Hiring
Monthly
$17,000-$23,000
Monthly
2021-05-23 140 views
見佢評分都幾高而星期日出奇地又唔洗排隊,咁就試試啦。咁第一次當然要食佢招牌既生雞蛋拌飯,天氣熱唔係好餓,份量小小地岩晒三文魚生雞蛋拌飯因為評價幾高,對佢既奇望都幾高,結果食完都唔知自己食緊咩,蛋白起泡好creamy,但一d蛋味都冇,好彩個飯會配咸豉油同飯素,完全係靠飯素既味道救番成個飯,不過如果係為左食飯素就唔洗比$65食呢碗冇蛋味既生雞蛋飯主菜唔得就試埋飲品,叫左杯鮮奶抹茶,如果中意偏苦澀既朋友就千祈唔試,佢鮮奶同抹茶既ratio係1:1,而且好甜,似比小朋友飲既味道,因為黎到見佢太多奶都心知不妙,冇影相
見佢評分都幾高而星期日出奇地又唔洗排隊,咁就試試啦。

三文魚生雞蛋拌飯

2021-05-23
$93 (Lunch)
2021-05-22 236 views
係OpenRice 見到梳乎厘既相好吸引,終於星期六既Lunch黎試吓。1點左右到大約等左15分鐘可以入座。用餐時間只有60分鐘,如果食完正餐先再上甜品,個人覺得要同時間競賽。另外餐廳本身空間比較細,2人枱比較迫。今次叫左4樣食物,包括招牌玉子燒,筷子捲,公司三文治同水蜜桃梳乎厘。招牌玉子燒$38共有3件,上菜時熱辣辣,好食既👍到筷子燒,因為menu上既圖片係2串,冇留意原來$38只係1串既價錢,呢點大家要留意,張圖有少少誤導人。公司三文治$78比想像中大碟,而且有薯條伴碟,薯條啱啱炸起,三文治都好足料,超出預期👍最後係主角梳乎厘,明明Openrice睇相係有3塊,點解而家會變咗得兩塊?😱雖然價錢係比之前平左少少,但由3塊變2塊即係加左價囉?而且梳乎厘一上枱,上邊果半邊罐頭水蜜桃太重,已經跌咗落嚟,根本都打吾到卡😭😭又整到個梳乎厘濕哂😭好失望,最後格硬放翻半邊水蜜桃上去影返張食物相,總括二個人$308埋單,黎個價錢可能會有其他更好選擇。
招牌玉子燒
筷子捲(一串價錢$38)
水蜜桃梳乎厘
公司三文治
公司三文治足料👍
招牌玉子燒
公司三文治
公司三文治足料👍
2021-05-13 231 views
我一早都想試下呢一間Tamago-EN,今日難得這晚有空行經一田,決定入去食晚餐。這間餐廳非常特别,memu 内的菜式以雞蛋為主題,每一道菜都有蛋的元素在內。五款玉子燒,每一條玉子燒配以不同配料,有蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、鱈魚子沙律及蟹肉,個人覺得蟹肉、三文魚子好好味,玉子燒得不會太乾,而我最推介蟹肉玉子燒,蟹肉非常鮮甜。主菜我揀左明太子三文魚忌廉蛋包飯,啲忌廉汁非常濃郁, 每一啖飯同三文魚嘅香味,三文魚小小鞋,但新鮮舊三文魚好厚,包飯嘅蛋係幾靚,味道也不差。 洛神花黑加倫子啫喱茶~洛神花同黑加倫子原來都好match,配埋啫喱好特別。

2021-04-26 244 views
一早就想試呢一間餐廳,與朋友一齊行一田,行完就食晚餐。五款玉子串燒$68(蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉)5 kind roll omelette skewer tamago 個人覺得蟹肉、鱈魚子沙律都好味,玉子燒得好濕潤。親子丼 $78Chicken and egg Don 雞肉嫩滑,滑蛋煮得剛剛好,份量都幾多。煙肉明太子忌廉意粉(配溫泉蛋)$78Bacon And mentai Cream pasta呢個配搭幾新鮮,伴入溫泉蛋,明太子煙肉同埋鮮冬菇,味道很好,食唔停口。焦糖香桃梳乎厘班戟$98 Caramel peach fuwa fuwa pancake$98 班戟好鬆軟,隨個人喜好加入焦糖醬。香蕉朱古力梳乎厘班戟$98 Banana chocolate fuwa fuwa pancake我喜歡朱古力味,一口香蕉一口pancake點朱古力醬一齊食,好夾。朋友喜歡水果味,較為清新一啲。價錢合理,食物質素唔錯。
一早就想試呢一間餐廳,與朋友一齊行一田,行完就食晚餐。

五款玉子串燒$68
(蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉)
個人覺得蟹肉、鱈魚子沙律都好味,玉子燒得好濕潤。

親子丼 $78
Chicken and egg Don
雞肉嫩滑,滑蛋煮得剛剛好,份量都幾多。

煙肉明太子忌廉意粉(配溫泉蛋)$78
Bacon And mentai Cream pasta

焦糖香桃梳乎厘班戟$98
班戟好鬆軟,隨個人喜好加入焦糖醬。

香蕉朱古力梳乎厘班戟$98

朋友喜歡水果味,較為清新一啲。

價錢合理,食物質素唔錯。
$200 (Dinner)
  • 明太子煙肉忌廉意粉
  • 玉子串燒
2021-04-22 211 views
試左滑蛋豬扒飯,一個兒童餐味道正常,沒有驚喜😐食飯時間很趕,入座後計一小時,諗下食乜,落單計20分鐘到,自己都唔敢慢慢食😕設每人最低消費,我帶一個三歲小朋友一齊食焗住叫2個餐,結果係浪費食物😢
試左滑蛋豬扒飯,一個兒童餐

味道正常,沒有驚喜😐

2021-04-19
$120 (Dinner)
2021-03-29 426 views
依間開左好耐,一直都未有機會試堂食睇完戲見到唔駛點等~終於試到依度蛋既做法都有好多但我地三個睇完戲都成一點,都好肚餓所以先叫一人一個飯先三文魚有三大塊,口感煎到過左火,比較硬身,而且亦都鹹左d蛋包飯個蛋都做得幾滑身,好彩隻汁唔算重味,唔會搶哂蛋味入面個飯係炒飯底,夠乾身黑咖哩都係第一次食,食落都係日式咖哩個種,但係都有咖哩香牛肉夠哂淋,而且都有好多舊下個人鐘意依個多d上面係生蛋黃,中間係發打左既蛋白生蛋黃食落蛋味唔出,有d 失望蛋白就似係食緊泡甘,其實係無味亦都無咩口感下面鰻魚就係正常,佢有額外比飯素同汁加埋係令個飯提升左始終依度係食蛋專門店,對蛋既質素都有d 期望但估唔到d 蛋蛋味唔重亦都唔算香下次再黎應該都係食甜品算~
依間開左好耐,一直都未有機會試堂食

睇完戲見到唔駛點等~終於試到

依度蛋既做法都有好多

但我地三個睇完戲都成一點,都好肚餓

所以先叫一人一個飯先

明太子三文魚忌廉蛋包飯

三文魚有三大塊,口感煎到過左火,比較硬身,而且亦都鹹左d

蛋包飯個蛋都做得幾滑身,好彩隻汁唔算重味,唔會搶哂蛋味

入面個飯係炒飯底,夠乾身

燉牛肉黑咖哩蛋包飯

黑咖哩都係第一次食,食落都係日式咖哩個種,但係都有咖哩香
牛肉夠哂淋,而且都有好多舊下

個人鐘意依個多d

特上鰻魚

上面係生蛋黃,中間係發打左既蛋白

生蛋黃食落蛋味唔出,有d 失望

蛋白就似係食緊泡甘,其實係無味亦都無咩口感

下面鰻魚就係正常,佢有額外比飯素同汁
加埋係令個飯提升左

始終依度係食蛋專門店,對蛋既質素都有d 期望

但估唔到d 蛋蛋味唔重亦都唔算香

下次再黎應該都係食甜品算~
2021-03-27
$110 (Lunch)
燉牛肉黑咖哩蛋包飯
2021-03-28 202 views
中午多數勁多人,今日好好彩,去到雖然排隊,但一位即刻有位。我叫咗個吉列蠔蛋丼。吉列蠔肥美!點埋佢d柚子醬一流!因為吉列本身就有油同脆皮,而隻柚子醬好清新,refreshing 嘅味道,加落隻蠔度,間直係極配合。令本身吉列果種油膩感減到最低!可惜⋯⋯果滴醬,就猶如幾粒鼻屎初埋咁細粒。可以睇下我張圖,隻碟仔上綠色果粒就係了。碗野一共三隻蠔,將一粒咁細嘅醬一分為三,即係一隻蠔用一粒鼻屎大既醬送。其實,碗飯收得人一百零八蚊,粒醬又幾好味,比多少少都唔怕啦,咁孤寒做乜呢,我唔貪心,俾多一倍,等我一隻蠔有兩粒鼻屎送已經正好多。
中午多數勁多人,今日好好彩,去到雖然排隊,但一位即刻有位。
可惜⋯⋯
果滴醬,就猶如幾粒鼻屎初埋咁細粒。

2021-03-22 184 views
今日食評有✍🏻Tamago-EN@yoho mall試食指數⭐️⭐️⭐️⭐⭐店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐侍應態度⭐️⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) ·屋苑停電半日連杯面都淥唔到一定要落樓食飯🤫去我一直都幾鍾意的Tamago-EN🍝·今日點咗香濃海膽忌廉意粉(配有味噌湯及沙律)·海膽有一舊在面,份量配合意粉的價錢要食海膽就去刺身店啦😆·香濃忌廉的確名乎其實汁包住哂意粉食到底都有汁剩·意粉多哂熱·漏咗介紹意粉上的溫泉蛋Yummy 🤤 ·主食太正味噌湯及沙律其實都唔錯但都俾主食搶哂fo 🍝·介紹到咁⭐⭐⭐⭐⭐你哋快啲去試下啦🍝🤤·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Tamago-EN@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐⭐
店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
屋苑停電半日
連杯面都淥唔到
一定要落樓食飯🤫
去我一直都幾鍾意的Tamago-EN🍝
今日點咗
香濃海膽忌廉意粉
(配有味噌湯及沙律)
海膽有一舊在面,份量配合意粉的價錢
要食海膽就去刺身店啦😆
我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-03-22
$119 (Lunch)
  • 香濃海膽忌廉意粉
2021-03-15 140 views
咖喱牛肉蛋包飯其實招牌係蛋作賣點,個醬汁好好味,好出色!牛腩腍,好香,都好多份量咖🥰🥰整得好好味😋賣相已經吸引,估唔到内涵蓋面👍🏻😝朋友叫左吉列蠔井飯,呢個就麻麻地,個蠔好鹹同唔新鮮,番炸咁。不過個餐湯嘅蕃茄粟米湯就幾好喎,幾特別!
咖喱牛肉蛋包飯
咖哩牛蛋包飯

2021-03-11
Type of Meal
Dinner
咖哩牛蛋包飯
之前飲食誌介紹過這間以「蛋」為主題的日本餐廳,但一直找不到機會去試試。今天終於有機會去形點,我作為一位「蛋」控,當然要入去品嚐下。這間餐廳什麼「蛋」料理都有,包括玉子燒、太陽蛋、荷包蛋、滑蛋丼、蛋包飯、生雞蛋拌飯等等。而且種類也不少︰飯、意粉、全日早餐、甜品、三文治、沙律,連漢堡都有。真的除了飲料外,什麼種類都有「蛋」,完完全全同它的名字一樣「たまご園 (蛋園)」。宮崎和牛漢堡配太陽蛋 $128薯條是熱辣辣的,牛漢堡厚厚地好有口感,而且煎得剛剛好,又不乾又不濕,很好味。太陽蛋是流心的,同漢堡一起食,真的絕配。煙肉明太子忌廉意粉 $78食意粉之前一定要將溫泉蛋弄破,再攪拌均勻,這比分開兩個食更香更滑。煙肉同蘑茹好出味,但就不太食得出明太子。

宮崎和牛漢堡配太陽蛋

宮崎和牛漢堡配太陽蛋 $128

煙肉明太子忌廉意粉
煙肉明太子忌廉意粉 $78
煙肉同蘑茹好出味,但就不太食得出明太子。
Other Info. : P.S. 如果大家在形點食這間餐廳時,一定要留意您下單後,店員有沒有比單據您。為什麼我要在這強調?因為我和朋友下單後30分鐘內沒有收到單據,先發現原來店員是沒有下單......(那位店員小姐在下單時還問得好詳細︰『要不要加錢轉餐?要不要飲料?』),好彩經理有跟進,10分鐘後就有野食。
2021-03-07
$226.6 (Lunch)
宮崎和牛漢堡配太陽蛋
煙肉明太子忌廉意粉
2020-12-28 112 views
好啦 呢間真係幾有特色點都要寫低 下次再試我想食既野周末行完山 入元朗影完紅葉就去左形點搵食呢間好別緻 由裝修到每道食物都同蛋有關我點左咖哩牛蛋包飯蛋包飯做型 睇相已經賣點裡裡個炒飯 (我掛住食 唔記得影底) 係菇菌炒飯炒飯個硬度似食risotto 但好食我佢個咖哩比我想像中冇咁甜 小甜味道剛剛好佢仲有個特色 係黑咖哩 我朋友點的 也說起初意為係墨魚汁 但原來唔係呢個等我下次再試先知。。另外,我真係最想點係佢個兒童餐我見menu話只限兒童點 又擔心份量小 冇點到但係 我發現隔離枱個大姐點了 竟是成人份量 絕對食得飽 價錢平過一碟咖哩飯喎而且最岩試緊低醣飲食減肥人士 冇飯 但有大大塊漢堡扒 八抓魚腸仔 沙律 蛋 同 好多材料 好豐富唉 好後悔冇厚住面皮點呢個兒童餐呢間野款式唔算好多花款 最合適有選擇困難症既我但志在貼題 都係蛋 價錢中上啦可以再試ge
好啦 呢間真係幾有特色

炒飯個硬度似食risotto 但好食我
佢個咖哩比我想像中冇咁甜 小甜味道剛剛好

佢仲有個特色 係黑咖哩 我朋友點的
也說起初意為係墨魚汁 但原來唔係
呢個等我下次再試先知。。

另外,我真係最想點係佢個兒童餐
我見menu話只限兒童點 又擔心份量小 冇點到

最合適有選擇困難症既我

但志在貼題 都係蛋 價錢中上啦
可以再試ge
2020-12-14 202 views
終極TKG生雞蛋拌飯$39TKG 意思是日本傳統營養早餐,此店使用為日本沖繩新鮮雞蛋,蛋黃非常濃郁,蛋白打至鬆軟的口感,日本米配上飯素及日本醬油。碎金鎗魚腩+28魚腩不夠肥美,非常淡淡的味道,不建議加配。五款玉子燒$68蕃茄仔:蕃茄仔很鮮甜海藻醬:海藻醬是海葡萄製成,而海葡萄是植物中的魚子醬,聽說是日本沖繩人長壽抗癌秘訣親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉朋友吃的,賣相非常好👍🏽 玉子燒用串燒的方式吃挺新鮮就是。海蝦明太子忌廉意粉$88比拌飯出色多了,每條意粉有著濃濃的醬汁包住。海蝦都是急凍蝦啊,汁醬及菇類非常出色就是了。原味梳乎厘pancake$78是幸福甜甜的味道,價錢算是可以啦。餐廳的裝潢很有特色,連天花橙也是精心設計的雞蛋形狀🤗
終極TKG生雞蛋拌飯$39
碎金鎗魚腩+28
魚腩不夠肥美,非常淡淡的味道,不建議加配。

五款玉子燒$68
蕃茄仔:蕃茄仔很鮮甜

海蝦明太子忌廉意粉$88

原味梳乎厘pancake$78
是幸福甜甜的味道,價錢算是可以啦。

餐廳的裝潢很有特色,連天花橙也是精心設計的雞
蛋形狀🤗
2020-08-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 海蝦明太子忌廉意粉
2020-12-13 347 views
喺商場搵到間專食沖繩雞蛋嘅店就試吓🥚 蛋呢樣食材,做主食定甜品都得好百搭,最中意就緊係要日本蛋😋 燉牛肉黑咖喱蛋包飯 $118 令我好驚喜,第一次食黑蚊蚊咖哩,香濃得黎小小甜嘅日式咖哩味道,加上燉得夠淋嘅牛肉,岩晒好肉人士😋我揀嘅 明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98 啲忌廉汁充滿明太子😍 令每一啖飯同三文魚都有明太子嘅香味伴隨😙 三文魚未係好有油香,同新鮮,但就有勁舊三文魚,量就俾得好足👍🏻 包飯嘅蛋係幾靚,但未去到超有蛋香👀一齊都叫 焦糖奶昔 $48 用上新鮮蛋黃打出嚟嘅奶昔特別重蛋香,但對我來講可以落多啲焦糖,唔夠甜度😛店內好少位,而啲枱都係比較細嗰啲長方枱,放兩碟野先經冇乜位😅 但整體食物都唔錯,係旺角都可以再食👍🏻

焦糖奶昔

Type of Meal
Dinner
2020-11-29 147 views
蛋全部都係蛋 來自新加坡嘅人氣日式蛋料理Tamago-EN🥚裝修主要係白色同橙色配搭, 無論係天花吊燈定係牆身既Decor, 都以雞蛋作為元素, 再加上所有菜式都嚴選日本沖繩直送新鮮雞蛋烹製🍳🍝煙肉明太子忌廉意粉 (配埋湯同沙律🥗)原來好大碟啊~份量好足😅其實一個女仔應該食唔晒 同媽媽一樣, Luca 好鐘意麵食 , 尤其加埋忌廉汁, 佢放學勁肚餓, 都食左1/2啊 ~🐙大阪燒風八爪魚捲超巨型玉子燒🤩入面係滿滿既八爪魚切粒蛋卷上面超多燒汁、沙律醬、紫菜同埋木魚唔食蛋既Luca都食左1/3 😱 當然唔少得Luca 最愛既甜品 🍓士多啤梨梳乎厘班戟🥞估唔到既係, 呢度既梳乎厘拍得住係日本食咁好味😋軟林林但唔算太空氣感 , 食落去都好實在加上唔算太甜既士多啤梨醬媽媽雖然放心比Lu食, 但佢幾乎自己食晒一碟丫😅 Luca 有佢愛既梳乎厘, 媽媽竟然仲可以飲返杯珍珠奶茶, 真係真係好正呀 😍 🍳 #旺角 #朗豪坊 L4 Shop 08🍳 #北角 #北角匯二期 Shop 216-217🍳 #元朗 #型點I Shop 2060.#tamagoen #tamagoenhk #japanesefood
蛋全部都係蛋
來自新加坡嘅人氣日式蛋料理Tamago-EN🥚
裝修主要係白色同橙色配搭,
無論係天花吊燈定係牆身既Decor, 都以雞蛋作為元素,
再加上所有菜式都嚴選日本沖繩直送新鮮雞蛋烹製🍳

🍝煙肉明太子忌廉意粉 (配埋湯同沙律🥗)
原來好大碟啊~份量好足😅其實一個女仔應該食唔晒
同媽媽一樣, Luca 好鐘意麵食 ,
尤其加埋忌廉汁, 佢放學勁肚餓, 都食左1/2啊 ~

🐙大阪燒風八爪魚捲
超巨型玉子燒🤩入面係滿滿既八爪魚切粒
蛋卷上面超多燒汁、沙律醬、紫菜同埋木魚
唔食蛋既Luca都食左1/3 😱

當然唔少得Luca 最愛既甜品

🍓士多啤梨梳乎厘班戟🥞
估唔到既係, 呢度既梳乎厘拍得住係日本食咁好味😋
軟林林但唔算太空氣感 , 食落去都好實在
加上唔算太甜既士多啤梨醬
媽媽雖然放心比Lu食, 但佢幾乎自己食晒一碟丫😅

Luca 有佢愛既梳乎厘,
媽媽竟然仲可以飲返杯珍珠奶茶,
真係真係好正呀 😍

🍳 #旺角 #朗豪坊 L4 Shop 08
🍳 #北角 #北角匯二期 Shop 216-217
🍳 #元朗 #型點I Shop 2060
#tamagoen #tamagoenhk #japanesefood #雞蛋料理 #雞蛋控 #日本料理 #たまご園 #新鮮たまご #沖縄県直送たまご #たまご料理
2020-11-26 113 views
🥰🥰中意食日本蛋既你就一定唔可以錯過喇,雖然店鋪可以坐既位唔多,但因為用餐時間係有1小時,所以其實都唔會等太耐~ 但留意返,因為還檯速度快,所以你拎左飛記得唔好行開,因為一跳左number 你就要重新排過隊喇😁 整體既食物份量都好夠~ 而且我見佢地既甜品都好多人叫,不過叫得太多咸食,所以都係留返下次喇。另外,如果你本身有小朋友想帶佢食野,呢間真係唔錯既選擇呀,價錢唔算貴,而且食起上黎味道同用料都安全健康❤❤