Hiring
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
Restaurant: Tamjai Yunnan Mixian ( Dragon Centre)
Info:

2024-04-18 62 views
好後悔入左黎呢間食D味道同以前爭咁遠,個胡辣湯底又淡又奇奇怪怪咁。好耐冇食過西九呢間啦,都係食開三哥,三哥d味道都仲正正常常,呢間譚仔比以前爭咁遠遠d味道。叫左個炸醬胡辣湯底,杯特飲加15蚊。太難食連相都廢事影。希望改善下。
好後悔入左黎呢間食
2022-11-19 485 views
今日嗌Diliveroo戶戶送,都係照舊,好似中學咁,炸醬三小辣,凍華田。好味就當然啦,可能呢間好忙好忙好忙,我住得比較近,都等咗一段時間,不過唔緊要啦,最緊要食到。

今日嗌Diliveroo戶戶送,
都係照舊,
好似中學咁,
炸醬三小辣,
凍華田。

好味就當然啦,
可能呢間好忙好忙好忙,
我住得比較近,
都等咗一段時間,
不過唔緊要啦,
最緊要食到。
Delivery
2022-09-07 329 views
話說我黎過幾次,今次也如是,目測入面明明有好多位,出面個個排晒隊,職員都唔叫號碼,問佢又話未清晒台,叫人等陣!我企咗喺度等左3個字,冇一個人入到去,最後等位的7、8個學生等太耐全部走了,得返我自己一位,職員依然堅持未清到台,唔俾客人入,我好肯定呢間譚仔真係唔優做!職員冇禮貌,明知有咁多客喺出面一張枱都唔識得去清下!
2022-03-08 507 views
突然心血來潮想食譚仔,就係美食外賣平台叫咗,加多個名物小食,令今次嘅lunch 豐富一啲😊😊😊要留意用美食外賣平台order 會貴少少🤏🏻- 雞肉豬膶米線(酸辣湯底) $51味道正常發揮,米線熟嘅,唔硬。雞肉份量都多,但豬膶略嫌少咗啲啲,得3-4塊,薄薄地。湯底開胃,有辣味,但酸味較重少少🤏🏻- 土匪雞翼(大) $40今次嘅賣相吸引啲喎😆😆😆以為佢燶咗,其實係孜然粉多咗。送到嚟外表依然脆口,入面仍然嫩滑多汁。今次嘅雞翼好食😋😋😋

- 雞肉豬膶米線(酸辣湯底) $51

- 土匪雞翼(大) $40
Delivery
2021-10-12 534 views
沒有嘗試過譚仔,好奇口味如何,於是專門去品嚐,排隊人很多,本以為會特別好吃,預期值太高就會更失落,兩份都是重慶酸辣口味,但整碗都是生辣椒面的感覺,不香,吃到一半實在吃不下去了不知其他口味如何,這個重慶酸辣湯底真的很失望
不知其他口味如何,這個重慶酸辣湯底真的很失望
一向都有幫襯開譚仔,但今日同屋企人去西九龍中心呢間食米線,員工態度真係極差,屋企人唔食得太鹹,同個阿姐講話清湯要淡D,佢話得淡,無D嘅😠繼而碗過橋米線黎到,起初都唔覺有問題,直至食左一部分嘅餸同米線,啲湯少左,先發現隻碗污糟到不得了,搵紙巾抹啲污漬,仲係可以抹得甩嘅。正值疫情期間,識得叫食客用安心出行,但啲碗洗完都咁污糟,裝米線嘅見到咁仲要放啲米線落去,請問有諗住令食客安心,有諗住保障食客嘅安全咩?同個阿姐反映,佢話啲碗係咁架喇,一啲歉意都無,就連唔好意思都無諗住講一句,見我地話影左相要放上網,仲即刻收走左隻碗,然後若無其事咁。講到話要成為負責任嘅企業,仲要攞唔少獎,衛生情況同員工態度實在令人無法接受,完全唔見得係有良心嘅企業。就算幾好食,都令人以後無信心再幫襯。
2021-08-14
2021-04-16 705 views
心思思想食雞翼,就諗起譚仔嘅土匪雞翼。西九龍中心嘅譚仔幾大,成日坐到密密麻麻。今日早去, 十一點幾,加上疫情關係,暫時冇乜人。點了清湯墨丸米線 + 細土匪雞翼 + 凍檸茶小冰小甜,好滿足😍😍😍墨丸有六粒,口感麻麻,感覺不太新鮮。米線出色,軟硬適中。入面有芽菜、韭菜、腐皮,份量唔少。最期待嘅土匪雞翼。想叫五隻,但擔心食唔晒,最後都係點三隻。雞翼保持水準,外皮香口,肉質嫩滑多汁😋😋😋點杯凍檸茶去膩,同上面嘅嘢絕配!

點杯凍檸茶去膩,同上面嘅嘢絕配!
2021-04-14
$61 (Lunch)
  • 土匪雞翼
2020-11-07 954 views
今日想食米線,入到店內等待員工姐姐執枱,她們只顧住談天說地,等咗十分鐘先肯去執枱。餐牌又唔比,要自己行去拎。叫餐都等咗十分鐘先有人走黎問。上次黎已經唔夠人手,今次又係唔夠人手。
2020-11-07
2020-10-10 644 views
因為想試新出的脆肉鯇米線,所以去試試。先講食物,我叫了一碗豬潤脆肉鯇米線+檸檬茶,兩種配料都爽脆,鯇魚不腥,但份量略為少,如可多少少就更值四十幾元一碗。但我從未試過食譚仔食到一肚氣。入座安排、店員態度及店鋪的防疫措施都令我甚感不快。我今天獨自一人光顧,也相當明白會有「搭枱」的安排。但是,在我取票輪候時,發現有客人不用取票打尖店員也安排他入座,而且可獨霸一張四人桌。而輪到我時,店員卻指因為我一個人,所以只可以搭枱,而且是沒有擋板和其他人打對面坐。現時疫情嚴重,與陌生人沒有擋板、沒有1.5米安全距離下一起用膳其實都令人擔心。在場所見,我看到也有其他一人食客可以自己一人坐,對面沒有其他不認識的顧客。因此,我要求店員安排我入座對面沒有陌生人的座位。但店員表示「你一個人,係要咁坐㗎啦」,我回應「點解人地可以?」,店員即黑面表示「咁你等下」。因號碼已叫過,我追問收銀店員「你記得㗎可?」,她用極不友善的眼神「睥」了我一眼,沒有回答,態度極為囂張和惡劣。而店員下一張又再次安排對面有陌生人的桌子給我,令我甚感不滿,因我之前已明確拒絕,當時等候的客人只有我一個,不存在太多人所以忘記的可能,於是我再次拒絕,
因為想試新出的脆肉鯇米線,所以去試試。

但我從未試過食譚仔食到一肚氣。入座安排、店員態度及店鋪的防疫措施都令我甚感不快。我今天獨自一人光顧,也相當明白會有「搭枱」的安排。但是,在我取票輪候時,發現有客人不用取票打尖店員也安排他入座,而且可獨霸一張四人桌。而輪到我時,店員卻指因為我一個人,所以只可以搭枱,而且是沒有擋板和其他人打對面坐。現時疫情嚴重,與陌生人沒有擋板、沒有1.5米安全距離下一起用膳其實都令人擔心。在場所見,我看到也有其他一人食客可以自己一人坐,對面沒有其他不認識的顧客。因此,我要求店員安排我入座對面沒有陌生人的座位。但店員表示「你一個人,係要咁坐㗎啦」,我回應「點解人地可以?」,店員即黑面表示「咁你等下」。因號碼已叫過,我追問收銀店員「你記得㗎可?」,她用極不友善的眼神「睥」了我一眼,沒有回答,態度極為囂張和惡劣。而店員下一張又再次安排對面有陌生人的桌子給我,令我甚感不滿,因我之前已明確拒絕,當時等候的客人只有我一個,不存在太多人所以忘記的可能,於是我再次拒絕,店員又表示「你一個人係咁㗎啦,咁你出返去等囉」。是否一人客就不值得被尊重?請問與陌生人共坐一桌,之間沒有隔板和1.5米距離下,如不幸染疫是否由餐廳負責?另外,為甚麼有客人可打尖和獨霸四人桌?店員對客人為甚麼會存在差別待遇?

我並不是說一人客不能「搭枱」,我也從沒要求一人獨坐四人桌。而是如要求客人和陌生人「打對面」坐時,可否之間也加上擋板而保障食客的健康?或店員詢問顧客介不介意與他人「打對面」坐。顧客表示介意時,店員也不應用言語和討厭的表情責難。

對譚仔不會高要求,但也不會完全無要求。
2020-10-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$52 (Lunch)
2019-09-29 1357 views
明明係佢後面叫佢,都可以當聽唔到,當咩事都冇,直行直通,咁既服務態度真係冇得頂。員工態度又串又唔俾人話得,你做得唔好,叫你地改下啫,使唔使咁惡呀,唔講仲以為我食霸王餐。
2019-02-01 1278 views
今晚諗住去食下譚仔,點知食咗成肚氣返黎!叫咗碗麵之後。。等咗好耐都無黎到,就問下人,點知唔啋我,我好似透明咁繼續等,最後,碗面仲要等咗25分鐘!我記住我落單嘅時間,係8點59分,9點25分左右到。。。到咗都算了,d麵仲要係唔熱既(我真係又餓又凍)!之後嗰位叫AL08既丫姐仲要我即刻俾錢,態度就好似我爭佢錢咁!仲要大聲話,頭先如果你叫我,我唔會唔理你囉!我自問自己脾氣不嬲都幾好,但今次我俾佢地都搞得好嬲。。。AL08丫姐,我明白你地要收工,我亦都唔會阻住你地,你地做服務業,打份工都要尊重份工,譚仔米線本身係好食,但因為服務員既態度令我覺得,我以後都不會再光臨囉!
2019-02-01
$51 (Dinner)
2018-11-25 955 views
喂!係呀又嚟咗深水埗,又係啲到啲西九龍中心。今次唔去頂樓嘅樓美食廣場度食嘢,變咗去咗位於1樓嘅譚仔雲南米線都叫外賣,不過最後都係去咗美食廣場都食。雞肉、墨魚丸,麻辣大辣少米線唔該,再加個木耳。超級大滿足。

雞肉、墨魚丸,麻辣大辣少米線唔該,再加個木耳
。超級大滿足。
TakeAway
2018-10-08 467 views
今晚七時多來到找座位,個阿姐從後大叫座邊度啊?回頭望一望她一副非常不滿意的樣子,再問坐呢度定坐個度?我坐下之後她就拋下餐牌,轉身離去,以為做戲至有的情節,可以發生在這裡,唯一理由是店大真係可以欺客,點樣對你哋都係要來吃,即時上網找渠道投訴,沒有用,是沒有投訴渠道的,唯有這裡可以舒發一下。
2018-10-08
2018-09-14 437 views
中午時段黎譚仔真係好多人,但好彩撞正啲人食完一輪,好快就入得。平時食開麻辣三小,今日想轉下口味就叫左碗蕃茄十小辣米線,餸揀左雞肉同魚腐。不嬲都好中意食蕃茄湯,但係譚仔食就真係第一次。蕃茄湯唔係好濃,但加左十小辣有帶出左蕃茄味,而且唔會太辣,食到蕃茄湯既酸甜。雞肉真係幾多,好似食極都有咁,而且對比我上次食啲肉好似冇咁乾。魚腐就一如既往咁好味啦,好彈牙。土匪雞翼每次都一定要食,雖然落左好多調味料好熱氣,但真係太好食喇,自己食一碟都唔夠。啲雞翼又大隻,咬落去好多肉汁。
不嬲都好中意食蕃茄湯,但係譚仔食就真係第一次。
2018-09-12
$40 (Lunch)
昨天晚上和家人一起到西九龍的譚仔吃雲南米線,我們到達的時間約8時,看見餐廳內已經坐滿了客人,不過幸好門外等候的人不多,(記得到門外右手旁的票機取票,不然就白等了)我們等了大約15分鐘就有位置了。我自己叫了一個雞肉麻辣雲南米線,雞肉配上麻辣真的十分好吃,因為雞肉表面有肉紋,形狀也不一,故湯汁容易沾上在雞肉上,吃時更為惹味。如果你是香港人,相信你也曾經食過譚記的米線,所以今次我就不多說,主要想說說小食方面。香草雞翼,雞肉肉質嫩滑,不會太乾,咬下會有肉汁流下,而且大大隻,表面的香草也很香,不過有些雞翼表面放等太多,食時就會弄得嘴巴有滿滿的香草,味道方面不會太咸,食時有淡淡的香草味。蒜泥白肉,必食之選。蒜泥磨的細緻,口感一流,不會有渣,白肉切得非常薄,配上麻辣汁,真的是一百分,除了好食,更有口感的享受。最後是麻辣豬耳,也許有些人不會吃這些東西,但是它這個豬耳是軟骨的部分,切得薄,口感爽脆,配上辣汁,很好食,可是比較辣,就看你能否吃辣。除這些以外,這有其他小食,你們就自己試試吧,也許會有意外的發現,而且價錢也大眾化,值得一試。

• 香草雞翼
  • 麻辣豬耳