Hiring
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
Restaurant: Tamjai Yunnan Mixian (KOLOUR • Tsuen Wan I)
Info:

2024-07-23 51 views
晚餐吾知食乜好 路經譚仔 唔想諗就直接衝入去 星期六譚仔有個$95二人套餐 兩個米線 可選兩餸米線(指定餸 如非指定要加錢)+兩款小食+兩杯飲品 我地點中辣湯底(加$1) 餸方面我點了豆卜(指定餸 冬菇非指定加$3)另一碗米線是雞肉(非指定加$3)酸菜(指定餸不用加錢)凍0茶(加$1)可樂不用加錢 埋單共$104
米線
2024-07-22
$50 (Dinner)
米線
2024-05-19 62 views
基本上香港人嘅飯堂一定係米線,基本上離唔開譚仔或者三哥今日做完gym之後去咗譚仔度去食呢個三餸米線叫咗雞肉豬潤佢哋嘅蛋白質都非常之高,所以建議大家一定要去食做完gym之後
又有新搞作🤩!譚仔雲南米線宜家隆重推出全新「牛脷•釀豆腐配胡椒鮮番茄湯米線」!!譚仔辣王Dee哥何啟華已經率先試食!宜家仲推出全新惹味小食 同兩款期間限定特飲,試試佢先😎🤟🏻:-1️⃣「牛脷•釀豆腐配胡椒鮮番茄湯米線($46)🍅👅🍜」🆕湯底充滿鮮甜濃郁嘅蕃茄香味,同微辣黑白胡椒完美融合,仲有百里香嘅香氣令成個湯底升華咗,最特別係佢個牛脷真係好淋!釀豆腐好足料~🙈🥢~Rice noodles with minced pork tofu and salted beef tongue in tomato soup-2️⃣「涼拌豬膶宮廷蘿蔔($23)」🆕宮廷蘿蔔咬落爽脆、酸辣入味,而豬膶份量夠多,而且超入味,非常開胃~Pig liver and radish-3️⃣ 「黑糖寒天苦瓜茶特飲☕️(+$14;單點$17)」4️⃣ 「士多啤梨青檸梳打特飲🍓(+$13;單點$16)」兩杯特飲我原本以為我會鍾意士多啤梨嗰杯多啲,點知居然係苦瓜茶跑出! 黑糖嘅甜味同苦瓜嘅甘味好夾!仲有有咬口嘅寒天!~
1️⃣「牛脷•釀豆腐配胡椒鮮番茄湯米線($46)🍅👅🍜」🆕
2️⃣「涼拌豬膶宮廷蘿蔔($23)」🆕
3️⃣ 「黑糖寒天苦瓜茶特飲☕️(+$14;單點$17)」
4️⃣ 「士多啤梨青檸梳打特飲🍓(+$13;單點$16)」
2023-08-30 194 views
初嘗譚仔下午茶餐.(利申有係三哥食過)下午茶餐基本上都一樣..所以都識嗌.咁叫左個兩餸米線.雞肉加豆卜十小辣.同雙拼小食加杯凍奶茶小甜雙拼兩份雞翼味道okay米線嚟到見到3舊豆卜係面.正常份量.但食左兩啖..心諗我好似叫左雞肉.就‘了’下個底..見到有4粒仔既雞肉係度.到杯凍奶茶小甜.佢直頭幫我走埋甜成杯無味無道.埋單46蚊走人結論同做下午茶.唔知係咪廚房問題.如果唔係隔離無三哥唔會過嚟食👋🏼
初嘗譚仔下午茶餐.(利申有係三哥食過)
下午茶餐基本上都一樣..所以都識嗌.
雙拼兩份雞翼味道okay

成杯無味無道.埋單46蚊走人
2023-08-29
$46 (Tea)
2023-04-26 205 views
我第一個post, 因為今日真係等到我好唔12:30開心,撳咗飛仔已經等咗半個鐘,入到嚟落咗單,等咗20分鐘都未到,去問職員, 男職員態度極差話,‘我要做乜做乜做乜’,即係俾說話我聽唔得閒,另一女職員就話已經再入咗間幫我追,但再等多10分鐘都未到,最後食物要1:03pm先到,我是12:35pm落單,即足足等3半小時,其實觀察到樓面得三個人,人手是嚴重不足。食一碗米線,要一個鐘, 真係絕對唔值, 決定唔會再嚟

食一碗米線,要一個鐘, 真係絕對唔值, 決定唔會再嚟
2023-04-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2022-04-20 477 views
荃灣嘅嘢食多到唔識得揀,不過最近就好想食米線,首選諗起嘅就係譚仔米線。譚仔米線有好多湯底可以選擇,而我最鍾意嘅就係佢嘅蕃茄湯,每次去親都一定會揀來做湯底。餐牌上面都好多配菜,今次我就揀咗雞肉、炸醬、唔辣蕃茄湯,加多一杯凍檸茶少甜少冰。蕃茄湯底酸酸甜甜非常之開胃,雞肉肉質亦算嫩滑,食落有濃濃嘅蕃茄味 ❤️。另外,湯底入邊仲有啲芽菜、腐皮,所以一碗米線入邊雖然款式簡單,但都足夠滿足一個人嘅食慾。食到一半口渴嘅時候,可以飲番杯凍檸茶解解渴。🥤

食到一半口渴嘅時候,可以飲番杯凍檸茶解解渴。🥤
2021-12-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
有七師傅👩🏻‍🦱加持嘅米線🍜唔知會唔會過返個好年呢?😋😋咁等埋🤴🏻一齊試啦😚😚~~~紫菜珍鮮三寶泡椒酸菜魚湯米線🍜~~~最大驚喜係有條手掌咁長嘅珍寶仿蟹柳,份量真係令人好開心😝😝,第二驚喜就係有三粒$5大嘅帶子,上面真係有少少瑤柱嫁😆😆,之後就係普通嘅魚片頭😊😊,都好好味呀🥰🥰係份紫菜冇紫菜味🥺🥺~~~蒜🧄椒雞腳筋~~~蒜🧄味唔重,係譚仔一貫椒辣味,雞腳筋硬身比較有嚼口😋😋~~~凍奶蓋熱情果青瓜🥒特飲~~~奶蓋就面上嘅一小篤,太少完全冇奶味,青瓜🥒味幾清新,味道好特別😀😀~~~忌廉溝豆乳~~~味道比起青瓜🥒特飲容易接受,忌廉味重過豆乳味😄😄食完七師傅嘅米線🍜一定行大運🥳🥳

~~~紫菜珍鮮三寶泡椒酸菜魚湯米線🍜~~~

~~~蒜🧄椒雞腳筋~~~
蒜🧄味唔重,係譚仔一貫椒辣味,雞腳筋硬身比較有嚼口😋😋

~~~凍奶蓋熱情果青瓜🥒特飲~~~

~~~忌廉溝豆乳~~~
味道比起青瓜🥒特飲容易接受,忌廉味重過豆乳味😄😄

食完七師傅嘅米線🍜一定行大運🥳🥳
2022-01-13
$84.5 (Dinner)
2021-09-15 306 views
叫外賣 兩餸變一餸 凍檸茶酸到變檸檬汁走蔥又變多蔥 好差永遠blacklist餐廳應該check清楚先出餐未見過一間餐廳咁不負責任架!Recommend 大家唔好去呢間分店
叫外賣 兩餸變一餸
凍檸茶酸到變檸檬汁
走蔥又變多蔥
好差
永遠blacklist
餐廳應該check清楚先出餐
未見過一間餐廳咁不負責任架!
Recommend 大家唔好去呢間分店
2021-08-10 251 views
一個人無無聊聊米線癮又發作,琴日食完路德圍今日就試吓呢間,順便推介俾大家!依舊係嗌兩份雞肉同埋炸醬,佢啲炸醬係出奇地多,雞肉亦都係標準嘅份量,呢樣就不過不失啦!但係晏晝時間真係好多人,啲姐姐好鍾意安排你坐到好迫,如果唔鍾意迫嘅人就可以考慮吓其他分店了~
2021-08-07
$50 (Lunch)
譚仔新年出咗一個新小食拼盤,五福臨門另加兩杯新飲品,新年就嚟恭賀佢啦~~~五福臨門~~~分別有笑口棗,麻辣豬耳、蜀香肚絲、紅油木耳、車厘茄等五個菜式, 裝係一個類似全盒嘅碟裏面,祝願笑口常開,豐足常滿😍😍車厘茄就甜甜地,應該有浸過蜜糖☺️☺️笑口棗就好香脆,細細粒容易食😘😘其他三款就正常款式,小食拼盤只係買$33,份量又多真係好抵,新年一定要叫嚟食🥰🥰~~~熱黑糖薑母茶~~~期間限定黑糖飲品,薑味配黑糖味道剛剛好,唔會太甜,薑飲落亦冇辛辣感,當日天氣都幾凍飲咗成個身都暖晒🤗🤗~~~凍豆花黑糖薑母茶~~~🤴🏻要飲凍野,加咗豆腐花嘅黑糖薑母茶,味道同熱飲嘅一樣,不過豆腐花就好滑,增加左唔同甜味嘅層次感😚😚~~~墨魚春卷~~~之前冇咗而家又加返嘅自選菜色,大小適中,可惜墨魚味淡,想食墨魚叫返墨魚丸啦🤪🤪

~~~五福臨門~~~
五福臨門

車厘茄就甜甜地,應該有浸過蜜糖☺️☺️
車厘茄

笑口棗就好香脆,細細粒容易食😘😘
笑口棗

蜀香肚絲
麻辣豬耳
紅油木耳

~~~熱黑糖薑母茶~~~
熱黑糖薑母茶

~~~凍豆花黑糖薑母茶~~~
凍豆花黑糖薑母茶

~~~墨魚春卷~~~
墨魚春卷

2021-02-11
$83 (Dinner)
五福臨門
車厘茄
笑口棗
熱黑糖薑母茶
凍豆花黑糖薑母茶
2020-12-18 296 views
今日叫埋🤴🏻一齊去‘譚仔’試新野😁😁~~~紫菜豬肚蕃茄🍅湯米線🍜~~~4小辣平時都冇點食開蕃茄,唔鍾意佢浸酸澀味🤢🤢但呢款有種獨特嘅酸甜味,酸味唔重但甜味又唔會蓋過佢,令我重新改觀對蕃茄印象🤗🤗,但如果係蕃茄控嘅就未必會認同😶😶豬肚就夠彈牙同埋好多塊😋😋紫菜就比蕃茄味蓋過咗!好淡😐😐~~~炸醬+魚片頭+紫菜米線~~~麻辣3小辣想試吓紫菜如果放喺其他湯底會唔會都係一樣,冇蕃茄湯底呢碗紫菜味就真係高返少少,但都係淡!失望失望😞😞~~~巴蜀爽脆生腸~~~生腸食到‘索索’聲,真係做到又爽又脆🥰🥰食到6:00pm ,埋單走人😢😢
今日叫埋🤴🏻一齊去‘譚仔’試新野😁😁
~~~紫菜豬肚蕃茄🍅湯米線🍜~~~4小辣

平時都冇點食開蕃茄,唔鍾意佢浸酸澀味🤢🤢
紫菜豬肚蕃茄湯米線🍜

豬肚就夠彈牙同埋好多塊😋😋
紫菜就比蕃茄味蓋過咗!好淡😐😐

~~~炸醬+魚片頭+紫菜米線~~~麻辣3小辣

~~~巴蜀爽脆生腸~~~
生腸食到‘索索’聲,真係做到又爽又脆🥰🥰
巴蜀爽脆生腸

食到6:00pm ,埋單走人😢😢
2020-07-25
$65 (Dinner)
2020-10-16 670 views
3天內吃了3次譚仔,2次中午,1次外賣,真是有夠瘋狂,還要都是叫重慶酸辣米線(小線)。它的辣味是令人吃上癮的,我這入門初哥只能叫個小辣,每一口都伴帶著麻麻的,但仍忍不住要吃下一口。墨魚春卷的外皮有一層腐皮,吸收了辣湯的味道,是很不錯的組合。只是略厭墨魚的餡料不太彈牙,如果能做到像墨魚丸的質感,不硬又夠彈牙,那就天好了。對於檸檬茶,個人口味比較喜歡酸的,原味太甜,而且沒什麼茶味,不過,畢竟它是做麵生意,飲品就不能太嚴苛了。

2020-10-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$43 (Lunch)
2019-10-06 1228 views
雖然有啲遲 但我今日終於試左傳聞既蕃茄湯米線我本身好中意食蕃茄湯既product 所以都好期待一黎到個賣相唔錯 好多蕃茄 但係飲落去 個湯其實冇蕃茄味 佢話微辣 但我唔覺得辣 好多蕃茄肉 但唔係好甜 所以成個湯我都覺得麻麻可能我期望太高啦🙈
雖然有啲遲 但我今日終於試左傳聞既蕃茄湯米線

我本身好中意食蕃茄湯既product 所以都好期待

可能我期望太高啦🙈

2019-07-31 700 views
譚仔,一直係酸辣嘅支持者,之前兩間都會食,但自從中過一次超難食版就再無搵佢兄弟。而重慶酸辣睇落同聽聞都幾辣,職員話佢最小辣都等於平時五小辣,因為酸辣無辣度分對比唔到,所以次次去到都轉軚,今次經過職員再三確認後,終於決定要試!相信大家都知佢個份量,佢嘅米線,所以就近鏡睇個湯底。超紅!好多辣椒碎,但聞唔到辣味,食落係有少少辣,但更重紅油味,飲兩囗湯已適應咗,五小辣真係梗小野?配菜叫咗雞肉,幾入味,腐片、芽菜仲正,但香味唔夠,辣度同佢嘅印象差好遠,都係唔好轉。

TakeAway
今日肚餓同個friend都諗住想食譚仔咁岩喺荃灣返學就喺千色會嗰間譚仔嗌外賣問佢東佢就答西我嗌兩碗嘅就問我系咪嗌三碗?態度又差!叫餸叫雞肉佢就俾豬肉,嗌麻辣十小就比左個清湯。十分差劣
十分差劣