2022-07-13 416 views
本身上網book左8半, 打黎confirm嗰陣問如果早到入唔入得, 對方話"做俾你" (好似好勉強咁), 結果去到有半個場係吉嘅, 到離開嗰陣都仲有好多位淨...食物方面:海鮮唔錯嘅, 都幾新鮮, 冇任何調味。但係量就好少, 每人得一件。串燒肉類都幾多, 基本上BBQ食嘅都有提供, 擺放整齊乾淨。個櫃嘅設計每次得一兩個人攞到野, 趟門要等一邊攞完先到另一邊, 如果人多就有排等。味道方面一個字----咸!!! d肉全部醃到勁咸, 食左一啖已經頂唔住。其實每枱都有調味粉, 根本唔醃都可以手機order食物好多都售罄............(8點前入座)飲品都係一般放題提供嘅大路野環境&服務:抽風麻麻地, 睇到成場好大煙。抽氣個罩好阻住食野, dup低頭就好易撞到佢, 可能係防止人唔小心掂到個爐?!收碟都收得幾快order左個雪糕見其他野都黎左, 雪糕好耐都唔黎就決定落多次單啦, 點知都係等左好耐。就叫侍應跟, 跟住佢就去拎左一個雪糕出黎, 話我地係分開2次落單嘅, 前後隔左n分鐘。雪糕任食架喎, 唔通佢地有policy個客落單要佢等x分鐘先可以起貨??? 雀巢雪糕咋喎。埋單俾完錢, 侍應
食物方面:

飲品都係一般放題提供嘅大路野
環境&服務:
收碟都收得幾快
埋單俾完錢, 侍應話俾返張單我地...跟住就係個埋單盤道倒左張單落枱就走左去
好好嘅待客之道呀
2022-07-12
$300 (Dinner)
  • 雞軟骨
  • 台灣腸
  • 花支丸
極抵食鮮活海鮮🦞霸氣游水西澳龍蝦!極多款串燒!-燒肉最啱一班人食,不過兩個人/拍拖食都啱,可以測試對方手勢,係燒肉定燒焦。特別係海鮮,不過唔知燒幾耐嘅話,都可以請教店員。而呢到一個個水池,養住哂啲生猛游水海鮮,呢個價錢真係抵玩。-🦞極上龍蝦活海鮮套餐C ($358 一位)- 鮮活海鮮包括龍蝦、鮑魚、北海道扇貝、北海道蠔、九節蝦、沙白,新開張蠔仲會升級,轉做令和之怪物,海鮮一人一份,另外有自助燒肉放題。1️⃣呢個價錢,有爆膏游水龍蝦,仲要係西澳嘅,肉質爽嫩,鮮甜Juicy,真係冇得輸。2️⃣仲有幾款活海鮮,果頭游緊水,呢頭就上黎。款款都非常新鮮,加啲蒜同辣粉,極惹味。3️⃣燒肉放題方面,出自助區任拎,一般都係一串串,例如熊本一口牛、香蜜叉燒、牛脷、川椒/土匪雞翼,非常方便。4️⃣調味料除咗港式必備蜜糖/蒜,仲有泰式酸辣/甜辣、辣粉、孜然粉、秘製醬油,一定夠惹味。-而其他活海鮮套餐,一樣任食燒肉,仲有唔同小食、炸物、飲品任飲,都係$268起,性價比超高。
極抵食鮮活海鮮🦞霸氣游水西澳龍蝦!極多款串燒!

🦞極上龍蝦活海鮮套餐C ($358 一位)

🥢銅鑼灣新開 $268起 網燒游水活海鮮串燒放題🥢我哋好鐘意食BBQ ,一間幫襯多年位於大欖涌的「大欖燒烤」最近在銅鑼灣開設分店,終於都等到在市區開分店,一開業即刻要過去撐場,同大家睇吓有咩唔同,好多朋友知道咗都話想試吓,喺銅鑼灣可以帶多啲朋友仔去食🥢Menu 價錢分為三級制,由海鮮盤的款式而定,最平的 $268 已經有4 款海鮮,及任食串燒共有53 款,仲有飲品就係出面雪櫃自由任拎🥢因為新開業仲係未有好多人知,裝修光猛而且冷氣夠曬凍,每檯用上日本直送的磯燒爐,第一次見任食燒烤用呢款爐具,好多人會問呢款爐咁細會唔會唔夠力,如果有去過日本的串燒居酒屋就知,呢款係用樽用Gas 火力夠猛之餘,燒出來的海鮮同肉類特別香,利申我哋日本食完都好鐘意,所以買咗個返屋企用,所以一睇就就知係好嘢嚟,而且餐廳抽風特別好,每檯都有獨立抽風系統,感覺空間仲好清新🥢龍蝦海鮮拼盤 (1份)今次點了「極上龍蝦活海鮮套餐」海鮮盤會包括,龍蝦、鲍魚、扇貝、蠔、蝦、沙白, 龍蝦出面會有個開揚魚缸位置,放滿活跳跳西澳龍蝦,仲有來自日本的令和の怪物生蠔,鮑魚等海鮮,每日新鮮直送,最誇張套餐竟然係俾超大隻西澳龍蝦,燒完出來超多
🥢銅鑼灣新開 $268起 網燒游水活海鮮串燒放題

游水西澳活龍蝦

海鮮盤

🥢龍蝦海鮮拼盤 (1份)
今次點了「極上龍蝦活海鮮套餐」海鮮盤會包括,龍蝦、鲍魚、扇貝、蠔、蝦、沙白, 龍蝦出面會有個開揚魚缸位置,放滿活跳跳西澳龍蝦,仲有來自日本的令和の怪物生蠔,鮑魚等海鮮,每日新鮮直送,最誇張套餐竟然係俾超大隻西澳龍蝦,燒完出來超多肉仲爆曬膏,另外鐘意沙白蜆,夠大隻厚肉,鮑魚燒出來非常軟熟,海鮮經過磯燒爐燒出來特別有種海鮮鮮甜香氣,帆立貝非常建議落牛油蒜蓉燒至剛熟新鮮嫩滑,另外龍蝦如果自己燒的時間需要15 分鐘,原來可以請師傅在廚房代燒或焗,慳返時間可以燒其他食材

🥢肉類
提供五十多款蔬菜肉類串燒,串燒同大欖串燒出品係一樣,個人食咗咁多年,最推介嘅係燒雞翼,因為燒出來皮脆肉嫩,香蜜叉燒粒,香蜜金沙骨,熱辣辣的叉燒係好甜好正的,燒汁雞肉串,有點似食泰式串燒雞的好味版本,咖哩魷魚翼都係必食,用磯燒爐燒出來自帶烤肉的焦香又快熟,明火燒出來真係唔同啲
海鮮盤

🥢另外值得一提嘅係同大欖燒烤一樣會提供蒜蓉牛油蜜糖,泰式青醬,孜然粉辣粉俾你調配個人口味,增加調味層次感,記得用QR code 點菜,仲有多款炸物,例如日式炸蠔,炸雞,玫瑰露辣雞翼尖等小食前菜
炸雞件

🥢飲品
出面有個大大雪櫃提供多款可樂,韓國汽水及茶類及紙包飲品,食完咁多燒烤記得雪櫃攞西瓜食,因為真係甜又起曬沙,即刻為喉嚨降溫

🥢粉絲表示今次體驗非常之好,睇住魚缸養住咁多海鮮,睇到都知道好新鮮,串燒唔洗講幫襯咁多年,質素一直都好滿意,而加分位係引入了日本磯燒爐,燒肉類海鮮都特別香口而且好快熟,可以嘆住冷氣食明火燒烤,而且抽風良好,食到咁有質素的海鮮,而價錢在銅鑼灣來講夠曬抵食,趁住剛剛開業一星期,而家冇乜人知,真係要快啲去book位

🥢極上龍蝦活海鮮套餐 Set C $358/ 位

📍 大欖串燒 (銅鑼灣鵝頸橋對面)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
  • 生蠔
  • 帆立貝
  • 燒孜然雞翼
2022-07-04 611 views
呢間新開嘅大欖串燒超出色嗌咗最貴嘅set c埋單都唔洗$400/1包龍蝦、鮑魚、日本蠔、元貝、大蜆、蝦龍蝦好大隻 勁多膏 肉質結實啖啖肉🤤日本蠔一啲腥味都冇 食落口爆哂汁 😢可惜同其他海鮮放埋一齊都係要燒 俾塊檸檬落去意義不明全部海鮮都好新鮮 除咗蝦 食落口有少少晦不過仲係彈口除咗本身每枱都有嘅孜然粉同辣粉 記得去配料區配搭個人口味任食方面唔算少 基本肉類同蔬菜 大部分串好哂方便燒 幾貼心 仲有少量水果同甜品有幾款特別想推薦一口和牛 超嫩一定要食 牛仔骨 係呀竟然有牛仔骨😋雞翼 釀得好入味 而且肉質好飽滿 完全冇雪藏味尖椒 呢個係我估唔到有得燒嘅😂唔係平時嗰隻綠色唔辣尖椒 而係翠綠尾端有勾辣尖椒 雖然幾辣下 但係啖啖肉連皮都好嫩口牛油金菇 好大份一啲都唔手軟 如果覺得唔夠味可以去配料區加料 連牛油都有得添😉手機點餐有少量炸物同燒好嘅食物炸物雖然款少 不過幾高質 炸雪糕一啲都唔厚粉 炸芝士夠融之餘唔會好濟熟串燒得三款 有韮菜 菠蘿 茄子 菠蘿意想不到咁淋咁甜 亦都冇諗過茄子呢啲咁費時嘅食物會燒埋俾你 不過真係有啲耐 要一開波就嗌😂熟食唔多 得兩款 有是日餐湯同糖水 不過冇乜人飲 可能食串
呢間新開嘅大欖串燒超出色
嗌咗最貴嘅set c埋單都唔洗$400/1

包龍蝦、鮑魚、日本蠔、元貝、大蜆、蝦
龍蝦好大隻 勁多膏 肉質結實啖啖肉🤤
全部海鮮都好新鮮 除咗蝦 食落口有少少晦不過仲係彈口