Restaurant: TEA ONLY (Argyle Centre Phase I)
Info:

2024-04-15 255 views
今日又有人萬歲啦😂、同事話要飲下養生的飲品、所以就楝了這間飲桃膠為主的飲料🥤店、冇問題、金主話事🤣、桃膠是燕窩的替代品、但都有知音養生的效果😂飲原味桃膠鮮奶、飲時好似飲緊鮮奶加上桃膠🥴、不過桃膠是非常軟、好似食緊蒟蒻、不過應該健康過食癈水🤣味道有少少奇怪、不過可能是少甜架原因、但是不明白熱飲要加4蚊😂、原味好飲d🤨黑糖、桂花、普洱,配桃膠、好濃郁的普洱香味、反而茶出較出眾、還帶有少少桂花香、黑糖中和當中的苦澀感、出色

原味桃膠鮮奶

黑糖玫瑰桃膠鮮奶

黑貴婦

Delivery
原味桃膠鮮奶
黑糖玫瑰桃膠鮮奶
黑貴婦
2024-03-22 237 views
平時大多數既舖頭都係配珍珠,呢間係配桃膠,幾特別,即刻覺得健康左🤣🤣🤣 味道幾好,桃膠份量都多,有口感,推介👍🏼👍🏼👍🏼$32中杯都抵飲啦,又飽肚,可以encore
黑糖桃膠鮮奶
黑糖桃膠鮮奶
✨六月飛雪✨購自:唇茶(旺角中心)價錢:$36推薦度:7/10-呢款手調茶入面有雪梨乾 無花果乾 南北杏 南棗同壽眉 入口清甜 甜度主要係水果同南棗嘅甜味 甜度適中 飲完好潤喉 適合秋冬乾燥天氣嘅時候飲👍🏻 果乾好足料 佔成杯飲品嘅一半😂 桃膠口感煙靭 幾有咬口 不過南北杏令味道有啲苦澀 唔太夾🥺 不過推薦比容易口痕嘅朋友👫‼️🤎✨佛系烏龍✨價錢:$28推薦度:7.5/10-呢款係原調茶 每杯都可以選擇1款配料 包括原味或黑糖桃膠 奇亞籽 同埋原味及黑糖手工啫喱 1杯都係唔超過60卡路里‼️ 烏龍茶底幾濃郁 唔苦澀👍🏻
✨六月飛雪✨
購自:唇茶(旺角中心)
價錢:$36
推薦度:7.5/10
佛系烏龍
佛系烏龍
2024-01-25 179 views
去到旺角中心點都會買翻杯台式飲品飲🤤我就推介大家嚟飲唇茶嘅👇🏻金桂花茶+桃膠(原味)💛佢嘅金桂花茶清甜夠清新唔會假甜死甜咁🤔而且加咗桃膠好似感覺仲健康養生咗添😆而佢最特別嘅係用桃膠代替咗普遍珍珠奶茶店嘅配料記得啱啱開嘅時候係勁多人去排隊因為用桃膠係比較新穎見到佢到依家都仲有咁多分店就知道佢仲keep到水準而且價錢合理大約$30左右就有一杯飲品有埋配料桃膠仲有唔同味比大家簡重點係要支持小店嘛💛
去到旺角中心點都會買翻杯台式飲品飲🤤
桃膠仲有唔同味比大家簡
重點係要支持小店嘛💛
2023-11-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2023-11-19 313 views
鋪頭:唇茶地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖​💰36蚊💰Order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ 🥤 六月飛雪入口好清甜,飲得出唔係人工甜嘅果乾茶,本身壽眉茶嘅苦澀味較少,再加上雪梨乾、無花果乾等,入口好清香,同埋果乾落得非常足料,杯中大約5-6成滿果乾肉,其中桃膠肉大約2-3成👍🏻有d桃膠煮到好似啫喱狀咁,好煙韌好好啜,但大部分都有少少硬,如果煮耐少少會更好​☺️總結:第一啖入口好surprise,個種清香甜真係味覺享受​📝 以下評分最高分五粒🌟味道:🌟🌟🌟🌟粒 抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務) ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟
鋪頭:唇茶
地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖

💰36蚊💰Order左d咩?

🥤 六月飛雪

📝 以下評分最高分五粒🌟
味道:🌟🌟🌟🌟粒
抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒
環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務)
2023-11-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-08-28 316 views
唇茶地址: 旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖行街街到飲杯野先😏~黑糖桃膠鮮奶🧋$36長期人氣高企嘅黑糖桃膠鮮奶,鮮奶口感香滑濃郁🤣,再加上超多桃膠和黑糖味道,甜味岩岩好,真係好好味好match🥰,正。黑糖玫瑰桃膠鮮奶🧋$38估唔到黑糖桃膠鮮奶,鮮奶口感香滑濃郁😛,再加上超多桃膠和少少玫瑰味道,味道幾清新😋。#nicefoodie旺角—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡  #旺角 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #桃膠 #黑糖
唇茶
地址: 旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖

行街街到飲杯野先😏~

黑糖桃膠鮮奶🧋$36

黑糖玫瑰桃膠鮮奶🧋$38

#nicefoodie旺角

—--------------------
2023-08-02 328 views
去到旺角行街,見到旺角中心有「唇茶」分店,用OpenRice叫定先,點知攞到返屋企,前後唔夠20分鐘,杯茶已經變酸(不是正常的酸味),而且奇亞籽有怪味,不是平時正常飲到的味道。平時大多數在銅鑼灣渣甸坊買「唇茶」,一向都是order「月滿花香 /凍飲大杯/ 轉奇亞籽」 都是帶回家飲,前後不到30分鐘,就飲用。但從來沒有這個問題,估不到今次在旺角中心買就變得非常難飲,有變壞變酸的味道。結果全部倒曬,沒有飲,十分浪費。希望能夠正視一下問題。

結果全部倒曬,沒有飲,十分浪費。
希望能夠正視一下問題。

旺中行街見到間幾有趣嘅飲品小店招牌有埋卡路里(完全命中我呢d需要控制緊體重嘅人🥲🥲)仲系以桃膠做招牌抱住試伏嘅心態同朋友一起點咗杯大嘅月滿花香少糖少冰,5分鐘左右就到手,不過就冇特別影相(😹😹😹一心飲咗好味先影相,點知飲下飲下已經清空)飲落又真係幾有驚喜,fresh得黎甜度都啱啱好✌桃膠煙韌有嚼勁,微甜,成杯嘢好夾,甜度適中唔會覺得甜膩,茶香花香都有齊,如果再見到應該會encore😽😽下次想試埋桃膠鮮奶!
旺中行街見到間幾有趣嘅飲品小店
招牌有埋卡路里(完全命中我呢d需要控制緊體重嘅人🥲🥲)
仲系以桃膠做招牌

月滿花香桃膠茶
月滿花香桃膠茶
  • 月滿花香
2023-04-24 341 views
唇茶 👄 平時去開旺角中心掃街都會經過的!相信大家都聽過呢間健康之選嘅唇茶!今次飲佢哋嘅招牌月滿花香(M size)💲30有桂花、玫瑰、茉莉、烏龍調製個茶底 茶底好香,好清新!仲有滿滿的桃膠,口感煙韌清甜,份量亦都好多😍比起飲平時嘅肥仔水珍珠奶茶同奶蓋呢杯好飲得黎 罪惡感亦都好低!既養顏又好味~以咁足料嘅份量來講價錢亦都唔貴大家如果未試過,都要試吓!好多地方都有分店好方便㗎!每次經過都會比佢哋一浸清香嘅甜味吸引~
唇茶 👄
平時去開旺角中心掃街都會經過的!
相信大家都聽過呢間健康之選嘅唇茶!
今次飲佢哋嘅招牌
月滿花香(M size)
💲30
有桂花、玫瑰、茉莉、烏龍調製個茶底
茶底好香,好清新!
仲有滿滿的桃膠,口感煙韌清甜,份量亦都好多😍
比起飲平時嘅肥仔水珍珠奶茶同奶蓋
呢杯好飲得黎 罪惡感亦都好低!
既養顏又好味~
以咁足料嘅份量來講價錢亦都唔貴
大家如果未試過,都要試吓!
好多地方都有分店好方便㗎!
每次經過都會比佢哋一浸清香嘅甜味吸引~
TakeAway
2023-03-13 326 views
呢間小店每次經過旺中都會去飲,即使商場入面有其他珍奶或花茶,每次都有人排長龍!今次就買左兩杯一直覺得啱自己口味嘅花茶介紹比大家!1. 月滿花香(桂花、玫瑰、茉莉、烏龍)L size $34佢地既茶飲每杯都配有桃膠,而我個人就係唔會完全走甜,而唇茶甜味程度都有得選擇,我通常都係會揀微甜,飲落好清香,茉莉味比較出,桃膠好多咬落好有口感,特別係夏天既解渴之選2. 紅唇烈焰 L size $38 加左奇亞籽,好有獨特咬口,不過要揀我都係選擇月滿花香
多咬落好有口感,特別係夏天既解渴之選
2023-03-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 月滿花香
2022-11-16 497 views
早排出開旺角食野 順便行街行到有啲口渴 又想飲健康啲就諗起 @teaonlyhk 啦🥰之前掃街飲過佢其中一款茶飲因為俾佢嘅配料吸引 桃膠養生又健康 今次飲咗呢隻❣️荔枝紅茶 中杯 $26有得揀桃膠/亞麻籽/手工啫喱今次揀咗黑糖桃膠 微甜有得揀原味 但又想要小小甜加上飲過幾唔錯 所以就encore🫰呢個天氣真係唔知飲熱飲定凍飲所以要咗少冰😂😂荔枝味唔算好人工/香精黎得淡淡然 紅茶味都幾好唔會太苦/太濃 夾埋黑糖桃膠一齊飲就啱啱好宜家飲唔到太甜🤣🤣🤣桃膠有部份仲發到有膠質嘅感覺自己好喜歡 呢排愛上咗🥰🥰🥰經過一定要飲呀 特別係女仔美顏養生 還原靚靚拳☺️☺️
早排出開旺角食野 順便行街

自己好喜歡 呢排愛上咗🥰🥰🥰
經過一定要飲呀 特別係女仔
美顏養生 還原靚靚拳☺️☺️
2022-09-12 499 views
唇茶 💋 🍵我強烈推薦既健康養生本土品牌茶飲😍人大咗之後就唔想飲啲咁甜嘅飲品啦但係喺條街度又好口渴嘅時候就想飲啲清爽得來又養生嘅凍純茶荔枝紅茶 $28 荔枝香味好出好濃加埋可以通便既奇亞籽同埋健康桃膠又解渴又健康 真係正😍😍📍 唇茶旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖尖沙咀堪富利士道8A地舖銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖灣仔軒尼詩道150號灣仔電腦城地下D1號舖長沙灣青山道489-491號香港工業中心A座地下A4A號舖葵涌葵富路7-11號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T19-T20號舖
唇茶 💋 🍵

銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖
灣仔軒尼詩道150號灣仔電腦城地下D1號舖
長沙灣青山道489-491號香港工業中心A座地下A4A號舖
2022-09-08 311 views
講開旺角中心既茶飲店 一定諗起呢間(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)成日聽人話好好飲所以想試好耐(/ω\)以前排曬長龍就冇去試到 今次見得幾個人就去買左杯!===================👅 金桂花茶 M$24 L$26飲品包埋配料(三選一):桃膠 奇亞籽 手工啫喱今次揀左桃膠!不過食得耐左就覺得同茶唔係好夾咁(´・Д・)」但係茶底係好飲 係桂花個隻香甜~幾滋潤架~===================⭕️有三款配料揀 奇亞籽可能會夾茶底啲 仲幾健康~總結 茶底味道不過不失 但價錢唔算貴 下次有機會會試埋其他配料!▫️味道:3.5/5服務:3/5環境:-回頭率:3/5人均:<$30▫️📍唇茶 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖分店:唇茶 (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8A地舖
講開旺角中心既茶飲店 一定諗起呢間(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
成日聽人話好好飲所以想試好耐(/ω\)
以前排曬長龍就冇去試到 今次見得幾個人就去買左杯!
===================
👅 金桂花茶 M$24 L$26
飲品包埋配料(三選一):桃膠 奇亞籽 手工啫喱
但係茶底係好飲 係桂花個隻香甜~幾滋潤架~
===================
⭕️有三款配料揀 奇亞籽可能會夾茶底啲 仲幾健康~

▫️
味道:3.5/5
服務:3/5
環境:-
回頭率:3/5

人均:<$30
▫️
📍唇茶 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖

分店:
唇茶 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8A地舖
【旺中必試台飲💛 清新茶式 怕肥之選!】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———🥤 佛系烏龍加桃膠|$26每次嚟到旺中都必飲一杯!叫咗走甜少冰,即使係凍飲都飲到茶底好香濃,好解暑解渴!桃膠就可以養顏,帶微甜,所以茶底走甜都好,整體都仍有些少味道,唔會好寡👍🏻 怕肥/減肥中嘅女生們都飲得,叫走甜都咁正,減膩、養生、無罪疚感!同埋手搖係香港已經發展到$40+杯都有,廿幾蚊中杯真係好抵飲,CP值極高,絕對推薦!✨
【旺中必試台飲💛 清新茶式 怕肥之選!】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

🥤 佛系烏龍加桃膠|$26
2022-06-12 362 views
喺旺角食完拉麵,有啲口渴,於是走去旺角中心飲唇茶。買咗杯無糖黃到金蕎麥茶,茶味夠濃,蕎麥夠香,入口口感幾順滑,唔錯。呢度嘅賣點係所有飲品都加咗桃膠,甜甜哋,有啲咬口,配無糖純茶我覺得好 match。桃膠據稱可補充骨膠原蛋白,有美顏作用,可謂女性恩物喎😹。

TakeAway