2024-09-09
日日lucnh出街食其實都可以食得好健康, ᴛᴀʟʟᴏʀᴇ就係我lunch時最愛買的外賣之一。 入面有好多唔同種類既健康餐可以簡。仲有我最鐘意既椰菜花飯,愈食愈健康Chicken Breast CauliRice $72雞胸配上椰菜花飯,入面仲有紫椰菜, 粟米和車厘茄都好爽甜,食入口好清新。雞胸煮完後都仲好juicy,配上椰菜花飯,好多蛋白質好健康Mixed Salad $68可以點3款沙律再砌埋一盒,今次點了南瓜,凱撒沙律和烤蝦藜麥個南瓜真係一定要食,煮到好軟身,食入口仲好多汁,而且好香甜凱撒沙律是配有雞肉的,所以唔會好單調,再配上特製的沙律醬,很惹味烤蝦藜麥是配上羅勒醬, 藜麥食入口脆脆的,口感已經一流,再配上羅勒醬味道更上一層樓Tallore’s Smokey Chicken Soup $40 (Small)個湯底係蕃茄湯, 酸酸甜甜的,很開胃。入面仲有好多材料,例如雞肉, 雜豆等,所以好出味整體來說Tallore既出品都好高質,食物味道好,份量又大份,真係好值得食。Tallore灣仔廈門街7號地下D號舖
Chicken Breast CauliRice $72
Mixed Salad $68
可以點3款沙律再砌埋一盒,今次點了南瓜,凱撒沙律和烤蝦藜麥
個南瓜真係一定要食,煮到好軟身,食入口仲好多汁,而且好香甜
Tallore
灣仔廈門街7號地下D號舖