同埋配菜非常吸引。海鮮好足料,龍蝦汁佈滿成碟意粉,每一啖都有龍蝦味,扁意粉軟硬度適中👍🏻餐湯蕃茄味濃,酸種麵包熱辣辣脆卜卜,好味長薯條好脆好香口,外脆內軟😋飲品同甜品都好多選擇,可以跟餐用優惠價加價,諗左好耐之後,揀左櫻花燕麥奶玄米抹茶同忌廉特濃朱古力,飲品完全無失望,兩杯野飲都好creamy,值得推介。甜品就揀左榛子杏仁朱古力蛋糕,成個蛋糕鋪滿晒榛子,好足料,蛋糕既口感好似雪糕咁順滑👍🏻🥩炭燒頂級封門牛柳 $262🍝龍蝦汁海鮮意大利扁意粉 $138🍞是日蕃茄餐湯+蒜蓉酸種麵包 +$38🍟美式炸薯條 $28🍰榛子杏仁朱古力蛋糕 $58🍵櫻花燕麥奶玄米抹茶 +$19🍫忌廉特濃朱古力 +$16
我地叫左兩個主食+兩個小食仲有飲品同甜品,食到滿載而歸😋

餐湯蕃茄味濃,酸種麵包熱辣辣脆卜卜,好味

長薯條好脆好香口,外脆內軟😋

🥩炭燒頂級封門牛柳 $262
🍝龍蝦汁海鮮意大利扁意粉 $138
🍞是日蕃茄餐湯+蒜蓉酸種麵包 +$38
🍟美式炸薯條 $28
🍰榛子杏仁朱古力蛋糕 $58
🍵櫻花燕麥奶玄米抹茶 +$19
🍫忌廉特濃朱古力 +$16
2024-05-14
$200 (Dinner)
2024-05-16 57 views
將軍澳中心地下嗰層有間cafe,主打多款西式料理,裝潢簡約,以木系為主,有唔少卡位,座得都幾舒服。平日到訪好多客,亦見有唔少人等外賣,睇嚟呢間都頗有名氣~ 主食有意粉飯肉,封門牛柳煮至七成熟,啱啱好,入口唔嚡,旁邊附上大大粒薯仔、秋葵等配菜,感覺無咁油膩。燒雞即叫即整,要等30分鐘左右,散發着淡淡嘅酒香氣,皮薄,脆身,肉嫩,半隻份量適合多人分享!相比之下大大力推介呢度嘅黑毛豬鞍,唔好睇佢個肉好似又白又嚡,咬落超級嫩,好有驚喜,性價比高,絕對值得一試。羊膝賣相好靚,有羊香氣,沾埋旁邊嘅番茄洋蔥薯蓉醬同配料令到整體味道昇華。記得留肚食甜品,呢度有好多款式,可惜有幾款已經賣晒,想食嘅要早啲去!慶祝生日嘅可以叫Memories,上面有件朱古力同芝士蛋糕,兩款味道濃郁,凍冰冰食好好味。飽肚嘅有窩夫,唔算好脆,偏軟,焦糖香蕉比利時口味夠哂邪惡🍌除此之外都有蛋糕同布甸。蛋糕包括榛子朱古力同提拉米蘇,個人更喜歡前者,粒粒堅果類可增添口感,後者雪到有啲凍,似係食緊雪糕多個蛋糕,建議放一陣先至好食😂 布甸有雜莓焦糖同咖啡焦糖,前者酸甜開胃,後者滑溜,鍾意前者多啲、心太軟熱呼呼,淡淡朱古力味,唔鍾意食朱古力

布甸有雜莓焦糖同咖啡焦糖,前者酸甜開胃,後者滑溜,鍾意前者多啲、心太軟熱呼呼,淡淡朱古力味,唔鍾意食朱古力嘅可以試吓。飲品方面會推玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕,季節限定,果然有料、Oreo香蕉奶昔同焦糖忌廉爆谷咖啡都唔錯,甜甜地而且適合打卡。
人均$80起|將軍澳|西餐|Table如果你要在將軍澳找到一家好吃的咖啡店,我有好推薦喔!這家位於將軍澳中心的Table,提供舒適的地方,讓朋友可以聚在一起度過美好的時光。拿破崙雞肉意大利粉 這個番茄味特別濃郁!雞肉加上酸酸甜甜的味道特別開胃🤤墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅Tacos巨好吃,就怕你們忘了叫這個了🫥裡面的牛肉料很足,加上牛油果,感覺沒有那麼邪惡了❣️美式炸薯條 撒上辣粉,點上番茄醬,是很好吃的小吃💕廚師精選沙律 這個也是推薦加購喔沙拉🥗很開胃,加上了油醋,新鮮極了。雪糕杯 這個很復古欸,雪糕上面淋滿了巧克力醬,很快變脆了👍口感不錯喔👀
香檳提子藍蝶花梳打朋友說這個藍蝶花巨好喝,沒有糖水味。
蜂蜜燕麥奶咖啡這個覆蓋了咖啡的苦澀味,很易入口欸。——————為食分界線——————📍Table (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfo
人均$80起|將軍澳|西餐|Table

如果你要在將軍澳找到一家好吃的咖啡店,我有好推薦喔!

拿破崙雞肉意大利粉
這個番茄味特別濃郁!
雞肉加上酸酸甜甜的味道特別開胃🤤

墨西哥辣牛肉芝士牛油果醬卷餅
Tacos巨好吃,就怕你們忘了叫這個了🫥
裡面的牛肉料很足,加上牛油果,感覺沒有那麼邪惡了❣️

美式炸薯條
撒上辣粉,點上番茄醬,是很好吃的小吃💕

廚師精選沙律
這個也是推薦加購喔
沙拉🥗很開胃,加上了油醋,新鮮極了。

雪糕杯

香檳提子藍蝶花梳打
朋友說這個藍蝶花巨好喝,沒有糖水味。

蜂蜜燕麥奶咖啡
這個覆蓋了咖啡的苦澀味,很易入口欸。

——————為食分界線——————
📍Table (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖

人均消費: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店 #香港美食 #香港探店 #香港必食餐廳 #將軍澳美食 #西餐咖啡店 #Table #Tablehk
2024-05-05 75 views
去將軍澳行街行到有啲肚餓,仲未諗到食乜嘢🤔,見到有間未到7:00已經排緊隊嘅西餐Cafe,自己就同朋友不如試吓🤨見咁多人排隊大約等咗四張枱就到我哋,時間都唔算等得太耐🤭主菜 +$38濃厚南瓜湯配蒜香酸包新鮮南瓜好濃厚,配一件烘過蒜蓉包,沾上蒜香味更加出南瓜嘅味道🤭香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架焗好熱辣辣嘅黑毛豬鞍,每啖好嫩口,肉質好juicy😍點上蘋果蓉提升了肉質鮮味,另有焗蒜頭🧄同西蘭花🥦好夾✨👍🏻order 即做,需時15~20分鐘✨燒美國頂級封門牛柳北海道咖哩蛋蓋飯牛肉係我一定必食,呢個重量級嘅封門柳超多份量,牛肉煎至半熟肉質鮮嫩,而且牛肉好重牛肉嘅羶味,非常高質😍✨食埋蛋包飯真係大滿足🤭白桃藍碟花梳打我就鍾意❤️白桃味飲品,呢一杯加入蝶豆花嘅顏色即刻變咗好靚嘅紫色好夏天嘅感覺,再襯埋個白桃新鮮清爽,而且唔甜🤭Table 水果茶呢一杯係小店經典特飲,有火龍果、菠蘿、士多啤梨、青蘋果🍏生果味果糖特別出,唔會太甜啱啱好😊

見咁多人排隊大約等咗四張枱就到我哋,時間都唔算等得太耐🤭

主菜 +$38

白桃藍碟花梳打

Table 水果茶

2024-04-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架
2024-05-03 73 views
成1點幾鐘,週圍餐廳都唔使排隊,係呢間排曬隊,所以有排埋一份,果然真係觀眾嘅眼睛係雪亮嘅,食物質素有水準。1. 炭香牛扒配薯條牛扒好tender,一啲都冇揸,而且好有牛味,仲要好大塊,估唔到一百蚊可以做到咁嘅水準,薯條炸到好香脆,真係好抵食,最緊要係真係好好味!2. 慢煮牛面頰(配飯)牛肉因為慢煮嘅關係好軟淋,牛味好香,個汁好香濃惹味,配上白飯真係一流。3. 凍奶茶同埋熱奶茶都好好飲,茶底夠香,奶味又重。4. 最後加咗三十幾蚊要咗件朱古力蛋糕同埋tiramisu,一定要加錢叫,真係好好食,尤其係個朱古力蛋糕,d nuts好香好好,正!

1. 炭香牛扒配薯條

2. 慢煮牛面頰(配飯)

3. 凍奶茶同埋熱奶茶都好好飲,茶底夠香,奶味又重。

2024-05-03 49 views
呢間將軍澳中心新開嘅Cafe,用上水泥牆裝修簡約,食物多款選擇,平日都大排長龍,性價比都不錯!🔺冬蔭功波士頓龍蝦意大利粉 $188龍蝦大大隻,肉質爽彈,最讚係個冬陰功醬汁,酸酸甜甜帶少少辣,開胃醒神!🔺炭燒頂級封門牛柳 $208封門牛柳揀咗五成熟,色澤粉嫩,牛味濃郁,入口鬆軟嫩滑!🔺是日廚師精選餐湯+香蒜牛油手工酸種包 @$48.0餐湯係蕃茄湯,入口Creamy酸酸甜甜,配搭手工做酸種麵包,口感煙煙韌韌!🔺奶蓋胚芽芒果沙冰 $42芒果味濃,香濃麥芽奶蓋,入口順滑!🔺TABLE 水果茶 $40 水果茶有菠蘿、乾橙,火龍果、藍莓多種水果,仲加埋粒粒椰果,入口非常清新!🔺心太軟 $78最後點少得甜品呢!心太軟朱古力,味道濃郁,配埋雲呢拿雪糕同埋爆谷,一冷一熱,口感豐富!

🔺冬蔭功波士頓龍蝦意大利粉 $188

🔺炭燒頂級封門牛柳 $208

封門牛柳揀咗五成熟,色澤粉嫩,牛味濃郁,入口鬆軟嫩滑!

🔺是日廚師精選餐湯+香蒜牛油手工酸種包 @$48.0

🔺奶蓋胚芽芒果沙冰 $42
芒果味濃,香濃麥芽奶蓋,入口順滑!

🔺TABLE 水果茶 $40

🔺心太軟 $78

最後點少得甜品呢!
2024-05-03 59 views
餐廳係新開木系小清新風格,週圍有綠色植物點綴,多個梳化位同卡位坐得好舒適。早餐中西式都有、午餐有意粉和蛋包飯、下午茶有 Pancake、焗薯等…..我就試咗佢哋嘅晚餐,無論係食物質素同埋賣相都好出色😍🐻熊啤啤冰檸檬茶 $50熊啤啤賣相相當可愛🥰打卡一流📸檸檬茶用玻璃樽另上,可以揀少甜或冇甜,真係有d唔捨得整溶隻啤啤熊😂🐚北海道刺身帶子海膽汁意大利飯 $158帶子超大粒好厚身,煎到金黃焦香,意大利飯索晒濃郁嘅海膽汁同芝士,口感超級Creamy!🐣招牌酒香脆燒雞 $188燒雞上枱酒味香濃,雞皮燒至金黃色,入口非常香脆,平時我都唔食雞皮都忍唔住食晒😂 雞肉更加係非常嫩滑,極力推薦必食呀❣️🥗65°C溫泉蛋巴馬火腿堅果沙律 $88沙律菜非常新鮮,入口爽脆,配搭巴馬火腿味道鹹香,仲有流心溫泉蛋同埋堅果,口感豐富!🍵燕麥奶抹茶 $32抹茶面層加咗燕麥奶所以變咗奶白色,不過抹茶味依然香濃,燕麥奶香滑,原來都幾夾㗎!🎂Memories $88生日就一定要點呢個甜品!可以寫上生日字句,仲有一張即影即有相片送返俾你,慶生一流🥳

🐻熊啤啤冰檸檬茶 $50

🐚北海道刺身帶子海膽汁意大利飯 $158

🐣招牌酒香脆燒雞 $188

🥗65°C溫泉蛋巴馬火腿堅果沙律 $88

🍵燕麥奶抹茶 $32

🎂Memories $88

將軍澳中心最近有間餐廳好受歡迎,坐落喺場嘅中間,主打西式菜、fusion菜、甜品❤️體驗舒適,座位亦有特色,🌟🌟🌟🌟🌟推薦比大家。好啱share plate👯‍♀️炭燒頂級封門牛柳 $246封門柳係極佳位置🐮每次食都有幸福感。Table 既封門柳煎得恰到好處,肉質嫩滑,五成熟剛好。較特別嘅係牛柳帶有炭燒香氣,有少少BBQ 風味。牛肉味濃郁,高質!簡單配海鹽己非常吸引🐂炸薯條 $0每逢星期一至星期四餐廳都有唔同嘅優惠,星期四就係任食炸薯條。😍🍟是日蕃茄餐湯+蒜蓉酸種麵包 +$38餐湯開胃。酸種麵包值得一試👍🏻冬陰功波士頓龍蝦意大利粉 $168有成半邊龍蝦好大隻🦞 蝦肉好爽,一定要食埋個龍蝦鉗,海鮮味重!結合左泰式同意大利嘅 fusion,冬陰功湯底當中既酸同辣完全激發出龍蝦既鮮味。而意粉吸收左冬陰功獨特既味度同埋龍蝦既鮮,提升食物層次。西京燒挪威三文魚扒 $138精緻菜式✨三文魚扒經過西京燒烹調方法,表面金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,三文魚都竟然能做出入口即溶嘅感覺!好佩服廚師嘅心機🥰 下面仲配了三色米,非常健康有營養價值👀三色醬雞翼 $68好滋味嘅小食,雞翼好酥脆,炸得啱啱好。疊得好高,好似一座

炭燒頂級封門牛柳 $246

炸薯條 $0

是日蕃茄餐湯+蒜蓉酸種麵包 +$38
餐湯開胃。酸種麵包值得一試👍🏻

冬陰功波士頓龍蝦意大利粉 $168

西京燒挪威三文魚扒 $138

三色醬雞翼 $68
好滋味嘅小食,雞翼好酥脆,炸得啱啱好。疊得好高,好似一座雞翼山咁😂 仲有三種滋味醬,分別係蛋黃醬,黑松露醬,千島醬!朋友食得好滋味,好啱分享!

熊啤啤冰檸檬茶 $50
Cafe 招牌飲品🐻 有一隻好可愛嘅熊熊,另外有一樽獨立嘅檸檬茶,比客人倒入去,黎個bear shower 🚿 其實呢一款菜式,能夠增加客人同餐廳嘅互動,令到我哋嗰日都專注享受食物。live in the moment 🥰

胚芽芒果沙冰 $42
新鮮成熟嘅芒果沙冰搭配上香滑奶蓋,好refreshing,芒果風味好濃郁,胚芽更增添了沙冰嘅層次。🥭

今日喺table真係渡過咗非常美妙嘅一晚,喺商場中央嘅環境,有個小樂園俾大家暫時忘記繁囂,享受食物。最鍾意座位設計好有特色,有一番儀式感。🥰