一開始看店名還以為是在元朗的大欖ʙʙǫ,原來是在銅鑼灣的串燒放題,而且是要親自落手燒的串燒,跟平時的燒肉有點不同,燒得好與否就要靠個人技巧了🤭⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<升級燒肉套餐> $288/ᴘᴘ120分鐘的任飲任食燒肉放題,跟平時燒肉不同,是以串燒形式燒烤,可以自行到外面的雪櫃取食物,肉類、丸類及蔬菜串燒都預先串好!跟基本燒肉套餐的主要分別是多了牛及羊的燒肉,個人覺得性價比也不錯!燒烤爐的火力充足,所以有足夠時間燒到多ʀᴏᴜɴᴅ,肉類及丸類串燒比想像中高質,台式花枝丸有粒粒花枝肉,芝味牛筋丸彈牙多汁,土匪雞翼是必吃,拿了好幾回來燒,燒到黃金色的雞翼皮脆內嫩🐥

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<升級燒肉套餐> $288/ᴘᴘ

$300 (Dinner)
2023-05-09 636 views
係IG見到呢間大欖串燒賣廣告,上網見到環境都唔錯,就同朋友去試下。星期六晚去到,有好多卡位,感覺舒服有空間。唔似出面啲放題地方坐得逼一逼有唔同餐可以揀,有牛🐮有豬🐷,我地當然係揀左燒牛啦外面有凍櫃,可以攞一啲丸,菜等等一定要試下啲土匪雞翼,不過就要燒耐啲。麻辣雞翼就麻麻地,可以專注其他雞翼上面 🤤牛🐮既質素都唔錯,切到好薄,容易燒,油香好夠,肉味濃郁,特別係牛舌,真係可以不停encore要讚下啲秋葵,幾新鮮爽口。其實間餐廳都算做得唔錯不過啲抽風就麻麻哋,食咗一陣發覺自己比油煙包圍着。成間餐廳都煙霧離漫 😅其實雖然我地選擇左放題,但係其實肉嘅選擇唔係好多。比起出邊嘅放題餐廳,肉嘅選擇真係可以得嗰幾樣。食食吓,發覺原來我哋最想食嘅牛舌竟然賣晒。(但係牛舌係其中一個主要牛既選擇)所以只好食其他既 😅 但係就令人失望個爐嘅面積就真係比較細,想一次過燒都有啲難度。特別係雞翼呢啲咁難燒得熟嘅食物,真係分分鐘要等好耐先食到。所以呢間餐廳嘅食物質素真係唔錯,但係其他嘅配套就可以再改善啲 👍🏻

有唔同餐可以揀,有牛🐮有豬🐷,我地當然係揀左燒牛啦

外面有凍櫃,可以攞一啲丸,菜等等

一定要試下啲土匪雞翼,不過就要燒耐啲。
麻辣雞翼就麻麻地,可以專注其他雞翼上面 🤤
要讚下啲秋葵,幾新鮮爽口。

其實間餐廳都算做得唔錯

所以只好食其他既 😅 但係就令人失望

2023-05-07 460 views
食飯慣咗唔影相當我寫手都冇問題第一次同老婆去新事物,好有新鮮感當時有海鮮盤而我唔食海鮮 整體係合格有餘第二次同老婆仔女去因為食過可以 當帶小朋友去室內BBQ食物少過第一 但味道不夑 都係可以再去今日第三次去變咗升級牛肉選擇嘢食比第二次去多咗但對太太和朋友喜歡食海鮮盤,就有啲失望食物都係OK的 但今日去到唯一缺點就係太大煙可能人多吧 未試過的,可以一試
食飯慣咗唔影相

食物少過第一 但味道不夑 都係可以再去

今日第三次去
變咗升級牛肉選擇
嘢食比第二次去多咗
但對太太和朋友喜歡食海鮮盤,就有啲失望
食物都係OK的
但今日去到唯一缺點就係太大煙
可能人多吧

未試過的,可以一試
港島隱世鐵板任食燒肉放題平時講起食燒肉,可能大家淨係會諗到幾間好出名嘅連鎖店,經朋友介紹下今次嚟咗一間位於銅鑼灣樓上鋪嘅一間任食燒肉放題! 環境清幽,間隔整理,而且唔會好大煙味!而且款式非常多同好衛生! 晚市任食燒肉套餐(升級版)$288一位牛既款式非常之多, 例如有牛小排, 安格斯牛頸脊, 一口牛粒, 牛胸腹, 牛舌等等, 都係比較上等既牛肉, 特別推介三角牛小排串, 油脂分佈均衡, 而且牛味十足, 只需要落少少鹽就夠. 而且牛舌有兩種, 一種係叫既薄牛舌, 另一種係勁厚既牛舌(係自助區到拎), 厚既牛舌真心勁推介, 啖啖肉好有質感, 完全唔鞋身.而自助區既選擇應有盡有, 目測大約都有30款左右, 而且值得一讚既係佢地既自助區係有玻璃櫃檔住, 要拎既時候先打開, 比我感覺非常注重衛生同乾淨,特別既款有燒台灣腸, 墨魚春卷, 秋葵,而燒菠蘿更係我最愛添,口味佢地都有講究, 例如一款雞翼, 佢地都有差唔多五種口味, 例如土匪, 川椒, 蒜香等! 非常出色!而且佢地都有自助沙律吧, 自助飲品區, 同醬汁區, 同埋蜜糖都可以任拎架!(好少地方有呢樣) 值得一讚美中不足既地方就係佢地個鐵阪爐偏

港島隱世鐵板任食燒肉放題

平時講起食燒肉,可能大家淨係會諗到幾間好出名嘅連鎖店,

晚市任食燒肉套餐(升級版)$288一位

美中不足既地方就係佢地個鐵阪爐偏細, 如果兩個人岩岩好, 但係四個人既話, 可能就會有d唔夠位既情況出現!呢個大家要注意一下!
2023-05-03
$288 (Dinner)
2023-05-03 438 views
呢度主打120分鐘任飲任食燒肉放題, 分喇係基本燒肉套餐(豬&雞), 美國安格斯牛肉套餐兩款唔同時段唔同價錢🤓 小食同套餐肉類都可以係QR code點餐, 其他串燒, 菜類, 飲品, 甜品都係出面既自助櫃拎😎今次我地揀左美國安格斯牛肉套餐($288)包既食物非常多, 牛肉既選擇都幾多, 當中我最鍾意係牛舌同牛小排🐮 串燒方面雞肉串同川椒麻辣雞中翼好惹味, 仲有羊架係勁高質😍 菜類當然係我最愛既翠玉瓜同蒜蓉韭菜最出色啦😉 仲有各式各樣既串燒同肉類都醃得好入味, 肉質都唔錯一啲都唔馬虎, 食到最後飽到食唔落甜品, 呢度有冰菠蘿, 雪糕, 泡芙😚 呢度既醬料都好豐富, 個人極力大推泰式酸辣醬, 酸酸辣辣點所有肉類都好食, 另外每張枱都會有孜然粉, 海鹽, 辣椒粉俾你去幫啲肉類調味😌 小食我地冇試曬, 食左鹽蒜雞軟骨, 手拍青瓜, 炸蠔, 炸麻糬波波都係唔錯既, 炸果啲都係熱辣辣😚飲品選擇相當之多, 當中都有幾款自家製既茶飲, 個人比較鐘意梔子四季春茶, 茶味香濃食完咁多肉飲返啖有助去油解膩🙂呢度既食物質素好高質, 用QR code 落單既食物都上得好快, 最緊要係夠多選擇, 想再食多啲既可

呢度既食物質素好高質, 用QR code 落單既食物都上得好快, 最緊要係夠多選擇, 想再食多啲既可以加錢去食海鮮🦞
2023-04-28
$310 (Dinner)
2023-04-28 252 views
升級燒肉套餐*Time : Mar 2023, Dinner Time*Price : $288 -HKD /人+1088海鮮盤*Place : 大欖串燒*Review : 大欖串燒不在大欖,反而在銅鑼灣,影完相吃放題食過夠。- 海鮮盤 :外加1088,龍蝦,凡立貝,蟶子等,份量是不小,味道不過不失- 串燒肉 :有雞有豬,超過20種,當中比較出色的是豬頸肉- 龍蝦 :就是海鮮盤的龍蝦,店員會幫你焗熟,肉是很厚,不過有點咸整體是普通,海鮮盤比較貴,倒是升級的套餐有日本蠔有和牛,一定食得飽大欖串燒地址 :銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室

升級燒肉套餐

*Time : Mar 2023, Dinner Time
*Price : $288 -HKD /人+1088海鮮盤
*Place : 大欖串燒

- 串燒肉 :有雞有豬,超過20種,當中比較出色的是豬頸肉

大欖串燒
地址 :銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
.今日相約朋友一聚,其中一個提議食呢一間。由於大家無咩特別諗法,咁就是旦啦🫢本身無咩期望,加上覺得任食應該都一般般,旨在大家傾下計咁。點知就係咁有驚喜啦🤩餐廳四月緊四人同行一人免費,我地4個叫左升級燒肉套餐(即除左豬同雞,仲有牛同羊可供選擇),每人$288,用埋優惠其實同基本餐差唔多價錢,即變相免費升級啦👍🏻用QR code落單,每次限點5款食物。我地順住叫,一開始主力叫牛(其實電話落單只有牛同羊架,其他出面自助)D牛睇色水都好靚,牛舌燒完好爽口,好食👍🏻另外出面拎的豬肉串都好唔錯。其實熟食都好好食包括炸雞賣,炸饅頭,一口芝士,青瓜,木耳..整體都好食值得去試下。加上可能平日,餐廳有客的,但整體都好靜,傾計都好似唔會嘈到隔離左右咁,係晚上同朋友食下野既好地方
今日相約朋友一聚,其中一個提議食呢一間。
由於大家無咩特別諗法,咁就是旦啦🫢
本身無咩期望,加上覺得任食應該都一般般,旨在大家傾下計咁。
點知就係咁有驚喜啦🤩
用QR code落單,每次限點5款食物。
D牛睇色水都好靚,牛舌燒完好爽口,好食👍🏻
另外出面拎的豬肉串都好唔錯。
其實熟食都好好食
包括炸雞賣,炸饅頭,一口芝士,青瓜,木耳..
整體都好食
值得去試下。
2023-04-25
2023-04-13 371 views
大欖串燒地址: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室想BBQ又唔想去咁遠,銅鑼灣原來都有間室內燒烤串串🤩,今日就試咗佢個升級燒肉套餐🍢$288。估唔到原來都幾多野食😌,開放式雪櫃唔單止放咗大量任拎任燒蔬果串燒; 雞翼; 丸類,食肉獸人士仲要可以用QR code🤗任點美國安格斯牛肉;手工串燒; 羊架等等等😋,而且每一塊都好肉質鮮嫩,大大塊,真係唔錯😚。個人就特別鐘意佢個招牌雞翼,有雞煲味; 土匪味和麻辣味🥰,啖啖都好入味,食到好開胃😎。#nicefoodie銅鑼灣—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #打卡  #大角咀 #香港口
大欖串燒
地址: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室

#nicefoodie銅鑼灣

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #打卡  #大角咀 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #燒肉 #串燒
朋友話想食燒肉放題,見到呢間銅鑼灣燒肉放題係大欖BBQ場形式室內市區版,唔使去咁遠就有得食到港式串燒!即刻試!環境都好乾淨舒服,配咗個小小嘅燒烤爐,串燒自己出去自助拎,仲有飲品任揀,自助醬料區同埋沙律,真心二百零蚊好多選擇,食過基本上肉類都好高質,唔會鞋口有醃製嘅味道,真心係好食🤤🍢升級燒肉套餐 $268 另收加一升級套餐係有牛肉食,普通就係雞肉同豚肉(包括美國安格斯牛肉、特選豚肉、日式雞腿肉+手工串燒+本地燒烤放題)🍢自助串燒咖喱魷魚 (7/10)好香,好有咖喱味,好爽口。叉燒串 (7/10)好入味,有黑椒香,肉質好軟腍。波蘭豬腩肉 (7/10)都好爽口,好有口感,一啲都唔鞋!泰式豬頸肉 (7.5/10)好香好有油脂,好彈牙,好好食!大推大推!🍴牛肉係QR code落單 有兩種口味 原味同蒜鹽特選牛舌(原味)(8/10)好爽口,好有牛味日式牛胸腹肉(串)(7.5/10)鹹鹹地好軟腍!美國安格斯牛頸脊 (9/10)食落去爽口,有油脂,好有牛味!美國三角牛小排 (9/10)油脂比較豐富,好軟腍,入口即溶,好好食!羊架 (10/10)厚切,肉質好嫩滑,唔會有臊味,有肉汁,好好食!溫泉蛋、芝

🍢升級燒肉套餐 $268 另收加一
升級套餐係有牛肉食,普通就係雞肉同豚肉
(包括美國安格斯牛肉、特選豚肉、日式雞腿肉
+手工串燒+本地燒烤放題)

🍢自助串燒

咖喱魷魚 (7/10)
好香,好有咖喱味,好爽口。

叉燒串 (7/10)
好入味,有黑椒香,肉質好軟腍。

波蘭豬腩肉 (7/10)
都好爽口,好有口感,一啲都唔鞋!

泰式豬頸肉 (7.5/10)
好香好有油脂,好彈牙,好好食!大推大推!

🍴牛肉係QR code落單

有兩種口味 原味同蒜鹽

特選牛舌(原味)(8/10)
好爽口,好有牛味

日式牛胸腹肉(串)(7.5/10)
鹹鹹地好軟腍!

美國安格斯牛頸脊 (9/10)
食落去爽口,有油脂,好有牛味!

美國三角牛小排 (9/10)
油脂比較豐富,好軟腍,入口即溶,好好食!

羊架 (10/10)
厚切,肉質好嫩滑,唔會有臊味,有肉汁,好好食!

溫泉蛋、芝士 (8/10)
溫泉蛋好有蛋味,芝士俾得好大方,好正😆

小食(8/10)
叫咗炸芝士炸吉列號炸薯餅都唔錯,新鮮即叫即炸!

蔬菜 (8/10)
有沙律之外,好多選擇有各式各樣嘅菇,食咗秋葵翠玉瓜燒菠蘿都好得😆!

推薦指數: 9/10
好耐冇食過咁高質嘅放題,食物好唔錯,服務好好,出餐快收碟都好快,環境闊落都好乾淨!
2023-03-31 477 views
今日黎同朋友慶祝生日🎉,黎食燒野食。第一次食,真係覺得物超所值。因為朋友生日,仲有香檳送,真係錦上添花🤗叫佐個有牛同生蠔既套餐,d 牛串燒真係好好食👍, 仲有羊架,大大舊,啖啖肉😋即使係出面唔洗加錢可以食到既食物,例如雞翼,金沙骨,都醃到好入味,真係好好食👍飲品有超過十款可以自取,一定有一款岩心水。最特別係有菠蘿冰,食到熱辣辣,食舊菠蘿冰真係好正😋星期五晚,任飲任食,都係人均三百幾蚊,真心超值💕
今日黎同朋友慶祝生日🎉,黎食燒野食。

星期五晚,任飲任食,都係人均三百幾蚊,真心超值💕
2023-03-30 327 views
想bbq之餘又想食串燒,便約友人一起串燒放題吃到飽,我們左選右選最後決定了大欖串燒。餐廳環境氣氛很好,抽煙系統非常不錯,沒有一點油煙味,點了升級燒肉套餐 $288,這個價錢不但可以吃美國安格斯牛肉,特選豚肉,手工串燒,還有任燒韓國生蠔😋我們都急不及待先在自助吧拿手工串燒,食物種類非常多,有肉又有蔬菜,還有很多不同醬汁自己調。腸仔,芝士腸,墨魚春卷,魚蛋BBQ不能少的食物,沾上蜜糖燒得卜卜脆,很有風味。多春魚,雞翼,牛舌,豬肉肉類都非常新鮮,而且醃得入味。翠肉瓜,韭菜,波蘿,牛油粟米粒食得太多肉,吃點菜減膩,大愛菠蘿,超級甜美😋再來qr code 可以任點的美食美國三角牛小排,安格斯牛頸脊,蒜鹽牛舌,串串牛胸腹肉,香草羊鞍簡直是滿足了我們食牛的慾望,牛肉都非常新鮮,鮮紅色,油花非常均衡,啖啖燒香味,吃不停口。還有一些特食小食,炸燒賣,手拍青瓜,酸酸的非常開胃,燒茄子,甜蕃薯仔,都非常香口美味。最後當然要燒生蠔,生蠔燒後特别的鮮美,口感爽滑鮮嫩。飲品也是任飲,最後其實還有雪糕,但實在吃不下了,下次一定要再來大戰美食😝
腸仔,芝士腸,墨魚春卷,魚蛋
BBQ不能少的食物,沾上蜜糖燒得卜卜脆,很有風味。
多春魚,雞翼,牛舌,豬肉肉類都非常新鮮,而且醃得入味。
翠肉瓜,韭菜,波蘿,牛油粟米粒
食得太多肉,吃點菜減膩,大愛菠蘿,超級甜美😋
再來qr code 可以任點的美食
最後當然要燒生蠔,生蠔燒後特别的鮮美,口感爽滑鮮嫩。
2023-03-28 263 views
今次我嚟到嘅大攬串燒真係唔錯,有好多好食嘅選擇,令我真係唔知揀咩好。首先要提嘅就係佢哋嘅雞中翼,真係好好味!肉質鮮嫩,配上啲醬汁,真係好開胃。而且佢哋嘅雞肉串都好正,食落口感唔錯。佢哋嘅一口牛,每塊牛肉都肉質鮮嫩,好吸引啊!羊架都值得一試,每一塊都好大塊,肉質鮮嫩,加上啲香料,味道更加出色。最後要提嘅就係佢哋嘅韓國蠔,真係好新鮮,肉質鮮甜,好好味啊!總括而言,大攬串燒真係好正,有好多好食嘅選擇,真係值得一試!

佢哋嘅一口牛,每塊牛肉都肉質鮮嫩,好吸引啊!

2023-03-24 385 views
風味十足 喺銅鑼灣嘅「大欖」串燒想BBQ又唔想去咁遠,銅鑼灣原來都有串燒食,燒起上嚟有啲似BBQ🤣午餐去食$248/人,任食兩小時😍仲可以任你換個鐵板,唔使一路食啲黑焦😂火🔥力十足,可以燒得好快,唔會要你慢慢食。個韓國蠔我覺得出色過牛😍,蠔🦪味夠。羊架味濃,羊肉又唔鞋口。重有好多款唔同串燒同飲品🥰推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8⭐️賣相(10⭐️滿):8⭐️味道(10⭐️滿):8⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):8.5⭐️地點(10⭐️滿):8⭐️[大欖串燒 (銅鑼灣)]📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室#lunch #lunchideas #lunchtime #午餐 #午餐時間 #午餐吃什麼 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #堂食 #takeaway #hkfoodpic #delicious #美食しい #食左先講 #852ig #香港探店 #香港美食 #香港好去處 #winsomelai
風味十足 喺銅鑼灣嘅「大欖」串燒

午餐去食$248/人,任食兩小時😍
仲可以任你換個鐵板,唔使一路食啲黑焦😂
火🔥力十足,可以燒得好快,唔會要你慢慢食。

個韓國蠔我覺得出色過牛😍,蠔🦪味夠。

羊架味濃,羊肉又唔鞋口。

重有好多款唔同串燒同飲品🥰

[大欖串燒 (銅鑼灣)]
📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室

#winsomelai
2023-03-20 328 views
位於大欖號BBQ場,以前一到秋天就會成日去幫襯港式燒烤。今次嚟銅鑼灣,試下係室內大欖燒烤串串,地方好大好整潔👍$248 午市升級任食,有安格斯牛及韓國蠔任燒。出面仲有雪櫃放左大量蔬果,串燒,雞翼,丸類。基本上港式燒烤有嘅佢都齊晒🤗醬汁以泰式蒜蒜甜辣醬最惹味💯📌特別推薦招牌雞翼,有雞煲味、土匪味、麻辣味,全部都好入味,燒完之後啖啖肉,起碼要食十隻😎📌韓國蠔多汁鮮味,大小適中。安格斯牛頸脊細細片,燒幾下就食得,牛味濃郁。📌牛舌點完又點,有原味及鹽味,爽口有嚼勁口感,一定要試。📌小食要QR code 點餐,香芋地瓜球,忌廉薯餅及溫泉蛋豬油撈飯必叫,燒肉拌飯最正!兩小時任食足夠兩人放任地食,烤爐火力好夠
位於大欖號BBQ場,以前一到秋天就會成日去幫襯港式燒烤。
今次嚟銅鑼灣,試下係室內大欖燒烤串串,地方好大好整潔👍
牛舌

麻辣雞翼

📌牛舌點完又點,有原味及鹽味,爽口有嚼勁口感,一定要試。
忌廉薯餅

兩小時任食足夠兩人放任地食,烤爐火力好夠
牛舌
麻辣雞翼
忌廉薯餅
2023-03-01 863 views
【大欖串燒】性價比好高既 2.5小時串燒燒烤放題佢地食物既款式同飲品都有好多 😆😆燒烤爐係用明火燒烤 有得較大細火力 都幾夠火喉🔥而且可以自己就住大細 唔驚燒燶野食😆我地今次係食燒肉升級套餐😈 (💰$288) 調料醬汁雖然選擇唔多 但好多串燒就咁食都已經好夠味😆😆 尤其係燒肉 一早已經醃好咗😆 必叫美國三角牛小排同埋日式牛胸腹炸物佢地都有好多款連炸燒賣同饅頭都有😳😳 而且so far 質素都幾好~~除咗係app可以落單 點炸物 同肉類之外 出面都有兩大個自助串燒櫃可以揀唔同種類既串燒 種類都算好多 可以任君選擇🤣🤣而甜品方面就有雲呢拿雪糕😋同埋冰菠蘿🍍🍍
【大欖串燒】

性價比好高既 2.5小時串燒燒烤放題
佢地食物既款式同飲品都有好多 😆😆

燒烤爐係用明火燒烤 有得較大細火力 都幾夠火喉🔥
而且可以自己就住大細 唔驚燒燶野食😆

我地今次係食燒肉升級套餐😈 (💰$288)

炸物佢地都有好多款

連炸燒賣同饅頭都有😳😳 而且so far 質素都幾好~~

甜品方面就有雲呢拿雪糕😋同埋冰菠蘿🍍🍍
$288 (Dinner)