2024-09-09 168 views
日日lucnh出街食其實都可以食得好健康, ᴛᴀʟʟᴏʀᴇ就係我lunch時最愛買的外賣之一。 入面有好多唔同種類既健康餐可以簡。仲有我最鐘意既椰菜花飯,愈食愈健康Chicken Breast CauliRice $72雞胸配上椰菜花飯,入面仲有紫椰菜, 粟米和車厘茄都好爽甜,食入口好清新。雞胸煮完後都仲好juicy,配上椰菜花飯,好多蛋白質好健康Mixed Salad $68可以點3款沙律再砌埋一盒,今次點了南瓜,凱撒沙律和烤蝦藜麥個南瓜真係一定要食,煮到好軟身,食入口仲好多汁,而且好香甜凱撒沙律是配有雞肉的,所以唔會好單調,再配上特製的沙律醬,很惹味烤蝦藜麥是配上羅勒醬, 藜麥食入口脆脆的,口感已經一流,再配上羅勒醬味道更上一層樓Tallore’s Smokey Chicken Soup $40 (Small)個湯底係蕃茄湯, 酸酸甜甜的,很開胃。入面仲有好多材料,例如雞肉, 雜豆等,所以好出味整體來說Tallore既出品都好高質,食物味道好,份量又大份,真係好值得食。Tallore灣仔廈門街7號地下D號舖

Chicken Breast CauliRice $72

Mixed Salad $68
可以點3款沙律再砌埋一盒,今次點了南瓜,凱撒沙律和烤蝦藜麥
個南瓜真係一定要食,煮到好軟身,食入口仲好多汁,而且好香甜

Tallore
2024-09-08 130 views
喺囍帖街附近搵食見到依間餐廳,有售賣沙律、湯、椰菜花飯等等,感覺非常健康,價錢唔貴,仲有位坐!可以坐低慢慢食,叉足電先走除咗單點,仲可以嗌套餐每日嘅沙律選擇都有好多款選擇沙律嘅時候,我實在太鍾意澱粉質,所以揀咗雞肉薯仔沙律同埋南瓜,超滿足!南瓜好甜,仲有粒粒南瓜籽,好好嘅配搭Caesar wrap驚喜之作,好巨型,但主要係餡料非常多!包咗好多生菜,而且菜同菜同肉中間,都有均勻嘅醬汁,每一啖都好滋味。食材夠新鮮,就係好食,生菜每片都好爽脆只要喺佢哋嘅社交平台留comment,仲可以有免費飲品。我超快手喺Google評分,咁就得到左免費嘅椰子水啦,開心

喺囍帖街附近搵食

除咗單點,仲可以嗌套餐
每日嘅沙律選擇都有好多款

The  Caesar  wrap

Caesar wrap
食材夠新鮮,就係好食,生菜每片都好爽脆

The  Caesar  wrap
2024-09-01 164 views
平時大魚大肉,今日同朋友經過灣仔就黎食番餐主打健康食材餐廳,岩晒做開運動同keep fit嘅胃口~ 估唔到又幾好味喎🥣西班牙凍湯有點似蕃茄湯底混小小南瓜湯嘅口感,黏口而且杰身,酸酸甜甜味道非常開胃🥢墨西哥卷餅 (The Club)招牌款式,有齊煙燻火腿、車打起司、培根、雞肉同埋生菜,配上自製蛋黃醬,同朋友都好鍾意食🥢自家製沙律可揀3款砌埋一盒,份量有點多,食唔晒呀。揀咗羅勒醬意粉配芝士、西蘭花煙肉、雞肉凱撒沙律都係綠色~ 勁健康🥣招牌意式雜菜煙燻雞湯有點似加入雜豆嘅羅宋湯~ 味道幾好🥢CauliRice我地就揀咗皇牌嫩滑雞胸,朋友話想食多啲蛋白質呀。個飯係用椰菜花飯配藜麥,夠飽又可以大大減低碳水化合物,仲有紫椰菜、溏心蛋、粟米、車厘茄,營養吸收夠平均有夠飽~ 好正

🥣西班牙凍湯

🥢墨西哥卷餅 (The Club)

🥢自家製沙律

🥣招牌意式雜菜煙燻雞湯
有點似加入雜豆嘅羅宋湯~ 味道幾好

🥢CauliRice
2024-08-28
Type of Meal
Dinner
2024-08-30 174 views
平時做運動必備protein餐🤪做gym人士有口福啦!自選沙律(三款)份量超多!!實係勁飽肚沙律好多選擇,我就揀咗芝士螺絲粉超濃芝士味,食落都好新鮮調味又唔會太重口味,超健康!嫩滑雞胸飯真係protein之選!雞胸肉份量都好多~仲有藜麥、粟米、蕃茄、溏心蛋食落都好fresh!勁飽肚!📍 Tallore地址: 灣仔廈門街7號地下D號舖電話: 23278630#灣仔美食 #香港美食 #增肌 #增肌減脂 #增肌減脂餐 #沙律 #健身餐 #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram
平時做運動必備protein餐🤪
做gym人士有口福啦!

自選沙律(三款)
份量超多!!實係勁飽肚
沙律好多選擇,我就揀咗芝士螺絲粉
超濃芝士味,食落都好新鮮
調味又唔會太重口味,超健康!

嫩滑雞胸飯
真係protein之選!雞胸肉份量都好多~
仲有藜麥、粟米、蕃茄、溏心蛋
食落都好fresh!勁飽肚!

📍 Tallore
地址: 灣仔廈門街7號地下D號舖
電話: 23278630

2024-08-26 143 views
呢間健康輕食店主打輕食~有沙律、捲餅、椰菜花飯~好啱做 gym 同keep fit嘅人食!叫咗雞捲同煙三文魚捲~兩個都超巨超多餡~不過雞肉有啲柴~比較推薦煙三文魚,有埋馬蘇里拉芝士奶同牛油果好食好多!而且係即叫即整~墨西哥餅皮微烤過,甜甜地幾好食招牌南瓜香草湯估唔到細size都已經好大碗!佢唔係平時好creamy嗰種,係落胡椒,甜甜辣辣咁不過佢椰菜花飯冇咩味~唔太好食Tallore (灣仔)灣仔廈門街7號地下D號舖

招牌南瓜香草湯

不過佢椰菜花飯冇咩味~唔太好食

Tallore (灣仔)
2024-08-26 73 views
前排好放肆 日日週圍食嘢 肥咗唔少, 身邊朋友都知我想減肥, 同事介紹我去呢間Tallore 湯品沙律小店, 呢間小店地點都好方便位於灣仔 廈門街, 地鐵站行幾分鐘就到。我哋2個人叫咗 一份自選沙律, 一份公司 墨西哥卷, 2支澳洲諾亞天然果汁。自選沙律我揀咗 吞拿魚沙律, 手撕雞薯仔沙律同凱撒沙。吞拿魚沙律: 吞拿魚係魚生粒 好新鮮 份量都唔少, 沙律菜加上沙律醬汁有少少黑椒味, 出嚟效果好嘢味。凱撒沙律: 清清地蔬菜為主加上火雞肉, 沙律醬汁甜酸度適中, 沙律菜青甜。手撕雞薯仔沙律: 手撕雞雞肉嫩滑 薯仔唔會過熟, 加上特製醬汁好惹味公司墨西哥卷:即叫即製 用紙包住切開兩件,食用時好方便, 餡料好豐富,有煙燻火腿,車打芝士, 煙肉,雞肉,生菜 配黑醋, 口感有層次,好大件好抵食。
自選沙律我揀咗 吞拿魚沙律, 手撕雞薯仔沙律同凱撒沙。
2024-08-18 83 views
朋友呢排keep fit 食得好健康 ,今日帶左我嚟到銅鑼灣試下呢間 沙律湯品小店, 入到食店店員好nice 好細心介紹沙律湯品, 最後我哋叫咗 一份自選沙律, 一份公司卡巴, 2支澳洲諾亞天然果汁自選沙律: 我哋揀咗凱撒沙律, 手撕雞薯仔沙律同 吞拿魚沙律 配橘子芝麻醬, 三款沙律都各有特色, 沙律菜爽脆, 手撕雞 醃過 好惹味, 三款沙律加埋 滿滿的 好大盒, 盒蓋差啲閂唔埋😂公司卡巴: 超大件, 即叫即制,佢係用墨西哥餅皮包住 雞肉,車打芝士, 煙燻火腿, 煙肉 及蔬菜類, 幾款 材料 好夾好好味👍

呢間健康輕食店主打沙律、捲餅、椰菜花飯做gym / keep fit人士必食!叫左兩份自選沙律 $68最多揀三款 份量十分驚人 一定飽肚 沙律非常新鮮 調味清新 唔會太重口味太有負擔感 除咗一般沙律菜 仲有螺絲粉/西洋米/南瓜呢啲健康澱粉類 亦有雞肉煙肉魚生呢啲蛋白質 營養好均衡壓軸出場有即叫即制嘅捲餅 非常巨型 兩個人share都得 墨西哥餅皮微烤過 包住蔬菜 好爽脆 夾埋微辣雞絲食 惹味飽肚又方便 味道好好仲有自家製嘅濃湯都唔好錯過店內主要做外賣 但都有少量堂食位置架

呢間健康輕食店主打沙律、捲餅、椰菜花飯
做gym / keep fit人士必食!

叫左兩份自選沙律 $68最多揀三款 份量十分驚人 一定飽肚
沙律非常新鮮 調味清新 唔會太重口味太有負擔感

壓軸出場有即叫即制嘅捲餅 非常巨型 兩個人share都得
墨西哥餅皮微烤過 包住蔬菜 好爽脆
夾埋微辣雞絲食 惹味飽肚又方便 味道好好

仲有自家製嘅濃湯都唔好錯過
店內主要做外賣 但都有少量堂食位置架
2024-08-12 128 views
這裡的店員都很親切,服務態度很好,以往每次到 這裡都是吃沙律,quinoa跟pesto pasta這兩款調 味很好,都是每次必點的,十分推介。 早幾天突然想試一試它們的wrap,然而一試便愛 上了,這星期幾乎每天都要吃一次。店員製作後都 會加熱,外皮會熱熱脆脆的,可是內裡的餡料都不 夠熱,店裡的位子亦比較少,所以經常外帶走,回 家黎焗熱一下。 第一次試的是The kale wrap $58 Kale+avocado+cucumber+homemade hummus+onions

2024-08-08 1038 views
20240805🌤️🔥Monday 🌹🏋️2024上半年自己太放縱,食得有點兒那個;除了靠做運動Keep Fit, 飲食習慣都好重要,今天開始選擇吃沙律。TALLORE HEALTHY FOODS 位於灣仔廈門街,TALLORE 多國菜小店,主打沙律及湯品,仲有TALLORE'S WRAP.🥗自選沙律最多可選3款=$68(1)Spinach with Mushrooms and Artichoke 菠菜蘑菇鮮薊沙律=鮮薊富含多種營養素,常見的膳食纖維,維生素及礦物質以外,還有特別的洋薊酸和綠原酸,幫助肝臟排毒;菠菜又鮮及嫩囗,蘑菇甜及香。(2)Classic Caesar 經典沙律=疏菜非常新鮮,混合雞肉, 含豐富蛋白質。(3)Pesto Pasta Salad with Blue Cheese 蒔蘿及藍芝士沙律=蒔蘿又稱刁草,有點辛香味,外國廚師們喜歡香料之一,再配以藍芝士, 有少少鹹味,好易入口。🥣Soup=$40Pumpkin and Sage Soup招牌南瓜香草湯=沒有味精,南瓜含胡蘿蔔素、維他命C及具抗氧化力;湯底夠熱,夠 Creamy 又帶點香草味, 每一啖都好香甜Yum 🍹
20240805🌤️🔥Monday 🌹
🥗自選沙律最多可選3款=$68
🥣Soup=$40
🍹Noah's Creative Juice +$22
澳洲諾亞天意果汁
挑選Orange Apple Guava Banana Pineapple Paw Paw Juice Smoothie
採用色彩玻璃樽裝, 不含糖精,不含人做色素,非常健康。
@talloresoups
🏫:G/F, HUNDREN CITY CENTER, 7-17 AMOY STREET, WAN CHAI
☎️2372-8630
Pumpkin and Sage Soup
Classic Caesar /Pesto Pasta Salad with Blue Cheese/Spinach with Mushrooms and Artichoke
Noah's Creative Juice
2024-08-05
$130 (Lunch)
  • Pumpkin Soup and Sage Soup
2024-08-08 220 views
唔知食咩嘅時候咁啱經過,聞到好香嘅味道,大大個餐牌放咗喺門口感覺唔錯就入咗去啦!嘢食方面📌自選沙律🥗最多可以揀三款㗎!手撕雞薯仔沙律呢一款薯仔味好軟,口感冰涼,薯仔入口即溶,至於手撕雞肉質細膩,油脂適中,鮮美含汁,不油都唔柴🥸地中海小米沙律🥗三款入邊我最鍾意!上網搵個原來佢對健康有好大幫助!對維持骨骼、賀爾蒙、新陳代謝和血糖都有幫助架🌟呢款沙律仲有加入提子乾和鷹嘴豆,層次好豐富💕角切吞拿魚沙律配橘子芝麻醬口感清爽且鮮美。吞拿魚的鮮嫩肉質與角切蔬菜的脆脆口感相互搭配,搭配上橘子的微酸甜味,讓整體口感更加豐富🌟芝麻醬的濃稠質地和香氣,整體酸甜適中,同時又帶有芝麻的香🤩至於湯品我就選擇咗招牌南瓜香草湯🎃我一直都好鍾意食南瓜同埋飲南瓜湯!!今次見到有都要試下,細soup估唔到都已經好大碗!口感好濃郁,最特別嘅係南瓜湯佢落埋胡椒吊味,甜甜辣辣,同平時飲開齋甜嘅感覺唔同🤩非常推介煙三文魚捲🫔佢嘅餡有好多!包括煙三文魚,馬蘇里拉芝士🧀,牛油果🥑,波菜苗,番茄🍅及青瓜🥒配自家製香草蒔蘿醬!!佢係即叫即整,有用紙包住!最推介嘅係佢入面爆餡。真係非常多嘅配菜,層次口感好豐富!推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟

嘢食方面

📌自選沙律🥗最多可以揀三款㗎!

手撕雞薯仔沙律

地中海小米沙律🥗

角切吞拿魚沙律配橘子芝麻醬

至於湯品
我就選擇咗招牌南瓜香草湯🎃

煙三文魚捲🫔

推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-08-05
$100 (Dinner)
  • Mixed salad
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥙🌯🥙🌯🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 嫩滑雞胸/煙三文魚椰菜花飯呢兩碗椰菜花飯份量好大份,個base喺碎粒椰菜花混入藜麥,上面鋪咗粟米、糖心蛋、紫椰菜、蕃茄、三文魚/雞胸。成碗椰菜花飯營養價值好高,除咗低卡路里之餘仲有慧富嘅蛋白質,非常好健康,絕對喺運動人士同OL們嘅人氣之選😋。🥢自選沙律(三款)$68細沙律可以揀三款,我就揀左南瓜沙律,藍芝士意粉沙律同埋菠菜蘑菇鮮薊沙律。南瓜好淋身,配埋南瓜籽同燈籠椒撈埋Feta cheese 一齊食味道更昇華。菠菜蘑菇鮮薊沙律味道好新鮮,調味適中😋。🥢南瓜湯南瓜濃郁creamy,暖暖地飲落口好香口👍🏻。😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥙🌯🥙🌯🥙 🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺️ Tallore (灣仔)灣仔廈門街7號地下D號舖#bakdiucafe #bakdiu灣仔 #bakdiu灣仔區#bakdiu素食

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥙🌯🥙🌯🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 嫩滑雞胸/煙三文魚椰菜花飯

🥢自選沙律(三款)$68

🥢南瓜湯
南瓜濃郁creamy,暖暖地飲落口好香口👍🏻。

😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥙🌯🥙🌯🥙 🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ Tallore (灣仔)

2024-07-27 137 views
Tallore's - 健康營養滿分的美味饕餮 - Tallore's提供多種健康營養的餐點,是追求健康飲食的您的不二之選。 - 招牌「高能量營養碗」,以意大利波隆那雞肉醬為主角,搭配新鮮沙律,營養豐富又美味可口。 - 可選配「Side Salad」,為您的餐點增添新鮮蔬菜的脆爽口感。 - 搭配一杯「Noah's Fresh Juice」,為全餐增添清新滋味,令人回味無窮。 - Tallore's位於Shop D, G/F, 7-17 Amoy Street Wan Chai,環境舒適優雅,是您品嘗健康美食的理想之選。 - 無論是忙碌工作日,或是悠閒週末,Tallore's都能為您帶來滿足味蕾又健康養生的美好體驗。
Tallore's - 健康營養滿分的美味饕餮

,環境舒適優雅,是您品嘗健康美食的理想之選。

1K
2024-07-22 185 views
我叫左一份公司卡巴,入面有好多生菜,香口既煙肉片,芝士,洋蔥,蕃茄,雞肉等等涵料,呢個真係好吸引咬落啖啖肉得黎又唔會好邪惡甘,生菜份量極多,卡巴份量超大湯品熱辣辣甘加入湯碗度,而且入面有好多牛肋骨beef rib soup真係推介,仲有紅蘿蔔粒同薯仔粒切好晒,好墨西哥feel,仲有其他湯好似南瓜湯,豆湯等等選擇。 飲品揀左好健康既kiwi peach入面真係飲落幾fresh唔會太甜,果汁黎計呢個係推介系列之一。

2024-07-20 190 views
每次經過都被那香味吸引著今天終於發現這香氣的出處這裡有很多不同的沙律配搭除了沙律 還有手卷和湯品今天我和朋友都點了自選沙律 可選3款 🛎️經典凱薩沙律➕手撕雞薯仔沙律➕蒔羅及藍芝士沙律 😍份量超多 比盒可裝的份量要多沙律菜新鮮爽脆 手撕雞醃得非常鹹香惹味 就是經過小店聞到的那種香味薯仔有皮香口又大塊 蒔羅及藍芝士沙律有螺螄粉 混合了藍芝士的奶香和鹹香味道 使人開胃🛎️ 經典凱薩沙律➕南瓜盛宴沙律➕手撕雞薯仔沙律朋友跟我點的幾乎一樣 只是她選了南瓜盛宴沙律烤南瓜質感綿密軟腍且香甜 🍵招牌南瓜香草南瓜打得很creamy 帶有很香的香草味🍵秘製煙燻雞湯材料很足 同樣香料味 所以很惹味...環境🏡 以為只是外賣店 原來也有座位 服務👨🏻‍🍳 態度友善 員工主動衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟...🛎️ 自選沙律 $68🛎️ 湯品 $40
每次經過都被那香味吸引著
今天終於發現這香氣的出處