【尖沙咀抵食$❻❾刺身丼飯🍱鉄火堂】-你冇睇錯我都冇講錯😋喺尖沙咀食新鮮刺身丼飯都係$⑥⑨‼️抵食到傻🙂‍↕️唔食刺身都唔緊要😎🔥鉄火堂🔥依家仲有燒肉丼,都係$69起哦~-😋自選四款魚生丼🍣 $69小編就揀咗碎蔥吞拿魚蓉、炙燒左口魚🔥、炙燒三文魚🐟同埋蟹膏😏四款刺身$69但個賣相一啲都唔揸流攤🥹食材仲好新鮮!炙燒三文魚微焦肉質肥美~左口魚油香十足勁正!壽司飯撈埋蟹膏同埋綿滑嘅吞拿魚蓉😍wow~(跟餐仲有一碗麵豉湯同埋毛豆🫛毛豆用黑椒炒香🥳越食越滋味!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋自選兩款燒肉丼🥩 $69朋友就叫咗「日本北海道豚🐷」加「五花美國牛板腱」😎配埋溫泉蛋🥚兩款肉都揀咗燒汁🤪甜甜地幾開胃🤤兩款肉都夠入味,豚肉半肥瘦啱啱好😚牛板腱有啲嫩筋😌有嚼勁都幾推薦!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋珍寶巨峰梳打 🍇 $48呢杯🤣啊唔係應該係呢「壺」珍寶巨峰梳打認真唔惹小🥶勁大杯應該有成1公升😂同朋友兩個share飲都飲唔晒好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-😋清酒🍶$68本身冇諗過杯巨峰梳打咁大,所以我哋仲嗌咗清酒😌但酒我地就梗係飲曬啦😙😙清甜順口🤪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-📍鉄火堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街10號地舖💸人均消費:
【尖沙咀抵食$❻❾刺身丼飯🍱鉄火堂】

😋自選四款魚生丼🍣 $69

😋自選兩款燒肉丼🥩 $69

😋珍寶巨峰梳打 🍇 $48

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

😋清酒🍶$68

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

📍鉄火堂 (尖沙咀)
💸人均消費:$100
2025-05-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2025-05-17 178 views
今日收工同朋友比鐵火堂門口餐牌吸引左,超高性價比丼飯!自選燒肉丼$69,我就揀左美國殼飼豬梅花肉、特選牛五花,另外加$10日本生雞蛋,睇落去已經係一場味蕾嘅盛宴!豬梅花肉咬落去有啲嚼勁,啲肉質彈牙得令人滿足;牛五花就入口即化,油脂分佈完美,香滑得似喺日本高級燒肉店食到嘅極品,絕對唔會有半點膩感。生雞蛋同米飯一拌,滑溜溜嘅口感同白飯嘅香氣交融$69嘅價錢喺香港嚟講性價比超高,適合愛食肉嘅朋友大快朵頤!再嚟係自選魚生丼,$69,呢個真係視覺同味覺嘅雙重享受!碎蔥吞拿魚、三文魚、帆立貝,仲有芝士蟹籽,色彩豐富到似一幅海鮮藝術品。壽司飯粒粒分明,醋香適中,完美襯托咗海鮮嘅鮮甜。吞拿魚新鮮得嚟有啲嚼頭,三文魚肥美到溶喺口,帆立貝嘅天然甜味同芝士蟹籽嘅鹹香一齊爆發,食落好似置身海邊享受頂級海鮮大餐咁幸福。份量同質素都係頂級,令人食到停唔到口,絕對係海鮮愛好者嘅夢幻之選!之再叫多左個蟹籽沙律$48調和下最後係飲品珍寶青蘋果梳打同珍寶密桃梳打,加$38值到爛晒!超大杯!青蘋果梳打清新酸甜,似夏天嘅清涼果汁;密桃梳打甜香濃郁,似高級汽水咁高雅。同丼飯一齊食,飲品補充咗清新感。
今日收工同朋友比鐵火堂門口餐牌吸引左,超高性價比丼飯!

之再叫多左個蟹籽沙律$48調和下

2025-05-15
$140 (Dinner)
5 day(s) ago 0 views
點了個6款自選魚生飯,見到佢有得另加$15選1款油甘魚腩,就叫黎試試,點知上到黎比個賣相呃晒,舊油甘魚得show出黎果忽係正常,收埋嗰part薄到紫菜咁… 另外加$10嗰隻油甘魚更加全塊都勁薄… 唔使加錢都算,完全估唔到要加錢都俾啲咁嘅質素。然後我哋問店員咁細塊係咪正常,已經係正常有禮貌語氣問,佢就真係好敷衍咁答‘就係咁㗎啦’,明明見到隔籬枱都唔係咁,當堂嬲咗,佢俾少少誠意仔細望吓都算,完全估唔到係敷衍到咁。下次唔會再嚟!
5 day(s) ago
$112 (Lunch)
6 day(s) ago 0 views
大癲!我話比你知係尖沙咀用$69食到四餸魚生飯,你信唔信?今日同老公去咗一間平民價嘅日本餐廳,魚生丼/燒肉丼飯最平都係$6️⃣9️⃣‼️午市仲要免加一,真係好抵食 !📍@tekka_hongkong🍱 自選魚生丼(4款:蟹籽,三文魚,吞拿魚蓉,帆立貝) 👉🏻刺身份量比才想像中要多👉🏻CP值高👉🏻賣相好有誠意👉🏻刺身都係新鮮嘅👉🏻餐牌選擇都有接近30款👉🏻白飯/壽司飯都可以無限添加每個丼飯都配有枝豆同埋麵豉湯🍱 自選燒肉丼(2款:鹽燒美國牛板腱,燒鰻魚 )👉🏻牛板腱肉質岩岩好👉🏻香氣十足👉🏻鰻魚都幾厚身同大塊👉🏻白飯/壽司飯都可以無限添加每個丼飯都配有枝豆同埋麵豉湯🥤珍寶荔枝梳打🥤珍寶青蘋果梳打👉🏻超大一杯,夏天飲超解渴📍 鉄火堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街10號地舖

大癲!我話比你知係尖沙咀用$69食到四餸魚生飯,你信唔信?

📍@tekka_hongkong

🍱 自選魚生丼(4款:蟹籽,三文魚,吞拿魚蓉,帆立貝)
👉🏻刺身份量比才想像中要多
👉🏻CP值高
👉🏻賣相好有誠意
👉🏻刺身都係新鮮嘅
👉🏻餐牌選擇都有接近30款
👉🏻白飯/壽司飯都可以無限添加
每個丼飯都配有枝豆同埋麵豉湯

🍱 自選燒肉丼(2款:鹽燒美國牛板腱,燒鰻魚 )
👉🏻牛板腱肉質岩岩好
👉🏻香氣十足
👉🏻鰻魚都幾厚身同大塊
👉🏻白飯/壽司飯都可以無限添加
每個丼飯都配有枝豆同埋麵豉湯

🥤珍寶荔枝梳打
🥤珍寶青蘋果梳打
👉🏻超大一杯,夏天飲超解渴

📍 鉄火堂 (尖沙咀)
2025-06-10 0 views
首先,我叫咗個自選魚生丼(4款)🐟🍚我揀咗碎蔥吞拿魚、飛魚籽、碎蔥三文魚同埋帆立貝!😍 吞拿魚同三文魚都好新鮮,入口即溶🤤!飛魚籽卜卜脆,口感好豐富!帆立貝鮮甜爽口,正!👍🏻 個醋飯🍚都調得好好,酸酸地,好開胃!😋朋友就叫咗個自選燒肉丼(2款)🥩🍚會有溫泉蛋🥚、而我地揀左燒鰻魚🐟同埋鹽燒美國牛板腱🐮!個溫泉蛋半生熟,蛋黃流心,撈埋啲飯一齊食,真係一流!🤤 燒鰻魚甜甜哋,好惹味!😋 鹽燒美國牛板腱肉質鮮嫩,牛味香濃!🐮 #燒肉控飲品方面,我叫咗杯珍寶系列,每杯都有一升。荔枝梳打🍹嘅荔枝味好香濃,好fresh!😋 朋友就叫咗杯珍寶青蘋果梳打🍏!青蘋果味酸酸甜甜,好解渴!👍🏻 兩杯都好大杯,抵飲!
首先,我叫咗個自選魚生丼(4款)🐟🍚

朋友就叫咗個自選燒肉丼(2款)🥩🍚

2025-06-10 0 views
這次的午餐體驗讓人非常滿足。自選魚生丼有四款刺身,配上酸甜的壽司飯,魚生新鮮,肉質彈牙,特別推介開邊赤蝦,鮮甜味美,火炙三文魚和帆立貝入口即溶,火炙左口魚油脂豐富,層次分明。燒肉丼方面,鹽燒北海道豚五花肉質嫩滑,鹹香適中;汁燒美國牛板腱則肉味濃郁,配上半熟溫泉蛋,令整體口感更圓潤。飲品方面,珍寶蜜桃梳打清新解膩,燒酎加益力多帶點微醺,為午餐添上一點驚喜。整體來說,無論刺身還是燒肉都水準以上,配搭多元,份量剛好,配上特色飲品,絕對值得一試!

最近去尖沙咀行完行諗住喺附近食飯,經過見到呢間鐵火堂真係平到喊出嚟🤯呢間嘢喺厚福街,舖頭雖然唔算好大,但係乾淨企理,坐得幾舒服😌首先,不得不提佢哋嘅飲品勁大杯🍹一手拎都拎唔穩珍寶巨峰梳打🍇巨峰提子味好濃郁,冰冰涼涼,好解渴!飲落去勁消暑,個天氣熱辣辣咁,真係perfect match🤩珍寶荔枝梳打🍹荔枝味都好正,甜甜地😋好啦,重點嚟喇⚠️我哋叫咗兩個魚生丼飯🍚一個燒肉丼飯🍚自選魚生丼(飛魚籽20g、開邊赤蝦2隻、三文魚2切、蟹膏20g)個丼飯真係抵到喊!$69咋😱飛魚籽卜卜脆,口感一流✨赤蝦肉質都好鮮甜🦐 三文魚油脂豐富🍣 蟹膏簡直係人間美味🦀份量十足,食到我哋勁飽🤰🍚自選燒肉丼配溫泉蛋(燒鰻魚、汁燒美國牛五花50g)燒鰻魚好香口,醬汁甜甜哋好惹味😋啲牛五花肥瘦適中,配埋溫泉蛋,簡直係絕配🥚🤤溫泉蛋嘅蛋黃撈埋飯食,超正🤤 呢個丼飯同樣份量十足,性價比超高💰🍚自選魚生丼(芝士蟹籽20g、三文魚2切、火炙三文魚2切、火炙左口魚3切)呢個丼飯亦都好出色🧀🔥芝士蟹籽鹹鹹甜甜,同三文魚好夾🐠 火炙三文魚同火炙左口魚,魚肉嘅油脂味更突出,食落去好滿足🥳最緊要係,呢間嘢午市免加一,仲可以免費追加白飯🍚

首先,不得不提佢哋嘅飲品勁大杯🍹一手拎都拎唔穩

珍寶巨峰梳打🍇

珍寶荔枝梳打🍹
荔枝味都好正,甜甜地😋

好啦,重點嚟喇⚠️
我哋叫咗兩個魚生丼飯🍚一個燒肉丼飯

🍚自選燒肉丼配溫泉蛋(燒鰻魚、汁燒美國牛五花50g)

最緊要係,呢間嘢午市免加一,仲可以免費追加白飯🍚🍚🍚 真係平到癲🤣下次一定再encore,簡直係糧尾恩物,強烈推薦俾大家🥳
2025-05-26
Lunch
  • 自選魚生飯
  • 自選魚生丼
  • 麵豉湯
  • 自選4款魚生丼
  • 味噌湯
  • 魚生飯
去開尖沙咀,梗係埋厚福街搵野食!經過就俾呢間既$69 一個飯,又有燒肉又有魚生食!就入去試吓啦!出示學生證仲有折扣優惠添!自選魚生丼(4款)簡左碎蔥吞拿魚、芝士蟹籽、帆立貝同三文魚(2切)吞拿魚同芝士蟹籽目測唔只20g !! 係老實商人!而且芝士蟹籽味道鮮甜得來又有少少芝士嘅鹹味,非常驚喜,撈飯食一流!三文魚🍣同帆立貝夠哂肥美同新鮮!而且仲有一小碟枝豆送!😚自選燒肉丼(2款)簡左燒美國穀飼豬梅花肉同燒特選牛五花兩樣都係有50g ! 啖啖肉!流心蛋黃同燒肉汁要撈埋一齊食!珍寶蜜桃梳打見到隔籬枱有杯巨大化嘅粉紅色梳打!所以都叫咗一杯嚟飲!甜度適中!一杯可以抵三杯!天氣咁熱,真係要飲多幾杯凍嘢消暑!蟹籽沙律超大碗,啖啖蟹籽!

自選魚生丼(4款)
簡左碎蔥吞拿魚、芝士蟹籽、帆立貝同三文魚(2切)
吞拿魚同芝士蟹籽目測唔只20g !! 係老實商人!

自選燒肉丼(2款)
簡左燒美國穀飼豬梅花肉同燒特選牛五花

珍寶蜜桃梳打

蟹籽沙律
超大碗,啖啖蟹籽!

2025-05-29 63 views
🔶🔷🔶平絕尖沙咀 $69 4款刺身丼🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。‼️Follow me @pig_g_pig 睇多d食玩買資訊‼️👍🏻 有你地嘅Like & Share 係我繼續出Post嘅動力喔。鉄火堂曾經係我地係旺角嘅其中一個canteen,無奈地佢大約年幾前執左旺角分店,咁就唯有去尖沙咀食。點解咁鐘意食呢間野?因為都真係好抵食。$69就有刺身丼食,仲可以係多款刺身入面揀4款,刺身新鮮唔hea,仲有碗麵豉湯飲下。而家仲多埋以前無嘅燒肉丼,同樣最平$69就食得到。燒肉我地揀左兩款,分別係燒特選牛五花同燒美國牛板腱。仲跟埋隻溫泉蛋,成碗飯充滿牛同蛋香,勁好送飯。唔怪得平日去到都坐滿曬呀。@tekka_hongkong 。📍鉄火堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街10號地舖

🔶🔷🔶平絕尖沙咀 $69 4款刺身丼🔷🔶🔷

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

點解咁鐘意食呢間野?因為都真係好抵食

而家仲多埋以前無嘅燒肉丼,同樣最平$69就食得到

燒肉我地揀左兩款,分別係燒特選牛五花同燒美國牛板腱

仲跟埋隻溫泉蛋,成碗飯充滿牛同蛋香,勁好送飯

唔怪得平日去到都坐滿曬呀

@tekka_hongkong

📍鉄火堂 (尖沙咀)
2025-05-27
$130 (Dinner)
2025-05-28 63 views
星期六出開尖沙咀行街,試了鉄火堂,這間很抵食的丼飯!店仔細細,但未到7點,已經坐滿了人!點了2款丼飯,都只不過是$69!!!比起茶記食個客飯高少許的價錢,就可以食刺身和燒肉,真的要試!自選魚生丼飯$69,選了碎葱吞拿魚、開邊赤蝦、三文魚和帆立貝。丼飯賣相不失禮,各樣刺身都新鮮,加入芥末醬油撈飯來食,好食!自選燒肉丼$69,有鹽燒美國牛板腱50g和汁燒日本北海道豚五花50g。肉鋪得好靚,入口帶點芝麻和蔥香,加入醬油和雞蛋更加好味!特飲估唔到咁巨型,珍寶真係大杯到飲唔晒,蜜桃梳打和巨峰梳打都好香。這家小店絕對值得一試!

2025-05-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
  • 自選魚生丼
  • 自選燒肉丼
  • 巨無霸梳打
2025-05-28 46 views
其實都唔使多介紹,冇乜人唔知佢嘅自選魚生丼抵食,4款都只係$69,仲要有湯,飯可追加,唔使怕唔夠飽。最正係午餐免加一,晚餐同價,需要加一,但都好抵食。而家多左個燒肉丼,終於可以同唔食生野嘅朋友仔一齊食喇🥳。🥗蟹籽沙律食丼冇菜,叫個沙律平均番先。蟹籽一大湯匙,卜卜脆。青瓜絲清爽,醬正常,唔會太漏。🍱自選魚生丼(4款) 配 壽司飯仲有面麵豉湯,枝豆成set咁上🦐開邊赤蝦(2隻)→鮮甜,唔太黏口,少少爽🐟三文魚(2切)→厚薄適中🐟火炙三文魚(2切)→比起生三文魚,更喜歡火炙。炙過的位置焦香,熟嘅魚肉多了份甜味🦪帆立貝(2切)→係兩粒,唔係兩片😆🍱自選燒肉丼(2款) 配 溫泉蛋🐟燒鰻魚→燒得好香,魚肉結實,當然再大塊啲會更開心。🥩鹽燒美國牛板腱(50g)→熟度剛好,一啲都唔韌,好喜歡焦香感。🍺珍寶荔枝梳打(杯)冇諗過係大啤杯份量,總之叫一杯share喇🫣。荔枝梳打相比青蘋果梳打甜啲。🍺珍寶青蘋果梳打(杯)喜歡佢少酸,清爽開胃。
而家多左個燒肉丼,終於可以同唔食生野嘅朋友仔一齊食喇🥳。

🥗蟹籽沙律

🍱自選魚生丼(4款) 配 壽司
仲有面麵豉湯,枝豆成set咁上
🦐開邊赤蝦(2隻)→鮮甜,唔太黏口,少少爽
🐟三文魚(2切)→厚薄適中
🦪帆立貝(2切)→係兩粒,唔係兩片😆

🍱自選燒肉丼(2款) 配 溫泉蛋
🐟燒鰻魚→燒得好香,魚肉結實,當然再大塊啲會更開心。

🍺珍寶荔枝梳打(杯)

🍺珍寶青蘋果梳打(杯)
喜歡佢少酸,清爽開胃。

2025-05-22
Lunch
2025-05-28 28 views
尖沙咀依間喺厚福道,位置好方便👍🏻依度嘅魚生丼有四餸、六餸、八餸嘅選擇,燒肉丼亦都有唔同嘅選擇,價錢好抵!魚生丼今次就食咗佢哋嘅馬刀貝,火燒左口魚,劍魚腩,蟹膏。每一款刺身都好新鮮,馬刀貝好爽甜,左口魚燒完油香十足,劍魚腩同蟹膏都好好食,成個口感好有層次,非常鮮味😋而燒肉丼就簡佐鹽燒美國牛板腱同埋汁燒美國穀飼豬梅花肉。兩餸都已經會包埋溫泉蛋,兩款肉都有50 gram,加埋100 gram,性價比非常之高!牛板腱肉質鮮嫩,牛味香濃,唔會好韌,反而好有咬口,豬梅花肉亦都唔會太油膩,豬肉柔嫩,點埋佢哋嘅燒汁,成個配搭就更加好🤤佢哋嘅套餐會配埋麵豉湯同埋前菜,真係好抵食,而且佢哋都有其他小食或者刺身,飲品亦都好多選擇,都好值得一試👏🏻
尖沙咀依間喺厚福道,位置好方便👍🏻

比我係尖沙咀搵到糧尾救星😍$69蚊記已經可以食到魚生丼飯仲要有足4款刺身咁多😍😍依個物價係尖沙咀嚟講真好癲😆🌟自選魚生丼($69)魚生選擇呢有成30款咁多,有好多呢都唔使額外加錢嘅。但如果想大拖羅嘅都可以額外加錢,加10幾蚊就已經食到價錢都好親民。話咗要試呢個糧尾神器😙我就冇加錢啦,我揀咗碎蔥吞拿魚、開邊赤蝦、三文魚同帆立貝。魚生質素都幾新鮮,我自己幾鍾意佢嘅三文魚,厚身得嚟又新鮮👍仲配埋麵豉湯。真係冇得輸🌟自選燒肉丼($69)至於唔食生嘢嘅朋友仔,一樣都有選擇😍可以揀佢嘅燒肉丼飯,我自己呢就揀咗汁燒美國牛板腱同埋燒鰻魚。平時是但食個鰻魚飯都起碼$90起跳😵‍💫依家2款燒肉都係$69,仲會配一隻日整生雞蛋/溫泉蛋。撈埋燒物一齊為特別香😍🌟珍寶巨峰梳打($48)& 珍寶荔枝梳打($48)佢哋仲有出呢隻珍寶size 嘅飲品真係好大杯🤣我就叫左巨峰提子同荔枝味,中意甜啲嘅朋友仔可以叫巨峰提子,如果想清爽啲就可以叫荔枝味👍2杯味道都唔錯架🍴鉄火堂 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街10號地舖

🌟自選魚生丼($69)

🌟自選燒肉丼($69)

🌟珍寶巨峰梳打($48)& 珍寶荔枝梳打($48)

🍴鉄火堂 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街10號地舖
每次經過尖沙咀厚福街「鉄火堂」,都見到門口企滿人等位,因為佢出名平靚正!今晚早少少到终於食到佢最平$69自選4款刺身丼飯及自選兩款燒肉飯。响尖沙咀呢個價位誰人匹敵?🔸自選魚生丼(4款)壽司飯(醋飯)~飛魚籽(20g)~帝皇蟹棒(2切)~三文魚(2切)~帆立貝(2切)欣賞師傅,無論顧客响咁多款刺身自選配搭之下,擺盤賣相都勁靚,仲配埋麵豉湯及前菜枝豆,等位都值得!🔸自選燒肉丼(2款)(溫泉蛋)~燒鰻魚~汁燒美國牛板腱(50g)燒肉飯一樣咁抵食,鰻魚及牛肉都好美味,加埋個溫泉蛋用來撈飯,正!呢度嘅飲品真係唔講得少,珍寶蜜桃梳打、珍寶青蘋果梳打,真係珍寶size!勁!

🔸自選魚生丼(4款)壽司飯(醋飯)
~飛魚籽(20g)
~帝皇蟹棒(2切)
~三文魚(2切)
~帆立貝(2切)

🔸自選燒肉丼(2款)(溫泉蛋)
~燒鰻魚
~汁燒美國牛板腱(50g)

呢度嘅飲品真係唔講得少,珍寶蜜桃梳打、
珍寶青蘋果梳打,真係珍寶size!勁!

尖沙咀想搵嘢食都必定會諗起厚福街,夏天嚟到當然諗起魚生飯,相信鐵火堂大家都唔陌生!但原來最近推出咗勁抵嘅 $69 四餸魚生飯,而唔食魚生嘅朋友仔都唔洗怕,而家仲有燒肉丼!💡四餸魚生飯 (碎蔥吞拿魚、三文魚、帆立貝、開邊赤蝦) $69魚生飯係鉄火堂嘅招牌,而家魚生丼越嚟越貴,呢碗唔到3位數嘅魚生丼真係太抵!各款魚生新鮮,冇雪藏味,飯粒分明,淡淡醋香。我自己幾推薦揀餸個陣其中一款可以揀送飯神物,今次揀咗吞拿魚,之前試過蟹膏都係好選擇!💡汁渴燒牛五花 & 豚五花飯 $69今次試埋燒肉丼,香氣十足,肉質剛好。燒肉汁個人非常鍾意,係恰到好處嘅鹹度同甜度,一塊肉加蛋液加飯,大滿足!69蚊有鋪滿肉嘅丼,真係太抵食了!💡珍寶青蘋果梳打 $48 & 珍寶蜜桃梳打 $48天氣太熱想點杯清涼飲品,本來見到珍寶以為都只係大少少,點知真係勁!巨!型!夠晒渴降溫~

💡汁渴燒牛五花 & 豚五花飯 $69

💡珍寶青蘋果梳打 $48 & 珍寶蜜桃梳打 $48
2025-05-15
$90 (Dinner)