Hiring
Monthly
$17,000-$23,000
Monthly
2020-11-24 128 views
呢一間位於元朗yoho Mall 嘅Tamago-EN 係我哋一家嘅至愛幾乎每次去形點行街 都會想食呢一間主打日本雞蛋菜式嘅餐廳餐廳嘅裝修非常qq 大人細路都咁鍾意餐廳所用嘅雞蛋都係來自日本沖繩 全部由農場空運直送 加埋uv消毒 確保衛生就算畀小朋友食流心蛋都同樣放心餐牌上面嘅菜式非常多元化有日式西式同甜品等等呢一個《五款玉子串燒》有蕃茄仔 海藻醬 親子三文魚 蟹肉 同埋鱈魚子沙律五款口味當中我最鍾意蟹肉肉子串既能夠食到甜甜嘅玉子 亦能夠品嚐到蟹肉嘅鮮甜《終極TKG生雞蛋拌飯》 賣相相當可愛蛋白發成雲朵形狀 中間放上咗橙紅色嘅生蛋黃另外仲可以隨個人口味加上配料今次加了碎金倉魚腩 牛油果 醬漬帶子飛魚子流心蛋黃撈埋日本白飯 加埋紫菜碎一齊食每一啖都充滿驚喜《 水煮蛋伴凱撒沙律》沙律菜夠新鮮 有別於平時使用羅馬生菜餐廳選用咗色彩繽紛嘅蔬菜加埋流心蛋食落更滑溜《 日式拿破崙意大利麵》用咗酸酸甜甜嘅蕃茄汁加埋司華力腸 紅椒本菇等等材料有fusion感覺而且仲可以加錢配埋蕃茄湯同沙律添另外要大大推薦呢一個《Tamago-EN 梳乎厘班戟》由於選用咗日本高質素嘅雞蛋呢一個梳乎厘有濃郁嘅蛋香加上充滿

幾乎每次去形點行街

呢一間啲雞蛋主打嘅餐廳大人細路都啱食

價錢嚟講 相對合理

要大大力支持呀

2020-11-20 121 views
今天跟女朋友在元朗走訪大小傢俬店,為了新居作準備。正當途經形點時,發現了這間裝璜別緻的餐廳!店舖以日本蛋作菜式主調以作招徠,相當特別!由於正值下午茶時間,座位比較寬裕,不用排隊,店員很友善地邀請我們入座。雖然以蛋來作主題,但是菜式相當豐富,有All Day Breakfast、三文治、蛋包飯、沙律等。煙肉菠菜班尼迪蛋全日早餐:這款All Day Breakfast搭配香腸、多士及沙律,煙肉煎得香口,薄切之餘不失水份。相反香腸雖然份量十足,但稍嫌煎得過火,外皮較硬。燉牛肉蛋包飯:由於本人不喜坊間某些蛋包飯會弄得太濕,飯都糊了,所以對這店的蛋包飯很是喜出望外!雞蛋很是嫰滑,被包住的米飯還是粒粒分明,十分出色!牛肉配上醬汁十分惹味,與蛋包飯一濃一淡十分搭配。半熟蛋沙律三文治:半熟蛋沙律味道酸甜,十分開胃,麵包酥軟,而且份量很大,性價比高。
今天跟女朋友在元朗走訪大小傢俬店,為了新居作準備。
正當途經形點時,發現了這間裝璜別緻的餐廳!
店舖以日本蛋作菜式主調以作招徠,相當特別!

由於正值下午茶時間,座位比較寬裕,
不用排隊,店員很友善地邀請我們入座。

雖然以蛋來作主題,但是菜式相當豐富,

煙肉菠菜班尼迪蛋全日早餐:
煙肉煎得香口,薄切之餘不失水份。
相反香腸雖然份量十足,但稍嫌煎得過火,外皮較硬。

燉牛肉蛋包飯:
由於本人不喜坊間某些蛋包飯會弄得太濕,飯都糊了,
所以對這店的蛋包飯很是喜出望外!
雞蛋很是嫰滑,被包住的米飯還是粒粒分明,十分出色!
牛肉配上醬汁十分惹味,與蛋包飯一濃一淡十分搭配。

半熟蛋沙律三文治:
半熟蛋沙律味道酸甜,十分開胃,麵包酥軟,
而且份量很大,性價比高。
2020-11-18 99 views
朋友係元朗睇完牙醫約左我食晚飯,以我所知佢不嬲都係一個雞蛋控,佢話想試呢間雞蛋專門店我當然樂意奉陪🙌佢既裝修都幾得意幾花心思, 牆身同天花都用左雞蛋造型👍兩個人叫左大阪燒風八爪魚卷,吉列豚滑蛋丼同埋一份焦糖香桃梳乎厘~八爪魚卷賣相好吸引,又滑又香濃既沖繩雞蛋裏面包住大大粒既八爪魚,香蔥同酸薑,口感豐富,而且因為有酸薑所以就算食咁多加左奶係裡面煮既雞蛋都唔會覺得膩~吉列豚既豚肉亦都係用咗沖繩豬👍 炸得香脆而唔油膩,裡面鬆軟兼juicy,滑滑既雞蛋連埋洋蔥一齊用汁炒過送飯一流👏店員一放低梳乎厘就聞到好香,份量好大,但就略嫌質感實左啲啲,不過雞蛋味實在太濃郁所以都唔錯~雞蛋真係一樣好多變化既食物👍👍 不過用料真係好重要,呢間餐廳係用左嚴格挑選新鮮直送既沖繩蛋所以咁香濃,自然無得輸👏👏

佢既裝修都幾得意幾花心思, 牆身同天花都用左雞蛋造型👍

2020-11-18
$145 (Dinner)
  • 吉列豚滑蛋丼
  • 大阪燒風八爪魚卷
2020-11-18 68 views
呢一間以蛋為主題嘅餐廳,每一道菜都會以沖繩直送最新鮮嘅雞蛋入饌,啱啱開張時每每都大排長龍, 呢輪長龍稍為放緩,機會又嚟喇飛雲。水煮蛋伴凱撒沙律,水煮蛋放咗喺個雀巢入面,水潤動L,一刀劏開,睇住蛋汁緩緩流出,令人感覺非常治癒,沙律菜新鮮,凱撒沙律汁個份量啱啱好,煙肉粒同麵包粒嘅比例不少,豐富過坊間其他餐廳好多。Tamago-EN 特製5款玉子串燒,五個味道分別為蕃茄仔,親子三文魚,鱈魚子沙律,蟹肉和海藻醬, 我最鍾意嗰個係親子三文魚,用三文魚籽嘅鹹鮮嚟配搭玉子串燒微甜嘅蛋香味,兩者相輔相成,成為最佳嘅配搭。燉牛肉蛋包飯,自從上次試過呢個燉牛肉蛋包飯之後一直都念念不忘,今次再嚟即刻番兜,佢個牛肉燉得軟嫩而又充滿牛味,蛋包飯嫩滑可口,連埋有少少牛味嘅醬汁更加好食。Tamago-EN 原味梳乎厘班戟,梳乎厘班戟口感綿密,甜度係我最愛嘅少少甜,面頭白色嘅忌廉奶味香濃,口感細滑,加上蜂糖漿香甜嘅蜜糖味道加持,結束是夜完美嘅晚餐。

筆者早已對「Tamago-EN」這間餐廳非常有興趣:以雞蛋為主題,每一道菜都有蛋的元素在內。難得這晚有空就到元朗店試試。餐廳在形點1期的2樓,甫上電梯就見到餐廳門口。招牌和裝飾用上了大量雞蛋圖案。製作玉子燒的食材簡單,層層疊進的加入蛋液,煎至厚厚的樣子。把玉子燒切成5件,串上竹籤。然後把餡料放在每件面上,分別有:蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、鱈魚子沙律和蟹肉。每件放入口後都散發著不同味道,比較突出的是蕃茄仔和海藻醬。前者的酸酸甜甜,後者的鹹香均和玉子蛋配搭得不錯。稍嫌最後一件的蟹肉,可能是玉子燒的邊緣位置,雞蛋煎得有點老。蛋包飯上,滑蛋捲成旋風形包裹著珍珠米飯。蛋做得嫩滑,但蛋香味就無玉子燒明顯,或許是碟上的醬汁太濃味,被蓋過了。珍珠米飯還混合了飯素之類的。明太子忌廉汁creamy鹹香,用來送飯食一流。至於三文魚塊就有少許遜色了,肉質「鞋」口。梳乎厘班戟最有驚喜。班戟做得fuffy輕盈,有入口即融感,且帶有陣陣雞蛋香。配上忌廉、士多啤梨果醬,再淋上糖漿,增添幾分甜蜜味。伴碟上還有頗多士多啤梨片。

特製5款玉子串燒

製作玉子燒的食材簡單,層層疊進的加入蛋液,煎至厚厚的樣子

明太子三文魚忌廉蛋包飯

蛋包飯上,滑蛋捲成旋風形包裹著珍珠米飯。蛋做得嫩滑
明太子三文魚忌廉蛋包飯

明太子忌廉汁creamy鹹香,用來送飯食一流
。至於三文魚塊就有少許遜色了,肉質「鞋」口。

梳乎厘班戟最有驚喜
。伴碟上還有頗多士多啤梨片
2020-11-17
$145 (Dinner)
士多啤梨梳乎厘班戟
Situated at Yoho Mall and surrounded by pricey restaurants, Tamagoen is surprisingly not as expensive as I imagined. I ordered 5 dishes with my sister and we could hardly finish them all. The portion of the spaghetti is huge. It’s creamy and rich in flavour. The egg dishes are quite ordinary but the chopstick egg roll is definitely worth trying. It’s much like okonomiyaki and it’s savoury.The seating is comfortable and the interior is cute.

2020-11-15 74 views
星期三放工去開yohomall見到唔洗排隊即刻入去食,我想食呢間餐廳好耐,因為我超級中意食生蛋黃🤤🤤🤤溫泉蛋半熟蛋流心蛋,生蛋撈飯加豉油我都食得津津有味。終極TKG 生雞蛋伴飯 $39+$28 碎金鎗魚腩 ✨蛋黃夠大好濃蛋味,我好中意,加左金鎗魚腩增加口感,另外佢打起左啲蛋白好味過就咁食成隻生蛋白,同埋比較易撈,重點係好有層次可以打卡呃like!!不過我覺得可以卑多啲飯素會仲好咪啲。煙肉明太子忌廉意粉 $78✨意粉份量夠多,軟硬度適中,煙肉洋蔥都好多,醬汁都足夠,好入味,加埋隻溫泉蛋真係無得輸啦,蛋黃仲要係橙色!!!炸薯條配黑松露蛋黃醬 $48✨中意食粗薯條,薯條份量夠多,但黑松露蛋黃醬略嫌太少。招牌玉子燒 $38✨簡單就是完美,蛋料理專門店點可以唔試玉子燒甜度適中,口感濕潤嫩滑,好啱我口味。芝士明太子筷子捲 $38👍👍👍超推薦✨呢個筷子捲超有驚喜,蛋餅皮包住明太子同勁多芝士,加埋蔥同酸薑,表面再加上蛋黃醬大阪燒汁同木魚碎,最後加隻勁靚仔嘅太陽蛋,我可以用佢來做主食。

終極TKG 生雞蛋伴飯 $39
+$28 碎金鎗魚腩

煙肉明太子忌廉意粉 $78

炸薯條配黑松露蛋黃醬 $48
✨中意食粗薯條,薯條份量夠多,但黑松露蛋黃醬略嫌太少。

招牌玉子燒 $38

芝士明太子筷子捲 $38👍👍👍超推薦
2020-11-11 69 views
去YOHO搵野食!呢到實在太多好野食, 見到D蛋好吸引!!好想食!!仲要排隊好多人食!MENU好多野食揀!燉牛肉蛋包飯$118蛋包飯好香滑,雞蛋味好濃,牛肉好幼嫩,牛味好重,加埋個汁撈飯一流。明太子三文魚忌廉蛋包飯$98忌廉汁好香濃,蛋包飯亦都好香滑,面頭嘅明太子增添味道。三文魚肉質實,唔會太軟 原味珍珠奶茶$35奶味香濃,奶茶香滑,珍珠有嚼勁。原味梳乎厘班載$ 78推介,蛋味超濃郁,軟林林的,充滿空氣感,好似喺日本食緊pancake咁,一定要食!
去YOHO搵野食!

MENU好多野食揀!

燉牛肉蛋包飯$118

蛋包飯好香滑,雞蛋味好濃,牛肉好幼嫩,
牛味好重,加埋個汁撈飯一流。

明太子三文魚忌廉蛋包飯$98

忌廉汁好香濃,蛋包飯亦都好香滑,
面頭嘅明太子增添味道。三文魚肉質實,唔會太軟

原味珍珠奶茶$35

奶味香濃,奶茶香滑,珍珠有嚼勁。

原味梳乎厘班載$ 78

2020-11-08
2020-11-05 850 views
冇得去旅行,唯有不斷搵日本嘅美食去慰藉自己嘅心靈。超多朋友推介過呢間沖繩蛋,個個都話食完都有去咗日本嘅感覺。分店越開越多,元朗,旺角同北角都有,估唔到第一次食呢間餐廳竟然係最遙遠嘅元朗。原因係貪方便,少啲人排隊。兩個人早餐都冇食,過到嚟吃午飯,以最肚餓嘅狀態食咗幾樣人人推薦嘅野。1.第一個推薦一定係特製五款玉子燒,五個味道分別為蕃茄仔,親子三文魚,鱈魚子沙律,蟹肉和海藻醬,五件玉子燒都係充滿蛋醬,最夾嗰兩個味應該係蟹肉同蕃茄仔。當然三文魚同海藻醬感覺都幾新鮮,睇你唔會鍾意呢類新味。不過要留意,由於太多蛋嘅關係。食完真係會好飽。2..我哋當日非常肚餓,每人叫咗一個丼飯,這個用上日本米和雞為主角嘅丼飯,簡單得很,但已經係非常精彩嘅美味。而家外賣仲有特價$58,喺附近住,夜晚開飯絕對一流。3. 終極TKG生雞蛋拌飯 ,呢個由生嘅沖繩蛋加上吞拿魚同紫菜,撈北海道來嘅飯,打得超滑嘅蛋白撈埋個飯又係人間美味,以呢個同日本當地食一樣嘅價錢,絕對為各位懷念日本患上思鄉愁緒朋友提供最佳解藥。4.Tamago原味梳乎里pancake,蛋味嘅香同埋pancake做得直逼Happy Pancake,食完又唔會
冇得去旅行,唯有不斷搵日本嘅美食去慰藉自己嘅心靈。

超多朋友推介過呢間沖繩蛋,個個都話食完都有去咗日本嘅感覺。

當然三文魚同海藻醬感覺都幾新鮮,睇你唔會鍾意呢類新味。

不過要留意,由於太多蛋嘅關係。食完真係會好飽。

而家外賣仲有特價$58,喺附近住,夜晚開飯絕對一流。

4.Tamago原味梳乎里pancake,蛋味嘅香同埋pancake做得直逼Happy Pancake,食完又唔會有好膩嘅感覺,絕對是不能錯過嘅甜品,我發覺都唔需要點寫,來到餐廳點甜品食就是了。

雖然試咗好多嘢,但係其他例如明太子忌廉意粉,同另外蛋包飯,串燒等都非常吸引,下次搵機會喺旺角北角再試吓。

最推介嘅係用上大部份都係日本食材,價錢都非常相宜,絕對係愛日本美食嘅人嘅天堂。
2020-10-30 70 views
其實間過江龍嚟咗香港好耐但係之前超級多人排隊今日冇咁多人終於有機會攝入去😋間店主打食物都係蛋相關的,作為蛋蛋控的我當然非常雀躍啦!🆙芝士明太子筷子卷($38)賣相100分💯,食落口好有日本風味,你睇啲芝士拉到上嚟,證明冇花冇假!而且食落口好有層次味道好豐富。公司三文治🥪($68)唔知咩事叫咗個公司三文治🥪,但係佢啲薯條出奇地好食😋,好有薯味。佢個三文治亦都整得好出色入面當然亦都有優質靚蛋蛋及煙肉。絕對對得起呢個價錢👍🏻海蝦明太子醬冷製意粉🍝($107)冷製意粉我哋當然比較少食,但係依個意粉再配合明太子醬加埋菇同埋底部嘅少少雜菜,個感覺超級新鮮😋即使其實我哋兩個人食叫得有啲多但係都好快食晒依個意粉,再加埋佢嘅海蝦亦都好有咬感。+西湯&沙律🥗($15)個蕃茄濃湯🍲酸酸地超級好飲😋香桃焦糖pancake($98)最後幾飽都要泥返個pancake,依個pancake ,充滿空氣感,而且拎過嚟嘅時候熱辣辣,蛋味好香啊😋

芝士明太子筷子卷($38)

公司三文治🥪($68)

海蝦明太子醬冷製意粉🍝($107)

+西湯&沙律🥗($15)

個蕃茄濃湯🍲酸酸地超級好飲😋

香桃焦糖pancake($98)
2020-10-30 150 views
喺呢到開咗個Account好耐,但一次都冇寫過,估唔到一寫就係負評😂話說有個到朋友特登入嚟元朗同我去睇向日葵花🌻,身為元朗人嘅我,一心諗住要盡地主之誼,帶佢去食好嘢。🙈我知道我朋友好鍾意食蛋🥚,咁岩見到呢間餐廳好多人都話好食又大份,所以就揀咗呢間餐廳試下.....我哋晚上6點零鐘左右就到左呢間餐廳,可能嗰日係假期關係,再加上店舖好細,係半開放式餐廳,目測得20-30個坐位左右,好在我哋等咗三四個字就可以入.....呢間餐廳係標榜使用日本空運到港的沖繩雞蛋製作蛋既食物🥚🍳我哋2個人一共叫左3款食物,包括:燉牛肉蛋包飯🍛、招牌玉子燒🍳、芝士筷子燒🧀🥢同2杯飲品🥤燉牛肉蛋包飯好快就到左,好似預先整定既感覺🙈 就咁睇賣相不錯,但食落就大失所望⋯⋯1️⃣首先,個蛋包飯係唔熱嘅,得微暖而個飯唔似係用日本珍珠米,無煙靭感,重有啲濕,似係焗咗好耐😟而個滑蛋係無蛋香味,唔講都唔知係食緊日本沖繩蛋🥚😅至於燉牛肉方面,佢咬落去係淋既,但冇咩牛肉味,而燒牛肉汁就係一般甜甜地牛肉汁既味道成個飯睇落好似好大份,但其實係正常份量,只係嗰碟大2️⃣而招牌玉子燒同芝士筷子燒都好普通,一樣都係冇咩蛋味,特別係玉子燒佢一共有六個味

呢間餐廳係標榜使用日本空運到港的沖繩雞蛋製作蛋既食物🥚🍳

1️⃣首先,個蛋包飯係唔熱嘅,得微暖

而個滑蛋係無蛋香味,唔講都唔知係食緊日本沖繩蛋🥚😅

成個飯睇落好似好大份,但其實係正常份量,只係嗰碟大

佢一共有六個味道,但個味道同個蛋都唔係話好夾,有啲就過鹹,有啲就好甜,感覺有啲求其😅

例如佢其中一個係蕃茄味嘅玉子燒🍅,佢就係玉子燒上面加啲番茄醬就算,玉子燒入面係冇包住任何蕃茄蓉或者粒😂⋯⋯

3️⃣最離譜係杯嘢飲,我叫咗杯「巨峰可爾必思梳打」,正常可爾必思其實就係有少少乳酸味嘅汽水,好多日本既supermarket都有得賣,無咩調配技巧可言⋯⋯

而佢係呢杯嘢就係冇咩味道,一啲乳酸味都冇,似係加咗好多水稀釋咗既巨峰飲品,得少少巨峰提子味,就連梳打水既汽都冇乜,重要$38/杯,我寧願飲水😫

另外,我朋友叫咗杯凍嘅水果茶,雖然有好多水果,但係都係冇咩味,飲落係有啲水果味嘅水,盛惠$48/杯 (唔記得影相📸️)

呢餐一共食咗$385連加一(一個主食、兩個小食、2杯飲品)

本身重諗住叫個疏乎厘pancake做甜品,但食完鹹食之後完全冇想叫既意慾😑所以最後就埋單走人🏃🏻‍♀️

總結而言,呢間餐廳嘅嘢食同價格唔成正比,味道麻麻而又偏貴,呢個價錢可以有其他更好的選擇

p.s. 其實唔係好明點解有咁多食評都話佢好食又大份,其實真係好麻麻😔

芝士明太子筷子捲
巨峰可爾必思梳打
Tamagotchi-EN 特製五款玉子串燒
燉牛肉蛋包飯
2020-10-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$193 (Dinner)
2020-10-27 65 views
呢一間餐廳平時都係座無虛席,好難得今日唔駛等太耐,所以一於試吓🙌🏻抬頭睇到餐廳嘅燈,係雞蛋形狀😍符合番個主題(Tamago),燈光Sharp得嚟令人睇見都好開心🥳今日點咗:❤️《海蝦明太子忌廉意粉》~意粉軟硬度剛好,忌廉味道頗綿密,入口每啖都好Juicy,蝦肉彈牙都夠大隻。跟餐另+$15, 配埋迷你沙律 & 餐湯(蕃茄湯酸酸甜甜好開胃)。💛《燉牛肉蛋包飯》~半熟蛋包住珍珠米,蛋夠滑,牛肉亦夠嫩。呢個好好食,下次會再encore 😍💚《鮮奶珍珠》~今日唔想飲太甜,叫咗呢杯,鮮奶配上有口感的珍珠感覺頗特別。

今日點咗:

2020-10-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$141 (Lunch)
2020-10-23 53 views
這間位於形點的Tamago-EN,以日式食物為主,其中更用了日本沖繩直送新鮮雞蛋就是其主要材料,最出名就是玉子燒及pancake,當然唔少得蛋包飯及意粉等。招牌玉子燒即叫即做,所以新鮮熱辣,厚切的玉子燒有蛋香,配上鏗魚汁更添美味。南蠻炸雞配自家製他他醬五大件炸雞,外層炸得香脆,粉漿很薄,保持了雞肉肉汁,唔會炸得過乾,旁邊還有些爽脆沙律菜,正好中和油膩感。日式拿坡里意粉配溫泉蛋意粉醬汁十足,加上溫泉蛋令整體更creamy,茄汁酸甜味,令人更開胃。明太子三文魚忌廉蛋包飯三文魚嫩滑無骨,厚厚的蛋皮包著珍珠米飯,忌廉汁份量十足,不過較飽滯,明太子咸鮮味同忌廉汁很夾。

招牌玉子燒

南蠻炸雞配自家製他他醬

日式拿坡里意粉配溫泉蛋

2020-10-23 52 views
計上次係雞地食左個好差既吉豬飯經過yoho 見到依間食蛋專門店都有吉豬飯外賣,決定一試等既過程係見到個廚房,明顯即叫即炸個樣係擺得好靚仔外賣雖然只係十分鐘內路程,但點都係淋哂,都係意料之中但塊豬扒真係實在得黎帶d 鬆軟,唔係死實個種,而且塊豬唔會好薄炸粉唔會好厚,豬扒肥瘦適中,如果係堂食一定勁好食滑蛋做得唔錯,配埋隻醬汁好好送飯~~外賣優惠係做緊$65, 外賣盒要加$2試左今轉外賣,決定下次一定要黎堂食
計上次係雞地食左個好差既吉豬飯

經過yoho 見到依間食蛋專門店都有吉豬飯外賣,決定一試

等既過程係見到個廚房,明顯即叫即炸

滑蛋吉列豬扒飯

個樣係擺得好靚仔

外賣雖然只係十分鐘內路程,但點都係淋哂,都係意料之中

炸粉唔會好厚,豬扒肥瘦適中,如果係堂食一定勁好食

滑蛋做得唔錯,配埋隻醬汁好好送飯~~

外賣優惠係做緊$65, 外賣盒要加$2

試左今轉外賣,決定下次一定要黎堂食
2020-10-19
TakeAway
$67 (Dinner)
滑蛋吉列豬扒飯
2020-10-22 60 views
之前曾聽朋友提及過這店, 剛好約了朋友逛形點, 見時間尚早不算多人等位, 於是便拿了號。店裡視野都亮眼, 感覺明亮舒服, 這是不少日本洋式餐廳風格。坐下望餐牌選擇都頗多, 於是心思思, 叫了幾樣不同的菜吃。餐廳裝修很可愛~ 等待地方也較寬敞, 在這時勢會安心點。用凱撒沙律$72作為頭炮, 很不錯~ 菜很爽且保有水分, 日本蛋的蛋黃很香濃, 蛋香味足, 拌著吃惹味。另叫了個南蠻炸雞$58, 炸雞的皮適中, 很香脆, 而且裡頭啖啖肉, 雞肉仍鎖了水分一點也不乾且有點嫩滑, 好味=)然後是吉列豚滑蛋丼$88, 吉列皮很薄, 滑蛋分量不少, 且很混著洋慕, 很香口得來又帶點爽辣口感。配飯吃非常好, 而且量也不少。然後是和牛漢堡$128, 和牛漢堡的牛的味兗很足, 配上沙律跟薯條, 再加上太陽蛋, 超級日系洋風食 薯條不乾身, 整體不錯。最後是燉牛肉蛋包飯$118, 燉牛肉把牛肉煮得非常香軟, 醬汁相當香濃惹味, 而且蛋包飯的蛋還是滑身不是乾身的, 因此蛋香味重, 且有滑蛋點, 相當好吃!現在去不到日本, 這間日餐吃得很開心, 算是滿足了不能旅行的小渴望。>W<
餐廳裝修很可愛~ 等待地方也較寬敞, 在這時勢會安心點。
薯條不乾身, 整體不錯。